15 tipuri de hanorace fără glugă

Tipuri de hanorace fără glugă

Hanoracele au parcurs un drum lung de la începuturile lor umile ca îmbrăcăminte atletică. Unele dintre stilurile actuale sunt chiar acceptabil de purtat la locul de muncă, cu condiția ca atmosfera la biroul dvs. să fie relativ relaxată. Foarte versatile și mereu la modă, sunt practice și confortabile.

Descoperiți numeroasele stiluri ale acestei piese de garderobă.

Nu am purtat niciodată hanorace sau m-am gândit mult la ele până în ultimul an de liceu, când am început să vizitez campusurile universitare din SUA. Piesa de îmbrăcăminte consta într-o glugă supradimensionată cu logo-ul școlii sau mascota școlii.

Hanoracele sunt mai versatile decât ai putea crede. Ele vin într-o varietate de stiluri. Le poți purta puțin mai stilat la ocazii precum o noapte în oraș cu prietenii. În același timp, sunt perfecte pentru ocazii relaxate, deoarece le puteți purta cu ușurință cu blugi și adidași.

Iată o privire rapidă asupra diferitelor tipuri de hanorace și o separare a diferențelor dintre hanorace, pulovere și jachete.

Verifică preț Hanorace pentru femei și bărbați AICI!

Care sunt diferitele tipuri de hanorace?

Hanorac la baza gâtului

În forma sa cea mai simplă, „cea mai pură”, un hanorac la baza gâtului constă dintr-un fel de bluză cu mânecă lungă, mai groasă decât un tricou, fără guler și cu croială care se oprește la baza gâtului. Aceste bluze confortabile și funcționale sunt foarte călduroase și sunt purtate frecvent de bărbați și femei.

Verifică preț Hanorace la baza gâtului AICI!

Bluză Polo

Aceste modele sunt mai puțin casual decât hanoracul dvs. obișnuit, deoarece au elemente de stil ale unui polo, mai ales la guler. Această varietate este disponibilă pe scară largă în stilurile masculine.

Verifică preț Bluze Polo pentru femei și bărbați AICI!

Hanoracele cu glugă

Acesta este un hanorac tipic cu glugă, de obicei cu șnururi atașate. Aceste șnururi pot face diferența într-o zi cu vânt când doriți să păstrați gluga în siguranță pe cap. Făcute pentru bărbați și femei, hanoracele vin în variante gen pulover sau cu fermoar.

Sunt de obicei fabricate din poliester sau bumbac. Multe dintre acestea au și un „buzunar cangur” pentru a vă ține de cald la mâini.

Nu există niciun stil stabilit pentru un hanorac cu glugă. Acestea vin în mai multe tipuri.

Verifică preț Hanorace cu glugă pentru femei și bărbați AICI!

Hanorace mulate

Acest model este mai des întâlnit pentru femei, deși există și hanorace pentru bărbați care au și un aspect mai fit; unora le place să le poarte la sală.

Verifică preț Hanorace Slim fit AICI!

Hanorac tip pulover

Un pulover cu glugă este exact ceea ce pare a fi  un tip de hanorac pe care îl îmbraci trăgându-l peste cap. Aceste modele sunt destul de simple.

Sunt bune pentru a le purta peste o altă cămașă atunci când nu este destul de frig pentru a purta o jachetă, dar nu ține de cald suficient pentru a-l purta doar cu un tricou dedesubt, fără un strat suplimentar de îmbrăcăminte pentru a vă ține de cald.

Verifică preț Hanorace tip pulover AICI!

Hanoracul tip sport

Concepute pentru bărbați și femei, aceste modele sunt de obicei ușoare și excelente pentru a vă ține de cald atunci când alergați pe afară. Dar funcționează și în mediile prevăzute cu aer condiționat ale sălii de sport.

Dacă intenționați să alergați noaptea, căutați un model care să aibă culori strălucitoare și reflectorizante, astfel încât să fiți vizibili pentru șoferi. Ce este minunat la acest tip de îmbrăcăminte sportivă este că este adesea impermeabil și are proprietăți de uscare rapidă.

Verifică preț Hanorace pentru Fitness AICI!

Mock Neck

Acesta este o abordare mai modernă a helăncii. Partea superioară este formată din două straturi de material care sunt cusute împreună. Așezate mai jos decât gulerele clasice, aceste modele sunt mai puțin incomode.

În plus, sunt suficient de versatile pentru vremea rece, dar le puteți purta și în condiții cu vreme mai caldă. Uneori puteți găsi acest model,cu mâneci scurte și chiar fără mâneci.

Verifică preț Malete cu fermoar pentru femei și bărbați AICI!

Hanorace cu fermoar

Puteți achiziționa un hanorac cu fermoar care se închide de sus până jos, de la gât până la talie sau unul cu fermoar care se extinde doar la jumătatea din față. Tipul de hanorac cu fermoar de lungime completă este mai ușor de îmbrăcat și de dezbrăcat.

Tipurile de hanorac cu fermoar parțial seamănă mai mult cu hanoracele tip pulover. Dacă purtați un hanorac cu fermoar, probabil că veți dori să purtați un maiou sau un tricou pe dedesubt, astfel încât să nu simțiți metalul rece al fermoarului pe piele.

Verifică preț Hanorace cu fermoar pentru femei și bărbați AICI!

Hanoracele din lână

Acestea sunt super-călduroase și le puteți achiziționa fie din țesătură din lână solidă (interior și exterior), fie doar cu o căptușeală din lână.

Unele dintre modelele pentru femei arată ca hanoracele tradiționale cu glugă, în timp ce altele par mai mult un stil tunică care se potrivesc bine cu blugii. Aspectul lor asemănător unei haine le face ultra-confortabile.

Verifică preț Hanorace din lână/fleece AICI!

Modelul Baja

Acestea au apărut în Mexic acum aproximativ jumătate de secol. (Le poți numi și poncho cu glugă). Ele vin în stiluri cool pentru bărbați și femei. De obicei sunt fabricate din lână groasă, cunoscută sub numele de jerga. Dar pot fi făcute și din alte materiale, deoarece unele pot fi cusute din tricouri vechi.

Un lucru care le place oamenilor la hanoracele Baja este că sunt foarte moi. Acestea sunt caracterizate de obicei printr-un singur buzunar în față și mâneci largi laterale. Șnururile sunt plate.

Glugile au frecvent dungi orizontale, în timp ce restul articolului de îmbrăcăminte are altele verticale. (Nu toate Baja sunt concepute în acest fel). Unii oameni susțin că acestea ar trebui considerate mai degrabă jachete decât hanorace. Vă vom lăsa pe voi să decideți.

Hanoracele de Designer

Acestea sunt high-end și, prin urmare, sunt menite, de obicei, să fie o îmbrăcăminte elegantă. Arată mult mai elegant decât hanoracele tradiționale și vin cu eticheta de preț pentru a demonstra acest lucru.

Le puteți găsi la comercianții cu amănuntul, scumpi, cunoscuți pentru vânzarea de mărci chic. Stilurile designer sunt disponibile atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Verifică preț Hanorace de Designer AICI!

Hanoracele tricotate

Acestea renunță la gluga tipică. Arată puțin mai clasic decât hanoracul tău normal, dar cu siguranță se califică drept îmbrăcăminte casual. Dacă îți plac cămășile puțin supradimensionate pentru un plus de confort, poți găsi hanorace tricotate largi. Dacă preferați ceva care se potrivește mai bine conturului corpului, puteți găsi și cămăși tricotate mulate.

Verifică preț Hanorace tricotate pentru femei și bărbați AICI!

Hanorace cu mâneci scurte și fără mâneci

În timp ce cele mai multe hanorace sunt cu mâneci lungi, puteți găsi pe piață unele cu mâneci mai scurte (trei sferturi sau jumătate). Acestea sunt excelente pentru așezarea hainelor în straturi atunci când aveți nevoie de puțină căldură suplimentară în partea de sus  dar nu și a brațelor.

Îmi port hanoracul cu mânecă scurtă fie singur, fie pe vreme rece, cu o cămașă cu mânecă lungă pe dedesubt.

Există și hanorace fără mâneci. Seamănă mult cu maiourile sau tricourile, dar cu glugă. Acestea sunt eficiente pentru sala de sport sau pentru a te îmbrăca în straturi. Hanoracele fără mâneci sunt disponibile pentru bărbați și femei.

Verifică preț Hanorace cu mâini scurte sau fără mâneci AICI!

Hanoracul Button-Up

Desigur, acestea pot fi considerate pulovere, deoarece sunt de obicei tricotate și au nasturi ca un cardigan. Dar când îi pui o glugă, lucrurile pot deveni confuze.

Întrucât este mai casual decât cardiganul convențional, îl vom numi doar hanorac cu glugă cu nasturi în partea de sus (sau în partea de jos). Le puteți găsi adesea și din flanel, model care este mai des comercializat și cunoscut ca stil masculin.

Verifică preț Hanorace cu nasturi AICI!

Hanoracul tunică

Acesta este un model feminin care adaugă un pic de eleganță unei ținute. Este lung și oarecum cambrat. Hanoracele-tunică sunt potrivite pentru ocaziile în care ați putea dori să purtați ceva mai formal decât un tricou sau un hanorac convențional.

Verifică preț Rochii-hanorac – diverse modele AICI!

Povestea necunoscută a modului în care a apărut hanoracul

Hanoracele sunt un concept destul de modern, comparativ cu alte tipuri de îmbrăcăminte. Cuvântul „hanorac” datează din 1925. Pe atunci, modelul era conceput ca îmbrăcăminte pentru sportivi.

Hanoracele au indus și absorbit transpirația, așa că erau ideale pentru antrenamente. Primele modele de îmbrăcăminte de acest tip au fost tricouri cu mâneci lungi, gri, țesute din lână-fleece  un tip de bumbac călduros. Deși nu erau neapărat un articol la modă, și-au servit bine scopul.

După cum era de așteptat, hanoracul a evoluat în cele din urmă ajungând la glugă și fermoar. Jucătorii de fotbal le purtau în afara terenului. Pantalonii de sport similari (pantaloni de trening) au intrat curând pe piață, ajutați de înclinația oamenilor pentru jogging care devenise o tendință bine stabilită până în anii 1970.

Ulterior, hanoracele și treningurile au devenit mai versatile. Cămășile aveau mâneci scurte și lungi, iar unele ținute sportive includeau chiar și fuste.

Nu a trecut mult până ca potențialul hanoracului să fie folosit ca instrument de marketing, iar universitățile au început să vândă îmbrăcăminte școlară. Colegiile își puteau face publicitate pentru a-și face cunoscut numele, iar studenții și familiile lor se puteau lăufda culorile școlii absolvite.

Nebunia denumită„sweatshirt craze” a căpătat mai mult impuls în anii 1870 și 1980, odată cu creșterea popularității sporturilor extreme și apariția unor subculturi precum mișcarea hip-hop. Surferii au purtat acest articol de îmbrăcăminte pentru a obține căldura de care aveau nevoie după ce au ieșit din valurile răcoroase ale oceanului pentru a se usca pe nisip.

La sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor ’90, skateboard-ul a devenit un „lucru la modă”. Skaterii purtau de obicei ținute formate din hanorace și pantaloni largi sau pantaloni scurți.

Firmele de îmbrăcăminte au prins acest lucru și au început să proiecteze hanorace pentru a răspunde sportivilor care practicau sporturi extreme, precum și adolescenților și tinerilor adulți care doreau să îi imite.

Tinerii din suburbii care doreau să adopte „aspectul skater” puteau acum să o facă cu ușurință, chiar dacă nu aveau abilitățile de skateboarding.

La sfârșitul anilor ’70 a culminat cu apariția hip-hop-ului. Membrii acestui grup purtau haine imprimate cu numele artiștilor rap, graffiti și replici ale picturilor murale pictate de membrii subculturii. În cele din urmă, hanoracele au devenit un mod accesibil, ușor de realizat al exprimării propriului stil.

Verifică preț Hanorace pentru femei și bărbați AICI!

Cum știm că un pulover este un pulover și nu un hanorac?

Hanoracele dau impresia de obicei, unui stil atletic, în timp ce puloverele sunt mai formale. Hanoracele sunt suficient de versatile pentru a fi foarte casual, dar le puteți păstra și pentru ocazii speciale care nu sunt ultra-formale.

Puloverele se pot califica uneori ca business casual, în special pentru evenimente precum o petrecere de Crăciun de la birou.

Chiar și atunci când este potrivit să purtați ceva demodat, stilul este cel mai adesea denumit „petrecere cu pulovere urâte”, mai degrabă decât „petrecere cu hanorace urâte”, deși pot fi permise hanorace și tricouri deloc stilate.

Puloverele cu nasturi, cunoscute și sub denumirea de cardigane, sunt chiar mai formale decât puloverele tradiționale. Acestea pot fi purtate la locul de muncă și sunt adesea o componentă a uniformelor școlare din școlile private sau a altor stiluri de îmbrăcăminte considerate „preppy”.

Adesea, este ușor să asociați puloverele cu lâna aspră, oferindu-le o caracteristică senzorială care contrastează puternic cu hanoracele confortabile. Dar nu toate puloverele au această caracteristică nedorită. Cele fabricate din lână merinos, de exemplu, sunt la fel de confortabile ca și hanoracele moi.

Verifică preț Hanorace pentru femei și bărbați AICI!

Care este diferența dintre un hanorac și o jachetă?

Acest lucru poate fi puțin mai greu de definit, deoarece hanoracele și hanoracele cu glugă pot avea același scop ca și jachetele. Jachetele sunt purtate peste haine în majoritatea cazurilor, în timp ce hanoracele fac de obicei parte dintr-o ținută și sunt purtate sub o jachetă.

Jachetele sunt confecționate din materiale diferite de cele care absorb sudoarea. Cele mai frecvent utilizate materiale pentru fabricarea jachetelor sunt:

Majoritatea acestor materiale nu sunt utilizate la fabricarea hanoracelor. În plus, jachetele au de obicei mai multe buzunare, adesea cu fermoare, nasturi sau găici. În timp ce sunt purtate, în general, pentru a vă încălzi, jachetele pot fi, de asemenea, foatrte la modă. Jachetele formale sunt mai elegante decât cele mai „formale” hanorace.

Atunci când sunt purtate pentru protecție împotriva frigului, anumite tipuri de jachete oferă aproape întotdeauna mai multă izolație decât hanoracele. (Gândiți-vă la jacheta de piele sau la jacheta bomber).

Verifică preț Jachete pentru femei și bărbați AICI!

Sfaturi pentru îngrijirea hanoracelor

Cu ani în urmă am avut o pereche de pantaloni Capri din material ca de tricou. Aveau ceva scris pe laturi și se închideau cu un șnur. Erau super moi și extrem de confortabili. Dar, din păcate, după câteva spălări, au început să se destrame.

Habar nu aveam cum să îi păstrez, așa că nu a trecut mult timp până când am luat foarfecele și le-am adăugat la grămada mea de cârpe. În cele din urmă, am aruncat resturile de pantaloni de trening cu totul. Iată câteva sfaturi de îngrijire a hanoracelor, astfel încât să puteți evita să vi se întâmple același lucru.

Încercați să-l purtați de câteva ori înainte de spălare

Acest lucru nu este recomandabil în toate situațiile. Dacă purtați bluze pentru alergare sau pentru antrenamente, spălați-le blând după fiecare utilizare. Cei care locuiesc cu tine și cei de la sală vor aprecia.

Dacă, pe de altă parte, purtați doar un hanorac supradimensionat prin casă și nu se murdărește prea tare, mergeți mai departe și purtați-l de câteva ori înainte de a-l arunca la spălat. Acest lucru va ajuta la conservarea țesăturii, care, de altfel, necesită destul de puțină întreținere.

Tratați imediat petele

Dacă vărsați ceva pe hanoracul dvs., tratați pata cât mai curând posibil. Dacă știți ce a cauzat pătarea, încercați să evitați să se întâmple și a doua oară.

 1. Clătiți zona pătată sub apă călduță
 2. Se toarnă niște oțet alb pe loc pentru a dizolva pata. Nu trebuie să utilizați în exces.
 3. Dați oțetului o oră pentru a înmuia pata de tot. Apoi, spălați hanoracul în mașina de spălat folosind programul „rece”.
 4. Când este gata, verificați țesătura pentru a vedea dacă efortul de îndepărtare a petelor a fost un succes. În cazul în care pata este încă acolo, acoperiți cu peroxid de hidrogen. Dacă apar bule, veți ști că substanțele sale chimice reacționează la fața locului.
 5. Lăsați să stea timp de 10-15 minute și clătiți cu apă călduță.

Ce să nu faci

Evitați utilizarea apei calde, deoarece poate fixa definitiv pata și poate micsora hanoracul. De asemenea, dacă aveți o pată, nu aruncați haina în grămada de rufe și așteptați-vă ca murdăria să iasă,dacă îl spălați o zi sau două mai târziu. Ar trebui să tratați petele de îndată ce se întâmplă sau imediat ce le vedeți.

