21 de tipuri de sutiene

Tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici diferite.

Numeroasele opțiuni, cum ar fi bralettes, sutienele fără bretele, balconettes, push-up și multe altele stiluri nu doar că sunt la modă, însă oferă femeilor și o gamă impresionantă de opțiuni pentru un maximum de confort.

Ți s-a întâmplat vreodată să ai bretele de sutien care, ocazional, să-ți alunece de pe umăr și în mod agasant să fie necesară intervenția ta pentru redresarea disconfortului creat?

Sau chiar să porți un sutien care nu doar că este inconfortabil, dar mai are și sârmă pe post de suport în partea inferioară a designului ? Știm că oricât de amuzant ar suna, nu-i deloc distractiv să fii pusă în astfel de situații.

Prin urmare, este esențial să-ți cunoști dimensiunea corectă a sutienului și să găsești stilul care să ți se potrivească perfect. Sutienele sunt disponibile în mai multe tipuri, stiluri și țesături. De la sutiene de zi cu zi, la sutiene fără bretele, până la bandouri și o sumedenie de alte stiluri între ele.

Există sutiene făcute pentru rochii specifice și stiluri  tube top, pentru a masca bretelele sutienului, cum este cazul maieurilor fără bretele sau a celor de tip tank.

Există sutiene făcute exclusiv pentru activități fizice, pentru a oferi mai mult suport când faci sport. Unele sutiene sunt recomandate persoanelor cu un bust mic, în timp ce altele sunt mai bune pentru cele cu un bust mai voluminos.

Există sutiene din bumbac, tricot, plasă și, pentru un aspect mai șic, opțiunea sutienelor din dantelă. Indiferent de stilul sau tipul de sutien, ar trebui să fie ușor să-l găsești pe cel potrivit ție. Dacă știi ce dimensiunea de sutien cauți, va fi mult mai ușor să-ți alegi stilul care te avantajează.

Așadar, este foarte important să-ți cunoști mărimea sutienului. S-ar putea să găsești un sutien care să-ți placă foarte mult, dar care să nu ți se potrivească corect sau confortabil și implicit să nu fie adecvat pentru purtarea de zi cu zi.

Acest articol de lenjerie intimă a parcurs un drum lung din punct de vedere al evoluției designului său. Primele sutiene datează încă din cele mai vechi timpuri, din perioada romanilor sau grecilor antici.

La fel ca o bandă de material modernă, sutienele antice erau practic o bandă textilă care acoperea sânii, adesea legată strâns de corp, astfel încât femeile să poată avea un maximum de flexibilitate în mișcare și suficient suport în partea superioară a bustului, în activitățile lor de zi cu zi sau mai rar, în cazul participării la evenimente sportive.

În timpul Renașterii acestea vor fi urmate de faimoasele corsete.

Corsetele au fost restrictive și au fost prima variantă de push-up, accentuând astfel talia femeilor și atrăgând atenția asupra decolteului. În secolul al XX-lea, tipurile de sutien au început să fie mai inovatoare și orientate către formele, dimensiunile și tendințele în creștere ale modei pentru femei.

Necesitatea de a crea dimensiuni diferite pentru designul sutienelor a fost luată în considerare abia în anii 1920.

Apoi am creat sutiene bullet, sutiene pentru antrenamente și sutiene căptușite, în anii ‘40, sutiene pentru maternitate și alăptare în anii ‘50, Wonderbra în anii ‘60 și sutien sport în anii ‘70. În anii 2000, confortul a devenit o prioritate în designul sutienelor, iar crearea de dimensiuni cât mai variate a devenit un aspect firesc.

Dacă un detaliu al croielii sutienului te face să te simți incomod pe durata întregii zile, imaginează-ți cum trebuie să fi fost înainte viața de zi cu zi a femeilor.

Astăzi, avem atât de multe stiluri și tipuri din care putem alege, de la diferite țesături și bretele, până la căptușeală. Așadar, un sutien incomod poate fi ușor înlocuit cu unul care să se potrivească mult mai bine. Iată numeroasele tipuri de sutiene pe care le avem la îndemână pentru a alege:

Tipuri de sutiene

Multe tipuri de sutiene simpatice pot oferi sprijin și confort pentru bust. Acestea includ orice, de la sutiene sport, pentru activități fizice , la sutiene fără bretele, pentru o rochie pe umăr și chiar sutiene special create pentru mamele care alăptează. Având atât de multe opțiuni la dispoziție, poate fi dificil să-ți dai seama care este sutienul potrivit pentru tine.

