41 de tipuri de mâneci diferite

Tipuri de mâneci

Moda este o lume în continuă schimbare. Oricât de mult s-ar schimba, tendințele și stilurile revin mereu. Manșoanele unui articol vestimentar au un impact asupra aspectului general. Vom discuta despre diferitele tipuri de mâneci disponibile și modul în care acestea iți influențează ținuta.

S-ar putea crede că nu există prea multe de știut despre un manșon. Este o lungime lungă, scurtă sau trei sferturi. Unele mâneci sunt prea strânse, în timp ce altele sunt puțin mai lejere. Ce mai este de știut?

Există mult mai multe de știut despre mâneci decât ți-ai fi putut imagina. Cu cât știi mai multe despre mâneci, cu atât îți poate fi mai ușor sa găsești un stil care sa ți se potrivească cel mai bine. Este timpul să te deschizi către o lume cu totul nouă a mânecilor.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Categorii de mâneci

Mânecile au un scop practic, acela de a acoperi brațul și umărul. Mânecile fie protejează aceste zone de soare, fie le mențin calde, în funcție de vreme. Mânecile sunt elegante si conferă părții de sus a corpului un anumit tip de aspect. Mânecile au un efect însemnat asupra stilului și oferă structură oricărui articol vestimentar.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneci atașate

Mânecile atașate sau mânecile dintr-o singură piesă fac parte din designul și modelul articolului de îmbrăcăminte. Ele sunt tăiate din țesătură, odată cu articolul de îmbrăcăminte. Ele sunt deja atașate, deci nu este nevoie să existe cusături în zona umărului. Manșoanele tip batwing ( aripă de liliac) sunt un tip de mâneci atașate.

Verifică preț Bluze pentru femei și bărbați AICI!

Mâneci tip Set-In

Aceste mâneci sunt tăiate separat și cusute pe piesa de îmbrăcăminte. Ele sunt atașate piesei de îmbrăcăminte la cusături și sunt potrivite cu cusătura brațului pentru a crea o potrivire confortabilă.

Verifică preț Bluze/Hanorace pentru femei și bărbați AICI!

Lungimi ale mânecilor

Mânecile nu numai că vin în stiluri diferite, ci sunt, de asemenea, făcute în lungimi diferite. Cele două categorii principale de lungime a mânecilor sunt lung și scurt. Cu toate acestea, mânecile pot fi de orice lungime de la cele care pornesc la umăr până la cele care se opresc dincolo de încheieturi.

Mâneca lungă

Acesta este un termen generic care se referă la o mânecă de bază care începe de la umăr și merge până la încheietura mâinii. Mânecile lungi sunt proiectate într-o varietate de potriviri și stiluri. Mânecile lungi sunt cel mai adesea purtate atunci când vremea este mai rece.

Verifică preț Bluze/Hanorace/Cămăși/Tricouri cu mânecă lungă AICI!

Mâneca scurtă

Acesta este un tip mai generic care se referă la orice tip de mânecă, care nu trece de cot. Poate fi orice lungime, de la abia extinsă dincolo de umăr până la lungimea cotului. Poate veni în mai multe variante, de la simplu, la bufant și circular.

Verifică preț Bluze/Hanorace/Cămăși/Tricouri cu mânecă scurtă AICI!

Tipuri de mâneci

Unele mâneci arată mult mai bine pe un anumit tip de îmbrăcăminte sau pe un anumit design. Unele mâneci arata mai bine pe unele tipuri de corp decât altele. Probabil că nu v-ați imaginat niciodată câte tipuri diferite de mâneci există.

Mâneca-clopot

Acest tip are un aspect de mânecă evazată și seamănă cu aripile unui înger. Ele sunt fluide, mâneci libere. Acesta este un stil de mânecă set-in. Ea începe de la braț și atârnă liber la umăr. Cade la încheietura mâinii într-o formă asimetrică largă.

