21 de tipuri de pantaloni Kaki pentru bărbați și femei

Tipuri de pantaloni kaki

Pantalonii kaki au revenit în modă. Versatilitatea și stilul lor casual îi fac o alegere excelentă pentru multe ocazii. Cuvântul kaki are semnificații diferite, împrumutându-se multor tipuri de pantaloni și stiluri. Vom descoperi 21 de tipuri de pantaloni kaki. Astfel veți ști pe care să îi adăugați în garderoba dvs.

Pantalonii kaki au apărut în anii 1840, când britanicii se luptau în India. O legendă spune că soldații au început să-și vopsească uniformele lor albe cu ceai, curry și praf pentru a se camufla. Altă legendă afirmă că era un comandant care purta pantaloni de pijama pe care i-a vopsit pentru a ascunde faptul că purta pijama în luptă pentru a combate căldura.

Din acel punct, Marea Britanie și America au început să  folosească acești pantaloni în uniformele militare. Din anul 1906, o filială Levi a început să îi aducă în atenția publicului. În anii 1950 au devenit populari în campusurile universitare. De atunci acești pantaloni au fost un element de bază al garderobei americane.

Verifică preț Pantaloni kaki pentru femei și bărbați AICI!

Ce sunt pantalonii kaki?

La fel ca multe lucruri din lumea modei, definiția pantalonilor kaki este dificil de dat. Din punct de vedere tehnic, pantalonii kaki au o culoare bej, cafeniu sau maro. În plus, astăzi cuvântul kaki este folosit pentru a descrie un tip de pantalon, care poate avea sau nu culoarea kaki.

Se poate referi, de asemenea, la tipul de țesătură din bumbac țesut în diagonală din care sunt confecționați pantalonii, deși blugii kaki sunt realizați dintr-o țesătură diferită. Pentru a încurca și mai mult apele, pantalonii Chinos și kaki sunt adesea folosiți interschimbabil, dar nu sunt același tip de pantaloni. Pantalonii Chinos pot avea culoare kaki, dar se referă doar la un anumit tip de pantaloni.

Confuz încă? Nu vă faceți griji, acest articol este aici pentru a explica tot ceea ce trebuie să știți despre pantalonii kaki.

Verifică preț Pantaloni kaki pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de pantaloni kaki pentru bărbați și femei – clasificare

Majoritatea tipurilor de bază de pantaloni kaki se adresează atât bărbaților, cât și femeilor. Există unele diferențe, la care vom ajunge pe parcurs. În timp ce pantalonii kaki erau inițial ținute masculine, la fel ca blugii, acum sunt iubiți de ambele sexe.

Tipurile de pantaloni kaki includ:

 • Chinos
 • kaki clasici
 • Pantaloni Cargo (cu multe buzunare, combat) și Carpenter (de tâmplărie, de lucru)
 • Blugi kaki
 • Joggers

Chino

Pantalonii kakis și Chinos sunt adesea folosiți interschimbabil, dar există unele diferențe între ei. Cea mai simplă modalitate de a face diferența este că pantalonii chinos sunt considerați a fi folosiți pentru ținute de afaceri (business), în timp ce pantalonii kaki pot fi considerați business casual sau casual.

Pantalonii Chinos sunt confecționați dintr-o țesătură de bumbac mai ușoară și au cusături vizibile. Acest lucru îi face să fie perechea de pantaloni mai formală dintre cele două. Când pantalonii Chinos au culoarea kaki, aceștia sunt pantaloni chinos kaki (kaki – culoarea chinos – tipul de pantaloni). Pentru alte culori vorbim pur și simplu de pantaloni chinos.

Verifică preț Pantaloni Chino kaki AICI!

Pantaloni kaki clasici

Pantalonii kaki clasici sunt similari cu pantalonii chinos, dar cusăturile sunt ascunse. De asemenea, aceștia sunt confecționați dintr-o țesătură de bumbac mai groasă, ceea ce îi face mai rezistenți și mai utilitari. Ei variază de la pantaloni casual la îmbrăcăminte de lucru.

