20 de lucruri de știut înainte de a cumpăra o geacă The North Face

Geacă The North Face

Te gândești să cumperi o geacă The North Face? Iată 20 de lucruri de știut înainte de a cumpăra acest echipament de iarnă. Nu toată lumea își poate permite brandul The North Face, dar acest articol vă va spune de ce este o investiție bună.

The North Face își desfășoară activitatea de mult timp, ceva mai mult de 53 de ani, mai exact. Această companie și-a petrecut acest timp perfecționându-și gecile. Eu trăiesc într-o climă moderată, așa că nu am nevoie de cea mai groasă geacă de iarnă a lor.

The North Face este un brand scump și nu toată lumea și-l poate permite, dar puteți găsi aceste geci la un preț avantajos, când sunt la reducere. Este nevoie doar de una ca să știi că merită prețul, chiar și la preț întreg.

Am descoperit că geaca The North Face mi se potrivește mai bine decât alte geci și îmi ține cald. Nu trebuie să port mai multe straturi de haibne pe sub ea pentru a rămâne cald și uscat.

Achiziționarea uneia dintre gecile lor poate fi o investiție uriașă pentru unii și există 20 de lucruri de știut înainte de a cumpăra o jachetă The North Face. Consultați această recenzie The North Face Jacket pentru toate detaliile!

Verifică preț Geci The North Face pentru femei și bărbați AICI!

Izolație ThermoBall

Aceasta este alternativa ecologică de puf de gâscă pe care o folosește The North Face pentru a păstra gecile călduroase. Această izolație sintetică este realizată din materialul PrimaLoft, un material sintetic.

Aceste fibre se adună împreună și imită fulgii naturali prin captarea căldurii și păstrarea căldurii. Această tehnologie vă menține cald chiar și după ce geaca este udă.

Tehnologia aceasta este mai accesibilă ca preț și hipoalergenică. The North Face folosește o construcție specială care conține izolația ThermoBall pentru a menține geaca ușoară și subțire.

Impermeabilă și rezistentă la vânt

The North Face folosește o țesătură numită DryVent pentru a-și menține gecile uscate și rezistente la vânt, indiferent de condiții.

Materialul DryVent rămâne confortabil în aceeași măsură în care pielea poate să respire. Nu vei simți că ai o pungă pe spate, nu vei sta ud. Dacă transpiri în geacă, transpirația se îndepărtează repede.

Există două versiuni diferite de material DryVent și ele pot fi utilizate în multe articole de îmbrăcăminte diferite. Țesătura în 3 straturi este folosită pentru îmbrăcămintea necesară pentru performanță ridicată în activități extreme.

Este mai durabilă și mai capabilă să țină transpirația departe de corp. Țesătura în 2,5 straturi este concepută pentru ca geaca să fie ușoară și ușor de pliat.

Verifică preț Geci The North Face pentru femei și bărbați AICI!

Țesătura termică Polartec este cea mai populară (țesătura polar – Polartec Thermal Fabric)

Țesătura Polartec este una dintre cele mai folosite țesături din linia The North Face. Există în diferite greutăți și texturi. Având diferite opțiuni îți oferă posibilitatea de a alege geaca/jacheta potrivită nevoilor tale.

Nu doar activitatea și mediul contează, ci și preferința dvs. Diferitele opțiuni Polartec Classic variază de la ușoare la cele grele. Toate opțiunile sunt confortabile și lasă aerul să circule. Opțiunile sunt:

Polartec Classic 100 este cea mai ușoară greutate și este primul strat folosit pentru a vă proteja de frig.

Polartec Classic 200 este opțiunea de greutate medie și vă poate menține cald la diferite temperaturi.

Polartec Classic 300 este cel mai gros strat.

Ușor de ambalat

Gecile The North Face sunt ușor de împachetat și depozitat. Multe modele de geci au buzunare cu fermoar în care geaca se poate plia, făcându-o ideal pentru cei aflați mereu în mișcare.

Matetrialul sintetic lână polar/polar/fleece preferat

Jacheta/geaca din materialul sintetic lână polar/polar (fleece) The North Face este una dintre cele mai populare opțiuni de îmbrăcăminte rezistentă pe care le oferă.

