Pantofi de drumeție vs. Trail Runners

Pantofi de drumeție vs. Trail Runners

Aici examinăm îndeaproape pantofii de drumeție, bocancii și încălțămintea de traseu, arătând avantajele și dezavantajele, pentru a cunoaște situația și a face alegerea potrivită pentru aventura ta.

Drumețiile sunt o modalitate excelentă de a fi una cu natura și de a explora zone care sunt adevărate bijuterii ascunse. Cu toate acestea, să știi ce încălțăminte să alegi poate fi descurajant atunci când există atât de multe opțiuni. Contează ce încălțăminte porți la drumeții?

Verifică preț Pantofi de drumeție pentru femei și bărbați AICI!

Nu știți dacă ar trebui să purtați pantofi de drumeție, ghete sau bocanci pentru drumeții?

Ghetele de drumeție oferă mai mult suport pentru glezne decât pantofii de drumeție, iar bocancii de drumeții o fac și ei. Deși bocancii de drumeție sunt mai grei decât pantofii de drumeție și pantofii de alergare obișnuiți, sunt mai durabili și oferă o protecție mai bună împotriva apei.

Pantofii de drumeție oferă mai mult confort și sunt mai respirabili.

Este important să alegi încălțămintea corectă atunci când faci drumeții, astfel încât picioarele tale să aibă sprijinul potrivit. Atunci când alegeți ce încălțăminte doriți să purtați, trebuie să luați în considerare obiectivul dvs., cum va fi vremea și cum va fi terenul.

Iată un ghid care vă va economisi timp și vă va face alegerea mai ușoară.

Verifică preț Pantofi de drumeție pentru femei și bărbați AICI!

Ce pantofi sunt mai ușori și respirabili?

Pantofii de alergare, după cum sugerează și numele, sunt în principal destinați alergării pe traseu. Cu toate acestea, sunt buni și pentru drumeții, iar mulți drumeți tind să-i prefere pantofilor obișnuiți pentru drumeții. Pe lângă faptul că arată mai bine decât pantofii de drumeție, pantofii de alergare sunt mai ușori și puțin mai respirabili.

Pantofii de drumeție triumfă, când vine vorba de confort, dar nu atât de mult. Unul dintre dezavantajele cizmelor de drumeție este că unele modele sunt mult mai grele decât pantofii de alergare și pantofii de drumeție.

Prin urmare, unul dintre motivele pentru care pantofii de alergare sau pantofii de drumeție pot fi mai atrăgători este faptul că nu există un efort suplimentar la folosirea lor, deoarece nu trageți o greutate suplimentară, cum e în cazul bocancilor.

Verifică preț Pantofi sport pentru drumeții AICI!

Care pantofi sunt cei mai durabili?

Pantofii de drumeție sunt mai rezistenți decât cei de alergare pentru că, în general, cei de alergare vor rezista aproximativ 500-700 km, în timp ce pantofii de drumeție vor face 800-1000 de km.

Da, tipul de marcă și model cu care mergeți poate schimba ușor aceste cifre, dar concluzia este că va trebui să înlocuiți frecvent pantofii de alergare, mai mult decât ați face cu pantofii de drumeție.

Cizmele de drumeție sunt incredibil de durabile chiar și atunci când le treci prin condiții extreme, deoarece vor rezista aproximativ 805 până la 1610 km.

Calea de rulare a cizmelor va rămâne în stare bună pentru mai mult timp decât pantofii de drumeție și pantofii de alergare, făcându-le alegerea preferată pentru persoanele care merg frecvent în drumeții.

Verifică preț Bocanci de drumeție AICI!

Protecția și suportul oferit de fiecare tip de pantof

Materialul pantofilor de drumeție face o treabă grozavă în a vă proteja degetele de la picioare atunci când puteți să dați de cioturi și rădăcini. Pantofii de drumeție sunt atrăgători datorită capacității lor de rezistență la apă, la fel ca pantofii de alergare.

De asemenea, pantofii de alergare tind să se usuce rapid, deoarece nu există o tonă de material în ei, așa că atunci când se udă, te poți aștepta să se usuce mult mai repede decât cizmele. În schimb, bocancii de drumeție se usucă lent din cauza întregii țesături și materialului din interiorul lor.

