25 de tipuri de costume pentru femei și bărbați

Tipuri de costume pentru femei și bărbați

În lumea modei de astăzi, costumele și bluzele cu nasturi dubli pot fi purtate și de către bărbați și de către femei. De la pantaloni cu manșetă la jachete și fuste roz, există o serie de diferite tipuri de costume, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, din care să poți alege.

Costumele și-au făcut loc în lumea modei în timpul Revoluției Industriale. Acest lucru s-a întâmplat în secolul al XVIII-lea și a tot continuat să evolueze. Apariția costumului a facilitat schimbarea de la îmbrăcămintea formală, care obișnuia să fie puternic brodată și căptușită cu bijuterii.

Costumul modern s-a născut la sfârșitul secolului al XIX-lea, datorită necesității unei versiuni mai confortabile, de unde și versiunea costumului modern lounge.

Compania numită Brooks Brothers este adesea cea căreia i se atribuie crearea primului costum ready-to-wear sau prêt-àporter , gata croit pe diverse dimensiune, așteptându-și cumpărătorul în vitrină.

În ultimii ani, Haggar Clothing a răspândit conceptul creativ de a cumpăra separat pantaloni și jachete de costum, acesta fiind stilul de costum îndrăgit astăzi atât în rândul bărbaților, cât și în tabăra femeilor.

Un costum este format din sacou și pantaloni sau mai nou, poate include acum asocierea unei haine cu o pereche de pantaloni de costum. Un costum din trei piese adaugă deasupra elegantei cămăși o vestă, peste care se va purta sacoul.

Când vine vorba despre costume pentru femei, industria modei a împrumutat vechile tipare masculine, cărora l-a adăugat propriile elemente creative și noi linii. Iată o serie de costume pentru bărbați și femei, care acoperă toate stilurile și preferințele.

Verifică preț AICI!

Tipuri de costume pentru femei și bărbați

Costumele pentru bărbați

Costumul Slim Fit pentru bărbați

Acest costum pentru bărbați, croit să se potrivească perfect, poate fi purtat de către toți cei care mizează pe o ținută mai elegantă, cu un aspect slim. Este atât de versatil încât îl poți purta și la o simplă ieșire în oraș, între prieteni cât și la o nuntă, în ambele cazuri atrăgând atenția asupra ta într-un mod pozitiv.

Verifică preț Costume Slim pentru bărbați AICI!

Costumul modern

Cu un aspect ușor strâns pe corp, dar oferindu-ți totuși flexibilitate în mișcare și confort, costumul modern se potrivește perfect celor care nu sunt avantajați de varianta slim  sau pur și simpli nu vor să opteze pentru ea. Poate fi purtat la birou sau la cină, cu accesoriile potrivite, în funcție de ocazie.

Verifică preț Costume moderne pentru bărbați AICI!

Costumul rever cu crestătură

Dacă întâmplător dai peste o haină de costum a cărei rever are o decupare în formă de V  în zona în care se întâlnesc gulerul și reverul, înseamnă că ai dat peste un rever cu crestătură. Este cel mai versatil dintre toate stilurile de rever, ceea ce înseamnă că îl poți purta la o nuntă obișnuită sau chiar la una mai șic.

Verifică preț Costume cu rever pentru bărbați AICI!

Costum cu rever de mătase pentru bărbați

Costumul cu rever de mătase te va duce cu gândul la o ceremonie de premiere. Acest tip de costum este perfect pentru un eveniment cu cravată neagră, deoarece acest tip de rever, deosebit de elegant, se găsește doar pe haine de costume mai formale, cum ar fi smochingul. Acesta este un stil minunat pentru un bal sau un eveniment caritabil important.

Verifică preț Costume cu rever pentru bărbați AICI!

Un costum cu rever ascuțit

Reverul ascuțit este un element stilistic creativ pentru sacourile costumelor, în care marginile superioare ale reverului ascuțit sunt orientate în sus,  în unghiuri distincte, chiar sub guler. De cele mai multe ori, reverul ascuțit este folosit în cazul costumele cu nasturi dubli, făcându-și cel mai des apariția la evenimente formale și la ocazii speciale.

Adaugă o notă sofisticată costumului, însă nu este considerat la fel de elegant precum reverul de mătase. Arată ca fiind costisitor fără, însă a avea prețul afișat.

Verifică preț Costume cu rever pentru bărbați AICI!

Costumul Classic Fit

Costumul clasic sau Classic Fit este acel costum atemporal, perfect pentru toate ocaziile, care poate fi purtat la un eveniment special sau în cadrul unei întâlnire de afaceri. Se caracterizează prin trei piese: vestă, sacou și pantaloni.