Mânecile-clpot, cunoscute si sub numele de mâneci dalmation, sunt adesea din dantelă sau voal și sunt ideale pentru îmbrăcămintea de vara. Veți vedea acest stil de multe ori la robe și rochii de seară. Aceste mâneci dau ținutei o nota de farmec rămânând in același timp atractive. Ele pot fi purtate atât seara cât și în ținute mai casual, de zi cu zi.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu mâneci tip clopot AICI!

Mâneca-sacoșă

Mânecile bufante sau mânecile-sacoșă sunt stiluri de mâneci pline, voluminoase, care sunt strâmte la încheietura mâinii.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu mâneci bufante AICI!

Mâneca-balon

Această mânecă are un aspect unic. Este adesea căptușită și seamănă cu un balon. Este de obicei un tip de mânecă lungă si este plină pe toata lungimea. Este adesea strâmtă în partea de sus și are o manșetă în partea de jos. Acest stil adaugă ținutei o mulțime de volum.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu mâneci bufante AICI!

Mâneca „aripă de liliac”

Mâneca tip aripă de liliac este un model de mânecă destul de convențional. Mai exact, este o mânecă aplicată, devenind incredibil de populară în moda internațională. Această mânecă arată precum aripa unui liliac, după cum îi sugerează și denumirea. De obicei, prezintă o gaură încăpătoare pentru umăr și o mânecă amplă, voluminoasă. De obicei, încheietura tinde spre o croială conică. Aceste mâneci sunt atașate, așadar nu implică niciun fel de cusături.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu mâneci liliac AICI!

Mâneca-clopot

Există două stiluri diferite de mâneci clopot, inclusiv scurtă și lungă.

Mânecile clopot lungi

Mânecile clopot lungi se opresc la încheietura mâinii. Sunt foarte largi și arată foarte mult ca un clopot, dar se mai numesc și mâneci – trompetă. Aceste mâneci sunt set-in și oferă brațelor posibilitatea de a respira. Lejeritatea lor le face ideale pentru purtarea casual. Sunt confortabile și accesibile.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu mâneci lungi tip clopot AICI!

Mâneci clopot scurte

Puteți întâlni mânecile scurte tip clopot mai des pe rochii. Nu au pliuri sau voal și, de obicei, se opresc la lungimea cotului. Chiar dacă aceste mâneci au fost populare în epoca medievală, ele sunt la modă și astăzi. O rochie cu mâneci clopot pot face ca brațele să pară mai subțiri și foarte atractive.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu mâneci scurte tip clopot AICI!

Mâneca Bishop

Mânecile Bishop, cunoscute și sub numele de mâneca episcopului, sunt mulate în partea superioară și foarte libere și evazate în partea inferioară, apoi adunate la încheietura mâinii. Mâneca tip episcop este un stil modern și în tendințe. Acesta este un stil potrivit mânecii lungi. Este o mânecă set-in care are adesea o fantă, o manșetă sau un nastur„e la încheietura mâinii.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși/Pulovere cu mâneci bishop AICI!

Mânecă brățară

Cunoscute și sub denumirea de mâneci trei-sferturi, stilurile de mânecă de brățară se termină undeva între cot și încheietura mâinii. Întotdeauna se încadrează la încheieturi pentru a permite brățării tale să arate. De aceea, se numesc mâneci de brățară.

Verifică preț Piese vestimentare cu mâneci trei-sferturi AICI!

Manșon fluture

Mânecile fluture sunt modele cu mânecă scurtă, evazată, care sunt strict un accent de stil și nu mâneci funcționale.

Verifică preț Articole vestimentare cu mâneci fluture AICI!

Mânecă de șapcă

Mânecile cu capac sunt în stil cu mânecă scurtă. De fapt, sunt incredibil de scurte. Mânecile cu capac acoperă umărul și nu prea mult. Este ca un capac cu mânecă montat pentru umăr. Acesta este un manșon în stil setat. Pe măsură ce mâneca se mișcă sub braț, devine mai conică.

Acestea sunt mâneci confortabile care funcționează cu haine casual sau ușor mai fanteziste. Acesta este un mânecă măgulitoare. Aceasta este de obicei realizată ca o bucată de material separată care se adaugă la corset.

Aceasta este exact ca o mânecă a capacului, dar are o ușoară extensie la capătul manșonului.

Verifică preț Bluze/Tricouri fără mâneci AICI!

Mânecă de capă

Mânecile din capă, sau mânecile circulare, sunt un stil cu mânecă scurtă care seamănă cu o mânecă clopot. Nu coboară la cot. Se numește uneori mânecă de pelerină. Capătul mânecii este evazat. Când priviți acest mânecă din spate, pare o pelerină, dar se scurge mai mult în față. Sunt un stil setat care oferă brațelor dvs. mult spațiu pentru a respira.

Acest stil cu mânecă este confortabil și elegant. Aceste mâneci se găsesc cel mai adesea pe salopete, dar le veți vedea și pe rochii și bluze.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu mâneci tip clopot AICI!

Manșetă

Mânecile cu manșetă sunt confecționate pentru a arăta ca mânecile rulate, dar sunt concepute pentru a fi deja suflecate. De obicei, capătul manșetat al mânecii este decorat sau confecționat într-o culoare contrastantă față de restul cămășii.

Verifică preț Cămăși cu mânecă lungă pentru femei și bărbați AICI!

Mâneca Dolman

Stilurile cu mânecă Dolman, sau stilurile cu mânecă magyar, reprezintă o mânecă atașată care are o potrivire perfectă între modelul de corset și mânecă. Adesea, pe partea inferioară a mânecii se adaugă un clin pentru a oferi brațului destul spațiu pentru a se mișca.

Verifică preț Bluze cu mâneci Dolman AICI!

Mâneca drapată

Mânecile drapate sunt mai pline în partea de sus, dar partea inferioară a mânecii rămâne mulată. Acest lucru oferă mânecilor un aspect plin, drapat.

Verifică preț Rochii/Cămăși cu mâneci drapate AICI!

Mâneca cu șnur

Mânecile cu șnur sau mânecile bufante cu cordon sunt mâneci bufante care sunt strânse lângă tiv folosind un șiret. Materialul care se extinde pe lângă această secțiune adunată, creează o buclă sau un volan.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneci cu coate peticite

Mânecile cu petece atașate la cot, sunt mâneci care au o bucată suplimentară de țesătură, pe cot, pentru a preveni uzura. Multe stiluri de mâneci pot avea petice atașate la cot.

Verifică preț Bluze/Pulovere/Cămăși cu aplicații pe coate AICI!

Mâneci Epaulet

Mânecile Epaulet nu au nicio legătură cu niciun rang militar. Mai degrabă, sunt numite mâneci epoleți din cauza bretelelor mici de pe umeri, care seamănă cu epoleții. Curelele facilitează atașarea unei pelerine la cămașă, dacă doriți. Mânecile Epaulet se mai numesc mâneci de călărie.

Verifică preț Articole vestimentare cu epoleți AICI!

Mânecă Flutter

Mânecile Flutter, cunoscute și sub denumirea de mâneci-cerc, sunt foarte largi la tiv. Tivul mânecilor este circular la tiv, ceea ce creează o deschidere largă. Aceste mâneci pot avea lungimi variate.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca Frill

Mâneca Frill se mai numește mânecă-flaut sau mânecă cu volan. Partea superioară a designului mânecii este evazată sau încrețită. Cel mai adesea, tipul de țesătură folosită determină cât de mult se încrețește materialul pe mânecă. Aceste mâneci pot fi îndrăznețe și ample sau moi și fluide.

