11 tipuri de rochii lungi esențiale pentru dulapul tău

Rochii lungi

Aceste rochii lungi sunt adesea asociate cu ținutele formale. Le vezi la nunți, pe covorul roșu și la cele mai elegante evenimente. Dar există o mulțime de stiluri diferite de rochii lungi și atât de multe moduri diferite în care poți purta rochii lungi.

Rochia lungă potrivită poate fi super casual, super drăguță pentru o seară de întâlnire, perfectă pentru o zi de shopping sau purtată la cel mai elegant loc din oraș. Poți face orice cu rochiile lungi odată ce știi cum să le porți.

Este timpul să înveți mult mai multe despre toate tipurile de rochii lungi pe care ar trebui să începi să le porți.

Verifică preț Rochii – diverse modele AICI!

Istoria stilurilor de rochii lungi

Rochiile sunt una dintre cele mai vechi piese de îmbrăcăminte create vreodată. Operele de artă antice arată atât bărbați, cât și femei care poartă rochii și fuste în mod regulat. Rochii lungi au fost purtate de faraoni egipteni și de figuri istorice importante de-a lungul timpului.

La urma urmei, ce este o togă dacă nu un tip de rochie lungă? Tunica lungă, asemănătoare unei robe, a fost purtată pe scară largă de bărbați și femei din întreaga lume antică.

Tipuri de rochii lungi

Istoria rochiilor lungi este la fel de veche ca și istoria omenirii. Dar, de-a lungul anilor, au apărut stiluri distincte de rochii care au prins contur în lumea modei. Ce tipuri de rochii lungi ai purtat… și pe care ar trebui să începi să le porți?

Rochie de bal

Deși multe tipuri diferite de rochii lungi pot fi purtate ca rochii de bal, silueta rochiei de bal este distinctă și emblematică. Acest stil lung are un corset strâns, care este de obicei fără mâneci, deși poate avea bretele sau mâneci tip capac.

Este ajustat în jurul taliei și apoi se evazează din șolduri într-un stil de fustă largă. Adesea, se folosesc jupoane și straturi suplimentare de fustă pentru a crea un efect larg.

Verifică preț Rochii elegante AICI!

Rochie bufantă

Stilul bufant este o rochie de bal lungă și plină, cu multe volane. Acesta poate arăta asemănător cu o rochie cu etaje, care este realizată cu mai multe straturi suprapuse de volane. Cu toate acestea, rochia bufantă este un stil propriu.

Adesea, rochia bufantă este realizată cu un corset strâmt, fără mâneci. Această rochie fără bretele se bazează pe fusta mare și bufantă. Rochia bouffant este o versiune a rochiei de bal.

Verifică preț Rochii bufante AICI!

Rochie Cami

Rochia de tip Cami este lungă și satinată sau mătăsoasă, adesea se lipește de corp și este strânsă, dar nu strâmtă. Modelele de rochii Cami sunt menite să arate ca niște obiecte de lenjerie, lungi. De obicei, au bretele spaghetti și sunt realizate în modele foarte ușoare, care urmăresc îndeaproape liniile și curbele corpului.

Verifică preț Rochii din satin AICI!

Rochia-coloană

Rochia- coloană este concepută pentru a atârna drept pe corp, fiind strânsă, dar nu foarte strânsă. Se potrivește în jurul corpului chiar deasupra liniei bustului, peste piept, și de aici atârnă în jos pe corp într-o cădere dreaptă.

De obicei, rochiile coloană sunt până la podea. Acestea sunt stiluri populare de rochii de seară, în special pentru femeile care doresc să ascundă burta de gravidă sau zonele corpului cu probleme pe care nu doresc să le pună în evidență.

Verifică preț Rochii lejere și lungi AICI!

Rochie de debutantă

Rochia de debutant nu este un stil specific de rochie. Multe stiluri de rochii lungi pot fi rochia de debutant, care se caracterizează prin lungimea sa. Toate acestea sunt stiluri de rochii albe și sunt adesea purtate cu mănuși.

În mod tradițional, rochia de debutant era purtată de tinerele doamne la baluri speciale de debutant care serveau drept intrare pe scena întâlnirilor în cercurile înaltei societăți.

Verifică preț Rochii elegante AICI!

Rochie harem

Această rochie harem este o rochie lungă, cu fustă plină și o croială lejeră peste tot. Fusta este ușor evazată. Rochiile harem sunt, de obicei, confecționate dintr-o țesătură ușoară și fluidă. Este un model aerisit, ușor și lejer.

Verifică preț Rochii supradimensionate AICI!

Kaftan

Stilul de rochie kaftan este o rochie foarte largă, care este deosebit de largă pe ambele părți. Este confecționată dintr-o singură bucată de țesătură, într-un stil foarte drept și larg. Rochia kaftan este, de obicei, lungă până la gleznă.

Verifică preț Rochii tip Kaftan AICI!

Rochie lungă

Rochia maxi este un model de rochie lungă foarte popular. Se potrivește lejer în jurul corpului și are o fustă lungă și plină. Modelele de rochii maxi sunt făcute pentru a fi aerisite și fluide. Aceste rochii sunt realizate cu multe modele diferite de decolteu și de mâneci, de la modele cu mâneci lungi la modele cu mâneci scurte.

Datorită stilului său aerisit și lejer, rochiile maxi sunt purtate adesea ca îmbrăcăminte casual. Este, de asemenea, una dintre favoritele celor care favorizează un stil mai boem.

Rochiile maxi sunt confecționate cu tot felul de modele și țesături diferite pentru a crea tot felul de look-uri diferite. Modelele de rochii lungi Ankara sunt adesea realizate în stil maxi. Aceste stiluri de rochii sunt excelent de purtat la o petrecere. Rochiile maxi de vară sunt excelente pentru plajă.

Verifică preț Rochii lungi – diferite modele AICI!

Sirena

Silueta de sirenă este un stil clasic de rochie lungă, care se potrivește la nivelul corsetului, taliei și șoldurilor, îmbrățișând silueta la fel ca o rochie tip teacă. Cu toate acestea, în jurul jumătății coapsei sau a genunchiului, rochia sirenă se evazează în partea de jos într-un design larg. Acest lucru creează o siluetă unică, care are mult fler.

Verifică preț Rochii tip sirenă AICI!

Rochie midi

Rochia midi este un model lung după unele standarde. De obicei, se termină în jurul gambelor, deasupra gleznelor, dar sub genunchi. Acesta este motivul pentru care este cunoscută sub numele de lungime midi, deoarece nu este de lungime maxi sau mini.

Rochiile midi au multe stiluri de mâneci și decolteuri diferite. Are o lungime a tivului foarte versatilă, care poate fi folosită pentru diverse tipuri de stiluri de rochii, inclusiv rochii wrap.

Poți găsi o rochie pulover de lungime midi și multe alte tipuri de rochii casual. Poți găsi chiar și o rochie bandage care să aibă lungimea midi.

Verifică preț Rochii Midi AICI!

Rochie lungă de purtat la ceai

Rochiile lungi de purtat la ceai au fost de fapt populare încă de la începutul anilor 1900, când rochiile au devenit populare pentru prima dată ca ținută casual în timpul vizitelor la prieteni în timpul zilei, adesea la ora ceaiului. Fusta este largă și se termină la jumătatea gambei.

Corsetul poate fi realizat într-o varietate de moduri, cu diferite decolteuri și stiluri de mâneci, deși adesea modelele de rochii lungi de ceai sunt stiluri mai conservatoare. Aceasta a fost o lungime de rochie foarte populară în anii 1950, astfel încât aceste modele sunt considerate a fi tradiționale și chiar vintage astăzi.

Aceasta este o de rochie de petrecere excelentă, care rămâne populară pentru tot felul de look-uri casual sau semi-formale. O rochie de această lungime este o rochie frumoasă pentru orice ocazie, fie că este vorba de seara balului de absolvire sau de cumpărături de după-amiază.

Verifică preț Rochii lungi – diferite modele AICI!

Întrebări frecvente despre rochii lungi

Sunt multe de știut despre diferitele tipuri de rochii lungi și despre diferitele moduri de a le purta și de a le aranja. Dacă încă mai aveți întrebări, nu vă faceți griji. Am adunat toate răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre diferitele modele de rochii lungi.

Rochiile lungi sunt la modă?

Stilurile de rochii lungi au fost populare încă de când au fost purtate pentru prima dată rochiile n istoria omenirii, de fapt. Oameni de ambele sexe purtau stiluri de rochii lungi încă din primele zile ale civilizației, deși se purtau în mod obișnuit și rochii scurte.

A fost la modă ca femeile să poarte fuste lungi, de la gleznă până la podea, de-a lungul unei mari părți din istorie. Acestea sunt încă cel mai des purtat stil vestimentar pentru evenimente formale de toate tipurile,ca rochii de bal și pentru evenimente unde se poartă rochii de seară.

Rochiile lungi continuă să rămână populare și la modă și în prezent. Rochiile maxi sunt unul dintre cele mai populare stiluri de rochii dintre toate, cele mai în vogă persoane din lume purtând în mod frecvent în diverse look-uri,  rochii maxi.

Ce tipuri de rochii lungi sunt business casual?

Spre deosebire de rochiile scurte, rochiile lungi au un mod de a arăta mai formal sau semi-formal. Dacă nu sunt purtate cum trebuie, rochiile lungi pot părea prea elegante sau exagerate pentru mediul de birou.

Rochiile maxi, rochiile midi și rochiile lungi de ceai pot fi toate foarte potrivite pentru birou dacă le aranjezi cu bijuterii și accesorii simple pentru a da un aspect mai profesional.

Ce modele de rochii lungi pot purta persoanele mai scunde?

Persoanele mai scunde pot purta în continuare rochii lungi, deși nu este întotdeauna ușor. Modelele de rochii drepte vor avea tendința de a vă face să păreți și mai scundă decât sunteți. Alegeți o rochie care are multă structură și definiție.

Ceva cu o talie definită, cum ar fi o rochie de tip wrap, va crea o separare distinctă între jumătatea superioară și cea inferioară. Acest lucru vă poate face să păreți mai înaltă sau, cel puțin, să nu vă facă să păreți la fel de scundă.

Dacă purtați rochii lungi, alegeți ceva care să vă lase totuși picioarele la vedere. Încearcă să nu depășești lungimea până la gleznă. Acest lucru va ajuta la adăugarea unei mici înălțimi și va crea mai multă definire, ceea ce vă poate oferi iluzia de înălțime.

Care sunt stiluri bune de rochii lungi pentru nunți?

Modelele de rochii lungi sunt foarte populare în ținutele de mireasă de toate tipurile. Rochiile de mireasă sunt văzute adesea în siluete de rochie de bal și de rochie bufantă. Rochiile coloană sunt purtate atât de mirese, cât și de domnișoarele de onoare.

Siluetele sirenă sunt frecvent întâlnite în modelele de rochii de mireasă. Rochiile midi și modelele de rochii numite de purtat la ceai sunt alegeri populare de stil pentru domnișoarele de onoare.

Ce tipuri de rochii lungi au un efect de slăbire?

Unele rochii lungi sunt mai avantajoase ca  model decât altele. Există unele tipuri de rochii lungi care sunt stilizate pentru a te face să pari mai subțire decât ești. Rochia coloană, care atârnă drept pe corp, te poate face să pari mai slabă.

Rochia harem lejeră, care are o fustă evazată, ascunde curbele pentru a crea un efect mai subțire. Liniile lungi și fluide ale rochiei maxi sunt, de asemenea, foarte flatante, oferindu-vă un efect general de subțiere, indiferent de tipul dvs. de corp.

Ce tipuri de rochii lungi ar trebui să aibă fiecare femeie?

Este o idee bună să păstrați câteva rochii lungi bune în dulapul dumneavoastră. O rochie maxi clasică, care poate fi purtată casual sau semi-formal, este întotdeauna o alegere excelentă.

De asemenea, vei dori să ai cel puțin o rochie de seară, ceva ce poate fi purtat pentru ocazii formale. Nu ai nevoie de o rochie de bal completă, dar o rochie elegantă în stil coloană sau o rochie sirenă va face o impresie uimitoare.

Ce rochii lungi arată bine cu cizme?

Rochiile maxi au fost practic făcute pentru a fi purtate cu cizme. Aceste rochii arată grozav cu cizme de orice mărime, de la cele până la gleznă, la jumătatea gambei sau până la genunchi. Purtarea bocancilor army cu rochii este o tendință din anii 1990, dar acum, look-ul este vintage.

Încearcă să asortezi bocancii cu rochii boeme, cum ar fi kaftanele și rochiile harem. Lungimea rochiilor midi poate face dificilă combinarea lor cu cizme, dar dacă păstrezi înălțimea scurtă, cum ar fi cizmele înalte până la gleznă, acesta poate fi un look drăguț.

Ce structură și formă a corpului poate purta rochii lungi?

Oricine poate purta rochii lungi… dar s-ar putea să nu poți purta toate modelele de rochii lungi care există. Unele rochii arată foarte bine pe aproape oricine. O rochie de bal clasică, de exemplu, funcționează aproape întotdeauna.

Cu toate acestea, funcționează foarte bine în special pe corpurile în formă de pară. Dacă ești un pic mai lată în jurul șoldurilor și în partea din spate, dar mai îngustă în partea de sus, această siluetă de rochie ți se va potrivi foarte bine.

Figurile de clepsidră sunt puse în evidență deosebit de bine în rochiile sirenă. Liniile rochiei ajută la minimizarea taliei și o fac să pară mai mică. Tipurile de corp mai drepte, cele cu o formă mai dreptunghiulară, sunt bine puse în evidență într-o rochie coloană.

Ce pantofi porți cu o rochie maxi?

Unul dintre motivele pentru care rochiile maxi sunt atât de populare este că este greu să dai greș cu acest stil de rochie. Rochiile maxi pot fi stilizate în o mulțime de moduri diferite și pot fi purtate cu o mulțime de tipuri diferite de pantofi.

Asortează-le cu cizme groase, tocuri elegante cu barete, sandale cu tocuri, chiar și cu flip flop-uri, dacă vrei. O rochie maxi poate fi de la casual la formală, în funcție de pantofii pe care vrei să îi porți cu ea.

Dacă ești în căutarea unei rochii din bumbac moale, a uneia din șifon sau a unei rochii din mătase, atunci un stil maxi este rochia perfectă pentru tine.

Ce tipuri de rochii lungi ascund grăsimea de pe burtă?

Rochiile maxi, care se potrivesc lejer, sunt o rochie bună pentru a ascunde grăsimea de pe burtă sau burta de gravidă. De asemenea, puteți ascunde o burtă oarecum bombată cu o rochie coloană, care se potrivește, de asemenea, lejer.

Kaftanele, care sunt destul de încăpătoare, și rochiile harem aerisite ajută, de asemenea, la ascunderea burții.

Cum ar trebui să stilizezi o rochie lungă?

Rochiile lungi sunt amuzante pentru că poți să te joci cu ele pentru că poți să le dai tot felul de look-uri diferite. Creează un look casual prin asocierea cu o rochie lungă  a unei genți mari de paie. Completează cu o pereche de ochelari de soare și ești gata pentru tot felul de distracții de primăvară și vară.

Fă-ți un look mai semi-formal cu sandale cu barete, o geantă frumoasă și niște cercei statement. Obține un look total glam și formal cu niște tocuri înalte, un plic elegant și o coafură care pune în evidență un colier grozav.

Distrează-te stilizând diferite look-uri cu rochii lungi. Pentru că moda ar trebui să fie distractivă, iar crearea unui stil grozav constă în a ignora regulile și a purta ceea ce îți place. Așa că experimentează și găsește-ți propriul stil personal.

Verifică preț Rochii – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de ruj diferite

12 tipuri de ruj diferite

Rujul are o istorie plină de culoare care datează din perioada primelor civilizații, atunci când bărbații și femeile își colorau buzele atât în ​​scopuri estetice,

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care