De la cele negre, pe care le poți purta la o nuntă sau înmormântare, până la cele cu dungi, pe care le poți purta pentru un eveniment caritabil, costumele negre sunt foarte versatile și atrăgătoare pentru mulți bărbați. Oferă confort, stil, un aspect curat și elegant, care avantajează orice tip de conformație.

Costumul clasic nu se va demoda niciodată, acesta este marele său avantaj.

Verifică preț Costume clasice pentru bărbați AICI!

Costum cu un singur rând de nasturi

Acest costum este definit de rândul său unic de nasturi, de pe partea din față a sacoului de costum și de un rever cu crestături. Este cel mai răspândit costum pentru bărbații care lucrează în domenii profesionale, inclusiv în afaceri și educație.

Datorită rândului cu doi sau trei nasturi de-a lungul cusăturii, acest sacou versatil are un aspect mai îngust și mai subțire. Este o opțiune excelentă pentru bărbații cu orice tip de corp și poate fi purtat atât la birou cât și în cadrul ieșirilor mai puțin formale.

Verifică preț Costume cu nasturi pentru bărbați AICI!

Costum cu două rânduri de nasturi

Într-un fel opus costumului pentru bărbați cu un singur rând de nasturi, versiunea aceasta, cu două rânduri de nasturi se mândrește de obicei cu patru până la opt nasturi amplasați pe ambele părți ale sacoului, cu scop estetic.

În mod normal, numărul nasturilor se oprește la 6. Acest două rânduri de nasturi creează iluzia de mai larg pentru că involuntar, atenția cade asupra nasturilor laterali.

Dacă ești un bărbat corpolent, îți recomandăm să optezi pentru costumul cu un singur rând de nasturi, sigur te va avantaja mai mult. Acest sacou vine într-o varietate de culori și de cele mai multe ori are revere ascuțite.

Este ideal pentru evenimente formale, însă pentru că a devenit din ce în ce mai apreciat de către bărbații pasionați de modă, a ajuns totodată să fie purtat și în cazul unor ocazii mai puțin formale.

Indiferent dacă stai în picioare sau așezat, nasturele de jos trebuie lăsat întotdeauna deschis, în timp ce cele de sus, în funcție de numărul total al acestora, ar trebui să rămână fixate tot timpul.

Verifică preț Costume cu nasturi pentru bărbați AICI!

Blazerul nestructurat

Creat cu un singur strat de material, blazerul nestructurat schimbă complet conceptul sacoului de costum. Această jachetă oferă un stil mult mai confortabil și mai moale, foarte atractiv pentru iubitori de distracție, care nu vor să se simtă încorsetați de varianta tradițională a sacourilor.

Verifică preț Blazere pentru bărbați AICI!

Patch Pocket Blazer sau sacoul cu buzunare

Similar cu blazerul nestructurat, sacoul cu buzunare este mai mult pentru tipul de om ușor nonconformist. În loc să fie încorporate în sacou, buzunarele sunt cusute ca o bucată separată de material, atașată sacoului. Când faci o astfel de achiziție trebuie să te asiguri că buzunarele se potrivesc între ele și sunt în aceeași culoare cu sacoul.

Verifică preț Sacouri pentru bărbați AICI!

Pantaloni la dungă

Pantalonii de costum la dungă, pentru bărbați sunt cei mai obișnuiți și oferă un aspect elegant, cu o croială ușor strânsă pe linia piciorului. Acești pantaloni sunt mai populari în rândul bărbaților cu o structură atletică.

Verifică preț Pantaloni eleganți pentru bărbați AICI!

Pantaloni cu manșetă

Pantalonii de costum cu manșetă și-au primit corect numele pentru că într-adevăr, tivul din partea inferioară a pantalonilor este creat sub forma unei manșete.

Dacă sunt tiviți, înseamnă că partea inferioară a pantalonilor este pliată și tivită în interior, în timp ce în cazul variantei cu manșetă înseamnă că tivul este întors și cusut în exteriorul pantalonilor. În general, pantalonii plisați au acest tip de croială, în timp ce pantalonii la dungă au tivul cusut în interior.

Verifică preț Pantaloni de costum pentru bărbați AICI!

Pantaloni plisați

Un pliu se referă la o cută realizată intenționat, cu scop estetic, în momentul confecționării unui articol de îmbrăcăminte. Pantalonii plisați prezintă cute pe ambele părți ale pantalonului și sunt mai confortabili de purtat.

Verifică preț Pantaloni de costum pentru bărbați AICI!

Costumul Side Vent

Acest tip de sacou împiedică practic părțile laterale ale jachetei să se adune atunci când ai mâinile în buzunare sau te așezi.

Verifică preț AICI!

Costumul Centre Vent

În cazul acestui sacou, termenul de vent reprezintă o deschidere centrală a croielii din față, astfel încât părțile frontale ale sacoului să se îndepărteze ușor în momentul în care vei avea mâinile în buzunare.

