Poți purta un ceas G-SHOCK la costum?

Ceas G-Shock

G-SHOCK este o serie de ceasuri iconice care a fost de multă vreme prezentată drept cel mai dur ceas disponibil pe piață, dar cum se descurcă cu îmbrăcămintea formală?

Corpul său robust și designul high-tech se numără printre cele mai ușor de recunoscut mărci de ceasuri care există, apreciate de iubitorii de modă, ecologiști, rapperi, Navy SEALS, scafandri și multe altele.

Conceput pentru a fi supus celui mai mare nivel de stres posibil, ceasul G-SHOCK stabilește standardul industriei pentru ceasurile rezistente la bombă. Are o istorie cool și o mare influență culturală încă de la apariție, o cronologie care ne poate permite să înțelegem mai bine acest ceas, numeroasele sale modele și, prin urmare, posibilitățile sale de a fi purtat cu stil.

Fără a strica nimic, cred că poți purta un G-SHOCK cu un costum. Deși am curajul să-l supăr pe James Bond pentru că am purtat un ceas de scufundări cu curea din material textil și un smoking crem, cred că în funcție de ceasul G-SHOCK și de costum, ele reprezintă cu siguranță o combinație imbatabilă. După ce am aflat puțin despre povestea G-SHOCK, vom intra în câteva opțiuni de stil diferite, bazate pe modele și contexte specifice de ceasuri.

Să începem!

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK bărbătești – diverse modele AICI!

Istoria G-SHOCK

În felul în care începe toate inovațiile importante, G-SHOCK există pentru că cineva a văzut nevoia de a îmbunătăți tehnologia deja existentă.

Pentru cei care nu știu, linia G-SHOCK se află sub umbrela ceasurilor Casio, compania japoneză de electronice a cărei sferă se întinde peste tot de la ceasuri digitale și ceasuri cu alarmă până la sintetizatoare de ultimă generație, piane clasice, piese mecanice și dispozitive medicale. Casio a fost întotdeauna o companie care se străduiește să inoveze în toate domeniile în care fabrică produse, iar G-SHOCK cu siguranță nu face excepție.

La scurt timp după înființarea Casio în Japonia, în 1946, ei aveau să lanseze primul calculator electric compact, conducând ulterior industria camerelor digitale, clapelor electronice, apoi industria ceasurilor produse în masă. Seria de ceasuri Casio a fost iconică de la lansare și a cunoscut recent o renaștere prin revigorarea vintage a internetului și a esteticii tehnologiei anilor 90.

Ceasurile G-SHOCK, deși sunt legate direct de compania Casio, au căpătat acum o viață proprie și au devenit iconice în mod separat. Sunt unul dintre cele mai recunoscute tipuri de ceasuri vizual și se numără printre cele mai vândute cronografe realizate vreodată.

Povestea începe în 1981 cu un inginer de la Casio pe nume Kikuo Ibe, care a văzut nevoia de ceasuri rezistente, rezistente la căderi, după ce a spart un ceas de buzunar primit de la tatăl său. În plus, conform câtorva interviuri, Ibe a văzut că mulți dintre lucrătorii din construcții din divizia sa de dezvoltare de la Casio foloseau scule electrice și ciocane pneumatice fără ceas, deoarece vibrațiile ciocanelor și tipul de muncă pe care îl făceau îi împiedica să poarte ceasuri.

Într-un timp înainte de smartphone-uri și ceasuri accesibile imediat, altele decât ceasul, aceasta putea fi o problemă care avea efecte logistice deranjante, pe lângă neplăcerile simple.

Cu conștientizarea existenței unei nișe pe piață și cu inima frântă de pierderea moștenirii familiei sale, Ibe s-a apucat imediat de a crea un ceas care nu poate fi spart. Până la terminarea dezvoltării a ceea ce va fi cunoscut sub numele de G-SHOCK, ceasurile sale aveau să fie rezistente la impact puternic, presiunea intensă a apei și forțelor centrifuge puternice. Aceste lucruri vor schimba literalmente lumea ceasurilor pentru totdeauna.

