7 tipuri de cremă de lustruit pentru pantofi

Cremă de lustruit pentru pantofi

A avea pantofi frumoși, strălucitori, ajută la completarea unui aspect și unui stil strălucitor, dar alegerea cremei de lustruit potrivite pentru pantofi poate fi dificilă. Crema de lustruit poate fi folosită pentru a da strălucire pantofilor, pentru a oferi încălțămintei impermeabilizare sau chiar pentru a restabili și îmbunătăți pielea uscată și crăpată.

Sunteți toți îmbrăcați la patru ace, arătați de un milion de dolari, apoi începeți să vă puneți pantofii eleganți pentru a completa aspectul. Imaginați-vă groaza de a vă găsi pantofii eleganți din piele, uscați, decolorați și crăpați, plini de cute. Nimic nu strică mai repede un aspect formal decât pantofii neîngrijiți.

Din fericire, majoritatea încălțămintei de piele poate prinde viață cu o nouă aplicare a unei creme de lustruire a pantofilor și un pic de vaselină. Adu strălucirea pantofilor la viață cu un strat nou de cremă de lustruit. Alegerea cremei potrivite pentru încălțăminte este cu totul altă poveste.

Există mai multe  opțiuni de lustruire a pantofilor disponibile, iar multe  vor da efecte diferite. Mai jos, să aruncăm o privire detaliată asupra numeroaselor tipuri de opțiuni de lustruire a pantofilor disponibile, să înțelegem avantajele și dezavantajele fiecăruia și să aflăm care creme de lustruire sunt cele mai potrivite  și pentru ce tip de pantofi.

Verifică preț Produse de îngrijire pentru încălțăminte AICI!

Tipuri de cremă de lustruit pentru pantofi

Ceară pentru pantofi

În comparație cu alte opțiuni de lustruire a pantofilor, ceara pentru pantofi este un instrument excelent, multifuncțional, pentru a păstra aspectul impecabil al pantofilor. Ceara este realizat în principal din  ceară de albine și include doar o cantitate mică de pigment adăugat amestecului. Acesta este amestecul opus a ceea ce reprezintă crema de lustruit.

Ceara de lustruit se găsește de obicei într-o cutie de tablă mică, ieftină și este dură la atingere. Cantități mici de ceară sunt preluate cu o perie și aplicate treptat pe suprafața pantofului. Ceara de lustruit este disponibilă  la mai mulți producători, inclusiv lacul de încălțăminte Kiwi, Saphir și R.M. Williams.

Ceara de lustruit pentru pantofi funcționează  prin adăugarea treptată de straturi mici de ceară, la exteriorul pantofului. Aceasta înseamnă că imperfecțiunile mici, găurile și fisurile din suprafața pielii sunt tratate și netezite cu straturi superficiale de ceară.

Cu lustruire repetată și straturi adăugate de ceară, puteți face ca pantoful să pară că are o suprafață complet netedă.

Când pantoful pare neted, lumina se reflectă mai uniform, făcând pantoful să pară că strălucește. Cu cât suprafața este mai netedă, cu atât poți adăuga strălucire pe pantof. Similar cu lacurile-cremă, lacul de încălțăminte pe bază de ceară nu este permanent.

Dacă nu vă place aspectul finit după lustruirea pantofului sau lustruirea pare inegală, este posibilă îndepărtarea straturilor de ceară suplimentare, prin lustruire mai dură.

Ceara de lustruit pantofii este  făcută în cea mai mare parte din  ceară de albine, cu doar un pic de pigment adăugat la amestec. Datorită numărului limitat de culori adăugate, nu este necesar să obțineți o potrivire perfectă cu culoarea pielii pantofilor.

De fapt, datorită cantității limitate de culoare adăugată, unora le place să cumpere o cremă de lustruit neagră pentru pantofi și să o aplice pe fundalul bronz al  unui pantof, pentru a da aspectul de patină. Cantitatea limitată de culoare vă permite să aplicați treptat o culoare închisă fără a merge la extrem.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale utilizării pentru pantofi este că ceara este un material hidrofob. Aplicarea unui lac de ceară pentru pantofi  poate oferi încălțămintei un strat suplimentar de impermeabilizare.

