9 tipuri de cizme de cowboy

Cizme de cowboy

Cizmele de cowboy sunt un element de bază din garderobă. Sunt versatile, practice și întotdeauna stilate. Dar există mai mult de un tip de cizme de cowboy, inclusiv Western, Roper, Stockman, Buckaroo, Work Boots, Packers și Fashion sau Dress. Aflați diferențele înainte de a cumpăra.

Este oficial! Cizmele de cowboy sunt cele mai tari piese de încălțăminte din acest sezon. Pe podiumuri, paginile Vogue și, poate cel mai important dintre toate, pe paginile de Instagram ale celebrităților cunoscute sub numele de fashion icons – aceste cizme apar în toate locurile potrivite.

Interesant este că cizmele de cowboy au fost la căutare și în sezonul trecut. Și anul acesta este doar unul dintre multele în care cizma de cowboy a fost prezentă peste tot. La fel ca blugii, nu se demodează niciodată.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

De ce?

Ei bine, în primul rând, cizmele de cowboy sunt utile. Ele chiar fac ceea ce au fost proiectate să facă, și anume să vă protejeze picioarele în toate condițiile, indiferent cât de dure. Acesta poate fi motivul pentru care, în vremuri grele – recesiuni, vremuri de șomaj ridicat, tulburări politice, război, pandemii – vedem o renaștere a popularității lor.

Oamenii pot găsi duritatea extremă ca fiind liniștitoare și un simbol al forței în fața provocărilor.

S-ar putea ca, atunci când vremurile sunt tulburi, să ne raportăm mai mult la cowboy – ca simbol al unei perioade din istoria Americii în care viața a fost cu adevărat grea, dar, cu atât mai mult, ca un exemplu de tip de persoană care este suficient de dură încât sa se poată descurca și chiar învinge.

De asemenea, nu există nicio dispută în faptul că cizmele de cowboy reprezintă un anumit stil clasic. Există diverse moduri – iar cizmele de cowboy pot fi cu siguranță la modă – dar există ceva despre ele care telegrafează întotdeauna că purtătorul are un anumit gust.

Pe cât de atemporale sunt anumite piese, precum eșarfa Burberry, costumul Chanel, Converse All-Stars sau blugii Levi’s 501, cizmele de cowboy sunt întotdeauna o bună investiție în garderobă.

Cizmele de cowboy sunt, de asemenea, extrem de versatile. Sunt flexibili în funcție de gen și pot fi purtate casual sau elegant. Oricine le poate purta cu orice. Blugii sunt o asociere fără greșeală cu cizmele de cowboy, pentru toată lumea, iar orice tăietură de blugi va funcționa (cu boot cut, skinny, conice sau pur și simplu drepte).

Pentru bărbați, un tricou și blugii sunt cool, fără efort și, îndrăznesc să spun, foarte bărbătești. Schimbați tricoul cu un nasturi și asigurați-vă că ghetele sunt lustruite (sau cel puțin nu zgâriate) și că aveți un aspect gata de birou sau chiar de cină.

Pentru femei, rochiile și fustele, lungi sau scurte, arată grozav cu cizmele de cowboy. Robustețea cizmei reduce din dulceața rochiei sau fustei, dând dimensiune ținutei tale.

Cizmele de cowboy arată, de asemenea, drăguț cu pantaloni scurți și jambiere din denim. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, cizmele frumoase de cowboy arată neașteptat de grozav cu unele costume.

Acestea sunt doar idei. Cizmele de cowboy sunt atât de versatile, îți sugerez să-ți urmezi inima, să faci o oprire la oglindă și, dacă îți place felul în care arată outfitul tău, să-l poarte cu mândrie. Dacă nimeni nu a mai purtat această combinație cu cizme de cowboy înainte, vei arăta super cool și s-ar putea să dai startul unei noi tendințe.

Dacă ești interesat să-ți cumperi o pereche de cizme de cowboy, dar nu știi sigur de unde să începi, acest articol este pentru tine. Deși cei neinițiați ar putea crede că există doar un singur tip de cizme numite „ghete de cowboy”, citiți acest articol pentru a afla mai multe.

Înainte de a face cumpărături, este bine să aveți o idee despre tipul (sau, dacă bugetul vă permite, tipurile) de cizme de cowboy pe care le veți achiziționa. S-ar putea să fii surprins de câte tipuri de cizme de cowboy există, din care poți să alegi și cu siguranță vei avea o idee mai bună despre modelele care ți se potrivesc cel mai bine. Să începem.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

În primul rând, ce face o cizmă să fie cizmă de cowboy?