Filosofia de design a lui Ibe se învârte în jurul a ceva ce el a numit „Triple 10”. Pentru Ibe, ceasul indestructibil trebuia să îndeplinească cel puțin trei criterii: trebuia să fie rezistent la apă până la 10 bari, să aibă o durată de viață minimă a bateriei de 10 ani și să gestioneze cu ușurință o cădere de 10 metri. Acolo unde ceasul era cunoscut în mod tradițional ca un accesoriu fragil și elegant, Ibe și echipa sa au dezvoltat un produs care a redefinit complet rolul ceasului în viața de zi cu zi.

Filosofia lor principală de design a fost caracterul utilitar al ceasului, și nu calitatea lui ca accesoriu de modă. Dezvoltarea produsului s-a învârtit în jurul creării de ceasuri construite pentru un anumit scop, adică ceasuri de scufundări, ceasuri pentru muncitori din construcții, ceasuri pentru militari sau poliție, etc. Începând cu ceasurile rezistente la noroi pentru muncitorii din construcții, Ibe a continuat acest proces de proiectare și s-a adresat în mod specific diferitelor profesii și medii, creând G-SHOCK Frogman și altele sub formă de dezvoltare organică.

Scopurile utilitare unice ale ceasului au fost apoi adaptate unei anumite intenții de design, menținând în același timp criteriile Triple 10 în general.

Când a decis să se concentreze complet asupra seriei G-SHOCK, Ibe a început ceea ce acum se numește cu afecțiune „Team Tough”, o echipă de trei persoane alcătuită din ingineri de la Casio aleși cu atenție, care s-ar putea dedica sarcinii aparent imposibile de a crea un ceas indestructibil. Procesul de dezvoltare a durat peste 2 ani, 200 de prototipuri și, probabil, dureri de cap infinite.

În ciuda acestui fapt, Ibe și-a găsit inspirația într-un loc simplu – vizitarea unui loc de joacă. A văzut o minge de cauciuc și a recunoscut că centrul mingii, miezul, era protejat, în timp ce cauciucul exterior va absorbi cea mai mare parte a forței. Acolo unde mecanica cu quartz și mișcarea ceasului erau cele mai fragile părți ale ceasului, Ibe și echipa sa și-au dat seama că ar putea include părțile fragile într-un singur modul care era protejat structural de corpul ceasului. Aceasta a fost prima lor descoperire.

”Team Tough” a început din nou și în 1983 aveau să finalizeze și să lanseze primul lor G-SHOCK, modelul DW-5000C. Testarea a fost riguroasă. În interviuri, Ibe a declarat că el și  lui vor duce ceasurile la băile de la etajul al treilea al clădirii Casio și le vor arunca pe geam, măsurând modul în care impactul a afectat modulul intern de cuarț și cum a fost afectată electronica ceasului.

Modelul G-SHOCK inițial a fost construit cu 10 straturi care protejează modulele de cronometrare, inclusiv de acum emblematicele bare de protecție din uretan care absorb șocul la majoritatea ceasurilor G-SHOCK. Carcasa a fost construită din oțel inoxidabil, cristalul a fost sticlă minerală întărită, spatele carcasei a fost înșurubată (nu prinsă), iar cuarțul a fost plasat într-un „modul plutitor” care permitea mecanismului să „plutească” într-un leagăn de spumă.

Butoanele erau direcționate prin cabluri foarte flexibile și, în cele din urmă, cureaua era construită dintr-un material foarte rezistent și flexibil, care ajuta ceasul chiar să sară în sus și în jos înainte ca orice impact să lovească corpul în sine. Minunat.

