9 tipuri diferite de bocanci/ghete de drumeție

bocanci/ghete de drumeție

Drumețiile sunt o activitate minunată care pot oferi ore de divertisment cu prietenii. Găsirea bocancilor de drumeție potriviți, a modelului și a caracteristicilor de performanță disponibile necesare pentru nevoile dvs. speciale de drumeție poate face diferența în ceea ce privește performanța, durabilitatea și confortul pe tot parcursul excursiei în aer liber.

Absolut nimic nu este mai bun decât să petreceți o zi în aer liber făcând drumeții. Poți deveni una cu natura, poți să faci mișcare și să te distrezi cu prietenii. Fie că sunteți interesat de o drumeție scurtă și deloc ieșită din comun, fie de un traseu de mai multe zile prin pădure, este esențial să aveți încălțăminte potrivită.

Încălțămintea de drumeție există în mai multe forme, stiluri și modele, cu diverse caracteristici menite să vă ajute să mențineți confortul în timpul drumeției. Mai jos, să aruncăm o privire mai atentă asupra mai multor tipuri de bocanci de drumeție pentru a evidenția avantajele și dezavantajele fiecăruia, precum și utilizarea specifică a acestora.

Verifică preț Bocanci de drumeție pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de bocanci/ghete de drumeție

Bocanci de drumeție pentru zi (Day Hiking Boot)

Pentru cei cărora le place o drumeție bună în timpul zilei, sub 16 km, o pereche de bocanci de drumeție pentru o zi este perfectă.

Acești bocanci sunt un amestec minunat între aderență/tracțiune și confort pe care le pot oferi bocancii tradiționali de drumeție, împreună cu confortul și flexibilitatea pe care le simți adesea în adidași sau pantofi de alergare.

Când cumpărați bocanci de drumeție pentru o zi, aveți grijă să cercetați pe deplin care este scopul utilizării lor înainte de a face achiziția.

O pereche de bocanci de drumeție pentru o zi ar trebui să vă ofere suficientă aderență/tracțiune pentru teren și condiții variate pe tot parcursul drumeției. Asigurați-vă că talpa bocancilor este robustă și rigidă.

Când faceți drumeții, puteți da peste noroi, pietre, apă sau zăpadă și gheață, ceea ce face ca poziția bine fixată a piciorului în bocanc să fie primordială. Asigurați-vă că acordați o atenție deosebită materialului folosit pentru realizarea tălpii. Materiale precum talpa Vibram sunt rezistente la perforare, capabile să vă protejeze picioarele.

Apoi, atunci când alegeți o pereche de bocanci de drumeție pentru o zi, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită înălțimii bocancilor. Unii bocanci de drumeție pentru o zi, precum întotdeauna popularul Merrell Moab, vor avea înălțimea până imediat sub gleznă.

Acest lucru permite o flexibilitate îmbunătățită pentru mersul pe teren mai dificil și accidentat sau pe pietre. Merrell Moab are o construcție rigidă în jurul gleznei care vă oferă totuși sprijinul de care aveți nevoie.

Cu toate acestea, alți bocanci de drumeție sunt tăietura mai puțin înaltă, imitând conturul unui adidas (pantof sneaker) tradițional. Aceștia pot fi mai comozi pentru unii oameni, dar nu vor oferi stabilitatea necesară pentru a realiza drumeții timp de o zi întreagă.

În cele din urmă, uitați-vă la materialul din care sunt confecționați bocancii. Unii bocanci sunt realizați din materiale impermeabile care ajută la protejarea picioarelor în timp ce mergeți prin cursuri de apă și bălți.

Bocancii Merrell Moab sunt disponibili într-o variantă impermeabilă, și vă mențin picioarele uscate timp de ore bune de drumeție. Dezavantajul materialelor impermeabile este că piciorul se încinge în ele.

Pentru cei care fac drumeții pe teren uscat, luați în considerare un bocanc de drumeție pentru o zi prin care piciorul poate să respire, cu suficiente spații din material de plasă pentru a permite circulația aerului, astfel încât picioarele să se simtă bine și să nu se încingă pe durata drumeției.

Dacă sunteți un drumeț începător sau vă stabiliți distanța de parcurs în fiecare zi, un bocanc de drumeție pentru o zi poate fi perfect. Acești bocanci au adesea prețuri moderate, dar vă pot oferi ani de folosire susținută.

Stabilitatea și rigiditatea limitate pot face ca aceștia să fie mai comozi pentru persoanele care nu sunt prea pregătite să se angajeze în  drumeții de câteva zile sau de mai mulți kilometri.

În plus, bocancii de drumeție sunt minunați pentru toate anotimpurile și oferă adesea o anumită protecție împotriva apei și a vremii, datorită protecției termice, materialor impermeabile și căptușelii suplimentare în anumite zone de impact ale piciorului.

Amintiți-vă, de asemenea, că un bocanc de drumeție este la fel de bun pe cât sunt șosetele de drumeție pe care le purtați. Investiți într-o pereche de șosete de drumeție de bună calitate, realizate din materiale naturale, pentru ca bocancii de drumeție să fie comozi pe durata întregii zile de drumeție.

Verifică preț Bocanci cu talpă Vibram AICI!

