55 de tipuri de rochii – rochia potrivită pentru orice ocazie

Tipuri de rochii

Consultați ghidul nostru amplu pentru în care veți găsi 55 de tipuri de rochii din toată lumea pentru a alege modelul perfect pentru un eveniment și pentru tipul dvs. de corp. De la rochii shift cu o croială dreaptă și lejeră și rochii tent – cort, la rochii de mireasă, la rochii de cocktail, puteți găsi orice în acest ghid al tipurilor de rochii.

Indiferent cum numiți rochiile (dresses, frocks sau gowns în engleză), probabil că ați purtat multe dintre ele. Ai purtat rochii scurte, lungi, strâmte și largi. Poate că ați visat o rochie de bal, o rochie de mireasă sau o altă rochie importantă pe care să o puteți purta într-o zi.

Dar știați denumirea ei corectă? Există multe tipuri diferite de rochii. Și fără această listă, probabil că nu veți putea niciodată să le numiți pe toate!

Conținut:

O lume a rochiilor

De la rochii formale lungi de seară până la rochiile minuscule mini, rochiile pentru femei pot cunoaște o mare varietate, de la cele foarte scurte la cele largi până în pământ.

Vânzările de rochii generează 41 de miliarde de USD în fiecare an numai în SUA. Femeile din fiecare țară poartă rochii. Deoarece moda variază în funcție de cultură și climă, există o multitudine de tipuri de rochii. Rochiile pentru femei există în diferite forme, modele, țesături, materiale și culori.

Definiția rochiei

Deci, ce face o rochie să fie rochie?

Termenul de rochie se referă la un articol vestimentar dintr-o singură piesă care acoperă trunchiul și o porțiune a picioarelor sau întreaga lungime a picioarelor fără a împărți materialul care acoperă picioarele și a vorbi despre pantaloni. Porțiunea inferioară a unei rochii formează o fustă. După cum vă puteți imagina, designerii de îmbrăcăminte profită de versatilitatea acestui articol de îmbrăcăminte.

De unde să cumpărați rochii

A cumpăra rochii pot dura ceva timp. Dacă ți se pare greu să găsești o rochie care să ți se potrivească în mod corespunzător, s-ar putea să vrei să faci cumpărături personal. Uneori, asta nu se poate întâmpla.

Cumpărături la superlativ

Poate că îți place să dai lovitura la cumpărături. Nu vă deranjează să vizitați mall-ul local sau magazinele din zona voastră pentru zonele cu îmbrăcăminte și pentru a încerca ținute.

Nu uitați să luați cu voi pantofii pe care doriți să îi purtați cu rochia. Dacă cumpărați pantofi în același timp, alegeți o pereche de pantofi cu toc sau balerini potriviți pentru tipul de rochie pe care o veți achiziționa și luați-i cu voi în cabina de probă.

Dacă respectiva cabină de probă are doar o singură oglindă, ieșiți din cabină pentru a vă observa în mai multe oglinzi ca să examinați fiecare ținută din unghiuri multiple.

Cumparaturi online

Multe magazine universale și magazine de îmbrăcăminte pentru femei au acum opțiuni de comerț electronic. Indiferent de bugetul dvs., stil sau mărimea pe care o purtați, puteți găsi o rochie online. Puteți avea cu ușurință articolele preferate expediate direct la ușă.

Verifică preț Rochii – diverse modele AICI!

Experiență personalizată

De asemenea, ați putea lua în considerare utilizarea unui designer pentru o rochie pe comandă. Această opțiune are sens dacă aveți o formă a corpului dificil de încadrat într-o categorie.

Multe sportive de performanță, de exemplu, se confruntă cu această problemă, deoarece majoritatea designerilor nu realizează îmbrăcăminte croită pentru persoanele cu construcții foarte atletice, pentru cei de statură mică sau pentru cei extrem de înalți. Acest lucru face din achiziționarea unei rochii o acțiune dificilă pentru sportivele de performanță.

Moda hainelor personalizate a făcut ca achiziționarea de îmbrăcăminte la comandă să fie mult mai ușoară și mai accesibilă. Achiziționarea unui design personalizat vă poate oferi, de asemenea, o opțiune mai versatilă.

Puteți avea mai multe cordoane, curele sau eșarfe concepute ca parte a rochiei, permițându-vă să schimbați accesoriile și să faceți rochia să pară o ținută diferită.

Achiziționarea unui blazer sau a unui sacou asortat poate adăuga, de asemenea,  versatilitate îmbrăcămintei. Un designer poate crea o fustă cu fermoare pe interior, ascunse de o cusătură pe partea exterioară. Când deschideți fermoarele, puteți schimba lungime a fustei, oferind o lungime maxi, midi și mini într-o singură fustă.

Creațiile cu fermoar vă permit să purtați aceeași rochie în toate cele patru anotimpuri. Aceste opțiuni fac investiția într-o rochie pe comandă mult mai accesibilă, deoarece rochia rezultată oferă trei opțiuni diferite de lungime și un aspect de birou atunci când este asortată cu un blazer.

Istoria rochiilor

Istoria rochiilor pentru femei datează din Egiptul Antic, când femeile precum Regina Cleopatra purtau rochii lungi din țesături ușoare, cum ar fi inul sau alte țesături transparente. Aceste țesături care respiră ofereau răcoare și eliminau umezeala în perioadele agitate din 51 î.e.n.

Deși modelele rochiilor a rămas simplu, femeile le-împodobeau cu aur sau pietre semiprețioase.

Câteva decenii mai târziu, grecii au îmbunătățit designul egiptean, folosind deopotrivă și pânză, dar adăugând mătasea ca material preferat. Metoda lor de drapare sau înfășurare a țesăturii, în stil togă, nu necesita cusut.

Țesăturile ușoare și desenele simple care necesitau puțin sau deloc cusut au rămas populare timp de secole. Femeile pur și simplu își doreau să arunce ceva pe ele și să plece. Vremurile s-au schimbat și, în jurul anului 1450, curțile regale din Europa au început să încredințeze designerilor de modă crearea de ținute cu ornamente.

Evolutia rochiei

Trăind într-un climat foarte diferit de cel al Egiptului sau Greciei, femeile din Europa se îmbrăcau pentru a le fi cald. Hainele in straturi suprapuse au devenit populare, la fel ca și țesăturile mai grele, mai groase.

Această perioadă a adăugat panglică și alte ornamente rochiilor, cusându-le pe îmbrăcăminte, spre deosebire de felul în care le purtau egiptenii, necusute și doar înfășurate.

Pe măsură ce timpurile medievale s-au dezvoltat, s-a dezvoltat și moda de la curte, originea lui haute couture. Anne Boleyn, una dintre numeroasele soții ale lui Henric al VIII-lea, a preferat rochiile de catifea.

Femeile din această perioadă purtau decolteuri pătrate și coliere pentru a afișa bogăția familiei. Moda Gaudy a făcut legea în acea perioadă. Eșarfele lungi ca o curea lejeră sau accesoriu s-au dovedit de asemenea populare.

Până în 1650, au devenit populare două tendințe care vor rămâne la modă pentru totdeauna. Adevăratul model pe talie nu a folosit nici talia tip empire, care marca linia taliei chiar sub bust, nici talia înaltă a timpurilor medievale timpurii. Cu această centură plasată exact acolo unde se află de fapt talia unei femei, designerii au creat primele fuste cu crinolină (malacof).

Mai degrabă decât forma rotundă pe care au luat-o în cele din urmă, cele mai vechi fuste cu crinolină erau ovale. Ele făceau ca rochia să se evazeze în ambele părți și tendința modei a făcut ca femeile să fie nevoite să treacă lateral prin uși timp de zeci de ani, când fustele lor au devenit mai largi decât ușile prin care trebuiau să treacă.

Influența americană

O mică țară, cu doar câteva colonii la vremea respectivă, a început să influențeze moda. Deși avea doar 13 colonii, națiunea care avea să devină cunoscută sub numele de Statele Unite ale Americii a combinat cetățeni din Franța, Anglia, Spania, Scoția și Irlanda.

O dată cu influența modei din fiecăre țară, împreună cu munca constantă necesară pentru a forma o nouă națiune, moda femeilor s-a simplificat. Chiar și debutantele bogate ale vremii, precum viitoarea primă doamnă Martha Washington, purtau o rochie deschisă în față, acoperită cu o fustă de culoare contrastantă.

În colonii, femeile tinere și bătrâne au ales modele mai simple, mai puțin opulente, pentru fluiditate și o lejeritate accentuată în mișcare.

Până în 1790, noul stat SUA a influențat moda, ajutând la readucerea taliei tip empire (linia taliei marcată sub bust). Un decolteu înalt, drapat, a eliminat în cele din urmă nevoia de kilograme de bijuterii și asta a sporit libertatea de mișcare.

Influența egipteană și grecească a reapărut în anii 1800. Muselina a devenit țesătura „de rezistență”. Mânecile scurte care acopereau doar umerii (cap sleeves)  au devenit la modă, la fel și volanele pe o rochie cu talie empire, pentru ținută formală. Până în 1820, fustele lungi și-au recăpătat popularitatea. O nouă modă a provocat furori: rochia fără umeri.

În anii 1850, fusta cu crinolină a revenit în modă. De data aceasta, cercul ajungea pănă la podea, oferind o formă de clopot.

Rochiile au început să fie împodobite cu ornamente, precum flori mari sau mărgele cusute. În deceniul următor, fustele au rămas lungi, dar în spate, pe fese, a apărut un surplus de material amplu și umflat, în timp ce partea din față a rămas aproape dreaptă. Când o femeie se așeza pe scaun, era departe de a fi o sarcină ușoară.

Moda modernă

Spre sfârșitul anilor 1800 și începutul epocii victoriene, rochiile pentru femei acopereau corpul de sus până jos, aveau guler înalt și mâneci lungi.