Verifică preț Sacouri pentru bărbați AICI!

Fără deschidere

Acest tip de sacou este foarte apreciat în Italia și este adesea făcut la comandă astfel încât să cadă perfect pe lina corpului. Este foarte elegant, însă este mai predispus la șifonare.

Verifică preț Sacouri pentru bărbați AICI!

Costume pentru femei

Costumele pentru femei seamănă foarte mult cu cele pentru bărbați, având cam aceleași stiluri. Versiunea feminină a costumului datează de prin jurul anului 1600, cum este și cazul costumelor pentru bărbați. Odată ce femeile au început să adopte acest stil, costumul a devenit irevocabil parte din numeroasele lor stiluri vestimentare.

Apariția actriței Sarah Bernhardt, în 1870 purtând ceea ce ea a numit „hainele băiatului” a fost prima observație notabilă a unei femei purtând costum. După 1910, după intrarea în vigoare a beneficiilor aduse de către mișcarea sufragetelor, femeile de pretutindeni au devenit mai puternice.

Odată cu această emancipare a fost creat și costumul Suffragette, care a inclus o fustă strâmtă de tip „hobble”. Pentru că designul acestei fuste era foarte incomod de purtat, articolul vestimentar a ieșit rapid din atenția publicului. Toate aceste schimbări au condus ulterior la Costumul Chanel al celebrului designer Coco Chanel.

În 1933, la Casă Albă, în cadrului unui eveniment tradițional dedicat copiilor cu ocazia Paștelui, Prima Doamnă Lady Eleanor Roosevelt a purtat pantaloni. A uitat să-și schimbe hainele. A fost, așadar un accident de care, aparent, s-a bucurat.

Astăzi, femeile poartă costume simple sau în culori puternice la diverse evenimente sau chiar întâlniri de afaceri. Asortează sacourile cu pantaloni sau fuste optând adesea pentru croieli bărbătești. Există multe variante diferite de costum pentru femei și  mai jos vom enumera câteva dintre ele.

Costum Slim Fit pentru femei

Caracterizată printr-o croială îngustă foarte bine definită, versiunea pentru femei a costumului slim fit se mândrește cu cea mai îngustă potrivire în partea de sus, urmând același stil până la picioare. Se potrivește îndeaproape fiecărui tip de corp și poate fi prezentat ca un costum cu pantaloni sau o fustă subțire cu sacou.

Fiind foarte versatil, poți purta un costum slim fit la birou, iar mai apoi,  să poți ieși cu încredere la o întâlnire cu prietenii, fără ca ținuta ta să facă notă discordantă.

Verifică preț Costume elegante pentru femei AICI!

Costum sacou-fustă Marycrafts pentru femei

O fustă creion asociată cu un sacou este combinația ideală pentru ținuta de birou a femeilor.

Verifică preț Costume sacou și fustă AICI!

Costum formal sacou-pantalon pentru femei

Aceasta variantă este, de asemenea, perfectă pentru ținutele femeilor a căror serviciu implică o ținută formală și este la fel de răspândită cum este sacoul în rândul bărbaților.

Verifică preț Costume elegante sacou-pantaloni AICI!

Blazer cu două rânduri de nasturi și buzunare atașate pentru femei

Aceasta este versiunea pentru femei a costumului masculin cu două rânduri de nasturi, care funcționează excelent pentru întâlniri de afaceri, cine și ieșiri cu prietenii.

Verifică preț Sacouri cu nasturi pentru femei AICI!

Pantaloni creion casual, cu talie înaltă și buzunare pentru femei

Acești pantaloni pot fi asortați cu un sacou în cazul unei întâlniri de afaceri sau pur și simplu cu o bluză delicată pentru un aspect mai confortabil.

Verifică preț Pantaloni eleganți conici AICI!

Costum clasic cu pantaloni la dungă pentru femei

Acești pantaloni la dungă arată grozav cu un sacou sau purtați mai lejer, cu o cămașă albă. Sunt ideali pentru serviciu sau întâlniri de afaceri.

Verifică preț Pantaloni evazați eleganți AICI!

Blazer descheiat cu mânecă 3/4 pentru femei

Un stil minunat de purtat la birou, pentru o întâlnire de afaceri cu alții sau chiar și pentru doamnele cu funcție de conducere.

Verifică preț Sacaouri cu mâneci trei sferturi AICI!

Costum în două piese, cu pantaloni rezistenți și sacou pentru ținutele de birou

Acest costum cu două rânduri de nasturi îți garantează o ținută de înaltă calitate și rafinament.

Costumul alb pentru femei a devenit și mai îndrăgit când fosta Primă Doamnă, Hillary Clinton a candidat la funcția de președinte în 2016, stimulând crearea Pantsuit Nation și încurajând astfel indirect femeile de toate vârstele să poarte acest tip de costum pentru femei.

Verifică preț Costume office pentru femei AICI!

Costum cu pantaloni și sacou într-un nasture și rever ascuțit pentru femei

Acest costum se mândrește cu același stil de rever ascuțit, la fel versiunea pentru bărbați, doar că acesta creează o ținută și mai acaparantă dacă este purtat în culori mai vibrante.

Verifică preț Sacouri cu nasturi pentru femei AICI!

Întrebări frecvente

Care este cel mai bun costum pentru o nuntă?

Costumul pentru o nuntă ar trebui să fie formal, dacă nunta este una formală. Poți adăuga discret un strop de culoare pentru a marca bucuria evenimentului. O nuntă mai puțin formală îți va permite un costum mai confortabil, cum ar fi un blazer cu pantaloni plisați.

Care este cel mai bun costum pentru înmormântare?

Pe vremuri, singura culoare acceptabilă în cazul unui costum pentru înmormântare era negru. În lumea actuală a modei este acceptabil să porți o culoare închisă, cum ar fi bleumarin sau maro. În cazuri excepționale este chiar posibil să nu fie nevoie să porți un costum.

Cum diferă costumul unei femei de costumul unui bărbat?

Croiala unui sacou pentru bărbați va fi diferită de cea a unui sacou pentru femei. În cazul femeilor reverul va fi mai mic, iar vârfurile acestuia vor fi proiectate ușor diferit comparativ cu versiunea pentru bărbați.

Mânecile pot fi, de asemenea, de diferite lungimi, iar femeile pot opta pentru o fustă în loc de pantaloni pentru a asortarea sacoului cu ce-a de-a doua piesă a costumului.

Care este diferența dintre blazerele pentru bărbați și cele pentru femei?

Jachetele pentru bărbați au tendința de a fi mai largi și sunt adesea asortate cu pantalonii special concepuți pentru conformația masculină, în timp ce jachetele pentru femei se potrivesc mai bine pe lina corpului, adesea având o croială mai strânsă pe alocuri.

Când vine vorba despre blazerele pentru femei, există mai multe detalii, cum ar fi cusăturile. De obicei, unele sunt ondulate iar căptușeala are motive florale, ceea ce le deosebește de blazerele pentru bărbați. De multe ori, costumele pentru bărbați vor avea nasturi aurii sau argintii, în timp ce în cazul celor pentru femeile opțiunile par să fie nelimitate.

Câte tipuri de costume există?

Există trei tipuri principale de costume pentru bărbați și femei. Piatra de temelie a tuturor costumelor este costumul din două piese, sacou și pantaloni, făcute pe măsură. Costumul din două piese este minunat de purtat la interviurile de angajare, iar majoritatea oamenilor optează spre culori mai închise în cazul acestui tip de costum.

Costumul din trei piese are un sacou, pantaloni și o vestă. Acest costum este ales cel mai adesea pentru a fi purtat la evenimente mai formale, cum ar fi nunți și evenimente speciale.

Smoking-ul, denumit și costum de cină, este considerat a fi un costum de ocazii speciale și e format dintr-un sacou negru sau albastru închis, are un singur nasture, iar pantalonii sunt asortați cu un papion. Smoking-urile sunt o alegere excelentă pe care poți să o ai în vedere și în mediul de afaceri, dacă le asortezi cu o cravată neagră.

Ce culoare de costume ar trebui să aibă un bărbat în garderoba sa?

În timp ce femeile pot purta cam toate culorile chiar și când vine vorba despre costume, de la albastru închis până la roz, bărbații par să opteze mai mult pentru culori închise, cum ar fi negru, maro închis și bleumarin.

Dacă un bărbat se îndreaptă spre o înmormântare, ar putea dori să rămână la culorile mai închise, dar dacă este o nuntă sau un alt eveniment special, astăzi are la dispoziție o varietate de culori acceptabile, inclusiv gri deschis, costume grena și chiar albe.

Practic,  în lumea modei de astăzi, cam toate culorile merg luate în calcul, astfel încât și bărbații să poată alege culoarea în care se simt cel mai confortabil.

Verifică preț Costume/compleuri elegante pentru femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de diamante

26 tipuri de diamante diferite

Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți

Citește mai mult »
Ticwatch E3 și Ticwatch GTH

Ticwatch E3 și Ticwatch GTH

Ticwatch E3 este un smartwatch de înaltă performanță, care se încadrează în bugetul dumneavoastră, în timp ce Ticwatch GTH este un semi-smartwatch accesibil. Mobvoi produce

Citește mai mult »
Peruci cu breton

27 de peruci cu breton

Perucile sunt o modalitate excelentă de a-ți schimba stilul părului. Celebritățile le poartă de ani de zile. Acum ar putea fi momentul să le încerci

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care