Bocanci pentru drumețiile în care porți un rucsac în spate (Backpacking Boot/Trekking Shoe)

Uneori numite și bocanci de trekking (pentru traseu montan), bocancii pentru rucsac sunt concepuți pentru persoanele care intenționează să facă drumeții în timpul cărora vor purta în spate un rucsac greu mai multe zile.

Deși acest tip de bocanc poate arăta similar cu alte modele de bocanci de drumeție, bocancii pentru rucsac au mai multe caracteristici de design care îi fac ideali pentru drumețiile în care aveți de cărat un rucsac greu în spate.

Acest bocanc are de obicei o tăietură înaltă a gleznei, potrivindu-se în jurul ei, și are adesea mai multe spații de fixare (speed laces) la gleznă pentru legarea șireturilor. Suportul suplimentar al gleznei este vital atunci când faceți drumeții cu un rucsac greu în spate.

Acest lucru nu numai că vă va ajuta să aveți mai multă forță în picioare pentru a transporta o sarcină grea, dar un bocanc cu o tăietură mai înaltă la gleznă vă poate oferi mai multă stabilitate atunci când mergeți pe teren accidentat și cu pietre.

O gleznă înaltă este o caracteristică necesară atunci când căutați bocanci adecvați pentru drumețiile în care ai de cărat un rucsac greu în spate.

Apoi, acești bocanci au de obicei o talpă specială concepută pentru a ajuta la amortizarea/atenuarea impactului în timpul mersului. Drumețiile cu un rucsac greu în spate adaugă greutate suplimentară pe articulații și le solicită în plus, ceea ce face incomod să transportați greutate pe o distanță lungă.

Bocancii de trekking sunt special concepuți cu tălpi care pot ajuta la echilibrarea și transferul impactului pe întregul bocanc. Mulți oameni preferă o talpă intermediară Eva. Acesta este tipul de talpă utilizat în mod obișnuit la pantofii de alergare, care ajută la amortizarea impactului repetat.

Aceasta înseamnă că acești bocanci sunt comozi atunci când faceți drumeții timp de ore lungi în timpul zilei.

Ca orice alt tip de bocanc, gheată sau pantof de drumeție, bocancii pentru rucsac sunt disponibili cu multe caracteristici de dorit pentru excursioniști. În funcție de preferințele dvs. personale, veți găsi această încălțăminte confecționată din diferite materiale, inclusiv din piele sau materiale sintetice.

Acești bocanci au niveluri variate de amortizare, căptușire și izolare pentru a oferi exact suportul potrivit pentru dvs. în timpul drumeției.

Mai mult, această încălțăminte poate avea diferite inserții de material din plasă, îmbunătățind felul în care piciorul poate să respire și adăugând flux de aer și circulație îmbunătățite picioarelor.

Nu uitați, drumețiile în care aveți un rucsac greu de cărat în spate pe câțiva kilometri pot fi dureroase chiar și cu cei mai buni bocanci.

Asigurați-vă că purtați șosete adecvate pentru drumeții, confecționate dintr-un material natural precum lâna, pentru a vă menține picioarele protejate și cu căptușeală de protecție pentru eventualele bătături sau bășici dureroase.

Verifică preț Bocanci pentru trekking AICI!

Pantofi/bocanci de traseu (Trail Shoe)

O opțiune frumoasă de pantof între un bocanc de drumeție și un pantof de alergare tradițional este pantoful de traseu – trail shoe. Acesta este un tip de pantof de tenis care este conceput pentru terenuri variate.

Mulți oameni preferă să poarte pantofi de traseu în comparație cu bocancii tradiționali de drumeție, dacă merg în drumeții scurte sau medii. Un pantof de traseu este o opțiune minunată pentru încălțăminte de drumeție, care este versatilă, comodă și flexibilă.

Un pantof de traseu are de obicei tăietura sub gleznă și se leagă cu șireturi exact precum un adidas obișnuit sau un pantof de alergare. Pantofii de traseu oferă multă flexibilitate și mobilitate în jurul gleznei, și se simt mai puțin restrictivi decât bocancii înalți cu șireturi care se leagă în jurul gleznei.

În timp ce acest lucru oferă oamenilor un plus de confort și mai multă flexibilitate, se poate compromite stabilitatea. Pentru drumeții lungi sau drumeții în care ai un rucsac, un pantof de traseu nu este cel mai bun pantof de drumeție pe care îl poți alege.

Pantofii de traseu sunt adesea disponibili într-o gamă de materiale care pot include atât fibre naturale, cât și sintetice. Pantofii de drumeție de acest tip sunt disponibili în piele sau în materialele sintetice care prezintă cauciuc și materiale plastice.

Pantoful de traseu are adesea caracteristici de confort, cum ar fi căptușeală suplimentară la călcâi, căptușeală suplimentară în partea din față a bazei piciorului și cusături flexibile pentru a oferi o gamă optimă de mișcare.

La fel ca alte opțiuni de încălțăminte pentru drumeție, pantofii de traseu (trail shoes) pot oferi caracteristici atractive excursioniștilor care se deplasează pe terenuri variate. Puteți găsi pantofi impermeabili de traseu sau pantofi de traseu care să aibă izolație suplimentară pentru a menține căldura.