Vânzările nu au fost grozave la începutul lansării G-SHOCK. Ceasurile elegante, mișcările automate și ingineria mecanică erau încă standarde căutate pentru ceasuri. Acolo unde au dominat Omega, Rolex, Tag Heuer, Ibe și ”Team Tough” sperau să ilustreze locurile în care G-SHOCK putea face ceea ce titanii timpului nu puteau.

Casio a lansat un videoclip promoțional care a folosit modelul DW-5000C ca puc de hochei, care a câștigat multă animozitate, în special de la oamenii care susțineau că reclama era falsă. Când oamenii au început să testeze modelul DW-5000C, inclusiv o serie de canale de știri, consumatorii au fost incredibil de surprinși să vadă că ceasurile erau exact ca în reclamă și făceau exact lucrurile pentru care li s-a făcut reclamă.

După acest moment, numele G-SHOCK s-a răspândit rapid și linia de ceasuri a început să crească în popularitate. Prin oamenii care munceau în aer liber și cu pompierii în frunte, linia G-SHOCK a fost foarte repede acceptată pentru rezistență, durabilitate și look-ul său iconic, emblematic.

În următorii 15 ani, linia G-SHOCK avea să apară cu peste 200 de modele unice și a ajuns la 20 de milioane de unități vândute. Ei s-au extins în ceasurile rezistente pentru femei cu Baby-G G-SHOCK și au început să experimenteze cu mărimea pentru modelele unisex.

”Team Tough” era acum mult mai mare de trei persoane: aveau clădiri întregi dedicate cercetării și dezvoltării, experimentând cu tehnologie unică în sincronizarea ceasului atomic, baterii alimentate cu energie solară, GPS, capacitate destinată pentru scufundări, Bluetooth și chiar oferte de ceasuri de lux elegante, pentru costum, cu aceleași standarde de rezistență ca ale întregii linii.

Ei dețin un record mondial Guinness pentru cel mai greu vehicul care trece în mers peste un ceas, cu un camion de 25 de tone care rulează peste un model DW5600E-1 și ceasul fiind complet în regulă după aceea. Sunt singura companie de ceasuri care a trecut vreodată cu succes de acest test.

Aceste ceasuri au fost în spațiu pe Stația Spațială Internațională, au supraviețuit forțelor gravitaționale mari în avioane de luptă și mașini de curse și au împodobit încheieturile sportivilor, oamenilor de știință, legendelor hip hop-ului și mult mai mult decât atât. În 2017, Casio a sărbătorit 100 de milioane de vânzări G-SHOCK în întreaga lume, o recunoaștere a locului său consolidat în lumea ceasurilor pentru totdeauna.

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK bărbătești – diverse modele AICI!

G-SHOCK în hip-hop și streetwear

Cu o variație uriașă a modelelor și a culorilor, G-SHOCK depășește intențiile utilitare ale designului său și își face loc în cultura și moda populară, de masă. În același mod în care mărcile de îmbrăcăminte tehnologică precum Arc’teryx au fost introduse în cultura graffiti și skate, G-SHOCK și-a găsit parțial drumul în ochii publicului prin relația sa cu cultura hip hop și streetwear. Va rămâne iconic pentru totdeauna în aceste medii.

La mijlocul și sfârșitul anilor 2000, brandul G-SHOCK avea să explodeze pe scenă, în mare parte prin influența grupului de artiști Young Money și a altor muzicieni proeminenți. Figuri precum Lil Wayne, Kanye West și Kid Cudi au purtat ceasuri strălucitoare G-SHOCK  în ședințe foto, pe coperți de albume și fotografii surprinse pe terenul de joc în NBA.

Muzicianul iconic și guru al modei Pharrell este un iubitor avid al mărcii G-SHOCK și are multe modele diferite pe care le-a purtat în fotografii. Dintre aceste persoane influente, G-SHOCK va rămâne predominant în societatea hip-hop cu Cam’ron, artistul Skepta din Marea Britanie și Big Sean.

