12 tipuri de ghete de fotbal pentru bărbați și femei

Ghete de fotbal

Fotbalul este un joc intens jucat în întreaga lume. Niște ghete de fotbal necesită aderență, sprijin pentru picioare și, într-o măsură, rezistență la apă. Producătorii folosesc tehnologia pentru a produce ghete atractive, care ajută jocul și se simt bine în picior.

Ghetele de fotbal pentru bărbați și femei au doar dimensiuni diferite, dar culorile și atractivitatea lor sunt universale.

Nu ne mai putem păcăli: ghetele sunt un lucru important pe teren. Doamnelor, bărbații au colecții de pantofi la fel ca și noi. Așadar, astăzi vom arunca o privire la picioarele jucătorilor pentru a vorbi despre ghetele de fotbal pentru bărbați și femei.

Verifică preț Ghete de fotbal pentru femei și bărbați AICI!

Există ghete de fotbal speciale?

Da. Se numesc ghete de fotbal, adidași de fotbal, teniși de fotbal, ghete pentru gazon și ghete de futsal. Există încălțăminte pentru bărbați și femei. Există diferențe între ghetele de fotbal pentru bărbați și femei. Să analizăm mai în profunzime ghetele de fotbal pentru bărbați și femei.

De ce sunt folosite în mod special ghete de fotbal în joc? De ce nu adidași obișnuiți?

Când mergi pe jos sau faci jogging, picioarele și articulațiile tale nu pun o presiune excesivă asupra lor. Nu sunt supuși la opriri fulgerătoare, pivotări, rupturi în direcția opusă și lovituri. Pentru asta, ai nevoie de ghete de fotbal care susțin oasele de la picioare, precum și articulațiile. Asta include genunchii tăi.

Tipuri de ghete de fotbal pentru bărbați

Fotbalul se joacă atât în ​​interior, cât și în aer liber, așa că veți avea nevoie de crampoane pentru fiecare tip de teren.

 

Teren ferm sau crampoane

Aceste crampoane arată ca ghetele tăi de fotbal de bază. Plasticul dur sau cauciucul pe talpa sau partea inferioară a pantofului este conceput pentru a oferi tracțiune. Știfturi sau crampoane căptușesc exteriorul tălpii și includ unele în mijloc pentru un control mai bun.

Începătorii le folosesc din motive de siguranță. Sunt potrivite atât pentru joc în interior, cât și în aer liber. Magazinele de articole sportive și câteva magazine universale oferă ghete de fotbal. Ghetle au o mulțime de avantaje, dar singurul dezavantaj real al ghetelor de fotbal este timpul necesar pentru a-i rupe.

Verifică preț Ghete de fotbal cu crampoane pentru teren tare AICI!

Teren moale sau crampoane detașabile

Terenul moale se referă la câmpurile de iarbă moale sau câmpurile umede și noroioase. Aceste ghete de fotbal oferă șase crampoane metalice înșurubate de lungimi diferite, dintre care patru pe partea din față a pantofului și două pe călcâi. Viteza și forța jucătorului scufundă știfturile în pământ.

Acestea nu sunt recomandate pentru jocul pe teren dur, deoarece crampoanele vor împinge toată această forță în picioare și genunchi.

Jucătorii le pot folosi după ce au judecat condițiile terenului pe care îl folosesc. Aceste crampoane sunt pentru jucătorul cu experiență ale cărui cunoștințe îi permit să-și ajusteze ghtelele la circumstanțe.

Crampoanele de pământ moale pot fi achiziționate online sau din magazinele de articole sportive. Dezavantajele purtării de crampoane de fotbal pentru teren moale sunt:

Nu sunt pentru utilizare pe sol dur.

Ele amortizează mult mai puțin piciorul.

Prin urmare, există mai puțin sprijin.

Sunt grele.

Înlocuirea unui stud pierdut nu este ușoară.

Verifică preț Ghete de fotbal pentru teren moale AICI!

Teren dur sau teren variat

Când pământul este uscat tare sau are gazon artificial, atunci veți avea nevoie de crampoane speciale. Încălțămintea pentru teren ferm și moale necesită crampoane de lungimea necesară pentru a prinde, dar nu pentru a provoca deteriorarea articulațiilor. Știfturile de pământ dur nu au nevoie de această lungime.

Dacă ar face-o, deteriorarea picioarelor și genunchilor jucătorilor ar fi pur și simplu îngrozitoare.