Pantofii de traseu pot fi confecționați cu o talpă Vibram rezistentă la înțepături, care poate proteja piciorul împotriva rocilor ascuțite și a rădăcinilor proeminente care pot fi dăunătoare.

În timp ce mulți oameni preferă un pantof de traseu față de alte opțiuni de încălțăminte pentru drumeție, pantoful de traseu are unele limitări. Profilul sub gleznă limitează deseori stabilitatea oferită de pantof.

Mai mult, deși acest pantof este disponibil într-un design impermeabil, există posibilitatea ca apa să poată pătrunde cu ușurință peste înălțimea pantofului, datorită înălțimii sale reduse. În cele din urmă, această opțiune pentru încălțăminte de drumeție nu ajută la protejarea gleznelor împotriva posibilelor destabilizări în timp ce mergeți pe teren accidentat.

Multe dintre companiile și producătorii mari pentru articole de purtat în aer liber vor produce un model de pantof pentru drumeție. Acestea includ Merrill, Keen și Salomon. Dacă sunteți un pasionat de drumeții, ar putea fi o idee bună să aveți o pereche de pantofi de drumeție pe lângă bocancii/ghetele de drumeție.

Acest lucru vă va oferi o opțiune de încălțăminte ușoară și comodă pentru drumeții mai scurte și mai puțin dificile. Mulți bocanci/pantofi de drumeție sunt realizați din materiale ușoare, flexibile și prin care piciorul poate să respire.

Verifică preț Pantofi de traseu Keen AICI!

Bocanci impermeabili (Waterproof Shoe)

Datorită condițiilor în continuă schimbare pe care le puteți întâlni pe traseu, este o idee bună să investiți într-o pereche de bocanci impermeabili. A avea picioarele ude când mergeți într-o drumeție este extrem de neplăcut, dar purtarea încălțămintei de drumeție greșite poate produce bătături și bășici dureroase și cu potențial de infectare.

Găsirea bocancilor de drumeție potriviți, care țin cald și sunt rezistenți la apă, ar trebui să ajute la ameliorarea neplăcerilor obișnuite din timpul drumețiilor.

Vă rugăm să rețineți că există o diferență între bocancii rezistenți la apă și bocancii impermeabili. Încălțăminte rezistentă la apă are scopul de a ajuta la respingerea apei păstrând picioarele mai uscate în comparație cu bocancii tradiționali din piele sau din material sintetic.

Bocancii rezistenți la apă vor ajuta cu siguranță să vă mențineți picioarele uscate, dar nu vă vor oferi multă protecție după o folosire prelungită prin apă sau dacă picioarele sunt complet ude. Bocancii rezistenți la apă sunt adesea mai puțin scumpi decât cei impermeabili.

În plus, bocancii rezistenți la apă pot avea deseori un strat protector care poate fi reaplicat acasă. Aceasta este o practică bună pentru a vă asigura că apa continuă să fie ținută la distanță chiar și după ani de utilizare.

Alternativ, bocancii impermeabili ca încălțăminte de drumeție oferă un strat de material în exterior prin care apa nu poate pătrunde. Un material impermeabil obișnuit este Gortex, care este flexibil și prin care piciorul poate să respire. Bocancii Gortex vor costa mai mult, dar vă vor oferi o protecție mai bună împotriva fenomenelor naturii.

În timp ce bocancii impermeabili vă ajută să țineți umezeala departe de picioare, rețineți că, uneori, apa poate rămâne în ghete. Dacă intră apă pe deasupra lor dintr-un râu adânc sau dintr-o baltă, nu uitați că poate fi o provocare să scoateți apa din bocancii impermeabili.

Verifică preț Bocanci impermeabili pentru bărbați AICI!

Bocanci de alpinism (Mountaineering Boot)

Diferiți de bocancii de drumeție, bocancii de alpinism au un scop special și specific/specializat. În timp ce un bocanc de drumeție este destinat drumețiilor, cum ar fi un traseu prin pădure, un bocanc de alpinism este destinat persoanelor care fac drumeții prin munți sau fac alpinism.

Acești bocanci sunt de obicei concepuți pentru a proteja picioarele și gleznele, oferind în același timp structură, căldură și durabilitate atunci când mergi prin zăpadă și traversezi ghețarii potențial înghețați. Bocancii de alpinism arată diferit de bocancii de drumeție și sunt realizați din materiale diferite.

Prima diferență cheie cu un bocanc de alpinism este materialul folosit pentru confecționarea acestuia. De obicei, părțile componente ale unui bocanc de drumeție realizate cu țesături subțiri din plasă destinate să ajute piciorul să respire sunt înlocuite cu materiale puternice și rigide pentru a adăuga stabilitate și a crește calitățile lor impermeabile.

Adesea, bocancilor de alpinism li se va adăuga mai multă piele, plastic sau Kevlar în construcția lor.

Acești bocanci sunt proiectați cu materiale mai rigide, pentru a menține bocancul robust, mai degrabă decât să permită bocancului să se îndoaie. Bocancii de alpinism vor avea de obicei izolație și căptușeală suplimentare pentru a vă proteja de vremea mai rece pe care o întâlnim de obicei în munți.