O variație a acestui stil este de a avea o bandă atașată la capătul tivului cu mânecă, de obicei la cot. Volanul poate fi tip umbrelă, care reprezintă o croială folosită la fuste. Poate fi, de asemenea, volan evazat, care este o variantă mai puțin îndrăzneață.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca-mănușă

Mânecile tip mănușă sunt, de asemenea, numite mâneci conice, deoarece în acest stil, mâneca se extinde pe lângă încheietura mâinii și acoperă partea din spate a mâinii într-un punct în formă triunghiulară care se termină pe sau pe lângă degete.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca Gibson

Mâneca Gibson era acum multă vreme, un aspect dorit, cu un stil foarte distinct, care se identifică imediat cu moda de la începutul anilor 1900. Mâneca Gibson este plină și oarecum bufantă de la umăr până la cot și apoi mulată de la cot la încheietura mâinii.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca agățată

Această mânecă poate fi numită și mânecă deschisă sau mânecă cu fante. Acest lucru se datorează faptului că mâneca este deschisă cu fantă sau are decupaje pe ea pentru a expune o parte a brațului sau lenjeria de corp de dedesubt.

Verifică preț Bluze/Rochii cu umeri decupați AICI!

Mâneca Juliet

Mâneca Juliet este amplă și încrețită în partea de sus. Partea inferioară a mânecii este mulată de la cot până la încheietura mâinii.

Verifică preț Rochii/Bluze/Pulovere/Cămăși cu mâneci Juliet AICI!

Mâneca Kimono

Stilurile mânecii Kimono sunt foarte largi, libere, lungi, care sunt atașate de topul piesei de îmbrăcăminte. Aceste mâneci pot fi observate la kimono-ul tradițional, dar sunt folosite și la alte tipuri de articole de îmbrăcăminte.

Verifică preț Bluze/Rochii/Cămăși/Tricouri cu mâneci Kimono AICI!

Mâneca-felinar

Mâneca felinar este un stil set in, care poate fi cu mânecă lungă sau cu mânecă scurtă. Mâneca -felinar are două secțiuni. Secțiunea superioară începe de pe umăr și coboară spre încheietura mâinii, unde este înclinată. Secțiunea de jos pornește de la încheietura mâinii, extinzându-se pe lângă partea înclinată, pentru a întâlni partea superioară a mânecii.

Cele două secțiuni se întâlnesc aproape de cot, în funcție de lungimea mânecii și au o cusătură unde se îmbină. Aceste mâneci au mai mult volum în partea de sus. Mâneca-felinar scurtă este ideală pentru cei cu umeri înguști, deoarece acest aspect oferă mai mult volum. Acesta este un stil popular și la modă. Veți vedea adesea acest stil de mânecă la rochii și jachete.

Verifică preț Bluze/Rochii cu mâneci-felinar AICI!

Mâneca picior-de-oaie

Această mânecă suferă multe variații ale numelui. Poate fi numită mânecă Mutton, mânecă picior-de-oaie sau picior de miel. Acest stil a apărut prima dată în anii 1820. Are o croială mai largă în partea de sus a cotului, apoi alunecă în jos pe braț până la încheietura mâinii. Seamănă cu un picior de oaie.

Face ca partea superioară a brațului să pară mai mare, dar apoi se îngustează pe măsură ce se deplasează de la cot la încheietura mâinii.

Mâneca poate arăta triunghiular. Oferă ținutei tale un aspect elegant. Unele mâneci picior -de-oaie au o încrețire sau un cordon adăugat în partea de jos.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca Mahoitres

Mâneca Mahoitres era un model francez de mânecă care a fost popular în secolele XIV și XV, în special în rândul nobilimii și a regalității. Mânecile erau foarte pline și căptușite de la umăr la încheietura mâinii.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca Marmaluke

Mâneca Marmaluke, numită și mânecă Virago, reprezintă un aspect foarte distinct. Acesta este un mânecă model vintage și incredibil de unic. Acest stil vine direct din anii 1700, din Europa de Vest. Aceste mâneci sunt pline și împărțite în secțiuni. Acest lucru crează mai multe părți bufante pe lungimea mânecii. De obicei, există cinci secțiuni de acest fel.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca-pepene

Mâneca- pepene este o mânecă populară pentru hainele care au un aspect gotic sau vintage. Acesta este un stil istoric. Mâneca-pepene este o mânecă scurtă, cu un design set-in. Mâneca este adunată deasupra cotului și are o bandă în partea de jos. Acest lucru creează un puf rotund, complet. Această mânecă este adesea întâlnită mai ales la bluze și rochii.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca Over

Acest tip de mâneci sunt mâneci stratificate, cu o mânecă deasupra alteia.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca cu umeri căptușiți

Mânecile cu umeri căptușiți sunt niște mâneci foarte largi, cu extra spațiu la umeri, deoarece umerii sunt căptușiți. Mânecile acoperă și se potrivesc cu căptușeala. Umerii căptușiți au fost o tendință foarte căutată în moda anilor 1980 și pot fi purtați pentru un look mai dominant și mai puternic.

Verifică preț Tricouri/Cămăși/Bluze/Rochii cu umeri dublați AICI!

Mâneca Pagoda

Mâneca -pagodă era un stil popular în perioada victoriană. Este mulat pe brațul superior și apoi se deschide în trei niveluri de volane pe cot și partea inferioară a brațului.

Mâneca țărănească

Mâneca țărănească are un nume care este plin de tradiție. Această mânecă este de obicei așezată pe o piesă vestimentară simplă și plină de flori. Această mânecă set-in este adesea lungă, dar poate fi și scurtă. Aceste mâneci sunt fluide și libere. Sunt voluminoase și strânse la tivul de jos cu o manșetă. Uneori, această mânecă cade peste umăr. Ele sunt adesea văzute ca având un aspect boem.

Verifică preț Costume populare – diverse modele AICI!

 Mâneca-petală

Mâneca-petală, cunoscută și sub denumirea de mânecă- lalea, este realizată din două piese care se suprapun și care seamănă cu o lalea. Acesta este un stil care are mânecă scurtă, și este fixat pe corset.

Verifică preț Tricouri cu mâneci lalea AICI!

Mâneca Poet

Mânecile Poet sunt mâneci pline, largi, care sunt lejere, de la umăr până la manșetă. Încheietura este strânsă cu un mic volan la tiv.

Mâneca bufantă

Modelele cu mânecă bufantă sau mânecile pufoase sunt mâneci foarte pline, care sunt strânse, pentru a crea un efect pufos și umflat. Modelele cu mânecă bufantă pot fi lungi sau scurte. Sunt mâneci tip set-in, care sunt atașate de umeri prin cusături.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu mâneci bufante AICI!

Mâneca Raglan

Mâneca Raglan este un model obișnuit, pe care îl veți găsi adesea pe tricouri, pulovere și hanorace. Aceste mâneci au un design distinct datorită unei cusături care se desfășoară în diagonală de la umăr până la subraț. Aceasta este o mânecă confortabilă care permite o gamă completă de mișcări ale brațului și umărului.

Este adesea întâlnit la cămășile de baseball și, în multe cazuri, mânecile sunt într-o culoare care contrastează cu culoarea cămășii. Mâneca Raglan are o zonă mai largă în cusătura de sub braț, pentru a oferi spațiu suplimentar pentru alte straturi.

Verifică preț Articole vestimentare cu mâneci Raglan AICI!

Mânecă fără umăr

Există mai multe tipuri și stiluri de design cu mâneci fără umăr, dar toate sunt distincte, deoarece expun o parte sau tot umărul.

Verifică preț Bluze/Rochii cu umeri decupați AICI!

Mâneca Cold Shoulder

Aceasta este un tip de mânecă care este un model cu umăr expus. Mâneca atârnă de top, în părțile laterale, în loc de partea de sus. Aceasta lasă o deschidere pentru a fi expusă partea superioară a umărului. Partea superioară a brațului este, de asemenea, expusă cu acest tip de mânecă. Aceste modele de mâneci au adesea un decupaj într-o formă specifică, cum ar fi un oval sau o lună.

Verifică preț Bluze/Rochii cu umeri decupați AICI!

Mâneca căzută

Acesta este un alt tip de mânecă care nu expune umărul. Acest stil de mânecă este unul în care partea brațului se extinde dincolo de umăr. Face mâneca supradimensionată și super confortabilă.

Acesta este un aspect casual, confortabil și distractiv de purtat. Acest stil se găsește adesea la pulovere, tricouri și îmbrăcămintea destinată activităților. Veți găsi, de asemenea, această mânecă la rochiile drepte.

Verifică preț Tricouri/Bluze/Cămăși cu mâneci căzute AICI!

Mâneca pe umăr

Aceasta este o mânecă care îți expune întregul umăr. Se întânnește mai des la hainele de vară, dar poate fi folosită și pentru o rochie sau rochie de ocazie. Mâneca pe umăr se află așezată sub osul umărului. Mâneca în sine poate avea lungimi diferite. Piesa cheie a acestui model de mânecă este că întregul umăr este expus. Acest stil este folosit la modele de pulover, bluze și rochii.

Verifică preț Rochii/Bluze/Cămăși cu decolteu pe umeri AICI!

Mâneca tăiată

Acest stil de mânecă este unic și are un aspect foarte distinct. Modelul cu mânecă tăiată are tăieturi sau fante orizontale. Aceste tăieturi vă permite să se vadă pielea sau uneori un material diferit dedesubt. Fantele au adesea margini, iar materialul pare rupt sau stringy.

Verifică preț Bluze/Rochii cu umeri decupați AICI!

Mâneca Slit

Mânecile Slit sunt mâneci deschise, cu o deschidere în față pentru a expune brațul. Mânecile Slit pot fi terminate cu o manșetă sau deschise.

Verifică preț Cămăși cu mâneci cu slit AICI!

Mâneca pătrată

Mâneca pătrată este unică, deoarece construcția este diferită. Acestei mâneci îi este atașată o gaură în formă de pătrat, care este diferită de designul mai obișnuit al mânecilor curbate.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Mâneca croită

Mâneca croită este realizată în două bucăți și are adesea cusături în spate și în față. De obicei nu are cusături sub braț. Aceasta conferă mânecii o formă distinctă. Stilul cu mânecă croită este adesea găsit la jachetele de costum.

Verifică preț  Sacouri cu mâneci croite AICI!

Mâneca aripă

Aceasta este o mânecă foarte scurtă, stilizat într-un model care este încrețit, pentru a crea un volan.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Întrebări frecvente despre mâneci

Alegerea mânecilor potrivite, obținerea unei potriviri bune, să știți ce stil căutați … totul poate fi copleșitor. Obțineți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre mâneci și veți ști exact cum să obțineți aspectul potrivit pentru corpul dvs. și stilul personal.

Cum funcționează mânecile de compresie?

Mânecile de compresie nu sunt de fapt purtate doar pe brațe. De asemenea, se poartă pe picioare, încheieturi, glezne și genunchi. Articolele de îmbrăcăminte de compresie sunt purtate de sportivi de toate felurile, din toate sporturile. Printre alte beneficii, aceste articole de îmbrăcăminte previn umflarea.

Ar trebui să fie vizibile mânecile sub costum sau pulover?

Lungimea mânecilor cămășii și a mânecilor jachetei sunt incredibil de importante atunci când vine vorba de a fi bine îmbrăcat și de a purta ceva bine croit. Acesta este un mic detaliu, dar care va arăta lumii cât de elegant sunteți, cât de bine acordați atenție detaliilor și cât efort sunteți dispus să investiți în voi înșivă. Cu alte cuvinte, este ceva destul de important.

Deci, unde ar trebui să se termine mânecile, pe o cămașă- rochie?

Manșeta unei cămăși- rochie ar trebui să cadă chiar la baza degetului mare. Manșetele ar trebui să rămână destul de bine fixate chiar și atunci când vă mișcați, așa că acordați o atenție specială dimensiunilor mânecilor și croielii cămășii.

Manșeta cămășii ar trebui să fie vizibilă la capătul mânecii jachetei, dezvăluind aproximativ 1/2-inch până la 1 inch de manșetă. Dacă manșeta este complet ascunsă, jacheta costumului este prea lungă.

Cum știi că sunt potrivite mânecile?

Dacă simțiți un fel de ciupire când vă mișcați cotul sau umărul, mânecile sunt prea strânse. Dacă mânecile tale au multe pliuri, în special în apropierea manșetei, acestea sunt prea largi. Nici manșetele cămășii nu ar trebui să fie prea strânse. Pe majoritatea cămășilor, manșetele nu sunt concepute pentru a sta chiar pe piele sau pentru a fi fixate strâns în jurul încheieturii mâinii.

Cu toate acestea, manșetele nu trebuie să fie prea largi. Manșetele ar trebui să alunece peste mâini cu ușurință, dar nu prea mult.

În stilurile cu mânecă lungă, manșetele ar trebui să se termine dincolo de osul încheieturii mâinii. Cu toate acestea, nu ar trebui să se extindă până la mâinii. Asta este prea lung.

Unde ar trebui să se termine mânecile unei haine?

În timp ce jachetele de costum ar trebui să fie suficient de scurte pentru a permite să fie vizibil un pic din manșeta cămășii, paltoanele ar trebui să fie de fapt suficient de lungi pentru a vă acoperi întreaga încheietură. Capătul mânecii hainei ar trebui doar să atingă partea din spate a mâinii.

Se pot adăuga mâneci unei rochii sau unei cămăși fără mâneci?

Dacă doriți să adăugați mâneci la un articol vestimentar fără mâneci, se poate face. Puteți realiza mâneci în același material și culoare ca îmbrăcămintea sau puteți experimenta cu diferite țesături și nuanțe de culoare pentru a crea un aspect distinct.

Se pot modifica mânecile?

Mânecile reprezintă de fapt una dintre cele mai ușoare părți ale unei haine, de modificat. Croitorii pot schimba mânecile în multe feluri. Mânecile largi pot fi îngustate, iar mânecile pot fi ușor prelungite sau scurtate, după cum este necesar.

Ce tipuri de mâneci ar trebui să purtați?

Anumite stiluri de mâneci vor fi foarte măgulitoare pe brațele tale, în timp ce alte stiluri vor face ca toate defectele să iasă în evidență. Aflați cum să vă aranjați mânecile pentru a se potrivi brațelor dvs., astfel încât să arătați întotdeauna cât mai bine.

Ce mâneci sunt cele mai bune pentru brațele plinuțe?

Dacă simțiți că brațele arată prea groase, nu puneți mâneci foarte scurte . Mânecile cu volane ar trebui, de asemenea, evitate. Alegeți mâneci mai structurate, cu pliuri scurte. Acest lucru va crea un efect de subțiere a brațelor.

Ce mâneci sunt cele mai bune pentru brațele subțiri? Dacă crezi că brațele tale sunt prea slabe, îți dorești o potrivire frumoasă, adaptată mânecii. Stilurile lejere și ample vor face de fapt brațele tale să pară mai mici, nu mai mari.

Mânecile se vor micșora în mașina de spălat și uscător?

Anumite țesături, cum ar fi bumbacul și mătasea, se vor micșora în mașina de spălat dacă sunt spălate în apă fierbinte și se vor micșora în uscător dacă sunt expuse la temperatură ridicată. Bumbacul este renumit pentru faptul că se micșorează. Mânecile fabricate din materiale care se pot contracta se pot micșora garantat în mașina de spălat și uscător. Dacă vă este frică de modificarea dimensiunii hainelor, spălați toate hainele în apă rece și uscați cu aer rece.

Care este scopul practic al mânecilor, în modă?

Mânecile oferă protecție brațelor de intemperii, lumina soarelui și multe alte pericole. Protejează brațele de murdărie și vopsea, chiar și de scântei.

Verifică preț Bluze/Cămăși/Hanorace/Pulovere/Jachete AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care