Prin urmare, ghtele de fotbal speciali au fost concepute pentru a fi folosite pe terenuri dure sau gazon artificial. Crampoanele nu sunt la fel de lungi, iar jucătorii au un control mai bun. Aceste ghete de fotbal nu sunt, repet, interschimbabile.

Cumpărați o pereche de ghete cu crampoane pentru fiecare tip de teren pe care ați putea fi chemat să jucați.

Aceste ghete de fotbal pentru teren dur sau gazon artificial sunt disponibili în magazinele de articole sportive și online. Singurul dezavantaj real pentru ele este că nu pot fi folosite pe alte tipuri de teren de joc din cauza crampoanelor scurte și a posibilității de lezare a picioarelor, picioarelor și genunchilor.

Verifică preț Ghete de fotbal cu crampoane AICI!

Ghete de fotbal de teren sintetic

S-ar putea să existe o confuzie în ceea ce privește ghete de fotbal pentru gazon artificial și gazon simplu. Diferența este că terenulartificial este mai gros și mai luxuriant decât gazonul natural (iarba). Gazonul artificial se găsește de obicei în locuri interioare, cum ar fi sălile de sport. Este mai mult ca un covor fără grosime.

Crampoanele sunt mai scurte pentru gazon artificial, ceea ce ușurează presiunea asupra picioarelor și genunchilor.

Verifică preț Ghete de fotbal de teren sintetic AICI!

Ghete de fotbal de sală

Numit și futsal, fotbalul de sală se joacă atât pe podelele școlilor gimnaziale, cât și în arenele sportive. Ghetele de fotbal de sală nu au crampoane deloc si sunt compuse din cauciuc dur pe tălpi pentru o aderență excelentă. Seamănă cu pantofii sport de zi cu zi.

Jucătorii le poartă frecvent pe stradă, după un joc. Singurul dezavantaj real al acestor ghete de fotbal de sală este că se uzează mai repede, deoarece sunt în mod constant folosiți pe suprafață. Sunt disponibile în magazinele de articole sportive și online.

Verifică preț Ghete pentru fotbal de sală AICI!

Papuci

O inovație excelentă pentru jucătorii cu dureri de picioare care doresc să-și salveze niște ghete de fotbal. Papucii se pun și se scot înainte și după meci. Acest lucru scutește uzura crampoanelor de fotbal. Le poți purta și cu șosete și apărătoare pentru tibie. Unele au chiar și o zonă de masaj pentru jucătorii cu dureri de picioare.

Sandalele sunt realizate fie din material sintetic, fie din piele. Dezavantajele acestora sunt că materialul sintetic este mai puțin confortabil și durează ceva până le pui. Sandalele de fotbal pot fi achiziționate de la magazinele de articole sportive sau online.

Verifică preț Papuci Adidas AICI!

De ce sunt ghetele de fotbal fabricate din materiale diferite

Pentru atât de mulți oameni, pantofii îi duc de la punctul A la punctul B și cui îi pasă cum arată pantofii? Cu toții îi cunoaștem pe cei pentru care pantofii sunt o obsesie a modei. Tu și cu mine am putea chiar să deținem rafturi și rafturi de pantofi de orice culoare, stil și material în dulapurile noastre.

Unii cumpără doar cea mai bună piele pe care o pot cumpăra, pentru pantofii făcuți manual. Care este marea problemă cu materialul care intră în componența acestor ghete de fotbal?

Protecţie

A lovi pământul și a lovi cu piciorul în minge înseamnă ocazional oase ale piciorului rupte, gleznele entorse, genunchii ridicați și, posibil, un spate dureros. Nu ai vrea ceva protecție?

Rezistența la apă

Jocul pe terenuri în aer liber înseamnă bălți ocazionale. Picioarele ude nu sunt distractive. Ele contribuie la răceli și la apariția ciupercii unghiilor de la picioare. Producătorii de ghete de fotbal înțeleg acest lucru, așa că au formulat ghete de fotbal rezistente la apă. Acestea sunt tipurile de materiale folosite la ghetele de fotbal.

Sintetic

Fibrele sintetice sunt mai ușoare decât pielea și sunt țesute mai strâns pentru a preveni absorbția de apă multă, dacă este cazul. Aspectul acestor pantofi este fenomenal. Fibrele sintetice sunt adăugate altor materiale, cum ar fi pielea, pentru a produce orice număr de combinații și culori.

De exemplu, glezna din jurul crampoanelor de fotbal Balance Tekela V1 este compusă din material pentru a asigura confortul jucătorului. Restul este sintetic. Ca un alt exemplu, Adidas produce ghete de fotbal din piele de șarpe numite Adizero 5-Star 6.0. Posibilitățile sunt nesfârșite.

