15 tipuri de pantaloni chino pentru bărbați și femei

Tipuri de pantaloni chino

Există numeroase tipuri de pantaloni chino disponibile. Puteți găsi țesături, tăieturi, stiluri și culori versatile pentru a se potrivi oricărui cod vestimentar sau situație.

Atunci când vă construiți o garderobă potrivită pentru muncă și distracție, priviți acești pantaloni chino ca pe o componentă vitală a stilului dumneavoastră. Puteți găsi un stil și o culoare chino pentru fiecare tip de personalitate și corp. Modelul chino reprezintă o piesă de bază atât a pantalonilor pentru bărbați, cât și a celor pentru femei.

Cei mai mulți oameni se gândesc la pantaloni  chino kaki atunci când menționați cuvântul „chino”, o formă prescurtată de la pantaloni chinezești sau Chinese Pantalones. Aceste obiecte vestimentare versatile vin într-o varietate de tăieturi și culori potrivite pentru orice look, fie el business ori casual sau pentru o ocazie care necesită un pantalon casual.

Aceasta este frumusețea acestui tip de pantaloni. Funcționează ca pantaloni de călătorie, ținută de birou, haine de școală, haine de weekend. Pantalonii chino se potrivesc aproape oricărui cod vestimentar.

În timp ce pantalonul chino de bază a început ca îmbrăcăminte militară pentru SUA, stilul versatil și pantalonii confortabili au atras multă atenție din partea designerilor. De la Calvin Klein la Dockers, de la Gaultier la Gap, pantalonii chino îndeplinesc un rol ca element de bază al modei din secolul XXI.

Ei au trecut de la ținuta militară la ținuta rebelă în anii 1950 iar mai apoi la ținuta preppy în anii 1980 și au rămas de atunci în fruntea modei.

James Dean a asortat pantaloni chino cu un tricou alb și o jachetă de piele neagră pentru a face furori în rândul femeilor. Acel look Rebel Without a Cause a făcut loc fiascoului modei roz și verzi din anii 1980. Fiecare preppy trebuia să poarte un polo roz (somon dacă erai bărbat) cu pantaloni chinosverzi.

Chinosul de astăzi pare să ofere o diversitate mult mai mare în materie de modă.

Țesăturile faimoase chino

În ceea ce privește țesăturile, există puține variații. Bumbacul și țesăturile din bumbac twill reprezintă suma totală a țesăturilor chino. Acești pantaloni ușori au nevoie de puțină călcare și reprezintă o alternativă perfectă la pantalonii din in.

Opțiunile chino elegante pentru femei, cum ar fi modelul houndstooth de la Esprit, par mult mai formale decât pantalonii chino tipici kaki sau roșii pentru femei.

Toată lumea poate purta pantaloni chino. Alegeți dintre chinos slim fit, chinos stretch, chinos skinny, pantaloni chino, chinos denim jeans sau chinos cu pantaloni plisați. Puteți găsi chiar și pantaloni de trening în stil chino ca alternativă la pantalonii de trening.

Amestecul tipic de bumbac twill al acestora face din chino un stil versatil, iar designerii creează tot mai multe ținute pe măsură ce sezonul avansează. Aveți atât de multe opțiuni de pantaloni chino din bumbac din care puteți alege ceea ce vă este pe placul dumneavoastră.

Ținuta perfectă chino

Varietatea țesăturii chino și a amestecurilor sale de bumbac twill, precum și numeroasele tăieturi ale acestor pantaloni asigură faptul că oricine poate găsi ținuta perfectă. Alegeți pantaloni chino drepți sau evazați pentru a face ca o siluetă robustă să pară mai firavă. Optați pentru piesele croite care se strâng în talie.

Acestea vă definesc talia și creează iluzia unui top și a unor picioare bine definite și proporționate. Alegeți haine, în special pantaloni de mărime potrivită. Îmbrăcămintea ar trebui să vă atingă corpul fără să-l strângă și nu ar trebui să arate alte imperfecțiuni cum bineînțeles ar fi puțină grăsime.

Țesătura nu trebuie să se strângă sau să fie întinsă. Evitați pantalonii largi, deoarece aceștia vă măresc circumferința.

Dacă corpul dumneavoastră tinde spre o siluetă zveltă sau atletică, alegeți croiala care să vă pună în evidență mai ales picioarele, dar alegeți o lungime la jumătatea gambei, sau pantaloni croiți care să ajungă sub gleznă. Pantalonii cu gleznă scurtă vă fac să arătați ca și cum ați fi depășit o anumită vârstă.

