Poți purta o jachetă rezistentă la vânt vara?

Tipuri de jachetă rezistentă la vânt

Jachetele rezistente la vânt se observă tot timpul în sport. Sunt exact lucrul potrivit atunci când jucați golf, când navigați, când pescuiți sau când vânați. Sunt perfecte pentru a fi purtate în timpul mersului cu bicicleta sau în drumeții sau în apropierea lacului sau a oricărui fel de apă. O jachetă rezistentă la vânt este exact lucrul potrivit pentru o zi umedă sau o zi cu vânt. Dar poți purta jachete rezistente la vânt vara? Sunt acestea destinate doar toamnei sau poți arăta la modă purtându-le chiar și în timpul sezonului cald?

Am studiat ce au avut de spus experții, ce poartă toți oamenii la modă în timpul lunilor de vară și ce ne-au arătat toate cercetările noastre privind modelele de jachete rezistente la vânt. Și când vine vorba de a purta o astfel de geacă vara, noi spunem: bineînțeles. Asorteaz-o într-un mod corect, poart-o cu stil, și veți arăta uimitor în orice zi de vară. Geaca ta rezistentă la vânt potrivită va fi exact ceea ce ai nevoie pentru o ținută perfectă.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Ce este o jachetă/geacă rezistentă la vânt (Windbreaker)?

Prin definiție, o jachetă rezistentă la vânt este într-adevăr orice geacă sau jachetă care este realizată din material rezistent la vânt. În conformitate cu această definiție, multe tipuri diferite de jachete pot fi calificate drept rezistente la vânt. Dar când te gândești la jacheta clasică rezistentă la vânt, probabil că te gândești la ceva foarte subțire și ușor. Poate fi colorată sau are un design cu fermoar.

Ele pot servi ca  jachete de ploaie în timpul furtunilor rapide și ploilor ușoare, deși nu sunt cu adevărat făcute pentru a fi jachete de ploaie serioasă, precum o haină de ploaie standard, cum ar fi trenciul standard.

În multe cazuri, jachetele rezistente la vânt sunt făcute special pentru a fi protecții ușoare care sunt suficient de subțiri pentru a fi purtate chiar și în timpul verii. Sunt mai ușoare decât o geacă standard de blugi sau o geacă de piele și nu sunt deloc groase sau izolate ca o geacă matlasată.

În engleza britanică, windbreakers sunt numite windcheaters. Cuvântul windbreaker este mai frecvent în limba engleză din SUA. Cuvântul a fost brevetat în anii 1940 de către John Rissman Company, un comerciant de îmbrăcăminte.

Ei au vândut o jachetă/geacă confecționată din gabardină pe care l-au comercializat drept „singura rezistență la vânt autentică”. Materialul gabardină este foarte ușor, dar rezistent și durabil. Este un material tip twill care este adesea folosit în îmbrăcămintea exterioară. Este încă folosit în moda contemporană tot timpul, deși adesea se găsește în articole de îmbrăcăminte exterioară grea, cum ar fi modelele de jachete utilitare.

Cu toate acestea, cuvântul datează cel puțin din 1918. Inițial se referea la un tip de cămașă/bluză de piele care era menită să fie călduroasă și izolatoare pentru vreme rece.

Dar abia după cel de-al Doilea Război Mondial au fost disponibile materiale precum nailonul, înlocuind pielea mai grea din trecut. Țesăturile artificiale au făcut mai facilă crearea de jachete rezistente la vânt ușoare, care nu țineau de cald, chiar dacă rezistau la umezeală.

Jachetele rezistente la vânt sunt menite să fie rezistente la apă, cât să asigure o oarecare protecție. Sunt proiectate astfel încât apa să se rostogolească de pe material, mai degrabă decât să rămână pe material. Cu toate acestea, majoritatea jachetelor rezistente la vânt nu sunt impermeabile. Aceasta înseamnă că, în condiții de ploaie foarte abundentă și când sunt saturate cu apă, ele cu siguranță se vor uda.

