14 tipuri de tricouri diferite pentru ea și el

Tipuri de tricouri

Primele tipuri de tricouri datează din perioada războiului hispano-american, când marina SUA le-a folosit ca lenjerie de corp. Au oferit soldaților bluze fără guler (guler rotund la baza gâtului) și mâneci scurte și au primit numele datorită formei tricoului, care semăna cu litera „T.”

Acesta a fost fabricat din bumbac subțire și ieftin, ușor de curățat, astfel încât a devenit alegerea de top a muncitorilor din docuri, fermierilor, minerilor și lucrătorilor din construcții și chiar a mamelor pentru îmbrăcămintea exterioară a fiilor lor pentru treburile casei și joacă.

Termenul „T-Shirt” – tricou – a intrat în Dicționarul Merriam-Webster până în anul 1920, iar popularitatea sa a crescut în 1950, după ce actorul Marlon Brando a purtat unul în filmul „Un tramvai numit dorință”. Cam în același timp, o serie de companii din Miami au experimentat cu decorarea articolelor de îmbrăcăminte, în special serigrafia.

Una dintre primele serigrafii a fost Mickey Mouse de la Walt Disney, licențiată de compania Tropix Togs. În anii 1960, tricourile serigrafiate erau utilizate pentru auto-exprimare, precum și pentru reclame comerciale, puncte de vedere politice și mesaje de pe suveniruri.

Tipuri de tricouri

Tricouri simple (basic)

Tricouri simple (basic)

Orice tricou care are un anumit model sau culoare pe el este un tricou de bază. Tricourile de bază pot fi pentru bărbați sau femei și pot avea orice stil de mânecă.

Excelent pentru stratificare sau pentru a crea o ținută simplă, standard, tricoul de bază este un articol pe care toată lumea ar trebui să îl aibă în dulap, deoarece este suficient de versatil pentru a merge cu haine elegante sau casual și poate fi purtat la diferite ocazii.

Dacă aveți câteva tricouri de bază în dulap, în culori standard, cum ar fi alb, negru și chiar bleumarin, este probabil să le purtați mai des decât credeți, mai ales dacă doriți să purtați ceva sub un articol mai decorativ sau sub o cămașă sau bluză fantezie.

Verifică preț Tricouri simple pentru bărbați și femei AICI!

Tricouri înfrumusețate

Tricouri înfrumusețate

Acestea sunt tricouri care sunt decorate cu altceva decât cerneală. Ele sunt deosebit de populare printre femei, deoarece includ decorațiuni precum fundițe, paiete, pietre, strasuri și chiar capse. Unele înfrumusețări cuprind cuvinte sau formează imagini și pot fi casual sau elegante.

De exemplu, dacă decorațiunile se găsesc pe mâneci, cusături sau îți acoperă umărul, ele pot crea un design destul de elegant pe tricou.

Tricourile înfrumusețate au piese care uneori se pot desface, ceea ce înseamnă că ar trebui să le cumpărați întotdeauna de la un producător de renume, dar, în general, aceste tipuri de tricouri sunt puțin mai elegante decât alte tipuri și, prin urmare, pot fi purtate la ocazii mai formale.

Verifică preț Tricouri premium pentru femei și bărbați AICI!

Tricouri grafice

Tricouri grafice

Orice tricou cu o imagine de un anumit fel tipărită pe țesătură poate fi considerat un tricou grafic și, după cum vă puteți imagina, acum sunt extrem de populare atât pentru bărbați, cât și pentru femei, și în special în rândul adolescenților și tinerilor. Imaginile pot fi serigrafiate sau vopsite direct pe material.

Tricourile de trupă și concert sunt exemplul perfect al unui tricou grafic, iar acestea pot include fotografii ale trupei, logo-uri, versuri sau chiar date de turneu. De fapt, pentru unele trupe, aceste tricouri grafice sunt articole de colecție, iar designul poate fi pe partea din față a tricoului sau pe spate și, uneori, imprimat pe ambele fețe.

Verifică preț Tricouri grafice diferite branduri AICI!

Diferite stiluri de mâneci

Mâneci tip capac, care acoperă doar partea superioară a umărului (cap sleeves)

Mâneci tip capac, care acoperă doar partea superioară a umărului (cap sleeves)

Numai tricourile pentru femei au mâneci tip capac, iar acestea sunt mâneci care acoperă doar partea superioară a umărului, dar care nu se întind sub braț sau în jurul brațului. Mâneca este adesea puțin mai amplă, oferind tricoului un aspect foarte feminin, care face femeile să arate puțin mai slabe, ceea ce majoritatea femeilor apreciază.

Dacă tricourile sunt mulate pe corp, acestea au un aspect mai feminin și, datorită modelului și formei mânecilor, au și un aspect elegant, ceea ce înseamnă că poți purta un tricou cu mânecă tip capac la un picnic, la un brunch sau la o seară în oraș cu fetele.

Verifică preț Tricouri damă cu mâneci doar pe umeri AICI!

Mâneci lungi

Mânecile lungi, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, se extind până la încheietura mâinii și cele mai multe dintre ele au o croială dreaptă, dar nu sunt nici prea strâmte, nici prea largi. Unele tricouri cu mânecă lungă au manșete în jurul încheieturii mâinii care sunt puțin mai strânse decât restul mânecii și acestea sunt deosebit de frecvente la tricourile pentru bărbați.

Cu toate acestea, în timp ce multe tricouri cu mânecă lungă pentru bărbați au adesea manșete la încheietură, multe tricouri pentru femei au mâneci care de fapt se evazează puțin la încheietura mâinii.

Tricourile cu mânecă lungă sunt grozave pentru vremea rece; totuși, este posibil să nu fie perfecte pentru vreme foarte rece, deoarece ele sunt fabricate din același material ca un tricou, ceea ce înseamnă că nu sunt foarte groase sau foarte călduroase.

Verifică preț Tricouri cu mânecă lungă AICI!

Mâneci Raglan

Mânecile Raglan sunt realizate într-un anumit stil, deci acest termen nu se referă de fapt la lungimea mânecii. Este deseori numit tricou de baseball deoarece este stilul folosit în multe uniforme de baseball. În loc să aibă o cusătură dreaptă pe umăr, mânecile raglan sunt atașate de tricou pe diagonală.

În multe cazuri, partea de material de pe corp și mâneca au două culori separate, iar tricourile sunt realizate în acest fel pentru a atrage atenția asupra liniilor. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, tricourile cu mâneci raglan au un aspect mai sportiv și, deoarece tind să fie foarte comode, sunt incredibil de populare atât printre bărbați, cât și printre femei.

Verifică preț Tricouri/bluze Raglan pentru femei și bărbați AICI!

Mâneci scurte

Când vă gândiți la un tricou, probabil că vă gândiți la tricoul tradițional cu mâneci scurte. Aproximativ jumătate din brațul dvs. este acoperit cu mânecă, deși acest lucru variază în funcție de tricou. Tricourile cu mânecă scurtă pot fi lejere sau strâmte, deși cele mai strâmte sunt tricourile de damă.

Deși există unele diferențe între tricourile pentru bărbați și cele pentru femei, în special în ceea ce privește modul în care se potrivesc pe corp, multe femei poartă tricouri pentru bărbați doar din cauză că sunt largi și comode.

Unul dintre principalele lucruri care diferențiază tricourile cu mânecă scurtă este varietatea de modele găsite pe partea din față a acestora, deoarece ele pot include de la logo-uri ale trupelor rock și mesaje la modă până la modele retro, plus multe altele.

Verifică preț Tricouri Premium cu mâneci scurte AICI!

Fără mâneci

Fără mâneci

De asemenea, gândit ca un fel de top, tricourile fără mâneci îți lasă umerii goi, dar au totuși un tip de finisaj, de obicei unul lat. Tricourile fără mâneci sunt minunate pentru vară sau pentru purtarea altor articole de îmbrăcăminte deasupra lor în straturi, inclusiv cămăși cu mânecă lungă.

Tricourile fără mâneci pentru bărbați sunt deseori numite tricouri cu mușchi, în timp ce tricourile fără mâneci pentru femei vin într-o mare varietate de stiluri, de la cele care au finisaje tip spaghetti, subțiri – denumite de obicei cami – la cele cu caracter foarte decorativ. În plus, tricourile sport sunt adesea fără mâneci, iar toate tricourile fără mâneci pot fi simple sau decorative.

Verifică preț Tricouri fără mâneci pentru femei și bărbați AICI!

Mâneci trei sferturi

La fel ca mânecile tip capac, mânecile trei sferturi se găsesc în primul rând la tricourile pentru femei. Mânecile au lungimea până sub cot, dar nu până la încheietura mâinii, ceea ce înseamnă că acoperă trei sferturi din braț. Ele pot fi strâmte sau lejere și pot fi, de asemenea, modificate oarecum pentru a a fi ample în partea de sus a brațului și mai strâmte în jurul cotului.

Acest stil se numește de fapt mâneca Dolman sau Batwing (aripă de liliac). Când este răcoare afară, dar încă nu foarte rece și nu mai este foarte cald, mâneca trei sferturi este perfectă și le puteți purta chiar peste tricouri cu mâneci mai scurte, dacă doriți.

Verifică preț Tricouri/bluze/cămăși cu mâneci trei sferturi AICI!

Diferite tipuri de gulere

Tricouri cu guler rotund la baza gâtului

Gulerele rotunde sunt cele mai populare și cele mai comune tipuri de decolteuri pentru tricouri. Se așează sub baza gâtului și este un tip de decolteu foarte modest, ceea ce îl face excelent atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Bluzele de corp pentru bărbați sunt de obicei tricouri cu guler rotund, iar aceste tipuri de tricouri sunt atât de obișnuite încât aproape fiecare persoană de pe planetă are mai multe tricouri cu guler rotund agățate în dulap.

Deși atât bărbații, cât și femeile pot considera uneori acest tip de guler un pic restrictiv, de obicei sunt suficient de comode încât acest lucru să nu fie niciodată o problemă.

Verifică preț Tricouri cu guler rotund pentru femei și bărbați AICI!

Tricou cu anchior, cu guler în ​​formă de V

Tricou cu anchior, cu guler în ​​formă de V

Așa cum sugerează și numele, aceste tricouri formează o formă ascuțită în formă de V la gât, oferind puțin mai mult spațiu în jurul gâtului și oferind un decolteu mai elegant decât decolteul rotund standard. Tricourile cu guler în formă de ​​V pot avea diferite dimensiuni ale decolteului, unele dintre ele fiind foarte decoltate, iar altele tăiate foarte sus.

De fapt, indiferent de suprafața pieptului pe care doriți să o arătați sau de stilul dvs. personal, puteți găsi cu ușurință un tricou cu guler în formă de ​​V care vi se potrivește.

Puteți asorta un tricou cu un guler anchior adânc cu un tricou fără mâneci sau chiar cu o bluză tip furou, cu bretele, dedesubt, așa că, chiar dacă vizați un aspect mai tradițional sau mai conservator, îl puteți obține cu ușurință. Și bărbații pot purta tricouri anchior, dar nu sunt la fel de populare sau la fel de ușor de găsit ca răscroielile în formă de V pentru femei.

Verifică preț Tricouri cu guler în V (anchior) AICI!

Materiale folosite la confecționarea tricourilor

Bumbac

Tricouri din bumbac

Majoritatea tricourilor sunt fabricate din bumbac 100% pur, în parte, deoarece tricourile sunt de obicei purtate când este cald afară, iar bumbacul este atât comod cât și permite pielii să respire cand este cald.

De asemenea, este ușor să lucrați cu îmbrăcăminte din bumbac, așa că dacă doriți să aveți modele imprimate pe ele sau doriți un tricou într-o culoare neobișnuită sau unică, nu ar trebui să fie nicio problemă dacă tricoul este fabricat din bumbac.

Verifică preț Tricouri din bumbac pentru femei și bărbați AICI!

Amestecuri de bumbac

Tricouri din amestecuri de bumbac

Deoarece tricourile de bumbac 100% tind să intre la apă, astăzi unele companii producătoare de tricouri le fabrică din amestecuri de bumbac, ceea ce înseamnă că sunt confecționate parțial din bumbac și parțial dintr-un alt tip de material, inclusiv poliester și spandex.

Deși tot intră puțin la apă, contracția nu este la fel de severă ca în cazul tricourilor din bumbac pur și, de asemenea, acestea sunt la fel de comode ca cele din bumbac.

Verifică preț Tricouri din bumbac/amestec bumbac AICI!

Jerseu (Jersey Knit / Stockinette – ochi de jerseu)

Există multe tipuri diferite de tricouri tricotate și, de obicei, este folosit ochiul de jerseu. Ele sunt elastice și comode și, chiar dacă pot fi tricotate și cu ochi dublu, tricourile sunt de obicei confecționate clasic și simplu, ceea ce le conferă confort și durabilitate.

În plus față de tricouri, ochiul de jerseu poate fi folosit și pentru articole de îmbrăcăminte precum rochii, diverse bluze pentru femei, tricouri polo și chiar articole de îmbrăcăminte drapate. Jerseyul poate fi tricotat simplu sau dublu, elastic, sau jacquard.

Orice lucru realizat dintr-un material tricotat din jerseu va fi comod, iar pielea poate respira prin material. Tricoturile cu ochi dublu au mai puțină flexibilitate decât articolele cu ochi simplu, motiv pentru care primul este utilizat pentru tricouri polo iar cel de-al doilea este utilizat mai ales pentru tricouri obișnuite.

Verifică preț Tricouri premium femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Tipuri de pieptăn

10 tipuri de pieptăn diferite

Există diferite tipuri de pieptăn, potrivite pentru aranjarea diferitelor tipuri de păr. Află care este acela, descoperind diferențele și scopurile acestora. Pieptănul este printre cele

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care