Moda a devenit serioasă pe măsură ce femeile s-au modernizat. Deși cunoscută pentru afișarea unui aspect pudic, fals uneori, epoca victoriană a dat naștere unei alte ere importante care va influența pentru totdeauna moda: drepturile femeilor.

La mijlocul anilor 1800, s-au conturat câteva noțiuni și idei vitale. Acestea au influențat viitorul modei și al vieții. Pe măsură ce epoca victoriană s-a încheiat și a evoluat în epoca eduardiană, femeile au convins mai mulți oameni de importanța lor socială. Pe măsură ce linia tivului s-a ridicat în sfârșit deasupra gleznei în 1910, femeile erau pregătite pentru o nouă eră.

Totul s-a întâmplat în anul 1920. Femeile au primit dreptul de vot. Moda s-a schimbat pentru a se potrivi femeii moderne și linia tivului s-a ridicat în mod remarcabil. Fata numită de americani flapper – codană, emancipată – a devenit la modă. Ea frecventa cluburile de noapte. Ea obișnuia să bea si să fumeze în public. Ea avea serviciu. Ea avea drept de vot.

Aceste femei emancipate, flapper, cu fusta scurtă midi (până la genunchi) și rochia fără mâneci, nu rochie de seară, a intrat în centrul atenției și despre ea se discuta peste tot. Această intelectuală îmbrăcată într-o rochie cu talie căzută pe șolduri (drop-waist dress) putea dansa dansul Charleston cu tine într-un moment, iar în următorul să discute despre politică la o băutură.

Rochiile din satin și mătase au devenit din nou populare în anii 1920, dar prăbușirea pieței bursiere din 1929 (stock market crash) a schimbat radical moda în SUA și în întreaga lume.

Criza financiară a distrus multe afaceri. Brusc, cei bogați n-au mai avut nimic, iar cei care lucrau pentru ei au avut și mai puțin. Moda a devenit mai puțin despre petreceri și opulență și mai mult despre hainele de lucru.

Anii 1930 au adus noi modele pentru îmbrăcăminte bazate pe o gama largă de decolteuri, lungimi ale mânecii și rochiei. Rochia a primit, de asemenea, o nouă competiție pe scena modei, deoarece anii 1930 au introdus pantalonii pentru femei.

Războiul din anii 1940 a adus raționalizarea, dar a influențat din nou îmbrăcămintea femeilor, întrucât femeile reprezentau acum majoritatea forței de muncă. Cu majoritatea țărilor în război, bărbații de vârstă adultă erau la luptă. Femeile au preluat eforturile de acasă, conducând fabrici de muniție, afaceri, spitale, școli și multe altele.

Costumul de afaceri pentru femei a intrat în vogă și nu a mai ieșit niciodată. Fustele în forma literei A (A-line) cu centură și sacou se potriveau femeii de afaceri din anii 1940. Odată terminat războiul, țesătura ruche (material încrețit în diverse moduri) și alte atingeri jucăușe s-au alăturat costumului de afaceri și altor rochii.

Anii 1950 au introdus popularitatea rochiilor pentru ceai (7-10 cm sub genunchi), în special pentru evenimente formale sau semi-formale. Casa Dior a exercitat cea mai mare influență și s-a impus ca un brand iconic al modei de-a lungul timpului.

Anii 1960 au adus rochia teacă, rochia dreaptă pe corp cu talia marcată sau nu și fără mâneci (sheath dress) făcută faimoasă de prima doamnă, Jackie Kennedy. În timp ce cei bogați i-au urmat exemplul, adolescenții și cei  de 20 de ani au ales look-ul modern cu fusta mini și pantofi cu tocuri groase (chunky heels).

Lungimea scurtă a rochiei/fustei a rămas lungimea preferată în modă timp de zeci de ani. Anii ’70 până în anii ’90 au folosit mini-lungimea ca simbol pentru moda ideală. Anii 1980 au adăugat căptușeală cu pernițe pe umeri la aproape orice articol vestimentar, cu excepția costumelor de baie.

Femeile au început să preia sălile de consiliu și au simțit nevoia să se îmbrace ca niște apărătoare ale afacerii.

Anii 1990 au devenit minimaliști în aspectul și lungimea rochiei. Lungimea micro mini a devenit atât de populară încât Drew Barrymore a purtat-o ​​pe covorul roșu. Singurul loc unde puteai găsi o rochie lungă era la un concert al lui Cher sau la un eveniment formal de strângere de fonduri.

Reacția la acest lucru a venit la începutul anilor 2000 cu rochia maxi. Acest look a asortat țesăturile BoHo cu o fustă pănă la gleznă. Noul secol a adus, de asemenea, o perioadă de distracție vintage, în care au revenit în vogă rochițele la modă din trecut.

Tipuri de rochii

Din acel model de bază al unei singure bucăți de material provin multe variante. Lungimea rochiei variază de la micro-mini la rochii maxi, inclusiv mini, midi, semi-formale, pentru ceai (7-10 cm sub genunchi) și lungi până în pământ. Croiala fustelor include forma literei A (A-line), clopot (the bell), creionul (the pencil), mulată (the slip) și trabuc (the cigar).

Mânecile pot varia de la fără mâneci, ca la un tricou prins la spate sau stil tub, până la mâneci lungi. Între acestea se află rochiile fără umeri, cu mânecă, Bardot, mâneci scurte, mâneci largi sau clopot, mâneci trei sferturi și mâneci prinse de degetul mare sau cu mănuși fără degete.

Diferite culturi contribuie cu propriile lor modele, depășind nu doar granițele, ci și oceanele pentru a ajunge la țărmurile străine cu felul în care arată. Modelele din culturile chineză, japoneză, franceză, italiană, indiană și din diferite culturi caraibiene au devenit populare în întreaga lume și în prezent aglomerează rafturile de îmbrăcăminte americane.

Tocmai când credeți că designerii au epuizat orice idee posibilă, ei apar cu ceva de genul rochiei de carne (meat dress), creată din bucăți de carne reale. Rochiile cu pene au fost și ele ceva wow, de asemenea. În anii 1960 și începutul anilor 1970, rochiile din hârtie de ziar au fost la modă.

Fabricate din material de ziar, nu au durat mult, dar s-au dovedit distractive dacă aveai nevoie să citești ceva în metrou.

Gaultier a creat forma sutienului conic pentru corsetele sale, în timp ce Nicole Moan folosește ceramică pentru corsetele modelelor și poșete asortate.

Materialele tipice includ mătase, satin, bumbac, poliester, muselină, Lycra, dantelă, piele naturală și artificială. Ornamentele pot include plasă, capse, mărgele, paiete, broderii sau panglici.

Verifică preț Rochii – diverse modele AICI!

Rochia în forma literei A (A-line)

Christian Dior a introdus rochia A-line în anul 1955. O linie completă de modă a acestor rochii nu a fost introdusă pe scena modei decât în anul ​​1958, când a fost creată de Yves Saint Laurent.

Model

Rochia A-line are forma unui A. Este strâmtă în jurul umerilor și se evazează ușor spre linia tivului. Un model A-line are de obicei lungimea până la jumătatea coapsei, dar se fac versiuni mai lungi și mai scurte. Importantă este silueta în formă de A.

Verifică preț Rochii cu croială în „A” AICI!

Rochia Şorţ (Apron)

Rochia șorț este recunoscută imediat și are origini foarte vechi. Cunoscută și sub numele de pinafore în engleză, rochia șorț este asociată pe scară largă cu îmbrăcămintea vikingă. Apare adesea în filme ca o alegere obișnuită de modă. Cu toate acestea, dovezile sugerează că rochia șorț poate fi o invenție modernă … mai mult decât o interpretare a îmbrăcămintei Vikinge.

Istorie

Acest articol vestimentar a evoluat probabil dintr-un articol purtat în anii 1300, o rochie purtată deasupra, cunoscută sub numele de surcote, care era purtată peste o altă rochie. Decolteul larg al surcotei a creat un aspect foarte asemănător cu al unei rochii cu bretelele pe umeri.

Model

Rochia șorț are o fustă lungă cu o parte frontală care se extinde peste bust. Această îmbrăcăminte purtată deasupra unei alte rochii poate fi fixată în poziție sau poate avea bretele pe umeri. Rochiile șorț sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de pulovere sau rochii pulover.

Verifică preț Rochii Șorț AICI!

Rochia Asimetrică

Rochia asimetrică a explodat pe scena modei în anii 1970, când Roy Halston a lansat o serie de rochii cu tivuri înclinate. Halston a fost inspirat de rochiile antice grecești, conform Joy of Clothes. Modelele de rochii asimetrice sunt încă foarte apreciate în lumea modei.

Datorită variațiilor vaste, majoritatea tipurilor de corp se potrivesc în mod obișnuit cu un design de rochie asimetrică.

Verifică preț Rochii asimetrice AICI!

Rochia Baby doll

Rochia Baby doll sau babydoll era o cămașă de noapte înainte de a fi o rochie. Rochia Babydoll a fost creată de Sylvia Pedler în 1942. Designul scurtat a fost un rezultat direct al penuriei de țesături din timpul celui de-al doilea război mondial, potrivit Glamour.

Model

Rochiile Babydoll au devenit îmbrăcăminte de zi în anii 1960. Atunci și-au adoptat înfățișarea proprie cu mâneci lungi, lungime scurtă și talie înaltă, empire (cu linia taliei sub bust).

Verifică preț Rochii Babydoll AICI!

Rochia de bal

Rochia de bal (ball dress sau ball gown) este un model clasic atât de popular, încât a fost reprezentată în basme.

Istorie

Potrivit Love to Know, rochiile de bal datează din Evul Mediu. Ele au fost foarte popular în anii 1800, când balurile erau o distracție sărbătorită.

