9 tipuri de pantofi de alergare pentru bărbați și femei

Pantofi de alergare

Alergatul este un sport popular, iar singurul echipament necesar îl reprezintă pantofii potriviți. Pantofii de alergare variază în funcție de picior, mers și teren. De asemenea, va trebui să țineți cont de obiectivele dvs.

Pantofii pentru competiție sunt diferiți de cei purtați la antrenament. Puteți alege și pantofi de alergare speciali pentru recuperare. Alergatul este un sport grozav. Necesită foarte puțin echipament și îl puteți face aproape oriunde. De fapt, tot ce ai nevoie este o pereche bună de pantofi de alergare.

Totuși, acolo lucrurile se complică. Există multe tipuri de pantofi de alergare, iar alegerile pot fi copleșitoare, mai ales la început. Pantofii buni sau greșiți pot face experiența dvs. de alergare, plăcută sau grea.

Patru alergători din cinci poartă încălțăminte greșită pentru stilul de picior și alergare, ceea ce crește riscul de accidentare.

Vom căuta ceea ce diferențiază pantofii de alergare de alți pantofi de sport, cine are nevoie de pantofi de alergare și tipurile de pantofi de alergare.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

Conținut:

Pantofi de alergare vs. atlți pantofi sport

Pantofii de alergat sunt cu adevărat diferiți de alți pantofi de sport sau este doar un truc de marketing? În general, pantofii sunt proiectați pentru un anumit sport sau situație. Pantofii de mers pe jos, de exemplu, au o mulțime de amortizoare, dar mai puțin suport și flexibilitate decât pantofii de alergare.

Pantofii de tenis sunt proiectați pentru mișcare laterală, în timp ce acești pantofi de alergare sunt proiectați pentru mișcare înainte.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

Chiar am nevoie de pantofi de alergare?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări despre alergare. Deși pantofii nu sunt o cerință pentru alergare, sunt recomandați din mai multe motive.

Îți protejează picioarele de resturile de pe sol care ți-ar putea răni sau tăia talpa. Aceștia asigură o amortizare care exercită o presiune mai mică asupra oaselor și articulațiilor. Oferă tracțiune și suport în zonele în care aveți cel mai mult nevoie.

Alte tipuri de pantofi sport nu sunt o alegere bună pentru alergare, dar vor funcționa într-un fel. Cu toate acestea, nu veți ști niciodată ce diferență poate face pantoful potrivit până când nu-l găsiți pe cel potrivit pentru dvs.

Felul în care piciorul calcă

Felul în care piciorul calcă este un aspect cheie atunci când alegeți pantofi de alergare. Este vorba de zona piciorului care lovește mai întâi solul și, prin urmare, absoarbe cel mai mult șoc.

Vă puteți face o idee despre acest aspect uitându-vă la perechea preferată de pantofi sport sau de alergat și verificând modul de uzură.

În cazul în care partea din față a tălpii este cea mai uzată, ești un alergător care folosește vârful piciorului. Dacă mijlocul și laturile sunt purtate, probabil că te bazezi pe partea de mijloc a piciorului. Dacă călcâiul este uzat, ești o persoană care folosește această zonă.

Dacă verificarea unei perechi actuale de pantofi de alergare nu este o opțiune, cereți unui prieten să vă filmeze în timp ce alergați. Puteți apoi să vă uitați la videoclip și să vedeți ce parte a piciorului lovește mai întâi solul. De asemenea, puteți obține o analiză la un magazin de alergare, care vă va oferi cele mai exacte informații.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

Considerente cheie

Înainte de a vă stabili un anumit tip de pantof, ar trebui să știți ce căutați la un pantof. Căutați viteză, distanță sau confort?

Dacă căutați viteza, mergeți la sigur cu un pantof ușor. Cu toate acestea, aceștia oferă de obicei mai puțină susținere și pot avea o amortizare mai mică.

Un pantof conceput pentru alergarea la distanță va avea mai mult sprijin și amortizare pentru a minimiza oboseala și șocul pe parcursul alergării.

Confortul este obținut prin amortizare, dar acest lucru poate adăuga mai multă greutate pantofului. În funcție de design, poate oferi și mai puțin suport.

În plus față de ceea ce căutați, va trebui să decideți scopul încălțămintei.

