18 tipuri de gulere pentru cămăși – le știți pe toate?

Tipuri de gulere

Gulerul este un element cheie de design al oricărei cămăși elegante. Sunt foarte atent în legătură cu gulerele mele. Aici puteți descoperi cele 18 tipuri de gulere pentru cămăși. Înarmați cu aceste informații puteți alege gulerul perfect pentru dvs.

Gulerele pentru cămăși au apărut pentru prima dată în lumea occidentală la mijlocul anilor 1400. Gulerul mandarin (standing collar) a evoluat în gulerele extreme încrețite, rotunde și tari montate în jurul gîtului (ruffs) în Londra din secolul al XVI-lea, ca urmare a noilor progrese în scrobeala cu amidon.

Acest guler se întindea la cel puțin 20 cm în exterior de jur împrejurul gâtului și avea până la 600 de pliuri în el. Potrivit Revistei de Istorie Americană, englezii au numit gulerul încrețit (ruff) în moda franceză, dar francezii l-au numit monstrul englez (English monster).

În zona pragmatică, gulerul detașabil a fost introdus în anii 1830 ca o modalitate de a evita rufele, deoarece doar gulerele și manșetele erau cele mai vizibile părți ale cămășii de atunci.

Termenii „white collar – guler alb” și „blue collar – guler albastru” au, de asemenea, legătură cu rufele. Cei care lucrau la birouri își permiteau să-și păstreze cămășile albe și curate, în timp ce muncitorii și cei care făceau muncă fizică foloseau haine mai închise la culoare, deoarece se murdăreau mai ușor.

Verifică preț Cămăși pentru femei și bărbați AICI!

18 tipuri de gulere pentru cămăși – clasificare

Gulerul tunică sau bandă (Band Collar) –fără puncte de guler (fără revere)

Un guler tunică este pur și simplu o bandă care ia locul gulerului, ceea ce înseamnă că, în esență, nu există deloc guler (puncte de guler sau revere) la aceste cămăși. Este compus dintr-o bandă plată de pânză care se potrivește bine în jurul gâtului. De fapt, aceasta este caracteristica sa numărul unu, lipsa gulerului.

Dar cărui tip de bărbați le place gulerul tunică? Aproape tuturor. Dacă sunteți un experimentator căruia îi place să își asume riscuri atunci când vine vorba de stilul dvs. personal, gulerul tunică va funcționa excelent pentru dvs.

Cămășile cu guler tunică sunt mai casual și mai informale decât alte tipuri de gulere; cu toate acestea, mulți bărbați îl pot purta fără probleme la birou. Totuși, în cea mai mare parte sunt perfecte pentru călătorii și vacanțe în lunile de vară.

Găsiți adesea gulere tunică la cămăși din materiale precum denim și chambray și există, de asemenea, multe tipuri diferite de gulere tunică. Cu toate acestea, dacă vedeți o cămașă casual sau elegantă cu doar o bandă acolo unde ar trebui să fie gulerul, veți ști că este vorba despre un guler tunică.

Verifică preț Cămăși cu guler tunică pentru femei și bărbați AICI!

Gulerul Button-Down – punctele de guler (reverele) sunt prinse de cămață cu doi nasturi

Originea gulerului Button-Down indică faptul că a fost o invenție foarte practică, deoarece a fost introdusă de jucătorii de polo care doreau să evite ca gulerele (punctele de guler/reverele) lor să se ridice în sus spre față în timp ce practicau acest sport.

Fiecare bărbat, de la studenți la iubitorii de cămăși clasice, apreciază gulerul prins cu nasturi de cămașă și puteți ghici deja ceea ce îl face unic printre cămășile de bărbați, nasturii săi. Dacă vă place aspectul îngrijit și vă place să aveți un stil profesional chiar și atunci când nu purtați o cravată, cămașa cu nasturi button-down este perfectă pentru dvs.

La fel ca tipul de cămașă cu guler ascuțit (point collar), cămășile cu guler button-down ar trebui să existe în dulapul fiecărui bărbat. Este un stil relaxat care arată minunat indiferent dacă porți sau nu o cravată.

Acest lucru se datorează faptului că gulerele button-down pot fi atât casual, cât și mai formale, astfel încât să poată fi purtate și în sala de consiliu, și la un bar fără probleme. De fapt, cu excepția cazului în care la biroul dvs. vi se cere să fiți extrem de elegant și formal, puteți purta aceste tipuri de cămăși și totuși să arătați uimitor.

Verifică preț Cămăși cu guler fixat cu nasturi AICI!