Model

În mod tradițional, rochiile de bal sunt rochii fără mâneci, cu corset strâmt și fuste largi și lungi. Ele sunt adesea foarte elaborate și purtate pentru cele mai formale evenimente. Forma rochiei de bal este modelul popular de rochie de mireasă. Datorită asocierii acestei rochii cu personajele Disney, rochia de bal este cunoscută și sub numele de rochie de prințesă.

Verifică preț Rochii de bal AICI!

Rochia mulată pe corp Bandage

Rochia mulată pe corp Bandage (tip bandaj) a fost în vogă la sfârșitul anilor 1990, imediat după ce a fost creată de Herve Leroux, care va deveni ulterior Herve Leger. Vedete sexy ca Cindy Crawford au purtat rochii mulate pe corp Bandage, ca o îmbrățișare, numite astfel pentru că arată ca niște bandaje înfășurate strâns în jurul corpului.

Dar această rochie a explodat din nou pe scena modei în anii 2000, îmbrățișând corpurile unor vedete uriașe precum Lindsay Lohan, Kristen Stewart și Kate Winslet. Designerii au dus rochia Bandage la nivelul următor în acest moment, creând și modele lungi pe lângă modelele standard scurte, de mini-rochie.

Verifică preț Rochii pe corp Bandage AICI!

Rochia Bardot

Rochia Bardot poate avea orice lungime și poate avea orice tip de talie. Poate fi fără mâneci sau să aibă mâneci lungi.

Rochia Bardot poate avea aproape orice model, atâta timp cât are singura caracteristică care o face rochia Bardot: are umerii descoperiți. Decolteul Bardot larg, cu umerii dezgoliți, a luat acest nume în anii 1950 datorită starului de cinema Brigitte Bardot. Ea purta deseori acest model și a popularizat rochia fără umeri.

Model

Orice rochie cu umerii goi este o rochie Bardot, deși rochiile Bardot pot fi și multe alte tipuri de rochii.

Verifică preț Rochii Bardot AICI!

Rochia cu mânecă clopot

Mânecile clopot sau mânecile evazate sunt un stil antic și existau în Japonia acum cel puțin 700 de ani, când mânecile evazate dramatic reprezentau modelele de kimono ale zilei. Mânecile clopot sunt probabil cel mai des asociate cu epoca medievală, când mânecile evazate reprezentau marea parte a modei.

Persoanele cu rang de la curțile regale purtau cele mai mari și mai elaborate mâneci clopot ca simbol al bogăției și rangului lor. Mânecile erau adesea împodobite cu blană pentru a fi și mai luxoase.

Istorie

Mânecile clopot au fost cu adevărat o parte a modei timp de secole, persistând întotdeauna undeva în lumea modei și reaparând ici și colo ca un element de design clasic și folosit adesea. Mânecile clopot au ajuns la nivelul următor în anii 1970, când pantalonii evazați făceau furori în modă.

Mânecile clopot și pantalonii evazați reprezentau o potrivire perfectă în modă. De asemenea, mânecile clopot au devenit un element popular al rochiilor în stil tradițional țărănesc.

Model

Orice rochie care are mâneci clopot poate fi numită o rochie cu mânecă clopot, în ciuda lungimii mânecilor sau a modelului general. Mânecile clopot sunt acum un element clasic al modei care nu se demodează pe deplin și care pare întotdeauna să devină super la modă la fiecare câteva decenii.

Păstrați-vă la îndemână rochiile cu mânecă clopot, deoarece în orice moment, ele pot deveni modelul fierbinte pe care toată lumea vrea să îl poarte.

Verifică preț Rochii cu mâneci clopot AICI!

Rochia Blazer

Un relativ nou venit pe scena modei, rochia blazer are partea superioară care arată ca un blazer cu nasturi. De obicei, rochia blazer are lungimea până la jumătatea coapsei, deși poate fi oricât de lungă, chiar și până la gleznă. Aceasta poate fi o rochie casual sau o rochie de birou, în funcție de stilul pe care îl abordați.

Verifică preț Rochii-sacou AICI!

Rochia bluzată (Blouson)

Rochiile Blouson sunt tăiate în talie cu o parte superioară lejeră care se bluzează peste linia taliei. Modelele de rochie Blouson sunt adesea lejere, drapate și aerisite și pot avea orice lungime. Ceea ce este important ca elemente este partea superioară bluzată și linia taliei marcată. Aceasta este ceea ce face ca o rochie bluzată să fie o rochie bluzată.

Verifică preț Rochii tip cămașă AICI!

Rochia Bodycon

La fel ca rochia bandaj, mulată pe corp ca și cum corpul ar fi înfășurat într-un bandaj, rochia bodycon urmează forma corpului și îmbrățișează silueta. De fapt, cele două modele sunt adesea amestecate. Cu toate acestea, există unele diferențe între aceste două tipuri de rochii.

Model

Rochiile tip bandaj sunt realizate în modele care arată ca niște benzi de țesătură înfășurate în jurul corpului pentru a obține un aspect mulat pe corp. Modelele de rochie bodycon sunt strâmte pe corp și sunt confecționate din orice țesătură, fără să aibă aspect de bandaj.

Spre deosebire de rochiile tip bandaj, rochiile bodycon nu oferă niciun suport pentru curbele corpului. Rochiile bodycon nu sunt la fel de mulate pe corp ca rochiile tip bandaj, deși urmăresc forma corpului și îmbrățișează silueta.

Verifică preț Rochii Bodycon AICI!

Rochia Bufantă (Bouffant)

Rochia bufantă poate avea orice model în partea superioară a corpului. Fusta rochiei este cea care creează modelul bufant. Aceasta este o fustă lungă, amplă, bufantă, care se îndepărtează de corp din talie, evazându-se pe toată lungimea rochiei. Acest model este realizat din mai multe straturi de țesătură, aspectul este bufant pentru a crea silueta vaporoasă.

Verifică preț Rochii evazate AICI!

Rochia Pelerină (Cape)

Rochiile pelerină/capă pot avea orice model, orice lungime, orice țesătură. Singurul lucru pe care trebuie să-l aibă o rochie pelerină este, desigur, o pelerină. Aspectul este foarte clasic și rochia a fost purtată de celebrități și la curțile regale în ultimele decenii, cu multe fețe celebre pe care le-am văzut purtând modele îndrăznețe de rochie pelerină.

Când doriți să faceți o impresie uimitoare la un eveniment formal și să vă simțiți foarte la modă, o rochie pelerină este alegerea perfectă.

Verifică preț Rochii cu voal/pelerină AICI!

Rochia Palton (Coat)

Rochia palton datează din jurul anului 1914. Partea inferioară a rochiei are o fustă standard în orice lungime, dar partea superioară a rochiei seamănă cu un palton cu un singur rând de nasturi sau cu un palton cu două rânduri de nasturi, conform „The Dictionary of Fashion History”. Acest model prezintă deseori revere. Rochia palton este similară cu rochia blazer.

Verifică preț Rochii Palton AICI!

Rochia de Cocktail

Rochia de cocktail reprezintă un moment unic în istorie, un moment important în care moda și feminismul s-au întâlnit. Erau anii 1920, iar femeile se desprindeau de fustele lungi și de rochiile cu nasturi din epoca eduardiană.

În același timp, încălcau normele modei cu lungimi mai scurte și se angajau într-un comportament care nu era „potrivit unei lady” în trecut, cum ar fi să bea cocktailuri în public. Rochia de cocktail a fost rezultatul acestor convenții în schimbare și este încă un produs esențial extrem de popular în modă.

Istorie

Femeile începeau să spargă restricțiile din trecut și să facă pași importanți către egalitate în anii 1920. Își asiguraseră dreptul la vot și erau gata să înceapă să poarte moda pe care o doreau în timp ce începeau să facă ceea ce doreau, inclusiv să bea cocktailuri în timp ce purtau rochii la modă.

Rochiile scurte de cocktail purtate cu pălării, pantofi și mănuși asortate au devenit aspectul standard de seară pentru femeile la modă din deceniul respectiv. În fiecare seară, între orele 18-20, femeile își îmbracau rochiile de cocktail pentru a ieși seara în oraș.

Dior a numit oficial aceste rochii de seara devreme rochii de „cocktail” la lansarea unei versiuni a popularului tip de rochie.

Model

Rochia de cocktail a continuat să fie purtată de-a lungul deceniului și este încă un jucător important pe scena modei. Nicio garderobă a unei femei la modă nu este completă fără cel puțin o rochie de cocktail. În modelele tradiționale, rochiile de cocktail sunt realizate din țesături fine, cum ar fi mătase și satin.

Acestea sunt, de obicei, până la genunchi și strâmte pe corp. Rochiile de cocktail sunt adesea realizate în stil teacă (sheath) și modele fără mâneci.

Rochiile moderne de cocktail nu sunt în mod obișnuit purtate cu pălării, mănuși și încălțăminte asortate, așa cum se întâmpla în anii 1920, deși pot fi purtate cu jachete asortate sau alte accesorii. Sunt de obicei rochii mulate pe corp în culori închise. Aceasta este rochia perfectă pentru o întâlnire seara sau pentru o noapte în oraș cu fetele.

Verifică preț Rochii de cocktail AICI!

Rochia de debutantă (Debutante)

Odată, termeni precum „debutantă” și „bal de debut” erau obișnuiți. Acest lucru a devenit astăzi un concept de modă veche, dar a existat o perioadă în care rochiile de debutantă în societate erau foarte populare.

Istorie

Ideea unei tinere fete care își face „debutul” în societate ca fiind eligibilă pentru căsătorie a devenit obișnuită la sfârșitul anilor 1700. Atunci Regina Charlotte, soția regelui George al III-lea al Angliei, a început să prezinte tinere fete la curtea regală. Aceste femei au devenit cunoscute ca „debutante”.

La începutul anilor 1900, balurile date în cinstea tinerelor debutante erau foarte populare în S.U.A.