Pantofii de antrenament sunt concepuți pentru antrenament. Pantofii de antrenament sunt perechea pe care o vei lua pentru a alerga zilnic.

Pantofii de competiție sunt rezervați pentru curse propriu-zise și pentru câteva sesiuni de antrenament pentru a vă pregăti pentru o competiție mai mare.

Pantofii de recuperare sunt minunați pentru recuperarea după o accidentare sau după o sesiune de antrenament sau cursă grea. Acestea vă vor oferi o amortizare și un suport suplimentar.

Majoritatea experților recomandă să aveți cel puțin două perechi de pantofi de alergare. Acest lucru vă poate prelungi durata de viață a pantofilor și vă permite o mai mare flexibilitate pentru a personaliza pantoful în funcție de ceea ce aveți nevoie în acel moment.

Tipuri de pantofi de alergare în funcție de terenul pe care alergați

Există trei tipuri de pantofi de alergare care sunt proiectați pentru teren:

 • drum
 • traseu
 • hibrid

Încălțămintea de alergare pe drum

Niște pantofi de alergare pe drum obișnuit sunt concepuți pentru a alerga pe drum sau pe trotuar, așa cum sugerează și numele. Majoritatea alergătorilor aleargă pe drumuri, trotuare sau alte tipuri de suprafețe asfaltate. În timp ce aceste suprafețe dure sunt locul cel mai des întâlnit pentru a alerga, acestea exercită o presiune mai mare asupra corpului.

Acești pantofi de alergare sunt concepuți pentru a absorbi șocul picioarelor care lovesc betonul, astfel încât vor avea inclusă o amortizare mai mare decât alte tipuri.

Majoritatea pantofilor de alergare pe drum au o talpă flexibilă, astfel încât piciorul tău să se poată flexa în maniera sa naturală atunci când alergi, pentru un mers mai uniform.

Aceștia sunt proiectați pentru a oferi tracțiune pe trotuar. De obicei, au o talpă de cauciuc turnată, care este mai dură decât alte tipuri. Acest lucru oferă tracțiune și, de asemenea, ajută pantofii să dureze mai mult.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

Pantofii de alergare pe traseu

Un pantof de alergare pentru traseu este conceput pentru a alerga pe trasee speciale. Sunt ideale pentru suprafețe mai moi, inclusiv iarbă, murdărie și noroi. Un pantof de traseu este, de asemenea, conceput pentru a vă susține picioarele atunci când alergați pe terenuri denivelate, cum ar fi cele stâncoase și pline de rădăcini.

Talpa pantofilor de alergat pe trasee va fi mai moale, iar modelul benzii de rulare este mai agresiv. Aceasta oferă tracțiunea de care aveți nevoie pe traseele mai grele.

De obicei, au un deget de la picior și toc pentru a oferi o durabilitate suplimentară și protecție împotriva apei.

Veți dori ca pantofii să se potrivească strâns în jurul părții de mijloc a tălpii și să aibă un spațiu larg pentru degetele de la picioare. Faptul că degetele de la picioare vor sta răsfirate vă oferă o bază mai largă pentru tracțiune și stabilitate, iar o talpă intermediară confortabilă menține pantoful fix.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

Pantofii hibrid pentru alergat

Pantofii hibrizi sunt o încrucișare între pantofii de alergare pentru trasee și cei pentru drumuri. Conceptul este similar cu cel al pantofilor sport transversali, care sunt proiectați pentru a fi folosiți pentru multe sporturi și activități.

În general, pantofii pot face un lucru bine sau o mulțime de lucruri suficient de bine. Pantofii de antrenament cross sunt minunați dacă jucați diferite sporturi în mod regulat, dar nu sunt la fel de buni ca pantofii special concepuți pentru un sport anume.

Cum funcționează hibrizii? Sunt relativ noi, așa că rămâne de văzut. Cu toate acestea, asemănările dintre tipurile de încălțăminte facilitează crearea unui model care să răspundă nevoilor ambelor tipuri de teren.

Tipuri de pronație

Pronația este cantitatea de mișcare laterală care apare în picior când alergi.

Există trei tipuri de pronație:

 • Subpronație
 • Pronație neutră
 • Extrapronație

Când piciorul tău lovește pământul, se rostogolește în mod natural spre interior. Acest lucru ajută la absorbția șocului loviturii. Cu toate acestea, piciorul se poate răsuci prea mult sau prea puțin, ceea ce vă va crește riscul de anumite leziuni.

