Fii la modă! Cum să porți 7 articole vestimentare esențiale

Fii la modă!

Oamenii pot judeca faptul de a fi la modă și în trend ca fiind ceva superficial și materialist, dar adevărul este foarte diferit. Moda este un mod de exprimare. Este felul în care arătăm lumii cine suntem și cum ne exprimăm.

Moda este, de asemenea, o formă de protecție. După cum a spus odată legendarul fotograf de modă Bill Cunningham: moda este armura care ne ajută să supraviețuim vieții de zi cu zi.

A purta haine care te avantajează îți dă încredere. Îți permite să pășești cu îndrăzneală în lume și să te simți puternic.

Pentru unii oameni, moda este ușoară. Acestia au un simț instinctiv al stilului care îi ajută să navigheze în lumea modei în continuă schimbare. Pentru alții, moda și stilul pot părea complicate și înșelătoare. Dacă te încadrezi în ultimul grup, atunci te afli în locul potrivit.

Acest articol vă va ajuta să înțelegeți ce este moda și cum să preluați controlul asupra ei. Vă va oferi sfaturi și consiliere pentru a crea o garderobă mai la modă și pentru a rămâne la curent cu tendințele modei.

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

Ce face ca o persoană să fie la modă?

Primul lucru pe care trebuie să-l știți despre modă este că nu reprezintă același lucru cu stilul. Designerul Yves Saint Laurent a spus-o perfect când a remarcat: „Moda trece, stilul este etern”.

Stilul este lookul personal și simțul estetic. În lumea modei, stilul se referă în general și pe scurt la stilul personal. Unii oameni sunt mai stilați decât alții, deoarece au o mai bună înțelegere despre ceea ce li se potrivește lor și corpului lor.

Stilul tău personal se poate schimba în timp, dar este, în general, o schimbare mai degrabă graduală, treptată decât schimbările pe care le vedem în modă.

O persoană cu un simț al stilului este, în general, capabilă să facă moda să funcționeze pentru ei. Ei pot alege articole care se potrivesc stilului lor personal și care le avantajează corpul. Stilul este o abilitate, în acest sens.

Moda este mai trecătoare și mai socială. De obicei, moda se referă la tendințele zilei. Este adesea un amalgam al celor mai iubite și răspândite stiluri din acea vreme.

Industria modei se bazează pe faptul că moda se schimbă. Magazinele, designerii și revistele vând pentru că promovează cel mai bun lucru care urmează.

Oamenii la modă se mențin bine informați cu privire la cele mai recente tendințe și design-uri. În esență, moda vinde, în timp ce stilul cumpără.

Acolo unde stilul este un principiu călăuzitor personal, moda este un ghid cultural sau social. Oamenii la modă poartă haine care sunt populare sau în tendințe la momentul respectiv. Alegerile lor sunt informate de convenții populare, influenceri și experți.

Dacă vrei să fii o persoană la modă, trebuie mai întâi să-ți perfecționezi abilitățile legate de stil. Odată ce ai obținut elementele de bază ale stilului, îți poți aplica cunoștințele la moda zilei.

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

Găsirea stilului tău personal

Dezvoltarea înțelegerii proprii a stilului și apoi a stilului tău personal necesită timp. Ca orice abilitate, aceasta trebuie exersată din nou și din nou.

Pentru majoritatea oamenilor, cel mai mare obstacol este să știe de unde să înceapă. Lumea modei poate fi incredibil de copleșitoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai petrecut cea mai mare parte a vieții fără să te gândești la ceea ce porți.

Din fericire, nu trebuie să faci totul și să-ți schimbi garderoba chiar de la început. La început vrei să te concentrezi pe observație, imitație și explorare.

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

Observația

Înainte de a începe să te gândești la propriul tău stil personal și la ceea ce ți-ar putea sta bine, concentrează-te asupra oamenilor din jurul tău.

A acorda atenție și a observa stilul și moda te va ajuta foarte mult.

Pentru a dezvolta această abilitate, trebuie să acordați o atenție deosebită hainelor pe care le poartă oamenii.

Când sunteți în oraș, uitați-vă la culorile pe care le poartă oamenii, cum folosesc accesoriile, ce fel de croiuri avantajează diferite tipuri de corp, ce pantofi asortează cu ținuta lor.

Încearcă să nu sperii oamenii sau să te porți ciudat în privința asta. Nu priviți insistent oamenii din metrou și nu-i urmăriți insistent pentru a le verifica ținutele. În schimb, încercați să faceți o notiță mentală pentru a vedea ce li se potrivește oamenilor.

Acordați o atenție deosebită persoanelor care se îmbracă bine sau au un stil care vă place. Dacă este vorba despre o colegă sau o prietenă pe care le vedeți mai regulat, încearcați să identificați piesele de bază pe care acestea le poartă frecvent.

Odată ce ați reușit să identificați stilurile și hainele care vă plac, începeți să vă gândiți la ce vă atrage atenția și de ce.

A te întreba de ce îți place o ținută te va forța să te gândești la detaliile pe care le poți aduce în stilul tău propriu.