Jachetele rezistente la vânt nu sunt haine de ploaie. Ele sunt făcute să reziste la o ploaie ușoară cel mult. Dar exact asta le face atât de perfecte pentru îmbrăcămintea de vară. Jachetele rezistente la vânt sunt ușoare și nu vor reține căldura, așa că sunt perfecte chiar și pentru zilele caniculare și oferă suficientă protecție pe vreme umedă.

După cum a explicat NBC News, „jachetele rezistente la vânt sunt oarecum hidrofuge – sunt dintr-un material asemănător cu geamul – picăturile de ploaie de pe geam pur și simplu se rostogolesc”. Aceste geci sunt făcute pentru a rezista ploii și sunt create astfel încât umezeala să alunece de pe ele. Cu toate acestea, chiar și jachetele rezistente la vânt robuste nu pot rămâne complet uscate într-un potop.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

De unde au apărut jachetele rezistente la vânt?

Jacheta modernă rezistentă la vânt și-a atins cu adevărat ritmul în lumea modei în anii 1970, când echipamentul sportiv de toate felurile făcea furori în moda pop. În anii 1980, jachetele rezistente la vânt erau viu colorate și toată lumea le purta. Jachetele de astăzi sunt mai sofisticate, mai eficiente și chiar mai la modă.

Dar adevărata istorie a jachetei rezistente la vânt datează din timpuri străvechi, de secole. Așa este, de secole. Jacheta rezistentă la vânt este de fapt doar o evoluție a îmbrăcămintei parka, o îmbrăcăminte exterioară dezvoltată de poporul inuit, care trăia în Alaska cu secole în urmă. Primele versiuni ale îmbrăcămintei parka au fost realizate din două piei de animale acoperite cu grăsime de focă pentru a le face impermeabile. Cele două straturi au făcut designul extrem de izolant și călduros, chiar și în zilele cele mai reci.

În anii 1970, parka a căpătat o nouă formă ca haină de protecție împotriva vântului, o jachetă ușoară realizată din materiale sintetice. În acel moment, de la compania Members Only, un nume celebru în ceea ce privește jachetele rezistente la vânt, a debutat jacheta Iconic Racer Jacket.

Compania Members Only au pus întreaga lume pe jar. În anii 1980, toată lumea deținea jachete Members Only. Acestea erau stilul casual perfect, care arăta la modă și se simțea confortabil.

Și erau disponibile o mulțime de modele populare, acestea erau jachete rezistente la vânt. Acest articol de îmbrăcăminte a devenit rapid îmbrăcămintea ideală, la fel de emblematică precum jacheta clasică de piele și la fel de parte integrantă a modei casual precum jacheta de blugi (denim).

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Jacheta rezistenta la vânt perfectă de vară

Jachetele rezistente la vânt au fost practic făcute pentru vară. Este lucrul perfect de purtat când ești în aer liber… și nu asta înseamnă vara, și anume să fii în aer liber? Jacheta rezistentă la vânt este o alegere extrem de practică pe timp de vară. De fapt, Men’s Journal o recomandă.

Potrivit acestora, „nu numai că jachetele ușoare îți vor unifica look-ul de ansamblu, dar confortul de a avea un strat suplimentar odată ce temperatura scade noaptea le face o opțiune bună. (În plus, a avea un loc unde să-ți depozitezi căștile, cuțitul de buzunar, pixurile și ochelarii de soare – oare nu este buzunarul oricărei perechi de pantaloni pe care o porți întotdeauna binevenit.)”

Dacă veți purta o jachetă rezistentă la vânt vara, alegeți una potrivită pentru vremea fierbinte de vară. Căutați cele mai subțiri și ușoare jachete. Stați departe de toate modelele insulated (prevăzute cu materiale izolante), deoarece acestea vor menține căldura și vă vor ține cald. Acesta este ultimul lucru pe care îl doriți când temperatura este ridicată. De asemenea, jachetele rezistente la vânt care au design ușor și respirabil sunt grozave, deoarece acest lucru va elibera căldura și va încuraja ventilația în jurul corpului.