Puteți să vă faceți o idee despre pronația dvs. verificând modul de uzură al pantofilor și examinându-vă durerile. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a determina pronația dvs. este analiza mersului dumneavoastră, făcută profesional.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

Subpronator (Supinator)

Dacă sunteți sub-pronator, aveți un arc înalt. Partea exterioară a călcâiului lovește mai întâi și există o pronație mică sau deloc. Acest lucru pune șoc pe mușchii gambei.
Uzura va apărea pe marginea exterioară a pantofului.

Sub-pronatorii prezintă un risc mai mare de:

 • Fascită plantară
 • Fisuri în tibie
 • Răsucirea gleznei

Pronator neutru (normal)

Piciorul lovește în exteriorul călcâiului și glezna pronează sau se rostogolește spre interior pentru a distribui șocul loviturii. Pronatorii normali au arcuri medii și împing cu partea din față a piciorului. Aproximativ 80% dintre pantofii de alergare sunt concepuți pentru alergători neutri.

Uzura va urma un model în formă de S, începând cu călcâiul exterior și terminând la degetul mare. Modelul de uzură va fi relativ uniform tot timpul.
Pronatorii normali prezintă un risc mai scăzut de rănire, dar nu sunt imuni la leziunile de alergare.

Extra-pronator

Extra-pronatorii au un arc redus sau plat. Acest lucru îi determină să supra-proneze. Greutatea se deplasează spre interior prea mult, punând presiune pe marginea interioară a piciorului în locul sferei piciorului. Degetul mare și al doilea de la picior sunt folosite pentru împingere.

Uzura va avea loc în apropierea degetului mare, a interiorului călcâiului și a sferei piciorului. Vor fi mai multe uzuri pe talpa interioară.

Extra-pronatorii prezintă un risc mai mare de:

 • Fisuri în tibie
 • Fascită plantară
 • Monturi
 • Pinteni în talpă

Suport și amortizare

Există trei tipuri de pantofi de alergare pe baza celor trei tipuri de pronație. Acestea sunt:

 • Suport maxim / control al mișcării
 • Amortizare structurată / stabilitate
 • Amortizanți

Suport maxim pentru extra-pronatori

Pantofii de susținere maximă sau de control al mișcării sunt proiectați pentru a oferi suport suplimentar pentru a preveni suprapronarea. Au material cu densitate mai mare pe talpa interioară cunoscută sub numele de stâlpi mediali.

Acest lucru împiedică pantoful să se deterioreze atunci când forța de pronație este plasată pe el. Aceștia sunt fabricați pe o suprafață plană pentru a asigura un contact maxim cu solul pentru stabilitate.

Amortizare structurată pentru pronatori neutri

Un pantof care oferă stabilitate este conceput pentru cei care sunt pronatori neutri. Oferă mai puțină stabilitate decât pantofii de control al mișcării, oferind în același timp sprijinul necesar în timpul alergării. Au de obicei un arc ușor și o talpă intermediară întărită.

Amortizanți pentru sub-pronatori

Sub-pronatorii necesită o amortizare suplimentară pentru a asigura o absorbție mai mare a șocurilor. Deoarece au arcuri mai înalte, pantoful este conceput pentru a se curba pentru a susține arcul piciorului. Acești pantofi sunt ușori, flexibili și oferă cea mai bună amortizare.

Diferențe între pantofii de alergare pentru bărbați și femei

Picioarele bărbaților arată foarte diferit de picioarele femeilor. Diferențele nu se opresc aici. Întreaga jumătate inferioară a corpului este interconectată. O femeie are șolduri mai late, ceea ce face, de asemenea, mersul unei femei diferit de cel al unui bărbat.

Există sau ar trebui să existe unele diferențe majore între pantofii de alergare pentru bărbați și femei. Cu toate acestea, când vine vorba de atletism, se pare că este încă lumea bărbaților.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

Calapodul și talpa

Calapoadele sunt, în esență un fel de picior. Pantofii sunt fabricați pe baza calapodului, iar talpa îi conferă pantofului forma. Te-ai aștepta ca un pantof pentru femei să fie construit folosind un model de talpă pentru femei, dar nu este întotdeauna cazul.

