Rochii mini, midi, maxi, lungi – care sunt diferențele?

Rochii mini, midi și lungi

Iată o privire cuprinzătoare asupra diferitelor lungimi ale unei rochii. Există rochii mini, midi, maxi și lungi, arătând diferențele și dimensiunile acestora și când este cel mai bine să le porți.

Lungimea unei rochii schimba dramatic întregul aspect al oricărei ținute. Miresele poartă în mod tradițional rochii lungi, fluide, dar imaginați-vă aceeași rochie de mireasă dacă tivul se termină la jumătatea coapsei. Întregul aspect al rochiei s-ar schimba.

Deși acesta este un exemplu destul de extrem, diferența dintre diferitele lungimi de rochie afectează aspectul general al oricărei ținute. Rochia de lungime perfectă te va face să te simți încrezătoare și frumoasă la fiecare eveniment.

Diferența dintre rochiile mini, midi, maxi și lungi este lungimea.

Lungimea mini este cel mai scurt stil. Rochiile de lungime midi cad chiar sub genunchi și se termină în centrul gambei. Rochiile maxi sunt lungi la glezne iar rochiile lungi, cunoscute si sub numele de rochii de bal, sunt rochii de lungime maxima.

Rochiile lungi frumoase și fluide și fustele mini îndrăznețe sunt articole vestimentare foarte diferite. Atunci când alegeți o ținută pentru un anumit eveniment, țineți cont de codul vestimentar. Pe lângă lungimea rochiei, ține cont de tipul tău de corp și de pantofii pe care plănuiești să-i combini cu rochia, pentru a forma o imagine completă a rezultatului final.

Există patru lungimi standard de rochie. Fiecare este destul de distinctă de celelalte și are un aspect unic, care poate fi adaptat pentru a crea ținute potrivite pentru o multitudine de ocazii. Există o lungime de rochie pentru fiecare stare de spirit și personalitate, de la cea mai scurtă rochie, mini până la cea mai lungă rochie de bal, fluidă.

Verifică preț Rochii – toate dimensiunile AICI!

Rochii mini

Cât de lungă este o rochie de lungime mini?

O rochie mini este cea mai scurtă lungime. Tivul unui mini poate varia de la puțin peste fese până la jumătatea coapsei. Dacă măsori din talie, lungimea poate varia între 10 și 20 de inci.

O regulă generală este că un articol de îmbrăcăminte mini ar trebui să se extindă cu cel puțin 4 inci sub fese, astfel încât purtătorul să se poată îndoi și să se miște confortabil.

Gama de lungime a rochiilor standard mini este semnificativă. Rochiile lungi-mini pot fi purtate elegant în diferite ținute, în timp ce o fustă mini-scurt este o lungime mai îndrăzneață, care de multe ori abia acoperă fesele.

O metodă excelentă de a afla mini-ul de lungime minimă pe care l-ai putea purta confortabil este să stai drept și să-ți atârni brațele comod pe o parte.

Fără să vă îndoiți corpul, îndreptați-vă brațele și atingeți-vă picioarele de ambele părți. Vârful degetului mijlociu indică lungimea minimă a tivului rochiei tale mini, putând fi purtată fără să te simți incomod.

Rochiile și fustele de lungime mini pot fi purtate doar cu dres, pentru a scoate în evidență picioarele goale sau pot fi combinate cu colanți sau jambiere.

Rochii mini – caracteristici de design

Rochiile mini pot fi realizate din orice material vestimentar sau chiar din piele. Aceste articole de îmbrăcăminte scurte sunt concepute pentru a fi la modă și atrăgătoare. Mini pot fi purtate pe majoritatea tipurilor de corp, atâta timp cât forma rochiei este măgulitoare și purtătorul este încrezător.

Și în timp ce un tiv mini poate fi scurt, stilul poate, de fapt, să facă picioarele purtătorului să pară mai lungi. Tipul potrivit de pantofi poate spori și efectul rochiei mini.

Deoarece lungimea cu care trebuie să se lucreze este scurtă, designerii se joacă adesea cu texturi și adaugă elemente de design, cum ar fi volane sau buzunare suplimentare pentru a crea diferite stiluri.

Pentru a da unei rochii mini un aspect mai clasic, șic, pentru ocaziile formale, acestea pot fi asociate cu mâneci lungi. Acest lucru accentuează picioarele purtătorului, iar contrastul rezultat între brațele acoperite și picioarele goale este adesea foarte măgulitor.