De asemenea, doriți să rămâneți la culori deschise și luminoase atunci când faceți cumpărături pentru moda de vară. Culorile alb, kaki, galben și pastel sunt toate perfecte pentru vremea de vară, deoarece reflectă căldura. Culorile închise, precum negrul, mențin căldura. Acest lucru vă poate transforma jacheta rezistentă la vânt într-un cuptor. Nu este nevoie de multă cercetare în aer liber pentru a ști că hainele deschise la culoare vă vor oferi mai multă răcoare vara decât nuanțele mai închise.

Există o regulă ușoară pentru moda de vară: păstrați culorile deschise și strălucitoare (Keep it light, keep it bright). Dacă faci asta, vei fi mereu în stil și te vei simți confortabil tot sezonul.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Cum să porți o jachetă rezistentă la vânt vara

Dacă ai de gând să porți o jachetă rezistentă la vânt vara, fă-o cu stil. Există o mulțime de moduri diferite de a purta o jachetă rezistentă la vânt chiar și în cele mai fierbinți zile, astfel încât să arăți complet elegant și la modă.

Îmbrăcăminte pentru aer liber

Jacheta rezistentă la vânt este jacheta perfectă pentru diferite „activități”. Dacă faci ceva afară în timpul verii, ia-ți o jachetă rezistentă la vânt cu tine. Amintiți-vă că puteți elimina oricând acest strat exterior dacă este necesar și să-l legați în jurul taliei dacă vă este prea cald.

În caz contrar, acesta este lucrul perfect de purtat atunci când veți pescui, când veți face drumeții și când veți participa la activități în aer liber de orice tip în timpul verii.

Poartă jacheta cu pantaloni scurți cargo, cu ghete de drumeție și cu un tricou ușor din bumbac. Acum, ești pregătită pentru orice ți-ar putea rezerva o zi de vară. Nu uita de elementele esențiale: ochelari de soare, protecție solară și o pălărie pentru a-ți proteja ochii și fața de soare.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Protecție împotriva furtunilor de vară

Vara este timpul pentru soare și pentru a vă bucura de aer liber. Dar vara este, de asemenea, o perioadă când au loc furtuni rapide, cu tunete și fulgere și multă ploaie care trec ca și cum n-ar fi fost.

Este ceva obișnuit în multe părți ale SUA ca vremea de vară să aducă furtuni rapide și aprige, cu ploaie intensă, care trec repede. Chiar și într-o perioadă scurtă de timp, temperatura scade și totul se udă. Ei bine… totul în afară de tine. Pentru că tu vei purta o jachetă rezistentă la vânt.

Păstrați o asemenea jachetă la îndemână pentru furtunile de vară ca să fii pregătită pentru o astfel de vreme când se întâmplă. Jacheta va funcționa de minune cu pantofi sport, blugi și un tricou sau un maieu.

Îmbracă jacheta rezistentă la vânt când  furtuna lovește, scoate-o când se termină și te poți întoarce liniștită la distracția de vară. Jacheta rezistentă la vânt este doar o jachetă ușoară, dar este suficientă pentru a te proteja în timpul unei furtuni de vară care apare din senin și trece rapid.

Nu poți avea întotdeauna cu tine un echipament masiv de ploaie, care ajungă să fie greu și împovărător.

Dar poți purta oricând o jachetă subțire rezistentă la vânt. Nu aveți nevoie de o jachetă complet impermeabilă vara, așa că jacheta rezistentă la vânt windbreaker este opțiunea perfectă.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Poart-o noaptea

Poartă o jachetă rezistentă la vânt în stil bomber pentru orice activități de seară de vară care se află pe agenda ta. Geaca rezistentă la vânt (windbreaker) bomber este foarte ușoară, așa că nu va deveni prea călduroasă, dar poate oferi puțină protecție împotriva acelor brize răcoroase de seară de vară.