Unele companii folosesc modelul unisex. Nu este ceva neapărat d comentat. Vă lăsăm pe voi să trageți concluziile. Alții folosesc ultima femeie.

Deci, de ce contează? Deoarece picioarele sunt construite diferit în funcție de sex.

Picioarele femeilor sunt, în general, mai plate, mai late la nivelul picioarelor și mai înguste la călcâi. Picioarele bărbaților au un arc mai înalt și sunt mai subțiri.

Studiile efectuate pe încălțăminte de alergare pentru femei arată că acestea sunt cu 70% mai strânse la nivelul antepiciorului decât la bărbați și cu 30% mai late la călcâi. În termeni simpli, pantofii nu se potrivesc corect unei femei și par a fi concepuți pentru piciorul în formă de bărbat.

Mărimea contează

Desigur, dimensiunile variază și între sexe. O mărime 9 în încălțăminte pentru femei este complet diferită de mărimea 9 la bărbați. Pantofii de alergare pentru bărbați variază de obicei între 8-13, iar pentru femei de la 6-11.

Ambele sunt disponibile în mediu, lat și extra-lat.

Lățimile bărbaților sunt:
D – mediu
2E – Lat
4E – Extra larg
Lățimile femeilor sunt:
B -Mediu
D – Lat
2E -Lățime suplimentară

Trebuie să alegeți pantofi în funcție de sex?

În general, pantofii concepuți pentru sexul dvs. ar trebui să ofere cea mai bună potrivire. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Dacă sunteți o femeie cu picioarele mai înguste, este posibil să găsiți că pantoful unui bărbat vi se potrivește mai bine.

Dacă sunteți un bărbat cu piciorul mai lat sau arcada joasă, este posibil să preferați pantoful destinat pentru femei.

Mărimea joacă și un rol. Dacă sunteți un bărbat cu picioare mici sau o femeie cu picioare mari, este posibil să vă fie greu să vă găsiți mărimea.

Nu există nicio regulă care să spună că trebuie să porți doar pantofii concepuți pentru genul tău. Cu toate acestea, determinarea dimensiunii și a potrivirii corecte devine mai complicată, deoarece majoritatea angajaților din magazin nu sunt instruiți în conversii de mărime.

Cel mai simplu mod de a găsi modelul potrivit este să vă măsurați picioarele la un magazin de pantofi de alergare care își fac recomandările pe măsurători, în loc de sex. Ar trebui să cunoască conversiile standard și când pantofii de gen opus ar putea fi o alegere mai bună.

Pe baza acestor măsurători, acestea pot restrânge aria căutării, în cazul pantofului potrivit pentru dvs.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

Unghiul Q și Pronația

Pronarea este o altă mare diferență între bărbați și femei. Femeile au șolduri mai late, ceea ce creează un unghi Q mai mare.

Unghiul Q este determinat prin trasarea unei linii care creează un uinghi de la coloana iliacă anterioară superioară până la punctul mediu al rotulei. Apoi se trasează o linie verticală care se extinde de la tuberculul tibial până la capul femural.

În termeni simpli, unghiul Q merge de la vârful pelvisului până la punctul mediu al genunchiului.
Bărbații au de obicei un tip de pronație menționat anterior. Cu toate acestea, femeile tind să fie sub-pronate și extra-pronate.

Un studiu al pantofilor pentru femei, folosiți, cu peste 300 de mile pe ei a arătat că peste 80% au avut o uzură semnificativă în zona călcâiului lateral și uzură în partea din față. Au numit asta, tiparul- tirbușon.

La lovirea călcâiului, piciorul unei femei se rostogolește spre exterior, provocând supinație sau sub-pronație. Pe măsură ce trec la următorul pas, greutatea se deplasează puternic spre interiorul piciorului, efect numit pronare.

Femeile prezintă un risc mai mare de leziuni la genunchi din cauza unghiului Q mai mare. Răsucirile tibiei sunt, de asemenea, mai frecvente, deoarece mai puțină forță este transferată la mușchi atunci când se împing în față.