Acesta este un mod minunat de a vă proteja pantofii  de toate condițiile meteorologice și de a vă păstra  încălțămintea de piele în stare excelentă, ani de zile.

Similar cu alte tipuri de ceară pentru încălțăminte, aceasta se aplică cu o perie de păr de cal. O perie Dauber este utilizată pentru a aplica ceara, iar odată uscată, o perie tampon din păr de cal este folosită pentru a crea un finisaj strălucitor.

Ceara de lustruit este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc o strălucire netedă, ca de oglindă, pe pantofi.

O ceară specială numită Saphir Mirror Gloss este un produs excelent pentru a vă ajuta să obțineți un finisaj strălucitor și asemănător unei oglinzi pentru pantofi. Folosirea unei perii din păr de cal, poate crește cantitatea de strălucire.

Verifică preț Ceară pentru pantofi – diverse modele AICI!

Crema de lustruit

O opțiune încercată și reală pentru a menține  aspectul extraordinar al încălțămintei din piele,după purtare, este folosirea unei creme de lustruit. Acesta este un tip special de cremă  pentru încălțăminte care diferă de ceară. O cremă de lustruit pentru pantofi este alcătuită de obicei, dintr-o bază cremă, bogată în pigment.

Majoritatea cremelor pentru lustruire sunt realizate aproape în întregime dintr-o bază cremă, cu doar puțină ceară adăugată pentru a restabili și proteja pielea. Multe  creme de lustruit pentru încălțăminte au, de asemenea, o cantitate mică de unt de shea adăugat amestecului, care ajută la înmuierea și îngrijirea pielii.

Crema de lustruit este utilizată în principal pentru a proteja culoarea vibrantă a pielii. Aceasta este o opțiune excelentă pentru a ajuta la reducerea semnelor de estompare a pielii și a masca colorarea inegală.

Crema de lustruit vă poate ajuta să vă restabiliți culoarea pantofilor și chiar să oferiți pantofilor o strălucire ușoară. Strălucirea este subtilă, adesea comparată cu luciul pe care îl are o frunză.

Crema de lustruit se folosește aplicând încet un strat subțire și superficial de pigment pe suprafața pantofului. Spre deosebire de coloranții permanenți, crema de lustruit poate fi îndepărtată dacă stratul aplicat este prea gros sau culoarea nu se potrivește.

Deoarece crema de lustruit nu este o opțiune permanentă pentru a vă proteja pantofii, aplicarea regulată este necesară pentru a vă păstra încălțămintea în stare excelentă.

În comparație cu alte tipuri de produse de lustruire pentru pantofi, cea mai iubită este crema de lustruit deoarece culoarea joacă un rol important în restabilirea aspectului pantofilor. Aceasta este o cremă pe bază de pigment care funcționează pentru a restabili culoarea estompată sau neuniformă.

Din acest motiv, crema pentru lustruit vine într-o gamă de opțiuni de culoare și este esențial să găsiți o culoare care să se potrivească îndeaproape cu pielea încălțămintei dvs. Desigur, deoarece crema de lustruit pentru pantofi nu este permanentă, este posibil să îndepărtați culoarea dacă nu se potrivește perfect.

Majoritatea cremelor de pantofi se aplică folosind o perie de păr de cal. În primul rând, numim o perie din păr de cal Dauber, peria care  este folosită pentru a aplica crema de lustruit pentru pantofi, pe încălțăminte.

Odată uscată, crema de lustruit este șlefuită până ajunge la o strălucire uniformă, cu o perie de păr de cal numită perie de șlefuire a pantofilor.. Continuați să lustruiți pantoful până când obțineți o culoare uniformă și o strălucire mată.

Deși crema de lustruit pentru pantofi este o alegere excelentă pentru majoritatea pantofilor de piele netezi, poate deteriora anumite feluri de piele. Dacă pantofii tăi sunt din piele de cal, crema pentru pantofi nu va fi o opțiune bună.

Pielea de cal are o textură deosebită, care conferă pielii strălucire naturală. Atunci când aplicați o cremă de lustruit, crema pentru pantofi poate efectiv slăbi această textură, distrugând pielea.

Verifică preț Creme de lustruit pantofii AICI!