Dar nu toate rochiile mini sunt la fel. Există diferențe distincte între lungimile articolelor de îmbrăcăminte, care sunt încă clasificate drept mini.

  • Mini, lungime micro

Mini-urile de lungime micro sunt populare ca ținute atrăgătoare pentru evenimente promoționale. Fusta abia acoperă fesele purtătorului și nu este ceva ce ai putea purta în fiecare zi decât dacă este purtată cu jambiere sau colanți potriviți.

Cu toate acestea, orice lungime de mini poate fi combinată cu succes cu colanți sau colanți colorați.

  • Rochii scurte, mini

Rochiile mini sunt purtate independent, iar versiunile mai scurte sunt cel mai frecvent strâmte și mulate. Stilul de bază este asemănător unui tub și este realizat din țesături elastice, astfel încât purtătorul să se poată mișca și apleca cu ușurință fără a-și face griji cu privire la ridicarea fustei.

Deoarece lungimea este atât de scurtă, orice fler poate fi prea revelator dacă purtătorul se apleacă mult sau bate vântul. Cu toate acestea, rochiile mini evazate devin din ce în ce mai populare. Designul complet soft al unor rochii mini da impresia unei fuste de balerină.

Atunci când purtați o rochie mini de tip evazat, pantaloni scurți asortați pot fi purtați pe dedesubt în cazul oricăror curenți de vânt neașteptați.

  • Rochii mini complete

O rochie mini mai lungă, poate fi extrem de versatilă și elegantă, iar această lungime este populară ca ținută de birou.

Verifică preț Rochii scurte/mini AICI!

Istoria rochiilor mini

La sfârșitul anilor 50, lungimile rochiilor au început să fie treptat mai scurte, permițând femeilor să pășească cu mai multă încredere sau chiar să alerge fără a fi împiedicate de o rochie lungă. Invenția actuală a rochiei mini este atribuită unui designer de modă britanic pe nume Mary Quant, care a lansat o gamă de rochii mini în anii 1960.

O concepție greșită populară este că termenul „mini” este prescurtarea pentru miniatură atunci când se referă la lungimea rochiei. Cu toate acestea, designerul a numit stilul după mașina ei iubită, care era un Mini.

De când a fost lansat, mini-ul a rămas o lungime populară pentru rochiile care pot fi adaptate pentru ocazii formale și informale.

Verifică preț Rochii scurte/mini AICI!

Rochii midi

Cât de lungă este o rochie cu lungime midi?

O rochie de lungime midi se poate opri oriunde, de la deasupra genunchiului până la jumătatea gambei. Acestea au de obicei între 26 și 30 de inci lungime, măsurată de la talie. Desigur, aceasta este o măsurătoare medie, așa că, dacă faci cumpărături online, trebuie să ții cont de cât de înaltă ești și să te adaptezi în consecință.

Rochia de lungime midi poate oferi un aspect elegant și atemporal care poate fi adaptat diferitelor tipuri de corp. Cea mai bună lungime pentru o rochie midi este sub genunchi și se termină în partea de sus a celei mai mari părți a gambei. Acest lucru accentuează forma picioarelor purtătorului pentru a oferi un efect general măgulitor.

Rochiile de lungime midi sunt de departe cea mai des purtată lungime și formează elementul de bază al majorității garderobelor. Această lungime versatilă poate fi purtată cu sandale pentru un look casual, pantofi business pentru serviciu sau tocuri impresionante pentru un eveniment formal.

Rochii midi – caracteristici de design

Spre deosebire de rochiile de lungime mini, rochiile de lungime midi pot fi întotdeauna purtate cu încredere de toată lumea. Lungimea face puțin probabil ca fusta să se ridice mai sus decât ți-ai dori, cu excepția cazului în care vrei în mod special, celebrul look Marilyn!

Rochiile de lungime midi oferă designerilor mai mult material cu care să lucreze. În loc să adauge doar buzunare sau volane, cum e cazul spațiului scurt disponibil al lungimii mini, lungimea mai mare permite rochiei să fie modelată mai elaborat. Rochiile midi pot fi în formă de A, mulate, evazate sau chiar petrecute.

Lungimile midi care îmbrățișează silueta pot include o mică fantă sau sunt realizate din material elastic pentru a permite purtătorului să se miște confortabil.