Gulerul Club – Golf sau rotund

De asemenea, cunoscut și sub numele de gulerul Eton, deoarece a fost inventat la Eton College, gulerul Club este pur și simplu un guler standard cu punctele de guler (reverele) rotunjite, deci nu are puncte de guler (revere) „ascuțite”.

Aceste puncte de guler rotunjite sunt ceea ce le deosebește de alte cămăși și, chiar dacă pot fi fie casual, fie elegante, ele sunt, de asemenea, foarte distractiv de purtat și prezintă adesea o atitudine veselă și nepăsătoare.

Deși nu arată bine în orice situație, cămășile cu guler club arată cel mai bine pentru cocktail-uri, alte evenimente semi-formale și chiar pentru o ieșire în oraș. Dacă îți place o cămașă atât elegantă, cât și confortabilă, alegeți cămașa cu guler club.

Verifică preț Cămăși bărbătești cu guler rotund AICI!

Guler Cutaway

Uneori numit guler Windsor, deoarece inițial a fost dezvoltat pentru a se potrivi cu nodurile de cravată Windsor, gulerele cutaway sunt realizate într-un unghi care „se îndepărtează” în lateral exterior de fața ta. A fost dezvoltat ca o reacție la modelele rigide din anii 1920 și se dorește a fi mult mai îndrăzneț și mai modern decât erau acele tipuri de cămăși.

Datorită formei în „V” din partea superioară și centrală a gulerului, este mai răspândit decât majoritatea celorlalte gulere tradiționale. Fac o treabă excelentă de a-ți sublinia fața și gâtul și, cel mai bine, sunt perfecte pentru aproape orice ocazie, atât personală, cât și de afaceri, casual și formală.

Dacă aveți un gât mai subțire sau alungit și o față de formă unghiulară, gulerul cutaway va arăta bine.

Deși sunt perfecte pentru aproape orice ocazie, aceste gulere nu sunt pentru toată lumea. Dacă nu sunteți sigur cu privire la aspect, încercați una înainte de a lua o decizie permanentă, deoarece este posibil să preferați în schimb alte look-uri, cum ar fi cămăși cu guler răsfrânt (spread collar).

Verifică preț Cămăși bărbătești AICI!

Guler Forward Point sau Point

Când vine vorba de gulerul standard, tradițional, vorbim despre gulerul forward point sau gulerul point, dar asta nu înseamnă că nu este un tip atractiv de guler.

În cazul acestui guler, există doar o distanță mică  între punctele de guler sau revere și, de fapt, ele pot fi văzute de obicei deasupra reverelor sacoului. Dacă sunteți un bărbat care preferă îmbrăcămintea tradițională și conservatoare, dar aveți de asemenea o apreciere profundă pentru stilul clasic, acesta este tipul de guler pentru dvs.

Cămășile cu gulere point ar trebui să existe în dulapul fiecărui bărbat care poartă cămăși pentru serviciu, deoarece acestea pot fi asortate cu orice costum și orice stil.

Indiferent dacă investiți mult timp în crearea unui stil personal în ceea ce privește îmbrăcămintea sau dacă purtați pur și simplu cămăși deoarece șeful vă cere să faceți acest lucru, cămașa clasică cu guler forward point arată bine purtată de oricare bărbat și vă permite să cultivați stilul propriu și atitudinea.

Verifică preț Camăși elegante pentru bărbați AICI!

Guler Pin – prins cu diferite tipuri de ace de guler la jumătatea punctelor de guler (reverelor)

Cu un guler pin, punctele de guler (reverele) sunt fixate împreună cu un ac sau o bară de orice tip, arătând ca o versiune mai mică a unui ac de pălărie. Imaginați-vă un guler tab (cu o prindere în plus la jumătatea punctelor de guler) cu țesătură extinsă care are un nasture sub cravată, apoi înlocuiți acest sistem de prindere cu o bară mică/un ac mic și veți obține cămașa cu guler pin.

Acul acestui sistem de prindere nu numai că face o treabă excelentă pentru a ține nodul de cravată în poziție, dar ridică și nodul, oferindu-i un aspect mai elegant. Producătorii de cămăși au devenit, de asemenea, foarte creativi cu aceste ace și ele pot exact cum le doriți, fie deosebite, fie standard.

Dacă preferați un aspect clasic, personalizat, gulerul pin ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a completa ansamblul.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că acele cămășile cu guler pin sunt potrivite pentru orice ocazie. De fapt, ele au un aspect elegant și funcționează cel mai bine pentru ocazii formale sau semi-formale.