Gândește-te la activitățile tale zilnice pentru a vedea ce sutien ar fi cel mai potrivit pentru tine. Nu numai că există diferite tipuri de sutiene, pentru diferite tipuri de siluete, dar, mai mult decât atât, în cadrul fiecărei categorii, există diferite stiluri, pe care le vom discuta mai târziu.

Iată câteva categorii dintre care poți alege, în funcție de ocazie, sutienul care ți se potrivește cel mai bine:

Sutien pentru tricouri

Un sutien pentru tricouri este un sutien grozav de purtat zi de zi. Numele provine din faptul că este un sutien minunat de purtat sub un tricou, deoarece nu are cusături sau structură vizibile. Au cupe de sutien mulate și stilurile diferite.

Pot avea căptușeală, suport adițional, fără suport, iar unele pot fi doar discret căptușite. Totul depinde de ceea ce te face să te simți confortabil. Este perfect pentru a fi purtate pe sub tricouri sau orice alte ținute, mai ales sub haine strâmte și subțiri.

Verifică preț Sutiene clasice AICI!

Bralette sau bustier

Un sutien bralette poate fi purtat cu ușurință sub o bluză sau, în funcție de destinația lor, chiar fără nimic altceva . Aceste sutiene nu au fire sau cupe mulate, deci nu oferă prea mult sprijin. Sunt de obicei realizate dintr-un material elastic, precum bumbac sau tricot din Jersey, cu bretele foarte groase și benzi reglabile.

Pentru un aspect mai atrăgător, poți purta un astfel de articol din dantelă. Varianta din dantelă este foarte șic și purtată cu un cardigan larg, o pereche de pantaloni scurți sau blugi și sandale poate crea o ținută foarte la modă.

Verifică preț AICI!

Sutienul fără bretele

Sutienele fără bretele, așa cum sugerează și numele, sunt fără bretele. Oferă sprijin datorită suportului inferior și căptușelii din silicon sau cauciuc, care se lipește de piele, prevenind astfel alunecarea. De obicei au cupe de sutien mulate pe corp cu scop de modelare a formei bustului.

Deoarece sunt fără bretele, este posibil să fie necesară încercarea mai multor stiluri înainte de a achiziționa varianta cea mai potrivită pentru tine.

Orientează-te către stilurile a căror suport inferior să nu fie extrem de rigid și să-ți dea impresia că-ți pătrunde în piele, evită banda care tinde să alunece și asigură-te că stilul ales sprijină corect sânii, că nu există spații libere în cupe sau viceversa, în care cupele sunt prea mici. Vrei ca sutienul tău fără bretele să fie cât mai confortabil.

Nu vei dori să ajustezi constant sutienul din cauza benzii care ar putea aluneca și implicit ruina seara. Sutienele fără bretele au adesea opțiunea pentru bretele detașabile, adesea transparente, care, deși nu sunt cea mai elegantă opțiune, oferă totuși aspectul unui sutien fără bretele, mai ales dacă te simți mai confortabil cu sprijinul adițional al bretelelor.

Sunt grozave pentru rochii de seară, bluze fără mâneci sau orice  alte tip de bluză care îți expune umerii.

Verifică preț Sutiene fără bretele AICI!

Sutien adeziv

Sutienele adezive sunt sutiene fără bretele sau bandă pentru suport. Pe scurt, sunt fără spate. Se lipesc de piele, oferind un sprijin minim. Abia simți că-l ai pe tine și sunt minunate atunci când trebuie să porți o rochie sau o bluză cu spatele gol. Unele sutiene adezive sunt lavabile și reutilizabile, în timp ce altele sunt de unică folosință.

Verifică preț Sutiene auto adezive AICI!

Sutien Balconette

Sunt foarte atrăgătoare și feminine, oferind o acoperire minimă a bustului și o ridicare subtilă, care îmbunătățește forma și decolteul natural al sânilor. Este similar cu un sutien demi, dar sutienele cu jumătate de cupă sunt chiar mai revelatoare.