De exemplu, s-ar putea să te simți atrasă de o anumită paletă de culori sau poate de liniile simple ale anumitor ținute.

Faceți o notiță mentală sau în scris a acestora. Când vine momentul să vă realizați propria garderobă, lista lucrurilor care îți plac va fi neprețuită pentru tine.

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

Imitaţia

Se spune că cea mai înaltă formă de lingușire este imitația, așa că trebuie să devii bun la imitarea oamenilor!

Nu-i asculta pe cârcotașii care vor spune că doar copiați ținutele oamenilor.

La sfârșitul zilei, acesta este felul în care oamenii învață.

Dacă vezi un look care îți place, ține cont de diferitele piese. Încearcă să reproduci lookul folosind articole din garderoba ta. Gândiți-vă la culorile care au fost folosite, la linii și croiuri și la orice model.

Când purtați o ținută, asigurați-vă că gândiți critic. Identificați ce vă place la ea și ceea ce vă place mai puțin.

S-ar putea să descoperi că lucrurile care ți-au plăcut inițial la ținută sunt lucrurile pe care le urăști atunci când porți ținuta. Asta e bine. Culorile, croiurile, modelele, țesăturile și accesoriile (cum ar fi pălăriile) arată diferit pe fiecare persoană în parte.

Principalul lucru este să repetați în continuare acest exercițiu. Fiți critici, dar buni cu voi atunci când imitați ținute și stiluri. Știu că poate fi dezamăgitor când îți place mult o ținută care pur și simplu nu funcționează conform așteptărilor la tine.

Încercați să păstrați în minte ideea că există o ținută perfectă care așteaptă să fie găsită. Imitația vă ajută să vă dezvoltați simțul stilului pe două niveluri.

În primul rând, vă perfecționează ochiul critic, orientat spre detalii. Concentrarea pe replicare te face să acorzi o atenție deosebită ținutei și hainelor pe care le ai tu.

Vă încurajează să vă concentrați atenția pe detalii precum croială, formă și culoare. Aceștia sunt termeni cheie de care aveți nevoie pentru a reuși în lumea modei.

Imitația acționează și ca un exercițiu de potrivire. Dacă nu știi ce este o croială peplum, nu contează dacă poți asorta piesele după ochi.

Al doilea beneficiu al exercițiului de imitație este că vă permite să vă restrângeți lookul personal. Încercând diferite variante vestimentare în acest mod structurat vă permite să explorați lucruri care ar putea fi în afara zonei dvs. de confort.

Este un pic similar cu a merge pe bicicletă folosind roțile ajutătoare, înainte de a nu mai avea nevoie de acestea pentru sprijin. Ai sistemul de sprijin instalat pentru a te menține pe drumul cel bun. Atunci când imiți look-uri și ținute, nu e nevoie să-ți faci griji că trebuie să alegi imediat pentru tine.

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

Explorarea

Odată ce v-ați dat seama cum să identificați detaliile și ați eliminat câteva alegeri de stil, este timpul să vă dezlănțuiți!

Fiecare persoană interesată de modă (fashionista) care există va putea să vă ofere povești după povești despre alegeri de modă slabe din faza lor experimentală.

Este ceva prin care trecem cu toții și ieșim câștigați. Nu vei ști dacă stilul tău se bazează pe culori luminoase și croieli îndrăznețe sau pe tonuri neutre și linii simple până nu încerci.

Nu trebuie să cheltuiți sute de dolari pe haine pe care nu le veți purta din nou. În faza experimentală, doriți să găsiți o modalitate de a încerca înainte de a cumpăra.

Acest lucru ar putea însemna să petreci mai mult decât în ​​mod normal în cabinele de probă, pentru a vă antrena simțul pentru un look potrivit. Sfatul nostru este să alegi ceva diferit de fiecare dată când mergi la cumpărături. Încearcă hainele, stai cu ele pentru o clipă și privește-le cu un ochi critic.

De asemenea, puteți împrumuta haine de la prietenele tale care au o înclinație pentru modă. Acest lucru funcționează bine dacă vă place stilul lor în general. Să probezi unele dintre piesele lor de îmbrăcăminte reprezintă un mod ieftin de a explora diferite look-uri.

În unele locuri este posibil să puteți profita de serviciul de închiriere a diferitelor haine. Locurile de închiriat vă permit să împrumutați piese sau ținute contra cost.

Aceasta este o modalitate excelentă de a încerca look-uri, culori și stiluri noi fără angajament. De asemenea, înseamnă că poți să aduci piesa acasă și să încerci să o asortezi cu articole din garderoba ta.

Cheia unei explorări de succes este să fii curajoasă. Provocați-vă să încercați lucruri noi de fiecare dată când mergeți la cumpărături.

Provocarea poate însemna o culoare nouă, un model nou sau un magazin nou. Va fi enervant și dificil la început, dar poți găsi câteva piese minunate care te fac să te simți grozav.