Ceara de carnauba

La fel ca alte opțiuni tradiționale de ceară pentru pantofi, ceara Carnauba este o alegere populară pentru a ajuta la repararea și restaurarea pielii  pantofilor. Ceara pentru pantofi poate umple găuri mici și fisuri în piele, oferind o strălucire fină și precisă.

Ceara de Carnauba face treabă bună și funcționează la fel ca ceara tradițională, dar este fabricată din ingrediente  naturale, care o fac o alegere populară.

Mulți oameni preferă ceara de Carnauba, deoarece este o opțiune  mai rapidă și mai bună decât ceara tradițională pentru pantofi. Mulți mari producători de produse de lustruit pantofii vor conține un nivel ridicat de ceară de carnauba în compușii lor datorită proprietăților sale de netezire.

Ceara de lustruit tradițională, utilizată pentru încălțăminte este fabricată din compuși pe bază de petrol sau grăsimi animale care pot face ceara grasă, necesitând folosirea mai multor straturi. Ceara de Carnauba este fabricată dintr-o frunză naturală, care are o textură netedă și groasă, care necesită multe eforturi de lustruire și mai mult de un singur strat.

Ceara de Carnauba vă permite să obțineți mai multă strălucire cu mai puțin efort. La fel ca alte feluri de ceară pentru pantofi, Carnauba este fabricată doar cu o cantitate mică de pigment, iar mulți producători oferă o gamă limitată de culori pentru pantofi.

Atâta timp cât veți găsi o culoare apropiată de culoarea pielii încălțămintei, veți obține rezultatele dorite.

Ceara Carnauba este o opțiune populară pentru mulți oameni, nu numai datorită faptului că oferă o acoperire netedă, ci și pentru că reprezintă o opțiune durabilă. Uleiul este extras din frunze de palmier brazilian.

În fiecare an, doar aproximativ 30% din frunze sunt recoltate pentru producția de ceară, lăsând suficienți copaci pentru a captura carbonul și a se dezvolta bine în viitor. Această ceară naturală este ușor de utilizat, durabilă și naturală.

Similar cu alte opțiuni de lustruire a pantofilor de ceară, ceara Carnauba are o proprietate hidrofobă. Aceasta înseamnă că ceara poate ajuta la respingerea apei, adăugând un strat suplimentar de impermeabilizare pantofilor.

La fel ca alte opțiuni de lustruire a pantofilor de ceară, ceara Carnauba se aplică cu o perie de cremă de păr, se lasă să se usuce și apoi se șlefuiește cu o perie tampon din păr de cal până se obține o strălucire frumoasă și uniformă.

Verifică preț Produse de lustruit pantofii cu ulei de carnauba AICI!

Balsamul pentru piele

Spre deosebire de produsele  tradiționale de lustruire a pantofilor, un balsam pentru piele poate deveni cel mai bun prieten al tău atunci când vine vorba de îngrijirea pantofilor din piele.

Balsamul pentru piele poate oferi același efect ca și soluția de lustruire a pielii dar vă poate ajuta să vă păstrați pielea în stare bună, completând chiar fibrele care alcătuiesc pielea. Chiar dacă lustruirea pantofilor vă poate ajuta să faceți pantofii să pară strălucitori și netezi, este posibil să adăugați prea mult lustru, deteriorând pielea.

Produsul tradițional pentru șlefuit pantofi este periat la suprafața pantofului, adăugând straturi microscopice de material pentru a umple crăpăturile și găurile și pentru a conferi pantofilor din piele o strălucire. Comparativ, balsamul pentru piele pătrunde în stratul real al pielii, îmbibându-se în materialul.

Acest lucru permite  balsamului pentru piele să ajute efectiv la vindecarea și protejarea pielii. A deține un balsam de piele este o parte vitală a îngrijirii obișnuite a pantofilor. Balsamul umple golurile dintre fibrele individuale ale pielii și porii și ajută la eliminarea apei din  piele, înlocuind-o cu balsam.

Acest lucru ajută la menținerea pielii mai netedă, mai moale și mai puțin predispusă la crăpături și uscare. Balsamul pentru piele va funcționa și mai bine dacă este utilizat după un produs de curățat pantofi.

În plus, ca parte a îngrijirii obișnuite a încălțămintei, un balsam de piele este o opțiune excelentă pentru a vă ajuta să vă impermeabilizați și să faceți încălțămintea să reziste la intemperii. Fără balsam, uleiurile naturale ale pielii vor fi eliminate treptat din piele, lăsând o deschidere pentru ca apa să intre în material.

Atunci când apa intră și se usucă, poate provoca crăparea pielii și o poate face să devină rigidă. Balsamul poate preveni uscarea și crăparea pantofilor din piele, dar poate ajuta și la refacerea pielii deteriorate sau uzate.

Mulți oameni aleg  să folosească doar balsam special pentru încălțăminte din piele și nu folosesc o ceară sau o cremă de lustruit tradițională. Nu numai că  așa puteți avea capacitatea de a vă proteja și restabili pielea, dar o puteți face să pară netedă și frumoasă.

Balsamul pentru piele poate ajuta la uniformizarea suprafeței din piele și poate da un aspect lustruit și strălucitor, la fel cum poate face orice produs pentru lustruit pantofii. Cu un astfel de balsam pentru piele, puteți oferi  o bună îngrijire pantofilor și le puteți oferi  strălucire, în același timp.

Verifică preț Balsam pentru pantofi din piele AICI!

Ulei de nurcă

Uleiul de nurcă era un produs de îngrijire a pielii popular și o metodă de tratament și este utilizat în mod obișnuit ca produs pentru lustruit pielea. Uleiul este fabricat din grăsimea abdomenului unei nurci, făcându-l un produs natural.

În comparație cu ceara sau crema care adaugă un strat de produs la suprafața  pantofului, uleiul de nurcă este un ulei natural care completează uleiurile naturale găsite în mod natural la articolele din piele.

Americanii nativi foloseau în mod obișnuit ulei de nurcă pentru tratarea articolelor de piele, iar acesta a reprezentat un produs popular pentru lustruit cizmele, încă din anii 1950. După cel de-al doilea război mondial, industria blănurilor a înflorit, lăsând o mulțime de subproduse de nurcă pentru a fi utilizate pentru consum.

Uleiul de nurcă a intrat rapid pe piață și de atunci, reprezintă un element esențial pentru îngrijirea adecvată a pantofilor.

Uleiul de nurcă are capacitatea de a inversa daunele cauzate cizmelor de piele. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, uleiurile naturale adânci din piele încep să se usuce și să se piardă. Uleiul este înlocuit de apă, care poate usca și mai mult pielea, ducând la crăpături și rigiditate.

Uleiul de nurcă poate pătrunde în piele și poate ajuta la lubrifierea fibrelor individuale din piele. Acest lucru nu numai că face ca pielea să fie din nou netedă, dar poate face pantofii mai flexibili și mai moi.

La fel ca alte produse destinate să vă protejeze și să vă lustruiască pantofii, uleiul de nurcă vă poate ajuta să vă faceți pantofii mai rezistenți la apă. Acest lucru se datorează faptului că uleiul respinge în mod natural apa.

Este important să rețineți că în timp ce pantofii din piele vor face o treabă bună în a îndepărta apa, nu vor fi complet impermeabili,doar cu ulei de nurcă.

Uleiul de nurcă, în sine, este limpede, fără culoare adăugată. Acest lucru face adecvată utilizarea pe orice culoare de piele. Pentru a aplica uleiul, utilizați o cârpă moale înmuiată în ulei. Se masează uleiul în piele și se lasă să stea cel puțin 10 minute.

Mulți oameni obțin cele mai bune rezultate  lăsând pantofii să stea și să absoarbă uleiul peste noapte. Dimineața, îndepărtați excesul de ulei care nu a fost absorbit.

Verifică preț Produse îngrijire pentru pantofi de piele AICI!

Săpun de șa

Ca o opțiune versatilă și naturală pentru articolele de piele, mulți oameni preferă să folosească săpunul de șa. Acesta este atât un produs de curățare a pielii, cât și un balsam, combinate într-un produs complet de îngrijire a pantofilor. Săpunul de șa este de obicei făcut dintr-un amestec de lanolină și ceară de albine.

Lanolina este uleiul extras dintr-un animal purtător de lână. În timp ce există multe tipuri de animale cu lână care pot produce lanolină, cea mai mare parte a lanolinei utilizate în săpunul de șa provine de la oi. Atât lanolina, cât și ceara de albine se găsesc în mod natural, făcând săpunul de șa sigur și accesibil.

La fel ca alte produse de lustruit și uleiuri, săpunul de șa funcționează  restabilind umezeala pielii. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, uleiurile naturale găsite în fibre încep să se degradeze. Deoarece uleiul se pierde din pielea naturală și  aceasta absoarbe adesea apă, apare uscarea pielii.

Acest lucru poate duce la estomparea culorii, crăparea ei și adesea face ca pielea să fie rigidă și inflexibilă. Săpunul de îngrijește pielea, aducând uleiurile naturale, înapoi, în fibra pielii. Acest lucru lubrifiază pielea, rehidratează fibrele și ajută la ferirea pielii de crăpături și uscare.

În plus, săpunul pentru șa are avantajul suplimentar de a funcționa ca un săpun pentru îndepărtarea petelor. Săpunul de șa conține un compus de curățare care poate curăța aproape orice pată la care vă puteți gândi.

Acest lucru face ca săpunul de șa să fie un produs multifuncțional care poate îndepărta petele și vă poate înmuia pielea, permițându-i să arate grozav de ani de zile.

Dacă săpunul pentru șa poate fi folosit pentru pantofii din piele, poate fi folosit  și la alte articole din piele, cum ar fi paltoane, poșete, portofele sau, ei bine, la șei!

Săpunul pentru șa este ușor de utilizat. Pur și simplu aplicați o parte din săpun pe o cârpă umedă sau pe un burete moale. Aplicați săpunul într-o mișcare circulară în sensul acelor de ceasornic, ca și cum ați  cerui o mașină.

Vă poate ajuta să împărțiți mental pantoful din piele în secțiuni pentru a vă asigura că acoperiți întreaga zonă a pantofului.

Continuați să masați săpunul de șa în fibrele de piele până când săpunul este complet absorbit. În timp ce doar săpunul pentru șa poate fi folosit ca balsam pentru piele, este o idee bună să combinați  aplicarea săpunului pentru șacu un balsam pentru piele tradițional, pentru a vă asigura că pielea rămâne moale ani de zile.

Verifică preț Produse Kiwi pentru îngrijire pantofi AICI!

Lustru lichid pentru pantofi

Pentru cei care nu dispun de timp sau doresc o aplicare fără mizerie cu un finisaj strălucitor, un produs lichid pentru lustruit este o opțiune excelentă. Acestea sunt eficiente, rapide și ușor de utilizat. În plus, produsul de lustruire lichid pentru pantofi este ușor de găsit și poate fi folosit pentru a oferi pantofilor tăi o strălucire instant, într-o clipită. Mărcile populare pentru produsele lichide de lustruire a pantofilor lichizi includ produsele de  pantofi Kiwi și lichidul de lustruit pantofii, Nugget.

La fel ca în cazul lustruirii  tradiționale, lustruirea pantofilor cu produse lichide se face prin  aplicarea unui strat subțire pe suprafața pantofului. Acest lucru vă poate ajuta să completați mici fisuri și găuri, oferind suprafeței pantofului un finisaj mai delicat.

Când pantoful va avea un finisaj neted, acesta va reflecta mai bine lumina, făcând pantoful să strălucească cu adevărat. Deoarece produsul este adăugat la suprafața pielii pantofului, acesta nu este permanent și poate fi îndepărtat cu ușurință.

Verifică preț Creme lichide cu burete pentru lustruire AICI!

Întrebări frecvente despre tipurile de cremă de lustruit pantofii

Păstrarea pantofilor lustruiți până la strălucire nu trebuie să fie dificilă sau să necesite multă muncă. Este posibil să vă păstrați pantofii de piele în formă grozavă ani de zile, cu o întreținere minimă, folosind un produs de lustruire tradițională, a pantofilor sau un balsam pentru piele, dacă este posibil.

Desigur, cu atât de multe opțiuni pe piață, poate fi dificil să găsești produsul potrivit pentru nevoile tale. Mai jos, am prezentat câteva întrebări frecvente legate de tipurile de produse pentru lustruit încălțămintea.

Ce trebuie să faceți pentru a menține o pereche de pantofi sau cizme în stare bună?

Pielea este un material natural care este nu numai frumos, ci și practic și durabil. Pielea este groasă, caldă și va rezista ani de zile cu îngrijirea potrivită. Desigur, menținerea cizmelor și încălțămintei în stare bună de funcționare va necesita puțin efort de întreținere regulată pentru a-și menține frumusețea.

Când vine vorba de îngrijirea pantofilor, există două căi de parcurs. O metodă este de a lustrui pantofii, în timp ce cealaltă este de a condiționa pantofii.

Lustruirea regulată a pantofilor sau cizmelor din piele vă poate ajuta să umpleți găuri sau fisuri dezvoltate în piele. Acest lucru nu numai că face ca suprafața pantofului să strălucească și să pară netedă, dar poate ține apa departe de pielea din pantofi.

Adăugarea unui produs pentru lustruit pantofii este o modalitate excelentă de a menține culoarea pantofilor și de a combate estomparea și daunele provocate de soare. Produsul pentru lustruit pantofii vine adesea în mai multe nuanțe diferite și poate avea o consistență de cremă sau ceară.

Comparativ, un balsam pentru piele va ajuta la refacerea și protejarea pielii. Un balsam pentru piele ajută la pătrunderea fibrelor, restabilind uleiurile naturale care apar în interiorul pielii.

Adăugarea unui balsam face posibilă refacerea pielii, pielea rigidă o face moale și chiar ajută la repararea fisurilor și găurilor minore.

Balsamul pentru piele adaugă, de asemenea, impermeabilizare, deoarece majoritatea balsamurilor sunt pe bază de ulei, un hidrofug natural. Chiar dacă cu produsele tradiționale pentru lustruit veți obține strălucire maximă, adăugarea unui balsam pentru piele vă va oferi un finisaj strălucitor.

Când lustruiesc pantofii maro, ar trebui să folosesc un produs de culoare neutră sau maro?

Asta depinde într-adevăr de produsul pentru lustruit pe care îl utilizați. Unele lacuri pentru pantofi, cum ar fi ceara pentru pantofi, conțin doar cantități mici de pigment.

Utilizarea unui lustru maro sau neutru nu ar trebui să facă o mare diferență, deoarece foarte puțină culoare este transferată pe suprafața pantofului, odată cu stratul microscopic de ceară.

Alte produse, cum ar fi crema pentru pantofi, folosesc mai multă pigmentare pentru a lustrui pantofii. Dacă folosiți o cremă de lustruit pantofii pentru a vă lustrui pantofii, asigurați-vă că utilizați un lac maro care se potrivește îndeaproape cu culoarea pielii pantofilor.

Mai multă pigmentare este transferată pe pantof atunci când utilizați un lac pe bază de cremă, astfel încât alegerea unei culori apropiate pantofului va ajuta.

Cât timp trebuie să se usuce produsul pentru lustruit pantofii, înainte de șlefuire?

În majoritatea aplicărilor produselor de lustruit pantofii, așteptarea a aproximativ 10 minute ar trebui să fie suficientă înainte de a începe lustruirea propriu-zisă. Acest lucru permite produsului să se usuce complet, permițându-vă să lustruiți apoi, pentru un finisaj strălucitor.

Există, desigur, excepții de la acest lucru. Atunci când utilizați produse pe bază de ulei sau balsamuri pentru piele, doriți să lăsați produsul de lustruit pe pantoful din piele până când pielea absoarbe cât mai mult produs posibil.

În timp ce să așteptați 10 minute este cu siguranță suficient, unele balsamuri pentru piele, cum ar fi săpunul de șa, pot fi lăsate peste noapte înainte de a trece la șlefuit. Acest lucru permite lacului să pătrundă complet pielea, până la saturație, făcând-o cât mai netedă și protejând-o pe cât posibil.

Ar trebui să folosesc aceeași perie pentru diferite culori de pantofi?

În mod normal, un kit de lustruire a pantofilor va include două perii diferite. Prima pensulă este o perie dauber, din păr de cal, folosită pentru a aplica produsul pentru lustruit în sine, fie o cremă, fie o ceară, pe suprafața pantofului. Peria dauber este cufundată direct în produsul de lustruit.

În timp ce multe lacuri pe bază de ceară nu sunt foarte pigmentate, este posibil ca unele culori să rămână pe pensulă. Asta înseamnă că, dacă doriți să vă mențineți culoarea pantofilor, cel mai bine este să aveți o perie diferită pentru culoarea fiecărui pantof.

Cu toate acestea, multe produse de ceară au o pigmentare minimă, deci transferul de culoare și decolorarea vor fi minime chiar dacă utilizați aceeași perie.

A doua perie inclusă într-un kit de strălucire a pantofilor este peria de șlefuire. De asemenea, din păr de cal, această perie este utilizată pentru a îndepărta stratul de cremă sau ceară pe care tocmai l-ați așezat pe suprafața pantofului.

Deoarece eliminați ceara pentru lustruit uscată sau crema de lustruit, și nu scufundați direct peria în produs, puteți păstra o perie de șlefuire din păr de cal pentru toți pantofii, indiferent de culoare.

Ce recomandați pentru lustruire?

Tipul de produs pentru lustruit pe care îl folosiți pentru a vă menține pantofii în stare bună de funcționare depinde într-adevăr de dorințele și nevoile dvs. Diferitele produse vor avea efecte diferite asupra pantofilor dvs. și vor schimba nivelul de îngrijire și întreținere necesară.

Dacă sunteți interesat să aveți un finisaj de oglindă pentru pantofi, probabil veți avea cel mai mult noroc cu o ceară de lustruit pantofi sau o cremă de lustruit pantofi. Ambele opțiuni sunt aplicate direct pe suprafața pantofului pentru a crea o suprafață netedă.

Când produsul aplicat este îndepărtat prin lustruire, pantoful rămâne strălucitor. Deși acesta este un mod minunat de a vă menține culoarea pantofului și de a restabili strălucirea, acesta are un impact minim asupra protejării pantofului pe termen lung.

Dacă păstrarea pielii moale și în stare bună este prioritatea dvs., probabil că veți dori să vă îndreptați spre balsamurile de piele sau spre ulei. Produse precum săpunul de șa sau uleiul de nurcă vor fi o opțiune excelentă pentru dvs. Aceste produse vor pătrunde în pielea în sine și se vor absorbi în fibre.

Acest lucru vă va ajuta să restabiliți uleiurile naturale ale pielii, făcând din nou pielea pantofului să fie moale. Acest lucru vă poate ajuta să faceți pantofii să respingă apa, protejând în continuare pielea. Balsamul pentru piele poate ajuta chiar la refacerea pielii uscate și crăpate, dând din nou viață pantofului.

Există, de asemenea, o mulțime de opțiuni speciale de lustruire a pantofilor disponibile pentru cei cu interese și nevoi de nișă. Ceara Carnauba este o opțiune minunată de lustruire a pantofilor, este naturală și provine din ferme sustenabile din Brazilia.

Pentru cei care doresc un rezultat convenabil și rapid, un produs de lustruire lichid pentru pantofi, cu un aplicator, poate fi cea mai bună opțiune.

Cum preveniți crăparea și descuamarea în cazul în care pielea se încrețește?

Pielea va începe să se crape și să se scuture în pliurile pantofilor de piele, cum ar fi zonele de la baza tălpii. Indiferent cât de scumpă sau cât de moale este pielea, aceasta este o problemă inerentă a materialului din piele propriu-zis. Acest lucru se datorează faptului că pielea este un material natural care are ulei în fibre.

Pe măsură ce o persoană își flexează pantoful, uleiul este forțat să iasă din porii pielii. Acest lucru elimină orice ulei lubrifiant dintre fibrele individuale, creând frecare între fibre. Fricțiunea crescută usucă pielea, făcându-o să crape și să se descuameze. Vidul creat de uleiul evacuat poate strânge apa în pori, uscând în continuare pielea.

Pentru a preveni crăparea și descuamarea în încrețiturile pantofilor, trebuie să ajutați pielea să își mențină uleiurile naturale. Acest lucru poate fi realizat prin aplicarea unui balsam de piele pe pantofii de piele. Balsamul va putea pătrunde în piele, adăugând ulei între fibre.

Acest lucru lubrifiază fibrele, prevenind crăparea și creând un finisaj neted pentru pantof. Balsamurile din piele sunt sub mai multe forme, inclusiv balsam standard, ulei de nurcă sau săpun de șa.

Verifică preț Produse de îngrijire pentru încălțăminte AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care