Parazăpezi vs. cizme de cauciuc – 6 aspecte

Cizme de cauciuc

Aflați diferența dintre cizme de cauciuc și parazăpezi și de ce aveți nevoie de ambele. Aceste articole vă mențin picioarele în siguranță și vă protejează de frig, substanțe chimice, mușcături de șarpe și insecte.

Să clarificăm acest titlu. Nu este nici un concurs. Parazăpezile și cizmele de cauciuc funcționează împreună, nu una împotriva celeilalte. Le purtați împreună.

Pune-ți mai întâi cizmele de cauciuc, apoi atașează parazăpezile pe exteriorul cizmelor.

Sună simplu, nu? Acum, de ce ai vrea să faci asta? Pentru că aceste cizme funcționează ca cizme de vânătoare, cizme de ploaie, cizme de iarnă, cizme de zăpadă, cizme de drumeție, cizme de protecție împotriva mușcăturilor de șarpe, cizme de zăpadă adâncă.

Verifică preț Cizme de cauciuc – diverse modele și branduri AICI!

Parazăpezi și cizme de cauciuc

Bine, hai să fim sinceri. Acesta nu este un look fashion.  Ai folosit cizme de cauciuc pentru vreme nefavorabilă, în situații de muncă industrială și în timpul drumețiilor sau pescuitului. Purtați parazăpezi înalte în timp ce pescuiți.

Verifică preț Parazăpezi – diverse modele și branduri AICI!

Aceste cizme au fost făcute pentru mers pe jos

Aceste cizme din cauciuc sau plastic merg să fie purtate cu șosete groase. De obicei, ele sunt disponibile în trei înălțimi – la jumătatea gambei, sub genunchi sau deasupra genunchiului. Parazăpezile se potrivesc în jurul gleznei până la genunchi și oferă protecție suplimentară.

Ambele articole de îmbrăcăminte sunt considerate echipament individual de protecție (EIP/PPE – personal protective equipment).

Unele situații de muncă necesită aceste articole de îmbrăcăminte în conformitate cu reglementările Administrației pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA – Occupational Safety and Health Administration).

În ceea ce privește cizmele, majoritatea sunt disponibile pe negru sau gri. Acestea sunt cizme de cauciuc, rețineți, așa că nu sunt menite să se potrivească cu ținuta dvs. Totuși puteți cumpăra cizme de cauciuc galben festiv și ocazional roșu, dar nici acestea nu există din motive de modă.

Ar trebui să purtați aceste cizme de cauciuc colorate atunci când lucrați în condiții periculoase care necesită să rămâneți foarte vizibil. Culoarea cizmelor face evident unde te afli și astfel este mai ușor pentru ceilalți lucrători să te detecteze.

Verifică preț Cizme de cauciuc – diverse modele și branduri AICI!

Cum te protejează cizmele de cauciuc

Încălțămintea din cauciuc te împiedică să aluneci pe podele și în condiții naturale precum noroi și pământ deoarece au tălpi rezistente la alunecare.

Aceeași caracteristică ajută la prevenirea împiedicării și căderii. Multe industrii solicită lucrătorilor lor să poarte această încălțăminte, inclusiv în construcții, minerit și industria prelucrătoare/producție.

Aceleași trei industrii necesită protecție împotriva căderii obiectelor, pentru că ele se confruntă cu o rată mare de accidente de muncă în comparație cu alte industrii. Majoritatea cizmelor de cauciuc au vârfuri din oțel pentru a oferi o protecție suplimentară pentru picioarele tale.

Poate că nu arată la modă, dar tălpile de cauciuc ale acestor cizme oferă mult confort. Ele previn oboseala piciorului folosind cauciuc vulcanizat care nu are nicio legătură cu Spock.

Dacă trebuie să petreceți ore lungi stând în picioare, această încălțăminte te ajută să te simți mai confortabil în timp și te pot ajuta să crești productivitatea muncii.

În special în industria construcțiilor și în industria prelucrătoare/producție, arsurile rămân un pericol. Cizmele de cauciuc vă protejează de cimentul, substanțele chimice și acizii utilizați în aceste medii de lucru.

Încălțămintea de siguranță din cauciuc vă protejează și de mediile cu temperaturi ridicate. Deosebit de importante în minerit și industria prelucrătoare, cizmele din cauciuc vulcanizat rezistă la temperaturi de până la 572 de grade Fahrenheit (300 de grade Celsius). Ele nu se deformează, nu se topesc sau nu se îndoaie.

Ele îți mențin picioarele calde în medii reci. Waders, un tip de cizme de cauciuc, oferă un articol de „modă” preferat al celor care iubesc să pescuiască. Peștii nu trăiesc într-o saună.

Vă puteți afla stând în picioare în ape destul de reci pentru a prinde peștele cel mare. Cizmele de cauciuc vă mențin picioarele calde și uscate.

Verifică preț Cizme de cauciuc – diverse modele și branduri AICI!

Ce spui de parazăpezi?

S-ar putea să vă gândiți că cizmele de cauciuc că ar fi tot ce trebuie să purtați. Ai gresi. Poartă o pereche de parazăpezi peste cizme. Acestea oferă protecție suplimentară, asigurându-vă că nimic nu pătrunde în cizme. Parazăpezile se fixează sau se leagă în jurul părții superioare a cizmelor, blocând posibilitatea ca orice altceva să pătrundă în ele, de la acid la murdărie, la insecte sau șerpi și tot ce se află între ele.

Pe lângă faptul că poartă parazăpezi peste cizmele de lucru, cei care pescuiesc, campează și fac drumeții, poartă și aceste articole de modă la îndemână: parazăpezile. Ele nu sunt folosite pentru aspect, deși în unele religii, preoții poartă niște protecții/parazăpezi ca parte a ținutei lor religioase oficiale.

În loc să fie disponibile pe mărimi numerice, ca majoritatea îmbrăcămintei și pantofilor, parazăpezile vin în următoarele mărimi nenumerice: mici (small), medii (medium), mari (large) și extra-mari (extra-large). Mărimea pe care o alegeți se bazează pe mărimea încălțămintei pe care o porți.

Aceste dispozitive sunt confecționate de obicei din PVC, nailon sau spandex. Nu sunt menite să arate drăguț. Se pot închide prin legături tip cinch ties, legături de tip șireturi, tip velcro (arici) sau tip prindere (snaps). Ocazional, le puteți găsi pe cele care se închid cu fermoar.

Parazăpezile sunt disponibile în înălțimi variate. Puteți cumpăra parazăpezi înalte până la jumătatea gambei pentru a trece peste pantofi sau cizme de drumeție, cu înălțimea până la genunchi și cu înălțimea până la coapse.

Parazăpezile nu trebuie confundate cu protecțiile tip waders care funcționează ca niște pantaloni, dar sunt confecționate din cauciuc.

Puteți găsi parazăpezi în mai multe culori. Negru și gri oferă cele mai comune alegeri. Le puteți găsi în culori distractive precum galben, portocaliu și roșu.

Acest lucru este pentru ca oamenii să te poată vedea cu ușurință pe traseul de drumeție, în pădure etc. și pentru că acestea sunt o protecție rezistentă împotriva mușcăturilor de șarpe. Puteți găsi aceste articole și în model de camuflaj, deoarece vânătorii preferă modelul camuflaj pentru protecție.

Verifică preț Parazăpezi – diverse modele și branduri AICI!

De unde să cumpăr cizme de cauciuc și parazăpezi

Cumpărăturile pentru aceste articole ar putea părea dificil de făcut, dar le puteți găsi în multe magazine. Amazon.com vinde o gamă largă de cizme impermeabile și șosete groase.

Majoritatea persoanelor le comandă prin poștă aceste articole de protecție și prin internet. Puteți obține prețuri mai bune și puteți cumpăra în cantități mai mari. Ce? Nu ți-ai dat seama că ai nevoie de mai mult de o pereche?

Ar trebui să aveți cel puțin trei perechi de parazăpezi, astfel încât să puteți purta o pereche proaspătă în fiecare zi. Astfel, e suficient să spălați hainele doar de două ori pe săptămână.

Trebuie să purtați parazăpezi curate pentru că atunci când vărsați ceva pe ele sau când le stropiți intens, viabilitatea lor este afectată. Eleu împiedicat substanța respectivă să ajungă la tine, dar trebuie să le cureți înainte de a le purta din nou. Aveți nevoie și de părți/piese de schimb în cazul în care ceva a trecut prin material. Asta se poate întâmpla.

Dacă cumpărați această încălțăminte și aceste protecții pentru încălțăminte doar pentru distracție, cum ar fi purtarea la o fermă sau pentru drumeții sau pescuit, puteți achiziționa orice culoare doriți. Ia-ți niște cizme de cauciuc galben strălucitor sau roșu de curse doar pentru a-ți arăta personalitatea în timp ce cureți grajdurile de cai.

Dacă lucrați într-un mediu industrial, în construcții sau în industria prelucrătoare/producție (manufacturing), consultați supervizorul sau reprezentantul sindical. Locul dvs. de muncă poate avea cerințe care trebuie respectate, iar OSHA poate impune anumite culori în anumite zone.

Oricât de prostesc ar suna, acest lucru se întâmplă din motive de siguranță. Așa cum trebuie să purtați echipament reflectorizant în anumite situații de lucru și o cască de protecție, culoarea și compoziția cizmelor dvs. de cauciuc contează în situații specifice.

Nu toate cizmele de cauciuc au protecții de oțel pentru degetele de la picioare, de exemplu, și locul dvs. de muncă poate necesita cizme cu vârf de oțel pentru siguranță.

Parazăpezile pentru drumeții diferă de parazăpezile pentru uz industrial, așa că rețineți că nu puteți purta parazăpezi pentru distracție în situații de lucru. Parazăpezile sunt realizate din materiale diferite și pentru nevoi diferite.

Verifică preț Cizme de cauciuc – diverse modele și branduri AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care