Femeile compensează de obicei acest lucru cu mișcări care pun mai puțină presiune pe genunchi. În timp, acest lucru poate duce la alte accidentări, la alergătoare.
Încălțăminte pentru unghi Q feminin

Vestea bună este că știința continuă să învețe diferențele dintre modul în care alergă bărbații și femeile, iar producătorii de pantofi lucrează pentru a satisface nevoile sportivelor.

Mai multe companii de încălțăminte au conceput pantofi sau branțuri special pentru a aborda unghiurile Q ale femeilor. Unele dintre aceste companii folosesc un model de talpă feminin și un unghi diferit de al pantofilor pentru bărbați.

Unele companii folosesc o talpă intermediară cu EVA în talpa din spate pentru a rezolva pronația în timpul loviturii piciorului și un stâlp lateral mai ferm în antepic, care ajută la menținerea piciorului centrat.

Diferențe, la greutate și material

Femeile cântăresc de obicei semnificativ mai puțin decât bărbații. Au o construcție mai mică, o masă osoasă mai mică și cu 15% mai puțin mușchi. Greutatea este un factor important în alegerea încălțămintei, în special pentru cele concepute pentru a absorbi impacturile grele, cum ar fi pantofii de alergare.

Materialele folosite la încălțămintea bărbaților sunt dense pentru a asigura amortizarea greutății unui bărbat pe măsură ce lovește solul.

Deoarece femeile cântăresc mai puțin, această densitate este prea mare pentru ele. Nu au suficientă greutate pentru a comprima corect materialul. Recuperarea, care este o parte esențială a amortizării nu este furnizată.

Pantofii pentru femei au diferite materiale de amortizare pentru a se potrivi cu greutatea lor, în special la nivelul picioarelor.

Greutatea pantofului în sine este un alt aspect. Pantofii pentru femei sunt mai ușori decât cei de bărbați, pentru a se potrivi cu construcția mai mică și rezistența musculară.

Încălțămintea minimalistă sau modelul Barefoot

Pantofii cu model Barefoot sunt un pic greșiți. Din punct de vedere tehnic, este imposibil să fii atât desculț, cât și încălțat în același timp. Cu toate acestea, acest modele de încălțăminte minimalistă sunt concepute pentru a de apropia de ideea de a nu purta pantofi, pe cât poți obține în timp ce încă porți încălțăminte.

Pantofii minimalisti au de fapt propria lor scară de evaluare:

 • Flexibilitate – este de dorit să aibă o flexibilitate mai mare
 • Scădere – scădere mică sau zero
 • Înălțimea părții de sus – înălțime mai mică
 • Greutate – greutate mai mică
 • Dispozitive de control al stabilității – de dorit, puține spre zero.

Pantofii cu model Barefoot sunt destinați să interfereze cât mai puțin cu mișcarea naturală a picioarelor. Cu cât pantoful provoacă mai puține interferențe, cu atât scorul este mai mare.

Căderea este una dintre cele mai menționate componente. Un pantof tipic are 10-12 milimetri de cădere a călcâiului. Acest lucru se datorează căptușelii la călcâi, care îl ridică mai sus decât antepiciorul.

Încălțămintea minimalistă are o cădere de 8 mm sau zero, ceea ce înseamnă că au puțină căptușeală la călcâi sau căptușeală minimă pe întregul pantof, menținându-ți piciorul uniform.

De ce pantofii Barefoot?

Teoria din spatele pantofilor Barefoot, este că sprijinul oferit de pantofii sport este de fapt contraproductiv. Dacă îți rupi brațul, vei avea nevoie de sprijinul unui ghips. Când sunt în ghips, mușchii se atrofiază.

Odată ce se vindecă, urmezi o terapie fizică pentru a întări din nou mușchii. Scopul este de a întări mușchii în timp, până când nu mai este nevoie de sprijin.

Pantofii sport oferă sprijin, dar acest lucru poate însemna și că mușchii care ar oferi sprijin dacă ar fi mai puternici nu au nevoie să se întărească. Pantoful face munca care altfel ar fi făcută de către mușchii în sine.

Susținătorii pantofilor Barefoot se bucură de mersul natural și de senzația terenului de sub picioare. De fapt, oamenii de știință cred că pantofii afectează feedback-ul dat creierului și asta poate crea crea un mers mai puțin precis. Faptul că simțiți terenului vă poate îmbunătăți alergarea.