Modelul bocancului este, de asemenea, ușor diferit de al unui bocanc de drumeție. Deși forma generală poate fi aceeași, mulți bocanci de alpinism sunt concepuți cu tăietură înaltă peste gleznă și cu o formă robustă și rigidă. Acest model pare de obicei mai gros și mai robust decât un bocanc de drumeție obișnuit.

Adesea, această caracteristică de design este cea mai evidentă la călcâi sau în vârful bocancului. Tocul este adesea întărit cu plastic gros pentru a adăuga rezistență, iar vârful rotunjit oferă protecție suplimentară pentru a menține picioarele calde și protejate.

Mai mult, atunci când este flexat, un bocanc de alpinism este de obicei mult mai rigid.

În cele din urmă, principala diferență între un bocanc de alpinism și un bocanc de drumeție este utilizarea specializată. Bocancii de alpinism sunt concepuți pentru persoanele care urcă munți în condiții dificile. Dacă bocancii de alpinism sunt purtați pentru o drumeție de o zi, purtătorul poate fi dezamăgit de performanța acestora.

Acești bocanci sunt speciali prin designul și scopul lor și se potrivesc adesea unei piețe de nișă. Dacă sunteți alpinist, asigurați-vă că citiți despre fiecare bocanc disponibil pentru a-i afla specificațiile. Unii bocanci sunt destinați condițiilor de frig extrem, în timp ce alții sunt concepuți pentru stabilitate și durabilitate.

În comparație cu alți pantofi/ghete și bocanci de drumeție de pe lista noastră, bocancii de alpinism vor fi cei mai scumpi la preț, adesea având caracteristici și construcție de ultimă generație.

Verifică preț Bocanci impermeabili pentru alpinism AICI!

Sandale de drumeție (Hiking Sandals)

Uneori, o drumeție ușoară într-o zi de vară necesită doar o pereche de sandale de drumeție. Această opțiune de încălțăminte de drumeție este ideală pentru persoanele care doresc să fie în aer liber, dar nu au nevoie de o drumeție energică sau provocatoare pentru a se conecta și a fi una cu natura.

Deși aceasta nu este una dintre cele mai durabile opțiuni de încălțăminte de drumeție, este o soluție comodă și aerisită, perfectă pentru drumeții scurte de vară.

Sandalele de drumeție sunt în primul rând niște sandale. Această încălțăminte este destinată să fie ușoară și aerisită, ceea ce permite un flux de aer și circulație a aerului generoase.

Sandalele de drumeție pot fi foarte simple, cu doar câteva curele/barete care fixează laba piciorului sau foarte complexă, având o formă tradițională de pantof, cu găuri mari decupate în design pentru a permite un flux de aer optim.

În timp ce sandalele nu par a fi o încălțăminte de drumeție adecvată pentru majoritatea oamenilor, aceste sandale sunt confecționate în mod special pentru oamenii avizi să petreacă timp în aer liber și să facă drumeții.

Sandalele de drumeție sunt confecționate cu talpă durabilă, rezistentă atât la înțepături, care vă va oferi cu siguranță aderență și tracțiune necesare pentru această activitate.

Multe opțiuni de sandale de drumeție au o talpă robustă, cu aderență și tracțiune suplimentare, care vă ajută să vă adaptați la condiții de teren diferite. Talpa este adesea fabricată dintr-un material rezistent la înțepături care ajută la protejarea picioarelor de pietre ascuțite, bețe și rădăcini proeminente pe care le puteți întâlni pe drum.

Adesea, sandalele de drumeție vor avea unul dintre cele două modele. Într-un design, degetele de la picioare sunt lăsate libere și expuse, similar cu sandalele obișnuite, de zi cu zi. Această încălțăminte are două până la trei curele/barete peste picior pentru a menține sandalele în poziție.

În timp ce aceste sandale sunt ideale pentru drumeții ușoare și plimbări pe marginea apelor, este posibil ca ele să nu fie cea mai protectoare opțiune de încălțăminte de drumeție.

Cealaltă versiune a sandalelor de drumeție este prevăzută cu un capac, de obicei din cauciuc, care acoperă degetele de la picioare. Acesta este un design preferat de mulți oameni, deoarece oferă un strat suplimentar de protecție pentru a nu vă accidenta degetele în timpul drumeției.

Protecția adăugată a degetelor este o modalitate excelentă de a preveni rănile în timpul drumeției pe teren mai dificil sau accidentat. Desigur, având degetele acoperite cantitatea de circulație a fluxului de aer în pantof este limitată.

La fel ca alte opțiuni pentru pantofi de drumeție, sandalele de drumeție sunt fabricate din diverse materiale naturale și sintetice. Sunt disponibile sandale de drumeție din piele, plastic, Gortex sau o combinație a celor trei. Sandalele de drumeție au, în general, un preț mediu și au limitările lor atunci când vorbim despre drumeții pe traseu.

Asigurați-vă că purtați doar sandale de drumeție pentru plimbări scurte de plăcere și fiți siguri că verificați terenul înainte de a vă aventura într-o excursie de câțiva kilometri atunci când purtați sandale de drumeție.

Verifică preț Sandale de drumeție AICI!