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

Perfecționați-vă stilul

Odată ce ai o idee mai bună despre ceea ce-ți place și ce nu-ți place, precum și despre ceea ce ți se pare că arată bine pe tine și ce nu, poți începe să-ți perfecționezi stilul.

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut este să-ți faci notițe și să alegi eșantioane într-un panou de inspirație (moodboard) cu lucrurile care îți plac. Notează culorile care îți plac, piese de îmbrăcăminte de bază și alte lucruri care se potrivesc cu vibe-ul tău sau care pur și simplu strigă „asta sunt eu”.

Acest panou vă va fi de ajutor atunci când vine vorba de alegerea hainelor noi. Dacă respectivul articol de îmbrăcăminte nu se potrivește cu detaliile notate sau existente pe panoul vostru, gândiți-vă de două ori.

Puteți face un panou de inspirație clasic, cu lipici și hârtie dacă doriți sau îl puteți realiza digital. Site-urile web precum Pinterest vă permit să adăugați în mod constant pe panou atunci când găsiți haine care vă plac.

În mod similar, puteți folosi bookmark tag de pe Instagram pentru a urmări ținutele pe care le iubiți.

Un alt lucru pe care ați putea dori să îl luați în considerare sunt elementele dvs. de semnătură. Ar putea fi o culoare, un imprimeu, un accesoriu sau de fapt orice altceva. Cheia este că acel element îți accentuează personalitatea și stilul.

Gândiți-vă la personalitățile iconice ale modei, Marylin Monroe avea părul blond, Audrey Hepburn avea mica ei rochiță neagră, Harry Styles este recunoscut pentru stilul androgin, Lizzo folosește culori strălucitoare și body-uri.

Trebuie să-ți găsești rochia neagră potrivită sau un body strălucitor. Când ai piesa sau look ul tău semnătură, individualizat, care te definește pe tine, doar al tău, îți va fi mult mai ușor să construiești ținute.

De exemplu, dacă ochelarii de soare sunt elementul tău definitoriu, știi că poți începe să creezi un look începând cu ochelarii de soare și apoi să continui să construiești.

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

Cele mai bune 5 sfaturi ale noastre pentru a fi mai la modă

Odată ce ți-ai stabilit stilul personal, este timpul să începi să te uiți la modă. După cum am menționat, moda vine și pleacă. A fi la modă înseamnă a adapta aceste tendințe ale modei la stilul tău personal. Înseamnă, de asemenea, să recunoști atunci când o modă nu ți se potrivește și nu este pentru tine.

În această secțiune, vă vom prezenta cele mai bune 5 sfaturi pentru a fi mai la modă.

Acestea sunt sfaturi și trucuri generale pe care le puteți folosi indiferent de ceea ce este la modă. Dacă le poți stăpâni, vei arăta și te vei simți minunat pe tot parcursul anului.

1. Asigurați-vă că hainele dvs. vi se potrivesc corect (au mărimea potrivită pentru tine)

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii este să poarte haine care nu au mărimea potrivită și drept urmare nu li se potrivesc corect pe corp.

Uneori acest lucru se întâmplă din cauza unei lipse generale de cunoștințe despre felul în care hainele ar trebui să se potrivească pe corp.

Alteori oamenii se îmbracă în haine prea largi pentru a ascunde diferite imperfecțiuni sau din comoditate.

Adevărul este că, odată ce purtați haine potrivite corect, nu veți dori să vă întoarceți la ceea ce a fost înainte. O ținută de mărimea potrivită te face să te simți confortabil și încrezător.

Marea întrebare este „cum ar trebui să se potrivească hainele corect?”

Mai jos este un tabel care vă prezintă cea mai bună potrivire pentru diferite articole de îmbrăcăminte. Este important să rețineți că unele stiluri și croieli vor fi împotriva acestor linii directoare generale.

Articol vestimentar

Bărbați

Femei

 

 

Tricouri

(T-Shirts)

 

Gulerele ar trebui să stea la baza gâtului. Nu ar trebui să vedeți clavicule sau piept.

 

Cusăturile de-a lungul umerilor ar trebui să se termine exact acolo unde brațul se întâlnește cu umărul.

 

Mânecile ar trebui să se termine la mijlocul bicepsului, nu la cot.

 

În jurul pieptului și al corpului, vrei puțin spațiu pentru respirație.

 

Dacă poți vedea fiecare denivelare a corpului, atunci este prea strâmt.

 

Lungimea tivului (a tricoului) ar trebui să fie până la jumătatea distanței protecției de fermoar.

 

Mai jos de atât va ieși din hanorace sau jachete purtate în straturi.

Mai sus decât mijlocul  fermoarului și se va ridica.

 

Gulerele ar trebui să stea la baza gâtului. Nu ar trebui să vedeți clavicule sau piept.

 

Cusăturile de-a lungul umerilor ar trebui să se termine exact acolo unde brațul se întâlnește cu umărul.

 

Mânecile ar trebui să se termine la mijlocul bicepsului, nu la cot.

 

În jurul pieptului și al corpului, vrei puțin spațiu pentru respirație.