Alergătorii care poartă astfel de pantofi prezintă un risc mai mic de leziuni la genunchi și un risc mai mare de leziuni ale gambei și ale tendonului lui Ahile. Se crede că acest lucru se datorează faptului că nu suntem obișnuiți să alergăm desculți. Asta ne aduce înapoi la suportul pantofului, schimbându-ne mersul și slăbind anumiți mușchi.

Dacă vă gândiți să treceți la acest tip de pantof, începeți cu un pantof minimalist cu un anumit suport sau rămâneți la alergarea pe distanțe scurte, la început.

Sunt necesari pantofii Barefoot?

De ce să purtați pantofi de alergare tip Barefoot? Există câteva motive pentru a alege chiar și cel mai minimalist pantof model Barefoot decât alergatul desculț.

În primul rând și cel mai evident, materialele de pe sol pot provoca tăieturi sau răni la picior. Temperatura este un alt aspect. Pavajul poate ajunge la temperaturi suficient de ridicate pentru a provoca arsuri, iar frigul extrem poate,de asemenea, răni picioarele.

În cele din urmă, pantofii minimalisti oferă o cantitate mică de amortizare. Acest lucru poate preveni durerea și rănirea excesivă, fără a afecta mișcarea naturală a piciorului.

Desigur, susținătorii alergatului desculți pot alege să alerge fără pantofi de alergare, de orice tip. Cu toate acestea, puteți profita în continuare de avantajele unui pantof ușor cu cădere a călcâiului zero, care oferă protecție la sol.

Pantofii care acoperă doar degetele de la picioare

Pantofii care acoperă doar degetele de la picioare sunt un model ai pantofilor Barefoot. Majoritatea pantofilor Barefoot neglijează un aspect al alergării fără pantofi. Distanța și mișcarea degetelor de la picioare.

Degetele de la picioare nu sunt ceva cărora să acordăm o atenție deosebită. Sincer, nu sunt atât de atractive, chiar și pentru picioare. Utilitatea lor este adesea trecută cu vederea din motive estetice.

Degetele de la picioare ajută la asigurarea stabilității, prind pământul și afectează arcul în pasul tău. Acestea schimbă în mod natural poziția, în funcție de nevoile dvs. în acest moment, fără ca dvs. să le acordați nicio considerație.

Pantofii cu degetele de la picioare au spații individuale pentru fiecare deget. Acest lucru le permite să se miște ca și cum ai fi desculț, individual, oferind în același timp protecție.

Acești pantofi arată și funcționează similar cu mănușile. Majoritatea oamenilor îi consideră inestetici, dar susținătorii cred că sunt cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru picioarele tale, dacă nu pentru ochii tăi,estetic vorbind.

Întrebări frecvente despre pantofii de alergare pentru femei și bărbați

Cum ar fi dacă mai multe femei ar concepe pantofi de alergare?

Majoritatea pantofilor de alergare au fost în mod tradițional proiectați de bărbați. Există o afirmație potrivit căreia femeile ar trebui să proiecteze pantofi pentru femei, deoarece femeile știu ce vor și ce au nevoie femeile de la un model de pantof.

Contează cu adevărat cine proiectează pantoful? Ceea ce contează este că industria oferă opțiuni inovatoare pentru încălțăminte pentru femei, care este concepută pentru picioarele și mișcarea lor.

Piața liberă înseamnă că cea mai bună opțiune ar trebui să obțină cele mai multe profituri, deoarece se va vinde cel mai bine. Cercetările privind forma și mersul piciorului pot fi efectuate de către bărbați la fel ca femeile.

Poate dacă mai multe femei ar concepe modele de pantofi, pantofii ar fi mai bine potriviți pentru femei, ceea ce ar putea ridica standardul industriei.

Ce ar trebui să caute femeile atunci când aleg un pantof de alergare?

Primul lucru pe care ar trebui să-l caute o femeie este potrivirea. Femeile au un spațiu la toc, mai îngust și o sferă a piciorului mai largă în comparație cu bărbații, așa că pantofii ar trebui să fie proiectați pentru a se potrivi cu acest lucru.

Multe femei găsesc că pantofii sunt joși la călcâi și sunt strâmți pe picioare. O potrivire perfectă, pe toate părțile, este ideal de găsit.