Cupele unui sutien balconette descoperă puțin mai mult decât jumătatea superioară a sânului și formează un decolteu adânc. Un fapt interesant despre acest tip de sutien este că a devenit renumit datorită actriței Marilyn Monroe. Poartă acest sutien cu ținuta ta preferată și simte-te ca o vedetă de la Hollywood!

Verifică preț Sutiene Balconette AICI!

Demi Bra sau sutien cu jumătate de cupă

În franceză, demi înseamnă „jumătate”, iar sutienele cu jumătate de cupă exact asta fac, acoperă doar jumătate din bust. Un sutien demi-cupă are cupe cu tăietură joasă, care sunt de obicei ușor căptușite.

Cu toate acestea, ele oferă sânilor o formă elegantă, naturală. Femeile care au sâni grei pot opta pentru acest tip de sutiene, întrucât designul lor oferă mult sport și tinde să aibă un efect de ridicare și conturare a formei sânilor.

Unele cupe au o dantelărie delicată în jurul cusăturilor și în cazul unor bluze ușor transparente sau decoltate acest detaliu poate crea un aspect sofisticat și elegant deopotrivă. Dacă ai sâni mai mari, probabil nu ar fi potrivită un astfel de tip de sutien. Sunt mai potrivite pentru femeile cu busturi de dimensiuni mici sau medii.

Verifică preț Sutiene tip Demi AICI!

Sutien sport

Sutienele sport contribuie la minimizarea mișcării sânilor din timpul activităților fizice, cum ar fi antrenamentul sau practicarea unui sport. Ele pot oferi diferite niveluri de suport și compresie, redus sau ridicat, în funcție de activitate.

De exemplu, alergătorii ar trebui să poarte un sutien sport cu impact ridicat. Sutienele cu impact redus și mediu sunt mai potrivite pentru activități de yoga sau exerciții la bară. Indiferent de activitate, e bine de știut că poți purta un sutien sport oricând, inclusiv în timpul liber, fără practicarea unui sport anume.

Le poți purta oricând preferi ceva mai comod de stat prin casă. Când le încerci, fă cât mai multe mișcări ample pentru a verifica dacă potrivirea este una confortabilă, iar alegerea ta este într-adevăr una corectă.

Purtarea unor dimensiuni greșite, ar putea cauza mai mult decât un simplu disconfort. Sutienele trebuie să fie comode, nu să provoace dureri.

Verifică preț Bustiere/sutiene sport AICI!

Sutien de maternitate

Sutienele de maternitate sunt de obicei purtate în timpul și după sarcină. Acestea vin cu un suport suplimentar și o țesătură elastică, pentru că, pe parcursul unei sarcini, sânii cresc, iar aceste sutiene  oferă flexibilitatea și suportul necesare acestei perioade.

Au bretele și multe cleme pentru un suport adițional, care permit sutienului să fie ajustat cu ușurință pe durata sarcinii.

Nu există un moment specific pentru a începe să porți un sutien de maternitate, dar categoric ar trebui să-l ai în vedere dacă simți nevoia unei astfel de schimbări. Poate că opțiunile pe care le ai nu mai sunt confortabile sau preferi mai mult sprijin în timpul sarcinii sau după. Depinde de tine.

Un lucru este cert, sânii pot începe să se schimbe în primul trimestru, odată cu celelalte schimbări hormonale din corpul tău. Ar putea fi un bun moment pentru a începe să porți un astfel de sutien.

Verifică preț Sutiene de maternitate AICI!

Sutien pentru alăptare

Nu trebuie confundate cu sutienele de maternitate, pentru că sutienele pentru alăptare sunt special concepute pentru ca mamele să-și alăpteze bebelușii cât mai confortabil posibil. În 1943 a fost creat primul astfel de model.

Cu toate acestea, s-a răspândit abia la începutul anilor ’90, când designerul de sex feminin, Mary Sanchez, a actualizat designul original.

Sutienele pentru alăptare au dimensiuni de cupă variate și o metodă foarte accesibilă de deschidere, care facilitează alăptarea bebelușului și creează un mediu de îngrijire mult mai ușor atât pentru mame, cât și pentru bebeluși.