Deși există mai multe tipuri distincte de cizme de cowboy din care să alegi, majoritatea (deși nu toate) cizmele de cowboy au următoarele lucruri în comun:

Cusătura: Caracteristica definitorie a cizmelor de cowboy – adică ceea ce face dintr-o cizmă, o cizmă de cowboy, pentru majoritatea oamenilor – este cusătura decorativă pe tijă. Această cusătură a apărut ca o modalitate de a ține împreună straturile de piele care alcătuiau cizma. Astăzi, lipiciul face de obicei această treabă.

Scallop: Cizmele de cowboy sunt diferite de alte tipuri de cizme de călărie, cum ar fi cizmele tradiționale de călărie englezești, prin aceea că au o adâncitură mai pronunțată în partea de sus a cizmei atât în ​​față, cât și în spate, dând vârfului cizmei aspect curbat sau festonat.

Piele: În mod tradițional, cel puțin, toate cizmele de cowboy sunt din piele. Acest lucru s-a mai schimbat, deoarece majoritatea stilurilor pot fi găsite acum într-o varietate de materiale diferite. Dar, dacă te îndrepți spre un clasic, poate vrei să găsești o cizmă din piele – sau cel puțin o cizmă „cu aspect de piele”.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Care sunt diferitele tipuri de cizme de cowboy?

Principalele categorii sunt cizmele de călărie, cizmele de lucru și cizme fashion sau elegante. Vom începe cu cizmele de călărie.

Western

Cizma de călărie în stil occidental este probabil ceea ce se gândesc majoritatea oamenilor când aud „ghete de cowboy”. Acest lucru se poate datora faptului că cizmele occidentale sunt cizmele originale de cowboy, cele care au existat înainte ca toate celelalte stiluri să apară.

Caracteristicile acestei cizme de cowboy tradiționale includ un toc înclinat de un inch și jumătate, numit și „toc cubanez” sau „toc de călărie”.

Acest tip de toc a fost conceput inițial ca o caracteristică de siguranță, pentru a ajuta călăreții să rămână în șa. Chiar dacă nu călărești, s-ar putea să-ți placă aspectul tocului înalt al cizmei occidentale, în același mod în care ai prefera un pantof cu toc stiletto, unui pantof obișnuit, cu anumite ținute.

O cizmă occidentală clasică are un carâmb înalt. Adică merge destul de sus, până la gambe. Cizma occidentală de astăzi a evoluat la una care este disponibilă într-o varietate de înălțimi – de la botine foarte scurte, aproape de gleznă, la cele care ajung aproape până la genunchi.

Materialul tradițional pentru cizmele occidentale este pielea de vacă, dar și aceasta a evoluat. Cizmele occidentale sunt acum din piele; piele de aligator, șarpe, struț sau alte animale exotice; vinil și multe altele.

Deși cusăturile decorative sunt un semn distinctiv al aproape tuturor cizmelor de cowboy, cizmele occidentale sunt recunoscute pentru că uneori sunt cusute cu modele deosebit de elaborate, împodobite și plăcute din punct de vedere estetic.

În mod tradițional, stilul vârfului cizmei occidentale este ascuțit. De ce? Câteva motive. În primul rând, degetele ascuțite fac puțin mai ușoară agățarea piciorului într-un etrier. Și în al doilea rând, această formă este cea mai bună protecție pentru degetele unui cowboy în cazul în care un cal capricios decide să-i calce piciorul!

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Roper

Cizma Roper a fost dezvoltată special pentru cowboy rodeo care participau la sportul rodeo. Are un toc mai jos decât o cizmă occidentală, iar călcâiul este mai degrabă pătrat decât înclinat. Acest design al călcâiului este important pentru sportivii de rodeo, din mai multe motive.

În primul rând, îi ajută să alerge mai repede (o caracteristică importantă, deoarece vițeilor nu le place să fie prinși și adesea trebuie urmăriți).

În al doilea rând, ajută la protejarea gleznei cowboy-ului în timpul descălecării grăbite. Tocul cizmei de cowboy Roper este adesea cunoscut sub numele de „călcâi de mers”, deoarece este mai confortabil pentru mers decât călcâiul înclinat al cizmei occidentale.

Acest lucru este ceva de luat în considerare dacă nu sunteți un cowboy și aveți tendința de a merge mai mult pe jos decât călare. În ceea ce privește înălțimea carâmbului, Ropers au unul mai strâns și mai scurt decât cizmele occidentale. Și forma botului este rotunjită.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Buckaroo

Printre ghetele de cowboy adevărate – adică cizmele de cowboy purtate de cowboy reali și nu doar de fashion icons – cizmele de călărie Buckaroo sunt cunoscute ca fiind cele mai sclipitoare.

