Ce tipuri de echipament de ploaie pentru pescuit ar trebui să folosești

Tânăr poartă echipament de ploaie pentru pescuit

Alegeți acest echipament de ploaie pentru a rămâne uscat și confortabil în următoarea călătorie de pescuit.

Puteți pescui în ploaie de pe uscat, stând în apă, plutind pe apă sau de pe o barcă folosind aceste opțiuni de îmbrăcăminte și protecție – copertină de ploaie (awning), cort (tent) și baldachin – copertină cu părțile laterale acoperite (canopy).

Voi, toți pescarii neînfricați aveți nevoie de echipamente de ploaie uimitoare pentru a vă menține uscați. Aveți nevoie de echipament de ploaie pentru a vă proteja de ceața dimineții de pe iaz sau râu, de ceața de pe lac și de ploaia/furtuna de pe ocean.

De ce să lăsați câteva precipitații să strice o zi frumoasă petrecută în locul dvs. preferat de pescuit?

Verifică preț Echipamente impermeabile pentru pescuit AICI!

Tipuri de echipament de ploaie pentru pescuit

De ce aveți nevoie cu adevărat pentru a rămâne uscat în timp ce pescuiți?

Răspunsul depinde de: dacă stai pe uscat, în apă sau pe o barcă. Echipamentul de ploaie pentru pescuit se schimbă puțin în funcție de locul din care pescuiți.

Pescuitul în timp ce te afli pe uscat

Pregătiți-vă pentru vreme rea luând cu dvs. un costum/salopetă de ploaie, precum și pantaloni înalți exteriori de protecție peste haine, cu prindere peste umeri, tip salopetă (waders), cizme de cauciuc și parazăpezi de protecție suplimentară peste cizme (gaiters).

De asemenea, ar trebui să împachetați un cort sau o protecție tip cort pentru o singură persoană. Dacă nu porți jachetă suplimentară, jachetă de ploaie sau jacheta de pescuit a costumului de ploaie, această protecție individuală împotriva ploii tip cort de o persoană te va menține uscat de sus până jos.

Costumul tău de ploaie este format dintr-un pantalon de ploaie și o haină de ploaie. Dacă ați vizionat vreodată un film despre pescuit sau cu o pescărie prezentată în el, probabil că ați văzut acele salopete întregi (get ups) galbene strălucitoare.

Gândește-te la „Furtuna perfectă” sau la „Fălci” și vei fi pe drumul cel bun. Nu vei avea nevoie de o pălărie de pescuit, deoarece aceste costume de pescuit sunt prevăzute cu glugă integrată, ca parte a costumului.

Puteți purta și o pereche de waders (pantaloni de protecție exteriori) peste costum dacă doriți să rămâneți complet uscat. Aceste salopete grele din PVC te pot face să arăți ca și cum ai lucra la fermă, dar îți oferă o experiență de pescuit rezistentă la apă. Acesta este un echipament de vreme urâtă pentru orice cantitate de precipitații.

În picioare, aruncați adidașii sau bocancii de drumeție chiar înainte să înceapă ploaia. Păstrează-ți șosetele groase, apoi încalță o pereche de cizme de cauciuc. Peste aceste cizme, adaugă o pereche de parazăpezi (protecție suplimentară), astfel încât apa să nu pătrundă prin partea de sus a cizmelor.

Folosiți un cort înalt care să vă permită să stați în picioare în interiorul lui, dar care să aibă deschidere pe toată înălțimea, astfel încât să puteți pescui în mod corespunzător. Deși puteți încăpea două persoane într-un cort, funcționează mai bine dacă utilizați un cort pop-up pentru o singură persoană.

Această opțiune vă permite să fiți protejați de insecte precum țânțarii care apar și pe vreme umedă. Alte asemenea corturi oferă un spațiu mai mare și mai multă intimitate, astfel încât să poți dormi în ele.

Chiar dacă ploaia reușește să ude tot, câtă vreme ești în cort echipamentul tău pentru vreme umedă te va menține uscat. Puteți continua să pescuiți toată ziua cu acest echipament de ploaie pentru pescuit, deoarece protecția de furtună a cortului vă menține uscat.

Verifică preț Echipamente impermeabile pentru pescuit AICI!

Pescuitul în timp ce te afli în apă

Când pescuiți în timp ce vă aflați în apă, purtați aceeași îmbrăcăminte ca atunci când pescuiți de pe uscat. Costumul tău de ploaie pentru pescuit, cu jacheta cu glugă, pantaloni exteriori de protecție tip salopetă (waders), cizme de cauciuc și parazăpezi – protecție peste cizme și pantaloni, ca să nu intre apa prin partea de sus a cizmelor (gaiters).

Aceste costume au de obicei două buzunare cargo mari în loc de un buzunar pe piept, astfel încât să poți transporta cu ușurință articole cu tine. Ar trebui să alegeți cizme cât mai înalte pe picior, deoarece s-ar putea să descoperiți că apa crește în timp ce pescuiți.

Gândește-te la asta. Ai început să pescuiești când apa se afla la un anumit nivel, dar odată ce ploaia începe să cadă, nivelul apei crește. Din acest motiv, fie trebuie să aveți cu voi cizme care ajung mai sus decât cele cu care sunteți încălțați de obicei, fie vă îndreptați spre țărm, astfel încât apa să nu fie la fel de adâncă.

În caz contrar, sunt șanse mari ca nivelul apei să depășească lungimea cizmelor.

Parazăpezile – protecția exterioară peste cizme si pantaloni (gaiters) pot bloca suficient de mult și sunt cu adevărat menite să împiedice diferite reziduri sau insecte să îți intre în cizme. Ploaia poate intra în interiorul pantalonilor de protecție (waders) în ciuda parazăpezilor sau a manșetelor din neopren.