Țesătura ușoară și subțire va oferi exact cantitatea potrivită de protecție împotriva vântului pentru asemenea nopți de vară.

Acesta este un strat grozav de purtat peste o pereche de pantaloni și o cămașă cu nasturi. Este un look perfect pentru o întâlnire, o seară cu prietenii sau pentru o seară singur. Completează look-ul cu sandale, balerini sau pantofi tip loafers fără șosete.

Acesta este un look foarte la modă și plin de stil, care se va potrivi oriunde, chiar și într-un spațiu semi-formal. Acest look este puțin mai sofisticat decât o ținută cu geacă de blugi standard, pentru că este puțin mai puțin casual, deși jachetele rezistente la vânt viu colorate ar trebui evitate dacă doriți o atmosferă mai semi-formală.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Îmbrăcăminte sport

Jacheta rezistentă la vânt a devenit cu adevărat faimoasă ca îmbrăcăminte de sport și este încă perfectă în acest scop.

Jachetele rezistente la vânt sunt realizate din țesătură prin care piele respiră, fiind concepute pentru a fi purtate în timpul tuturor tipurilor de activități sportive, de la alergare pe pistă la jocul pe teren până la antrenamentul la sală.

În anotimpurile mai calde începi să te gândești cel mai mult să intri în formă, așa că este firesc să ai un echipament care să te ajute cu această sarcină. Modelele respirabile eliberează căldura corpului, astfel încât să nu vă supraîncălziți.

Purtați o jachetă rezistentă la vânt cu pantaloni rezistenți la vânt asortați (din material foarte subțire ca cel al jachetelor) pentru a crea un look complet de antrenament. Acesta este stilul potrivit pentru a merge la sală sau pentru a face sport cu prietenii. Adaugă cu o pereche bună de pantofi sport.

Poate doriți să vă completați ținuta cu o geantă tip cross bag (purtată în diagonală pe umăr) pentru a vă ține în ea diferite obiecte necesare, precum o sticlă de apă și un prosop.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Fă-o să arate sexy

Dacă vrei să porți o jachetă rezistentă la vânt vara, dar ți-e frică să nu-ți fie prea cald, alege un model decupat (cropped style).

O jachetă rezistentă la vânt decupată va avea lungimea până sub bust sau în jurul abdomenului și va lăsa pielea expusă, astfel încât să vă fie răcoare și să nu vă deranjeze transpirația chiar și în perioada cea mai urâtă a căldurii verii.

Combinați-o cu o bluză scurtă sau un top decupat de asemenea sau cu un maiou și pantaloni scurți pentru a nu avea deloc probleme cu căldura. Completează look-ul cu un pantof simplu, cum ar fi o sanda cu barete sau o șlapi. Acesta este un look grozav de plajă.

Jacheta rezistentă la vânt vă protejează de stropii de apă din ocean/mare și de nisip, dar este încă suficient de răcoroasă pentru a fi purtată în timpul unei zile fierbinți și însorite.

Este o jachetă de vară perfectă pentru a o îmbrăca pe plajă, pe malul lacului sau lângă piscină sau pentru orice altă activitate distractivă de vară în aer liber.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Legată sau purtată peste umeri

Cine spune că trebuie să porți o jachetă rezistentă la vânt pentru a arata la modă? Poți face jacheta parte din ținuta ta fără să o îmbraci vreodată.

Adăugați acel ceva șic și atrăgător la o rochie scurtă de vară, purtând o jachetă rezistentă la vânt peste umeri. Acesta este un look clasic și este și practic. Dacă vremea se schimbă, poți oricând să pui pe tine jacheta și să protejezi rochia până când umiditatea trece.