 

Dacă poți vedea fiecare denivelare a corpului, atunci este prea strâmt. Asigurați-vă că verificați talia și bustul pentru a nu fi prea strâmt.

 

Din nou, vrei puțin spațiu, astfel încât conturul sutienului tău să nu poată fi văzut.

 

Lungimea tivului (a tricoului) ar trebui să fie până la jumătatea distanței protecției de fermoar.

 

Mai jos de atât va ieși din hanorace sau jachete purtate în straturi.

Mai sus decât mijlocul  fermoarului și se va ridica.

 

 

 

Bluze/Cămăși

 

Cu nasturele de sus închis, ar trebui să puteți introduce două degete în interiorul gulerului.

 

Nu ar trebui să ciupească/să strângă gâtul sau să fie largă la gât. Cusăturile umerilor trebuie să se așeze plat pe umăr.

 

Ele ar trebui să termine exact acolo unde brațul se întâlnește cu umărul.

 

Manșetele trebuie să se așeze la îmbinarea dintre încheietura mâinii și mână.

 

Mâneca în sine nu ar trebui să se umfle/onduleze ca o cămașă de pirat.

 

Mâneca ar trebui să cadă drept aproape de braț, dar să nu fie strâmtă pe braț.

 

Corpul cămășii trebuie să stea aproape de corp, cu puțin spațiu pentru respirație.

 

Dacă vă puteți vedea forma mușchilor sau a corpului, atunci cămașa este prea strâmtă.

 

 

Dacă nu cade pe lângă corp sau se ondulează sau bluzează când o bagi în pantaloni, atunci este prea mare.

Gulerele trebuie să se sprijine pe baza gâtului în spate.

 

Decolteul ar trebui să cadă lin la primul nasture.

 

Cusăturile umerilor trebuie să se așeze plat pe umăr.

 

Ele ar trebui să termine exact acolo unde brațul se întâlnește cu umărul.

 

Manșetele trebuie să se așeze la îmbinarea dintre încheietura mâinii și mână. Mâneca în sine nu ar trebui să se umfle/onduleze ca o cămașă de pirat.

 

Mâneca ar trebui să cadă drept aproape de braț, dar să nu fie strâmtă pe braț.

 

Nasturii tăi nu ar trebui să permită materialului să se deschidă la bust sau să tragă când sunt încheiați.

 

Corpul cămășii trebuie să stea aproape de corp, cu puțin spațiu pentru respirație.

 

Asigurați-vă că se potrivește bine în toate zonele corpului, inclusiv pe talie, bust și burtă.

 

Evitați mânecile sau manșetele umflate/ondulate.

Dacă se bluzează atunci când o bagi în pantaloni, atunci este prea mare.

 

 

Blugi

(Jeans)

 

Este important să rețineți că există o mulțime de croiuri diferite de blugi.

 

Unele dintre aceste reguli de potrivire nu se vor aplica anumitor croiuri.

 

În talie, blugii ar trebui să se potrivească confortabil fără curea.

 

Ar trebui să puteți introduce un deget sau două între corp și linia taliei.

 

În jurul fundului ar trebui să simțiți blugii, dar să nu fiți restricționați de ei.

 

Ar trebui să puteți să vă ridicați picioarele și să vă aplecati fără să simțiți că sunt pe cale să se rupă.

 

Nu ar trebui să aveți material în plus care atârnă în jurul fundului. Dacă puteți prinde materialul în mână, blugii sunt prea mari.

 

Pentru a verifica potrivirea din jurul coapselor și gambelor, trebuie să apucați blugii vertical de cusătură.

 

Ar trebui să puteți apuca aproximativ jumătate de centimetru de material.

 

Când vine vorba de lungime, trebuie să acordați atenție lungimii blugilor, unde aceștia se pliază sau îndoaie la nivelul pantofilor.

Această zonă reprezintă locul în care materialul se se pliază și se așează pe pantofi.

 

La blugi, plierea este locul unde tivul se sprijină pe pantofi.

 

O pliere completă este locul în care tivul se așează deasupra pantofului, creând o cută/pliu mare.

 

Se creează o pliere ușoară atunci când tivul se sprijină ușor pe pantof.

 

Orice dimensiune a pliului de deasupra pantofului între o pliere ușoară și o pliere completă este acceptabil.

Blugii pentru femei tind să aibă o potrivire mai strâmtă, dar ca și în cazul blugilor pentru bărbați, croiurile diferite vor atenua sau încălca aceste reguli.

 

Linia taliei trebuie să fie confortabilă, dar potrivită pe corp.

 

Ar trebui să puteți introduce unul sau două degete între corp și linia taliei.

 

La spate, blugii ar trebui să fie potriviți pe fund, dar să nu fie atât de strâmți încât să se vadă liniile lenjeriei.

 

În față, doriți să vă asigurați că nu blugii nu fac cute.

 

Dacă partea din față a materialului face cute în sus, atunci blugii sunt prea strâmți.

 

Dacă cutele se lasă în jos, atunci blugii sunt prea mari.