Arcul este, de asemenea, important. Dacă doriți un pantof de susținere, ar trebui să căutați unul care să ofere suficient suport pentru arcul piciorului. Ar trebui să aveți suficient spațiu de mișcare în interiorul pantofului.

Ce ar trebui să caute bărbații atunci când aleg un pantof de alergare?

Căutați un pantof care să ofere mult spațiu pentru degetele de la picioare, cu lățimea cel puțin a unui deget mare. Ar trebui să se potrivească perfect și să nu alunece la călcâi. Piciorul ar trebui să se simtă centrat și stabil în pantof.

Încercați mai multe perechi și vedeți care pereche este cea mai confortabilă. De asemenea, ar trebui să alegeți pantoful pe baza a ceea ce căutați dvs de la un model.

Poți purta pantofi concepuți pentru genul opus?

În general, pantofii concepuți pentru sexul dvs. vor oferi cea mai bună potrivire. Cu toate acestea, nu există o mărime care să se potrivească tuturor, iar unii oameni găsesc o potrivire mai bună în modelele de pantofi concepuți pentru sexul opus.

Puteți purta încălțăminte pentru bărbați sau femei, atâta timp cât există o dimensiune disponibilă pentru piciorul dvs..

Care este echivalentul dimensiunii 7 pentru un pantof de bărbați, pentru femei?

Pentru a obține echivalentul, adăugați dimensiunea 1 1/2 la pantoful pentru bărbați pentru echivalentul pentru femei și scădeți dimensiunea 1 1/2 pentru echivalentul celor pentru bărbați.

Mărimea 7 pentru bărbați este echivalentă cu cea 8/12 pentru o femeie. Lățimea ar trebui să rămână aceeași, dar este util să încercați lățimi diferite, mai ales dacă lățimea obișnuită este strâmtă sau liberă.

Vă pot încetini niște pantofi de alergare?

Pantofii de alergare te pot încetini. Pentru fiecare 3,5 uncii sau 100 de grame, arzi încă 1% din energie. În teorie, acest lucru ar trebui să vă facă cu 1 secundă mai lent.
Studiile au arătat rezultate similare.

Timpurile sunt de 0,78-1,1 secunde pentru fiecare 100 de grame de greutate în plus. Acest efect este redus la viteze mai mari și mai pronunțat la viteze mai mici.

Este important să rețineți că pantofii vă pot ajuta să alergați și mai repede. Totul se reduce la amortizare. Există un loc perfect în care amortizarea maximizează viteza fără a fi suficient de grea pentru a provoca o încetinire semnificativă. Acesta este motivul pentru care pantofii de competiție sunt de obicei foarte ușori.

Ce este mersul și de ce contează?

Mersul este întotdeauna un tipar de locomoție observată. În ceea ce privește alergarea, mersul este modelul de mișcare pe care îl fac picioarele și laba piciorului atunci când alergi.
Mersul este important pentru reducerea riscului de rănire și creșterea eficienței.

Pantofii de alergare sunt concepuți pentru cele trei tipare diferite de mers cunoscute sub numele de pronație.

Cu toate acestea, există unele dezbateri cu privire la ideea, dacă alegerea pantofilor pe baza pronării face de fapt o diferență. 80% dintre pantofi sunt neutri, deci oferă o selecție mult mai largă decât pantofii de control ai stabilității și mișcării.

Cine câștigă mai multe curse, femeile sau bărbații?

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că femeile trec linia de sosire mai repede și mai des decât bărbații. 57% dintre câștigătorii curselor sunt femei, iar procentul femeilor care aleargă a crescut cu 25%, comparativ cu 7%, în cazul bărbaților.

La maratoanele de la cap la cap, bărbații ies de obicei primii, în ciuda faptului că mai multe femei sunt rezistente, la distanță. Cu toate acestea, când te uiți la curse de ultra-rezistență, femeile pot prelua conducerea. În ultimii ani, femeile au câștigat câteva victorii surprinzătoare, ajungând cu 10-12 ore înaintea celui mai apropiat adversar.

Cum aleargă femeile diferit?

Ne-am uitat deja la unghiul Q, dar există și alte diferențe în modul în care aleargă femeile. Femeile sunt mai flexibile, ceea ce reprezintă atât un avantaj, cât și un dezavantaj.

