26 de tipuri de haine pentru bărbați – le poți ghici pe toate?

Tipuri de haine pentru bărbați

Gecile, jachetele, pardesiele și paltoanele pentru bărbați au fost o parte esențială a modei și măiestriei croitorilor de mult timp. Pentru a ne acoperi în lunile de toamnă și de iarnă și pentru a arăta bine, hainele exterioare bărbătești au fost folosite ca simbol al masculinității brute și al unei ținute funcționale de peste un secol.

Există diferite tipuri de paltoane și jachete pentru diferite ocazii și sunt purtate de bărbați de diferite clase, profesii, culturi și vârste, în funcție de gusturile lor. Datorită schimburilor culturale datorate globalizării, multe gusturi și modele s-au transferat din diferite țări și de pe toate continentele.

Prin urmare, acum există un sacou pentru aproape orice ocazie. Există jachete sau paltoane speciale pe care le poți purta la cină, la un eveniment sportiv, la o întâlnire, la un eveniment formal sau chiar la jobul tău. Acestea au un preț în funcție de marcă și de sezonul desigur. Iată o listă de jachete și paltoane pe care le poți purta pentru aproape orice ocazie.

Tipuri de haine pentru bărbați

Blazer

Blazer bărbați

Blazerul seamănă cu sacoul de la costum, dar este croit mult mai casual și este purtat strict la evenimente casual. Se distinge de o jachetă sport ca fiind o îmbrăcăminte mai formală și care poate fi confecționată din țesături într-o singură culoare, mai degrabă decât din țesături în mai multe culori.

Verifică preț Sacouri Blazer pentru bărbați AICI!

Palton

Tânăr îmbracă un palton

Paltoanele sunt cele mai vechi forme de îmbrăcăminte formală. Acestea au închidere cu nasturi, fermoare sau bandă Velcro (arici). Alte caracteristici ale hainei pot include gulere/revere și epoleți. Paltoanele sunt purtate în lunile de iarnă și în lunile de toamnă pentru a ne feri de frig.

Verifică preț Paltoane bărbați AICI!

Jacheta Barbour

Tineri poartă jachete Barbour

Fabricate de brandul J. Barbour și Sons Ltd, jachetele formale Barbour pentru bărbați sunt confecționate din bumbac cerat. Ele au devenit un element obișnuit al îmbrăcămintei britanice și un simbol al statutului social. Atât de mult, încât orice geacă de bumbac cerat este acum numită Jacheta Barbour.

Jacheta Barbour a fost creată inițial pentru a facilita deplasarea pe motociclete. De aici a fost un simbol pentru omul din clasa muncitoare sau pentru tineri.

Verifică preț Jachete/geci Barbour AICI!

Pardesiul Duster

Bărbat poartă un pardesiu

Călăreții au început să poarte această haină pentru a-și proteja hainele de praful care se răspândea în alergare de la copitele cailor. Hainele Duster erau crăpate în spate până la nivelul șoldului, astfel încât să poată fi ușor de purtat.

Acest pardesiu a fost prezentat publicului larg în filmul, „The Good, the Bad and the Ugly” („Cel Bun cel Rău și cel Urât”), care este creditat cu renașterea acestui articol de îmbrăcăminte. Motocicliștii poartă astăzi haine Duster pentru a evita praful și murdăria de pe șosea.

Verifică preț Pardesiuri/Paltoane bărbați AICI!

Jacheta polar (Fleece Jacket)

Jachetă polar

Jacheta polar nu are nasturi, deci are închidere cu fermoar. Oferă izolare termică, dar nu este considerată rezistentă la ploaie sau zăpadă. Nu te ajută să te protejezi de vânt sau ploaie. Cu toate acestea, este confecționată din lână polar sau din lână sintetică.

Verifică preț Jachete Polar bărbați AICI!

Sacou casual

Sacou casual

Sacoul are aceeași origine ca toate hainele care au fost concepute pentru călăreți pentru a le proteja hainele de praful drumului. El a evoluat spre o haină formală purtată de bărbatul modern.

Sacoul casual este haina elegantă de seară care poate fi purtată cu o cravată formală sau papion, fie un tricou simplu, mult mai lejer față de sacoul tradițional „de costum”.

Verifică preț Sacouri casual bărbați AICI!

Veste care țin cald (Body Warmer)

Veste pentru bărbați

Numite și Gilet, vesta groasă este o haină care seamănă cu o vestă sau cu o bluză, dar nu are lungime până la genunchi ca alte haine. Jachetele Gilet sunt adesea purtate ca îmbrăcăminte exterioară în timpul unui frig extrem.

Jachetele Gilet de designer pot fi realizate din pânză sau blană falsă. Acestea pot fi folosite de muncitori în timpul turelor de noapte sau dimineață și de cicliștii profesioniști, folosind veste ușoare, cu partea din față care protejează împotriva vântului și partea din spate de plasă.

Verifică preț Veste călduroase/Gilet AICI!

Hanorac cu marsupiu

Hanorac cu marsupiu

Denumit și jachetă Bunny Hug este un hanorac cu glugă, fără fermoar în partea din față. Se numește Bunny Hug (îmbrățișarea iepurașului), deoarece arată literalmente ca și cum un iepure îți oferă o îmbrățișare. Este folosită de către persoanele tinere pentru a le ține de cald și reprezintă și o ținută pentru exerciții fizice pe timpul iernii.

Verifică preț Hanorace cu buzunar frontal/marsupiu AICI!

Geaca Bomber

Geacă bomber

Numită și geacă de zbor, geaca Bomber a fost creată pentru piloții din forțele aeriene în timpul Primului Război Mondial. A devenit parte a culturii și îmbrăcămintei pentru mase de-a lungul deceniilor.

De asemenea, acum se identifică și cu jacheta Letterman, o geacă în stil baseball. Deși inițial proiectată pentru a proteja piloții de vremea nefavorabilă, geaca a devenit parte a îmbrăcămintei casual purtate zilnic.

Verifică preț Geci model Bomber AICI!

Smoking-ul

Costumul sau smoking-ul pentru seară este purtat la evenimentele formale și elegante în timpul convențiilor britanice și americane. Deși nu este complet asemănător cu un frac, este foarte asemănător prin stil și design. Smoking-ul este aproape întotdeauna neagru, albastru închis sau alb și se remarcă prin reverurile sacoului. Este purtat în mod obișnuit cu cămașă albă și papion.

Verifică preț Costume/Smoking-uri bărbați AICI!

Geacă bomber de pilot

Geacă bomber de pilot

Deși nu este mult diferită de geaca Bomber, aceasta este mult mai aproape de designul original al unei uniforme de pilot. Considerată un simbol al masculinității fruste, acest sacou formal pentru bărbați are o anumită atitudine care te apropie de bărbații în uniformă mai mult decât o face oricare alt model.

Verifică preț Geacă bomber aviator AICI!

Palton Duffle

Palton Duffle

Aceasta este o haină din material gros, Duffle, care a avut originea în orașul Duffel din Belgia.

Țesătura este deosebit de groasă, iar haina este prevăzută cu un sistem de închidere cu nastori lungi de lemn sau corn care sunt prinși pe sfoară sau piele cusute de materialul paltonului și se introduc în găici confecționate din sfoară sau piele în loc de închiderea clasică cu nasturi rotunzi și butoniere.

A devenit foarte la modă în Europa de Est la mijlocul până la sfârșitul anilor 1800 și a început să fie furnizat Marinei Regale Britanice după al Doilea Război Mondial. Acum este o îmbrăcăminte populară în rândul studenților din Europa în timpul iernii.

Verifică preț Paltoane Duffle AICI!

Hanorac cu gluga (Hoodie)

Hanorac cu glugă

Un Hoodie poate fi perceput ca un hanorac sau ca o jachetă cu glugă. Include un buzunar tip manșon pentru ambele mâini cusut pe partea inferioară din față și, de obicei, un șnur pentru a regla deschiderea glugii.

În timp ce glugile au reprezentat de secole o parte majoră a ținutelor bărbătești, acest articol de îmbrăcăminte este văzut în mod particular ca o haină pentru toate ieșirile casual, mai ales atunci când este vorba de persoane mai tinere. Poate fi purtat la evenimente sportive, grătare, petreceri, întâlniri școlare și chiar la unele evenimente formale.

Verifică preț Hanorace cu glugă AICI!

Haină de blană

Geacă din blană

Deși este văzută în primul rând ca o haină de iarnă pentru femei, ea poate și este purtată de bărbați într-un cadru formal în timpul iernii. Hainele de blană realizate cu blană artificială pot fi purtate în timpul iernilor foarte dure, mai ales în locuri precum Europa de Nord și Asia.

De asemenea, este ceva obișnuit să adopte această piesă vestimentară persoanele care trăiesc în zone muntoase.

Verifică preț Haine/geci de blană AICI!

Vestă reflectorizantă

Vestele reflectorizante reprezintă o îmbrăcăminte uzuală pentru multe profesii din clasa muncitoare. Acestea includ vestele galbene, care sunt cea mai populară formă folosită ca uniformă pentru lucrătorii din aeroporturi și lucrătorii din construcții, printre alții.

Este menită să ofere o vizibilitate ridicată celui care o poartă, deoarece acești oameni lucrează în condiții care îi pot expune adesea la accidente.

Verifică preț Veste reflectorizante AICI!

Geacă sport impermeabilă

Geacă sport impermeabilă

Impermeabilele sunt de obicei confecționate din materiale rezistente la apă, precum plasticul. Sunt purtate cu o pereche de cizme și sunt menite să îți acopere hainele ca să nu se ude. Nu există un coeficient înalt de modă legat de o haină de ploaie, dar ea poate fi o piesă vestimentară foarte funcțională.

Verifică preț Geci sport impermeabile (Waterproof) AICI!

Pelerină

Pelerină de ploaie

Pelerinele au o tradiție bogată în a fi purtate de oameni care tind să răspândească mister în jurul lor. Ele sunt purtate azi mai ales ca o vestimentație care vă poate proteja de picăturile de ploaie sau chiar în medii profesionale.

Pelerinele sunt considerate o îmbrăcăminte practică și nu neapărat o piesă vestimentară ce ar putea aduce un plus stilului.

Verifică preț Pelerine de ploaie AICI!

Jachetă de piele

Jachetă de piele

A fost purtată de armata britanică și de trupele diferitelor armate în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Eeste la modă și astăzi, jacheta de piele fiind considerată o parte esențială a istoriei designului vestimentar.

Verifică preț Jachete de piele AICI!

Vestă de costum (Waistcoat)

Costum vestă bărbați

Vestele bărbătești sunt considerate o parte esențială a costumului complet format din trei piese. Poate fi purtat fără sacou, dacă este necesar și dacă moda permite. Vesta de costum este considerată un articol vestimentar pur formal și a fost un element fundamental al îmbrăcămintei bărbaților de secole.

Verifică preț Costume cu veste AICI!

Jachetă Parka (haină groasă cu glugă, hanorac)

Geacă Parka

Jacheta Parka sau hanoracul (anorak) este un tip de haină cu glugă cu blană artificială în jurul glugii. A fost confecționată tradițional din piele de caribou sau focă; cu toate acestea, acum este fabricată din materiale sintetice. Se folosește în continuare pentru a ține de cald în frigul arctic nemilos și poate fi uneori izolată cu ulei de pește proaspăt pentru a-și păstra textura.

Verifică preț Jachete/Geci Parka AICI!

Sacou de costum

Fracul (tuxedo) este echivalentul american al smochingului (dinner jaket) din Marea Britanie. Este purtat strict în timpul evenimentelor formale și este însoțit de o cămașă albă elegantă și de papion.

Verifică preț Sacouri de costum AICI!

Sacou sport

Sacoul sau jacheta sport este în mod tradițional privit ca o îmbrăcăminte adecvată pentru evenimente sportive. De obicei era purtat la evenimente sportive care se desfășoară în cluburi exclusiviste. Cu toate acestea, astăzi poate fi folosit ca îmbrăcăminte casual pentru toate tipurile de evenimente. De obicei, nu este însoțit de cravată sau papion.

Verifică preț Sacouri sport AICI!

Haină Sherwani (redingotă lungă purtată în India)

În mod tradițional, este purtată peste o cămașă kurta în combinație cu pantaloni churidar pajama. Sherwani-ul este confecționat de obicei din țesături groase și are aspectul lucios al unei căptușeli. Ea își are originea în India ca o haină de curte în stil european pentru nobili și familia regală din India aflată sub ocupație britanică.

Trenci / Palton

Paltonul este considerat de obicei o îmbrăcăminte formală pentru bărbați. Este o haină la două rânduri, cu 10 nasturi frontali și cu reveruri late. A devenit, prin cultura pop, un element fundamental al filmului noir și al ficțiunii polițiste. A fost purtat în mai multe filme de staruri de la Hollywood, cum ar fi Humphrey Bogart și Gregory Peck.

Verifică preț Trenci / Paltoane de bărbați AICI!

Salopetă / Îmbrăcăminte de protecție

Salopeta

Este un tip de îmbrăcăminte purtat de obicei pentru protejarea bărbaților împotriva intemperiilor. Profesiile care integrează salopete sunt, de obicei, profesiile clasei muncitoare, cum ar fi lucrări de construcții, lucrători de feronerie, tâmplari, pictori, constructori de acoperișuri etc.

Salopetele au fost inventate de compania Levi Strauss & Co. Cu toate acestea, ele au evoluat considerabil pentru a ajunge la forma modernă.

Verifică preț Salopete de protecție AICI!

Geacă protecție împotriva vântului (Windbreaker)

Geacă protecție împotriva vântului (Windbreaker)

 

Aceasta geacă/jachetă este o haină dintr-o țesătură subțire care este destinată să reziste rafalelor de vânt rece și ploilor ușoare pentru toamnă sau iarnă. Folosește benzi elastice și fermoare pentru a permite ajustări.

Aceasta este o cucerire completă a tuturor tipurilor de jachete care pot fi cumpărate pentru bărbați. Odată cu trecerea timpului, modele noi și diferite de jachete urmează obligatoriu sa apară. Cumpără-le pe cele care se potrivesc nevoilor tale și intră în lumea jachetelor pentru bărbați.

Verifică preț Geci protecție împotriva vântului (Windbreaker) AICI!

Geacă de puf / Canadiană

Am o haină cu puf de gâscă din Canada și o ador. Este comodă, are mânecile lungi și îmi ține cald. Jachetele de puf sunt mai lungi, pot fi matlasate si sunt căptușite cu puf. Ele pot arata cu adevarat pufoase sau nu chiar atat de mult. Sunt foarte populare pentru că țin cald.

Verifică preț Geci cu puf AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Tipuri de pieptăn

10 tipuri de pieptăn diferite

Există diferite tipuri de pieptăn, potrivite pentru aranjarea diferitelor tipuri de păr. Află care este acela, descoperind diferențele și scopurile acestora. Pieptănul este printre cele

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care