Cauciuc

Tălpile majorității ghetelor de fotbal din zilele noastre sunt din cauciuc datorită absorbției superioare a șocurilor. Ghetele de fotbal de sală folosesc tălpi de cauciuc. Știfturile sunt mai puțin adânci și oferă o tracțiune excelentă pe suprafețele interioare. Nike, de exemplu, produce ghete de fotbal de interior pentru bărbați Superfly X Academy.

Textile

Textilele folosite sunt țesături precum bumbacul, poliesterul, mătasea, iar lista poate continua. Sunt adăugate pentru a oferi confort purtătorului. Verificați asta. Dacă ai vrut să sări peste șosete, unii producători fac un pantof de fotbal complet, cu șosete.

Alții au doar un loc pentru șosete, pe ghete. Oricum, este elegant și confortabil pentru jucători. De asemenea, oferă protecție pentru gleznele cu tendință de răsucire.

Piele

Nimic nu spune calitate și eleganță ca pielea netedă și moale. Multe ghete de fotbal sunt din piele pentru că nu cântăresc o tonă și nu te încetinesc. Pe un teren de fotbal, totuși, pielea absoarbe mai multă apă decât majoritatea altor materiale. Acest lucru face ghetele din piele grele.

Prin urmare, producătorii adaugă un alt tip de material la ghete pentru a ajuta la reducerea absorbției apei.

Pielea este mai groasă decât materialele sintetice sau alte materiale textile. Acesta este motivul pentru care majoritatea pantofilor sunt fabricați din piele: se potrivește mai bine piciorului și poate fi purtat mult timp.

Pantofii sport pot fi purtați doar cu câteva ore înainte ca picioarele să înceapă să doară. Consultați crampoanele de fotbal Adidas Performance Mundial Team Turf pentru o experiență atractivă, din piele.

Disponibilitate

În timp ce femeile și copiii joacă fotbal, bărbații sunt cei care îl joacă cel mai mult. Ghete de fotbal pentru bărbați tind să domine departamentul de încălțăminte pentru fotbal, deși puteți găsi întotdeauna ghete de fotbal pentru femei, peste tot. Unele femei gravitează spre ghetele de fotbal pentru bărbați pentru că sunt ușor de găsit și în cantități mari.

Știfturi

Punctul cu adevărat pertinent aici este modul în care sunt configurate știfturile. Bărbații tind să se oprească la distanța unui ban pe picioare și la mijlocul piciorului sau unde se află arcul. Aceasta se numește biomecanică, atunci când pune mai multă presiune asupra acelor oase.

Crampoanele de pe ghetele de fotbal pentru femei rămân în cea mai mare parte la fel, deși au început să fie fabricate cu bucăți rotunde din plastic potrivite pentru teren ferm.

Materiale

Producătorii comandă tone de materiale cu care să-și facă produsul. Încălțămintea pentru bărbați, femei și copii este apoi produsă în același timp folosind aceleași mașini, din acest stoc. Singurele diferențe sunt mărimea și calitatea ghetelor de fotbal. Ghetele mai ieftine oferă mai puțină calitate, așa că alegeți cea mai bună calitate pe care v-o puteți permite.

Culori

Echipele de sport sunt recunoscute după culorile lor. Fanii poartă culoarea în haine, precum cum poate să își picteze culoarea pe corp.

Multe echipe poartă ghete de fotbal albe sau negre, dar fotbalul este diferit. Ghetele de fotbal oferă bărbaților și femeilor o mare varietate de culori. Chiar și ghetele de fotbal pentru bărbați adună culorile strălucitoare atribuite de obicei femeilor, cum ar fi roz, violet și albastru strălucitor.

Susținere

Femeile care joacă fotbal se opresc, se întorc, fug în altă direcție și lovesc mingea în același mod în care o fac bărbații. Oasele piciorului, gleznele și genunchii lor au nevoie de același sprijin pentru a primi bărbații.

Astfel, ghetele de fotbal pentru femei se potrivesc perfect pentru agilitate și stabilitate. Rezultă mai puține răni. De fapt, bărbații cu picioare mai mici și mai înguste poartă uneori ghete de fotbal pentru femei, așa că sunt interschimbabili, într-o anumită măsură.

Verifică preț Ghete de fotbal pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de ghete de fotbal pentru femei

Știința ne spune că, ca regulă generală, bărbații sunt mai mari decât femeile. Aceasta înseamnă că picioarele lor sunt mai lungi, mai late și cu un arc mai puțin adânc. Picioarele femeilor au un arc mai adânc. Astfel, ghetele  de fotbal pentru femei tind să fie cu o dimensiune și jumătate mai mici decât ghetele de fotbal pentru bărbați.