Model

Aspectul clasic al rochiei pentru tinerele debutante este o rochie de seară simplă fără umeri. Culorile îndrăznețe nu sunt folosite în mod obișnuit. Aceste rochii sunt de obicei de o culoare pastelată pală, și de cele mai multe ori sunt albe.

De obicei, rochia este purtată cu mănuși lungi albe. Aceste rochii sunt adesea decorate cu un decolteu sweetheart, care arată precum curbele superioare ale unei inimi.

Verifică preț Rochii de ocazie AICI!

Rochia Dirndl

Este posibil să nu fi auzit numele acestei rochii, dirndl, dar cu siguranță ați văzut una. Această rochie este puternic asociată cu cultura germană și este recunoscută instantaneu. Dar adevărata poveste a acestei rochii este foarte posibil să te surprindă.

Model

Rochia Dirndl are un corset strâmt pe partea superioară a corpului, mâneci lungi și o fustă cu lungimea fie până la gambă, fie până la podea. Rochia este completă doar atunci când se adaugă șorțul și șalul sau jacheta. Deși rochia este adesea asociată cu un aspect tradițional, de la țară, rochia dirndl a apărut de fapt mai întâi în orașele germane.

Verifică preț Rochie Dirndl AICI!

Rochia cu talie căzută – cu talia pe șolduri (Drop waist)

Rochia cu talie căzută, cunoscută și sub numele de rochie flapper și rochie cu talie joasă, este cel mai mult asociată cu moda anilor 1920. Talia rochiei cade mai jos de talia naturală, până pe șolduri.

Acesta a fost un look extrem de popular în anii 1920. Rochia cu talie joasă a cunoscut apogeul în acest deceniu, dar apare încă din când în când, acum o piesă de modă clasică, care este purtată uneori de vedete și fashioniste de tot felul.

Verifică preț Rochie cu talie căzută AICI!

Rochia cu talie imperială (Empire waist)

Modelul de rochie cu talie Empire a devenit popular la sfârșitul anilor 1790. Acesta este tipul de rochie pe care o purtau femeile din romanele Jane Austen. Rochia cu talie Empire era prezentă peste tot la începutul anilor 1800, un model inspirat de Grecia clasică.

Model

Rochiile cu talie Empire au o talie înaltă, care este croită chiar sub linia bustului. Restul rochiei este lungă și lejeră. Acest look a fost inspirat de rochia grecească care a existat cu 2.000 de ani înainte: stiluri vestimentare lungi, lejere, drapate.

Rochiile cu talie Empire au de obicei un decolteu adânc și mâneci scurte. Această apariție este încă populară în modelele de rochie de seară și este folosită deseori ca rochie de mireasă.

Această rochie funcționează bine pentru femeile scunde, deoarece creează iluzia de înălțime. Deoarece se concentrează pe zona de sub sâni, poate funcționa, de asemenea, pentru a face o femeie mai plină să pară mai subțire, deoarece materialul de sub linia bustului se evazează și cade lejer în jurul șoldurilor, fără a fi strâmtă pe corp.

Verifică preț Rochii croială Empire AICI!

Rochia strâmtă pe corp în partea superioară și cu fustă largă (Fit and flare)

Există un tip de rochie care să arate bine pe fiecare tip de corp și care să nu se demodeze vreodată, aceea este rochia fit și flare. Această siluetă simplă nu vă va dezamăgi niciodată și este o rochie perfectă pentru orice doriți să faceți.

Model

Rochia fit și flare, cunoscută și sub numele de rochie fit-and-flare, are un corset strâmt și se evazează larg din talie. Această siluetă acoperă o multitudine de imperfecțiuni. Este, de asemenea, la modă și elegantă ca îmbrăcăminte de zi sau de seară.

Această rochie poate avea mâneci scurte, mâneci lungi sau poate chiar să nu aibă mâneci și poate avea orice lungime. Acesta este un stil popular de rochie de bal la terminarea liceului.

Verifică preț Rochii cu fusta largă AICI!

Rochia Bunicuţă (Granny)

Rochia Granny este un model foarte distinct, care este probabil cel mai asociat cu cămășile lungi de noapte. Aceste rochii sunt largi peste tot, au mâneci lungi, lungimea până la gleznă și decolteu înalt. Sunt de obicei realizate cu țesături de culoare deschisă și au adesea ornamente precum volane și / sau dantelă.

Aceste rochii au fost de fapt populare în anii 1960 și 1970.

Istorie

Laura Ashley a popularizat rochia bunicuță în anii 1950, vânzând modelul în mediul rural din Țara Galilor. Tendința a ajuns până în California.

Verifică preț Rochii supradimensionate AICI!

Rochii care se leagă în spatele gâtului (Halter)

Rochia care se leagă în spatele gât este una dintre cele mai ușor de recunoscut rochii din toată istoria modei. Această rochie este în mare parte co-starul lui Marilyn Monroe într-una dintre cele mai cunoscute și mai reproduse scene de film din toată istoria.

Marilyn a purtat o rochie albă care se leagă în spatele gâtului în filmul „The Seven Year Itch”. O scenă în care fusta largă a rochiei este ridicată în sus de un curent de aer pentru a dezvălui picioarele lui Marilyn a fost văzută de milioane de oameni. Mulți nu pot numi filmul care a creat această scenă … dar toată lumea știe acea rochie.

Istorie

Felul în care această rochie se prinde în spatele gâtului a fost extrem de popular în moda disco din anii 1970 și a fost apogeul sexualității după ce Marilyn a purtat-o ​​în anii 1950. Dar acest model datează de fapt din anii 1920.

Model

Rochia care se leagă în spatele gâtului este distinctă pentru partea ei superioară, care lasă brațele și umerii complet dezgolite. Decolteul halter ajunge adesea până la gât, unde este prevăzut cu bretele care se leagă în spatele gâtului, lăsând umerii goi. Cu toate acestea, în unele modele, tipul acesta de decolteu poate fi foarte larg și revelator.

Verifică preț Rochii Halter AICI!

Rochia cu tivul în colțuri (Handkerchief hem)

Rochia cu tivul în colțuri, sau pur și simplu rochia batistă, are un tiv în colțuri cu mai multe puncte de țesătură care creează o linie asimetrică. Tivul arată ca și cum ar fi făcut din mai multe batiste. Orice tip de rochie poate fi realizat cu tivul în colțuri, ceea ce adaugă un pic de lejeritate modernă și îndrăzneață oricărui design de rochie.

Verifică preț Rochie în colțuri AICI!

Rochia Harem

Rochia harem arată ca un design antic și, de fapt, probabil că așa și este. Dar prima utilizare cunoscută a termenului de rochie harem atât ca model, cât și ca cuvânt datează de la începutul anilor 1900. Rochia harem este o rochie lungă și largă.

Verifică preț Rochii lungi și lejere AICI!

Rochia lungă în spate și scurtă în față (High Low)

Rochia lungă în spate și scurtă în față, cunoscută și sub numele de rochie high low și rochie mullet, are o lungime asimetrică care este mai scurtă în față și mai lungă în spate. Uneori, această diferență este foarte mică.

În alte modele de rochii, diferența de lungime între față și spate poate fi extremă, rochia fiind foarte scurtă în față și având o trenă lungă, care atârnă pe podea în spate.

Istorie

Aspectul acestei rochii oferă o senzație foarte modernă datorită tivului asimetric, un look ușor de asociat cu modelele de astăzi. Dar acest model de rochie datează de fapt din epoca victoriană târzie. Tivurile de acest tip au fost purtate încă din anii 1870 și au fost din nou în vogă în anii 1920 și 1930. Acest model nu a ieșit niciodată din modă de atunci și până astăzi.

Verifică preț Rochii High-low AICI!

Rochia Tunică (Kaftan)

Rochia Kaftan sau Caftan este purtată în întreaga lume deoarece este o rochie largă, comodă, drapată și drăguță. Dar într-o parte a lumii, această rochie are un sens cultural deosebit.

Istorie

Caftanul vine din Maroc, unde este purtat doar de femei pentru orice situație, de la o ținută de zi cu zi până la un look formal de seară. Această rochie datează cel puțin din secolul al IX-lea, ceea ce o face un model de rochie cu adevărat antic.

Model

Rochia Kaftan reprezintă un model atât de popular încât cuvântul este adesea aplicat multor tipuri de rochii din Orientul Mijlociu și tunici lungi. O adevărată rochie tunică arată ca o halat lung, cu un croi îngust și mâneci lungi. De obicei are un decolteu cuminte și se încheie adesea cu nasturi.

Verifică preț Rochii tip tunică AICI!

Rochia Chimono / Kimono

Chimonoul este puternic asociat cu cultura japoneză. Această rochie face parte din moda japoneză de peste 1.000 de ani. Chimonoul este încă purtat în Japonia pentru ocazii ceremoniale, nunți și alte evenimente speciale, potrivit Culture Trip.

Istorie

A purta un chimono reprezintă o tradiție lungă și de prestigiu în cultura japoneză. Este o îmbrăcăminte largă, voluminoasă, asemănătoare unei robe, care este legată în talie cu un cordon de pânză numit obi. Culorile și modelele de pe chimono au adesea o semnificație specială.

Culorile reprezintă anotimpurile, genul, și chiar legăturile de familie și afilierile politice. Un chimono este o operă de artă și unele dintre ele pot costa mai mult decât o casă. Chimono-urile sunt moștenite din generație în generație.

Model

Rochiile chimono sunt fabricate dintr-o varietate de materiale. Pânza de olandă, bumbacul și mătasea sunt folosite în mod obișnuit. Chimono-urile sunt adesea decorate cu imprimeuri care sunt cusute manual pe material.

Verifică preț Rochii tip Kimono AICI!