Pantofi de alergare pe trasveu (Trail Runner)

Probabil cel mai neașteptat lucru de pe lista noastră de bocanci de drumeție este pantoful de alergare pe traseu – trail runner shoe. Acesta este în esență un pantof de tenis sau un adidas care este destinat pentru alergarea pe traseu (trail running).

Pantoful trail runner este perfect pentru persoanele cărora le place alergarea de fond sau care doresc doar un pantof versatil care să poată fi purtat în drumeții sau cu îmbrăcăminte de zi cu zi.

Pantoful de alergare pe traseu arată și se simte la fel ca un pantof de tenis. Adesea, marile companii și branduri care produc pantofi de alergare, cum ar fi Adidas, Nike și Brooks, vor avea, de asemenea, o opțiune de alergare pe traseu.

Acest pantof utilizează aceleași tehnici de construcție și aceleași materiale ca un pantof de alergare tradițional, dar oferă o protecție suplimentară pentru talpă.

Deoarece multe trasee prezintă pietre ascuțite, bețe și rădăcini proeminente, talpa acestor pantofi este realizată cu aderență/tracțiune suplimentare. Asta înseamnă că talpa va avea mai multă textură și volum, destinată să aibă aderență pe sol în timp ce alergați.

Talpa pentru alergare pe traseu va fi, de obicei, construită din materiale rezistente la perforare, pentru a ajuta la protejarea picioarelor. Așteptați-vă ca talpa să se extindă în sus și pe părțile laterale ale pantofului pentru a oferi aderență/tracțiune suplimentare atunci când alergați sau săriți pe terenuri diferite.

Acest tip de pantof de drumeție va oferi cea mai mare flexibilitate. Un pantof de alergare pe traseu este proiectat să se miște și să se flexeze pe teren variat, permițând persoanei să se deplaseze în funcție de sol. Acești pantofi sunt confecționați din materiale ușoare, astfel încât sunt comozi și ușor de alergat în ei.

Așteptați-vă ca acești pantofi să se potrivească și să se simtă aproape identic cu un pantof de alergare tradițional, unii oferind un pic mai mult sprijin în talpă.

Deși acesta este cu siguranță un pantof minunat și comod pentru a alerga prin pădure, el nu va fi o opțiune excelentă pentru drumeții. Acești pantofi sunt adesea flexibili, dar atât de flexibili într-un mod care nu oferă suportul necesar pentru a rezista la o drumeție de mai mulți kilometri.

Acești pantofi există rareori într-un design impermeabil, deoarece intenția este ca piciorul să poată respira prin pantof, oferind fluxul de aer necesar pentru picioare în timp ce alergați pe trasee.

În plus, acest pantof oferă puțin sau deloc suport pentru gleznă, astfel încât purtarea acestor pantofi pentru drumeții serioase, în special pe teren mai dificil sau accidentat, riscă să nu vă protejeze gleznele, ceea ce poate duce la accidentări ale acestora.

Verifică preț Pantofi de alergare pe teren accidentat AICI!

Bocanci de drumeție ușori (Lightweight Hiking Boots)

Pentru mulți, singura caracteristică importantă atunci când aleg un bocanc de drumeție este găsirea unui bocanc de drumeție cu o greutate redusă. Acest lucru este esențial pentru persoanele care merg mulți kilometri pe traseu sau care transportă o pereche suplimentară de bocanci în rucsacul lor.

Bocancii ușori sunt confecționați din materiale care echilibrează cu iscusință durabilitatea și stabilitatea necesare cu o greutate minimă pentru a rezista pe tot parcursul zilei într-o drumeție de mai mulți kilometri.

Dacă sunteți în căutarea unor bocanci ușori, luați în considerare construcția lor de ansamblu. Adesea, bocancii realizați din materiale făcute de om sunt mai ușori decât materialele naturale. Bocancii ușori au aceleași elemente de design care fac și alți bocanci atractivi.

Puteți găsi bocanci impermeabili, care sunt de asemenea ușori, precum și bocanci destinați pentru stabilitate, care cântăresc mai puțin de un kilogram.

Doar pentru că un bocanc este fabricat din materiale ușoare nu înseamnă că trebuie să pună în pericol performanța. Este perfect posibil să găsiți bocanci ușori pe care să îi folosiți când trebuie să duceți un rucsac în spate, care sunt de asemenea rezistenți, oferă susținere, suport și flexibilitate.

Adesea, multe dintre materialele folosite la bocancii pentru rucsac sunt realizate având în vedere greutatea. Așteptați-vă să găsiți mai multe opțiuni de bocanci ușori de drumeție, atât pentru bărbați, cât și pentru femei sub 1 kilogram în total.

Este perfect posibil să găsiți bocanci de aproximativ 700 grame dacă căutați cu atenție și în mod specific bocanci destinați să vă ușureze sarcina pe o drumeție lungă.

Verifică preț Bocanci ușori pentru drumeție AICI!

Pantofi Barefoot (oferă senzația de picior desculț)

Pentru aceia care doresc să simtă pământul sub picioare în timp ce merg, drumețiile fără încălțăminte (desculț) nu sunt întotdeauna fezabile sau sigure, de altfel. Următorul lucru cel mai bun pentru a face drumeții simțindu-ne ca și cum am fi desculți este să purtăm pantofi barefoot.