Spre deosebire de o jachetă care păstrează temperatura corpului, o jachetă rezistentă la vânt nu va reține căldura corpului.

Și spre deosebire de o geacă de blugi supradimensionată, care este un strat suplimentar popular pentru rochiile scurte în moda de toamnă și primăvară, jacheta rezistentă la vânt nu se va uda. Denimul durează mult până să se usuce.

Țesătura windbreaker (rezistentă la vânt) este făcută pentru a rezista la umezeală și, deoarece este atât de ușoară, se usucă rapid.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI! 

Cum ar trebui să se potrivească pe corp o jachetă rezistentă la vânt?

Există multe tipuri diferite de jachete rezistente la vânt făcute în toate stilurile diferite. Jacheta clasică este prevăzută cu elastic în jurul manșetelor și a taliei. Cu toate acestea, acesta este un look oarecum învechit sau retro în zilele noastre. A

stăzi veți descoperi că jachetele rezistente la vânt sunt disponibile în multe alte modele. Unele sunt înguste și drepte, altele sunt făcute pentru a se potrivi perfect pe corp, altele sunt largi și bluzate.

Este greu de știut cum ar trebui să se potrivească pe corp o jachetă rezistentă la vânt, deoarece totul depinde de modelul pe care îl porți și de look-ul pe care îl dorești.

Există diferite modele de jachete rezistente la vânt care se potrivesc tuturor condițiilor meteorologice, dar jachetele rezistente la vânt de vară sunt concepute pentru a fi ușoare și răcoroase, indiferent de model.

Jachetele de vânt supradimensionate sunt de fapt foarte la modă. Acest model se asortează frumos cu colanți și blugi skinny. Puteți adăuga sandale sau tocuri înalte pentru un look de vară grozav.

Purtați niște ochelari de soare pentru a face look-ul plin de farmec. Ochelarii de soare adaugă într-adevăr un aer de vedetă de cinema. Aceste jachete rezistente la vânt supradimensionate vor fi lejere în jurul corpului, dar nu trebuie să fie lungi.

Acest model poate avea lungimea până în talie sau până la coapse. Potrivirea pe corp ar trebui să fie oarecum lejeră, bluzată, dar nu atât de largă încât întregul tău corp să pară copleșit de ea. Nu vei dori să arăți ca și cum ai înota în hainele tale.

Dacă încercați să creați un look mai sportiv sau un look mai sexy, alegeți o jachetă rezistentă la vânt într-un stil care se potrivește mai bine pe corp. Aceasta nu ar trebui să depășească șoldul ca lungime, iar mânecile să aibă lungimea până la încheieturi sau deasupra lor.

Jachetele rezistente la vânt care sunt menite să fie mai strâmte pe corp vor avea, de obicei, o oarecare conicitate în jurul taliei, astfel încât să vă arate mai mult forma.

Purtați o jachetă de vânt cu model drept sau oarecum bluzată dacă doriți un stil mai casual sau căutați ceva de purtat atunci când sunteți activă în aer liber.

Această jachetă rezistentă la vânt ar trebui să se potrivească pe corp astfel încât mânecile să nu fie mai lungi de încheieturi, iar jacheta să fie mai scurtă și să se oprească înainte de a ajunge la șolduri, dar designul ar trebui să fie doar puțin lejer, astfel încât să fie confortabilă pentru o gamă completă de mișcare.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Jachete rezistente la vânt de vară

Deci, poți purta jachete rezistente la vânt vara? Nu numai că poți, dar există o mulțime de momente când ar trebui. Ele arată grozav, sunt extrem de practice și sunt foarte confortabile.

De fapt, sunt perfecte pentru vară. Și, deoarece jachetele rezistente la vânt sunt atât de la modă în acest moment, ai toate motivele pentru care ai nevoie să adaugi mai multe în garderoba ta.

Verifică preț Jachete rezistente la vânt (windbreaker) pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care