De asemenea, puteți purta pantaloni cu picioarele largi, care vă permit să vă bucurați de libertatea de mișcare.

Alegerea pantalonilor chino de culoare potrivită

Ca regulă generală, alegeți pantaloni de culoare mai deschisă dacă aveți picioare mai voluminoase sau dacă aveți o greutate în plus. Pantalonii de culoare închisă vă vor face picioarele să pară mai mari, excepție face purtarea unei ținute monocrome.

Purtarea de negru din cap până în picioare oferă un aspect de slăbire. Femeile mai voluptoase pot alege chinos în culori de primăvară, cum ar fi pastelurile. Bucurați-vă de galben, roz și albastru deschis pentru a vă simți mult mai bine în pielea dumneavoastră.

Femeile mai înalte și cele cu siluetă zveltă sau atletică pot purta culori mai închise, cum ar fi negru, maro, albastru marin și violet închis.

Tipuri de pantaloni chino

Un factor important de reținut este faptul că designerii pot combina aceste stiluri de chino. Ați putea achiziționa un pantalon chino cool cu elastic care este mai strâns pe picior cu talie adaptată. Ar putea veni de asemenea cu o curea asortată sau cu o curea ce se poate strânge printr-un nod, așa cum fac cei ce poartă pantaloni chinos “loose” sau largi.

Unele stiluri se aplică atât bărbaților, cât și femeilor, în timp ce altele le găsiți făcute doar pentru un singur sex numai.

Ambele sexe au la dispoziție numeroase opțiuni de țesături pentru pantaloni chinos cum ar fi: din bumbac, din catifea, din pânză, plisate, de zi cu zi și din lână, dar aceștia au fost concepuți inițial pentru bărbați.

Modelele chino pentru femei sunt stilurile de pantaloni cool și stretch, iar designerii de pantaloni, de asemenea, fac acum acestea disponibile și pentru bărbați.

Pantaloni chino pentru bărbați

Chinos de bază

Aceasta se referă la designul original al chinos, un pantalon militar cu croială clasică, fabricat în China pentru armata americană. Bumbacul său ușor oferea un aspect elegant pentru uniforme, necesitând în același timp puțină îngrijire specială. Acești pantaloni ajustați oferă libertate de mișcare și se aseamănă cu pantalonii kaki.

 

Verifică preț Pantaloni Chino pentru bărbați AICI!

Chinos din catifea

Termenul „cord chinos” se referă la un pantalon chino confecționat din țesătură de catifea. Aceștia pot avea orice croială.

Verifică preț Pantaloni Chino din catifea (reiați) pentru bărbați AICI!

Pantaloni chinos cu cinci buzunare din pânză

Termenul “canvas five-pocket chinos” se referă la pantalonii cu cinci buzunare tipice pentru pantalonii de îmbrăcăminte sau pentru blugii tradiționali din denim, dar confecționați din bumbac twill. Croiala acestor pantaloni se potrivește, de obicei, lejer pe picior, precum jeans drepți.

Verifică preț Pantaloni Chino din viscoză pentru bărbați AICI!

Chinos plisat

Termenul chinos plisat se referă la pantalonii cu pliuri în talie și în zona inferioară a trunchiului. Astfel conferă un aspect mai elegant pantalonilor și îi fac să semene cu niște pantaloni eleganți.

Verifică preț Pantaloni Chino plisați pentru bărbați AICI!

Jodhpurs

Termenul “jodhpurs chinos” se referă la pantalonii tăiați larg la șolduri și cu genunchiul strâns până în zona gleznei. Deși nu sunt originari din SUA, pouteți să vă dați în vânt după acest look asociindu-i cu o kurta și o jachetă. De asemenea, se potrivește bine cu o cămașă vestimentară și un blazer.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru bărbați AICI!

Chinos de zi cu zi

Termenul chinos de zi cu zi se referă la chinos casual. Aceștia pot avea pliuri sau nu. Uneori sunt însoțiți de o curea asortată. Acest lucru este valabil pentru modelele pentru bărbați și femei. Se asortează bine cu un tricou sau un polo.

Dacă vă îndreptați spre port sau plajă, îi puteți potrivi cu o pereche de Dockers; în caz contrar, adidașii din pânză se potrivesc bine.

Verifică preț Pantaloni Chino casual pentru bărbați AICI!

Chinos din lână

În mod similar, termenul chinos din lână se referă la un pantalon chino confecționat din țesătură asemănătoare cu cea din care este confecționată o flanelă. Aceasta oferă o alegere confortabilă pentru toamnă sau iarnă.

Acești pantaloni moi reprezintă o alegere ideală pentru a fi purtați la birou pe vreme rece sau la un meci de fotbal de vineri seara, în toamnă.

 

Verifică preț Pantaloni Chino din lână pentru bărbați AICI!

Pantaloni chino pentru femei

Punto Chinos

Termenul “punto chinos” se referă la un pantalon chino care ajunge foarte strâmt la gleznă. (Punto înseamnă punct în spaniolă.) Acești pantaloni au o gleznă foarte conică, astfel încât abia dacă poți băga un vârf de deget în interiorul gleznei. Ei seamănă cu blugii strâmți din anii 1980 la gleznă.

Verifică preț Pantaloni Chino croială conică pentru femei AICI!

Chino elastic

Termenul chino elastic se referă la un pantalon elastic care folosește stilul chino și o țesătură ușoară, de obicei bumbac twill cu cel puțin două procente de Lycra adăugată. Acest lucru conferă extensibilitate țesăturii și face ca aceasta să se potrivească mai mult ca un pantalon cu barete, dar fără barete.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru femei AICI!

Chinos elastic estompați

Termenul se referă la o variație pe tema chino elastic. Acest tip de pantaloni primește o spălare, înainte de a fi expediați către comercianții cu amănuntul. Această spălare estompează ușor coloranții folosiți la colorarea țesăturii.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru femei AICI!

Chinos paper bag

Acest stil de chinos pentru femei seamănă cu lejeritatea unei pungi de hârtie pentru cumpărături. O centură atașată fixează talia pantalonilor. Legăturile lungi ale curelei atârnă în față, sub talie. Acest stil se pretează la o cămașă băgată în pantaloni, de obicei o cămașă cu nasturi, purtată cu pantofi sport.

Verifică preț Pantaloni Chino cu cordon pentru femei AICI!

Cool Chinos

Termenul „cool chinos” se referă la designul de bază al chinosului, cu talia și trunchiul adaptate și piciorul ușor conic, dar folosind un bumbac mult mai ușor. Unii chinos cool îmbină bumbacul ușor și inul pentru a oferi un pantalon cu greutate de vară care arată bine, își păstrează forma și se potrivește multor look-uri business și casual.

Pantalonii chinos cool reprezintă un pantalon ideal pentru călătoriile de vară.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru femei AICI!

Pantaloni Chino Slim

Termenul de pantaloni “chinos slim” se referă la un pantalon cu un design plat în față, care se potrivește perfect pe picioare și se îngustează până la gleznă. Aceștia folosesc o deschidere mică a piciorului la gleznă.

Atunci când apucați pantalonii în timp ce îi purtați, ar trebui să aveți aproximativ o jumătate de centimetru de țesătură între degete. Ținuta ar trebui să fie strâmtă, dar nu prea strânsă.

Verifică preț Pantaloni Chino slim pentru femei AICI!

Chinos skinny

Termenul “chinos skinny” se referă la un pantalon cu un design plat în față, care se potrivește mai bine decât chinos slim. Gândiți-vă la blugii skinny și înlocuiți țesătura de bumbac cu denim. Aceștia se potrivesc strâns, similar cu jeggings.

Verifică preț Pantaloni Chino skinny pentru femei AICI!

Jersey Chino

Womenswear a introdus jersey chino și nu, nu se referă la Jersey Shore. Termenul “jersey chinos” se referă la materialul folosit pentru pantaloni. Acești pantaloni folosesc aceeași țesătură confortabilă ca o rochie din jersey, un tricot din bumbac, mătase sau lână.

Verifică preț Pantaloni chino din bumbac pentru femei AICI!

Întrebări frecvente despre pantaloni chino

O selecție colorată de chinos atârnând pe un raft.

Ce fel de oameni poartă blugi și ce fel de oameni poartă pantaloni chino?

Atât chinos, cât și blugii oferă un aspect potrivit pentru fiecare persoană. Cele două tipuri de îmbrăcăminte diferă prin situațiile în care le veți purta. Blugii se dovedesc a fi un look potrivit pentru evenimente casual sau pentru a face comisioane.

Puteți purta blugii ca un look casual la meciul de fotbal al copilului dumneavoastră sau la cumpărături cu prietenii. Purtați pantalonii chinos la birou sau la evenimente mai elegante care necesită pantaloni de gală, cum ar fi evenimentele cu ținută business casual. Ambele alegeri se potrivesc bine cu un tricou polo.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru bărbați AICI!

Ce sunt pantalonii cargo sau chino?

Termenii pantaloni cargo și pantaloni chino se referă la două tipuri diferite de îmbrăcăminte. Construcția tipică a pantalonilor cargo constă în multe buzunare în partea din față și pe părțile laterale ale pantalonilor și o croială spațioasă, de tip boxy a picioarelor.

Pantalonii Chino au două buzunare laterale și unul sau două buzunare din spate, denumite buzunare pentru portofel. Aceștia adoptă o croială conică a piciorului și se pretează la ocazii mai elegante, în timp ce pantalonii cargo sunt potriviți pentru întâlniri cu prietenii sau pentru a merge în camping în weekend.

Ce tipuri de tivuri au acești pantaloni chino?

Depinde dacă pantalonii chinos au fost concepuți pentru bărbați sau pentru femei. Chinos pentru bărbați au de obicei o lungime mai mare a piciorului și tivul pantalonilor ajunge chiar sub gleznă. Acest lucru îi face să fie potriviți pentru a fi purtați cu un mocasin sau cu un pantof elegant.

Pantalonii chinos pentru femei pot avea lungimea Capri sau lungimea până la gleznă. De obicei, aceștia ajung la sau chiar deasupra gleznei. Acest lucru îi face potriviți pentru a fi purtați cu tocuri sau cu pantofi cu tocuri plate. De asemenea, îi face potriviți pentru a fi purtați cu adidași din pânză.

Care este diferența dintre pantalonii de bumbac și chino?

Inițial, nu existau prea multe diferențe între cele două, deoarece atât pantalonii, cât și chino erau confecționați din bumbac. Pantalonii chino de astăzi includ Lycra sau Elastan pentru a oferi mai multă elasticitate pantalonilor și o mai bună potrivire.

Cu toate acestea, designerii încă mai fac pantaloni din bumbac. O croială de pantalon și o croială chino diferă. O croială de pantalon are de obicei picioarele mai largi până la gleznă, în timp ce chinos vin într-o varietate de croieli și stiluri, majoritatea dintre ele fiind mai înguste pe măsură ce se apropie de gleznă.

Pot fi purtați pantalonii chino la ocazii formale?

Un bărbat ar putea purta pantaloni chino negri la o ocazie semi-formală, atunci când îi asortează cu un sacou negru sau un sacou de costum, cravată, pantofi și șosete de gală. Alte culori de chino nu ar fi potrivite pentru un eveniment semi-formal. Pantalonii chino nu oferă o ținută suficient de elegantă pentru un eveniment formal.

Ar trebui să purtați un smoching pentru un eveniment formal.

O ceremonie de tip black-tie necesită un smoching negru, fără frac, asortat cu un papion negru. Pentru o ceremonie de tip white-tie este necesar un frac alb și papion alb. Un eveniment cu cravată albă este cea mai formală dintre ocazii și este, de obicei, o nuntă a înaltei societăți sau o strângere de fonduri opulentă.

Ce faceți cu pantalonii chino ușor decolorați?

De la apariția modei stonewashed și a aspectului decolorat, puteți continua să purtați pantaloni chinos ușor decolorați. În loc să îi folosiți ca ținută de birou, odată ce culoarea se estompează, relevați-i pentru ținutele de weekend. Îi puteți purta în continuare pentru a face comisioane, pentru a juca golf sau pentru a naviga.

Ar trebui să alegeți kaki sau chino?

Unii oameni cred că kaki și chinos sunt același lucru. Designerii construiesc kaki dintr-o țesătură mai grea decât chinos. Croiala kaki seamănă mai mult cu pantalonii de bumbac decât cu chinos, mai conici.

Ar trebui să purtați pantaloni chinos sau pantaloni pentru absolvire?

Poți purta oricare dintre ele, dar, probabil, chinosul ți se va părea mai confortabil. Designerii folosesc o țesătură de bumbac mai ușoară pentru chinos și acest lucru îi face mai răcoroși la sfârșitul primăverii și vara.

Multe localități din SUA au deja temperaturi de 90 sau 100 de grade Fahrenheit în luna mai, când au loc majoritatea ceremoniilor de absolvire. Cu cât este mai ușoară țesătura, cu atât mai bine.

Care este diferența dintre chinos și pantalonii skinny?