 

Teren ferm

Crampoanele de fotbal pentru femei sunt fabricate la fel ca și cele pentru bărbați. Doar că au dimensiuni diferite. Femeile pot alege între ghete de fotbal din piele, sintetici și textile, precum și ghete cu crampoane în formă de lame sau rotunde. Acestea pot fi achiziționate de oriunde se vând ghete de fotbal pentru bărbați, sau online.

Verifică preț Ghete de fotbal cu crampoane pentru teren tare AICI!

Sol moale

Știfturi metalice sau lame de diferite lungimi împodobesc ghetele de fotbal pe teren moale. Jucătorii pot scoate crampoanele sau lamele în funcție de starea terenului de joc. Femeile își pot cumpăra ghete de la magazinele de articole sportive sau online.

Verifică preț Ghete de fotbal pentru teren moale AICI!

Pământ tare

Jocul pe teren dur sau pe iarbă artificială nu necesită știfturi sau lame lungi. Femeile care joacă pe acest tip de teren vor purta de obicei crampoane cu crampoane mai scurte. În general, mărcile au încetat să mai producă ghete de fotbal „pentru teren dur” în favoarea ghetelor dse fotbal de gazon artificial, datorită asemănării cu câmpurile de teren ferm.

Astfel, doamnele trebuie să aibă doar un singur tip de pantof. Ele pot fi cumpărate oriunde sunt vândute articole sportive sau online.

Verifică preț Ghete de fotbal cu crampoane pentru teren tare AICI!

Gazon

Ghetele de fotbal pentru gazon, pentru femei, sunt făcuți pentru a se potrivi perfect pe picior, folosind un amestec de piele și material sintetic.

Talpa exterioară nu este crăpată ca la ghetele de fotbal pentru teren ferm sau moale, ci fermă, ca un pantof de alergare. Ghetele de fotbal pentru gazon pot fi comandați online și sunt disponibili în magazinele de articole sportive.

Verifică preț Ghete de fotbal pentru gazon natural AICI!

De interior

Ghetele de fotbal de sală pentru femei sunt fabricate la fel ca adidașii, deoarece talpa exterioară din cauciuc este crestată pentru o aderență mai bună. Cauciucul nu marchează o podea interioară, cum ar fi podeaua de sală de sport școlară.

Potrivirea este confortabilă, branțul căptușit pentru confort și protecție. Pantoful este din piele și vine în multe culori. Ghetele de fotbal pot fi achiziționate de oriunde de unde sunt vândute articole sportive sau online.

Verifică preț Ghete de fotbal de sală AICI!

Papuci

Indiferent dacă mergeți la piscină sau jucați fotbal, veți avea nevoie de un pantof antiderapant confortabil de purtat. Dacă joci fotbal, papucii pot fi purtați cu șosete sau fără, până ajungi pe teren și îți îmbraci echipamentul.

Confecționați cu talpa exterioară din cauciuc antiderapant, papucii pot fi purtați și după meci, in drum spre casa. Aceștia pot fi achiziționați online sau din magazinele de articole sportive.

Verifică preț Papuci Adidas pentru femei AICI!

Ghete de fotbal – o scurtă istorie

Nu este ușor să vezi că se juca fotbal acum 500 de ani, dar ai crede că a jucat până și regele Henric al VIII-lea? A făcut-o și purta cizme de piele greoaie pentru a juca jocul. Regele i-a plătit patru șilingi lui Cornelius Johnson în 1525 pentru mândria colecției sale – ghete de fotbal din piele.

Ceea ce numim astăzi ghete de lucru cu vârf de oțel erau folosite pentru a juca fotbal în anii trecuți. Designerii moderni au plănuit crearea unor ghete de fotbal mai potrivite strategiei decât confortului sau chiar protecției, deși aceste lucruri sunt totuși încorporate în aceste ghete.

Jucătorii de fotbal englezi (fotbalul este numit soccer doar în America), în anii 1800, își lipeau cuie în tălpile cizmelor pentru tracțiune și control. La începutul secolului XX, ghetele au devenit mai ușoare, cu tracțiune și control mai mare, încorporate.

Fotbalul a devenit un fenomen la nivel mondial, producătorii europeni s-au aruncat efectiv pe ghetele de fotbal. Jucătorii au început să călătorească și să observe diferitele tipuri de terenuri de joc. Producătorii au văzut acest lucru și și-au ajustat produsele în consecință.

