6 aspecte interesante despre sutiene

Despre sutiene

Despre sutien știm că este o piesă atât de esențială a modei feminine, o parte integrantă a garderobei, care pare că a existat pentru totdeauna. Toate femeile își amintesc prima dată când au început să poarte unul. Îți pot spune despre cel preferat. Și probabil că au câteva speciale ascunse într-un sertar.

Așa că s-ar putea să fii șocat să afli adevărul despre de ce au fost inventate sutienele și despre cum și când s-a întâmplat totul.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Istoria sutienului

Deși se simte că ar trebui să fie o veche piesă în garderobă, sutienul este un plus relativ nou în lumea modei. Istoria sutienului începe pe 3 noiembrie 1914.

Acesta a fost prima piesă de lenjerie de susținere pentru femei care a fost concepută pentru a ridica și separa sânii femeii. Noua invenție a primit un brevet depus de Mary Phelps Jacob. Ea și-a numit oficial haina de corp „sutien”.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Sprijin antic

Cu toate acestea, istoria femeilor care foloseau îmbrăcăminte pentru a-și susține sânii datează mult, mult mai departe în istorie decât în ​​1914. Este posibil ca primul articol de îmbrăcăminte tip sutien să fi avut originea în societatea minoică antică din anii 1400 î.e.n., astăzi Grecia.

Aici, femeile foloseau o bandă de material pe piept în timp ce făceau sport și atletism. Aceste benzi de sâni s- au găsit în alte culturi antice mai târziu în istorie.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Epoca corsetului

Modelele de corset au devenit populare secole mai târziu, în anii 1500, iar cuvântul sutien a fost folosit încă din 1907. Cuvântul a fost folosit de compania DeBevoisee din Franța, care a folosit „sutien” în marketingul său pentru camisolele lor cu oase de balenă, care erau foarte asemănătoare unui corset.

Herminie Cadolle nu este creditată pentru inventarea sutienului, dar designul corsetului ei a fost cu siguranță un precursor al lenjeriei moderne de susținere a sânilor. Ea a creat un corset care a fost împărțit în două piese de lenjerie de corp separate, în 1869. Până în 1905, ea vindea partea de sus (partea sutienului) a corsetului ca o singură piesă de îmbrăcăminte.

Deși Jacob este creditat cu depunerea primului brevet de sutien, a existat un precursor. Marie Tucek a creat un design de sutien și a primit un brevet în 1893. A folosit bretele, carton și metal pentru a ridica sânii, la fel ca un corset, dar cu mult mai puțină țesătură și mai puțin acoperire în jurul trunchiului.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Sutienul modern

Jacob, însă, a schimbat jocul modei cu invenția ei și a pus capăt purtării corsetului amplu. Ea a creat primul sutien din necesitate. Era o fată cu forme,cu vârsta de 19 ani în 1913, iar decolteul adânc al rochiilor ei nu mergea bine cu corsetele groase care erau la odinea zilei în modă.

Frustrată, Jacob, care era cunoscută și sub numele de Caresse Crosby, a folosit două batiste și o panglică roz și le-a folosit pentru a modela un dispozitiv care să-i susțină sânii,fără toată greutatea unui corset. Sutienul s-a născut exact așa. Ea crease o lenjerie de corp invizibilă, elegantă, care nu compromitea liniile îmbrăcămintei.

Ea le-a arătat altor femei și vorba a început să se răspândească. Curând, a mers la un avocat de brevete și a devenit inventatorul oficial al sutienului. Altor femei le-a plăcut ideea și ea a început vânzând creația ei cu un dolar fiecare.

Ea a vorbit chiar și cu magazinele universale despre comercializarea articolului, dar nu au fost interesați. În cele din urmă, ea a vândut brevetul pentru 1.500 de dolari către Warner Brothers Corset Co.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Bra Pioneer

Designul a existat… dar nu a fost cu adevărat pe scară largă. Femeile pur și simplu nu știau despre sutien. Încă purtau corset. Ida Rosenthal, împreună cu partenerul ei Enid Bisset, au luat lucrurile în propriile mâini.