Acest pantof ușor de drumeție este modalitatea perfectă de a minimiza cantitatea de material și suport din jurul piciorului. Pantofii barefoot cresc în popularitate și pot oferi o experiență de drumeție complet diferită.

Oferiți de mai mulți producători, principalul designer de pantofi barefoot este Vibram. Talpa lor rezistentă la înțepături și durabilă face ca acest pantof să fie incredibil de rezistent și sigur, chiar și atunci când mergeți pe teren stâncos.

Cu doar un strat subțire de Vibram care protejează purtătorul de terenul stâncos, Vibram garantează că picioarele tale vor rămâne în siguranță și bine protejate.

În timp ce pantoful barefoot nu face absolut nimic pentru a oferi suport pentru gleznă, acesta este un pantof preferat de mulți naturaliști. Pantoful ușor permite oamenilor să alunece ușor pe terenul din pădure, creând un impact cât mai mic asupra mediului.

În plus, multe modele de pantofi barefoot au un spațiu individual pentru degetele de la picioare. Acest lucru vă păstrează picioarele și degetele protejate, oferind în același timp spațiu degetelor de la picioare pentru a se mișca și a face priză pe terenuri diferite.

Un adevărat avantaj al acestui pantof de drumeție ușor și subțire este performanța sa în apă. Talpa Vibram oferă aderență/tracțiune prin cursuri de apă și pârâuri, păstrând în același timp piciorul protejat.

În plus, materialul ușor al acestor pantofi permite un flux de aer și o circulație a aerului abundente. Acest lucru înseamnă că pantofii și picioarele tale se vor usca incredibil de repede după o scufundare în apă.

Trebuie remarcat faptul că este nevoie de timp și practică pentru a purta acest pantof, mai ales pe distanțe mari. Având în vedere designul minimalist și spațiul deschis pentru degete, o persoană suferi leziuni grave la picioare dacă încearcă o drumeție lungă purtând acești pantofi pentru prima dată.

Cel mai bine este să vă formați mușchii picioarelor pentru a rezista unei drumeții cu pantofi barefoot înainte de a merge într-o drumeție de mai mulți kilometri. Acest pantof nu este recomandat pentru terenuri extrem de accidentate sau atunci când aveți de dus rucsacuri grele în spate.

Verifică preț Încălțăminte Vibram tip Barefoot AICI!

Întrebări frecvente

Așadar, sunteți gata să ieșiți în natură și să explorați lumea din jur. Grozav! Primul pas este alegerea perechii potrivite de bocanci de drumeție pentru dvs. Ai nevoie de un pantof impermeabil pentru drumeție sau de un bocanc solid din piele?

Se pare că opțiunile sunt copleșitoare, cu mulți bocanci de drumeție care oferă caracteristici și stiluri diferite. Mai jos, alcătuim o listă cu cele mai frecvente întrebări legate de bocancii de drumeție pentru a vă orienta în direcția corectă.

Care sunt diferitele tipuri de bocanci de drumeție?

Deoarece există multe tipuri de drumeții și oameni, există multe tipuri de bocanci de drumeție. Toți bocancii de drumeție sunt proiectați având în vedere un scop specific.

Unii bocanci de drumeție, cum ar fi bocancii de alpinism și bocancii de drumeție pe traseu, sunt destinați distanțelor de mai mulți kilometri, pe parcursul a câteva zile, cu teren accidentat. Acești bocanci vor avea adesea caracteristici speciale, cum ar fi o talpă rigidă sau material impermeabil, pentru a ajuta la menținerea bocancilor comozi.

Alți bocanci de drumeție, cum ar fi bocancii/pantofii și sandalele de drumeție, sunt destinate drumețiilor mai scurte, care se pot extinde până la 16 kilometri într-o zi. Acești pantofi sunt concepuți mai mult pentru confort și flexibilitate pentru a vă proteja picioarele și gleznele într-un pantof comod de la drumeții scurte până la drumeții medii.

Mai mult, există încă pantofi specializați pentru drumeții, cum ar fi un pantof minimalist pentru drumeții, pantofi de alergare pe traseu (trail runners) și bocanci ușori de drumeție. Acești pantofi de drumeție se adresează unui anumit grup de excursioniști, având în vedere un anumit scop.

Pentru unii, libertatea de a simți pământul sub picioare este cea mai importantă, în timp ce pentru alții este foarte important să aibă bocanci cu cea mai mică greutate posibilă. Înainte de a alege cea mai bună pereche de pantofi/bocanci de drumeție pentru dvs., gândiți-vă la scopul dorit și la terenul pe care vi-l propuneți.

De ce tip de pantofi sau bocanci aveți nevoie pentru drumeții?

Totul depinde de tipul de drumeție pe care intenționați să o faceți! Dacă sunteți  începător, căutați traseele disponibile din jurul casei dvs. și gândiți-vă la nivelul dvs. actual de fitness. Aveți de gând să faceți doar drumeții de câțiva kilometri pe zi pe un teren destul de blând?

Dacă acesta este cazul, bocancii de drumeție ușori sau bocancii de drumeție pentru timp de zi ar putea fi cea mai bună opțiune.