Există bretele pe care le poți desface cu o singură mână pentru a îndepărta cupele mai ușor și mai repede, comparativ cu cele clasice care necesita mult mai mult efort. Există chiar sutiene special create pentru mamele care sunt nevoite să extragă excesul de lapte.

Verifică preț Sutiene pentru alăptare AICI!

Bandeau

Un sutien bandeau este un sutien cu o bandă groasă de susținere. Arată ca o fâșie de pânză, fără bretele sau cleme, oferind un suport redus. Decolteul trece drept peste piept. Sunt potrivite pentru a fi purtate sub o bluză sau o rochie fără bretele, cum ar fi o rochie tubulară.

Le poți purta, de asemenea, cu o pereche de pantaloni scurți și un pulover ușor sau cu o fustă maxi. Nu-ți vor oferi mult sprijin, deci nu sunt potrivite pentru un bust voluminos, dar sunt perfecte pentru sâni mai mici.

Verifică preț Sutiene Bandeau AICI!

Sutien Plunge

Ideal pentru îmbrăcămintea cu decolteuri dificile, precum decolteul adânc de tip V, sutienul Plunge este foarte decupat în partea centrală a bustului pentru a favoriza expunerea cât mai naturală a decolteului. Cupele sunt foarte joase în centru, formând un decolteu în profunzime. Sunt ideale pentru rochii sau bluze cu o croială joasă sau cu decolteu adânc.

 

Verifică preț Sutien Push Up Plunge AICI!

Stiluri de sutien

Fiecare stil de sutien are și stilul său de cupe. De exemplu, unele pot avea fire rigide de susținere, altele nu, unele ar putea avea bretele convertibile, altele ar putea avea căptușeală, în timp ce o altă categorie ar putea fi confecționată din țesături simple.

Deși fiecare stil este diferit, toate pot fi purtate pe sub tricouri. A avea mai multe stiluri de sutiene, pentru diverse ținute, cum ar fi demi, plunge sau balconette, te poate ajuta să-ți alegi versiunea cea  mai potrivită nevoilor tale. Iată câteva stiluri de sutien dintre care poți alege:

Sutien cu suport rigid sau Underwire

Sutienele cu sârmă sunt unul dintre cele mai comune stiluri de sutien. Au o fâșie subțire, arcuită, din material ferm, fie montată, fie cusută în țesătura sutienului, sub fiecare cupă. Oferă suport, cu un ușor efect de ridicare.

Acest tip de sutien poate provoca mai mult disconfort decât suport dacă nu este ales în mărimea potrivită corpului tău. Asigură-te că alegi o variantă confortabilă, bine montată, astfel încât firele de sârmă să nu aibă tendința de a pătrunde în piele!

Verifică preț Sutiene cu susținere metalică AICI!

Sutien fără suport rigid

Dacă nu-ți plac sutienele cu suport rigid, din cauza disconfortului pe care îl pot adesea provoca, este posibil să preferi varianta fără. Sutienele fără fire rigide de susținere oferă suport într-un mod diferit, comparativ cu un sutien cu suport rigid.

Designul sutienelor fără suport rigid este destinat femeilor care doresc un maximum de confort și o senzație de libertate. Pot fi mai moi și mai confortabile decât varianta cu sârmă. Mai multe tipuri de sutiene pot fi în stil wireless, cum ar fi demi sau bralette.

Verifică preț Sutiene fără sârmă AICI!



Sutien cu push-up

Sutienele push-up, datorită cupelor înclinate și a căptușelii bogate, oferă mai mult volum bustului tău. Sunt concepute pentru a pune în evidență decolteul și sunt adesea purtate cu bluze și rochii decupate. Cu toate acestea, nu înseamnă că trebuie să faci exces. Oricum ar fi, depinde în totalitate de tine și de confortul tău.

În comparație cu alte stiluri, s-ar putea chiar să descoperi că te simți mai bine purtând un sutien push-up. Pentru că oferă un plus de ridicare și par să facă dimensiunea cupei mai mare, sunt potrivite mai ales pentru femeile cu un bust modest. Un sutien push-up poate fi transformat în multe dintre tipurile de sutiene, inclusiv în sutiene sport sau plunge.

