Kimonourile sunt confortabile?

Tipuri de Kimono

Aflați mai multe despre kimono și învățați cum să purtați corect această rochie elegantă și tradițională. Kimonourile nu sunt doar fermecătoare, ci posedă și un simbolism profund, ceea ce le face și mai mistice.

Kimonouri! Se simt și arată la fel de bine pe cât par a fi. Cu atât mai mult, dacă alegeți materialul potrivit pentru a vă confecționa unul propriu sau dacă îl luați din magazin pentru a-l cumpăra sau închiria. Kimonourile sunt disponibile într-o gamă largă de modele și nuanțe.

În acest articol, îți voi arăta de ce ar trebui să investești într-unul sau mai multe kimono, în funcție de cât de des vei participa la evenimente japoneze. Ca un bonus, japonezilor le place când oamenii din alte țări poartă kimono.

Verifică preț Kimonouri – diverse modele AICI!

Ce sunt mai exact un kimonourile?

Îmbrăcămintea tradițională japoneză, kimono-ul, este o alegere populară. Este o rochie cu mâneci lungi care se întinde de la umeri până la tălpile picioarelor.

În funcție de ocazie, se folosesc mai multe varietăți de kimono; kimonourile pentru uz zilnic sunt mult mai simple decât cele pentru evenimente mai formale. Este obișnuit ca kimonourile să fie confecționate din mătase și să fie legate cu un obi, o curea lată.

Verifică preț Kimonouri – diverse modele AICI!

Ce simbolizează kimonoul în cultura japoneză?

Kimonoul este un semn de viață lungă și de prosperitate promițătoare, deoarece se spune că poate rezista o mie de ani, în țara nemuritorilor.

Cine o poartă, sinceritatea sau trăsăturile sale, anotimpul sau evenimentul, inclusiv nunțile și festivalurile, sunt indicate prin utilizarea unor motive distincte în design. Oamenii de origine occidentală asociază cuvântul „Kimono” cu Japonia, datorită asocierii sale cu cultura acestei țări.

Ce face ca kimonourile să fie atât de confortabile?

Spre deosebire de brocarturile elaborate din mătase și broderiile aurii ale kimono-urilor convenționale, hainele de tip kimono se bazează pe materiale textile practice și pe confortul de zi cu zi. Pentru a crea aceste articole de îmbrăcăminte, care pot fi purtate atât ca îmbrăcăminte de relaxare, cât și ca îmbrăcăminte exterioară, se folosesc materiale ușoare și respirabile.

Nuanțele, formele și țesăturile, precum și structura, conturul și lungimea, toate contribuie la farmecul său. Halatele kimono sunt disponibile din materiale ca bumbac, amestec de bumbac-satin și mătase.

Alegerea celui potrivit pentru dumneavoastră este ușoară. Nu vă fie teamă să experimentați cu diferite țesături și modele, deoarece acestea pot avea un impact mare asupra personalității ținutei dumneavoastră.

Verifică preț Kimonouri – diverse modele AICI!

Kimonourile tradiționale sunt ușor de pus și de dat jos?

Kimono-ul convențional este dificil de îmbrăcat și este prohibitiv de scump pentru o persoană obișnuită. În designul kimono-ului au fost folosite poliester, raion și in, pe care îl putem purta în toate anotimpurile și care este ușor de purtat.

Există mai puține straturi în acestea și sunt mai puțin costisitoare decât cele din mătase.

Designul, țesătura și modul de purtare a kimono-ului au evoluat enorm de-a lungul secolelor. Era obișnuit ca cetățenii japonezi care trăiau în perioada Nara (710-794) până la Heian (794-1192 ) să poarte haine pentru părțile superioare și inferioare (pantaloni sau fuste) distincte.

Kimono-ul, care avea un strat exterior și unul interior, era uniforma samurailor. Calitatea kimonoului era determinată de bogăția și rangul social al samurailor. Războinicii lor purtau lozinci pe sub Kimono.

Câte straturi de kimono sunt acolo?