 

În mod similar, buzunarele din față nu ar trebui să stea larg deschise sau să se lase. Cusătura dintre picioare ar trebui să ajungă până la partea de sus a coapsei.

 

Nu ar trebui să fie strâmtă între picioare, dar nici nu ar trebui să se lase prea jos.

 

De-a lungul piciorului, cusăturile trebuie să fie plate și paralele cu piciorul.

 

Vreți să evitați blugii al căror material se bluzează sau este în plus la articulații.

 

Lungimea cracului pantalonului va depinde de croială.

 

Blugii cu lungimea până la gleznă ar trebui să-ți ajungă până la mijlocul gleznei, blugii decupați (cropped) ar trebui să ajungă până la jumătatea gambei, iar blugii lungi (full-length) ar trebui să vă atingă pantoful cu un pliu mic.

 

 

Pantalonii de costum eleganți

 

În talie, pantalonii ar trebui să rămână în poziție fără centură.

 

Ar trebui să puteți introduce două degete între corp și linia taliei.

 

Pe fund nu ar trebui să aveți material în plus, dar nici nu ar trebui să vedeți contururi sau urmele lenjeriei intime.

 

Partea din față a pantalonilor nu ar trebui să vă dezvăluie zonele intime!

 

Păstrați potrivirea pantalonilor într-o formă frumoasă și lejeră.

 

De-a lungul piciorului, ar trebui să puteți prinde o jumătate de centimetru de material de-a lungul cusăturii.

 

Zonele cheie de verificat sunt coapsele și gambele.

 

Când vine vorba de modelul pantalonilor (croială), bărbații slabi sau obișnuiți ar trebui să ia în considerare un pantalon cu croială conică.

 

Bărbații cu o constituție mai robustă ar trebui să opteze pentru un pantalon cu croială dreaptă.

 

Tivul pantalonilor ar trebui să atingă ușor pantofii, creând o cută ușoară/pliu ușor deasupra.

În talie, pantalonii ar trebui să rămână în poziție fără centură.

 

Ar trebui să puteți introduce două degete între corp și linia taliei.

Pe fund este nevoie de o potrivire comodă.

 

Nu vreți să vă arătați formele prea insistent, dar nici nu vreți ca pantalonii să fie prea largi.

 

Partea din față a pantalonilor nu trebuie să se strângă, să se încrețească sau să aibă cute atunci când stați în picioare.

 

Nici nu ar trebui să fie atât de lejeră încât să stea lăsată. Pe picior, ar trebui să faci testul de prindere a cusăturii laterale.

 

Prindeți aproximativ jumătate de centimetru de material la cusăturile laterale.

 

Când vine vorba de tiv, depinde de model.

 

Pantalonii decupați (cropped) ar trebui să aibă lungimea până la jumătatea gambei, iar pantalonii cu lungimea până la gleznă ar trebui să atingă mijlocul gleznei, în timp ce pantalonii de lungime completă (full-length) ar trebui să vă atingă ușor pantofii și să creeze o cută ușoară/pliu ușor deasupra.

 

 

 

Fuste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deoarece fustele nu sunt o alegere populară în rândul bărbaților, nu există reguli specifice pentru potrivirea pe corp a acestor articole de îmbrăcăminte la bărbați.

 

Cu toate acestea, dacă vă place să purtați o fustă, urmați instrucțiunile din coloana următoare.

 

Talia trebuie să fie confortabilă, dar sigură fără centură.

 

Ar trebui să poți introduce două degete între corp și linia taliei.

 

La șolduri, cea mai lată parte a corpului, ar trebui să puteți prinde o jumătate de centimetru de material.

 

Acest lucru vă va oferi spațiu pentru a vă mișca, a vă apleca și a vă așeza și sta jos cu grație.

 

Orice crăpături ale fustei ar trebui să atârne închise atunci când stați în picioare.

 

Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că unele fuste pot fi proiectate special pentru a permite crăpăturii să stea deschisă, în funcție de croială.

 

Crăpăturile laterale verticale ar trebui să atârne paralel cu picioarele și perpendicular pe podea.

 

Tivurile care sunt drepte și simetrice ar trebui să fie paralele cu podeaua de jur împrejur.

 

Aceasta înseamnă că nu ar trebui să aveți o zonă din tiv mai sus decât alta.

 

Lungimea fustei depinde de preferințele voastre și de ocazie.

 

În general, lungimea fustei deasupra sau sub genunchi arată bine.

 

Dacă vreți ca fusta să fie mai lungă, alege o lungime până la jumătatea gambei sau până la gleznă.

 

Fustele mai scurte, mini, ar trebui să aibă o lungime confortabilă, care să nu vă expună lenjeria.

 

 

Pulovere

 

 

La fel precum la cămăși și tricouri, cusăturile de la umeri ar trebui să fie plasate pe umăr.

 

Cusătura ar trebui să fie plasată acolo unde umărul și brațul se întâlnesc.

 

Puloverele au o gamă largă de modele de guler. Ca regulă, gulerul trebuie să stea la baza gâtului la spate.