Folosind mașina de cusut Singer, ea a creat sutiene în 1921 în magazinul ei de rochii din Manhattan. În 1922, au înregistrat numele Maidenform.

În 1928, au vândut 500.000 de sutiene. Era sigur să spunem că cuvântul era pe buzele tuturor. Femeile americane iubeau noua lenjerie de corp. În anii 1930, Maidenform și-a găsit drum în magazinele din întreaga lume.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Inovații pentru sutiene

În 1932, sutienul a devenit mult mai rafinat odată cu sistemul de mărire a cupei. SH. Camp and Company a dezvoltat sistemul de litere care este încă folosit până în zilele noastre pentru a reprezenta diferite mărimi ale sânilor, pentru a ajuta femeile să găsească potrivirea mai bine la sutien.

Camp a adăugat, de asemenea, benzi reglabile și cârlige fine, care sunt acum cel mai frecvent utilizate ca închizătoare pentru sutien.

„Sutienul glonț” a devenit un lucru la modă în anii 1940. Acest sutien era rigid și ascuțit. Și deși pare puțin ciudat acum, a fost de fapt o invenție practică. Sutienul glonț, cunoscut și sub numele de sutien torpilă, era rigid pentru a proteja sânii femeilor.

Multe femei au fost nevoite să lucreze în fabrici în timpul deceniului din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, așa că aveau nevoie de o protecție suplimentară pentru piept.

Frederick Mellinger a înființat Frederick’s of Hollywood la Hollywood, California, în 1946. Aici, a vândut bikini, sutiene, brâuri și alte articole de lenjerie și costume de baie pentru femei. Numele său a devenit celebru în moda de retail. Mellinger și-a condus singur compania până când a murit în 1990.

Look-ul „fata cu pulover” a prins în anii 1950 și rămâne iconic în cultura pop datorită fetelor glamour precum Marilyn Monroe, care a ajutat la popularizarea look-ului. În puloverul potrivit, sânii păreau cu o cupă întreagă mai mari. Nimeni nu cunoștea aspectul mai bine decât Monroe.

Wonderbra s-a născut în 1964, devenind primul sutien push-up din lume.

Primul sutien sport a apărut în 1977 cu Jogbra, inspirat de un interes pentru fitness care a fost popular în întreaga lume. Sutienul și Jogbra Inc. a fost creat de trei prietene din copilărie: Lisa Lindahl, Hinda Miller și Polly Smith.

În același an, s-a deschis primul Victoria’s Secret în California. Magazinul exclusiv de lenjerie a ajuns să devină un retail și un lanț național.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Întrebări frecvente despre sutiene

Sutienele sunt orice altceva decât simple. În epoca modernă, există o mulțime de stiluri diferite de sutiene cu tot felul de nume diferite.

Există diferite stiluri de curele, diferite stiluri de cupe, diverse ornamente și materiale folosite pentru a crea modelele. Deci este perfect de înțeles dacă aveți multe întrebări despre sutiene. Obține răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre sutiene și începe să cunoști mult mai multe despre sutiene.

Care este cel mai confortabil sutien de pe piață?

Femeile sunt mereu în căutarea unui sutien confortabil. Poate fi dificil să obții potrivirea potrivită, sutienul potrivit, senzația potrivită.

Cu toate acestea, când vine vorba de întrebarea ce vizează purtarea celui mai confortabil sutien, toate femeile au păreri diferite despre mărcile și modelele care le plac. Există anumite caracteristici pe care femeile le pot căuta și care pot face un sutien mai confortabil.

Sutienele fără sârme tind să fie mai confortabile decât cele care au sârmă. Căutați sutiene care sunt concepute pentru a se mula pe conturul sânului, deoarece acestea sunt menite să se potrivească pe piele și să urmeze curbele corpului.

Sutienele fără căptușeală tind, de asemenea, să fie modele mai confortabile, deoarece sunt ușoare și nu grele.

De asemenea, ar trebui evitate sutienele căptușite, deoarece acestea pot fi oarecum rigide și mai puțin confortabil de purtat.

Căutați materiale confortabile.

Bumbacul, de exemplu, este respirabil și nu iritant prin natura lui, deoarece este o țesătură naturală. Spandexul este elastic și se mișcă odată cu corpul, ceea ce poate crea o potrivire mai confortabilă și mai flexibilă.

Pot sutienele să provoace cancer de sân?

Cancerul de sân este o problemă predominantă în întreaga lume și este înfricoșător. Există o mulțime de temeri comune și o mulțime de informații greșite despre cancerul de sân care pot face femeile și mai speriate.

Potrivit Breastcancer.org, este o teamă comună că sutienul cu sârmă poate provoca cancer de sân. Nu este adevărat. Nu există nicio dovadă științifică documentată a unei legături între sutien și cancerul de sân.

Ar trebui să dormi în sutien? În care sutien este cel mai bine să dormi?

Femeile ar trebui să doarmă în sutiene? Este rău pentru tine dacă o faci? Este normal să puneți aceste întrebări. Potrivit experților în sănătate, femeile pot alege dacă să doarmă sau nu în sutien. Nu dăunează sânilor și, de fapt, poate ajuta la reducerea umflăturilor sânilor cauzate de modificările hormonale din organism, potrivit Byrdie.

Nu există dovezi științifice puternice că purtarea sutienului în pat are vreun efect semnificativ asupra țesutului mamar. Nu există efecte secundare majore dovedite la purtarea unuia, în măsura în care nu pare să afecteze fluxul sanguin, să împiedice creșterea sânilor sau să provoace cancer de sân.

Cu alte cuvinte, purtarea sutienului la pat depinde strict de femeie și de ceea ce îi place cel mai mult pentru confortul ei.

Ce sutiene ascund grăsimea de pe spate?

Unele sutiene pot provoca umflături în piele care creează denivelări mai degrabă, decât să ofere o potrivire netedă și rațional împărțită. Femeile care doresc să găsească un sutien care să elimine grăsimea de pe spate ar trebui să caute caracteristici specifice. Sutienele care au suport suplimentar sunt concepute pentru a se potrivi simplu.

Căutați sutiene care au bretele mai late, deoarece acestea tind să contribuie la prevenirea apariției acumulărilor de grăsime din spate. Țesăturile mai moi, care nu sunt rigide, vor ajuta femeile să evite această problemă. Sutienele mai mici, precum bustierele, pot fi, de asemenea, eficiente în eliminarea grăsimii din zona de spate.

Cum ar trebui să se potrivească sutienele?

Găsirea potrivirii perfecte la sutien este esențială pentru fiecare femeie. Dacă mărimea sutienului este chiar puțin mai mică, puteți avea tot felul de probleme, cum ar fi ciupituri și dureri. Puteți avea, de asemenea, probleme de aranjare inestetică a sânilor, bombare frontală și mulare excesivă, care creează linii neatractive.

Mai întâi, află dacă porți un sutien de mărimea greșită. Purtați unul dintre sutienele dvs. obișnuite toată ziua, o zi standard. Când scoți sutienul la sfârșitul zilei, privește-te în oglindă și ia în considerare cum te simți.

Te doare vreo parte a corpului acolo unde ai purtat sutien? Există roșeață pe corpul tău? Există urme vizibile acolo unde sutienul s-a înfipt în piele? Toate acestea sunt un indiciu că porți sutien de mărimea greșită.

Puteți, de asemenea, să vă puneți unul dintre sutienele obișnuite și apoi un tricou strâmt. Examinează-te. Poți vedea sutienul? Dacă vezi cupele sau bretelele sau orice bombare creată de sutien, ai greșit mărimea.

Măsurați-vă pieptul pentru a vă face o idee despre mărimea benzii și folosiți un tabel cu mărimi pentru sutien pentru a găsi potrivirea perfectă pentru mărimea sânilor dvs. Poate fi necesar să încercați câteva mărimi diferite de sutien înainte de a găsi combinația potrivită între dimensiunea benzii și a mărimii cupei.

Cum trebuie depozitate sutienele?

Cum ar trebui să-ți depozitezi sutienele? Dacă le agățați, acest lucru va pune în tensiune curelele și va duce la uzura elasticului. Unele sutiene își pot pierde forma și se pot deforma dacă le pliezi. Și dacă încerci să le stivuiești, nu vei găsi niciodată sutienul pe care vrei să-l porți. Deci ce poți face?

Există câteva modalități simple de a depozita sutienele,care le permit să-și păstreze forma și nu vor provoca daune nejustificate. Sutienele cu burete trebuie plasate într-un sertar în poziție verticală, cu bretelele îndreptate în sus, spre tavan.

Aceste sutiene ar trebui să fie oarecum ascunse unul în celălalt, ceea ce îi va ajuta să rămână în poziție verticală. Această metodă nu ocupă o tonă de spațiu, așa că mai multe sutiene pot fi depozitate cu ușurință în același sertar.

Acest lucru facilitează, de asemenea, alegerea unui sutien specific pentru a purta ziua, deoarece toate sutienele sunt vizibile și accesibile. Nu pliați sutienele și lăsați-le să stea în forma lor naturală. Curelele pot fi pliate sau ascunse.

Sutienele fără burete sunt plate și moi. Nu au căptușeală sau sârmă, așa că pot fi pliate și stivuite. Mai întâi, închideți cureaua în spate, apoi pliați în jumătate. Introduceți curelele astfel încât să nu se încurce. Sutienele pliate pot fi depozitate într-un sertar sau stivuite pe un raft.

De ce și-au ars femeile sutienele?

Este o parte destul de bine-cunoscută a istoriei culturii pop că, în timpul apogeului mișcării femeilor din anii 1960, femeile și-au ars sutienele ca simbol că nu vor fi constrânse de ideile societății despre femeie și urmau să ceară mai multe drepturi. Există o singură problemă: nu este chiar adevărat.

Povestea provine dintr-un protest care a avut loc în New Jersey. Femeile prezente s-au opus concursului de frumusețe Miss America și întregii idei de concursuri de frumusețe în general, în mare parte pentru că erau lipsite de diversitate și nu puteau participa femeile de culoare.

Pentru a arăta cum resping standardele de frumusețe ale societății pentru femei, au aruncat articole tipic „feminine” într-un „coș de gunoi pentru libertate”, menit să reprezinte aruncarea la gunoi a standardelor restrictive de frumusețe pentru femei.

Cei de la protest au aruncat cosmetice, lenjerie și alte articole la coșul de gunoi. O femeie și-a pus mâna sub propria cămașă, și-a desfăcut sutienul și l-a aruncat cu mândrie la coșul de gunoi. Gestul a primit titluri naționale grație reportajelor care au fost transmise de acolo, acoperind evenimentul.

Acest act simplu și legenda lui au început să se răspândească. În câțiva ani, a devenit cunoscut faptul că femeile și-au scos sutienele și le-au dat foc la protestele pro-femei. Problema este că asta nu s-a întâmplat niciodată, potrivit BBC.

Care sunt tipurile de sutiene?

Există multe tipuri diferite de sutiene, mult mai mult decât sutiene fără bretele și sport. Există demi-sutiene, sutiene invizibile, bralette și multe, multe altele. Lista noastră de sutiene are mai mult de 20 pe listă, deși acest număr se poate schimba oricând, pe măsură ce designerii vin cu idei noi și creează noi lenjerie de corp.

Poți purta un sutien sport pentru uzul zilnic?

Sutienele sport sunt confortabile, susținătoare și simple. Deci de ce nu poți purta unul în fiecare zi? Potrivit experților în sănătate, nu există niciun motiv pentru care să nu poți. Atâta timp cât sutienul tău sport ți se potrivește, nu există niciun motiv pentru care să nu-l porți zilnic dacă îți place cum se simte.

Verifică preț Sutiene – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care