6 tipuri de pantaloni răcoroși

Tanar poarta pantaloni racorosi la ski

Când vremea este caldă, preferăm să purtăm pantaloni scurți. Cu toate acestea, există unele cazuri în care pantalonii sunt necesari chiar și într-un climat cald. Iată câteva sfaturi cu privire la ce tip de pantaloni răcoroși puteți purta pe o vreme călduroasă.

În timp ce pantalonii scurți sunt ideali atunci când se este cald, uneori trebuie să purtați pantaloni dintr-un motiv anume, cum ar fi drumețiile în zone pline de mărăcini sau din alte motive.

Asta înseamnă că achiziționarea unui tip de pantalon în care să nu transpiri sau a unor pantaloni care ajută la prevenirea supraîncălzirii este o idee bună.  Iată câteva sugestii.

Verifică preț Pantaloni răcoroși (ventilați) AICI!

Ce sunt acești pantaloni răcoroși?

Aceste piese de îmbrăcăminte fac să circule aerul rece și reglează temperatura corpului pentru a preveni supraîncălzirea, în timpul condusului. Metodele de răcire diferă în funcție de tehnologia folosită la fabricarea pantalonilor pe care îi purtați atunci când călătoriți.

Tipuri de pantaloni răcoroși

Dacă călătoriți singur, alegerea pantalonilor potriviți pentru călătoria dumneavoastră poate părea mai simplă decât dacă vă însoțește un copil sau un animal de companie.

Cu toate acestea, faptul că ați putea avea alți adulți ca pasageri nu diminuează necesitatea de a regla temperatura interioară a vehiculului dumneavoastră. Țineți cont de acest lucru, indiferent de cât timp vă ia să ajungeți la destinație.

Pantaloni ușori

Pantalonii răcoroși,  ușori,  pentru purtat în mașină, sunt de obicei din nailon sau poliester. Atunci când faceți cumpărături, puteți găsi, de asemenea, niște pantaloni pentru vreme caldă confecționați din raion, in și țesături similare.

De obicei, aceștia nu au nevoie de energie electrică sau de baterii, întrucât sunt făcuți doar din material și nu au caracteristici suplimentare.

Nu există o pereche „infailibilă” de pantaloni ușori, dar purtând mai puțin material pe picioare, vă simțiți de obicei confortabil la temperaturi mai ridicate.

Pro

Forma lejeră a pantalonilor ușori permite aerului să circule prin ei. Mai mult, aceștia par să îndepărteze rapid umezeala de pe piele, un proces cunoscut sub numele de stoarcere. Dacă transpiri în timp ce porți o țesătură ușoară, acea transpirație nu va îmbiba materialul.

De asemenea, nu ocupă mult spațiu dacă împachetați mai multe perechi pentru o călătorie lungă. În plus, pantalonii ușori se usucă rapid dacă decideți să îi spălați de mână atunci când sunteți în deplasare.

De asemenea, pantalonii dvs. ușori nu vor absorbi majoritatea scurgerilor de băutură sau de alimente. Acest lucru îi face, de asemenea, mai ușor de curățat, chiar dacă nu veți ajunge la destinație decât peste cel puțin câteva ore. În unele cazuri, puteți îndepărta fără prea mult efort toate urmele accidentelor care implică mâncare, pe drum.

Dacă trebuie să frecați petele de mâncare sau de băutură lipite, unele materiale din nailon sau poliester pot face față presiunii fără a-și modifica prea mult țesătura după aceea.

Contra

Pantalonii ușori se rup uneori cu ușurință dacă vă loviți accidental de un obiect ascuțit când îi purtați. Chiar și fără accidente de rupere, s-ar putea să nu dureze la fel de mult ca hainele confecționate din materiale mai groase. Prin urmare, s-ar putea să trebuiască să le înlocuiți des.

Cu toate acestea, dacă purtați doar pantaloni ușori în timp ce conduceți, probabil că nu trebuie să vă faceți prea multe griji cu privire la ruperea sau destrămarea lor. Cu toate acestea, trebuie să rămâneți conștient de împrejurimi atunci când ieșiți din vehicul și faceți cumpărături, alimentați, vizitați obiectivele turistice etc.

 

Verifică preț Pantaloni de drumeție AICI!

Pantaloni cu SPF

Pantalonii cu protecție solară sunt, de obicei, din nailon, poliester sau alte țesături care nu permit soarelui să ajungă la suprafața pielii. Puteți găsi pantaloni de genul acesta, cu până la SPF 50 sau mai mult, care blochează razele UV și previn petele nedorite ale pielii sau afecțiunile dăunătoare ale pielii.

Protecția SPF vă va proteja de soare atât în timpul condusului, cât și în timpul popasurilor sau al vizitelor turistice.

Pro

Pantalonii răcoroși pentru mașină, rezistenți la SPF, sunt prevăzuți cu materiale reflectorizante care vă vor feri de soare în timpul condusului. Acest lucru vă reglează temperatura corpului, ceea ce poate preveni epuizarea din cauza căldurii sau arsurile solare. În plus, acești pantaloni vă acoperă pielea, ceea ce reduce nevoia de a aplica cremă de protecție solară.

Ați putea considera acest lucru ca fiind un avantaj față de aplicarea pe piele a unor soluții potențial toxice pentru a împiedica soarele să vă ardă.

Contra

S-ar putea să simțiți mai multă căldură decât dacă ați purta pantaloni scurți sau o fustă atunci când conduceți. Cu toate acestea, puteți considera acest lucru un compromis dacă nu doriți să aplicați cremă de protecție solară sau să instalați geamuri colorate costisitoare pentru a preveni arsurile solare. Efectele negative depind de distanța pe care o parcurgeți.

Pentru perioade mai lungi, este posibil să nu doriți să luați în considerare pantalonii cu SPF, deoarece aceștia vă pot face să vă simțiți transpirat și inconfortabil după ce conduceți mai mult de 15-30 de minute.

Verifică preț Pantaloni Jack Wolfskin cu protecție UV (SPF) AICI!

Pantaloni elastici

Pantalonii ușori, extensibili, pentru condus,  pot fi confecționați dintr-o varietate de materiale naturale sau sintetice. Printre acestea se numără Spandex, elastan, Lycra, nailon sau alte țesături elastice și ușoare.

Uneori vin căptușiți și vă vor izola pielea picioarelor în orice moment al anului,  pentru a vă controla temperatura corpului. În lunile mai calde, vă țin răcoare. Când începe să se simtă frigul de afară, vă țin de cald.

Pro

Pantalonii elastici se adaptează corpului și nu limitează prea mult mișcările naturale. Prin urmare, aceștia pot oferi confort la condus în timpul călătoriilor lungi.

Natura nerestricționată a pantalonilor elastici vă permite, de asemenea, să acționați rapid atunci când trebuie să faceți o pauză,  pentru un alt șofer pe care poate nu l-ați văzut. Nu vă veți simți „prins în capcană” în pantalonii elastici.

Unele tipuri pe care le-ați cumpărat pentru vară vă pot menține la temperatura potrivită și în timpul primăverii, toamnei și iernii. De asemenea, vor rezista la lichide și nu vor lăsa să se infiltreze prin ele substanțe alimentare lipicioase.

Contra

Este adevărat că materialele elastice ale pantalonilor ușori și elastici vă vor permite să vă mișcați picioarele în aproape orice direcție doriți în timp ce frânați sau accelerați. Cu toate acestea, s-ar putea să nu vă placă modul în care se lipesc de piele dacă nu sunteți obișnuit să purtați acest tip de material.

De asemenea, este posibil ca unele materiale elastice să nu permită transpirației să părăsească corpul atât de ușor pe cât ați dori, în funcție de modul în care sunt confecționate.

Verifică preț Pantaloni elastici lungi de compresie AICI!

Pantaloni Touring

Pantalonii Touring seamănă cu pantalonii elastici, dar au tehnologii avansate de manevrare și răcire. Producătorii i-au construit pentru a oferi confort și protecție nu numai persoanelor care conduc motociclete și biciclete electrice, ci și automobilelor.

Pantalonii de touring (sau de călărie) combină de obicei o varietate de materiale ușoare, cu uscare rapidă, care au, de asemenea, orificii de aerisire.

Pro

Pe lângă faptul că au orificii de răcire încorporate, pantalonii Touring pot rezista la apă. De asemenea, aceștia sunt prevăzuți cu membrane respirabile,  care evaporă transpirația corpului. De asemenea, materialul durabil vă poate proteja picioarele de zgârieturi sau vânătăi.

Pantalonii Touring pot preveni cele mai multe răniri atunci când vă opriți pentru a umple rezervorul de benzină. Mai mult, aceștia vă oferă o protecție împotriva elementelor ascuțite, a umezelii și a altor obstacole în timpul mersului.

În plus, aceștia ar putea fi utili atunci când faceți camping și jogging sau în timpul unui joc sportiv. După aceea, vă veți usca rapid, pentru a face drumul spre casă.

Contra

Pantalonii de turism sau de călărie pot să nu pară la fel de ușor de găsit ca și alți pantaloni ușori care nu necesită un control electronic al climatizării. Prin urmare, este posibil ca oamenii să fie nevoiți să investească mai mulți bani în pantalonii de turism sau de călărie decât în pantalonii ușori sau elastici standard.

S-ar putea să nu găsiți întotdeauna nici stilul sau construcția de pantaloni Touring pe care o doriți. Mai mult, atunci când vă cumpărați, este greu să faceți o distincție între modelele de pantaloni Touring și cei pe care i-ați folosi pentru mersul pe bicicletă sau cu mașina.

Verifică preț Pantaloni Touring AICI!

Pantaloni cu aer condiționat USB

Pantalonii cu aer condiționat USB vă pot menține răcoarea atunci când vara a atins temperaturile maxime. De obicei, aceștia necesită o sursă de alimentare pentru reîncărcarea periodică, dar vă pot oferi ore întregi de răcire.

Pantalonii cu aer condiționat au adesea un buzunar în care veți păstra un ventilator de răcire care, uneori, vine împreună cu pantalonii pe care i-ați cumpărat, sau pe care s-ar putea să trebuiască să îl cumpărați separat.

Pro

Pantalonii de răcire alimentați prin USB (pantaloni cu aer condiționat) reduc nevoia de a avea nevoie de o unitate alimentată de la o priză de curent alternativ sau de baterii de unică folosință.

Mai mult, aveți la dispoziție o varietate de opțiuni de reîncărcare, cum ar fi conectarea pantalonilor alimentați prin USB la o fantă de cablu de calculator sau la un adaptor de încărcare de perete. Dacă aveți suficientă energie pentru a-i pune în funcțiune, aceștia vă pot oferi confort și răcire,  pentru întreaga călătorie.

Contra

S-ar putea ca pantalonii alimentați prin USB să nu vă pară convenabili dacă bateriile care îi alimentează nu mai sunt încărcate. Dacă reușiți să găsiți o pereche de pantaloni de răcire care funcționează cu baterii de unică folosință, aceasta ar putea servi drept compromis pentru dumneavoastră.

Cu toate acestea, tipul de baterii de unică folosință nu este disponibil la fel de des ca și tipul de baterii de tip plug-in, reîncărcabile sau USB.

Verifică preț Pantaloni cu stiluri de ventilație AICI!

Pantaloni ușori și răcoroși, de casă

Poate că v-ați inspirat din diferitele tipuri de pantaloni răcoroși pentru purtat în mașină, pe care v-ați gândit să le cumpărați online. Dacă da, poate că ați găsit, de asemenea, modalități de a vă face propriul sistem de răcire pentru pantaloni. Acesta ar consta, de obicei, din pantaloni ușori , care includ și un ventilator de răcire sau pachete de gheață atașate.

Pro

Pantalonii ușori de casă vă vor ajuta să păstrați temperatura potrivită și atunci când conduceți, cel puțin pentru câteva ore la rând. Agenții de răcire utilizați pentru aceste piese de îmbrăcăminte ar putea, de asemenea, să nu necesite energie electrică sau baterii, spre deosebire de alți pantaloni de genul acesta.

În același timp, aceștia vă oferă în continuare reglarea temperaturii dacă este necesar să vă bazați pe modelul de pantaloni ușori pentru purtat în mașină, care nu au îmbunătățiri suplimentare în afară de materialul de bază.

Contra

Materialele de răcire pentru modelul de pantaloni de casă s-ar putea topi sau s-ar putea încălzi imediat, dacă nu le folosiți suficient de repede. Ar fi bine să vă asigurați că puteți păstra suficientă gheață sau alte provizii de material de răcire, pentru a acoperi numărul de ore în care intenționați să călătoriți.

Verifică preț Pantaloni răcoroși (ventilați) AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

tipuri de eșarfe

15 tipuri de eșarfe

O eșarfă este o simplă bucată de țesătură care este înfășurată în jurul gâtului sau umerilor și, uneori, este purtată pe cap. O eșarfă este

Citește mai mult »
Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care