 

Puloverul trebuie să se potrivească perfect, fără a dezvălui cusăturile și liniile cămășii tale.

 

Nu vrei ca puloverul tău să se bluzeze nicăieri.

 

Mânecile ar trebui să se termine la baza degetului mare, cu excepția cazului în care porți o cămașă dedesubt.

 

În acest caz, se recomandă ca mânecile să se termine cu aproximativ un centimentru și jumătate deasupra degetului mare.

 

În ceea ce privește lungimea, puloverul trebuie să aibă lungimea până chiar sub linia taliei pantalonilor.

La fel precum la cămăși și tricouri, cusăturile de la umeri ar trebui să fie plasate pe umăr.

 

Cusătura ar trebui să fie plasată acolo unde umărul și brațul se întâlnesc. Potrivirea gulerului va depinde de modelul gulerului.

 

În general, gulerul trebuie să stea la baza gâtului.

 

Corpul puloverului ar trebui să fie lejer, să urmeze linia corpului vostru.

 

Nu ar trebui să fie strâmt pe bust, șolduri sau burtă. Mânecile ar trebui să aibă lungimea până la baza degetului mare.

 

Dacă purtați o cămașă sub pulover, atunci mâneca ar trebui să se termine cu aproximativ un centimetru și jumătate deasupra bazei degetului mare.

 

Tivul puloverului ar trebui să fie chiar sub linia  taliei pantalonilor sau fustei.

 

 

 

 

Sacouri

 

 

Un sacou atârnă de umeri, așa că este important să se potrivească corect.

 

La fel ca și alte articole de îmbrăcăminte, cusăturile de la umăr ale sacoului ar trebui să se așeze plat pe umăr.

 

Capătul cusăturii ar trebui să se oprească exact unde umărul se întâlnește cu brațul.

 

Gulerul trebuie să se potrivească la baza gâtului fără să se ruleze.

 

Nasturele de sus al sacoului ar trebui să fie plasat între 1 și 3 degete lățime mai sus de buric.

 

Depinde de cât de lung este trunchiul tău. Dacă nasturele este prea sus, acesta va ajunge să se înghesuie sub piept.

 

Apropo de piept, sacoul ar trebui să stea întins și plat la nivelul pieptului.

 

Aceasta pentru că doriți să evitați golurile sau cutele/pliurile de pe piept.

 

Lungimea sacoului ar trebui să fie între cele două articulații ale degetului mare.

 

Ar trebui să vă acopere cea mai mare parte a fundului și a zonei dintre picioare, fără a ajunge la vârful degetelor.

 

Unele sacouri sunt mai scurte decât altele, în funcție de model. Sacourile mai scurte ar trebui să aibă lungimea între linia taliei și baza degetului mare.

 

Mânecile sacoului ar trebui să arate din manșeta cămășii pe care o porți. În mod ideal, doriți să vedeți aproximativ între un centimetru și un centimetru jumătate din manșeta cămășii.

 

Când vă probați sacoul, urmăriți ca mâneca să aibă lungimea până la punctul în care mâna se îndoaie la încheietura mâinii.

Un sacou atârnă de umeri, așa că este important să se potrivească corect.

 

La fel ca și alte articole de îmbrăcăminte, cusăturile de la umăr ale sacoului ar trebui să se așeze plat pe umăr.

 

Capătul cusăturii ar trebui să se oprească exact unde umărul se întâlnește cu brațul.

 

Gulerul trebuie să se potrivească la baza gâtului. Nu ar trebui să se ruleze sau să se deschidă. Închiderea nasturilor sacoului este opțională.

 

Dacă intenționați să închideți nasturii, asigurați-vă că nasturii nu trag sau încrețesc materialul atunci când sacoul are nasturii închiși.

 

Reverele trebuie să stea plate pe piept, fără a se caște/deschidă spre exterior.

 

Restul sacoului ar trebui să se potrivească pe corp fără a face cute și denivelări.

 

Dacă sacoul este făcut de comandă, ar trebui să se închidă între bust și talie.

 

Mânecile ar trebui să se termine la îndoirea încheieturii mâinii. Acest lucru va permite mânecii bluzei sau cămășii să iasă din sacou și să fie vizibilă.

 

Tivul ar trebui să aibă lungimea până la aproximativ 80% din distanța până la fund. Ar trebui să fie drept de jur împrejur și paralel cu podeaua.

 

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

2. Investește într-o garderobă capsulă (esențială, compactă) de bază cu articole care pot fi asortate împreună (Garderobă capsulă – capsule collection) și diferite țesături (staples)

Termenul de garderobă capsulă a apărut pentru prima dată în anii 1940. Este folosit în zilele noastre pentru a se referi la o mică colecție de haine care se pot schimba între ele și pot fi asortate împreună.

Ideea este că poți maximiza numărul de ținute pe care le poți purta, păstrând în același timp o dimensiune redusă a garderobei.

Garderobele capsulă conțin de obicei câteva articole de bază care pot fi purtate cu stil sau accesorizate pentru a crea o mulțime de look-uri diferite.