Oamenii nu pot să nu iubească materialul moale și confortabil lână polar/polar/fleece. Este ușor, dar vă ține de cald atunci când vremea devine friguroasă.

De asemenea, vă menține uscat când începeți să vă mișcați. Dacă te prinde ploaia, materialul polar te menține în continuare uscat și cald. Este chiar prietenos cu mediul, deoarece este fabricat din materiale care au fost reciclate.

Verifică preț Geci The North Face pentru femei și bărbați AICI!

Ce trebuie să știți despre lâna polar/polar/fleece

Există câteva dezavantaje ciudate la materialul polar. Acesta creează o cantitate extrem de mare de energie electrostatică care poate fi enervantă. Îl puteți freca de păr și de haine pentru a reduce cantitatea de energie electrostatică pe care o produce.

Poate fi inflamabil și trebuie tratat. Dacă nu este întărit, nu va fi rezistent la vânt. Când vântul trece prin polar, căldura corpului scade și corpul devine mai rece. Acest lucru poate fi bun în unele circumstanțe, dar nu atât de grozav în altele.

Utilizarea pufului de gâscă

Păsările de apă au un strat de pene fine, numite puf, sub penele exterioare. Acesta este folosit în geci ca izolație pentru vremea rece cu scopul de a ajuta la prevenirea pierderii de căldură.

Veți găsi doar puf de cea mai bună calitate în gecile The North Face. Nu oferă doar izolație, ci și rezistență la umiditate și înălțime.

Puteți menține căldura cu mai puțin puf decât material sintetic. Puful pe care îl folosește The North Face are o putere de umplere mai mare, ceea ce înseamnă că sunt mai ușoare decât alte geci. Puful nu este grozav când este ud.

Nu mai izolează bine după ce se udă. Nu este hipoalergenic, iar unii oameni sunt alergici la el. Cei care nu sunt alergici tind să iubească puful pentru căldură și senzația pe care o oferă.

De asemenea, are nevoie de o întreținere potrivită. Dacă funcționează pentru gâsca canadiană, ar trebui să funcționeze și pentru tine.

Scopul stratului intermediar

Stratul intermediar ajută la izolația gecilor și poate fi purtat sub un strat exterior pentru a vă oferi protecție și căldură. Acest strat izolator vă poate menține cald împotriva temperaturilor extreme, cum ar fi frigul, vântul și umezeala.

Stratul intermediar poate fi purtat singur atunci când vremea este mai caldă sau adăugat pentru a crea un strat izolator atunci când este mai rece.

Poate fi purtat ca strat individual pentru a îmbunătăți izolația pe care o oferă. Acest strat interior păstrează căldura corpului pentru a vă proteja de condițiile dure. Stratul mijlociu respiră pentru a vă menține confortabil și uscat.

Potrivirea stratului intermediar

Când doriți ca izolația să-și facă treaba și să vă țină cald, trebuie să se potrivească corect pe corp. Asta înseamnă că trebuie să urmărească linia corpului și să se potrivească aproape de corp.

Păstrează cantitatea maximă de căldură pentru a vă oferi cea mai bună protecție. Nu vrei să fie prea strâmt, pentru că ai nevoie de spațiu pentru un strat de bază.

Când sunteți afară pe vremea cea mai rece și mai severă, trebuie să vă asigurați că puteți purta mai multe straturi de haine.

Verifică preț Geci The North Face pentru femei și bărbați AICI!

De ce contează căldura mai mult decât greutatea

Aceasta se referă la cantitatea de căldură pe care o oferă geaca în comparație cu greutatea ei. Când participați la o activitate care necesită căldură maximă, este esențial un raport mai mare între căldură și greutate.

Aceste tipuri de geci oferă căldură în timp ce rămân ușoare și nu limitează viteza sau mișcarea. Pentru cei care doresc să aibă o geacă mai grea, sunt disponibile și acestea.

Cum să ai grijă de o geacă The North Face

Există o modalitate corectă de a avea grijă de puful de gâscă. The North Face Gecile de puf de gâscă vă oferă cea mai bună căldură și confort, atâta timp cât nu sunteți alergic. Sunt scumpe, așa că doriți să le prelungiți viața cât mai mult posibil.