Acești factori explică de ce, pe uscat, cortul lucrează pentru a te menține uscat. Ce funcționează atunci când stai în apă? Mă bucur că ai întrebat.

Dacă te gândești că nu vrei să te uzi absolut deloc, adică nu vrei să te plouă deloc, atunci ai nevoie de un cort pe care să-l poți purta în apă. Iată, cortul de exterior unisex cu plasă de țânțari. Poți încerca și o pălărie cu umbrelă care te menține uscat pe tine și zona din jurul tău.

Ambele te fac să arăți ca și cum ai călători în Antarctica, ceea ce se întâmplă dacă porți această salopetă impermeabilă, groasă, cu glugă strânsă și acoperire pentru față. Chiar vrei să te îmbraci ca o mumie? Mai bine vrei un cort complet pe care să-l porți în apă. Cu siguranță. Este galben strălucitor, la fel cum probabil a fost pelerina ta preferată de ploaie din copilărie.

Îl poți purta, plus gluga atașată, în timp ce pescuiești în timp ce te afli în apă. Este un cort real, iar bețele de drumeție pe care le puteți folosi pentru drumeții se transformă în stâlpii de susținere ai cortului. De fapt, le veți folosi când dormiți în cort, dar atunci este nevoie să aveți în plus o prelată impermeabilă de pus pe jos, deoarece cortul nu are podea.

Ultima ta opțiune este un cort plutitor. Nu numai că puteți pescui din el în timp ce îl ancorați într-un singur loc, dar puteți și dormi în el. Acest cort tip plută/barcă vă permite să plutiți pe apă în timp ce pescuiți. Oferă un spațiu suficient pentru două persoane. Ia-ți sacii de dormit și uneltele de pescuit și bucură-te de weekend la pescuit, fie ploaie, fie soare.

Verifică preț Echipamente impermeabile pentru pescuit AICI!

Pescuitul din barcă

Desigur, ai nevoie de ținuta ta modernă de echipament de ploaie. Respirabilitatea acestor salopete/haine și pantaloni cu gluga lor reglabilă nu poate fi egalată. Poartă costumul tău de ploaie și aici. Pune-ți o pălărie de pescuit haioasă dacă vrei să arăți de parcă ești gata să-l capturezi pe Moby Dick sau un mare alb grozav ca în „Fălcile”.

Nu uita de cizmele de cauciuc și de parazăpezi peste pantaloni. Puteți sări peste pantalonii exteriori de protecție (waders) când vă aflați la bordul unei bărci.

S-ar putea să vrei ceva care să fie plasat deasupra capului, pe lângă o pălărie cu umbrelă. Pe o barcă, probabil că ai mai mult de un prieten de pescuit cu tine. Ai nevoie de ceva de genul copertinelor retractabile (retractable awnings) pe care le vezi în reclame la televizor pentru casa ta.

Da, există astfel de copertine și pentru bărci. Încercați copertina de barcă T-Top Boat Shade, astfel încât să puteți rămâne uscat în timp ce pescuiți. Acoperă toată prova navei dvs., astfel încât să puteți pescui în timp ce plouă. Dar așteaptă.

Spui că pescuiești dintr-un vas ceva mai mic și nu de pe o navă maritimă?

Îți poți acoperi caiacul/o barcă mai micuță cu această copertină (awning), astfel încât să poți pescui liniștit în timp ce plouă. Poate, totuși, preferați ceva cu părțile laterale închise, ca un cort. Atunci îți dorești mai mult un baldachin – o copertină cu părțile laterale acoperite (canopy) decât o copertină (boat shade) pentru barcă.

De asemenea, vă puteți acoperi barca cu o prelată/baldachin (canopy) care va ține, de asemenea, insectele departe de dvs. în timpul ce plouă și după ploaie.

Încercați această prelată/baldachin (canopy) cu deschidere frontală cu fermoar pentru a rămâne uscat în timp ce continuați să pescuiți în ploaie.

Ferestrele cu protecție împotriva insectelor vă permit să vedeți afară, iar ușa cu fermoar vă permite să deschideți clapeta și să continuați pescuitul. Închideți-o cu fermoarul pentru a vă bucura de vremea uscată din interior în timpul furtunii, după ce ați prins prânzul.

Verifică preț Echipamente impermeabile pentru pescuit AICI!

Păstrați-vă echipamentul uscat

Undița și mulineta dvs. se pot uda, dar probabil doriți ca restul articolelor pe care le-ați adus cu dvs. să rămână uscate, în special mâncarea! Ai nevoie doar de o geantă sau un rucsac impermeabil.

Oriunde te duci, ia cu tine această geantă impermeabilă suficient de încăpătoare pentru echipamentul tău de noapte și echipamentul de pescuit. Puteți avea una pentru fiecare membru al familiei în culoarea lor preferată, deoarece aceste genți sunt disponibile în șapte culori diferite. Nu este nevoie să se umezească nimic.

Alimentele tale rămân uscate și pot fi mâncate imediat atunci când le țineți în aceste containere izolate cu fermoar și manere. Luați unul pentru băuturi, unul pentru mâncare și bucurați-vă de masă. Acest lucru vă permite să transportați alimente pe care le puteți mânca imediat în timp ce pescuiți.

Puteți lua cu dvs. un aragaz mic de voiaj, astfel încât să vă puteți găti peștele în timpul excursiei. Luați cărbuni cu dvs. sau adunați lemne de foc înainte de ploaie. Deoarece toate spațiile de cazare de mai sus rămân ventilate, puteți folosi în continuare un aragaz de voiaj care utilizează butan drept combustibil.

Verifică preț Echipamente impermeabile pentru pescuit AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care