Chinos sunt un tip de pantaloni skinny. Aceștia folosesc o țesătură mai ușoară. În îmbrăcămintea pentru bărbați, pantalonii se referă la categoria largă de pantaloni. De asemenea, se referă în mod specific la pantalonii de costum sau la pantalonii de ceremonie.

Termenul de pantaloni skinny se referă la un pantalon pentru bărbați care prezintă o croială care se conformează piciorului și se îngustează pe măsură ce piciorul se apropie de gleznă. Un pantalon are de obicei o manșetă la tiv, în timp ce un chino nu are.

Ambele tipuri de pantaloni au, de obicei, buzunare la șold și unul sau două buzunare în spate potrivite pentru depozitarea portofelului.

Care este diferența dintre pantaloni și pantalonii destinati ocaziilor formale?

Un pantalon formal este un tip de pantalon. Pantalonii însoțesc, de obicei, o haină de costum și au un design adaptat. Piesele de sus și de jos ale ținutei unui bărbat formează un costum, un sacou sau o haină de costum și pantaloni din material asortat, folosind același tip de cusături și un design complementar.

Un pantalon formal vine separat de un costum. Puteți achiziționa pantalonii formali în mai multe culori.

De ce în SUA numele pantalonilor și a lenjeriei intime coincide?

Numele pantalonilor din SUA variază. Pantaloni, chinos, kaki, blugi, slacks, corduroys sau cords. Acești termeni diferă de cei utilizați în alte țări vorbitoare de limba engleză.

În Regatul Unit, de exemplu, un bărbat poartă pantaloni (trousers) pe partea exterioară a ținutei, iar pantalonii(pants) se referă la lenjeria de corp, lenjeria intimă, boxerii, chiloții sau boxer briefs, așa cum li se spune în SUA.

În Australia, cei doi termeni, trousers și pants, sunt interschimbabili. Alte țări vorbitoare de limba engleză folosesc convențiile din Marea Britanie.

Câte tipuri de pantaloni există?

Există opt tipuri principale de pantaloni. Chinos sunt cei mai comuni și mai populari. Alte tipuri de pantaloni includ pantalonii casual, pantalonii formali, joggerii, blugii, pantalonii de trening, pantalonii cargo și jodhpurs.

Verifică preț Pantaloni pentru bărbați și femei – diverse tipuri AICI!

Ce culoare de chinos să alegem?

Acest răspuns variază în funcție de bărbați și femei. În general, fiecare persoană are nevoie de o pereche de pantaloni chinos cafenii sau kaki pentru a oferi o alegere mai ușoară decât kaki. Această culoare de pantaloni se potrivește cu majoritatea situațiilor business casual. Îi puteți purta la birou sau în weekend-uri.

De asemenea, aveți nevoie de pantaloni chinos într-o varietate de alte culori.

Bărbații ar trebui să aibă cel puțin o pereche de pantaloni chinos negri, o pereche de pantaloni albastru marin și o pereche de pantaloni chinos albi. Verdele este, de asemenea, o culoare populară, deoarece multor bărbați le place să îi poarte pe terenul de golf.

Femeile au acces la o gamă mai mare de culori. Alegeți din gama cromatică ccea ce vă place, dar, pe lângă culorile obligatorii pentru bărbați, adăugați o pereche de chinos roșii, precum și ceva mai unic, cum ar fi mov sau portocaliu, sau galben. Acestea reprezintă look-uri amuzante pentru weekend.

Verifică preț Pantaloni pentru bărbați și femei – diverse culori AICI!

Este kaki culoarea sau stilul?

Kaki(tipul de pantalon) vine în culoarea kaki, precum și în culoarea cafeniu, verde măsliniu, crem/bej și, uneori, negru. Inițial, kaki era disponibil doar în culoarea kaki. Acești pantaloni de bumbac mai grei au fost creați în armată pentru a oferi un aspect mai elegant, care nu necesita călcare sau foarte puțină călcare.

Totuși, le permitea ofițerilor să arate bine, deoarece talia și partea inferioară a trunchiului aveau pliuri și cute, în timp ce picioarele pantalonilor aveau un pliu. Pe măsură ce armata a integrat mai multe culori în opțiunile sale de kaki, culorile s-au popularizat și în rândul populației generale.

Verifică preț Pantaloni chino kaki pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci cu breton

27 de peruci cu breton

Perucile sunt o modalitate excelentă de a-ți schimba stilul părului. Celebritățile le poartă de ani de zile. Acum ar putea fi momentul să le încerci

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care