Verifică preț Pantaloni Kaki clasici AICI!

Pantaloni Cargo și Carpenter

Cunoaștem pantalonii Cargo – pants sau trousers. Aceștia se deosebesc de pantalonii kaki clasici, deoarece au cel puțin două buzunare suplimentare, cunoscute sub numele de buzunare cargo, și mai lejeri pe corp.

Pantalonii cargo sunt populari deoarece buzunarele mari pot ține lucrurile personale sau instrumentele meseriei tale. Acest lucru i-a făcut populari în îmbrăcămintea de stradă, precum și în profesiile care prestează muncă fizică. Ei sunt destinați pentru libertatea în mișcare. Vă puteți apleca sau îngenunchea fără ca pantalonii să vă restricționeze mișcarea.

Verifică preț Pantaloni Cargo kaki AICI!

 

Pantalonii Carpenter sunt pantaloni cargo care au o gaică în plus, concepută pentru a putea susține un ciocan de tâmplărie.

Verifică preț Pantaloni kaki de lucru AICI!

Blugi kaki (kaki Jeans)

Blugii kaki sunt adesea folosiți ca pantaloni de lucru, deoarece oferă rezistență și confort. Blugii kaki sunt de fapt blugi din material denim de culoare kaki.

Blugii kaki pentru femei sunt adesea amestecați cu spandex pentru elasticitate și un aspect mai feminin. Blugii kaki pentru bărbați sunt de obicei mai lejeri pe corp. Aceștia pot fi considerați ținute business casual, dar sunt, de asemenea, o alegere excelentă pentru a merge la cumpărături sau ca pantaloni de lucru.

Verifică preț Blugi Kaki pentru femei și bărbați AICI!

Joggers

Aceștia sunt niște pantaloni de trening de alergare care pot fi de culoare kaki.

Este una dintre multele alegeri pe care trebuie să le facă bărbații atunci când aleg o pereche de pantaloni kaki. Un tiv are țesătura întoarsă și cusută pe interiorul pantalonului. Pantalonii cu manșetă au țesătura întoarsă în exteriorul pantalonilor.

Verifică preț Pantaloni Jogger Kaki pentru femei și bărbați AICI!

Pantalonii cu manșetă sau fără

Pantalonii cu manșetă astfel cusută sunt considerați mai formali. Ambele sunt alegeri potrivite de purtat cu un costum, dar… pantalonii cărora le faci tu manșetă, adică îi rulezi la gleznă, nu sunt considerați potriviți pentru evenimente formale. Pantalonii cu manșetă pot accentua înălțimea și atrage atenția asupra pantofilor eleganți.

Verifică preț Pantaloni kaki pentru femei și bărbați AICI!

Pantalonii cu pense în față sau fără

Pantalonii cu pense au una sau mai multe pense în lateralele fermoarului, în partea din față a pantalonului. Pantalonii fără pense în față au un aspect plan, așa cum sugerează și numele – flat front – fără pense.

În general, pantalonii cu manșete sau rulați la gleznă trebuie să aibă pense în față. Pantalonii cu o singură pensă pot avea manșete sau un tiv drept. Pantalonii cu două pense trebuie să aibă întotdeauna o manșetă.

Pantalonii cu pense în față adaugă mai multă atractivitate, dar și mai mult material. Majoritatea bărbaților vor prefera pantalonii fără pense.

Verifică preț Pantaloni kaki pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de potrivire pe corp (Fit Styles)

Tipurile obișnuite de potrivire la pantalonii kaki pentru bărbați sunt slim fit, clasic și wide leg.

Slim fit – pantalonii ar trebui să se potrivească pe corp fără să fie prea strâmți. Unii au piciorul pantalonului (cracul) conic, în timp ce alții sunt drepți. Sunt potriviți pentru bărbații slabi.

Verifică preț Pantaloni Kaki slim fit AICI!