Rochia din dantelă / Rochia lenjerie

Rochiile lenjerie sunt acum rareori văzute în afara emisiunilor TV și a filmelor de epocă. Dar la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900, aceste rochii erau foarte populare. Fiecare femeie la modă purta una dintre aceste rochii ușoare, care erau de obicei albe sau culori apropiate de alb, potrivit Dreamstress.

Rochiile lenjerie au fost realizate cu dantelă, broderie și o mulțime de ornamente detaliate și delicate. Rochia lenjerie poate fi numită și rochie din dantelă.

Verifică preț Rochii cu/din dantelă AICI!

Rochia neagră scurtă – Little Black dress

Micuța rochie neagră sau Little Black dress – LBD – poate fi cea mai iconică rochie din întreaga listă. Este extrem de binecunoscută și considerată un element esențial obligatoriu pentru garderoba fiecărei femei. Coco Chanel a proiectat prima micuță rochie neagră în anul 1926.

Aceasta a fost o rochie neagră cu lungimea până la gambă , în stil teacă – dreaptă (sheath), cu mâneci lungi.

Model

Multe tipuri de rochii pot fi micuțe rochii negre. Singura cerință este ca rochia să fie neagră și să nu fie prea voluminoasă, deși poate avea orice lungime și orice model. Adesea, micuțele rochii negre sunt rochii drepte sau pe corp și scurte.

Verifică preț Rochii Little Black Dress AICI!

Rochie cu mâneci lungi

Termenul de rochie cu mânecă lungă se referă la o rochie cu mâneci care acoperă complet brațele de la umăr până la încheietura mâinii. Aproape orice model de rochie poate avea mâneci lungi, inclusiv rochii formale, astfel încât să vă fie cald, dar și la modă în timpul iernii.

Verifică preț Rochii cu mâneci lungi AICI!

Rochie Mantua

Rochia Mantua a fost purtată între anii 1600 și 1700. Acesta era o haină care se purta deasupra, cu o parte superioară lejeră și cu o fustă lungă până la podea, cu o trenă lung.

Partea din față a rochiei era despărțită pentru a dezvălui rochia de dedesubt. Aceasta a fost o rochie formală și avea de obicei ornamente, fiind confecționată din țesături fine, conform Fashion History Timeline.

Rochie Maxi

Rochia maxi a fost proiectată de Oscar de la Renta la sfârșitul anilor 1960, declanșând o nouă modă. Deși a dispărut pentru o vreme de pe scena modei, rochia maxi a revenit în ultimii ani pentru a deveni un model la modă.

Model

Modelele de rochii maxi au lungimea până la gleznă și au de obicei o fustă lungă și voluminoasă. Multe tipuri de părți superioare ale rochiei sunt văzute la modele de rochii maxi, printre care modelele fără bretele, care se leagă în spatele gâtului și fără mâneci sunt obișnuite.

Verifică preț Rochii Maxi AICI!

Rochia Sirenă

Rochia sirenă, cunoscută și sub numele de rochie fishtail (coadă de pește), are o formă extrem de distinctă. Această rochie strâmtă pe trunchi, talie și șolduri. La nivelul genunchilor, fusta rochiei se evazează dramatic până la podea.

Marcel Rochas a proiectat pentru prima dată rochia sirenă în anii 1930. De atunci a fost o model foarte iubit de rochie, care nu a dispărut niciodată din lumina reflectoarelor modei. Rochiile sirenă sunt purtate adesea ca îmbrăcăminte formală și apar peste tot, de la covoare roșii la nunți și baluri de absolvire.

Verifică preț Rochii Sirenă AICI!

Rochia Midi

Rochiile midi, cunoscute și sub numele de rochii trei sferturi sau rochii până sub genunchi, pot avea lungimea de sub genunchi până la mijlocul gambei. Mai multe tipuri de rochii pot fi, de asemenea, clasificate în această categorie, inclusiv rochiile de cocktail. Fusta midi a apărut de fapt înainte de rochia midi. A fost creată în anii 1970.

Verifică preț Rochii Midi AICI!

Rochia Mini

Rochiile Mini au lungimea până la jumătatea coapsei aproximativ. Lungimea este trăsătura principală care face o rochie să fie o rochie mini . Rochia în sine poate fi strâmtă pe corp, lejeră, largă sau multe alte modele diferite.

Rochia mini a fost inspirată de fusta mini, care a dat foc lumii modei în anii 1960. Dovezile arată că fusta mini datează de fapt din cele mai vechi timpuri. Acest stil foarte scurt a fost purtat acum mai bine de 5.000 de ani, potrivit Reader’s Digest. Vorbim așadar despre o perioadă lungă de timp în care mini-rochiile să fie create în modele uimitoare.

Verifică preț Rochii Mini AICI!

Rochia Muumuu

Muumuu, denumită uneori o rochie muumuu, este o rochie foarte mare și foarte largă, care este de obicei viu colorată și poate avea imprimeuri vii. Modelele imprimeurilor sunt adesea florale, deoarece rochia muumuu este asociată cu Hawaii. Îmbrăcămintea Muumuu a fost oferite femeilor din Hawaii de misionarii care au venit pe insule.

Verifică preț Rochii florale lungi AICI!

Rochia de la țară (Peasant)

Rochiile tradiționale țărănești au devenit populare în anii 1960, o abordare modernă a stilurilor vestimentare vechi de secole purtate de țărani în Europa. Fusta este amplă și poate avea orice lungime, de la jumătatea coapsei până la podea.

Partea superioară a rochiei este lejeră și are mâneci lungi și largi. Decolteurile sunt de obicei largi, cu umerii dezgoliți.

Model

Rochiile tradiționale țărănești sunt realizate de obicei din materiale naturale moi, cum ar fi in sau bumbac. Culorile neutre și tonurile de pământ sunt adesea folosite la rochiile tradiționale țărănești.

Verifică preț Rochii tradiționale AICI!

Rochia Față de pernă (Pillowcase)

Rochiile față de pernă sunt incredibil de simple și le poți confecționa singură foarte ușor. Este o rochie simplă, fără mâneci, care se prinde cu șnururi pe umeri, asemănătoare unui sac, cu un decolteu înalt prin care trec șnururile cu care se prinde rochia pe umeri.

Rochia se evazează ușor de la decolteu, devenind mai largă spre tiv. Aceste rochii arată literalmente ca niște fețe de pernă. Acestea sunt rochii pentru copii și sunt adesea realizate în modele distractive și colorate.

Verifică preț Rochii cu bretele AICI!

Rochia Qipao

S-ar putea să nu știi cum să-i spui, dar recunoști rochia qipao imediat când o vezi. Această rochie este asociată cu moda chineză și a fost purtată încă din anii 1600. Aceasta a început ca o rochie tradițională purtată de femei, deși o versiune a acesteia a fost purtată ulterior și de bărbați.

Istorie

Rochia Qipao a căpătat un aspect mai modern în anii 1920 și a devenit în curând un model extrem de elegant, care a fost rapid preluat de vedete. A fost numită una dintre rochiile naționale oficiale ale Republicii China în 1929. În anii 1950, rochia a început să se răspândească în restul lumii.

Model

Rochia tradițională originală qipao era lată și largă, cu guler înalt și o fustă dreaptă care cădea pe podea. Rochia era confecționată din mătase și înfrumusețată cu broderii. Versiunea modernă a rochiei este foarte diferită.

Astăzi, rochia qipao este mulată pe corp și este crăpată amplu în ambele părți. De obicei nu are mâneci sau are mâneci clopot. Acestea sunt de obicei lungi până la genunchi și au gulere scurte.

Verifică preț Rochii cu guler scurt AICI!

Rochia robă a la Francaise sau Sack-back

Unele modele, cum ar fi rochia de bal, au fost populare timp de secole. Altele, cum ar fi rochia sack-back, se consumă rapid și apoi dispar. Numită și robă a la Francaise, această rochie a fost la modă în Europa anilor 1700.

Caracteristica notabilă a acestei rochii este spatele, care are două pliuri tip box care urmează lungimea rochiei, pentru a forma o trenă. Rochia este deschisă în față pentru a dezvălui un jupon frumos dedesubt. Această rochie este, de asemenea, cunoscută sub numele de rochie sac.

Rochia Teacă / Creion (Sheath)

Cât de vechi este modelul de rochie teacă? Probabil vă puteți gândi la doamnele elegante din filmele anilor 1950 care poartă rochii teacă elegante. De fapt, acest model de rochie are o vechime de mii de ani și este încă la modă chiar acum.

Istorie

Unele dintre primele rochii teacă din istorie au fost purtate de egipteni. Aceste rochii simple erau rochii strâmte pe corp, aveau formă de tub și bretele pe umeri. Versiunea mai recentă a rochiilor teacă a apărut la sfârșitul anilor 1800.

De data aceasta, a fost cunoscută sub numele de rochia prințesei. Era o rochie strâmtă pe corp, care era adesea înfrumusețată cu volane pe partea inferioară, în spate.

Rochia teacă / creion a devenit cu adevărat modernă când a apărut din nou pe scena modei în anii 1930. Aspectul simplu, de teacă pe corp sau în forma unui creion, a prins cu adevărat în anii 1930 și a devenit un element esențial în modă care nu a mai dispărut niciodată. Deoarece fusta rochiei teacă este strâmtă pe corp, aceasta poate fi numită și rochie creion.

Verifică preț Rochii tip creion AICI!

Rochia Shift – croială dreaptă și lejeră

Rochia Shift, simplă și drăguță, prezintă un look clasic, care este întotdeauna la modă și foarte șic pentru a fi purtată ca îmbrăcăminte de zi sau de seară. Această rochie este perfectă pentru primăvară și vară, potrivit Who What Wear. Rochia shift arată încă modernă și proaspătă, deși acest model este vechi de aproape un secol.