Acest lucru se poate face cu îngrijirea adecvată. Ar trebui să duceți întotdeauna geaca la o curățătorie chimică care poate curăța mai întâi puful de gâscă.

Dacă nu puteți face acest lucru, ar trebui să confirmați modul corect de a vă spăla geaca de puf citind eticheta cu indicații de spălare. Este posibil să nu necesite toate același tip de spălare. Nu folosiți detergent obișnuit; folosiți un detergent special pentru puful de gâscă.

Să închideți toate fermoarele gecii înainte de spălare sau uscare. Apoi puneți geaca în uscător nivel fără căldură sau nivel scăzut de căldură cu niște mingi de tenis curate pentru a face puful de gâscă pufos.

Legături cu muzica Rock-n-Roll

The North Face a avut o lungă legătură cu muzica, în special cu muzica rock-n-roll. Când s-a deschis primul lor magazin, formația The Grateful Dead a cântat în seara de deschidere. Formația Creedence Clearwater Revival exersa alături de fabrica lor din Berkeley.

Jim Fifield, un fost CEO, a fost, de asemenea, fost CEO la EMI Music și cânta personalului fabricii în excursiile de schi. În fabrici și depozite se asculta mereu muzică.

Verifică preț Geci The North Face pentru femei și bărbați AICI!

Stratul exterior

Învelișul exterior este stratul exterior care te protejează la fel cum carapacea protejează țestoasa. Acest strat exterior este necesar în timpul unei zăpezi abundente, unei ploi puternice și unui vânt puternic. Stratul exterior vă protejează de toate acestea, permițându-vă în același timp să eliberați transpirația pentru a vă menține uscat.

Doriți ca învelișul exterior să fie lejer și să vă ofere spațiu pentru stratul de bază și pentru stratul mijlociu. Învelișurile exterioare sunt disponibile în mai multe opțiuni:

Impermeabil și respirabil (Waterproof și Breathable) vă menține cald, dar nu foarte cald. Dacă începeți să transpirați, acest strat exterior îndepărtează transpirația de pe corp pentru a vă împiedica să vă simțiți inconfortabil. De asemenea, vă permite să aveți o geacă impermeabilă.

Faptul că este rezistent la vânt (windproof) vă menține protejat de vânt, păstrând în același timp propria căldură a corpului, astfel încât vă este cald și bine.

Învelișurile exterioare rigide (Hardshells) pot fi ușoare și rezistente la apă, dar tind să fie restrictive și să facă mult zgomot. Te mențin uscat și se pliază bine, dar nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune.

Învelișurile exterioare moi (Softshells) sunt rezistente la intemperii și permit corpului să respire. Sunt silențioase și vă oferă posibilitatea de a avea o gamă completă de mișcare. Sunt grozave pentru vreme rece, dar nu sunt complet impermeabile, chiar și atunci când au fost tratate.

2 straturi versus 3 straturi

Pe lângă diferența evidentă de 1 strat, aceste țesături oferă capacități diferite purtătorului. Ele aerisesc și rețin căldura în mod diferit. Nu se simt cusăturile între straturi, deoarece sunt laminate împreună.

Țesăturile cu 2 straturi au un înveliș exterior care este acoperit cu un tratament rezistent la apă și durabil. Are o membrană care vă ajută să vă mențineți uscat pe vremea umedă, dar și față de propria transpirație.

Țesăturile cu 3 straturi asigură aceleași caracteristici ca cele 2 straturi, dar vă oferă o absorbție suplimentară a umezelii pentru a vă spori uscarea și confortul.

Cu glugă sau fără?

În timp ce a avea glugă la geacă este o alegere personală, poate doriți să știți puțin mai multe despre ce obțineți de la o glugă înainte de a lua această decizie. Există de fapt câteva opțiuni de glugă care includ:

Gluga detașabilă (Removable Hood) este aceea care poate fi îndepărtată complet de geacă. Aveți posibilitatea de a o pune pentru a vă proteja de ploaie. Când nu o doriți, scoateți gluga și aveți un aspect fără glugă, cizelat, la geaca voastră de ploaie. Acest lucru oferă gecii tale o oarecare versatilitate.

Gluga care poate fi pliată/împachetată în interior (Stowable Hood) este gluga care poate fi ambalată în interiorul jachetei atunci când nu o doriți. Această glugă se pliază și introduce în gulerul gecii și este întotdeauna acolo când aveți nevoie de ea.

De asemenea, nu există nicio șansă să-ți pierzi gluga atunci când nu dorești să o porți. Dacă petreci mult timp afară, aceasta poate fi o opțiune ideală.

O glugă reglabilă (Adjustable Hood) este gluga care are șnururi de care poți trage lângă partea de jos a glugii, aproape de guler. O glugă reglabilă vă oferă posibilitatea de a fixa gluga în jurul capului și de a vă oferi o potrivire personalizată. Aceasta înseamnă că vă veți simți întotdeauna confortabil și protejat.

Verifică preț Geci The North Face pentru femei și bărbați AICI!

Am creat o piață pentru rucsacuri

Înainte de a exista The North Face, existau magazine excedentare, cum ar fi magazinele Army/Navy. Nu exista niciun alt magazin ca The North Face când acesta s-a deschis. Echipamentul care a fost vândut la magazinele Army/Navy era prea greu pentru omul obișnuit, așa că oamenii le foloseau doar pentru camping.

De obicei nu mergeau doar cu un rucsac în spate.

Când The North Face a început să reutilizeze materiale precum nailonul pentru parașute și aluminiul pentru corturi și opțiuni de saci de dormit, s-a născut o nișă cu totul nouă. Când echipamentul a devenit mai ușor, a fost mai ușor de transportat, iar oamenii au început să facă excursii sau traseuri în sălbăticie.

Verifică preț Rucsacuri The North Face pentru drumeții AICI!

Atenție la marfa falsă

La fel ca orice producător de elită, întotdeauna există cineva care încearcă să creeze o versiune falsă a produselor The North Face. Există câteva modalități rapide de a determina dacă produsul este fals. Dacă cineva vă oferă produsul The North Face cu mai mult de 50% mai puțin din prețul de vânzare, probabil că este fals.

Desigur, puteți găsi articole la reducere, dar nu sunt reduse atât de mult. Verificați întotdeauna părțile metalice din produs. Aceasta este o zonă în care imitațiile ignoră detaliile, dar The North Face nu o face.

Asigurați-vă că fiecare fermoar este solid și se mișcă liber și ușor. Verificați întotdeauna sigla. Dacă cusăturile sunt proaste, cuvintele sunt scrise greșit, sau logo-ul pur și simplu nu arată corect, produsul ar putea fi fals și nu doriți să îl cumpărați. Nici spațierea folosită în logo poate să nu fie corectă. Cel mai bun pariu este să-ți cumperi hainele direct de la The North Face.

În acest fel, poți fi sigur că îmbrăcămintea ta The North Face nu este un articol fals.

Terminologie de cunoscut

The North Face are o tehnologie interesantă pe care o folosesc pentru produsele lor. Acestea sunt cuvinte cu care poate nu sunteți familiarizați cu toții dacă nu sunteți obișnuiți cu produsele lor. Câteva cuvinte pe care ar trebui să le cunoști sunt:

Tratament durabil de îndepărtare a apei – Durable Water Repellent (DWR) – Finisajul DWR înseamnă că țesătura a fost tratată, așa că acum este durabilă și rezistă la apă. Apa rămâne sub formă de picături pe material și astfel acest tratament face țesătura mai rezistentă la apă. Acest tratament se găsește de obicei la straturile exterioare, genți și mănuși.

Membrana Gore-Tex este ceea ce se pune între o țesătură exterioară rezistentă la apă și izolație. Această membrană este rezistentă la vânt și la apă. Aceste produse sunt ideale pentru cei care sunt activi afară în frig. Acest lucru vă va menține uscați, indiferent de starea vremii.

Scala MVTR este rata de transfer a vaporilor de umiditate. Ea măsoară cantitatea de apă care trece prin țesătură sub formă de gaz într-o anumită perioadă de timp. Cu cât numărul este mai mare înseamnă faptul că materialul poate respira cu atât mai mult (materialul lasă aerul să circule). Acest număr este dat în grame pe metru pătrat.

Opțiuni interesante

The North Face nu lasă multe detalii neurmărite atunci când dezvoltă produse. Câteva caracteristici suplimentare care sunt disponibile într-o gamă largă de îmbrăcăminte sunt:

Cozoroc (Visor) – da, ai citit bine, cozoroc. Aceasta este o bandă care se atașează în față la glugă pentru a vă oferi o margine lată și dură a glugii. Acesta îți protejează fața de ploaie.

Manșete reglabile (Adjustable Wrist) – aceste manșete sunt reglabile la încheietura mâinii pentru a vă permite să vă strângeți manșetele în jurul mănușilor. Această caracteristică vă ajută să vă mențineți mâna protejată și caldă. De asemenea, previne aerul rece să intre în mânecă.

Șnur (Drawcord) – acest șnur se află în jurul tivului hainei, ceea ce vă permite să  strângeți haina pe corp. Acest lucru ține aerul rece departe. De asemenea, puteți elibera șnurul pentru a permite aerului cald să iasă.

Buzunar la nivelul pieptului (Chest Pocket) – acesta este un buzunar care se află la piept pe partea stângă a gecii și are fermoar vertical. De obicei are o clapetă și fermoar care rezistă la apă pentru a ține ploaia departe de buzunar. Acesta este un loc ideal pentru a pune ceva mic la care aveți nevoie să ajungeți cu ușurință, cum ar fi bani, cărți de credit sau telefon.

Aerisiri (Vents) – sub brațele gecii, găsești fermoare. Acestea vin de obicei pe o geacă/haină care are un exterior tare. Puteți deschide fermoarele pentru a lăsa aerul să circule spre corp în perioadele în care sunteți extrem de activi în frig. Acestea sunt adesea numite fermoare la subraț (pit-zips) și sunt perfecte pentru cei care fac drumeții.

 

Nu doar geci

Dacă sunteți fan The North Face, știți deja despre toate ofertele lor. Dacă acum aflați despre acest brand, este posibil să nu vă dați seama că ei vând atât de multe alte articole. Ar trebui să luați în considerare vestele și hanoracele lor.

Veți găsi vestele în aceleași tipuri de țesături ca și gecile și straturile intermediare. Doar că acestea pur și simplu nu au mâneci. Ele nu restricționează deloc mișcarea brațului. De asemenea, tind să fie puțin mai ușoare și nu vă vor sta în cale atunci când vă mișcați.

Hanoracele The North Face (Hoodies) sunt elegante, călduroase și comode. Hanoracele pot fi purtate ca strat de bază sau singure.

Verifică preț Articole vestimentare The North Face AICI!

Întrebări frecvente despre The North Face

Care este cea mai populară geacă The North Face?

Geaca Thermoball este cea mai populară. Este o geacă de puf care este ușoară și călduroasă. Poate fi folosită ca strat exterior sau ca strat interior, în funcție de vreme.

Oferă The North Face garanție?

The North Face are garanție pe viață împotriva oricăror defecte ale materialului și de manoperă.

Pot spăla o geacă The North Face?

Dacă nu este din puf, o puteți spăla în apă caldă cu detergent pudră. Ar trebui să o clătiți de mai multe ori pentru a îndepărta tot detergentul și murdăria. Uscați-o în poziție dreaptă sau puneți-o în uscător la căldură scăzută sau fără căldură.

Pot usca în uscător geaca de puf?

Poți usca geaca impermeabilă The North Face la căldură scăzută. Sau puteți să o uscați în poziție dreaptă dacă preferați această metodă.

Cât va ține geaca mea The North Face?

Va depinde de cât de des purtați geaca și în ce condiții. Vă puteți aștepta ca geaca dvs. să reziste de la trei până la cinci ani dacă o purtați în condiții extreme. Dacă o purtați să mergeți la magazin, ar trebui să vă țină toată viața.

Verifică preț Articole vestimentare The North Face AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care