De la hip hop – care din anii ’90 a fost una dintre influențele centrale în aproape toate nivelurile culturii populare – celebritățile au început să poarte G-SHOCK în toate contextele.

La sfârșitul anilor 2000, totul era despre zgomot. Culorile neon erau standardul, evidențiate de tricourile polo strălucitoare ale lui Kanye sau de hainele multicolore multistratificate ale lui Andre 3000, care s-au inspirat din culorile anilor 80 combinate cu brandurile moderne.

Chiar și adoratul canadian Justin Bieber purta ceasuri G-SHOCK viu colorate în ședințele sale foto și aparițiile publice cu Usher. G-SHOCK era peste tot, fiind încorporat în toate nivelurile culturii modei – ca atare, variația de culoare și numeroasele modele disponibile au făcut personalizarea și stilizarea lor extrem de ușoară.

Fie că purtați modelele mari, boxy, Frogman, cu tricouri supradimensionate, sau modelul 5600BB-1, minimal, cu o vestă în carouri (a fost aparent popular), G-SHOCK și-a arătat versatilitatea, rezistența, durabilitatea și caracterul la modă, iar și iar.

De-a lungul acestui fenomen, G-SHOCK a făcut o mișcare de marketing foarte inteligentă, profitând de această popularitate culturală. Brandul a colaborat cu mărci emblematice de îmbrăcăminte de stradă precum KITH și A BATHING APE (BAPE). Aceste colaborări sunt încă componente extrem de căutate și incredibil de importante ale istoriei culturii streetwear.

De-a lungul istoriei sale îndelungate, G-SHOCK a colaborat cu branduri precum Stussy, CLOT, Pigalle, BEAMS, Staple, Burton Snowboards, Takashi Murakami (POM), Nigo, Asics, X-LARGE, chiar și cu brandul Air Jordan.

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK bărbătești – diverse modele AICI!

Cum să porți cu stil un G-SHOCK

Acum începem să ajungem la miezul întrebării: dacă G-SHOCK are atât de multă volatilitate și poate funcționa în multe contexte diferite, cum se descurcă în lumea îmbrăcămintei formale și semi-formale?

Există o serie de lucruri de care trebuie să ținem cont în timp ce discutăm despre cum să purtăm cu stil acest ceas. În primul rând, să vorbim despre aspectul ceasului în sine. G-SHOCK-urile sunt bine-cunoscute pentru look-ul lor iconic: acest look se datorează în mare parte unei forme unice și deosebite.

Barele de protecție ale ceasului conferă lui G-SHOCK un stil pătrat, care pare să evoce sentimentele de robustețe pe care le perpetuează designul și construcția ceasului. În multe privințe, această formă este foarte potrivită pentru look-urile casual, având în vedere aspectul „sportiv” general al ceasului.

În plus, curelele rezistente și flexibile din cauciuc (uretan) s-ar putea să pară, la prima impresie, că nu se potrivesc cu eleganta unei brățări din oțel inoxidabil, obișnuită celor mai multe producții de ceasuri elegante, formale.

Și totuși, G-SHOCK poate funcționa bine în contextul îmbrăcămintei elegante, formale și ar putea mai potrivit pentru un aspect puțin formal și semi-formal. Pentru noi, totul ține de context. Ca atare, nu aș recomanda cu adevărat să porți un G-SHOCK la un eveniment ultraformal black tie – într-un context care impune uniformitate, G-SHOCK ar putea să nu fie cea mai bună opțiune, având în vedere cât de mare este profilul ceasului.

Totuși, aceasta nu este o linie dură: așa cum vom vedea mai târziu, G-SHOCK s-a gândit pe larg la acest lucru și a lansat de-a lungul anilor modele care echilibrează forma și aspectul iconic al ceasurilor lor cu modele mai reduse și mai mici. Jucându-se cu forme mai subțiri, paleți mai supli și fațete frontale noi, linia G-SHOCK începe să nu reprezinte numai lumea sportivă și utilitară.