Dacă sunteți pasionat de drumeții și doriți să mergeți cu rucsacul în spate către locații noi, vă recomandăm să căutați bocanci destinați pentru ducerea unui  rucsac în spate. Acești bocanci de drumeție au deseori o talpă robustă, care poate absorbi o parte din greutatea suplimentară care vine din purtarea în spate a unui rucsac greu.

Pentru toți fanii de cross country (fond) care intenționează să alerge prin pădure, un pantof ușor de alergare pe traseu – trail runner – poate fi cea mai bună opțiune.

Acest lucru vă permite să petreceți timp în natură alergând în același timp pe un traseu, dar vă oferă flexibilitatea și fluxul de aer pe care îl așteptați de la un adidas sau un pantof de alergare tradițional.

Pentru pasionații serioși care se gândesc să urce pe un munte, poate fi necesar un bocanc mai robust, cum ar fi un bocanc de alpinism. Acești bocanci sunt rezistenți și sunt construiți pentru stabilitate, păstrându-vă degetele de la picioare, labele picioarelor și gleznele în siguranță.

În plus, aceste ghete au izolație și protecție suplimentare pentru a vă menține picioarele calde atunci când mergeți pe ghețari și prin zăpadă.

Ar trebui să alegeți bocanci de drumeție (hiking boots) sau pantofi de alergare pe traseu (trail runners)?

Într-adevăr, răspunsul la această întrebare se rezumă la intențiile dvs. pe traseu. Dacă doriți să faceți jogging pe traseu și să faceți o drumeție scurtă, un pantof trail runner este probabil opțiunea potrivită pentru dvs.

Pentru cei care doresc să meargă pe traseu și să parcurgă 16 kilometri într-o zi sau mai mult, uneori în timp ce poartă un rucsac, o cizmă de drumeție tradițională poate fi opțiunea mai bună.

Care este mărimea perfectă pentru bocancii de drumeție?

Găsirea mărimii potrivite pentru bocancii dvs. de drumeție face diferența. Dacă picioarele tale sunt nefericite la o plimbare, tu vei fi nefericit. Păstrați-vă picioarele fericite și veți avea o experiență mult mai plăcută.

Cheia numărul unu pentru potrivirea corectă a unui bocanc de drumeție este de a vă asigura că bocancul se potrivește comod pe picior. Când bocancul este legat corect, ar trebui să existe stabilitate.

Aceasta înseamnă că piciorul nu ar trebui să alunece din față în spate, iar călcâiul trebuie să fie stabil. Drumețiile necesită multă mișcare pe teren variat. Dacă bocancul se mișcă pe picior, va provoca bășici/bătături dureroase care pot scoate din funcțiune chiar și pe cel mai antrenat iubitor de drumeții.

Apoi, asigurați-vă că aveți suficient spațiu în zona degetelor de la picioare. Spre deosebire de pantofii de zi cu zi, doriți să vă asigurați că aveți suficient spațiu în partea din față a bocancului.

Pe măsură ce mergeți, picioarele dvs. se vor umfla, iar terenul variat vă poate face bocancul să se flexeze în diferite moduri. Dacă bocancii sunt prea mici și se freacă de degetele de la picioare, degetele șu unghiile de la picioare vor avea o zi grea de drumeție.

Asigurați-vă că există suficient spațiu de mișcare în zona degetelor de la picioare. Este important să încercați întotdeauna bocancii cu tipul de șosete de drumeție pe care intenționați să le purtați. Unele șosete sunt mai groase decât altele și pot avea un impact semnificativ asupra modului în care bocancii se potrivesc.

Desigur, toate zonele de impact sau de frecare trebuie rezolvate imediat pentru a preveni neplăcerile care pot apărea atunci când faceți drumeții.

Poți purta pantofi de alergare pentru drumeții?

Pe scurt, da, un pantof de alergare va fi suficient pentru o excursie scurtă. Cel puțin un pantof de alergare vă va proteja picioarele de pietre, rădăcini și bețe. Pe termen lung, totuși, un pantof de alergare nu va fi o opțiune bună pentru drumeții.

Mulți bocanci de drumeție sunt concepuți pentru a vă oferi stabilitate și sprijin suplimentar pe teren variat în timp de faceți drumeții. Mulți bocanci de drumeție sunt legați chiar deasupra gleznei pentru a oferi mai mult sprijin gleznelor și picioarelor atunci când mergeți prin zone cu pietre.

Un pantof de alergare ajunge de obicei până sub gleznă, făcând posibilă îndoirea sau răsucirea gleznei atunci când mergeți pe terenuri variate.

În plus, majoritatea pantofilor de alergare nu au rezistența necesară pentru zile lungi de drumeții. Pantofii de alergare sunt adesea confecționați din materiale ușoare care nu fac o treabă excelentă pentru a lupta împotriva durerilor și  înțepăturilor.

În plus, pantofii de alergare beneficiază rareori de caracteristicile suplimentare pe care le au bocancii de drumeție, cum ar fi materialele rezistente la apă sau impermeabile.

În cele din urmă, pantofii de alergare nu oferă suficient suport pentru picioare. Dacă intenționați să purtați un rucsac în spate, stați departe de pantofii de alergare. Rucsacul aduce o greutate suplimentară semnificativă și plasează tensiune asupra articulațiilor, ceea ce se traduce prin greutate pe picioare.