Dacă înlocuiți acul de guler tip bară cu un alt tip de ac de guler (asemănător unui ac de siguranță), cămașa devine un pic mai puțin formală, ceea ce înseamnă, de asemenea, că o veți putea purta în mai multe locuri. În general, cămașa cu guler pin creează o anumită atmosferă și un look care le spune oamenilor că știi exact ce faci.

Verifică preț Cămăși de ceremonie AICI!

Guler Spread (răsfrânt) – punctele de guler (reverele) sunt mai depărtate

Cămășile cu gulere spread (răsfrânte) sunt undeva la mijloc când vine vorba de eleganță, deci nu sunt nici prea elegante, nici prea formale. Aceste gulere sunt simetrice și au un aspect elegant, iar punctele de guler se termină și dispar acolo unde întâlnesc sacoul.

Aceste cămăși sunt minunate pentru cei care lucreează în corporații și își doresc să iasă puțin în evidență, dar nu prea mult, precum și pentru bărbații care iubesc cele mai noi stiluri și modele, dar care sunt puțin mai conservatori decât prea îndrăzneți.

De fapt, când vine vorba de cămașa cu guler răsfrânt (spread), nu există într-adevăr un loc greșit în care să o îmbraci, deoarece arată bine fie că participi la o întâlnire de afaceri importantă, fie la un joc de fotbal al copiilor tăi.

Mai mult decât atât, această cămașă arată excelent indiferent de codul vestimentar al companiei dvs., deoarece completează orice dispoziție sau stil pe care doriți să-l transmiteți.

Verifică preț Cămăși cu guler răsgrânt AICI!

Guler tab – are o prindere în plus la jumătatea punctelor de guler (reverelor)

Gulerele tab au apărut inițial când gulerele erau detașabile și nu erau atașate permanent de cămașă. În zilele noastre, acest tip de guler este greu de găsit și, de fapt, dacă alegeți acest tip de guler, cel mai bine este să aveți o cămașă personalizată, astfel încât să vi se potrivească perfect.

Gulerul tab are o prindere orizontală – gaică care se fixează cu un nasture sau capsă, aflată sub nodul cravatei. Are un look la modă și elegant și din depărtare arată pur și simplu ca o cămașă obișnuită cu guler point. Dacă sunteți un pic conservator, dar insistați în continuare pe cămăși care sunt confortabile, gulerul tab este pentru dvs.

Acest tip de guler oferă, de asemenea, anumite avantaje. În primul rând, îți menține cravata bine plasată față de guler; iar în al doilea rând, nodul de cravată iese în evidență, oferindu-i un aspect distinctiv în comparație cu corpul cravatei.

Verifică preț Cămăși elegante pentru bărbați AICI!

Guler Bertha  (femei)

Gulerul Bertha este un articol de îmbrăcăminte din epoca victoriană, care este de obicei realizat din dantelă. Se găsește mai ales la bluze care au o croială cu guler în ​​forma literei V, este plat și de formă rotundă.

Unele dintre ele sunt detașabile și pot fi montate la rochii, bluze și chiar și pe tricourile mai formale disponibile. De fapt, gulerele Bertha se găsesc adesea la rochiile retro din anii 1800 și chiar la multe rochii de mireasă și sunt aproape întotdeauna din dantelă, deși pot fi folosite și alte materiale subțiri pentru confecționarea lor.

De asemenea montate pe rochii atât casual, cât și formale, gulerele Bertha oferă totuși oricărui articol pe care este atașat un aspect mai elegant și formal. Sunt gulere foarte frumoase care au apărut în epoca victoriană, dar pentru că sunt atât de populare, ele au fost reînviate în anii 1940 și de atunci au fost un element esențial al modei pentru femei.

Verifică preț Cămăși cu guler din dantelă pentru femei AICI!

Guler detașabil

Atunci când un guler detașabil este realizat corect, abia veți observa că nu este cusut de îmbrăcăminte. Acestea sunt în principal făcute pentru bluze și cămăși cu guler în forma literei ​​V sau cu guler rotund, iar unele au diferite metode de prindere pe care le puteți folosi pentru a le fixa pe articolul de îmbrăcăminte.

Lucrul grozav despre gulerele detașabile este faptul că acestea există în sute de modele, culori, stiluri și chiar dimensiuni, deci dacă aveți un anumit model în minte, este foarte probabil ca o companie de confecții să fi realizat exact acel tip de guler.

Acestea pot fi negre sau albe, cu dungi sau într-o singură culoare, de mătase sau dantelă, elaborate sau simple, de modă veche sau moderne. Mai mult, puteți schimba întregul aspect al unei bluze sau rochii pur și simplu adăugându-i un guler detașabil, deci este o idee bună să aveți mai multe dintre aceste articole în garderoba dvs.

