58 tipuri de fuste diferite

Tânără poartă o fustă elegantă

Fustele au o istorie lungă. De fapt, este cel de-al doilea articol de îmbrăcăminte al omenirii, ca vechime, după bucățile de pânză cu care ne acopeream anumite părți ale corpului spre a nu fi vazute.

În funcție de cultură și tradiții, atât bărbații, cât și femeile purtau fuste. Acestea includ shendyt în Egiptul Antic, dhoti în India, kilt în Scoția, kimono-ul japonez, cheongsamul chinezesc, toba arabă, kaftanul african în Senegal și sutana creștină.

Femeile obișnuiau să poarte fuste lungi nu doar din modestie, ci și pentru a-și etala statutul economic, deoarece țesăturile obișnuiau să fie foarte scumpe.

De-a lungul anilor, lungimea fustelor a dictat moda zeitgeist, adică moda care influențează cultura unei anumite perioade de timp – fusta scurtă pentru anii 1920, fusta lungă pentru anii 1930 și cea mai scurtă în perioada 1967-1970.

Conținut:

Diagrama tipurilor de fuste

Iată un grafic excelent care prezintă diferitele tipuri de fuste:

Grafic cu tipuri de fuste

Tipuri/Stiluri de fuste

Fuste în formă de A (A-Line)

Fuste în formă de A (A-Line)

Fustele în forma literei A marchează talia și partea de sus a șoldurilor și apoi se lărgește, punctul de lărgime maximă fiind la tiv. Dacă te uiți la forma aceastei fuste, vei observa că este similară cu litera A, de unde și numele acesteia.

Unul dintre cele mai mari atuuri ale achiziționării unei fuste A-line este că reprezintă o alegere excelentă atât pentru îmbrăcăminte casual, cât și business, așa că o poți purta la serviciu sau la o ieșire seara în oraș cu prietenii, și se potrivește foarte bine în ambele situații.

Verifică preț Fuste în formă de A (A-Line) AICI!

Fusta Asimetrică

Fusta Asimetrică

Fustele asimetrice sunt fustele care au lungimi diferite pe partea de jos a fustei, oferind un aspect unic care se potrivește aproape oricărei ocazii. Cele mai populare tipuri de fuste asimetrice sunt acum cele care au lungimea până la genunchi și sunt mai scurte în față și mai lungi în spate, ceea ce le oferă un aspect foarte elegant, indiferent de culoare sau de alte caracteristici.

Pot avea de exemplu și o parte mai lungă decât cealaltă, lungimi diferite pe partea de jos a fustei, ajung până la un anumit un punct de lungime în față sau au chiar două lungimi diferite în față, dar orice fustă cu lungime variabilă poate fi numită fustă asimetrică.

Verifică preț Fuste Asimetrice AICI!

Fustă Clopot (Bell-Shaped)

Fustă Clopot (Bell-Shaped)

O fustă în formă de clopot se evazează în lateral pe ambele părți și poate avea numeroase modele, inclusiv plisate și de toate lungimile. Aceste fuste pot fi confecționate din diverse tipuri de materiale și culori, iar părțile laterale evazate le oferă un aspect elegant pe care multe femei îl consideră mai mult formal.

Fustele clopot seamănă adesea cu fustele în straturi suprapuse și arată grozav atât într-o singură ​​culoare, cât și cu diverse imprimeuri.

Verifică preț Fuste Clopot AICI!

Fusta Balon / Gogoșar (Bubble)

Fusta Balon / Gogoșar (Bubble)

Fustele balon sunt unice prin faptul că au un tiv foarte pronunțat, care realizează un aspect umflat, pufos, asemănător unui balon sau gogoșar. Ele sunt adesea pline, deși nu trebuie să fie, iar amploarea de la tiv le oferă un aspect unic, greu de ignorat. Dacă dorești să porți o fustă care atrage atenția, fusta cu balon este o alegere grozavă.

Verifică preț Fuste Balon/Gogoșar AICI!

Fuste cu Trenă (Bustled) (înfoiate în spate sau peste tot, tip buchet, cu volane suprapuse)

Fuste cu Trenă (Bustled) (înfoiate în spate sau peste tot, tip buchet, cu volane suprapuse)

Deși fustele Bustled sunt de obicei asociate cu un design care se referă la partea din spate a unei fuste, gen fusta cu trenă, aceste fuste pot avea același aspect și în față și sunt ănfoiate de jur împrejur.

Ori de câte ori vedeți o fustă care are un aspect înfoiat, de buchet, fie în spate, fie peste tot, aceasta poate fi considerată o fustă Bustled. Ele pot fi, de asemenea, mai scurte în față și mult mai lungi în spate, ceea ce accentuează cu adevărat caracterul de trenă amplă.

Verifică preț Fuste cu Trenă AICI!

Fustă Maxi (Broomstick)

Fustă Maxi (Broomstick)

Fustele Maxi (Broomstick) sunt fuste lungi sau fuste maxi, largi, cu pliseuri sau pense. Pensele sau pliseurile sunt de obicei înguste și oferă fustei un aspect curgător, casual, care emană, de asemenea, confort și stil.

Ele au adesea talie elastică pentru a le face și mai confortabile, precum și diverse modele / imprimeuri și culori strălucitoare pentru a ispiti femeile să le poarte. Dacă tu cauți o fustă drăguță casual, pe care să o poți la cinema sau seara în oraș, o fustă Maxi largă ar putea fi exact ceea ce ai nevoie.

Verifică preț Fustă Maxi (Broomstick) AICI!

Fustă Circulară

Fustă Circulară

Fustele circulare sunt pur și simplu fuste cu aspect rotund, circular în loc de un aspect drept sau umflat, care includ majoritatea fustelor. Fustele circulare pot avea diferite lungimi și pot fi cu pense sau fără pense.

Au o caracteristică plăcută, mulată care le face să fie mereu la modă, dar și confortabile, acesta fiind unul dintre numeroasele motive pentru care fustele circulare sunt atât de populare.

Verifică preț Fuste Circulare AICI!

Din material Denim (de blugi)

Din material Denim (de blugi)

Confecționate din material denim, aceste fuste pot fi deschise sau închise la culoare, casual sau formale, prespălate sau colorate, precum și lungi sau scurte. Multe fuste din denim sunt făcute doar pentru ieșiri casual, în timp ce altele sunt atât de elegante, încât pot fi chiar purtate la birou.

Când vine vorba de fuste din denim, nu există limită în ceea ce privește stilurile și modelele la care ai acces, deoarece există chiar fuste cu strasuri, dantelă, grafică colorată și un aspect prespălat, care este atât de popular astăzi.

Poți alege chiar între denim albastru sau negru, oferindu-ți opțiuni pe care pur și simplu nu le ai cu alte tipuri de fuste.

Verifică preț Fuste din material Denim (de blugi) AICI!

Fusta Dirndl – model tradițional din Austria și Bavaria (Germania)

Fusta Dirndl - model tradițional din Austria și Bavaria (Germania)

O fustă Dirndl este o fustă tradițională care constă dintr-un corset strâns și un aspect plin și larg. Având adesea modele cu imprimeuri, fustele Dirndl sunt foarte apreciate în anumite părți ale lumii, inclusiv în Austria și Bavaria, dar câștigă popularitate peste tot.

Deși pot avea orice lungime, cel mai adesea ele au lungimea până la genunchi.

Verifică preț Fuste cu Model Tradițional AICI!

Fusta cloș / evazată (Flared)

Fusta cloș / evazată (Flared)

Fustele cloș ies în evidență și de obicei au pense care le permit să se umfle ușor de fiecare dată când mergi. Când purtătoarea stă nemișcată, pensele sunt puțin mai evidente, dar ele sunt necesare pentru efect ori de câte ori te plimbi sau te învârti în timp ce porți fusta.

Fustele cloș au un aspect simplu, dar elegant, care arată deosebit de bine în mediile formale, cum ar fi la serviciu.

Verifică preț Fuste cloș/evazate AICI!

Fustă în clini (Godet / Gored)

Fustă în clini (Godet / Gored)

Aceste două tipuri de fuste sunt foarte similare, dar au diferențe. Fustele Gored au, în mod normal, o formă de A în secțiune, în timp ce fustele Godet au piese de țesătură cusute între ele care le conferă un aspect evazat în jurul liniei tivului.

Dacă vezi fustele una lângă alta, este mai ușor să observi diferența, iar unii designeri chiar au creat fuste cu mai multi clini uniți, deși oarecum modificați, și cu inserții de material. Fustele sunt adesea văzute pe podiumurile de modă și au un aspect sexy pe care multe femei îl adoră.

Verifică preț Fuste în clini AICI!

Fusta Țigănească (Gypsy) / Fustă cu volane cusute unele de altele (Tiered)

Fusta Țigănească (Gypsy) / Fustă cu volane cusute unele de altele (Tiered)

Fustele țigănești sau fustele cu volane cusute unele de altele, au fost create inițial pentru dans și constau întotdeauna din modele versatile și țesături colorate. Ele sunt extrem de confortabile, dar și plăcute de privit și, de obicei, au o lejeritate care face ca fusta să se balanseze înainte și înapoi la orice tip de mișcare.

Este aproape întotdeauna o fustă midi sau maxi.

Verifică preț Fuste Gypsy AICI!

Fusta cu talie înaltă (High Waisted)

Fusta cu talie înaltă (High Waisted)

După cum sugerează și numele, aceste fuste sunt înalte la nivelul taliei și în mod normal au o talie foarte lată. Imediat ce privești o fustă cu talie înaltă, observi diferența dintre acest tip de fustă și altele, deoarece talia înaltă este întotdeauna foarte pronunțată și vizibilă.

Fustele cu talie înaltă pot avea orice lungime și sunt fabricate din materiale diferite, dar au întotdeauna o talie unică, care se așează foarte sus pe linia naturală a taliei.

Verifică preț Fuste cu talie înaltă AICI!

Fuste cu volane suprapuse sau în straturi (Layered)

Fuste cu volane suprapuse sau în straturi (Layered)

O fustă în straturi / cu volane suprapuse este formată din mai multe straturi, volane sau secțiuni de material de sus până jos. Poate fi lungă sau scurtă, dar are întotdeauna mai multe straturi de material pe toată suprafața fustei.

Majoritatea fustelor stratificate conțin același material și aceeași culoare pe toată fusta, deși unele dintre ele au straturi / volane de diverse culori și chiar din materiale diferita pentru a le face un pic mai interesante.

Verifică preț Fuste cu volane suprapuse sau în straturi AICI!

Fustele Maxi

Fustele Maxi

O fustă maxi poate avea orice culoare, țesătură sau stil, dar lucrul care o face diferită este că este o fustă cu lungime întreagă, o lungime care ajunge până la podea. Pe lângă de rochiile de seară și alte îmbrăcăminte formală, existe și alte fuste care au această lungime, inclusiv fustele confecționate din țesături precum denimul.

Dacă îți place atât confortul, cât și stilul deopotrivă și nu dorești să-ți faci griji că arăți prea multă piele, fustele maxi sunt create special pentru tine.

Verifică preț Fuste Maxi AICI!

Fusta Sirenă (coada de pește)

Fusta Sirenă (coada de pește)

Fustele Sirenă sunt numite astfel datorită asemănării lor cu forma unei sirene. Aceste fuste sunt aproape în formă de clepsidră, lată la șolduri, cu o secțiune de mijloc mult mai îngustă în jurul genunchilor și cu o evazare / volan în partea inferioară a fustei.

Ele sunt atractive și mai formale decât cele casual, și pot avea chiar lungimi mai scurte, care se îngustează la jumătatea distanței dintre coapsă și genunchi înainte de a se termina într-un stil mai evazat.

Verifică preț Rochii tip Sirenă (coadă de pește) AICI!

Fuste Mini / Micromini

Fuste Mini / Micromini

Fustele Mini sunt confecționate într-o gamă largă de lungimi. Unele sunt atât de scurte încât ajung doar până la coapse, în timp ce altele se opresc imediat deasupra genunchiului.

Orice fustă care este scurtă și se termină deasupra genunchiului este considerată o fustă mini și ele sunt foarte populare printre femeile tinere. De asemenea, ele sunt confecționate într-o mare varietate de culori și materiale.

Verifică preț Fuste Mini / Micromini AICI!

Fusta țărănească (Peasant)

Fusta țărănească (Peasant)

Există mai multe caracteristici care fac fustele țărănești unice, începând cu faptul că ele sunt lungi și au de obicei o mulțime de pense, pliuri sau modele. Fustele țărănești pot fi, de asemenea, confecționate din două sau trei materiale diferite și au adesea mai multe niveluri suprapuse.

Ele reprezintă un mod confortabil și la modă de îmbrăcăminte și sunt populare în rândul femeilor de toate vârstele.

Verifică preț Fuste țărănești AICI!

Fusta Creion (Tube)

Fusta Creion (Tube)

Deși ele există în diverse lungimi, fustele creion sunt întotdeauna fuste drepte care sunt strâmte pe corp. Ele au un aspect lung, îngrijit și sunt foarte frecvente în rândul femeilor de afaceri sau al celor care au o profesie și merg la serviciu.

Desigur, fustele creion pot fi purtate și în contexte casual, dar caracteristica lor este aceea că sunt foarte drepte și înguste.

Verifică preț  Fuste tip Creion (Tube) AICI!

Fusta Plisată (Pleated)

Fusta Plisată (Pleated)

Există multe tipuri diferite de pliseuri, inclusiv înguste și late, mici și mari. De fapt, există pliseuri în mai multe dimensiuni și tipuri diferite, astfel încât, oricare ar fi preferințele și gusturile tale personale, poți găsi cu ușurință o fustă plisată cu care să fii de acord, să-ți placă și pe care să o poți alege.

De asemenea, ele au lungimi diferite, de asemenea, ceea ce înseamnă că poți găsi fuste plisate lungi, scurte sau de lungime medie.

Verifică preț Fuste Plisate AICI!

Fusta Retro anii 1950 – Pudel (Poodle)

Fusta Retro anii 1950 – Pudel (Poodle)

Fustele Poodle erau foarte populare în anii 1950, dar pot fi văzute și astăzi. Modelul fustei este desenat chiar pe fustă – un câine pudel (Poodle) – care este de obicei desenat sau aplicat într-o culoare contrastantă cu cea a fustei.

Culorile fustelor pot varia de la roz la negru și chiar roșu și albastru, iar câinele pudel este de obicei aplicat pe fustă. Câinele aplicat pe fustă este, de asemenea, confecționat dintr-o țesătură diferită de restul fustei, inclusiv șnurul/zgarda câinelui.

Verifică preț Fuste Retro AICI!

Fusta de plajă/Sarong

Fusta Sarong

Fustele Sarong sunt confecționate dintr-un material lung asemănător unei eșarfe pe care îl poți înfășura cu ușurință în jurul tău pentru a realiza o fustă sau un șal, precum și alte articole vestimentare.

În plus, fustele Sarong sunt extrem de populare la plajă și pot fi folosite pentru a-ți acoperi costumul de baie. Din această cauză, fustele sarong sunt, de obicei, confecționate din materiale subțiri, ușoare și pot de asemenea să aibă diverse culori și modele.

Verifică preț Fuste de Plajă / Sarong AICI!

Fusta Skater (ca cele purtate de patinatoare)

Fusta Skater (ca cele purtate de patinatoare)

Numite și fuste puffball sau bouffant, aceste fuste seamănă cu fustele pe care le poartă patinatoarele și sunt, de obicei, scurte și cu talie înaltă, cu o lungime scurtă sau care este întotdeauna deasupra genunchiului.

Fustele sunt confecționate din materiale foarte ușoare și au un aspect similar cu un cerc, ceea ce le conferă un aspect mlădios, lejer de fiecare dată când te miști sau dansezi în ele.

Verifică preț Fuste Skater (patinatoare) AICI!

Fusta Skort (pantaloni scurți cu fustă peste)

Fusta Skort (pantaloni scurți cu fustă peste)

Cu confortul unei perechi de pantaloni scurți și cu eleganța unei fuste combinate în același articol de îmbrăcăminte, fustele Skort sunt perfecte pentru o mulțime de ocazii.

Ele sunt confecționate ca pantalonii scurți, dar au o fustă deasupra lor și pot fi confecționate din orice material, de la denim până la bumbac, precum și multe altele. Acestea arată ca niște fuste la prima vedere, dar purtătoarea lor știe și se poate bucura de faptul că are pantaloni scurți sub fustă.

Verifică preț Fuste Skort AICI!

Fusta Dreaptă

Fusta Dreaptă

Fustele drepte sunt foarte asemănătoare cu fustele creion, dar nu sunt de obicei la fel de înguste sau strâmte pe corp ca fustele creion. Acestea au mai multe lungimi diferite și pot avea un design casual sau formal, dar sunt întotdeauna drepte, nu au pense, nu sunt ample și nu au alte caracteristici speciale. Fusta reprezintă o fustă de bază care este perfectă pentru locul de muncă, motiv pentru care atât de multe femei le poartă la serviciu.

Verifică preț Fuste Drepte AICI!

Fustă pantaloni dreaptă (Trouser)

Fustă pantaloni dreaptă (Trouser)

Fustele pantaloni drepte sunt de fapt pantaloni, dar sunt confecționate dintr-un material care este foarte flexibil, așa că dacă stai cu picioarele apropiate, arată exact la fel ca fustele.

Unele fuste pantaloni au o fustă inclusă în partea din spate a articolului, dar, oricum sunt făcute, acestea arată întotdeauna ca fuste obișnuite de la distanță.

Verifică preț Fuste-Pantaloni drepte AICI!

Fustă Lalea (Tulip)

Fustă Lalea (Tulip)

Numite și fuste balon, gogoșar sau Bubble, aceste fuste sunt drapate și au amploare iar tivul lor este mai lung in spate, iar în față tivul se drapează, devenind mai scurt, ceea ce creează un efect de balon sau are forma corolei unei lalele.

Fustele lalea erau foarte populare în anii 1950, dar cunosc o revenire în multe părți din S.U.A. astăzi. Ele pot avea tivuri neregulate și materiale suprapuse și de aceea arată ca o lalea cu floarea îndreptată în jos, de unde și numele lor.

Verifică preț Fuste tip Lalea AICI!

Fustele înfoiate sau cu volane din tul Tutu

Fustele înfoiate sau cu volane din tul Tutu

Foarte populare în rândul dansatoarelor și fetițelor cărora le place să se învârtească în timp ce se joacă, fustele Tutu sunt confecționate dintr-un material subțire sub formă de voal numit tul și pot fi confecționate folosind o bucată de tul sau zeci de fâșii de tul montate una peste alta.

Fustele Tutu pot fi, de asemenea, confecționate din materiale precum nylon, tul, țesătură tip plasă, țesătură de bumbac sau muselină, printre altele.

Verifică preț Fuste cu Volane AICI!

Fuste petrecute sau parte peste parte (Wrap)

Fuste petrecute sau parte peste parte (Wrap)

O fustă petrecută sau parte peste parte este una în care purtătoarea trebuie să înfășoare fusta în jurul corpului o dată sau de două ori pentru a o închide corect. De obicei este asigurată cu un cordon în loc de fermoar sau nasturi și poți identifica o fustă petrecută sau parte peste parte pur și simplu privind-o.

Adesea este purtată de către persoanele care doresc un aspect mai casual, care să fie și confortabil. Fustele petrecute sau parte peste parte au diferite lungimi și sunt confecționate din diferite materiale și sunt unul dintre cele mai simple tipuri de fustă pe care poți să le faci chiar tu datorită simplității lor.

Verifică preț Fuste Petrecute (Wrap) AICI!

Fusta Jupon (Underskirt)

Fusta Jupon (Underskirt)

O fustă jupon, de asemenea, cunoscută sub numele de jupă (petticoat), sau furou (slip), este menită să fie purtată sub o rochie sau sub o altă fustă.

Este purtată pentru a ajuta rochia sau fusta să se așeze fără probleme pe corp, pentru a preveni orice frecare de piele, pentru a proteja împotriva transpirației și pentru a adăuga un plus de căldură.

Verifică preț Fuste Jupon (Jupă) AICI!

Fusta plisată cu pliseuri late (Knife Pleated)

Atunci când o fustă este „Knife Pleated”, înseamnă că are un pliseu lat, cu o îndoire exterioară și una interioară, de obicei realizat prin executarea unei serii de pliuri în aceeași direcție.

Acestea sunt realizate unul peste altul, apoi toate pliseurile sunt presate și orientate în aceeași direcție. O fustă plisată tip Knife Pleated este cel mai des comun tip de pliseu și poate fi purtată fie în timpul zilei, fie ca îmbrăcăminte de seară, în funcție de lungime și de tipul de țesătură.

Verifică preț Fuste plisate AICI!

Fustă Drapată (Draped)

Fustă Drapată (Draped)

O fustă drapată este o fustă deasupra genunchiului sau până la genunchi care are pliuri lejere care se drapează de la nivelul taliei până la tiv. Acest stil creează un efect de subțiere și dă contur corpului. Fustele drapate se poartă în contexte formale și semi-formale sau ca ținute de petrecere.

Verifică preț Fuste drepte AICI!

Fusta Acordeon – pliseuri înguste (Accordion)

Fusta Acordeon – pliseuri înguste (Accordion)

O fustă în stil acordeon este o fustă plisată cu pliseuri înguste pe toată suprafața circulară, care are construite pliseuri verticale înguste, distanțate uniform, presate în material. Rezultatul este existența crestelor alternative ridicate și încastrate în material.

Lățimea fustei este cea mai largă la tiv, devenind treptat mai îngustă pe măsură ce urcăm spre talie, ceea ce conferă fustei acordeon un aspect evazat. Numele său provine din faptul că, atunci când îi întinzi țesătura, acesta seamănă cu un acordeon.

Fustele în acest stil sunt moi, fluide și există într-o varietate de țesături și lungimi.

Verifică preț Fuste tip Acordeon AICI!

Fusta cu volane de la coapse în jos (Ruffled)

Fusta cu volane de la coapse în jos (Ruffled)

O fustă de tipul Ruffled va ieși în evidență prin volănașe pe întreaga fustă, sau va avea volane spre partea inferioară a fustei. Acest design oferă o notă distractivă, o atracție fluidă si plină de voluptate.

Fustele cu volane Ruffled există în toate formele și dimensiunile și pot fi purtate în contexte casual, semi-formale, sau ca îmbrăcăminte de petrecere, și mai puțin obișnuit, formal.

Ele sunt adesea purtate ca ținute de dans (costumele de dans spaniole la femei au fuste Ruffled). De cele mai multe ori ele sunt lungi, până la lungimea gleznei, dar pot fi și mult mai scurte, până la nivelul coapsei superioare.

Verifică preț Fusta cu volane de la coapse în jos AICI!

Fusta lejeră (Fly)

Fusta lejeră (Fly)

O fustă Fly sau o fustă care flutură în vânt în partea de jos, spre tiv, este concepută pentru a fi lejeră, evazată, largă, în mișcare la tiv.Acestea tind să fie în categoria de fuste mai scurte, dar pot avea și lungimi de până la genunchi, până la lungimea gleznei sau a gambei.

Materialul lor este de obicei bumbac, olandă, mătase, satin, dantelă sau plasă. În funcție de materialul și de designul special al fustelor, acestea sunt purtate cel mai bine ca haine casual, formale sau de petrecere.

Verifică preț Fuste Lejere AICI!

Fusta tip Fix Box (cu două pliseuri mari in față)

Fusta tip Fix Box (cu două pliseuri mari in față)

Fustele Fix box sunt cunoscute și sub denumirea de fuste Box pleated sau fuste Box. Cele două pliuri late de pe poale ale fustei sunt orientate în direcții opuse, cu cele două sub pliuri orientate unul spre celălalt, creând un spațiu ca un șanț între ele.

Cusătura este situată la interior. Aceste fuste pot avea lungimea până la coapsa superioară, până la genunchi sau chiar lungi.

Verifică preț Fuste Plisuri/Fix Box AICI!

Fusta cu nasturi în față (Button-Up)

Fusta cu nasturi în față (Button-Up)

După cum sugerează și numele, o fustă cu nasturi este o fustă care se încheie cu nasturi / capse în față, (de obicei, nasturii/capsele se află la mijloc vertical pe partea din față a fustei), cu toate acestea, fusta poate avea uneori nasturi/capse în lateral.

Aceste fuste au tendința de a avea aproximativ lungimea până la genunchi, dar pot fi mai lungi sau mai scurte. Acestea există într-o varietate de țesături, dar mai ales în denim. Fustele Button-Up funcționează cel mai bine ca ținute casual, de petrecere sau uneori de afaceri, în funcție de design.

Verifică preț Fuste cu Nasturi AICI!

Fusta din bucăți verticale de material (Paneled)

Fusta din bucăți verticale de material (Paneled)

Fustele din bucăți sunt de obicei fuste lungi, fluide sau drepte, care coboară până la glezne. Această lungime poate varia ușor în funcție de stilul fustei. Fustele de dans sau de bal, de exemplu, sunt de multe ori create în acest stil. Ele sunt minunate pentru ținute formale, ținute de dans sau casual.

Verifică preț Fuste din bucăți verticale de material AICI!

Fusta Trompetă sau Sirenă (Trumpet – Mermaid)

Fusta Trompetă sau Sirenă (Trumpet - Mermaid)

Fusta stil Trompetă, cunoscută și sub denumirea de fusta Sirenă, oferă un efect de subțiere prin faptul că este mulată pe șolduri. Partea inferioară evazată a fustei arată ca o coadă de pește și combinată cu forma mulată pe șolduri și pe talie conferă fustei aspectul de accentuare a formelor.

Aceste fuste sunt cel mai adesea lungi până la jumătatea gambei sau până la gleznă și se pot purta atât la petreceri, cât și în contexte formale.

Verifică preț Fuste tip Trompetă/Sirenă AICI!

Fusta tip Cullote (fustă pantaloni de amploare medie, dreaptă)

Fusta tip Cullote (fustă pantaloni de amploare medie, dreaptă)

O fustă tip Cullote este o combinație de pantaloni scurți / trei sferturi / lungi și o fustă. De obicei, aceste fuste sunt fluide, confecționate din mătase și dintr-o varietate de alte țesături.

Cel mai frecvent, ele au lungimea de puțin sub genunchi, dar variază ca lungime de la partea superioară a coapsei până la gleznă. Fustele tip Cullote sunt destinate să fie purtate în situații formale sau la petreceri, dar pot fi purtate și sub alte articole de îmbrăcăminte.

Verifică preț Fuste tip Cullote AICI!

Fusta tip Cowl (gen sutană)

Fusta tip Cowl (gen sutană)

O fustă tip Cowl, la fel ca o fustă dreaptă sau în formă de A, este mulată pe șolduri, atrăgând atenția asupra liniei taliei, iar apoi se evazează ușor în partea de jos.

Acestea tind să fie purtate în contexte formale, dar și casual, având lungime variabilă, până la genunchi, până la jumătatea gambei sau până la gleznă. Mătasea, bumbacul, lâna, dantela și olanda sunt toate țesături des utilizate în fustele tip Cowl.

Verifică preț Fuste tip Cowl (gen sutană) AICI!

Fusta de toamnă / iarnă

Fusta de toamnă / iarnă

Fustele care intră în categoria toamnă sau iarnă sunt confecționate din țesături groase și călduroase, precum piele, lână sau poliester. Acestea pot avea pense sau nu și ajung în lungime până la nivelul gleznei cel mai adesea.

Fustele de toamnă și de iarnă sunt potrivite pentru ținute casual, semi-formale, formale și de petrecere. Ele pot avea cu adevărat orice stil, atât timp cât sunt confecționate dintr-o țesătură călduroasă.

Verifică preț Fuste de toamnă-iarnă AICI!

Fusta tip Sheath (accent pe talie și siluetă, cu talia marcată și mulată pe forma corpului)

Fusta tip Sheath (accent pe talie și siluetă, cu talia marcată și mulată pe forma corpului)

O fustă tip Sheath prezintă un stil siluetă care se mulează pe corp. Tivul poate fi oriunde de la mijlocul coapsei până la mijlocul gambei. Centrul de interes al acestora se dorește a fi linia taliei.

Cu cât este mai scurtă o fustă Sheath, cu atât este mai potrivită pentru petreceri sau ținute pentru cocktail. Cu cât este mai lungă, cu atât este mai potrivită spre a fi purtată la birou.

Verifică preț Fuste tip Sheath AICI!

Fusta tip Peplum (cu volan in talie)

Fusta tip Peplum (cu volan in talie)

Fusta Peplum este un tip de design cel mai des observat la o fustă creion sau o fustă Tube. Acestea evidențiază talia, și au în plus o bucată de țesătură suplimentară suprapusă, care este cusută pe linia taliei ca un volan, până la șold sau mai jos, deasupra fustei.

Ele sunt purtate cel mai adesea chiar deasupra genunchilor. Aspectul lor sofisticat și elegant arată excelent pentru contexte semi-formale și formale.

Verifică preț Fuste tip Peplum AICI!

Fusta tip Pegged (Creion, conică)

Fusta tip Pegged (Creion, conică)

O fustă tip Pegged poate fi, de asemenea, clasificată ca o fustă creion. Este îngustă, se îngustează în partea de jos spre tiv și de obicei are lungimea până la genunchi.

Aceste fuste sunt foarte bune pentru contexte semi-formale și formale, dar în funcție de croială, uneori pot fi purtate casual. Vei constata că fustele tip Pegged sunt confecționate mai des din bumbac, lână, olandă sau mătase.

Verifică preț Fuste Conice (Creion) AICI!

Fusta din tul (Tulle)

Fusta din tul (Tulle)

Tulul este o țesătură de plasă foarte fină. Stilul Tul (Tulle) poate apărea sub formă de fustă balon, cu volane în partea de jos sau dreaptă. Cel mai bun exemplu este croiala pe care o vezi în partea de jos a multor rochii de mireasă.

Aspectul înfoiat și amplu creat de tul este ceea ce observi la o fustă Tulle. Tulul poate fi montat pe partea exterioară a îmbrăcămintei sau dedesubt. Fusta Tulle poate fi confecționată din diferite țesături, inclusiv nylon, mătase și bumbac.

Verifică preț Fuste din tul (Tulle) AICI!

Fustă plisată invers

Fustă plisată invers

O fustă plisată inversă este aceeași cu o fustă care are doua pliseuri mari de tip box în față, singura diferență fiind dată de direcția în care este realizat pliseul, spre dreapta sau spre stânga.

Fusta are două pliuri egale de țesătură, pliate unul spre celălalt, astfel încât acestea să se întâlnească în centru, în față, pliurile întâlnindu-se față în față. Mai simplu, o fustă plisată invers (Inverted Pleated Skirt) arată ca o fustă Box Pleat din spate.

Verifică preț Fuste Plisate AICI!

Materiale

Bumbac

Fustă din bumbac

Bumbacul este de departe cel mai popular și unul dintre cele mai confortabile tipuri de țesături, în parte datorită calităților sale, și anume că materialul respiră. Este o țesătură moale și flexibilă, ceea ce înseamnă că fustele confecționate din bumbac sunt întotdeauna extrem de confortabile și plăcute.

Bumbacul, de asemenea, are diferite grosimi și poate fi amestecat cu alte țesături, ceea ce înseamnă că poți obține întotdeauna ceea ce cauți atunci când cumperi acest tip de material.

Verifică preț Fuste din Bumbac AICI!

Batist din bumbac sau Voal

Fustă din batist din bumbac sau voal

Numită și pânză de batist, acest tip de țesătură este confecționată în cea mai mare parte din bumbac 100% și este similar cu batistul, dar puțin mai structurat. Conține fibre foarte calitative și rezistă la șifonare, păstrează forma fustei și poate avea culori mai deschise, aproape transparente, dar calitative.

Pe lângă fuste, acest material poate fi folosit și pentru confecționarea perdelelor și îmbrăcămintei pentru vreme mai caldă.

Verifică preț Fuste din batist, bumbac sau voal AICI!

Denim

Fustă din denim

Materialul Denim sau de blugi este un tip de bumbac rezistent, cu țesătură diagonală, care este fie vopsită, care este numită denim indigo, fie nevopsit, din care sunt făcute majoritatea celorlalte tipuri de țesături denim.

Verifică preț Fuste din Denim AICI!


Are o urzeală deasă, care este cel mai des utilizată pentru confecționarea blugilor și fustelor. Este un material foarte confortabil și popular.

Tricot

Fustă din tricot

Tricotul este un material popular pentru multe tipuri de îmbrăcăminte, iar astăzi este confecționat dintr-un amestec de fibre sintetice, lână și bumbac, deși inițial a fost confecționat din lână pură.

Verifică preț Fuste din tricot AICI!


Este cunoscut pentru ochiurile foarte mici, împletite apropiat, iar caracteristicile sale includ faptul că ține cald, rezistă în timp, este lejer și moale. Pe lângă fuste, din acest material pot fi confecționate și alte articole, precum tricouri.

Amestec de in

Fustă din amestec de in

La fel ca bumbacul, pânza de in este durabilă, rezistentă și moale, dar amestecurile de in sunt făcute și cu alte materiale și au avantaje care includ o capacitate de a deveni mai puternic atunci când este umed, o rezistență naturală la bacterii și capacități mari de absorbție.

Fustele din amestec de in sunt extrem de confortabile și ușor de întreținut, fiind de asemenea un material excelent pentru sacoșe mari, genți, cămăși și chiar accesorii.

Verifică preț Fuste din amestec de in AICI!

Amestec de bumbac și poliester

Fustă din amestec de bumbac și poliester

Acesta este un amestec de bumbac și poliester, iar motivul pentru care este atât de popular în cazul fustelor este acela că poate fi întreținut cu ușurință, se uzează lent și nu se patează. Poliesterul face fusta fermă și rezistentă la șifonare, în timp ce bumbacul o face moale și confortabilă.

Cea mai frecventă combinație este 65% bumbac și 35% poliester, deși amestecurile 50/50 sunt de asemenea foarte populare. Deoarece bumbacul este, în general, mai scump decât poliesterul, acest amestec este o modalitate excelentă de a te bucura de o țesătură de bumbac, la un preț mult mai mic.

Verifică preț Fuste din amestec de bumbac și poliester AICI!

Poplin

Fustă din poplin

Țesătura poplin este foarte rezistentă și este realizată dintr-o țesătură simplă din aproape orice tip de fibră sau amestec. De obicei, este o țesătură subțire din bumbac mercerizat, iar acum este confecționată din poliester, mătase, lână sau vâscoză, sau chiar dintr-o combinație a acestor materiale.

Articole precum fustele din poplin au tendința de a fi rezistente la șifonare și ușor de călcat și este adesea denumită țesătură de bumbac sau semipoplin. Poplinul poate fi folosit și pentru tapițerie elegantă sau rochii pentru ocazii.

Verifică preț Fuste din Poplin  AICI!

Viscoză (Rayon)

Fustă din viscoză (rayon)

Fabricată din fibră de celuloză, viscoza are multe variante și tipuri. Viscoza poate imita alte țesături, inclusiv bumbacul, lâna, mătasea și pânza de in și este fabricată din celuloză care provine din lemn.

Deși este fabricată cu materiale naturale, viscoza nu este considerată o țesătură naturală, deoarece procesul de transformare a acesteia într-o țesătură purtabilă este destul de extins. Cu toate acestea, este totuși un material foarte popular atât pentru fuste, cât și pentru alte articole de îmbrăcăminte.

Verifică preț Fustă din Viscoză (Rayon) AICI!

Bumbac Seersucker (bumbac cu textură fină și ușor încrețită, precum hârtia creponată)

Fustă din bumbac Seersucker (bumbac cu textură fină și ușor încrețită, precum hârtia creponată)

Bumbacul Seersucker (numele seersucker vine de la “shir o sheka”, care se traduce “lapte şi zahăr”) este de obicei făcut fie dintr-un material sintetic sau dintr-un material precum bumbacul.

Are o suprafață formată atât din secțiuni plate, cât și încrețite, care îi oferă un aspect unic și interesant cu adevărat, la vedere și la atingere. Bumbacul Seersucker este adesea în dungi sau este realizat din materiale cu diferite modele și are un aspect încrețit în multe zone.

Verifică preț Fuste Creponate AICI!

Bumbac cu elastan (Stretch Cotton)

Fustă din bumbac cu elastan (Stretch Cotton)

Bumbacul cu elastan nu se întinde la fel de mult ca elasticul, ci se lasă într-o mică măsură, ceea ce este suficient pentru a-l face confortabil și accesibil. Are o întindere pe două sensuri sau pe patru, este cu tine toată ziua, ceea ce o face perfectă atunci când cauți ceva confortabil și de lungă durată.

Verifică preț Fustă din Bumbac cu elastan AICI!

Țesătura Twill (Stofă cu țesătură diagonală)

Fustă din țesătura Twill (Stofă cu țesătură diagonală)

Țesătura tip twill este o țesătură care este confecționată de obicei din materiale precum bumbac, mătase sau poliester și este caracterizată de nervuri paralele în diagonală.

Unele dintre numeroasele caracteristici ale unei fuste twill cu țesătură diagonală includ rezistența la pătare, capacitatea sa de a acoperi murdăria, rezistența în timp și aspectul său atractiv.

De asemenea, țesătura rezistă la șifonare și cute, și oferă fustelor și altor articole vestimentare un aspect unic și robust, făcându-l să fie un tip foarte popular de material pentru fuste, fără să mai vorbim de articole precum pălăriile și chiar blazerele.

Verifică preț Fuste din Stofă AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care