Au un ax foarte înalt (mai mult de 14 inci înălțime); o „șa”, care este o bucată suplimentară de piele peste vamp; și, adesea, găuri în partea de sus, care îl ajută pe purtător să le tragă.

Unul dintre motivele pentru care cizma Buckaroo este atât de elegantă este că are un toc mai înalt decât cizma occidentală (mai mult de 2 inci). Buckaroos sunt, de asemenea, cunoscuți pentru cusăturile și culoarea complicate. Vin cu stiluri de vârf rotund, bot pătrat și bot pătrat lat.

Cum și-a primit numele de Buckaroos? Aparent, cuvântul „buckaroo” provine din cuvântul spaniol „vaquero”, care înseamnă cowboy.

Buckaroos sunt cunoscuți sub numele de Buckaroos deoarece sunt asociați cu vaqueros, care au fost cowboy-ii originali, în Marele Bazin, care se întinde din Mexic, Oregon, și California, până în Wyoming.

Această parte a țării este cunoscută pentru relieful înalt, iar tija înaltă a lui Buckaroo este bună pentru a proteja picioarele cowboy-ului de a fi julite și înțepate.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Stockman

Principala diferență dintre ghetele de călărie Stockman și alte tipuri este că au o scopie mai adâncă. (Scopia este adâncitura din partea superioară a carâmbului cizmei.) În caz contrar, cizma Stockman similară cu Ropers prin faptul că are un toc confortabil. Asemenea cizmei de lucru Western, tocul său este adesea realizat din cauciuc.

La fel ca cizmele occidentale, Stockmans sunt cunoscuți pentru modelele lor superb cusute, uneori colorate. Vârful la modelul Stockman este mai lat decât la alte stiluri de cizme de cowboy, cum ar fi Western și Roper.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Cizme Western de muncă

Dacă sunteți în căutarea atât a confortului, cât și a rentabilității și nu sunteți atât de preocupat de cusăturile elegante sau de alte elemente pur estetice, Western Work Boot poate fi cea mai bună alegere.

Tocul acestor cizme tinde să fie suficient de jos pentru a fi confortabil la mers, iar talpa și călcâiul sunt adesea din cauciuc – ceea ce, din nou, este un bonus când vine vorba de confort și cost.

Alte caracteristici unice ale ghetei de lucru sunt banda de rulare pe tălpi pentru o tracțiune mai mare și o talpă intermediară căptușită pentru un plus de confort. În ceea ce privește înălțimea carâmbului, aceasta poate fi la jumătatea gambei sau puțin mai scurtă. Și forma vârfului este de obicei rotunjită sau subtil conică.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Packer

Packer este o cizmă cu șireturi, cu un toc mai înalt, concepută pentru călărie. O cizmă de cowboy cu șireturi? Dacă nu ai auzit niciodată de așa ceva, nu ești singurul. Packers poartă numele și sunt purtati de cowboys care călăresc catâri de cărăușie și cai, pe teren muntos.

Șireturile cizmei o țin ferm în poziție, oferind gleznei purtătorului un sprijin suplimentar – ceea ce este util atunci când săriți frecvent pe și de pe cal, pe teren accidentat. Packers seamănă mult cu alte cizme de lucru cu șireturi (dar mai cool). Tocul lor înalt este diferența izbitoare dintre aceste cizme de lucru și oricare altele.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Cizme cowgirl

Cizmele de cowboy concepute special pentru femei vin în mărimi pentru femei și, în unele cazuri, stiluri și culori considerate „feminine”. În afară de asta, nu există nicio diferență între cizmele cowgirl și cizmele de cowboy. Cizmele cowgirl vin în toate aceleași variante: Western, Roper, Packer etc.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Cizme fashion sau elegante

Cizmele fashion sau elegante sunt cizme de cowboy, concepute pentru a fi purtate mai mult pentru aspectul lor decât pentru funcționalitate și, când vine vorba de look, tot ce pot spune este wow! Nu există reguli când vine vorba de culori, modele, materiale implicate, înălțime, tipul tocului sau forma botului.

Și, pentru că nu există reguli, nu există limite pentru variațiile pe care le veți găsi.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Cizme lucrate manual

Printre cunoscătorii de cizme de cowboy, nu există nicio comparație între cizmele de cowboy lucrate manual și cele făcute la mașină. Și, spre deosebire de alte tipuri de încălțăminte și îmbrăcăminte, cizmele de cowboy sunt încă realizate manual de mulți producători.

În mod interesant, fabricarea cizmelor și a încălțămintei au fost una dintre ultimele industrii din SUA care au fost industrializate.

Și în cazul cizmelor de cowboy, un număr remarcabil de meșteri încă nu au cedat. Deși puteți plăti mult pentru cizmele de cowboy lucrate manual, puteți cumpăra și niște cizme lucrate manual pentru mai puțin decât cele făcute la mașină. Și există și o mare varietate de cizme realizate manual, adică fabricate parțial cu mașina și parțial manual. Chiar merită să le cumperi.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Întrebări frecvente despre cizme de cowboy

Care este cea mai popular model de cizme de cowboy?

Potrivit Amazon, cel mai popular tip de cizme de cowboy, din punct de vedere al vânzărilor, este Western, care deține 8 din primele 10 locuri la momentul scrierii acestui articol. Interesant este că o cizmă de lucru occidentală cu vârf pătrat lat ocupă locul # 1 atât pe cele mai vândute liste Amazon, cât și pe cele „cele mai dorite”.

Ce tip de cizme de cowboy este cel mai confortabil?

Nu există niciun tip care să fie obiectiv mai confortabil decât celelalte. Picioarele fiecăruia sunt diferite și ceea ce se simte bine pentru o persoană poate să nu fie ideal pentru altcineva. Pentru a găsi o cizmă confortabilă, cel mai important lucru de făcut este să le încerci personal.

În continuare, conform Lone Star Boot Reviews, există trei elemente la care se acorda atenție înălțimii tocului, formei botului și tipului de branț.

Dacă piciorul tău este destul de plat, un toc mai înalt ar putea fi incomod pentru tine, iar o diferență de chiar și un sfert de inch în înălțime poate fi semnificativă. Care formă a botului este cea mai confortabilă? Acest lucru depinde de mulți factori.

Din nou, deoarece fiecare picior este ușor diferit, nu există reguli stricte și rapide. Un lucru care pare să fie adevărat este că botul pătrat lat este cel care se potrivește confortabil celor mai diferite dimensiuni, forme și lățimi ale picioarelor.

În cazul ghetelor de calitate, vei găsi două tipuri principale de branțuri: branțuri încorporate din piele și branțuri detașabile din spumă. Ambele au avantajele lor.

De-a lungul timpului, branțul din piele se mulează pe piciorul tău, devenind aproape ca o a doua piele – și ce poate fi mai confortabil decât atât?

Branțurile detașabile din gel, pe de altă parte, se simt aproape ca un pantof de alergare și pot fi înlocuite periodic pentru un confort reînnoit.

Care sunt diferitele tipuri de vârfuri de cizme de cowboy?

Există 5 tipuri de vârf de bază pentru cizmele de cowboy. Vestea bună este că majoritatea tipurilor de cizme vin în toate cele 5 modele.

J sau S: Cunoscuți și sub denumirea de degete cu ace, ucigași de gândaci sau degete de gândaci, aceste boturi ascuțite sunt considerate de unii ca fiind cel mai tradițional sau autentic tip. S este mai ascuțit decât J.

D: Un bot ascuțit care este pătrat chiar în vârf, ca și cum ar fi fost tăiat curat cu o pereche de foarfece ascuțite, este cunoscut și sub denumirea de Snip sau Snipped.

R: Conic, cu un vârf rotunjit, aceasta este cea mai comună formă de bot întâlnită astăzi în cizmele de cowboy.

W sau U: Cunoscută și sub numele de bot Roper, această formă este mai rotundă decât R.

Pătrat: Această formă largă și unghiulară de bot de cizmă vine și în soiuri Broad sau Wide. Această formă este considerată cea mai puțin tradițională, dar se potrivește și celor mai multe dimensiuni și forme de picioare.

Cum se numesc diferitele părți ale cizmelor de cowboy?

Părțile de bază ale tuturor cizmelor de cowboy sunt aceleași, deși vor arăta diferit în funcție de stilul cizmei:

Carâmbul: Aceasta este partea cizmei care acoperă gamba.

Îmbinări: Cusături (nu decorative) care se desfășoară pe partea laterală a carâmbului, ținând împreună partea din față și din spate.

Vamp: Partea cizmei care acoperă partea superioară a piciorului, este uneori decorată cu un model ondulat numit insectă.

Vârf: Aceasta este o piesă rigidă care acoperă degetele purtătorului de cizme. Ele vin în mai multe forme distincte.

Orificii de apucare: Majoritatea, deși nu toate, cizmele de cowboy au fie curele, fie orificii concepute pentru a vă ajuta să trageți cizma. Acestea sunt situate în partea de sus și pe fiecare parte a părții superioare.

Verifică preț Ghete/Cizme Cowboy pentru femei – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care