Verifică preț Sutiene cu push-up AICI!

Sutien fără căptușeală

Un sutien fără căptușeală este confecționat dintr-un material subțire care oferă multă întindere, astfel încât țesătura să se așeze pe piele, netezind orice linie. Aceste sutiene nu au nicio căptușeală, așa că vei observa o formă mai naturală a sânului atunci când le vei purta.

Folosirea unui material subțire îl face aproape neobservabil comparativ cu alte sutiene care pot fi mai groase și mai voluminoase. S-ar putea să dorești să porți un astfel de sutien atunci când vei opta pentru o bluză sau o rochie strânsă.

Verifică preț Sutiene fără burete – diferite modele AICI!

Sutien cu acoperire completă

Un sutien cu acoperire completă înseamnă mai mult sprijin și confort decât aspect. Are o țesătură robustă, și este minunat de purtat ca sutien de zi cu zi. Cupele pline acoperă întregul bust, astfel încât nimic să nu alunece și totul să fie perfect acoperit.

Sunt minunate pentru femeile cu un bust voluminos, care au nevoie de o acoperire suplimentară și pot fi găsite în orice alte stiluri de sutien.

Verifică preț AICI!

Sutien căptușit

Sutienele căptușite au cupe cu căptușeală sau buzunare pentru a adăuga căptușeală. Orice sutien poate fi căptușit, de la sutiene de zi cu zi, la sutiene sport până la sutiene plunge. Căptușeala are rol estetic, oferind plinătate bustului.

În funcție de preferințe, poate varia de la o căptușeală discretă spre una amplă. Cu sutienele căptușite, bustul tău va arăta mai proeminent. Așadar, dacă ai sâni mici, sutienele cu căptușeală pot fi varianta pe care o cauți.

Verifică preț Sutiene cu burete subțire – diverse modele AICI!

Sutien Longline

Sutienele Longline sunt un amestec între maieu și sutien. Banda sutienului se extinde mai mult decât în mod normal, uneori chiar până la șolduri, pentru un sprijin suplimentar. Unele au fost chiar concepute pentru modelarea taliei, purtare zilnică sau chiar pentru diverse ocazii, cum este sutienul de mireasă.

Sunt perfecte pentru un bust mai voluminos, care are nevoie de sprijin suplimentar.

Poate fi găsit în diferite tipuri de sutiene, demi, bralette sau sutien sport. Le poți purta sub orice ținută sau le poți purta cu un blazer pentru a crea un aspect ușor formal.

Verifică preț Sutiene Longline AICI!

Sutien convertibil

Un sutien convertibil este un sutien cu bretele versatile, care pot avea o traiectorie dreaptă, încrucișată  sau chiar multe alte variante, în funcție de stilul rochiei sau al bluzei pe care o porți. Le poți găsi în toate stilurile de sutiene și este uneori numit sutien multiway, datorită modurilor multiple în care bretelele se pot schimba.

Verifică preț Costume de baie cu sutien convertibil AICI!

Sutien Racerback

Un sutien Racerback are o baretă centrală, cu două bretele încrucișate, formând o formă de Y sau V între omoplați. Scopul lor este de a susține și distribui greutatea uniform de-a lungul umerilor și spatelui. Pot fi mai discrete decât un sutien standard, întrucât bretelele pot fi ascunse sub haine.

Deși acest tip de sutien se potrivește tuturor femeilor, indiferent de dimensiunea bustului lor, sunt în general, perfecte pentru femeile cu sâni mari, pentru că oferă un sprijin suplimentar. Vei observa că unele sutiene sport sunt racerback-uri.

Le poți găsi și în versiunea sutien pentru tricouri sau push-up. Le poți purta cu bluze de tip racerback, de unde și numele, sau bluze și rochii fără mâneci.

Verifică preț Sutiene/bustiere Racerback AICI!

Sutien Halter

Aceste sutiene au efect de ridicare în timp ce oferă flexibilitate trunchiului. Bretelele sunt înlocuite cu o singură bandă de susținere care este trecută în jurul gâtului, împiedicând alunecarea sutienului. Poți purta acest tip de sutien cu aproape orice tip de îmbrăcăminte.