Istorie

Look-ul flapper din anii 1920 a inspirat rochia shift. Lungimea scurtă, brațele goale și stilul lejer pe corp al rochiei flapper au inspirat în cele din urmă designul simplu al rochiei shift. Rochia a devenit lookul sexy al modei din anii 1960 și a devenit un aspect preferat pentru orice femeie modernă și la modă.

Model

Rochiile Shift cad drept de la umeri în jos într-o linie curată, creând un look lejer și confortabil, dar care arată totuși elaborat. O rochie shift este lejeră, dar nu largă. Aceste rochii sunt adesea fără mâneci, deși există multe variații.

Rochiile Shift sunt un design simplu care poate fi creat în orice culoare sau cu orice imprimeu. Aceste rochii pot fi cu ornamente sau simple. Datorită designului, acest model poate fi numit și o rochie dreaptă.

Verifică preț Rochii drepte și lejere AICI!

Rochia Cămașă (Shirtwaist)

Rochia cămașă, cunoscută și sub alte nume asemănătoare, este un design american care este la modă de zeci de ani.

Istorie

Rochia cămașă este inspirată de modelele de cămăși cu guler și nasturi pentru bărbați. Arată ca o cămașă lungă bărbătească, care are talia marcată. Primele stiluri de rochie cămașă au fost concepute pentru a fi uniforme pentru asistententele medicale.

De fapt, a fost uniforma pentru asistentele medicale de la Crucea Roșie în timpul Primului Război Mondial, potrivit Love to Know.

Modelul de rochie cămașă a fost purtată de toate femeile în anii 1920 și în anii 1950, era peste tot. Rochia cămașă a devenit un element de bază al modei pentru femei, care este la modă și astăzi.

Verifică preț Rochii tip cămașă AICI!

Rochia de patinaj (Skater)

Rochia skater sau rochia de patinaj este purtată în patinajul artistic. Până în anii 1960, costumele de patinaj din două piese erau folosite în mod obișnuit. În anii 1960 și 1970, rochiile de patinaj au început să fie înfrumusețate cu paiete și alte ornamente.

Rochiile de patinaj au de obicei mâneci lungi, fustele sunt largi și scurte, iar partea superioară este strâmtă pe corp. Au de obicei decolteuri scoop, rotunde sau în anchior (în forma literei V). În rochiile moderne de patinaj, orice model este permis.

Patinatoarele folosesc rochiile pentru a-și arăta propriul stil și personalitatea și deseori rochiile lor sunt create pentru a fi în concordanță cu spectacolul pe care îl realizează pe gheață.

Rochia Furou (Slip)

Rochia furou simplă și sexy a fost un element de bază al anilor ’90. Toate modele și celebritățile tinere și sexy au fost văzute în aceste rochii subțiri. Dar istoria rochiei furou se întoarce mult în timp, mult mai mult decât perioada sunetului Seattle și al AOL.

Istorie

Primele furouri au apărut în epoca medievală, și au fost cunoscute sub numele de smock în Anglia și chemise în Franța. Acestea erau ușor de îmbrăcat, ușoare și lejere, care erau purtate pe sub rochii.

În anii 1700, franțuzoaicele au început să poarte furourile ca rochii furou în sine. Tendința a fost începută de nimeni alta decât de Regina Marie Antionette. Aceste rochii lejere au fost purtate peste lenjeria de corp și cămașa de corp, dar erau considerate în continuare a fi de fapt o lenjerie de corp.

Aceste rochii furou erau menite să fie purtate numai printre alte femele la adunări liniștite. Un scandal a izbucnit atunci când Marie Antionette a apărut într-un portret al ei purtând doar furoul, conform Startup Fashion. Era, la vremea aceea, destul de șocant.

În anii 1910, rochia furou mai modernă a început să prindă contur. A devenit o îmbrăcăminte simplă purtată sub rochii scurte flapper.

Model

În anii 1990, furourile erau o îmbrăcăminte de purtat pe sub o rochie … până când au devenit cea mai fierbinte rochie a deceniului. Designerii s-au inspirat din furourile matăsoase și fine si au creat rochia furou, rochii scurte care luau forma corpului. Rochiile furou sunt de obicei prevăzute cu bretele subțiri și pot avea decolteuri adânci și revelatoare.

Verifică preț Rochii tip furou AICI!

Rochia Smock – supradimensionată

Rochia smock este concepută pentru a arăta oarecum supradimensionată. Este confecționată cu mâneci lungi și o fustă și are de obicei un decolteu la baza gâtului. Rochiile smock sunt decorate cu platcă sau smocking, care este o broderie pe suprafața țesăturii.

Istorie

Rochia smock a existat de atâta timp, încât nimeni nu știe exact. Probabil că este un design antic, potrivit Joy of Clothes. Rochiile smock au fost foarte populare în anii 1700 în Anglia. În acele zile, broderia de pe rochii identifica regiunea în care locuia purtătoarea ei. Rochiile smock au rezistat în moda modernă, deoarece sunt lejere pe corp, drăguțe și comode.

Verifică preț Rochii supradimensionate AICI!

Rochia Squaw

Rochia squaw a apărut pentru prima dată ca modă regională, dar modelul a fost văzut în întreaga lume. Rochia a crescut pentru prima dată în popularitate în anii 1950 și a devenit o parte populară a scenei de modă din sud-vestul SUA timp de aproximativ 20 de ani.

Rochiile squaw sunt rareori văzute acum, dar aspectul lor distinct încă iese în evidență. Rochia squaw are o fustă acordeon foarte amplă, care este realizată cu multe pliseuri mici. Corsetul rochiei este de obicei simplu, un design strâmt pe corp, simplu, fără mâneci.

Rochia fără bretele (Strapless)

Termenul de rochie fără bretele se referă la o rochie cu partea superioară strâmtă pe bust și corp, care nu are mâneci sau bretele. Faptul că este strâmtă pe bust o menține în poziție.

Designerul Mainbocher a debutat cu acest model în anii 1930, conform Fashion Encyclopedia. Modelele de rochii fără bretele sunt realizate în multe stiluri diferite, cu multe tipuri de fuste și pot fi purtate ca îmbrăcăminte casual sau formală.

Verifică preț Rochie fără bretele AICI!

Rochia Soare (Sun)

Rochia soare sau rochia solară poate fi orice rochie ușoară, fără mâneci, cu bretele. Prin definiție, ea este orice rochie care lasă umerii, brațele și o parte din spate expuse. Aceste rochii ușoare, care dezvăluie pielea, sunt perfecte pentru căldura verii.

Verifică preț Rochii lejere cu bretele AICI!

Rochia Pulover (Sweater)

Modelele de rochii pulover arată ca niște pulovere lungi. Pot avea orice lungime, de la mijlocul coapsei până la glezne. Rochiile pulover pot avea orice lungime a mânecii, ți pot fi inclusiv modele fără mâneci. Rochiile pulover sunt tricotate, așa că se mulează pe curbele corpului.

Unele rochii pulover sunt create în mod intenționat mai mari, pentru un efect mai lejer și mai bluzat.

Verifică preț Rochii tip pulover AICI!

Rochia Swing din epoca Rock and Roll

Într-un fel, rochia swing a fost inspirată de rock and roll. Rochia a fost realizată cu o fustă largă până la genunchi. Rochiile swing erau adesea purtate cu crinoline sau jupoane ample dedesubt.

Fusta largă a rochiei swing oferea mult spațiu pentru dans și se ridica pentru a dezvălui picioarele dansatoarei. Rochiile swing sunt în mod obișnuit strâmte pe partea superioară a corpușlui, cu mâneci scurte sau fără mâneci, prinzându-se după gât.

Verifică preț Rochii Swing AICI!

Rochia Cort (Tent)

Rochia cort este un design incredibil de simplu. Rochia cort se evazează de la decolteu până la tiv, fiind largă și foarte lejeră pe corp. Acest design de rochie este foarte ușor de făcut chiar de către voi și intră cu ușurință în categoria DIY (Do It Yourself). Rochia cort nu are cusături, croială, talie sau nicio definire a corpului.

Verifică preț Rochii evazate fără mâneci AICI!

Rochia Trapez

Rochia trapez a fost un design surpriză care a uimit lumea modei atunci când a fost introdusă de un tânăr designer pe nume Yves Saint Laurent, care lucra pentru Christian Dior la acea vreme. Laurent a debutat cu linia Trapeze în acel an. A fost întâmpinat cu ovații în picioare când a apărut pe podium, potrivit Vogue.

Model

Rochia trapez este strâmtă pe decolteu și bust, dar apoi se evazează cu o fustă largă și plină. Rochia trapez are de obicei lungimea până la genunchi.

Rochia Tunică

Rochia tunică este inspirată de tunicile purtate în Evul Mediu. Tunicile erau cămăși simple cu laturile deschise. Rochiile tunică sunt rochii cu mâneci lungi sau scurte, oarecum lejere, care sunt de obicei crăpate pe laterale. Rochiile tunică au de obicei lungimea deasupra genunchiului și arată ca o cămașă tunică supradimensionată, mai lungă.

Verifică preț Rochii tip tunică AICI!

Rochia petrecută (Wrap)

Charles James a fost primul care a creat o rochie wrap în anii 1930. Designul său era o rochie în formă de teacă, într-un fel de model în spirală care se petrecea pe partea din față a bustului. El și-a numit creația rochia taxi, deoarece a spus că o femeie își putea pune sau scoate rochia pe bancheta din spate a unui taxi, potrivit Startup Fashion.

Istorie

Alți designeri au fost inspirați de James și au început să-și creeze propriile versiuni ale rochiei wrap. Dar, în anii 1970, stilurile de îmbrăcăminte petrecută (wrap) au devenit într-adevăr un look la modă.

Diane Von Furstenberg a îmbunătățit rochia wrap, oferindu-i decolteul în V și cordonul din talie, care este încă cunoscut astăzi. Până la sfârșitul deceniului, mai mult de un milion de rochii petrecute (wrap) Von Furstenberg fuseseră vândute.