Aceste articole pot fi asortate cu elemente de modă pentru a crea ținute de actualitate. Aceasta este frumusețea garderobelor capsulă, sunt versatile și reutilizabile.

Câteva articole pe care să le incluzi în garderoba ta capsulă ar putea fi:

Inițial popularizată de Coco Chanel, micuța rochie neagră este o rochie cu croială simplă, cu lungimea până la genunchi sau mai lungă.

Astfel de rochii pot fi purtate la aproape orice ocazie.

Pot fi îmbrăcate pentru un cocktail sau pentru o ieșire seara cu niște tocuri și bijuterii.

Alternativ, pot fi asortate cu un sacou, blazer, cardigan sau pentru o ocazie mai formală.

Având o asemenea rochie în garderoba ta capsulă, îți creează atât de multe oportunități de a te adapta la tendințele modei. O poți purta cu aproape orice este la modă.

Verifică preț Rochii negre scurte (Little Black Dress) AICI!

Un sacou/blazer simplu și elegant este o necesitate pentru garderoba ta capsulă. Au trecut vremurile în care sacourile erau purtate doar în sala de consiliu.

Sacourile sunt ideale pentru o gamă largă de ținute și ocazii.

Împreună cu blugi, puteți crea un look casual elegant, ideal pentru întâlniri la brunch, ieșiri seara, la birou sau pur și simplu în ținutele de zi cu zi.

Alegerea unui sacou care este inspirat de moda actuală este o modalitate foarte ușoară de a arăta de parcă ești la curent cu tendințele modei.

Este, de asemenea, o modalitate ieftină de a vă menține garderoba capsulă (compactă) la zi.

Verifică preț Sacouri pentru femei și bărbați AICI!

Blugii sunt un element de bază în garderoba noastră de peste 50 de ani. Croiala, modelul și elementele decorative s-au schimbat de-a lungul deceniilor, dar fiabilitatea și versatilitatea blugilor nu s-au schimbat.

Fiți siguri că garderoba voastră capsulă (esențială, compactă) conține o pereche de blugi la modă. În acest moment, blugii skinny încercați și de încredere fac loc unor croiuri mai lejere, mai largi. Nu vă fie teamă să ieșiți din zona de confort și să încercați aceste noi tendințe.

Verifică preț Blugi pentru femei și bărbați AICI!

Este minunat să ai culoare în garderoba ta, dar culorile se schimbă în funcție de sezon și de tendințele modei.

Pentru garderoba ta capsulă (esențială, compactă), care ar trebui să fie alcătuită din articole care pot fi combinate și asortate, sunt de preferat culorile neutre.

Când vorbim despre culori neutre, ne referim la culori care au o cantitate limitată de culoare în compoziția lor.

Negru, alb, gri, bej, maro și bleumarin sunt considerate culori neutre, deoarece nu sunt foarte saturate de subtonuri colorate.

Lucrul grozav despre culorile neutre este faptul că le puteți asorta cu aproape orice altă culoare sau imprimeu.

Având aceste culori neutre în garderoba dvs. vă permite să vă adaptați cu ușurință la tendințele care apar.

În mod ideal, doriți articole de îmbrăcăminte care pot fi combinate și asortate, ele având culori neutre. Alegeri bune includ tricouri, cămăși, pulovere sau pantofi.

Verifică preț Articole vestimentare în culori neutre AICI!

3. Învață să echilibrezi proporțiile

Corpurile noastre au forme și dimensiuni diferite, dar toate sunt la fel de frumoase.

Cheia pentru a fi la modă și stilată nu este să-ți schimbi forma corpului prin diete sau suplimente care țin de capriciu.

Nu, cel mai bun mod de a arăta bine este să-ți echilibrezi proporțiile.

Trebuie să începi prin a-ți împărți corpul în trei părți atunci când îți alegi ținutele. În mod ideal, ar trebui să aveți un raport de o treime la două treimi 1/3 – 2/3.

Un asemenea raport ar putea fi reprezentat de un top și pantaloni care ți-ar oferi o treime (1/3) în partea de sus, a bluzei, și două treimi (2/3) în partea de jos, a pantalonilor. Ar putea fi și o rochie care îți oferă două treimi (2/3) de la talie în sus și o treime (1/3) în partea de jos.

Trebuie să fii foarte atentă la cât de lungi sunt cămășile și bluzele tale în comparație cu corpul tău. Acest lucru se datorează faptului că puteți ajunge foarte ușor să vă împărțiți corpul în jumătate. Acest lucru nu pare deosebit de măgulitor pentru nimeni.

Înainte de a alege hainele, trebuie să-ți stabilești propriile proporții ale corpului. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stabilești unde se află linia ta mediană.

Măsurați-vă de la vârful capului până la pământ. Odată ce ai această cifră, împarte-o în două și găsește acel punct pe corpul tău.

În mod ideal, punctul de mijloc ar trebui să se afle exact acolo unde trunchiul și picioarele tale se întâlnesc. Dacă ești suficient de norocos să ai un corp perfect proporționat, atunci îți va fi mult mai ușor să-ți potrivești hainele.