Materialele folosite pentru a crea rochii de lungime midi depind de destinația îmbrăcămintei. Această lungime poate fi lejeră și fluidă sau conică spre tiv pentru a accentua forma feminină.

Rochiile de lungime midi pot avea o țesătură cu mai mult modele, mai ales atunci când rochia este destinată să fie casual. Ținuta formală de afaceri sau ținutele pentru evenimente formale sunt de obicei în culori uni sau limitate. Cu toate acestea, lungimile midi pot avea model complicat, pot fi în carouri tartan sau dungi.

Rochia de lungime midi este lungimea perfectă dacă îți place materialul cu modele foarte mari, deoarece este suficient de lungă pentru a arăta elegant, fără ca modelul să fie prea copleșitor.

Verifică preț Rochii midi AICI!

Istoria rochiilor midi

Rochiile de lungime midi au fost o lungime populară purtată în deceniile cuprinse între 1940 și 1960. A fost o perioadă de pură eleganță și glamour.

Stilul general al rochiilor a variat considerabil în această perioadă, dar lungimea midi a fost standard pentru majoritatea rochiilor. Fustele pot fi largi și evazate sau înguste în stil creion. Popularitatea lungimii midi s-a oprit brusc la mijlocul anilor 1960, când a fost introdusă rochia de lungime mini.

Această nouă lungime eliberatoare a însemnat că femeile puteau merge cu încredere fără restricția fustelor creion de lungime midi.

Rochia mini a fost populară pentru că le oferea femeilor mult mai multă libertate. Lenjeria de corp restrictivă, care presupunea deseori purtarea de ciorapi incomozi cu bretele, a devenit dintr-o dată de domeniul trecutului. Femeile puteau să-și etaleze picioarele și să meargă confortabil.

Dar până în anii 1970, lungimea midi a revenit, dar nu și-a recăpătat niciodată stăpânirea totală asupra modei de care se bucurase anterior sosirii mini-ului. Cele două lungimi au coexistat, dar în 2011 a avut loc o renaștere bruscă a popularității lungimii midi, când designerii au scos o gamă care a evidențiat purtabilitatea flexibilă a acestei lungimi.

Lungimea midi rămâne o lungime populară, care poate fi o ținută formală de afaceri sau purtată lejer cu cizme în timp ce ieși la cafea cu prietenii. Ocazia dictează materialul și forma fustei.

Verifică preț Rochii midi AICI!

Rochii maxi

Cât de lungă este o rochie maxi?

Rochiile maxi se termină în jurul gleznelor, dar nu ating niciodată pământul. Uneori îți pot atinge picioarele, dar nu ar trebui să-ți stea niciodată în cale sau să se murdărească de pământ. Acestea sunt uneori denumite rochii de ceai sau rochii lungi.

Lungimea unei rochii maxi ar trebui măsurată din cel mai mic punct al taliei dvs. va fi între 39 și 41 de inci. Nu uitați să luați în considerare lungimea picioarelor și să luați în considerare stilul întregii rochii dacă comandați online.

Rochii maxi – caracteristici de design

Rochiile de lungime maxi pot avea o gamă variată de purtare, care variază de la ieșiri relaxate la plajă până la evenimente ultra-formale precum balul de absolvire. Factorul determinant între aceste două extreme este țesătura și designul rochiilor.

Rochiile lungi maxi fluide sunt opțiuni relaxate și confortabile de purtat pe vreme caldă. Sunt o alegere excelentă pentru evenimente sau vacanțe semi-ocazionale și pot fi asortate rapid cu o pereche de sandale sau chiar șlapi pentru un aspect moale, lejer și romantic de plajă.

Pe de altă parte, rochiile de lungime maxi sunt lungimea perfectă pentru evenimentele formale elegante. Rochiile de lungime maxi în stil elegant pot prezenta orice variante de nuanțe și design pentru a le face unice. Modelul detaliat, fantele lungi și dramatice și țesăturile bogate duc această lungime la un alt nivel.

Rochiile cu lungime maxi diferă considerabil de rochiile lungi deoarece încălțămintea purtătorului este încă vizibilă. Prin urmare, pantofii pot deveni articole caracteristice ale unei ținute, mult mai mult decât în cazul rochiilor lungi, care acoperă în întregime picioarele.

O altă folosire excelentă a rochiilor de lungime maxi este pentru petrecerile de nuntă. Ar fi imposibil ca ajutoarele miresei să nu poarte toate rochii lungi.

Diferența de lungime dintre rochia lungă a miresei și rochiile lungi maxi purtate de domnișoarele de onoare protejează rochiile să nu fie călcate în picioare în timpul evenimentului, arătând în continuare formale și pline de farmec.

Verifică preț Rochii lungi/maxi AICI!

Istoria rochiilor maxi

Desigur, rochiile de lungime maxi erau ținute obișnuite și chiar considerate destul de îndrăznețe în vremurile anterioare ale istoriei. Practicitatea inexistentă a purtării rochiilor care atingeau pământul a făcut loc unui stil mai scurt, care dezvăluia glezna.

Cu toate acestea, acele vremuri de demult au apus. Din anii 40 până în anii 60, fustele midi și mini au domnit. Tendința modernă a rochiei de lungime maxi, așa cum o știm, a revenit brusc și dramatic când Oscar de la Renta a debutat cu acest design, cu această lungime, în 1968.

Lungimea maxi a revenit rapid, iar în anii 1970, rochiile largi în stil Boho, cu fuste lungi lungi, fluide, au devenit populare.

Din fericire, rochiile de lungime maxi sunt aici pentru a rămâne. Această lungime este confortabilă și feminină. Țesăturile moi, cu modele strălucitoare, sunt perfecte pentru ocaziile relaxate, în timp ce lungimea este, de asemenea, o alegere plină de farmec pentru evenimente formale.

Verifică preț Rochii lungi/maxi AICI!

Rochii lungi

Cât de lungă este o rochie lungă?

O rochie lungă se prelungește sub gleznele purtătorului și curge pe pământ. Lungimea se poate opri doar la contactul cu solul sau poate cere adesea purtătorului să ridice puțin partea de jos a rochiei pentru a avansa nestingherit.

Rochiile lungi sunt adesea denumite rochii de bal și sunt populare pentru evenimente formale și, desigur, ca ținută de mireasă.

Rochiile lungi pot fi atât de lungi cât și-ar dori purtătorul să fie și adesea sunt puțin mai scurte în față pentru a permite mișcarea nestingherită înainte și pot fi mult mai lungi în spate pentru a oferi o trenă dramatică și elegantă.

Rochii lungi – caracteristici de design

Rochiile lungi pot fi simple sau elaborate ca design. Acestea sunt rochii magice de tip o singură dată în viață, care sunt planificate cu atenție și trebuie să fie întotdeauna perfect purtate.

Când purtați o rochie lungă, este posibil să acoperiți picioarele în întregime sau să optați pentru un stil elegant, mulat, cu o fantă dramatică pe toată lungimea.

Rochiile lungi pot fi decorate romantic, cu fuste pline realizate din țesături fluide care cad ușor în jurul picioarelor. Acest stil poate fi frumos și elegant, deoarece picioarele purtătorului sunt complet ascunse, astfel încât mișcarea pare aproape eterică.

Pe de altă parte, rochiile lungi care îmbrățișează formele pot fi extrem de sexy, mai ales atunci când sunt asociate cu tocuri înalte, făcând picioarele purtătorului să pară mai lungi. Țesăturile elastice fac rochiile lungi să se potrivească strâns pe picioare, fără a restricționa mișcarea.

Prin urmare, o fantă nu este întotdeauna necesară, așa cum este ilustrat în această rochie de bal în stil sirenă.

Țesăturile pot fi selectate pentru a se potrivi cu evenimentul. Materialele metalice, cu paiete și strălucitoare sunt populare și oferă o senzație șic, modernă.

O rochie lungă de bal neagră este întotdeauna o alegere elegantă, la majoritatea evenimentelor formale, deoarece poate fi accesorizată pentru a se potrivi cu cele mai multe ocazii formale.

Verifică preț Rochii lungi/maxi AICI!

Istoria rochiilor lungi

Rochiile lungi care acoperă gleznele si picioarele au ajuns la noi din cele mai vechi timpuri. Vechii greci și romani purtau tunici lungi care le curgeau peste picioarele încălțate cu sandale.

De atunci, modelele de rochii s-au schimbat considerabil de-a lungul timpului, dar lungimea hainelor pentru femei a rămas destul de consistentă și restrictivă.

Înainte de Primul Război Mondial, purtarea rochiilor lungi era atât de restrictivă încât erau adesea denumite fuste hobby, deoarece mișcarea picioarelor era atât de limitată.

Din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar lungimile rochiilor au început să devină mult mai puțin limitative, până în punctul în care, la mijlocul anilor 1960, rochia mini era la modă.

Cu toate acestea, rochiile lungi nu se vor demoda niciodată, mai ales pentru evenimentele formale și continuă să emane o atracție luxoasă și plină de farmec.

Nu poți să nu te simți entuziasmat de orice eveniment care necesită o rochie de bal!

Verifică preț Rochii lungi/maxi AICI!

Rochii Mini, Midi, Maxi și Lung – diferențe

Lungimea rochiei pe care o alegeți trebuie aleasă pentru a se potrivi cu evenimentul și personalitatea dvs. Hainele reflectă personalitatea noastră, dar să rămânem conștienți de codul vestimentar cerut, ar trebui să fie mereu în prim-plan. De exemplu, nu se poartă niciodată o rochie de lungime micro-mini la serviciu sau o rochie lungă de seară, la un picnic la școală.

Lucrul minunat despre moda modernă este că nu există un stil predominant stabilit sau reguli stabilite. Dulapurile pot conține rochii de diferite lungimi. Lungimea rochiei pe care vrei să o porți trebuie să se bazeze pe tipul corpului și înălțimea ta sau pe orice altă trăsătură pe care vrei să o accentuezi.

Diferențele dintre diferitele lungimi de rochii pot fi ușor ilustrate cu această imagine.

Dacă faceți cumpărături online sau citiți descrierea unui articol de îmbrăcăminte, rețineți că există diferențe marcante în ceea ce privește tivurile rochiilor clasificate în termenii mini, midi, maxi și lungi. Atunci când alegeți un stil, gândiți-vă la înălțimea și forma corpului și selectați cele mai măgulitoare stiluri.

Desigur, vor exista, fără îndoială, câteva rochii midi și maxi ca ținută standard în majoritatea garderobelor pentru femei. Acestea sunt lungimi standard pentru majoritatea ținutelor de birou și reprezintă piese de îmbrăcăminte confortabilă și versatilă, de zi cu zi.

De asemenea, este important, ce pantofi ar fi confortabil să purtați, cu fiecare lungime de rochie.

Pantofii și alte accesorii pe care le alegeți pot schimba dramatic aspectul unei tiv. O rochie scurtă mini poate fi combinată cu o pereche de colanți colorați și cizme de iarnă și poate crea un look modern și practic pe timpul zilei. Aceeași rochie cu picioarele goale și cu toc ar fi perfectă pentru un club de noapte.

Cel mai important lucru atunci când alegeți lungimea perfectă a rochiei este dacă vă veți simți confortabil purtând-o. Încrederea este întotdeauna factorul numărul unu în a putea purta orice ținută. Dacă te simți bine, vei radia.

Definește-ți look-ul, fie că este vorba de o fustă mini care îți scoate în evidență picioarele sau de o rochie de seară lungă și plină de farmec, pentru o ocazie specială.

Verifică preț Rochii – toate dimensiunile AICI!

Care este cea mai bună lungime de rochie pentru picioare scurte?

Dacă ai sub 5’4 inci înălțime, cea mai bună lungime este un mini pe toată lungimea, care se termină la 3-4 inci deasupra genunchilor. Alegeți un stil care vă va accentua partea superioară a corpului, cum ar fi cel petrecut. Lungimile mai lungi, precum lungimile maxi, tind să facă picioarele să pară mai scurte, așa că nu vă fie teamă să vă arătați picioarele!

Verifică preț Rochii scurte/mini AICI!

Care este cea mai bună lungime de rochie pentru picioare lungi?

Dacă ai picioare lungi, rochiile de lungime midi și maxi sunt opțiuni bune. Aceste stiluri mai lungi îți vor evidenția înălțimea fără a pune prea mult accent pe picioarele tale, mai ales dacă materialul este foarte divers imprimat. O fustă de lungime midi cu pantofi cu toc plat, va face imediat picioarele tale să pară mai scurte, fără a fi nemăgulitoare.

Verifică preț Rochii midi/lungi AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de rucsacuri

24 tipuri de rucsacuri

Diferite tipuri de rucsacuri, în funcție de formă, dimensiuni și alte specificații, sunt concepute pentru practic orice scop în care vă puteți gândi să le

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care