Deși picioarele tale vor fi bine și uscate, pantofii de drumeție nu au suport pentru glezne, ceea ce ar putea duce la rănire și o lipsă de protecție împotriva intrării apei în pantofi.

Același lucru se poate spune despre pantofii de drumeție, deoarece sunt ușori, așa că nu își pot permite să aibă greutatea și stabilitatea suplimentară, necesare pentru susținerea gleznelor.

Echipamentul de susținere ridicat oferit de cizme previne vărsarea apei în interior. Acest lucru le face cea mai bună opțiune dacă faceți traversări sau veți păși în mod regulat în bălți. Există suficientă stabilitate și susținere a gleznei datorită căptușelii mai înalte.

Să presupunem că aveți probleme cu glezna sau ați avut o leziune la gleznă; posibilitatea de a lega cizmele mai sus oferă suportul suplimentar necesar. Ultimul lucru cu care vrei să te întâlnești în timp ce ești la țară este să te rostogolești sau să-ți răsucești glezna și să agravezi o rană veche.

Cizmele de drumeție sunt o opțiune excelentă atunci când vine vorba de vreme mai rece sau de drumeții în timpul iernii. Căptușeala suplimentară din interiorul cizmei face o treabă grozavă în izolarea picioarelor, păstrându-le bine și calde atunci când temperaturile încep să scadă.

Cizmele de drumeție tind, de asemenea, să aibă benzi de rulare grozave în partea de jos, care vă oferă un plus de tracțiune atunci când începe să ningă sau când faceți drumeții pe gheață.

Verifică preț Ghete de drumeție – diverse branduri AICI!

Lucruri de luat în considerare cu oricare dintre aceste modele de încălțăminte

Există multe variante diferite, dar anumite lucruri se aplică tuturor modelelor, lucruri cărora ar trebui să le acordați atenție atunci când cumpărați o pereche nouă.

Asigurați-vă că sunteți ajutat de un profesionist, cînd probați, pentru a vă asigura că obțineți dimensiunea potrivită. Comandarea pantofilor online poate fi mai puțin complicată, dar obținerea unei mărimi greșite vă va lăsa cu dureri de picioare.

Mergeți la probat cu șosetele pe care intenționați să le purtați când mergeți la drumeții pentru a obține o reprezentare exactă a mărimii de pantofi de care aveți nevoie.

Uită-te la firul de pe talpă și cât de alunecos este. Pentru stânci și munți, îți dorești ca încălțămintea să aibă modele ascuțite care să iasă în relief, deoarece acestea vor oferi mai multă frecare și vor oferi o aderență mai bună.

De asemenea, luați în considerare flexibilitatea tălpii pantofului. O talpă robustă care nu se îndoaie este foarte bună pentru traseele stâncoase, deoarece pietrele nu o vor străpunge și ar trebui să te împiedice să aluneci; astfel, glezna ta nu va avea de suferit.

Asigurați-vă că pantoful are spațiu suficient pentru degetele de la picioare, pentru a preveni lovirea degetelor de la picioare, în pietre.

Alte lucruri de luat în considerare ar fi rezistența la apă și respirabilitatea pantofilor, așa că pantofii cu spații din plasă, din material, funcționează cel mai bine.

Ultimul lucru pe care ți-l dorești după o zi distractivă de drumeții sunt vezicule pe toată suprafața picioarelor tale sau chiar ceva mai grav, cum ar fi tendinita. Așa că asigurați-vă că vă purtați încălțămintea înainte de a merge la drumeții sau în plimbări, pentru a vă asigura că totul este bine.

Verifică preț Pantofi de drumeție pentru femei și bărbați AICI!

Concluzie

Alegerea încălțămintei este în întregime o decizie personală. Ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru tine. Cu toate acestea, cunoașterea obiectivului, cum va fi vremea și terenul îți va oferi răspunsul la întrebările tale legate de încălțăminte.

De obicei, toate cele trei tipuri diferite de încălțăminte sunt folosite la intervale diferite, în funcție de climă, dacă faci drumeții de o zi sau mergi în drumeții pentru câteva zile, precum și de tipul de teren pe care vei merge.

Verifică preț Pantofi de drumeție pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de diamante

26 tipuri de diamante diferite

Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care