Dacă punctul de mijloc ser află mai sus sau mai jos de articulația șoldului, va trebui să fiți mai conștienți de modul în care purtați și asortați hainele. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să reglați fin echilibrarea proporțiilor.

Pentru a obține echilibrul corect, va trebui să-ți găsești linia taliei. Talia este cea mai îngustă parte a trunchiului tău. Dacă talia ta este mai jos de o lățime de mână sub bust, atunci ai talie scurtă.

Dacă talia ta este mai jos de două lățimi de mână sub bust, atunci ai talie joasă. Odată ce ați stabilit proporția taliei, puteți compensa purtând haine cu talie mai înaltă sau mai joasă pentru a compensa.

4. Amestecați modele de imprimeuri și texturi

Destul de des, oamenilor le este frică de modelele de imprimeuri și de texturile hainelor lor.

Este adevărat că obținerea echilibrului potrivit poate fi dificilă, dar, atunci când este făcută corect, amestecarea modelelor de imprimeuri și a texturilor poate crea niște ținute la modă minunat de îndrăznețe.

În primul rând, amintiți-vă că modelul imprimeurilor și textura nu sunt aceleași. Textura este creată de materialul hainelor și de modul în care acestea sunt țesute. Dantela, velurul și lâna creează haine cu o textură frumoasă.

Modelele de imprimeuri sunt aranjamentele de culori care se află pe țesătură. Modelele pot varia de la dungi simple până la imprimeuri multicolore complexe.

Ce modele sunt „la modă” depinde de anotimp și evident de modă. Fiind la curent cu tendințele modei, vă va ajuta să alegeți modelele de imprimeuri potrivite.

Când vine vorba de amestecarea modelelor de imprimeuri și a texturilor, cheia este să evitați ca acestea să se asorteze sau să se potrivească.

Dacă, de exemplu, aveți un model dens de imprimeuri în partea de sus, este de dorit un model de imprimeu mai mare, dar mai liniștit în partea de jos.

Același lucru este valabil și atunci când adăugați texturi. Țesăturile din dantelă sunt destul de pline și ocupate datorită cusăturilor complicate de pe dantelă.

Dacă purtați un top din dantelă, asortați-l cu pantaloni mai simpli ca textură, pentru a evita ca hainele voastre să arate prea încărcate.

Catifeaua reiată (velurul sau corduroy) are o textură simplă care se poate combina bine cu modele de imprimeu mai aglomerate, cum ar fi bulinele sau imprimeul animal (animal print).

Pentru a evita estomparea sau amestecarea modelelor de imprimeu și a texturilor, adăugați o pauză. Lucruri precum curele, eșarfele sau cămășile pot fi folosite pentru a sparge în două modele diferite de imprimeu sau texturi diferite.

Verifică preț Articole vestimentare – diverse imprimeuri și texturi AICI!

5. Nu vă speriați de culori

Hainele negre sunt atemporale, la modă și măgulitoare, dar nu sunt perfecte și nu este recomandat să purtați numai haine negre.

Culorile pot oferi cu adevărat garderobei dvs saltul decisiv de la monoton la fabulos.

Problema este că mulți oameni consideră dificilă alegerea și asortarea culorilor.

Există câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi pentru a aduce culoare în garderoba dvs. fără a arăta neplăcut.

  • Începeți cu nuanțe monocrom.

Pentru a vă ajuta să vă descurcați cu culorile, începeți cu o ținută monocromă. Toate articolele din ținută ar trebui să fie de aceeași culoare. Puteți folosi diferite nuanțe, dar culoarea ar trebui să fie aceeași.

Treceți la culorile primare.

Culorile primare sunt albastru, roșu și galben. Ele formează baza oricărei alte culori. Când creezi ținute cu aceste culori poți face cam orice. Ele funcționează bine individual, dar și asortate.

  • Culori analoge.

Următorul pas este să vă gândiți la paleta de culori și să alegeți culorile care se află una lângă alta. Acestea se numesc culori analoge și arată minunat asortate împreună.

  • Și în sfârșit, culori contrastante.

Pentru a stăpâni această abilitate, trebuie să te întorci la paleta de culori. De data aceasta, veți asorta o culoare cu culoarea sa opusă.

Ca în viață, contrariile se atrag când vine vorba de culori. Încercați câteva culori contrastante clasice, cum ar fi albastru și galben, sau roz și verde.

Concluzii

A fi la modă nu înseamnă a purta haine scumpe sau nume de designer. Este vorba despre a face alegeri vestimentare care accentuează și îți pun în lumină frumusețea și grația ta naturală.

În timp ce unii oameni pot avea un simț inerent al stilului și al modei, alții trebuie să muncească din greu pentru a-și perfecționa această abilitate.

Cel mai important lucru este să continui să exersezi. Încearcă să nu lași unele ținute nereușite sau proaste să te descurajeze. Toată lumea trece printr-o fază experimentală pe care o regretă. Și vă asigur că aceasta va trece!

Verifică preț Articole vestimentare la modă AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa: