46 tipuri de cămăși pentru femei și bărbați – modele excepționale

Tipuri de cămăși pentru femei și bărbați

Vrei să afli totul despre cele mai multe tipuri de cămăși pentru femei și bărbați? Aceasta este lista ta completă de cămăși. O împărțim în funcție de cămăși pentru femei și cămăși pentru bărbați. Fotografii și redactări detaliate. Iată ghidul tău maxim pentru cămăși!

Îmi plac hainele. Îmi place felul în care pot reflecta sau chiar schimba starea ta de spirit. Modul în care pot influența impresia pe care o faci asupra celorlalți. Modul în care poți spune lumii ceva despre tine fără să rostești vreun cuvânt.

În societatea de astăzi în care poți cumpăra rapid la un click distanță, alegerile sunt absolut copleșitoare. Tipurile de cămăși nu sunt un lucru pe care o persoană obișnuită să îl ia în considerare, dar vă poate ajuta să restrângeți aria căutărilor dvs. Aruncă o privire în dulapul tău. Câte tipuri de cămăși aveți? De care tipuri de cămăși aveți nevoie pentru a vă completa garderoba?

Verifică preț Cămăși pentru femei și bărbați AICI!

Conținut:

Tipuri de cămăși pentru femei și bărbați

Tipuri de cămăși pentru femei

Femeile beneficiază de o varietate covârșitoare de cămăși din care pot alege. Ne vom uita la cele mai populare cămăși pentru femei, inclusiv cămăși formale și cămăși casual.

Mai jos găsiți lista noastră care face tot posibilul pentru a împărți în categorii diferitele tipuri de cămăși pentru femei:

Cămăși elegante pentru femei

Din punct de vedere tehnic, cămășile formale pentru femei sunt cămăși cu nasturi similare cu cămășile bărbătești. Pentru scopurile noastre, vom lua în considerare orice tip de cămașă dress shirt o cămașă formală.

Este un termen general pentru un număr mare de cămăși.

Cămășile formale pentru femei pot fi împărțite în cămăși formale cu nasturi și bluze.

Cămășile cu nasturi pentru femei sunt perfecte pentru o zi la birou. Unele funcționează bine și atunci când doriți să arătați îngrijit, fără a arăta prea formal.

Diferitele tipuri de cămăși formale cu nasturi pentru femei sunt smoking (tuxedo), cu guler răsfrânt (spread-collar) și cămașa oxford (de asemenea, prezentate mai jos).

Verifică preț Cămăși elegante pentru femei AICI!

Cămăși formale cu guler (pentru femei)

Elementele distinctive ale cămășii formale sunt mai pronunțate pentru bărbați, dar femeile pot purta cămăși cu guler răsfrânt și stil Oxford (plus multe altele care sunt specifice pentru femei).

Cămașa cu guler răsfrânt

Cămașa cu guler răsfrânt este o alegere excelentă datorită versatilității sale. Își primește numele de la gulerul răsfrânt sau distanța dintre punctele de guler (vârfurile gulerului). Nu este niciodată o alegere proastă atunci când vrei să arăți cât mai bine.

Este mai puțin formală decât cămașa tip smoking, dar poate fi purtată ca parte a unui costum de afaceri sau pe cont propriu pentru un aspect elegant.

Cămașa Oxford

Cămașa oxford este cea mai casual cămașă cu nasturi. Este adesea purtată cu blugi sau pantaloni khakis pentru un aspect îngrijit. Pentru un look și mai relaxat, o poți purta descheiată peste o altă cămașă sau tricou.

Verifică preț Cămăși formale cu guler pentru femei AICI!

Cămașă formală/de ceremonie smoking

În mod tradițional, o cămașă smoking este un subtip de cămașă formală/de ceremonie albă. De obicei are un guler ascuțit și are pliseuri pe partea din față. Cămășile smoking pentru femei sunt o versiune cambrată pe corp a cămășii smoking pentru bărbați.

Un motiv obișnuit pentru cumpărarea unei cămăși în stil smoking este pentru a fi purtată în industria ospitalității – nu este neobișnuit să purtați o cămașă albă smoking dacă lucrați într-un bar sau faceți servicii de servire în restaurante, hoteluri sau baruri.

Bineînțeles, puteți cumpăra una și pentru evenimente formale. În afară de aceste două motive, este puțin probabil să cumpărați o cămașă smoking decât dacă vă place cum arată.

Verifică preț Cămăși formale pentru femei AICI!

Bluză

Bluzele pentru femei sunt feminine și elegante. Pot fi purtate cu o fustă, pantaloni eleganți sau blugi pentru un aspect mai casual.

Bluzele pentru femei pot avea un volane verticale pe partea din față, pot fi în stil peter pan, asimetric sau cu dantelă.

De fapt, am publicat un articol extins care enumeră diferitele tipuri de bluze.

Prezentăm mai jos câteva dintre principalele modele.

Verifică preț Bluze pentru femei AICI!

Bluză cu volane verticale pe partea din față

Potrivit numelui, o bluză cu volane verticale în față are un volan vertical în față, în lateralele nasturilor .

Poate fi jucăușă sau subevaluat, dar este întotdeauna feminină.

Este o modalitate excelentă pentru a adăuga atractivitate sau feminitate unei ținute.

Volanele pot adăuga amploare formelor dacă aveți o siluetă mai subțire.

Dacă aveți o siluetă cu forme, o bluză cu volane poate ajuta la echilibrarea formelor inferioare.

Verifică preț Bluze cu volane – diverse modele AICI!

Bluză Peter Pan

Modelul Peter Pan este o bluză cu guler plat, cu părțile rotunjite, nu ascuțite. Și-a luat numele din ținuta purtată de Wendy în Peter Pan. Astăzi este considerată feminină și năstrușnică sau excentrică.

Acest model de bluză este disponibil în toate culorile – fie într-o singură culoare, fie cu imprimeuri etc.

Exemplul de mai sus este destul de colorat, dar puteți găsi și modele mai simple, dacă le preferați.

Verifică preț Bluză cu guler tip Peter Pan AICI!

Bluză asimetrică

Bluzele asimetrice vor avea guler sau un finisaj asimetric al decolteului. Are un efect de subțiere și vă împiedică să păreți îndesată.

Exemplul de mai sus este un decolteu asimetric.

Există multe modele diferite de bluză asimetrică, care variază de la formal la casual.

Verifică preț Bluze asimetrice pentru femei AICI!

 

Bluză din dantelă

Dantela este unul dintre cele mai frumoase tipuri de țesături pentru bluze. Când vine vorba de bluze din dantelă, acestea sunt disponibile într-o mare varietate de culori, modele și imprimeuri. De obicei, au un material de căptușeală încorporat dedesubt.

Unele sunt concepute pentru a fi purtate peste o piesă separată. Unele au zone de material compact, prin care nu se poate vedea, și zone sau mâneci din dantelă, permițându-vă să arătați puțină piele fără a arăta prea mult.

Verifică preț Bluze din dantelă AICI!

Cămăși/Tricouri/bluze casual pentru femei

Cămășile/tricourile/bluzele de damă casual sunt tipul de bluză pe care o porți la mall, la o cafea sau când stai acasă. Cea mai bună parte este că nu trebuie să sacrificați stilul pentru confort.

Bluzele casual pentru femei includ stilul elegant sportiv preppy casual , tricouri și tricouri/bluze fără mâneci. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute ca diferite tipuri de topuri.

De fapt, există probabil mai multe variante ale cămășilor/tricourilor/bluzelor casual pentru femei. Bluzele, deși le-am prezentat mai sus drept cămăși formale, pot fi, de asemenea, și casual.

Verifică preț Cămăși/tricouri/bluze pentru femei AICI!

Bluzele stil elegant sportiv Preppy casual

Cel mai bun lucru la acest stil este versatilitatea sa. Este suficient de casual pentru a purta acest articol într-o sâmbătă leneșă și suficient de formal pentru a-l purta la un eveniment relaxat. Dacă vrei să arăți grozav fără să arăți de parcă îți pasă dacă arăți grozav, alege acest stil.

Stilul preppy casual include tricouri polo, tunici și pulovere.

Verifică preț Bluze cu guler Polo pentru femei AICI!

Tricouri polo pentru femei

Tricoul Polo nu este destinat doar bărbaților. El arată grozav și purtat de femei. Dincolo de faptul că este ținuta ideală pentru golf sau tenis, este de asemenea o ținută comodă și acceptabilă pentru orice situație casual.

Dacă vrei să alegi mâneca lungă, tricoul tip henley este o rudă apropiată a tricoului polo. Henley este de obicei cu mânecă lungă și are un decolteu rotund, nu guler ca un tricou polo, însă are între 2 și 5 nasturi în față, la decolteu, la fel ca tricoul polo.

 

Verifică preț Tricouri Polo pentru femei AICI!

Cămășile/Bluzele tunică

O tunică este simplă și clasică. În general, are un design foarte simplu, cu un model într-o singură culoare sau cu un imprimeu feminin. Poate fi cu mânecă scurtă sau lungă.

Lungimea lui poate fi de la șolduri până la genunchi. Datorită faptului că are un design lejer, combinat cu lungimea, tunica creează o siluetă măgulitoare pentru toate tipurile de corp.

Tunicile sunt un stil de bluză de care se bucură doar femeile, în general nu sunt purtate de bărbați.

Verifică preț Bluze tip tunici AICI!

Pulover

Există ceva special la un pulover. Oferă un sentiment de confort, precum și căldură. Puloverul potrivit este ca îmbrățișarea unui prieten, pur și simplu te face să te simți mai bine.

Un pulover cu guler înalt – helancă sau maletă (vezi articolul următor) este o variantă a puloverului. Are un guler înalt care ajunge până la jumătatea gâtului. Este o alternativă bună la eșarfă și se potrivește bine femeilor cu gâtul mai lung.

Verifică preț Pulovere pentru femei AICI!

Helancă sau maletă – Turtleneck

Sunt un mare fan al maletei, indiferent dacă este tricotată (pulover) sau sau dintr-un alt material netricotat.

Acest model (de obicei un pulover pentru femei) este cel mai bun dacă aveți un gât mai lung.

Poate fi purtat cu ușurință individual sau sub alte articole de îmbrăcăminte în care este dezvăluit gâtul înalt. Una peste alta, este un alt tip de bluză care poate arăta la modă (purtată cu o jachetă în stil blazer) sau cu o geacă cu fulgi (purtată cu blugi).

Verifică preț Helănci/malete pentru femei AICI!

Tricouri pentru femei

Tricourile pentru femei variază de la ușor preppy (sportiv elegante) la confortul dat de un tricoul supradimensionat. Cheia pentru a face furori cu un tricou este potrivirea corectă și starea potrivită pentru lookul pe care îl dorești.

Tipurile de tricouri pentru femei includ modelele cu decolteu scoop (în formă de C sau U ), cu guler crew rotund sau la baza gâtului și cu decolteu anchior (în V).

Mai mult, atât tricourile largi cât și cele pe corp pot arăta grozav. Exemplul de mai sus este lejer.

Verifică preț Tricouri pentru femei AICI!

Tricou cu decolteu scoop (in formă de C sau U)

Un decolteu scoop este rotunjit. De obicei, expune puțin din partea superioară a bustului. Arată minunat pe toate tipurile de corp și îți arată decolteul fără a fi prea decoltat.

Verifică preț Tricouri cu decolteu pentru femei AICI!

Tricou cu decolteu anchior, în foma literei V (V-neck)

Un tricou cu gulerul în ​​V are un decolteu în formă de V. Aceste gulere variază de la un anchior mic la un decolteu adânc în V, care vă expune partea superioară a bustului și gâtul. Un tricou cu V adânc poate fi purtat, de asemenea, împreună cu un tricou cu guler crew, rotund la baza gâtului, pentru a adăuga atractivitate, fără să arate prea mult din decolteul dvs.

Verifică preț Tricouri cu decolteu în V pentru femei AICI!

Tricouri Crewneck

Dacă doriți un tricou cu ceva scris pe el, cel mai probabil va fi un tricou cu guler crew rotund, la baza gâtului, care acoperă complet pieptul până aproximativ la baza gâtului sau puțin mai jos.

Verifică preț Tricouri cu decolteu la baza gâtului AICI!

Tricouri fără mâneci pentru femei

Un tricou fără mâneci poate fi cel mai bun prieten al tău vara. De asemenea, funcționează bine ca tricou purtat pe sub alt articol vestimentar pentru a adăuga un plus de atractivitate sau pentru a oferi acoperire.

Tipurile de tricouri fără mâneci includ maiouri, tricouri cu bretele subțiri mai lungi, tricouri furou mai scurte și tricouri care se prind în spatele gâtului.

La fel ca orice tricou, ele pot fi mai strâmte pe corp sau largi sau undeva între ele.

Verifică preț Tricouri fără mâneci pentru femei AICI!

Maiouri pentru femei

Un bluză tip tank top este un maiou. În general, un maiou are bretele cu lățimea de la 2,5 cm la 5 cm. În mod normal, acestea sunt confecționate din bumbac și sunt strâmte pe corp.

Există o varietate surprinzător de largă de maiouri.

Verifică preț Maiouri/topuri pentru femei AICI!

Tricou cu bretele subțiri, mai larg și mai lung (Spagetti Strap)

O cămașă cu bretele spaghete este un tip de bluză. Curelele sale sunt foarte subțiri. Acestea sunt adesea fabricate dintr-un amestec de bumbac / nailon pentru a se potrivi, dar pot avea și un design liber.

Verifică preț Topuri cu bretele subțiri AICI!

Tricou tip Camisole/Cami – tricou furou cu bretele subțiri, mai strâmt și mai scurt

Un cami are bretele subțiri. Se deosebește de maiourile cu bretele subțiri, deoarece este folosită în general ca un tricou purtat pe dedesubt. Maiourile sunt de obicei confecționate din bumbac, dar țesătura folosită pentru un tricou tip furou este adesea satinul, mătasea sau nailonul. Sunt mai ușoare și mai subțiri decât maiourile.

Verifică preț Tricouri strâmte cu bretele subțiri AICI!

Tricourile tip Halter – cu prindere în spatele gîtului

Un tricou halter este, de asemenea, fără mâneci. În loc să aibă bretele pe fiecare parte, pe umeri, se prinde în spatele gâtului. Aceste tricouri pot avea un decolteu înalt până la baza gâtului sau un decolteu mai adânc. Tricourile Halter arată sexy, fără să arate prea mult din decolteu, deoarece umerii sunt complet expuși, o zonă care nu este expusă în mod normal.

Verifică preț Tricouri tip Halter AICI!

Tipuri de cămăși/tricouri pentru bărbați

Bărbații au multe opțiuni atunci când vine vorba de tipul de cămașă/tricou pe care să-l poarte. De fapt, există atât de multe opțiuni încât poate fi dificil să decideți ce tip de cămașă/tricou să purtați pentru diferite ocazii.

Acest ghid vă va oferi o imagine de ansamblu asupra diferitelor tipuri de cămăși/tricouri de la cămăși formale/de ceremonie până la tricourile casual purtate în zilele de vineri.

Tipurile de cămăși/tricouri pentru bărbați includ:

 • Cămăși formale
 • Tricouri Polo
 • Tricouri
 • Alte cămăși/tricouri casual

Verifică preț Cămăși și tricouri pentru bărbați AICI!

Cămăși formale pentru bărbați

Există mai multe opțiuni de guler pentru cămăși. Determinarea gulerului potrivit pentru ocazia potrivită este atât o artă, cât și o știință.

Cele mai frecvente tipuri de gulere pentru cămășile formale sunt gulerul ascuțit point, gulerul tab, gulerul club și gulerul button-down.

Înainte de a intra în tipurile de gulere, să aruncăm o privire rapidă asupra părților gulerului. Banda gulerului este partea gulerului care se atașează la cămașă în jurul gâtului. Părțile laterale ale gulerului, punctele de guler, reverele sau vârfurile gulerului sunt bucățile de țesătură de pe o parte și alta ale gulerului unei cămăși.

Răspândirea (deschierea) gulerului este distanța (unghiul) dintre punctele (reverele) gulerului.

Verifică preț Cămăși formale pentru bărbați AICI!

Guler Point – guler standard, ascuțit clasic, cu punctele de guler (vârfurile părților laterale ale gulerului (revere) ascuțite și orientate în jos

Gulerul ascuțit este gulerul standard al cămășii formale. După cum sugerează și numele, acest tip de guler are punctele de guler (vârfurile sau reverele gulerului) ascuțite. De asemenea, are o răspândire îngustă (un unghi îngust) între punctele de guler (vârfurile gulerului), care variază de la 3,80 cm la 8,90 cm.

Un guler spread răsfrânt este o subcategorie a gulerului ascuțit. Este un design retro care are puncte de guler (revere) lungi.

Verifică preț Cămăși cu guler standard AICI!

Guler Tab – are o prindere în plus la jumătatea punctelor de guler (reverelor)

Gulerul Tab are o prindere cu nasture pe orizontală la mijlocul reverelor gulerului. Această prindere creează un aspect mai formal. Tipul acesta de guler poate fi purtat numai cu cravată, în timp ce gulerul ascuțit clasic poate fi purtat cu sau fără cravată.

Verifică preț Cămăși elegante pentru bărbați AICI!

Guler Club – punctele de guler (reverele gulerului) sunt rotunjite

Un guler club are vârfurile gulerului rotunjite. Poate fi în același timp și un guler tab, dar descrierea principală este dată de punctele de guler (reverele) rotunjite.

Verifică preț Cămăși elegante cu guler pentru bărbați AICI!

Guler Spread – răsfrânt – punctele de guler (vârfurile, reverele gulerului) sunt mai depărtate

Un guler spread (răsfrânt) are o răspândire mai largă, adică unghiul dintre punctele sau vârfurile gulerului este mai mare. Acest tip de guler este excelent pentru noduri de cravată mai mari sau cravate mai groase, cum ar fi cravate de lână sau cașmir.

Gulerul cutaway (decupat) este un tip de guler spread (răsfrânt). Într-un guler decupat extrem, vârfurile gulerului sunt îndreptate înspre umeri și nu în jos. Acest tip de guler se poartă adesea fără cravată și cu gulerul descheiat.

Verifică preț Cămăși elegante cu guler pentru bărbați AICI!

Guler Banded – tip tunică, cu o bandă pe gât, fără puncte de guler (fără revere)

Gulerul cu bandă nu are puncte de guler. În schimb, banda însăși este vizibilă în jurul gâtului și al nasturilor din față. Această cămașă este un model casual de cămașă formală și nu poate fi purtată cu cravată.

Verifică preț Cămăși cu guler tunică pentru bărbați AICI!

Guler Button-Down – punctele de guler (reverele) se prind cu nasturi de cămașă

Punctele de guler (reverele) acestui tip de guler se prind cu nasturi de cămașă, pe fiecare parte. Acesta este considerat un model mai puțin formal, dar totuși poate fi purtat cu cravată.

O cămașă Oxford este o subcategorie a cămășii Button-down. Cămășile Oxford sunt considerate mai casual și nu sunt de obicei purtate cu cravată.

Cămășile Oxford și unele tipuri de cămăși Button-Down sunt concepute pentru a fi purtate fără cravată pentru un stil casual. Ele se pot asorta bine cu pantaloni khakis sau blugi și nu sunt cămăși formale din punct de vedere tehnic. Ele au gulere mai moi și sunt disponibile într-o mare varietate de modele.

Verifică preț Cămăși cu gulerul fixat cu nasturi AICI!

Tricouri casual pentru bărbați

Tricourile casual pentru bărbați pot fi împărțite în patru tipuri de bază. Ele sunt concepute pentru confort, dar pot de asemenea adăuga stil look-ului tău.

Tipurile de tricouri casual pentru bărbați includ:

 • Tricouri
 • Tricouri polo
 • Henley (fără guler, dar cu 2-7 nasturi în față la gât pentru închidere)
 • Diverse tricouri casual

Verifică preț Tricouri casual pentru bărbați AICI!

Tricouri pentru bărbați

Tricourile sunt un must-have pentru garderoba oricărui bărbat. Tricoul clasic este cel mai casual și distractiv, dar și alte tipuri de tricouri merită să fie menționate.

Tipurile de tricouri includ:

 • Tricou cu imprimeuri
 • Tricou de corp – lenjerie
 • Tricou cu guler anchior – guler în formă de ​​V
 • Tricou crew neck – guler rotund
 • Tricou cu mânecă lungă

Verifică preț Tricouri pentru bărbați AICI!

Tricoul cu imprimeuri

Tricoul cu imprimeuri vă permite să vă exprimați. Dacă vrei să ieși în evidență, un tricou cu imprimeuri grafice este o modalitate excelentă de a fi remarcat. Sunt potrivite doar pentru situații foarte casual, dar sunt obligatorii pentru concertele rock.

Verifică preț Tricouri cu diverse imprimeuri AICI!

Tricoul de corp

Din punct de vedere tehnic, un tricou de corp diferă de un tricou obișnuit. Este mai subțire și mai ușor și de obicei este alb. Un tricou de corp este conceput pentru a fi purtat sub o cămașă formală. Nu ar trebui să fie niciodată vizibil.

La fel ca toate tricourile, poți purta un tricou de corp crewneck, cu guler rotund, sau un tricou anchior, cu guler în ​​V (pe care eu îl prefer).

Îmi place ca tricoul meu de corp să fie lung și strâmt.

Verifică preț Tricouri basic pentru bărbați AICI!

Tricoul cu anchior – în ​​V – pentru bărbați

Un tricou cu guler anchior are un decolteu în formă literei V. Decolteurile anchior adânci care vă expun pieptul nu sunt la modă momentan, dar un decolteu anchior moderat este acceptabil. Ele tind să fie tricouri într-o singură culoare. Acest model este, de asemenea, minunat ca tricou de corp.

Verifică preț Tricoul cu anchior (guler în V) AICI!

Tricoul crewneck – cu guler rotund

Tricoul crewneck cu guler rotund este designul clasic al tricourilor. Tricourile imprimate sunt de obicei de acest tip, dar și multe tricouri într-o singură culoare. Este comod și clasic.

Verifică preț Tricouri la baza gâtului AICI!

Tricoul cu mânecă lungă

Majoritatea tricourilor sunt cu mânecă scurtă, dar tricourile cu mânecă lungă sunt o opțiune excelentă pentru iarnă. Acestea sunt aproape întotdeauna tricouri cu guler rotund crewneck. Majoritatea tricourilor cu mânecă lungă au un design imprimat pentru a adăuga mai mult interes vizual.

Verifică preț Tricouri cu mânecă lungă pentru bărbați AICI!

Tricoul Polo

Un tricou polo are un decolteu cu platcă și guler. Au 2-4 nasturi sub guler.

Tricourile Polo sunt iubite pentru versatilitatea lor. Sunt potrivite pentru multe situații. Acestea sunt ținuta necesară pentru golf și tenis și o alegere excelentă pentru o întâlnire casual.

Ele sunt o ținută sport elegantă – preppy – atunci când sunt asortate cu pantaloni kaki și sunt o ținută casual îngrijită atunci când sunt purtate cu blugi. Îi puteți asorta cu pantaloni scurți și devin îmbrăcăminte de plajă. Ele au ca rivali doar blugii în capacitatea lor de a se adapta la o multitudine de situații.

Verifică preț Tricouri Polo pentru bărbați AICI!

Tricoul Henley – fără guler, decolteu cu câțiva nasturi în față

Tricoul Henley este vărul tricoului Polo. Este ceva mai casual, pentru că nu are guler. Tricourile Henley au de obicei mâneci lungi. Ele pot fi purtate și ca lenjerie de corp, dar în stilul actual sunt purtate individual.

Există tricouri Polo cu mânecă lungă și tricouri Henley cu mânecă scurtă, dar în general veți găsi tricouri Polo cu mânecă scurtă și tricouri Henley cu mânecă lungă. Tricourile Henley nu sunt la fel de versatile ca tricourile Polo, dar sunt atât de comode, încât fiecare bărbat ar trebui să aibă câteva.

Verifică preț Bluze fără guler cu nasturi AICI!

Tricoul Raglan sau tricoul de baseball

Tricoul Raglan este, de asemenea, cunoscut sub numele de tricou de baseball, deoarece este perfect pentru mișcarea brațelor necesară în practicarea acestui sport. Mâneca tricoului merge până la decolteu în loc să se oprească la umăr, ceea ce oferă mai mult spațiu pentru mișcarea umărului.

Inițial, aceste tricouri aveau mâneca trei sferturi, dar acum pot avea și mâneci scurte sau lungi. De obicei, mâneca are o culoare, iar trunchiul o altă culoare.

Verifică preț Tricouri de baseball/Raglan AICI!

Cămășile din flanel

O cămașă de flanelă este confecționată din material de flanel. Flanelul este mai călduros decât bumbacul, iar senzația moale și catifelată pe care o oferă îl face extrem de plăcut la purtare. Se găsește aproape exclusiv în modelele în carouri.

În mod tradițional, roșu și negru erau culorile preferate pentru realizarea carourilor. Astăzi o asemenea cămașă poate fi găsită în orice culoare, dar carourile reprezintă modelul principal.

Cămășile din flanel sunt, de obicei, cămăși cu mâneci lungi cu nasturi în față de la guler până la tiv. De obicei au guler, dar în ceea ce privește stilul, țesătura din care este confecționată o face să fie foarte departe de cămașa formală. Inițial a fost populară printre fermieri și muncitori, dar mișcarea grunge a adus modelul în atenție.

Verifică preț Cămăși din flanel pentru bărbați AICI!

Tricouri fără mâneci

Singurul lucru mai casual decât un tricou fără mâneci este să nu porți nimic. Aceste tricouri sunt purtate în lunile mai calde. Din punct de vedere tehnic, un tricou fără mâneci acoperă umărul, dar nu are mânecă. Cu toate acestea, maiourile sunt considerate adesea și un tip de tricou fără mâneci.

Verifică preț Tricouri fără mâneci pentru bărbați AICI!

Tricouri Jersey

Majoritatea bărbaților dețin cel puțin un tricou Jersey pentru a-și reprezenta echipa preferată. Există la fel de multe modele și tipuri de tricouri Jersey pe cât de multe sporturi există. De asemenea, ne putem referi la tricoul Jersey ca la o îmbrăcăminte activă (activewear), pe care o purtăm atunci când facem sport.

Scopul principal al unui tricou sport Jersey este de a face o declarație. În general, ele reprezintă o echipă și au imprimat pe ele numărul unui anumit jucător. Există, de asemenea, tricouri Jersey inedite care sunt nostime pentru că au diferite mesaje tipărite pe ele.

Un tricou de sport Jersey vă va ajuta să vă mențineți temperatura corpului scăzută și corpul uscat. De asemenea, unele sunt concepute pentru a vă ține cald.

Verifică preț Tricouri de fotbal pentru bărbați AICI!

Hoodies – hanorace cu glugă

Există multe tipuri de hanorace pentru bărbați.

Unele, cum ar fi cea de mai sus, seamănă mai mult cu o jachetă (îmbrăcăminte exterioară), dar unele sunt mai asemănătoare unui tricou.

Când începeți să vă uitați atent la hanorace, există mulți factori de luat în considerare, cum ar fi dacă are fermoar sau nu și se îmbracă pe cap, dacă este strâmtă pe corp sau largă, dacă este groasă sau subțire, dacă este îmbrăcăminte de sport sau casual, doar pentru a menționa câteva diferențe.

Verifică preț Hanorace cu glugă pentru bărbați AICI!

Pulover

La fel ca majoritatea categoriilor principale de cămăși și tricouri, există multe tipuri de pulovere pentru bărbați.

Sunt în favoarea puloverelor subțiri, anchior (cu decolteu în forma literei V), care arată minunat cu o cămașă casual cu nasturi în față și cu vârfurile gulerelor prinse cu nasturi de cămașă, purtată pe sub pulover. Cu toate acestea, și puloverele mai groase precum cel de mai sus arată foarte bine.

Verifică preț Pulovere și cardigane pentru bărbați AICI!

Tricouri cu fermoar pe partea superioară (doar pe piept)

Una dintre tricourile mele casual preferate este tricoul cu fermoar de câțiva centimetri pe piept. Acest tricou este practic un tricou henley, dar cu fermoar în loc de nasturi. De obicei, aceste tricouri sunt tricouri de sport, dar nu întotdeauna. Puteți găsi și pulovere cu fermoar doar pe piept.

Îmi plac aceste tricouri pentru că sunt de obicei mai strâmte pe corp decât un tricou Henley tipică.

Verifică preț Bluze Under Armour cu fermoar AICI!

Despre cămășile formale pentru bărbați

Alegerea cămășii formale potrivite îți poate realiza un look grozav sau îl poate distruge. Deși există o cantitate aproape interminabilă de opțiuni, acestea pot fi împărțite în trei categorii de bază. Când alegeți o cămașă formală, va trebui să luați în considerare țesătura, mărimea potrivită și gulerul.

Țesătura cămășii formale pentru bărbați

În timp ce există și alte opțiuni de țesătură, majoritatea cămășilor formale pentru bărbați sunt confecționate din bumbac sau din pânză de olandă. Există o dezbatere vie despre care este mai bună.

O cămașă de pânză de olandă respiră mai bine decât bumbacul, ceea ce ar putea să vă servească bine într-o zi de vară. De asemenea, are un model care cade bine pe corp, despre care se spune că îți oferă eleganță fără niciun efort. Se șifonează foarte ușor, ceea ce susțin adepții ei că face parte din farmecul acestei țesături.

Cămășile din bumbac necesită o relație strânsă cu masa de călcat, dar arată mai îngrijit. De asemenea, țin mai cald, deci sunt o alegere mai bună pentru lunile mai reci.

Care dintre ele este mai bună pentru tine depinde cu adevărat de aspectul pe care vrei să-l obții. Bumbacul este clasic și întotdeauna o alegere bună. Dacă sunteți în căutarea unei cămăși semi-casual pentru birou, pânza de olandă este alegerea potrivită.

Verifică preț Cămăși/bluze/tricouri pentru bărbați AICI!

Tipurile de potrivire pe corp ale unei cămăși formale

Felul în care se potrivește cămașa pe corpul tău este un alt aspect important atunci când alegi o cămașă formală pentru bărbați. Oricât de drăguță ar fi cămașa, dacă nu ți se potrivește corect, nu va arăta bine pe tine.

Unii bărbați fac greșeala de a alege mărimea greșită încercând să obțină potrivirea pe corpul lor pe care ei o caută. Nici aceasta nu este o decizie bună.

O cămașă formală model Classic fit oferă suficient spațiu. Este comodă și oferă lejeritate de mișcare. Va avea o potrivire lejeră pe bust și umeri, mânecă de grosime standard sub braț și lungă.

O cămașă formală model Slim fit este concepută pentru a avea un look personalizat. Va fi mai îngustă pe bust și talie, iar mânecile se vor îngusta spre manșete. Croiala de sub braț este puțin mai ridicată în cazul acestui model.

O cămașă formală model Modern fit se află undeva la mijloc între Slim fit și Classic fit. Dacă doriți o cămașă care să fie suficient de strâmtă pe corp, dar fără să vă strângă, acest model este o alegere bună.

Verifică preț Bluze/tricouri/cămăși pentru femei și bărbați AICI!

Întrebări frecvente

Încă aveți întrebări despre tipurile de cămăși? Consultați aceste întrebări frecvente pentru a obține răspunsuri.

Cum se numesc cămășile lungi?

Cămășile lungi se numesc cămăși longline. Un tip de cămăși lungi pentru femei este tunica. Cu toate acestea, există și alte tipuri de cămăși lungi. Orice cămașă care cade sub lungimea tradițională, care este în jurul șoldurilor, este o cămașă lungă. Tricourile, cămășile cu nasturi, puloverele și hanoracele pot fi toate cămăși lungi.

De ce depind prețurile cămășilor?

Prețurile cămășilor depind de mai mulți factori. Primul este țesătura. Mătasea, cașmirul și pielea sunt mai scumpe decât bumbacul pentru compania care produce cămășile, deci vă puteți aștepta să plătiți mai mult pentru ele. Calitatea crește de obicei pe măsură ce crește și prețul.

Aceasta include cusături mai bune, număr mai mare de fire și detalii. Brandul joacă, de asemenea, un rol. Brandul este adesea mai mult decât un truc de marketing, deoarece brandurile de top au, de obicei, și standarde de calitate superioară.

Ce face o cămașă să fie grozavă?

O cămașă grozavă este cea care te face să arăți și să te simți minunat și să se potrivească cu ocazia la care o porți. Puteți avea o cămașă formală grozavă, dar nu va fi grozav să o purtați la partida de poker de marți seara.

Când căutați cămașa perfectă, mai întâi va trebui să determinați tipul de cămașă de care aveți nevoie. Apoi, caută o cămașă care să arate bine pe corpul tău. În cele din urmă, evaluați cum vă face să vă simțiți.

Ar trebui să porți gulerul ridicat sau nu?

Aceasta este o dezbatere imensă. Porți gulerul ridicat? Dacă da, când? La ce piesă vestimentară? În general, îmbrăcămintea exterioară arată bine cu gulerul ridicat. Acest lucru oferă unei geci de piele sau din material denim ceva mai multă atitudine.

Ridicarea gulerului la tricourile Polo este ceva mai controversată. Gulerul ridicat poate funcționa la cămășile casual cu nasturi, dar ele arată mai bine cu gulerul parțial ridicat. Tendința nu este doar pentru bărbați, și femeile își pot ridica gulerul de asemenea.

Dacă vă ridicați totuși gulerul, veți avea nevoie de încredere și nerv pentru a fi câștigători. Dacă nu le ai, acest stil nu va funcționa pentru tine.

Ce este o cămașă strâmtă?

Acest lucru va depinde de tipul de cămașă. Classic fit, Slim fit și personalizată, se pot referi la cămășile pentru bărbați, dar și la cămășile formale pentru femei. Un tricou strâmt pentru femei este adesea numit tricou pentru păpuși (baby doll shirt).

Cum se numesc diferitele lungimi ale mânecilor?

Cămășile care nu au mâneci se numesc cămăși fără mâneci (sleeveless). Cămășile cu mânecă scurtă sunt cunoscute sub numele de cămăși cu jumătate de mânecă (half sleeve shirts). Acestea pot ajunge până la jumătatea brațului.

Cămășile cu mânecă ¾ – trei sferturi – ajung la jumătatea distanței dintre cot și încheietura mâinii. Cămășile cu mânecă completă (full sleeve) sau cu mânecă lungă (long sleeve) ajung până la încheietura mâinii.

Verifică preț Bluze/tricouri/cămăși pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de brățări

31 tipuri de brățări

Indiferent de preferințele tale de stil sau de modă, te poți oricând baza pe o brățară pentru completarea ținutei tale. Descoperă numeroasele tipuri de brățări

Citește mai mult »
Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
tipuri de eșarfe

15 tipuri de eșarfe

O eșarfă este o simplă bucată de țesătură care este înfășurată în jurul gâtului sau umerilor și, uneori, este purtată pe cap. O eșarfă este

Citește mai mult »
Peruci Pixie

27 tipuri de peruci Pixie

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci pixie disponibile pentru femei. Puteți găsi diferite tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau sintetic, precum și

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care