Verifică preț AICI!

Guler plat

Exact așa cum sugerează și numele, acest tip de guler cade plat pe elementul de care este atașat și oferă un aspect de bază, standard, care este adesea foarte simplu.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există o mulțime de motive întemeiate pentru a alege acest tip de guler, deoarece îi puteți adăuga unicitate în mai multe moduri, inclusiv prin adăugarea de bijuterii, accesorii sau chiar un tip de guler care iese în evidență.

De fapt, gulerele plate sunt perfecte, deoarece se potrivesc cu orice porți și pot fi realizate mai casual sau mai formale, pur și simplu adăugând pe bluză niște bijuterii sau alte accesorii. Imaginați-vă că adăugați pietre sau chiar mărgele sau capse unui guler plat, asigurându-vă că acesta va completa restul ținutei.

De fapt, cu un guler plat puteți deveni oricât de creativ doriți, pur și simplu pentru că este plat și fără niciun alt motiv.

Cel mai bun dintre toate, dacă sunteți croitoreasă, indiferent de nivelul dvs. de expertiză, aceste gulere sunt unul dintre cele mai ușor de realizat, ceea ce înseamnă că le puteți realiza în multe culori și modele diferite pentru a vă completa garderoba.

Verifică preț Tricouri Polo pentru femei și bărbați AICI!

Guler Jabou (Jabot Collar)

Dacă iubești gulerele pe care femeile le purtau odată, cu zeci de ani sau chiar cu secole în urmă, gulerul Jabou este pentru tine. De obicei constând din dantelă sau din altă țesătură din care pot fi realizate volănașe verticale, acesta începe de la baza gâtului și coboară câțiva centimetri, creând un aspect sofisticat și foarte feminin.

Multe dintre cele gulerele jabou realizate astăzi sunt detașabile și sunt de obicei atașate la îmbrăcăminte cu decolteul în ​​forma literei V sau cu guler rotund.

Dacă ați văzut vreodată un film despre avocați britanici sau chiar despre pirați, probabil că ați văzut acest tip de guler cu volănașe verticale, de obicei alb, un look adesea afișat în partea superioară a cămășilor piraților sau a cămășilor avocaților din Marea Britanie.

Atunci când aceste gulere sunt incluse în îmbrăcămintea pentru femei, ele au adesea o broșă de un anumit tip atașată la ele.

În zilele noastre, gulerele Jabou se găsesc doar la bluzele mai elegante, dar sunt realizate atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Ele sunt purtate de diferiți oficiali guvernamentali din țări precum Germania și Australia de Sud, și chiar și judecătoarele de la Curtea Supremă a Statelor Unite poartă acum gulere Jabou atunci când judecă diferite dosare.

Verifică preț Cămăși cu guler Jabou AICI!

Guler mandarin

Un guler mandarin nu este deloc un guler. Cunoscut și sub numele de guler tunică, acesta constă dintr-o bandă care se află în jurul gâtului, oferindu-i un aspect mai casual, dar totuși atractiv.

În anumite privințe, abia se observă, dar atunci când face parte dintr-o bluză de mătase sau dintr-un alt tip de articol de îmbrăcăminte elegant, poate oferi un pic de vioiciune garderobei.

Acestea pot fi atașate la pulovere sau cămăși și bluze cu nasturi, precum și la rochii casual și semi-formale, iar tot ce trebuie să faceți pentru a le face și mai elegante este să adăugați niște perle sau broșa potrivită.

Gulerele cu bandă sau mandarin nu echivalează neapărat cu un aspect prea casual sau simplu, deoarece este ușor să modificați aspectul fără probleme pentru a-l face să arate mai sofisticat.

Verifică preț Bluze damă cu guler mandarin AICI!

Gulerul Peter Pan

Dacă vrei să te simți ca o adevărată prințesă, încearcă o rochie sau o bluză cu guler Peter Pan. Aceste gulere cu puncte de guler (revere) rotunde se găsesc de obicei la bluzele cu nasturi și uneori marginea gulerului constă din dantelă sau alte accesorii – mărgele, pietre, paiete etc (bling).

Ele conferă îmbrăcămintei un aspect semi-formal și, chiar dacă pot avea aceeași culoare ca și restul bluzei sau rochiei, ele sunt adesea realizate într-o culoare contrastantă, astfel încât rochia sau bluza să fie mai vizibilă și uimitoare.