Deoarece „Juni-hitoe”, care înseamnă douăsprezece în japoneză, reprezintă numărul de secțiuni din kimono-ul convențional, i s-a dat acest nume. S-a redus numărul de straturi, deoarece douăsprezece straturi erau foarte grele.

În ceea ce privește lățimea obezilor, bărbații tind să le poarte mult mai înguste decât femeile. Centura Obi a bărbaților este înnodată într-un nod simplu la spate și este purtată mai simplu decât cea a femeilor.

Verifică preț Kimonouri – diverse modele AICI!

Purtarea unui kimono în cel mai bun mod posibil

Koshimaki și Hadajuban ar trebui să fie purtate direct pe pielea goală atunci când se poartă un kimono (jubanul se așează deasupra). Cele mai multe femei din ziua de azi poartă chiloți, chiar dacă în mod tradițional era descurajată purtarea.

Sub brațele kimonoului masculin nu există fante. Atunci când un kimono este prea mare, este ușor de reparat.

Acesta are rolul de a permite circulația aerului.  Deoarece obis (centurile) femeilor se poartă mai sus pe talie decât cele ale bărbaților, acestea au nevoie de o fantă pentru a permite o mai mare mișcare a brațelor.

Există o linie directoare care se aplică atât la Yukata(un tip de îmbrăcăminte similar), cât și la Kimono, indiferent de variante. Secțiunea stângă trebuie purtată peste cea dreaptă!

În mod tradițional, cei plecați sunt îmbrăcați în kimono cu dreapta peste stânga, astfel încât îmbrăcarea lor în sens invers este considerată extrem de nepoliticoasă în societatea japoneză.

Prin urmare, înainte de a ieși din casă, asigură-te că inspectezi modul în care ești îmbrăcată în Yukata sau Kimono. Atunci când purtați un Yukata, legarea unui obi sau a unei eșarfe este floare la ureche. Purtați Yukata peste lenjeria de corp.

Pentru a începe, așezați secțiunea dreaptă pe șoldul drept și apoi pe cel stâng. Continuați prin a înconjura secțiunea dreaptă cu bucata stângă. Trebuie să înfășurăm eșarfa în jurul corpului de două-trei ori în timp ce ținem Yukata închisă. Faceți un arc cu eșarfa, legând-o la mijloc.

Verifică preț Kimonouri – diverse modele AICI!

Care este motivul pentru care kimonourile costă cam mult?

Constatăm că până și un Kimono simplu este scump, deoarece nu poate fi produs în masă în mod eficient. Toate cusăturile, cu excepția câtorva cusături, finisaje și accesorii nu pot fi realizate cu o mașină din cauza structurii hainei: sunt cusute manual.

Este, de asemenea, din cauza materialului din care este confecționat kimono-ul.  Variantele de mătase, cum ar fi chirimenul, brocartul de mătase, mătasea, inul, cânepa și țesăturile de satin sunt materiale convenționale pentru Kimono și Obi .

Poliesterul, bumbacul, satinul de bumbac, raionul și diversele texturi sintetice sunt accesibile pe scară largă pentru kimonourile contemporane, care sunt mai accesibile și mai ușor de întreținut. Sunt, de asemenea, confortabile.

Concluzia

Cu excepția cazului în care încercați să intrați într-un kimono de tip ancestral cu 12 straturi, atunci vă veți simți confortabil indiferent de ce alegeți. Opțiunile sunt numeroase, dar țineți cont de faptul că acestea sunt la un preț mai ridicat, indiferent cât de informale sunt.

Verifică preț Kimonouri – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci Pixie

27 tipuri de peruci Pixie

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci pixie disponibile pentru femei. Puteți găsi diferite tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau sintetic, precum și

Citește mai mult »
Casmir vara

Pot purta cașmir vara?

Cașmirul este un material versatil, natural, moale și rezistent. Deși este purtat în mod tradițional în lunile reci de iarnă, cașmirul funcționează bine și ca

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care