Pentru că punctul de sprijin este gâtul și nu trunchiului, este totuși recomandabil să nu-l porți zilnic pentru că ar putea provoca încordare, mai ales în cazul unui bust voluminos. Ai putea opta pentru un  sutien convertibil ca soluție.

Verifică preț Sutiene/bustiere tip Halter AICI!

Întrebări frecvente

Cum alegi un sutien?

Alegerea sutienului perfect depinde de nevoile tale, de cerințele tale referitoare la confort și stil. Există atât de multe opțiuni încât probabil va fi necesar să încerci câteva stiluri diferite până să descoperi varianta ideală. De asemenea, e bine să ai în vedere și la ce tip de ocazie vei purta achiziția.

Dacă participi la un eveniment cu o rochie fără bretele, este posibil să ai nevoie de un sutien fără bretele. În schimb, dacă vei face exerciții fizice, vei dori un sutien sport. În funcție de stilul sutienului este posibil să constatați că și măsurile sutienelor alese să fie diferite.

Dacă intenționezi să-ți cumperi un sutien, asigură-te că este confortabil, că pielea nu se revarsă în partea superioară sau în părțile laterale ale sutienului, sau, dacă există un suport rigid de sârmă, asigură-te că este unul confortabil.

De asemenea, nu vei dori ca banda să alunece sau bretelele să cadă. Deși benzile și bretelele sunt reglabile, vei avea întotdeauna probleme cu potrivirea dacă dimensiunea nu este corectă.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Ce înseamnă sutien cu fixare frontală?

Un sutien cu fixare frontală se fixează în față. Se poate fixa fie cu o singură clemă, fie cu un rând de cleme, în partea din față. Este potrivit pentru persoanele care au dificultăți cu închiderea mecanismului sau pentru mamele care alăptează. Este accesibil și versatil, deoarece stilul său poate merge de la sutien sport până la racerback.

Cum găsești un sutien care să se potrivească?

Pentru a te asigura că sutienul ți se potrivește corect, ar trebui să-ți iei măsurile anual, întrucât corpul tău se schimbă pe parcursul anului. Aceste modificări ar putea fi cauzate de creșterea sau pierderea în greutate fie din cauza medicamentelor, fie din cauza factorilor naturali care determină o schimbare a dimensiunii și formei sânului.

Pentru a găsi potrivirea perfectă, trebuie să măsori corect banda și dimensiunea cupei. Poți fi măsurată la orice magazin care are un departament de lenjerie, sau te poți măsura chiar tu însăți.

Cum să măsori dimensiunea benzii de sutien:

Poartă cel mai potrivit sutien fără căptușeală.

Ia o bandă de măsurare, asigură-te că nu e răsucită, înfășoară banda în jurul cutiei toracice, sub linia bustului, chiar sub sân.

Expiră profund pentru a obține cea mai mică măsurare posibilă și rotunjește la cel mai apropiat număr întreg.

Cum să găsiți dimensiunea cupei sutienului:

Folosind un metru textil, măsoară partea cea mai completă a bustului. Asigură-te că banda de măsurare nu este răsucită și că înconjoară corect spatele și față.

Din numărul obținut în urma măsurării bustului scade rezultatul benzii măsurate inițial. Diferența va fi dimensiunea sutienului.

De unde știi dacă un sutien se potrivește corect?

Dacă sutienul nu se potrivește corect, pielea bustului va artă de parcă s-ar revărsa peste partea superioară și laterală a sutienului, banda sutienului poate aluneca sau se poate ridica pe spate, suportul rigid te poate incomoda, iar bretelele pot aluneca.

Dacă sutienul tău este prea mic sau prea mare, poate provoca, de asemenea, disconfort și dureri. Când sutienul se potrivește corect, vei avea cupe netede, o secțiune centrală plană și o bandă joasă și netedă.

De ce este important să ai un sutien potrivit?

Dacă sutienul nu se potrivește corect, nu vei primi suportul de care ai nevoie sau s-ar putea chiar să te rănești dacă porți dimensiunea greșită în timpul antrenamentelor sau a jocurilor sportive. Purtarea unui sutien necorespunzător poate provoca disconfort, urme roșii, dureri de gât, ruperea țesutului mamar și nevoia de a-ți ajusta mereu sutienul.