Gulerele Peter Pan sunt gulere plate care se așează direct pe bluză și pot fi chiar confecționate dintr-un material diferit de restul articolului. Deși sunt gulere semi-formale, gulerele Peter Pan sunt, de asemenea, ușoare și distractiv de purtat și, dacă ceva vă poate face să vă simțiți din nou ca un copil, acest lucru este gulerul Peter Pan.

Verifică preț Bluze damă cu guler tip Peter Pan AICI!

Guler Rolled

Gulerele rolled stau în poziție verticală la marginea gâtului, dar restul gulerului se pliază în jos. Are un aspect elegant, de obicei întâlnit doar în îmbrăcămintea mai formală și, deși poate fi întâlnit la numeroase tipuri de bluze și cămăși, este foarte des întâlnit la rochiile mai formale.

Gulerul este adesea realizat cu un nasture atașat, deși nasturele este de obicei simbolic și nu este necesar pentru a atașa gulerul sau a-l face să se întindă corect.

Dacă cumpărați o rochie elegantă pe care să o purtați la un cocktail sau la un alt eveniment formal, veți găsi deseori rochii realizate cu gulere rolled. Aceste gulere se remarcă cu siguranță printre celelalte tipuri de gulere și veți fi întotdeauna mulțumită de felul în care arată pe îmbrăcăminte.

Verifică preț Bluze damă cu decolteu în V AICI!

Guler de marinar (Sailor Collar)

Așa cum sugerează și numele, aceste gulere prezintă imaginea Marinei Statelor Unite ale Americii, cu gulerul în forma literei V în față și platcă dublă pătrată în spate. Bineînțeles, ele sunt de obicei albe cu dungi bleumarin sau bleumarin cu dungi albe, dar pot fi găsite și în alte culori.

Dacă legați lejer o eșarfă sub guler, veți obține un aspect mai nou și mai modern și, din moment ce gulerele sunt late și fără volane, acestea par să se potrivească gusturilor tuturor. Unele au cravate, noduri de eșarfă sau fundițe în centrul gulerului, iar altele sunt, de asemenea, detașabile.

Oricare ar fi preferința dvs., puteți găsi gulerul perfect de marinar care să se potrivească gusturilor dvs., iar îmbrăcămintea cu aceste tipuri de gulere este de obicei foarte ieftin de achiziționat.

Verifică preț Cămăși de damă cu guler amplu AICI!

Guler drept (Straight Collar)

Gulerul drept se mai numește gulerul simplu, deoarece acesta este tipul de guler la care se gândesc majoritatea oamenilor atunci când se referă la cămășile și bluzele pentru femei. Aceste gulere sunt făcute mai ales pentru situații mai formale și, de obicei, sunt confecționate dintr-un material confortabil, cum ar fi bumbacul.

Cămășile cu gulere drepte constituie o ținută de afaceri perfectă, iar unul dintre motivele pentru care este așa este că arată foarte bine cu jachete și blazere.

Dacă îți place gulerul drept, dar vrei un look mai puțin formal, încearcă o bluză realizată dintr-un material precum chambray din bumbac în dublu-strat, asemănător denimului, fără să fie același lucru.

Cămășile cu guler drept prezintă o anumită imagine încrezătoare și, deoarece există într-o varietate atât de largă de modele și culori, ca să nu mai vorbim de țesături, este garantat că veți găsi una potrivită pentru dvs.

Puteți purta aceste cămăși la birou, ca ținută formală, sau chiar business casual și, deoarece sunt adesea realizate în țesături ușoare și confortabile, este puțin probabil să vă coste prea mult achiziționarea lor, indiferent de lookul pe care îl căutați.

Verifică preț Cămăși bărbați cu guler drept AICI!

Guler helancă sau maletă (Turtleneck Collar)

Gulerele helancă sau maletă sunt ridicate în sus pe gât și sunt adesea pliate apoi spre zona pieptului. În principal asociate cu îmbrăcămintea de iarnă, gulerele helancă sau maletă sunt de asemenea fabricate și din materiale mai ușoare, care vă permit să le purtați și în restul anului.

Unele sunt tricotate sau croșetate și pot fi atașate ulterior la obiectul vestimentar.

Principala caracteristică, desigur, este aspectul lor ridicat care urcă pănă în zona bărbiei. Când aveți un pulover, o rochie sau o bluză cu un guler helancă sau maletă, acesta este adesea confecționat dintr-un material tricotat sau din lână, deoarece este de obicei conceput pentru a vă ține cald în lunile reci de iarnă.

Gulerele helancă sau maletă sunt frumoase, confortabile și foarte practice pentru a fi purtate în anumite perioade ale anului și pot fi găsite la orice magazin de îmbrăcăminte.

Verifică preț Malete pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care