Pentru scopurile noastre, G-SHOCK-urile pe care le putem evita cu un costum sunt cele hipercomplexe și masive, precum și cele foarte viu colorate. Un trilion de cadrane, un corp neon și un aspect masiv pot fi prea îndrăznețe pentru a fi purtate cu un costum, care adesea necesită uniformitate și coeziune între toate părțile costumului. În schimb, G-SHOCK-urile pe care le vom analiza sunt puțin mai minimaliste, păstrând senzația sportivă și robustă a originalelor, dar capabile să arate puțin mai frumos cu cravată și sacou.

Există câteva mici detalii care pot fi mai personalizate: în funcție de mărimea încheieturii tale, de tipul de costum pe care îl porți, chiar și de contextul în care porți un costum, opțiunile tale se vor schimba. Pentru cineva cu încheieturi mai mici, purtarea modelului îndrăzneț Mudman ar putea arăta bine pentru o ieșire casual de weekend, cu haine sport, dar prea mare și strident purtat cu un costum.

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK – diverse modele AICI!

Modelele G-SHOCK și modul în care acestea se asortează cu costume și ținute formale

Acum vom face câteva analize instantanee ale mai multor modele G-SHOCK diferite și vom vedea cât de bine s-ar putea combina cu un costum sau cu un look mai formal.

G-SHOCK GA-100 XL

Să începem explorarea noastră cu o opțiune puțin polarizantă. Acesta este G-SHOCK GA-100 XL, un ceas mare, îndrăzneț și prin excelență G-SHOCK. Este destul de încărcat, cu un corp mare din care ies acele importante bare de protecție care absorb șocuri care țin modulul plutitor de quarț în siguranță pentru a nu fi deranjat de lovirea puternică.

De asemenea, este clasificat pentru a funcționa la 200 de metri sub apă, ceea ce este destul de bine.

Există o mulțime de cadrane pe acest ceas: patru cronografe analogice care afișează ora, secundele, altitudinea și direcția magnetică, precum și două afișaje digitale care facilitează accesul la cronometru, precum și afișarea zilei și a datei. Acest model are un design camuflat discret pe față, care contribuie la natura ocupată, profesională a ceasului în ansamblu.

Cu toate acestea, corpul este de fapt relativ minimalist pentru cât de groase tind să fie G-SHOCK-urile: îmi place destul de mult că este într-o singură culoare uniformă, cu etichetare minimă pe ceas (cu excepția etichetei G-SHOCK și a indicatorului PROTECTION de pe spate).

Iată ideea polarizantă: de fapt, cred că acest model ar putea funcționa cu un costum. Cu siguranță nu la o gală ultraformală black tie, sigur, dar acest mod de culoare, precum și griul (și poate chiar negru-auriu) s-ar putea potrivi cu cineva care dorește să adauge un aspect mai sportiv și mai strident cu o ținută formală.

Probabil că ar funcționa pentru un look business casual și ar avea nevoie doar de puțină atenție pentru a se combina bine cu un look formal de afaceri. Principalul lucru cu un ceas ca acesta, mai ales având în vedere corpul ceasului mare, XL, este că încheietura mâinii purtătorului trebuie să se potrivească corect cu ceasul, altfel pare mult prea supradimensionată.

Încheieturile mici nu trebuie să poarte acest ceas în asemenea situații. Una peste alta, în ciuda faptului că ceasul este încărcat, m-am trezit plăcut surprins de posibilitățile la care se poate adapta acest stil de ceas în context formal.

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK GA-100 – diverse modele AICI!

G-SHOCK GA2000SU-2A

O altă alegere semi-polarizantă de care de fapt m-am trezit că mă bucur și pe care o văd viabilă pentru a fi purtată cu o ținută de costum. GA2000SU-2A este un ceas minunat care menține o culoare discretă albastru pastel. Are un cronograf analogic principal și apoi câteva afișaje digitale și cadrane pe corpul ceasului. Carcasa este o matriță cu adevărat interesantă din rășină din fibră de carbon, care conferă ceasului o compoziție mai ușoară și mai rezistentă.

De asemenea, îmi place foarte mult afișajul digital negativ, care ajută la atenuarea ecranului digital adesea luminos din designul feței ceasului.

Acest ceas are, de asemenea, o curea mai minimalistă din uretan dar menținând o calitate semi-uniformă care cred că reprezintă un plus la potențialul ceasului de a fi purtat cu costum. Acesta este un ceas care se află într-adevăr pe linia dintre a putea fi purtat cu o ținută formală sau a fi rezervat domeniului sportului și zonei casual. În timp ce înclină spre sport și casual, modelul GA2000SU-2A are câteva avantaje în ceea ce privește posibilitățile sale de a fi purtat într-un context elegant, inclusiv în ceea ce privește culorile.

Albastru, negru, alb și o singură notă de portocaliu ajută ceasul să mențină o estetică unificată și, astfel, să se îmbine mai bine cu alegerile tale de costum.

În plus, butoanele laterale ale corpului ceasului sunt mari și accesibile, dar nu ies în afară într-un mod care să fie deranjant din punct de vedere estetic. În schimb, servesc pentru a accentua minimalist profilul și silueta ceasului. Deși acesta nu este ceasul perfect pentru o purtare formală, poate arăta absolut bine cu un costum, în special albastru sau chiar bej. Pentru sportivul care speră să păstreze această atmosferă în sala de consiliu, modelul GA2000SU-2A este o opțiune viabilă.

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK GA2000 – diverse modele AICI!

G-SHOCK GA2100-1A1ER

MAMMA MIA, acesta este un ceas frumos. Sunt absolut îndrăgostit de modelul 2100. Acesta face parte din seria pe care G-SHOCK a realizat-o pentru a încerca să-și facă loc pe piață ca un ceas puțin mai minimalist, purtat zilnic pentru scena streetwear și wow, cum au reușit! Ceasul menține rezistența, durabilitatea și intenția de design a fiecărui G-SHOCK realizat până acum, dar cu un accent mai mare pus pe estetică. Culorile sunt unificate, părțile funcționale sunt discrete și etichetele nu sunt afișate luminos.

După părerea mea, este cu adevărat un ceas frumos.

Acest ceas are ceea ce se numește un afișaj Ana-Digi, ceea ce înseamnă că el combină funcții analogice și digitale în cadranul ceasului. Avem cadranul principal al cronografului într-un model analogic, cu un cadran analogic cu ziua în stânga sus. În partea dreaptă jos, ascuns pe ramă, este un afișaj digital mic, discret, care arată data, o reprezentare digitală a orei și, probabil, alte caracteristici mici, cum ar fi setările de alarmă și afișarea cronometrului.

Deși are aceste caracteristici și mai multe afișaje/cadrane, fața nu pare deloc încărcată: de fapt, numeroasele caracteristici ale cadranului ceasului par să se completeze foarte bine între ele.

Îmi place în mod deosebit și rama din jurul cadranului acestui ceas: corpul octogonal evocă diferite modele de ceasuri de scufundări care păstrează un aspect puțin robust, fără a-și pierde eleganța, amintindu-mi de ceasurile mai sport Omega și Breitling. Din acest motiv, cred că GA2100 este o opțiune foarte bună pentru un costum.

Deși s-ar putea să nu fie suficient de potrivit pentru un eveniment ultraformal black tie, cred că acest ceas ar arăta foarte bine cu ținutele business casual și formale de afaceri (business formal). Acesta este un ceas frumos la un preț foarte bun. Casio face legea.

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK GA2100 –  diverse modele AICI!

G-SHOCK DW5600BB

Aici recunosc un pic de părtinire: îmi place acest ceas. Mai exact, iubesc acest ceas. Am unul, am oferit câteva cadou cu ocazia zilelor de naștere și, probabil, îl port mai mult decât orice alt ceas pe care îl dețin – chiar mai mult și decât cele drăguțe. DW5600 este o referință directă la cele mai vechi modele de G-SHOCK create vreodată, cu un aspect discret minunat și un design minimalist al corpului, ecranului și curelei ceasului. Are un afișaj pur digital cu caracteristicile minime de zi, dată, oră, cronometru și alarmă. Este alimentat de baterie, este ușor, iar fața/rama dau o senzație rotunjită care îi permite să se integreze în ținutele tale.

În plus, caracteristica mea preferată a acestui ceas este afișajul digital negativ. Se pare că subminează afișajul digital tipic al majorității ceasurilor, ceea ce servește pentru a accentua cât de casual și sportiv este modelul despre care vorbesc. Acest lucru face afișajul digital să arate elegant, sexy și minimalist.

Cred că au reuşit cu desăvârşire designul acestui ceas, iar pentru punctul de preţ (sub-100 USD) este foarte greu de învins din punct de vedere al stilului şi al funcţionalităţii.

Acum, aceasta este partea grea: se potrivește acest ceas cu un costum? Cu inima grea, trebuie să fiu sincer și să-mi spun direct, cu sinceritate părerea. Nu cred că acest ceas frumos și discret merge cu un look formal, în mare parte datorită afișajului digital. Oricât de mult îmi place acest ceas (îl port literalmente acum în timp ce scriu), cred că mi se pare prea sportiv pentru a-și face loc cu adevărat sub un sacou.

Cu o ținută business casual fără sacou, absolut acest ceas funcționează și aduce un look minimalist sportiv ținutelor tale. Pentru un eveniment formal sau un context formal de afaceri, cred că poate să-ți dezavantajeze ținuta. Totuși, ar trebui să-ți cumperi unul.

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK DW-5600 – diverse modele AICI!

G-SHOCK GW-9400-1CR „Master of G”

Ce reușită! Seria Master of G este o linie iconică și de lungă durată de ceasuri G-SHOCK, care este îndrăgită pentru performanța și specificațiile tehnice în tot felul de situații și contexte. Se mândrește cu o mulțime de funcții precum reîncărcare solară, busolă digitală, altimetru, barometru, tahimetru, cronometrare atomică, ora răsăritului/apusului soarelui, memorie pentru 5 alarme, evaluare de adâncime de 660 de picioare, cronometru și multe altele. Acest ceas conține aproape tot ce ai putea avea nevoie într-un ceas sport într-un singur corp și cadran.

De asemenea, iese mult prea mult în evidență și este prea încărcat pentru a putea fi purtat cu un costum.

În primul rând, acesta este un ceas pur digital. Nu există nimic analog la acest ceas frumos și este unul dintre motivele principale pentru care probabil că nu ar funcționa cu un costum. Apoi, fața are două afișaje digitale clasice separate cu un altimetru (cred) în partea stângă sus a cadranului. Drept urmare, cadranul ceasului este foarte ocupat și distrage atenția într-o ținută formală.

Apoi avem corpul: pentru un ceas menit să reziste la adâncimi nebunești, forțe gravitaționale și căderi de la mare altitudine, are sens ca ceasul să arate așa cum arată. Corpul este extrem de mare pentru a proteja computerul interior, iar caracteristicile sunt concepute exclusiv în jurul utilitarismului. Într-o situație în care ai nevoie ca ceasul tău să facă ceva rapid și eficient, butoanele mari și afișajul luminos îl fac mai ușor de folosit decât în ​​cazul altor modele de ceasuri.

Există etichete mari pe tot corpul ceasului pentru a clarifica ce trebuie apăsat și când, construit în întregime cu intenția de a fi un instrument pentru a vă facilita munca, și nu un accesoriu de modă.