A avea bocanci de drumeție special concepuți care ajută la amortizarea acestui impact și a greutății înseamnă să te simți mai confortabil în timpul drumeției.

Un pantof de alergare se va transforma adesea într-un pantof care nu asigură suportul necesar, fiind strivit sub greutatea suplimentară a rucsacului și oferind puțină protecție suplimentară în timpul drumeției.

Ai nevoie de bocanci de drumeție impermeabili?

Există multe avantaje pentru un bocanc impermeabil. Nu numai că acești bocanci vă vor ajuta să vă mențineți picioarele uscate, dar și să vă mențineți picioarele calde. Drumețiile cu picioarele ude sunt cel mai rapid mod de a ruina o zi în natură.

Bocancii de drumeție impermeabili pot ajuta la prevenirea pătrunderii apei de ploaie și a zăpezii prin bocanci. În plus, picioarele tale vor rămâne uscate în timp ce faci drumeții prin bălți și cursuri de apă puțin adânci.

Singurul dezavantaj al bocancilor impermeabili este chiar faptul că apa nu poate trece prin bocanc. Acest lucru este minunat atunci când încercați să păstrați apa departe de bocanc, dar este îngrozitor dacă apa a pătruns deja în bocanc.

Prin mulți bocanci impermeabili piciorul nu respiră, ceea ce împiedică aerul să ajungă la picioarele tale.

Dacă se întâmplă ca apa să pătrundă în bocanc peste partea superioară a încălțămintei dintr-un curs de apă mai adânc decât era prevăzut, apa vă poate inunda bocancul. Din păcate, odată ce apa pătrunde în membrana impermeabilă a încălțămintei, poate fi destul de dificil să scoți apa din bocancul impermeabil.

Luați în considerare acest lucru înainte de a cumpăra bocanci care prezintă această caracteristică.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați bocanci de drumeție?

Atunci când cumpărați bocanci de drumeție, este important să vă amintiți că fiecare are o formă diferită a piciorului, deci ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. Luați în considerare mărimea pentru tipul specific de pantof pe care îl căutați mai presus de orice.

Este important să purtați șosete de drumeție în timp ce încercați bocancii de drumeție.

Apoi, luați în considerare construcția bocancilor de drumeție. Unii bocanci de drumeție sunt confecționați din materiale naturale, care respiră, dar care este posibil să nu ofere cea mai bună protecție.

Alții sunt concepuți având în vedere stabilitatea și aderența/tracțiunea excelentă și sunt ideali pentru teren accidentat și ani folosire. Alți bocanci de drumeție au caracteristici foarte dorite, precum impermeabilitatea, flexibilitate sporită sau o talpă rigidă pentru a absorbi impactul puternic.

În cele din urmă, gândiți-vă la modul în care veți folosi cel mai des bocancii de drumeție. Dacă aveți nevoie de un bocanc greu pentru kilometri de drumeții, asigurați-vă că veți analiza opțiunile de bocanc de trekking.

Pentru un bocanc de înălțime medie, care poate rezista unei drumeții de lungime medie, luați în considerare opțiunea de bocanci de drumeție pentru o zi. Sau, pentru persoanele care doresc pur și simplu să iasă în aer liber și să petreacă ceva timp în natură, bocancii de traseu sau sandalele de drumeție pot fi o alegere ideală.

De unde să cumpărați bocanci de drumeție

Pentru mulți oameni, bocancii de drumeție sunt o investiție mare care va dura ani de zile cu o îngrijire adecvată. Achiziționarea unei perechi de bocanci de drumeție nu trebuie luată niciodată cu ușurință, deci este important să vă faceți temele din timp pentru a vă asigura că cumpărați bocanci de calitate, confortabili și practici pentru scopul dorit.

Dacă este posibil, încercați să cumpărați bocanci de drumeție personal. Simpla privire asupra unor bocanci online sau într-o vitrină de magazin nu va fi de ajutor. Pentru a fi siguri că un bocanc de drumeție este potrivit pentru dvs., trebuie să încercați bocancii cu șoseta pe care intenționați să o purtați în drumeție.

Purtați bocancii de drumeție timp de câteva minute făcând diferite mișcări. Mergeți prin magazin, urcați scările și faceți un jogging. Vedeți cum se simt bocancii în picioare și asigurați-vă că simțiți suportul dorit.

Doar pentru că niște bocanci de drumeție au recenzii excelente, nu înseamnă că vor fi potriviți pentru dvs. Fiecare persoană are o formă diferită a piciorului și are nevoi diferite, așa că este esențial să încercați bocancii în persoană.

Dacă aveți un magazin local care se ocupă de aventuri în aer liber, solicitați-le mai întâi sfatul și ajutorul. Găsirea unui magazin specializat, cum ar fi un R.E.I. sau un Eastern Mountain Sports vă va face un mare bine.

Membrii echipei care lucrează la aceste magazine sunt de obicei ei înșiși excursioniști avizi și știu cum să vă ajute și să răspundă la întrebările specifice pe care le-ați putea avea. Uneori, găsirea unui profesionist cu experiența își merită valoarea în aur atunci când alegeți echipament de drumeție.

Verifică preț Bocanci de drumeție pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care