Micșorează-l dacă este prea mare

Dacă ai un hanorac pe care îl iubești foarte mult, dar este mai mare decât ți-ai dori, îl poți micșora. În primul rând, spălați țesătura la temperatura maximă posibilă. Apoi, puneți-l în uscător la temperatură mare până când este complet uscat.

Dacă este prea mic, măriți-l un pic

Dacă ați urmat pașii anteriori și v-ați făcut cu un hanorac mai mic decât v-ați propus, puteți anula unele dintre acțiunile de micșorare. Iată ce poți face.

 1. Scufundați complet tricoul într-o găleată sau într-o chiuvetă plină de apă călduță. Adăugați balsam de rufe.
 2. Lăsați-l să se înmoaie între 30 de minute și o oră.
 3. Scurgeți apa din chiuveta sau goliți găleata și umpleți-o cu apă rece, astfel încât să puteți clăti balsamul de rufe. Scufundați țesătura, apoi stoarceți cât mai multă apă posibil.
 4. Așează hanoracul pe niște prosoape pentru a absorbi cât mai mult excesul de apă. Pe măsură ce îl așezați, întindeți-l pentru a încerca să-l faceți mai lung.
 5. Lăsați țesătura să se usuce la aer.

Cu ani în urmă am folosit această tehnică cu un tricou. Din fericire, a funcționat.

Ce tipuri de materiale sunt folosite la fabricarea hanoracelor?

Bluzele de trening pot fi realizate dintr-o serie de materiale diferite, dintre care multe sunt sintetice. Iată o listă cu cele mai utilizate țesături la fabricarea hanoracelor:

 • Poliester /spandex
 • Poliester/acrilic/bumbac (amestec de poliester)
 • Fleece
 • Țesătură flaușată
 • Lână amestec poliester/ bumbac
 • Poliester/ bumbac
 • Poliamidă din bumbac
 • Bumbac (organic sau nu)

Verifică preț Hanorace pentru femei și bărbați – diverse materiale AICI!

Întrebări frecvente despre hanorace

Ce este țesătura flaușată?

Dacă citiți lista materialelor din care sunt fabricate hanoracele, s-ar putea să vă întrebați ce este țesătura flaușată. Este o tesatura tricot, care este populară pentru faptul că absoarbe bine sudoarea și este moale ca un pluș.

Constând din grămezi moi de fire pe o parte și bucle pe cealaltă, are un aspect și o senzație deosebit de casual, destinate pentru a se purta în jurul casei. Este mai ușoară decât hanoracele tipice mai grele, dar mai grea decât majoritatea tricourilor.

Ce este bumbacul organic?

Bumbacul organic este cultivat folosind procese care au un impact minim asupra mediului. Este cultivat în moduri care mențin solul cât mai fertil posibil, fără utilizarea pesticidelor, îngrășămintelor sintetice sau semințelor modificate genetic.

Pentru a fi certificați ca fiind ecologici, cultivatorii trebuie să îndeplinească standarde stricte pentru a se asigura că produsul lor este sigur pentru ecosisteme și comunitățile locale.

Ce este lâna merinos?

Acest tip de țesătură este numit astfel deoarece provine de la oile merinos. Acest tip de lână are mai multe avantaje față de alte materiale. Este biodegradabil, făcându-l ecologic. Absoarbe transpirația, menținând pielea rece și uscată atunci când este cald.

Pe vreme rece, păstrează căldura aproape de corpul tău. În funcție de modul în care este tratată în fabricarea produselor de îmbrăcăminte, poate oferi o anumită protecție și împotriva razelor UV.

Chiar poți purta hanorace vara?

Da. În unele regiuni, chiar și atunci când zilele sunt calde, nopțile pot deveni puțin reci. Deci, având o haină mai călduroasă la îndemână nu este niciodată o idee rea.

În zonele cu climă caldă, unele locuri publice încearcă să compenseze temperaturile toride de afară prin ridicarea temperaturii aerului condiționat la niveluri arctice. Și în acest caz este bine să ai ceva calduros de purtat, pentru a contracara explozia de aer rece.

Pentru vară însă, lâna și cașmirul te pot face să te supraîncălzești, așa că țineți-vă aproape de materiale mai ușoare – și culori, în concordanță cu tendința vremii calde. Puteți oricând să legați hanoracul în jurul taliei sau să îl drapeți peste umeri, astfel încât să vă fie la îndemână atunci când aveți nevoie.

Verifică preț Hanorace pentru femei și bărbați – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care