O potrivire clasică este, de asemenea, cunoscută sub numele de potrivire relaxată – relaxed fit. Acești pantaloni sunt confortabili și se potriviți pentru orice tip de corp.

Verifică preț Pantaloni Kaki regular fit AICI!

Pantalonii wide leg oferă confortul pantalonilor largi, și în același timp arată elegant. Sunt mai lați la coapse, ceea ce oferă o potrivire lejeră și un aspect fluid pe corp. De obicei au manșete, deoarece greutatea suplimentară permite pantalonilor să cadă mai bine pe picior.

Verifică preț Pantaloni Kaki wide leg AICI!

Pantaloni lejeri (Athletic Pants)

Pantalonii lejeri sunt concepuți pentru bărbații cu coapse mai mari. Acești pantaloni casual pot fi purtați atunci când vă antrenați, dar sunt, de asemenea, potriviți pentru orice situație. Spre deosebire de pantalonii wide-leg, care oferă o potrivire lejeră pe tot piciorul, pantalonii de sport de obicei se îngustează sub genunchi.

Acest lucru oferă aspectul unor pantaloni care se potrivesc bine pe corp, recomandați pentru coapse și posterior mai ample.

Verifică preț Pantaloni Kaki lejeri (regular fit) pentru bărbați AICI!

Pantaloni kaki de pânză (Canvas kakis)

Pantaloni kaki de pânză au fost făcuți faimoși de Carhart. Există multe branduri care fabrică acești pantaloni, dar pentru mulți, acest tip de pantalon va fi întotdeauna cunoscut sub numele de Carharts, indiferent de brand.

Acești pantaloni de pânză sunt în mod tradițional de culoare kaki. Sunt pantaloni utilitari excelenti. Țesătura rezistentă asigură protecție împotriva vremii și uzurii zilnice. În plus, pantalonii kaki Carhart sunt rezistenți la flacără, deci o protecție în plus de care beneficiază acest pantalon de lucru.

Verifică preț Pantaloni Kaki din in/amestec de in AICI!

Pantaloni kaki pentru femei

Pantalonii kaki nu mai sunt destinați doar bărbaților. Ei sunt o piesă cheie și în ținuta femeilor. Ei pot avantaja orice siluetă și sunt o combinație perfectă între elegant și casual.

În plus față de pantalonii kaki enumerați la început, pantalonii kaki pentru femei includ:

 • Fără manșete
 • Fără pense în față
 • Mulați pe corp (Fit)
 • Colanți sau pantaloni sport casual (Leggings și Jeggings)
 • Pantaloni conici (Cigarette)
 • Pantaloni Palazzo

Verifică preț Pantaloni Kaki pentru femei AICI!

Fără manșete

Pantalonii cu manșetă au în partea inferioară țesătura întoarsă spre exteriorul pantalonilor, în timp ce pantalonii cu tiv au țesătura cusută pe interior. Majoritatea femeilor vor prefera pantalonii kaki fără manșete. Pantalonii cu manșete creează un aspect mai scurt, nu favorizează lungimea piciorului, deci sunt ideali pentru femeile înalte.

Verifică preț Pantaloni Kaki pentru femei AICI!

Fără pense în față

Pantalonii fără pense în față au partea frontală din față plată, în timp ce pantalonii cu pense au una sau două pense în partea din față, pe fiecare parte a fermoarului sau a zonei centrale. Pantalonii cu pense creează un aspect mai voluminos.

Femeile preferă, în general, o siluetă mai subțire, așa că majoritatea pantalonilor pentru femei ar trebui să nu aibă pense.

Verifică preț Pantaloni Kaki pentru femei AICI!

Modul de potrivire pe corp – Mulați pe corp (Fit)

Pantalonii kaki pentru femei sunt disponibili în câteva stiluri de potrivire de bază. Slim Fit oferă o siluetă subțire, deoarece pantalonii se potrivesc perfect pe formele corpului. Liniile pantalonilor care urmează corpul sunt măgulitoare pentru majoritatea tipurilor de corp.

Pantalonii relaxați – Relaxed sau trouser fit sunt minunați pentru femeile cu șolduri și coapse mai ample.

Pantalonii conici (Tapered pants) se îngustează sub genunchi pentru a deveni strâmți în jurul gambei și gleznei, deci conici. Acest stil de potrivire accentuează șoldurile, deci este ideal pentru femeile care doresc să aibă un aspect mai cu forme.

Verifică preț Pantaloni Kaki mulați pe corp (skinny fit) AICI!

Colanți sau pantaloni sport casual – Leggings și Jeggings

Când vine vorba de colanți – Leggings, kaki se referă la culoarea pantalonilor. Colanții sunt de obicei realizați din bumbac sau poliester amestecat cu lycra sau spandex. Sunt strâmți și elastici, se mulează pe corp, asemănători colanților foarte strâmți, dar confecționați dintr-un material mai gros.

Cât de strâmți și groși sunt colanții va determina dacă sunt potriviți pentru a fi purtați cu bluze mai scurte. Dacă pantalonii nu oferă o acoperire și un sprijin adecvate pentru posterior, asortați-i cu o tunică, o fustă sau o rochie.

Pantalonii sport casual Jeggings sunt puțin mai apropiați ca model de blugi și pot fi purtați cu orice tip de bluză sau top. Aceștia sunt concepuți pentru a vă oferi confortul unor colanți Leggings, dar materialul este mai gros, astfel încât să ofere mai multă acoperire.

Pantalonii sport casual Jeggings sunt deseori concepuți pentru a imita blugii sau, în cazul nostru, pantalonii kaki, cu detalii precum cusături și chiar buzunare false.

Verifică preț Colanți Kaki AICI!

Pantaloni conici (Cigarette Pants)

Pantalonii conici sunt un tip de pantaloni slim fit. Ei au fermoar lateral sau în spate și oferă un aspect subțire. Pantalonii Cigarette kaki sunt ușor de îmbrăcat și dat jos. Dacă descoperiți că aspectul nu funcționează prea bine pentru dvs., încercați să adăugați o pereche de tocuri pentru a da aspectului dvs. ceva mai multă înălțime.

Verifică preț Pantaloni conici kaki AICI!

Pantaloni Palazzo

Pantalonii Palazzo sunt opusul pantalonilor conici (Cigarette). Ei sunt generoși, ampli, ceea ce le conferă un aspect curgător. În funcție de croială și material, ei pot arăta chiar ca o fustă atunci când ești în mișcare. Pantalonii palazzo kaki sunt o declarație de modă. Asortați-i cu o bluză sau cămașă pe corp pentru a echilibra pantalonii largi.

Verifică preț Pantaloni Palazzo kaki AICI!

Întrebări frecvente

Aveți încă întrebări despre pantalonii kaki? Iată răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre acest element de bază al modei.

Care este diferența dintre pantalonii de bărbați și cei de femei?

Cea mai mare diferență între pantalonii pentru bărbați și pantalonii pentru femei este mărimea. Mărimile pantalonilor bărbătești sunt standardizate. Primul număr este numărul de centimetri din jurul taliei, iar al doilea număr este lungimea picioarelor sau mai exact numărul de centrimetri pe interior, măsurați dintre picioare până la gleznă.

Pantalonii pentru femei încep de la mărimea 0 și crește. Mărimile standard cresc, în general, până la 12, iar mărimile mari (plus) ajung la 24. Din păcate, nu există un standard de mărimi la pantalonii pentru femei, deci dacă la un brand avem mărimea 2, la alt brand același pantalon ar putea fi mărimea 6.

Pot femeile să poarte pantaloni pentru bărbați?

Există mai multe moduri în care pantalonii pentru bărbați sunt mai atrăgători decât pantalonii pentru femei. Mărimile standard simplifică descoperirea mărimii dvs. Aceștia au buzunare mai generoase și sunt adesea mai bine construiți.

Cea mai bună modalitate pentru o femeie de a purta pantaloni bărbătești este să cumpere pantaloni care să se potrivească pe șolduri și să îi modifice în rest dacă este cazul. Pantalonii pentru bărbați sunt concepuți pentru a fi modificați, dar pantalonii pentru femei nu.

Cum stabiliți ce mărime purtați la pantaloni?

Pentru a determina mărimea pe care o purtați la pantaloni va trebui să vă măsurați talia. Rotunjiți până la cel mai apropiat număr întreg. Pentru a măsura lungimea cracului, veți începe dintre picioare și veți merge în jos pe interior până la gleznă sau laba piciorului, în funcție de lungimea pe care doriți să o aibă pantalonii.

La pantalonii pentru femei, vă puteți lua măsurătorile și consulta o diagramă de mărimi. Rețineți că dimensiunile femeilor nu sunt universale și pot varia între branduri.

Pantalonii kaki sunt încă la modă?

Pantalonii kaki sunt încă la modă și nu dau semne că vor părăsi scena modei în curând. Confortul și versatilitatea lor îi fac o alegere excelentă pentru garderoba dvs., pentru aproape orice ocazie.

În ce culori sunt disponibili pantalonii kaki?

În timp ce culoarea kaki este întotdeauna o nuanță de bej, cafeniu sau maro, pantalonii kaki sunt disponibili în orice culoare imaginabilă.

Pentru bărbați, culorile bleumarin, gri, verde măsliniu și negru sunt alegeri bune. Femeile au în general mai multe opțiuni de culoare. În plus față de culorile clasice pentru bărbați, pantalonii kaki pentru femei pot fi disponibili pe alb, verde, albastru pal și roșu sunt populare.

Sunt pantalonii kaki pantaloni slacks – formali/de costum?

Termenul slacks – pentru pantaloni formali/de costum – este un alt termen de modă care are o semnificație confuză, dar care este de fapt destul de simplu. Pantalonii slacks sunt pantaloni formali/de costum. Pantalonii de costum eleganți sunt pantaloni formali. Pantalonii kaki nu sunt pantaloni de costum, formali. Nici verii lor apropiați, pantalonii chinos nu sunt.

Sunt pantalonii chinos pantaloni trousers?

Pantalonii pentru care folosim termenul trousers și pantalonii chinos sunt adesea folosiți alternativ pentru a ne referi la pantalonii de costum/formali pentru bărbați, dar ei sunt de fapt tipuri diferite de pantaloni.

Pantalonii pentru care folosim termenul trousers sunt pantaloni de costum (dress pants), care sunt, de asemenea, cunoscuți sub denumirea de slacks sau pantaloni de costum.

Se pot utiliza și combinații ale acestor termeni – dress trousers, trouser slaks, trouser pants, toate referindu-se la același lucru – pantaloni formali, de costum, eleganți.

În timp ce pantalonii chinos sunt considerați mai formali decât pantalonii kaki, ei nu sunt la fel de formali ca pantalonii la care ne referim cu termenul de trousers.

Sunt pantalonii kaki pantaloni business casual sau pantaloni business professional?

Pantalonii kaki sunt pantaloni business casual. Cerințele pentru profesioniștii din afaceri (business professionals) includ o cămașă cu guler și o cravată pentru bărbați, pantaloni formali de costum și un sacou de costum. Femeile ar trebui să poarte o cămașă cu guler și taioare/costume – sacouri cu pantaloni sau fustă. Sunt necesari pantofii formali.

În cazul în care compania dvs. are un cod vestimentar relaxat, puteți alege îmbrăcăminte business casual. Sunt acceptați pantaloni kaki de culoare kaki, bleumarin, albastru sau negru. Mocasinii (pantofi loafers) sau pantofii casual sunt o alegere bună. Încălțămintea sportivă și încălțămintea deschisă nu trebuie purtate.

Ce să îmbraci cu pantaloni kaki?

Puteți purta aproape orice cu pantaloni kaki, în funcție de situație și de lookul pe care îl doriți. Optați pentru un look clasic preppy cu un tricou polo, un cardigan (pulover tricotat cu nasturi), un tricou henley (fără guler, rotund la gât și cu 3-5 nasturi în față) sau o cămașă oxford (cămasă clasică bărbătească).

Un hanorac supradimensionat vă va oferi un stil casual-cool. Adăugarea unei jachete de camuflaj vă va oferi un look unic, fără a încerca prea mult.

În plus față de toate cele de mai sus, femeile pot asorta pantalonii kaki cu un top transparent sau larg pentru seară.

Ce tip de pantofi să porți cu pantalonii kaki?

Din nou, acest lucru depinde de aspectul pe care îl căutați. Pantofii eleganți formali sau pantofii loafer (mocasini) funcționează bine pentru bărbați dacă doriți un stil business casual sau preppy. Femeile îi pot asorta cu pantofi formali, ghete sau sandale.

Dacă scopul tău este confortul casual, îi poți purta cu pantofii tăi de sport preferați.

Când și cum să speli pantalonii kaki?

Cineva trebuie să audă asta. Dacă încă îți speli pantalonii după fiecare purtare, o faci greșit. Pantalonii kaki trebuie spălați după ce au fost purtați de două, trei ori. Există excepții de la această regulă. Dacă ați lucrat sau v-ați antrenat în ei și sunt murdari sau pătați, este timpul să îi spălați.

Pe pantalonii kaki mai subțiri pot prezenta pete, așa că veți dori să utilizați un agent de îndepărtare a petelor cât mai curând posibil. Lăsați soluția să acționeze pe material cel puțin 15 minute și apoi spălați-i în apă caldă (nu fierbinte). Uscați-i la temperatură scăzută pentru a preveni intrarea lor la apă (micșorarea).

Cum poți face materialul pantalonilor Carhartt mai moale?

Pantalonii Carhartt (și articole de îmbrăcăminte similare de la alte branduri) sunt fabricați din pânză de bumbac. Această țesătură grea este extrem de rezistentă, dar este și extrem de rigidă. Nu trebuie să sacrificați confortul pentru practic.

Puteți face materialul pantalonilor mai moale spălându-i singuri cu o ceșcuță de oțet. Opriți ciclul după rotire și lăsați pantalonii să stea în oțet timp de 20 de minute sau mai mult. Apoi începeți din nou ciclul de spălare și finalizați spălarea.

De asemenea, puteți pune pantalonii în uscător cu un pantof de tenis curat. Lăsați-l să funcționeze pe un ciclu de uscare cu aer timp de cel puțin 20 de minute. Pantoful va acționa și combate rigiditatea pantalonilor, astfel încât nu va fi nevoie să faci tu asta.

Pantalonii kaki ar trebui călcați?

Dacă doriți să omiteți călcarea, realizați uscarea cu aer. Puteți să-i lăsați să se usuce direct în mașina de spălat sau să îi scoateți din uscător când sunt încă ușor umezi. Dacă vrei ca pantalonii tăi kaki (și tu de asemenea) să arătați cât mai bine, ar trebui să îi calci.

Pentru a călca pantalonii kaki întoarce-i pe dos. Vei vedea două cusături pe fiecare crac al pantalonilor și una la spate. Când îi speli, aceste cusături se unesc și se lipesc una de alta. Așezați cusăturile din lateral în centru și călcați-le plate, apoi călcați cusătura din spate. Acest lucru va oferi pantalonilor tăi kaki un aspect mai neted.

Verifică preț Pantaloni kaki pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Casmir vara

Pot purta cașmir vara?

Cașmirul este un material versatil, natural, moale și rezistent. Deși este purtat în mod tradițional în lunile reci de iarnă, cașmirul funcționează bine și ca

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care