Verifică preț Rochii petrecute AICI!

Întrebări frecvente

Cunoașterea diferitelor tipuri de rochii este un început, dar mai sunt multe de știut. Care rochii ți se potrivesc? Cum ar trebui să vă asortați rochiile cu încălțămintea și accesoriile? Ce altceva ar trebui să știi despre rochii? Aflați aici toate răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre rochii.

Care sunt diferitele tipuri de decolteuri pentru rochii?

Există multe decolteuri diferite. Cea mai obișnuită dintre acestea, decolteul scoop sau decolteul rotund, ia o formă de C sau U în funcție de cât de adânc este decolteul.

Celelalte decolteuri sunt decolteul crew – la baza gâtului, decolteul pentru purtarea unui colier, decolteul pătrat, decolteul anchior sau în forma literei V, decolteul barcă sau bateau, decolteul rotund, decolteul cowl, decolteul diamond sau romb, decolteul keyhole – gaură de cheie, decolteul sweetheart – în formă de inimă, decolteul cu umerii goi, decolteul halter – care se leagă în spatele gâtului cu două bretele, decolteul strap cu bandă, decolteul décolleté, decolteul cu un singur umăr, decolteul paper bag, decolteul Queen Elizabeth, decolteul court, decolteul potcoavă, decolteul racerback, decolteul Queen Ann, decolteul pătrat larg, decolteul mitered square, decolteul scallop, decolteul slash/slit, decolteul  asimetric, decolteul iluzie, decolteul cardigan, decolteul yoke, decolteul banded, decolteul bib – bavețică și decolteul înalt.

Cum se numește partea inferioară a unei rochii?

Zona rochiei de la talie până la tiv se numește fustă. În funcție de lungimea rochiei, o fustă poate fi micro-mini, mini, midi sau maxi. Există și alți termeni pentru aceste lungimi. De exemplu, o fustă lungă de ceai (tea-length) are lungimea unei fuste midi.

Ce tipuri de rochii de mireasă există?

Rochiile de mireasă îmbracă multe forme. Ați putea avea o rochie de mireasă care ajunge până la podea, cum ar fi o rochie de bal sau una cu lungimea unei rochii de cocktail. O rochie de mireasă tradițională americană sau vest-europeană are culoarea albă.

Mireasa poartă de obicei rochia cu accesorii asortate concepute pentru a se asorta cu rochia.

Acestea includ o trenă, o bucată lungă de material, de obicei satin (tafta), care cade pe podea în partea din spate a rochiei de mireasă și un voal care acoperă fața și gâtul, dar care este transparent și permite miresei să vadă prin el. De obicei voalul este din plasă sau dantelă, și se asortează cu dantela folosită la rochie.

Ce tipuri de rochii sunt bune de purtat la o nuntă?

Să te îmbraci ca invitat la o nuntă nu este ușor. Există câteva reguli specifice de urmat. De exemplu, cu siguranță nu poți purta alb. Dar nici nu poți să te îmbraci mai bine decât mireasa. De vreme ce astăzi nunțile pot avea variate teme casual și pot avea loc oriunde, de la un grajd la o plajă, acest lucru este mai ușor de făcut decât crezi.

Dar dacă urmezi câteva sfaturi simple de stil, vei ști întotdeauna cum să te îmbraci la o nuntă și să arăți grozav … dar nu prea grozav.

Bisericile, templele și alte case de cult pot avea reguli stricte și toate au standarde și tradiții. Dacă nunta are loc într-o casă de cult de orice fel, acționați în siguranță purtând o rochie care vă acoperă umerii sau aduceți o jachetă pe care o puteți purta pentru a vă acoperi umerii.

O rochie cu umerii goi poate arăta grozav, dar în unele locuri este considerată inadecvată.

În ceea ce privește lungimea fustei, nu purtați ceva mai scurt decât chiar deasupra genunchiului. O nuntă nu este evenimentul potrivit pentru a purta rochia ta mini preferată.

Urmați aceste reguli de bază și veți fi îmbrăcată adecvat. Dar ar trebui să știți care este codul vestimentar, pe care îl puteți afla din invitația de nuntă. Dacă nu vedeți un cod vestimentar specificat, accesați site-ul web al cuplului care urmează să se căsătorească sau contul lor de socializare.

Este probabil ca aceste informații să fie incluse în invitație. Ar trebui să puteți afla aici despre codul vestimentar. Dacă nu există un cod vestimentar, presupuneți că codul vestimentar este semi-formal.

În caz contrar, îmbracă-te corespunzător. Dacă vezi că nunta are codul vestimentar white tie sau full atire, ceea ce înseamnă cel mai formal cod vestimentar posibil, îmbracă-te ca și cum ai merge pe covorul roșu la Oscar.

Asta înseamnă că doriți o rochie formală, lungă până în pământ, care să fie complet accesorizată. Coafează-ți părul și poartă machiaj, cel puțin ruj.

Este mai probabil ca, dacă mergi la o nuntă formală, codul vestimentar va fi black tie. Aceasta este de asemenea o ocazie pentru o rochie formală, dar poți purta o rochie de cocktail sau de ceai sau chiar pantaloni, dacă îți dorești.

Dacă este specificată ținuta de cocktail (cocktail attire), vă puteți distra puțin mai mult cu îmbrăcămintea formală. O rochie extraordinară de petrecere va funcționa foarte bine aici, dar și o rochie de cocktail sau orice altă rochie formală cu lungimea până la genunchi sau mai lungă.

Dacă mergeți la o nuntă pe plajă sau la o nuntă de îmbrăcăminte casual (casual attire), o rochie maxi simplă lejeră sau o rochie de vară cu bretele vor fi foarte potrivite. Lăsați șlapii acasă fără nicio discuție și optați pentru o încălțăminte drăguță, cum ar fi sandale, balerini sau wedges – încălțăminte cu talpă ortopedică sau groasă.

Câte tipuri de rochii există?

Există multe tipuri diferite de rochii, de la rochii de zi cu zi la rochii de ceremonie care sunt purtate pentru ocazii speciale. Rochiile au origini străvechi și de-a lungul anilor, au existat numeroase variații și schimbări în lumea modei.

Designerii vin tot timpul cu idei noi de rochii. Deoarece rochiile se schimbă mereu și tendințe noi apar mereu în modă, este imposibil să se spună la un moment dat câte tipuri de rochii există. Dar, indiferent de număr, există o mulțime de rochii din care să alegi!

Ce tipuri de rochii au efect de subțiere?

Unele rochii vă pot ajuta să vă subliniați cele mai bune atuuri (și cele mai mici părți ale corpului) pentru a vă oferi un efect general mai subțire. O rochie cu decolteu în ​​V care are talia marcată cu o curea, de exemplu, vă va ajuta să profitați la maximum de formele corpului dvs. și să vă faceți talia să arate mai subțire.

O rochie maxi te va face să arăți mai înaltă și mai subțire.

Cum poți asorta tipurile de rochii cu tipul de corp?

Unele tipuri de rochii arată foarte bine pe anumite tipuri de corp, dar nu atât de grozav pe altele. Aflați cum să vă îmbrăcați pentru tipul dvs. de corp și veți învăța cum să profitați la maximum de atuurile dvs.

Dacă aveți un bust amplu și umeri largi, cu un corp inferior, oarecum mai subțire, aveți mai mult o formă de măr a corpului. Rochiile în forma literei A și model empire (cu talie înaltă marcată sub linia bustului) vă vor ajuta să arătați mai înaltă și să vă subțiați talia, evidențiind în același timp linia bustului.

Dacă aveți o talie bine definită, cu o linie a bustului și a șoldurilor, care sunt cam de aceeași lățime, aveți o formă de clepsidră. Rochiile care vă urmăresc formele vă vor avantaja dacă aveți o formă de clepsidră. Rochiile în forma literei A funcționează și ele grozav.

Deși mulți spun că clepsidra este forma de corp cea mai râvnită, o siluetă în formă de clepsidră poate fi dificil de îmbrăcat. Trucul este să nu încercați să vă ascundeți formele și să scoateți în evidență acea formă de clepsidră, purtând rochii care se potrivesc pe talie.

Dacă aveți o talie mai subțire, cu șolduri mai largi decât bustul, aveți un corp în formă de pară. Căutați rochii cu partea superioară cu volane sau cu multe detalii în zona umerilor. Rochiile în forma literei A arată bine de asemenea pe corpurile în formă de pară.

Forma dreptunghiulară a corpului este oarecum echilibrată în ansamblul ei. Rochiile în forma literei A și rochiile cu mai multe straturi sau volane fac minuni pe un corp dreptunghiular. Orice îmbrăcăminte fără mâneci sau fără bretele funcționează bine pe acest tip de corp.

Unele tipuri de rochii sunt concepute pentru a sublinia anumite zone ale corpului, astfel încât să puteți crea iluzia că aveți o siluetă în formă de clepsidră. O fustă și o bluză peplum, uneori numită rochie peplum, are un volan suplimentar de țesătură în jurul șoldurilor, care te ajută să arăți mai cu forme.

Ce tipuri de rochii ascund grăsimea de pe burtă?

Dacă trebuie să camuflați grăsimea de pe burtă, încercați o talie mai înaltă. O talie empire (cu talia marcată sub linia bustului), de exemplu, vă va ajuta să vă ascundeți burta.

Ce tipuri de rochii sunt business casual?

Este foarte dificil să te îmbraci business casual. Acesta este un cod vestimentar puțin definit. Nu există o mulțime de rochii care să se potrivească acestui look. Cu toate acestea, o rochie teacă asociată cu un blazer va funcționa frumos pentru orice situație casual de afaceri.

O rochie peplum (care este de fapt o fustă peplum cu un top asortat) arată de asemenea minunat în orice cadru profesional.

Se pot modifica rochiile?

Există multe lucruri pe care un croitor le poate face pentru a modifica o rochie. Decolteul poate fi schimbat, se poate adăuga un fermoar, fustele pot fi scurtate, chiar și o căptușeală poate fi adăugată. Dar umerii oricărei rochii nu pot fi modificați prea mult.

Rochiile pot fi făcute puțin mai mari sau puțin mai mici, dar diferențele mari de mărime nu sunt posibile pentru majoritatea stilurilor de rochie.

Se pot vopsi rochiile?

Rochiile pot fi vopsite într-o altă culoare, însă cu multe excepții. O rochie albă poate fi vopsită în aproape orice culoare doriți. Cu toate acestea, o rochie neagră nu poate fi vopsită atât de ușor. Culorile mai închise sunt, desigur, mult mai dificil de vopsit.

Țesăturile care au deja aplicată o culoare pot reacționa în moduri diferite cu vopseaua, creând nuanțe de culoare la care nu vă așteptați. Puteți utiliza un produs de îndepărtare a culorii în încercarea de a deschide culoarea țesăturii, dar acest lucru poate avea rezultate amestecate.

De asemenea, diferite țesături reacționează diferit cu coloranții. O rochie din bumbac va reactiona diferit la vopsire în comparație cu o rochie de mătase, de exemplu.

Câte rochii ar trebui să aibă o femeie și care rochii ar trebui să existe în garderoba fiecărei femei?

Există multe ocazii în viață în care este posibil să trebuiască să purtați o rochie, deoarece așa este potrivit și este ce trebuie. O nuntă, o înmormântare, un eveniment formal, o întâlnire de afaceri importantă … există multe motive pentru care este posibil să fie nevoie să îmbraci o rochie.

Deci, câte rochii ar trebui să ai la îndemână doar pentru a te asigura că ești pregătită pentru orice poate apărea?

Statisticile susțin că fiecare femeie are cel puțin o „o rochie teacă pentru serviciu”, o rochie teacă – sheath pentru birou care va arăta grozav sub un sacou sau purtată fără. Alegeți o asemenea rochie într-o culoare neutră, care vi se potrivește bine pe corp, nu prea strâmtă, și are un decolteu la baza gâtului.

O rochie maxi este un alt plus excelent în dulap. Această rochie lungă, mlădioasă, arată minunat pentru evenimente casual și semi-formale. Este o alegere ideală pentru orice picnic de lucru, nuntă pe plajă sau petrecere în grădină.

De asemenea, asigurați-vă că aveți și o rochie pulover la îndemână, deoarece uneori evenimentele care necesită rochii se întâmplă și toamna și iarna.

În plus, ar trebui să aveți cel puțin o rochie formală în dulap, pe care să o puteți purta dacă este necesar. Nu știți niciodată când veți primi o invitație din scurt la un eveniment formal, dar sunteți liniștită că puteți participa atâta timp cât aveți o rochie pe care să o puteți purta imediat.

Din același motiv, doriți să aveți cel puțin o rochie de cocktail. Pentru majoritatea femeilor, aceasta se poate dubla cu o micuță rochie neagră, o rochie cu care poți merge oriunde, care nu te va dezamăgi în nicio situație.

Nu uitați de rochia de vară cu bretele (Sun dress) pe care să o aveți la îndemână pentru vacanțe, când mergeți la lac și pentru toate evenimentele și petrecerile distractive de vară care pot apărea în lunile mai calde ale anului.

Dacă ai aceste cinci rochii în dulap, vei fi bine îmbrăcată și pregătită pentru orice ocazie care se ivește, chiar și atunci când se întâmplă în ultimul moment.

De ce rochiile nu au buzunare?

Există mai multe ciudățenii în modă. De exemplu, este posibil să fi observat că nasturii și fermoarele de pe îmbrăcămintea pentru femei sunt pe partea opusă celei pe care se află la îmbrăcămintea pentru bărbați.

O altă asemenea ciudățenie a modei sunt buzunarele. Înțelegem, desigur, că multe haine pentru femei nu sunt prevăzute cu buzunare. Deci … despre ce este vorba?

Nu s-a realizat nicio îmbrăcăminte cu buzunare acum sute de ani. Buzunarele erau punguțe separate din pânză purtate pe sub îmbrăcăminte, care erau folosite pentru a transporta bani și obiecte personale mici. A fost acum aproximativ 400 de ani când s-au adăugat buzunare la îmbrăcămintea bărbaților.

Cu toate acestea, îmbrăcămintea pentru femei a rămas fără.

Această tendință a continuat de-a lungul secolelor și chiar și astăzi, întrucât multe haine pentru femei sunt încă fabricate fără buzunare. Acest lucru se datorează faptului că îmbrăcămintea pentru femei este adesea făcută să măgulească și să definească liniile și formele corpului femeii. Buzunarele ar adăuga o cantitate în plus.

În timp ce îmbrăcămintea pentru bărbați a fost concepută în mod istoric pentru practic și funcțional, precum și pentru modă, la îmbrăcămintea pentru femei a fost întotdeauna vorba doar despre felul în care arată.

Ce tipuri de rochii arată bine cu cizme/ghete?

Există multe modalități diferite de a asorta cizme cu rochii. Cizmele pot arăta grozav cu orice tip de rochie. Potrivit Real Simple, poți asorta botine cu aproape orice deții ca îmbrăcăminte, inclusiv rochii. Cizmele până la genunchi, cizmele peste coapsă și multe alte tipuri de cizme arată grozav cu rochii de toate lungimile.

Joacă-te cu diferite combinații. Dacă îți plac, poartă-le!

Nu uitați: de fiecare dată când aveți nevoie să vă fie cald la picioare, purtați ciorapi. În acest fel, poți purta cizme și rochii de orice lungime îți place.

Cum ar trebui să asortezi rochiile cu jachete/sacouri?

Rochiile și jachetele/sacourile se potrivesc în mod natural. O jachetă/un sacou este o modalitate excelentă de a adăuga un alt strat ținutei dvs. și este o modalitate excelentă de a stiliza rochiile.

Asigurați succesul oricărei rochii pe care o asortați cu un blazer. Blazerul este o modalitate rapidă de a face o rochie să arate mai elegantă, mai potrivită pentru birou și mai îngrijită. Nu limitați blazerul doar la îmbrăcămintea de birou.

Blazerele arată minunat cu rochii în tot felul de situații. Un blazer este o modalitate excelentă de a trece de la un look de zi la un look de seară. Scoateți blazerul când se face seară.

Dacă doriți să adăugați o notă de strălucire rochiei dvs., alegeți o jachetă din blană artificială. Un pic de blană este potrivită și contează mult spre a-ți oferi energia aceea specifică unei stele de cinema. Dacă doriți un aspect elegant, o haină de lână nu vă va dezamăgi. Ea adaugă clasă și stil, care vor face lookul dvs. să iasă în evidență.

Gecile din piele sunt o modalitate excelentă de a adăuga puțină îndrăzneală oricărei rochii. Acest lucru adaugă instantaneu o energie de rock star oricărei rochii și este o modalitate excelentă și ușoară de a înviora orice ținută.

O geacă de blugi va adăuga imediat un aer casual și relaxat look-ului tău. Acest lucru arată că nu vă este frică să vă murdăriți mâinile chiar și în timp ce sunteți ocupată să arătați fabulos. O geacă de blugi poate fi asortată și cu o rochie de blugi pentru a crea un aspect șic. O rochie de blugi este o potrivire excelentă și pentru o geacă de piele.

Care este cel mai popular tip de rochie?

Femeile poartă rochii de mii de ani și aproape toată lumea are o favorită. Toate femeile sunt diferite și au corpuri diferite, astfel încât rochia care arată minunat pe tine s-ar putea să nu arate la fel pe altcineva. Nu există niciun tip specific de rochie sau croială care să fie deasupra celorlalte după ce analizăm majoritatea criteriilor.

Cu toate acestea, cel mai căutat termen pe internet care implică rochii este de obicei cel de „little black dress – micuța rochie neagră”. Clasica Little Black Dress (micuța rochiță neagră) poate avea orice croială sau stil, atât timp cât este mică și neagră.

Este logic că acesta este un model popular, deoarece micuța rochie neagră este renumită pentru că își poate face apariția oriunde și arăta elegant în același timp.

Care sunt rochiile la modă?

Unele rochii nu se vor demoda cu adevărat niciodată, deoarece au atins un statut iconic în modă. Rochiile simple teacă (sheath), care urmează frumos forma corpului, apoi rochiile largi, precum și rochiile în forma literei A sunt alegeri excelente, dacă nu sunteți sigură ce este la modă.

În acest moment, rochiile maxi sunt în vogă pe scena modei, potrivit WhoWhatWear. Le veți vedea peste tot odată ce veți începe să priviți. La capătul opus al spectrului modei, rochiile mini sunt, de asemenea, în vogă chiar acum.

Cum transformi o rochie de vară într-o rochie de iarnă?

Cine spune că o rochie de vară nu poate fi o rochie de iarnă? Ei bine … vremea. Rochiile de vară sunt confecționate din țesături ușoare și vaporoase și sunt adesea croite pentru a permite fluxul de aer și aerisirea pielii ca să simțiți răcoare. Cu toate acestea, există o modalitate simplă pentru a face ca orice rochie de vară să funcționeze ca modă de iarnă: straturile de material.

Purtați rochia de vară cu colanți care vă țin cald dedesubt și o haină călduroasă deasupra. De asemenea, poți îmbrăca pe sub rochie o bluză cu mâneci lungi. Adăugați o eșarfă pentru căldură și frumusețe. Nu uitați de cizme! Deși este în regulă să îți scoți rochia de vară afară iarna, sigur vrei să lași sandalele de vară în dulap.

Optează pentru cizme, astfel încât picioarele tale să rămână calde și protejate.

Verifică preț Rochii – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care