Dacă ai un sutien potrivit, vei simți suport și confort, hainele se vor potrivi mai bine și vor reduce mișcarea sânilor, ceea ce ajută la oprirea ruperii țesutului mamar.

Ce tip de sutien este cel mai bun?

Cel mai bun sutien pentru tine depinde de nevoile și preferințele tale. Cauți ceva confortabil pentru un sutien de zi cu zi? Ceea ce ție ți se pare confortabil poate fi diferit de preferințele mamei, surorii sau prietenei tale. Vei dori un alt tip de sutien dacă vei merge la o nuntă sau dacă vei purta o rochie cu un umăr gol sau o bluză fără bretele.

Poate dorești un sutien fără bretele sau chiar adeziv, preferințele se pot schimba în funcție de ocazie. Dacă ești o iubitoare de fitness, faci exerciții și practici o mulțime de jocuri sporturi, vei dori să ai câteva sutiene sport. Gândește-te doar la viața ta de zi cu zi și cumpără sutiene în funcție de stilul tău de viață.

Ce poți purta în loc de sutien?

Pentru a obține un sprijin similar cu cel oferit de sutien, dar pentru o senzație de și mai multă libertate, poți purta în schimb un tricou, un body sau pasties. Este posibil să nu ofere același tip de sprijin, dar te vei putea simți în continuare confortabil purtând una dintre aceste alternative afară sau chiar în timp ce te relaxezi, în casă.

Unele dintre aceste stiluri pot avea chiar și cupe cusute, cum ar fi un sutien cami, așa că vei avea în continuare un anumit suport.

Câte sutiene ar trebui să ai?

Ar fi indicat să ai câteva opțiuni la dispoziție, astfel încât, în funcție de ocazie să ai de unde alege. Câteva sutiene pentru ținuta de zi cu zi, câteva sutiene sport dacă obișnuiești să faci mișcare, un sutien fără bretele sau convertibil pe care să-l poți purta cu diferite tipuri de bluze și orice alte stiluri pe care le consideri tu utile.

Ce tip de sutien este mai confortabil?

Cel mai confortabil sutien este cel în care tu te simți cel mai bine. Fiecare femeie este diferită, așadar confortul depinde de nevoile fiecăreia, de stilul pe care îl preferi și de modul în care te simți tu cu alegerea făcută.

Ce tip de sutien este potrivit pentru sânii lăsați?

Sutienele căptușite pot fi o variantă bună, deoarece vor ridica și susține sânii. Alte opțiuni pe care le poți lua în calcul includ sutienele pentru tricouri, cele care au cupe pline, sutienele push up, cele cu suport rigid și sutienele balconette.

Când vei dori să cumperi un astfel de sutien, încearcă să te orientezi spre variantele care au trei sau mai multe opțiuni pentru sistemul de închidere, întrucât astfel vei avea mai multă rezistență și un sprijin suplimentar.

Încercă să eviți sutienele cu un singur strat, care au cupe mulate, deoarece au o formă specifică care poate să nu se potrivească formei sânilor tăi.

Orientează-te către o cupă confortabilă, moale cu un suport rigid, sau un sutien moale, fără cusături.

Găsește-ți un sutien care să aibă un suport lateral bun.

Ce este un sutien cu cupe de 1/2 ?

Un sutien cu cupe de 1/2  este adesea denumit sutien demi sau pe jumătate de cupă. Demi, în franceză, înseamnă chiar jumătate. În cazul acestor tipuri de sutiene, cupele acoperă doar jumătatea din suprafața sânilor.

Neavând foarte multă acoperire s-ar putea, deci să nu fie practic pentru purtatul de zi cu zi. Cu toate acestea, ele oferă efectul de ridicare, forma și suportul dorite.

Care sunt elementele specifice unui sutien care are cupe pline?

Un sutien care are cupe pline este practic descris ca având cupe mai largi, mai acoperitoare decât în mod obișnuit , deoarece oferă o acoperire completă și o potrivire mai bună pentru femeile cu un bust mai mare. Oferă, așadar mai mult acoperire și totodată suport.

Acest tip de cupe poate fi întâlnit în orice alt stil de sutien, de la balconette, la push-up până la racerback.