Încorporarea tehnologiei în ghete de fotbal a început în anii 1950 cu Adolf Dassler, fondatorul Adidas, și fratele său Rudolf, fondatorul Puma. Știfturile din plastic și cu șuruburi, precum și materialele sintetice le-au oferit ghetelor lor de fotbal versatilitate și control.

Astăzi, atât producătorii americani de ghete de fotbal, cât și cei europeni folosesc toate materialele și tehnologia disponibile pentru a se asigura că jucătorii au o capacitate și un control mai bune, de la picior la minge și de la picior la sol.

Întrebări frecvente despre ghete de fotbal

Jucătorii de fotbal poartă ghete noi la fiecare meci?

Nu, dar poartă ghete noi la fiecare două luni sau cam așa ceva. Fotbalul poate uza ghetele, așa că majoritatea jucătorilor au o rezervă. În plus, primesc ghetele de la producători precum Nike și Adidas; Ce modalitate mai bună de a face reclamă decât să ai o echipă încălțată în logo-ul tău?

Este în regulă să porți ghete de fotbal de sală, ocazional?

Nu e cea mai bună idee. Ghetele de fotbal de sală sau ghetele de futsal sunt făcute să fie purtate una sau două ore de joc. Tălpile sunt subțiri și făcute pentru a se prinde de podeaua sălii de sport.

Tălpile groase ale unui pantof de alergare sunt mai bune pentru gleznele, genunchii și partea inferioară a spatelui unei persoane. Dacă ar fi să purtați ghetele de fotbal de sală în aer liber, ați ajunge să aveți dureri de spate.

Ce este important atunci când cumpărați ghete de fotbal pentru susținerea gleznei?

Cel mai important lucru este să cumpărați un pantof cu o piesă de gleznă încorporată. Acesta poate cuprinde un cablu flexibil sau un ciorap pentru gleznă, proiectat ergonomic. Oricum ați alege, gleznele tale suprasolicitate, vor avea suport maxim.

Ghetele de fotbal pentru bărbați și femei, fabricate de marile mărci precum Adidas și Nike sunt asemănătoare?

M-aș face de râs dacă aș spune public că ghetele de fotbal mi se par la fel. Cu toate acestea, chiar și eu pot vedea diferențele dintre ghetele mărcilor importante. Nike și Adidas lansează constant noi colecții de ghete de fotbal pentru bărbați și femei.

Într-un caz, nu din cauza faptului că cele două mărci ar fi identice, ci stilul special al Nike este identic atât la ghetele de fotbal pentru bărbați, cât și pentru femei. Ghetele de fotbal în stil Nike au fost diferențiate doar în ceea ce privește culoarea și stilul; bărbații trebuie doar să caute gheata de mărimea potrivită.

Alternativ, Adidas pare să se fi gândit la faptul că ghetele de fotbal pentru femei erau mai mici decât cele pentru bărbați. Acum doi ani, Adidas a scos un pantof „conceput special pentru piciorul feminin”. Pe talpa exterioară a ghetei sunt prezente știfturi scurte și mici.

Din asta, deduc că ideea stilurilor identice nu este problema.

Ce înseamnă 18.3 la ghetele de fotbal?

Linia Predator este lina ghetelor de fotbal de elită ai Adidas. Combină cele mai noi tendințe în tehnologie și confort. Predator vine în trei niveluri de calitate: 18.1, 18.2 și 18.3. Optsprezece virgulă trei este cea mai scăzută pe scara calității Predator.

În timp ce plasarea crampoanelor rămâne aceeași, talpa exterioară este oarecum mai rigidă decât celelalte două. Partea superioară se simte ca șosetele groase pe care le porți, când schiezi. Șoseta prinde piciorul.

Din păcate, îmbinarea șosetei cu talpa este oarecum rigidă și greoaie, oferind jucătorului o experiență mai puțin plăcută atunci când alergă și joacă.

Verifică preț Ghete de fotbal pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de pieptăn

10 tipuri de pieptăn diferite

Există diferite tipuri de pieptăn, potrivite pentru aranjarea diferitelor tipuri de păr. Află care este acela, descoperind diferențele și scopurile acestora. Pieptănul este printre cele

Citește mai mult »
tipuri de eșarfe

15 tipuri de eșarfe

O eșarfă este o simplă bucată de țesătură care este înfășurată în jurul gâtului sau umerilor și, uneori, este purtată pe cap. O eșarfă este

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care