Au mai multă grăsime corporală, ceea ce pare a fi un avantaj în cursele de anduranță. Corpurile lor pot folosi oxigenul mai eficient.

De asemenea, sunt mai bune în ritm, ceea ce ar putea explica de ce este mai probabil ca femeile să termine primele o cursă.

Femeile au grupuri musculare dominante diferite de bărbați. Acestea folosesc toate cele patru grupe musculare, ceea ce înseamnă că au cvadripceși puternici și tendoanele femurale mai slabe.

De asemenea, au o rezistență interioară mai mică. Acest lucru poate crește riscul de rănire, dar femeile tind să devină mai stabile odată cu antrenamentul făcut, în timp.

Cum știu când este timpul pentru niște pantofi de alergare noi?

Pantofii de alergare seamănă foarte mult cu anvelopele unei mașini. Când trebuie înlocuiți depinde de teren, de modelele de uzură, de stilul de alergare și de greutate.

Talpa, amortizarea și susținerea pantofului se uzează în timp. Pantoful nu va putea oferi același nivel de sprijin și protecție odată ce începe să se degradeze.

În general, aceștia ar trebui înlocuiți la fiecare 300-400 de mile. Dacă aveți un mers inegal sau alergați pe teren neuniform, aceștia ar trebui înlocuiți la 300 de mile sau când observați o uzură semnificativă. Dacă sunteți mai greu, amortizarea se va epuiza mai repede, așa că veți dori să îi înlocuiți mai repede.

Dacă începeți să observați un disconfort care nu era prezent înainte, pantofii sunt uzați și au nevoie de înlocuire.

Ce este fascita plantară?

Fascita plantară provoacă inflamații în fascia plantară. Fascia plantară este o bandă din țesut care vă conectează călcâiul la degetele de la picioare. De obicei, provoacă dureri înțepătoare odată cu mișcarea, în special la trezire, dimineața.

Alergătorii prezintă un risc mai mare de a dezvolta fascită plantară. Fascia susține arcul piciorului și absoarbe șocul. Șocul poate provoca mici fisuri în fascia care se înrăutățesc în timp.

Pantofii de alergat sunt buni pentru mers?

Pantofii de alergat sunt buni pentru mers. Aceștia sunt proiectați cu ajutorul celor mai noi materiale și tehnologii. Întrucât pantofii de mers pe jos nu trebuie să absoarbă la fel de mult impactul, aceștia adesea susțin piciorul mai puțin și se concentrează asupra confortului.

Tehnologia utilizată în crearea pantofilor de alergare nu este adesea prezentă și la pantofii de mers pe jos. Aceasta înseamnă că pantofii de alergare sunt buni pentru mers, dar pantofii de mers nu ar trebui folosiți pentru alergare.

Pantofii de alergare se întind?

Dacă verificați pantofii pe care i-ați purtat, uitați-vă la vârful pantofului. Nu ar trebui să fie bombat sau căzut.

Apoi, uită-te la căptușeală. Întregul contur a piciorului ar trebui să fie prezent pe căptușeală. Dacă există o fantă, pantoful este prea mic.

Dacă alegeți pantofi de alergare noi, asigurați-vă mereu că talpa este mai lată decât piciorul dvs. Întregul pantof ar trebui să fie confortabil, dar nu strâns în jurul piciorului. Ar trebui să existe spațiu între degetele de la picioare și botul pantofului.

De asemenea, este util să încercați pantofii mai târziu, spre sfârșitul zilei. Picioarele se destind pe tot parcursul zilei, astfel încât pantofii care se potrivesc bine dimineața pot fi prea strânși după ce începeți să alergați și picioarele se destind.

Niște pantofi de alergare se pot întinde, dar acest lucru înseamnă că nu au fost potriviți de la început. Când acești pantofi de alergare sunt prea înguști, piciorul atârnă peste talpă. Piciorul este susținut de partea superioară, care în cele din urmă se rupe, deoarece nu este menită să vă susțină greutatea. Când un pantof se potrivește corect, nu se va întinde.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei și bărbați AICI!

 

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de pieptăn

10 tipuri de pieptăn diferite

Există diferite tipuri de pieptăn, potrivite pentru aranjarea diferitelor tipuri de păr. Află care este acela, descoperind diferențele și scopurile acestora. Pieptănul este printre cele

Citește mai mult »
Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care