Când ar trebui să-mi înlocuiesc sutienul?

Înlocuirea sutienului poate depinde de cât de des îl porți. Sutienele tale vor începe să se întindă, să-și piardă forma și elasticitatea, iar bretelele se vor uza. Dacă devin prea întinse, este posibil să nu ofere suport adecvat.

Bustul tău își schimbă adesea dimensiunea și forma pe parcursul anului, astfel încât înlocuirea sutienelor în fiecare an poate fi recomandată pentru a te asigura că purtați dimensiunea corectă pentru a beneficia de cel mai mare confort și suport.

Ai nevoie să porți sutien?

Nu, nu trebuie să porți sutien. E posibil să-l ai în vedere doar în cadrul anumitor activități, cum ar fi sportul, pentru a te asigura că ai confortul și sportul necesare. Dacă dorești să ai cât mai multă libertate în mișcare și un maximum de confort în egală măsura, poți purta diverse alte articole similare sutienului sau pur și simplu poți renunța la această idee.

Depinde în totalitate de tine și de ceea ce te face să te simți mai confortabil.

Este dăunător sănătății să porți mereu sutien?

Nu neapărat. Există studii neconcludente. Unele studii susțin că purtarea sutienului în permanență poate provoca transpirații crescute, care vor înfunda porii și pot provoca iritații și mâncărimi. A-ți scoate sutienul din când în când nu numai că poate oferi mai mult confort ci poate ajuta pielea să respire.

Spre exemplu, în cazul meu, asta-i partea mea preferată când ajung acasă, să mă debarasez de sutien, să mă schimb în ceva confortabil și apoi să mă relaxez pe canapea.

Pe de altă parte, este totuși important de menționat că eliminarea completă a sutienului poate conduce la o mai mare presiune asupra spatelui și implicit la o postură neadecvată, deoarece nu vei mai avea sprijinul pe care îl oferă în mod obișnuit sutienul.

O soluție de mijloc ar putea fi aceea de a-ți limita timpul de purtare a sutienului, spre exemplu să optezi pentru a-l purta doar când ieși în oraș sau când mergi la antrenamente. În cazul în care sutienul reprezintă un factor de confort foarte important, mai ales în cazul persoanelor cu un bust mare, este firesc să fie purtat mai des.

Dacă ai orice alte întrebări specifice sau posibile probleme de sănătate, cel mai indicat este să-ți consulți medicul, el îți poate oferi cele mai adecvate sfaturi în astfel de circumstanțe. Reține că, purtarea unui sutien comod care îți vine perfect va fi întotdeauna cea mai bună alegere.

Ar trebui să port sutien când dorm?

Dacă ți se pare confortabil, de ce nu? Nu există dovezi științifice care să susțină ideea că purtarea sutienului în timpul somnului este sănătoasă sau dimpotrivă, dăunătoare sănătății. Studiile sunt contradictorii.

Dacă ți se pare confortabil și alegi să dormi purtând sutien, încercă doar să alegi un sutien ușor, fără suport rigid, care să nu fie prea strâns. Dacă sutienul este prea strâns, s-ar putea să-ți perturbe somnul sau să-ți irite pielea.

O veste bună pentru cele care preferă purtarea sutienului și pe parcursul nopții: unele pijamale au un sutien încorporat în partea de sus, așadar se poate opta pentru o astfel de pijama în schimbul sutienului.

Totul depinde de nivelul tău de confort. Dacă dorești să porți sutien în pat, alegerea îți aparține. Dacă preferi să ai un maximum de confort și libertate în mișcare și implicit să renunți la sutien înainte de culcare, de ce nu? Din nou, alegerea îți aparține în totalitate.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de brățări

31 tipuri de brățări

Indiferent de preferințele tale de stil sau de modă, te poți oricând baza pe o brățară pentru completarea ținutei tale. Descoperă numeroasele tipuri de brățări

Citește mai mult »
Tipuri de rucsacuri

24 tipuri de rucsacuri

Diferite tipuri de rucsacuri, în funcție de formă, dimensiuni și alte specificații, sunt concepute pentru practic orice scop în care vă puteți gândi să le

Citește mai mult »
Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa: