Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului – ghid practic

Tanara isi masoara forma corpului

Toată lumea vrea să arate bine și să se simtă confortabil în hainele alese. Cunoaștem cu toții pe cineva căruia acest lucru îi vine pur și simplu natural. Dacă nu ești tu acela, atunci nu-ți face griji – lasă acest ghid să fie arma ta secretă.

Există multe trucuri pentru a arăta bine în hainele tale – cum ar fi să găsești culori care ți se potrivesc și să porți haine care să-ți complimenteze forma corpului. Astăzi o vom acoperi pe cea din urmă.

În acest articol, te vom învăța cum să te îmbraci într-un mod care să-ți evidențieze toate trăsăturile naturale și să facă părțile din corpul tău pe care nu le iubești să pară mai puțin evidente.

Există trei pași pentru a te îmbrăca cu succes potrivit formei corpului tău:

 1. Determinarea formei corpului tău
 2. Alegerea ținutelor tale
 3. Să înveți că încrederea este mai importantă decât orice ținută

Vom acoperi fiecare dintre aceste etape astăzi. Cu sfaturi și trucuri despre cum să te îmbraci pentru fiecare formă a corpului!

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Cum să determinați forma corpului

Prima etapă a învățării despre cum să te îmbraci potrivit formei corpului tău este să afli care este de fapt forma corpului tău. Corpul fiecăruia este diferit și nu ne vom încadra cu toții în categoriile pe care le-am prezentat mai jos. Cu toate acestea, ele reprezintă un bun punct de plecare atunci când vine vorba de găsirea stilului tău perfect.

Cele două modalități principale prin care vă puteți determina forma corpului sunt să vă măsurați corpul sau să-l evaluezi vizual.

Prin măsurare

Pentru un ghid detaliat despre cum să vă măsurați corpul pentru a vă găsi tipul de corp, consultați secțiunea următoare.

Toată lumea arată diferit. Uneori este greu să ne dăm seama ce formă a corpului avem doar privindu-l. Acest lucru este perfect normal și nu aveți de ce să vă fie rușine. Dacă te străduiești să-ți afli forma corpului, ai nevoie de un centimetru de croitorie.

Vizual

Unii oameni sunt destul de norocoși să aibă o formă a corpului foarte evidentă. Astfel că aceștia ar putea fi capabili să rezolve problema fără să fie nevoiți să-și măsoare corpul.

Pentru a face acest lucru, aruncați o privire la diagrama cu formele corpului de mai jos. Observați ce raport șold-umăr vă reprezintă cel mai mult. De asemenea, uită-te la forma șoldurilor și a taliei tale – se cufundă înăuntru și apoi ies în exterior sau șoldurile tale sunt drepte?

Unde să măsori

Cu mulți ani în urmă, dacă ai fi vrut să-ți descoperi tipul de corp prin măsurători, ar fi trebuit să faci destul de multe calcule complicate. Din fericire, cineva a creat cu amabilitate un calculator care calculează pentru tine.

Urmați instrucțiunile noastre pentru a obține măsurătorile, apoi folosiți acest site web pentru calcul. Odată ce vă cunoașteți forma corpului, putem trece la partea distractivă – alegerea ținutelor.

Umeri

Măsurați din cele mai largi părți ale umerilor noștri (de mai jos de sub locul unde umerii se unesc cu brațele). Aceasta este cea mai dificilă parte de măsurat pe cont propriu, deoarece va trebui să ții brațele drepte pe lângă corp. Poate fi necesar să ceri ajutorul cuiva.

Bust

Este necesar să vă măsurați bustul în partea sa cea mai înaltă. Dacă purtați sutien în fiecare zi, vă sugerăm să vă măsurați în timp ce purtați unul. Nu țineți centimetrul flexibil de croitorie prea strâns sau vă va afecta rezultatul.

Talie

Aruncă o privire la trunchiul tău în oglindă. Cea mai subțire parte a trunchiului este talia, este deasupra oaselor șoldului. Când măsurați această secțiune, nu ar trebui să inspirați sau să strângeți centimetrul de croitorie prea mult în jurul taliei. Dacă faci asta, forma corpului pe care o vei obține nu va reflecta cum arată corpul tău de fapt.