Din acest motiv, cred că seria Master of G, deși este o minune a ingineriei, absolut nu este ceasul potrivit pentru a fi purtat cu un costum. Este mult prea încărcat, mult prea mare și mult prea intens pentru a fi asortat cu un costum. Pare ceva care trebuie dezamorsat înainte de a-l purta, și poate nu este cel mai potrivit ceas pentru un context formal. Este totuși un ceas tare.

Verifică preț Ceas G-SHOCK GW-9400 AICI!

G-SHOCK ‘G-STEEL’ GST-B100-1ACR

M-am gândit să închei explorarea cu un ceas de mijloc pentru cititor. După cum am stabilit mai devreme, purtarea unui G-SHOCK cu un costum este într-adevăr despre context și stilul tău personal.

Personal nu-mi place cu adevărat aspectul unui afișaj digital la un ceas care este menit să fie asortat cu un costum – cred că arată puțin prea sportiv și elimină din formalitatea întregului ansamblu. În egală măsură, propriul meu gust în materie de modă înseamnă că prefer un aspect mai minimalist cu ceasurile mele: deși pot aprecia ceasurile îndrăznețe, cum ar fi ceasurile de scufundări, care pot arăta cu adevărat elegant cu un costum, acesta nu este look-ul meu personal.

Ca atare, cititorul ar trebui să recunoască că toate aceste sfaturi de modă vin printr-un ecran al gusturilor mele. Moda este relativă. Poartă ceea ce te face să te simți bine.

Seria G-STEEL de la G-SHOCK este un ceas de mijloc frumos, după părerea mea. În același mod, unele dintre cele mai emblematice ceasuri de scufundări se află pe linia dintre sport și elegant, cred că B100 face o treabă excelentă în menținerea senzației de robustețe a ceasurilor G-SHOCK cu un look semnificativ ridicat ca eleganță.

Oțelul inoxidabil mătuit este o alegere uimitoare pentru ramă, oferind atractivitate structurii corpului și feței ceasului un. Îmi place în mod deosebit faptul că acest ceas nu este un model Ana-Digi, ci se bazează doar pe acționarea cu limbi a ceasului analogic. Se simte evocator pentru un design mai mult de ceas tradițional, dar păstrează senzația unui G-SHOCK.

Chiar și cadranele analogice multiple dau senzația unui ceas elegant, formal, ca un Breitling, mai ales având în vedere cât de discrete sunt. Împreună cu o curea de uretan frumoasă și minimalistă, modelul BB100 pare că s-ar potrivi perfect pentru o persoană sportivă care poartă un look formal de afaceri.

Îndrăznesc să spun că ar putea fi chiar strecurat într-o ținută ultraformală black tie și totuși să se simtă structurat și adecvat (o alegere îndrăzneață, recunosc). Sunt un mare fan al acestui ceas, deoarece depășește o mulțime de lucruri care nu îmi plac de obicei la aceste ceasuri sportive.

Deci, din nou, ajungem într-un punct în care se vede adevărata nuanță a purtării și asortării unui ceas cu un costum. Chiar ajunge să țină doar de tine: La ce fel de eveniment mergi? Te simți confortabil cu un ceas mai mare și proeminent? Alegi stilul sport sau mergi pe tradițional? Ce fel de costum porți? Cât de mari sunt încheieturile tale?

Este important să luați în considerare toți acești factori atunci când vă alegeți ceasul pentru o ocazie formală. Având în vedere acest lucru, veți putea să vă dezvoltați propriul stil de a purta un ceas și să îl adaptați la toate ținutele, indiferent de caracterul evenimentelor la care mergeți.

Purtând un DW-5600BB-1 la încheietura mâinii și adorându-l, acesta este Graham. Multumesc pentru lectura.

Verifică preț Ceasuri G-SHOCK „G-STEEL” GST – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care