Șolduri

Veți dori să vă asigurați că nu purtați pantaloni sau fuste în timp ce faceți această măsurare. Măsurarea șoldului ar trebui să fie luată în jurul celei mai late părți a șoldurilor și să includă curba feselor.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Diferite forme ale corpului

După ce ați folosit calculatorul pentru forma corpului sau evaluarea vizuală, cu ochiul liber, acum ar trebui să știți ce formă a corpului aveți. Mai jos veți găsi puțin mai multe informații despre cele patru tipuri principale de corp tradițional.

Pară

Dacă ai un corp minunat în formă de pară, înseamnă că bustul și umerii tăi sunt mai înguste decât șoldurile. Se numește corp în formă de pară, deoarece perele sunt rotunde în partea de jos și se îngustează în partea de sus.

Cu un corp pară, șansele sunt să ai o linie a taliei de invidiat și brațe lungi și subțiri. Multe dintre sfaturile pe care le primiți astăzi se vor concentra pe accentuarea acestor caracteristici superbe.

Atletic

Dacă corpul tău are formă de banană, înseamnă că ai dimensiuni aproape egale ale umerilor, bustului și taliei.

Sfatul tău se va concentra pe construirea iluziei unei talii mai accentuate și pe evidențierea acelor umeri fermecători ai tăi.

Măr

Persoanele cu forma corpului măr au bustul mai mare decât restul corpului – o caracteristică pe care multora dintre noi ne-ar plăcea să o avem. Forma corpului măr este adesea numită și corp oval.

Sfaturile tale vor fi concepute în jurul adăugării de lungime corpului tău sau a unor ținute de top care scot în evidență forma bustului tău.

Clepsidră

Fetele cu forma corpului clepsidră vor avea șoldurile și umerii de dimensiuni egale, dar o talie mai mică. Bustul tău are cel mai probabil o dimensiune similară cu umerii tăi.

Sfatul dvs. va fi un pic mai concentrat, deoarece puteți evidenția oricare parte a corpului.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Alte tipuri de corpuri

În ultimele două decenii, știința de a ne îmbrăca bine a avansat. Acum avem mai mult decât cele 4 forme ale corpului tradiționalele. Aceste forme suplimentare ale corpului au fost recunoscute ca parte urmare a abandonului conceptului de corp „ideal” de către societate.

Toate trupurile sunt frumoase. Mai jos veți găsi câteva informații despre alte trei tipuri de corp – minion (petite), înalt și care poartă mărimi mari (plus sized).

Vă puteți încadra în două dintre categorii, una din această secțiune și una din secțiunea de mai sus. Acest lucru este complet normal. Veți putea folosi sfaturi pentru ambele categorii cu scopul de a vă construi garderoba perfectă.

Minion (Petite)

Dacă ai un tip de corp minion, asta înseamnă probabil că brațele, picioarele și/sau trunchiul tău sunt puțin mai scurte decât media.

Atunci când îți alcătuiești ținuta, vei dori să te concentrezi pe haine bine potrivite pe corp, care te ajută să arăți echilibrat. Adăugați sfaturi de la celălalt tip de corp pentru a vă arăta trăsăturile preferate – fie șoldurile,  fie umerii, fie bustul.

Înalt

Cu un astfel de corp ai probleme opuse prietenilor tăi scunzi, poate ai descoperit că multe haine de stradă sunt prea scurte pentru tine.

Sfatul tău se va concentra pe evidențierea unor trăsături precum picioarele tale lungi și minunate sau umerii tăi.

Mărime Plus

Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu te poți îmbrăca bine pentru că porți o mărime mare sau că ești plus size.

Sfatul tău nu se va concentra pe ascunderea vreunei părți a corpului tău, ci se va concentra pe a-ți arăta toate trăsăturile și curbele uimitoare.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Corp în formă de pară

Pentru a-ți pune în evidență silueta în formă de pară ar trebui să ai în minte două obiective:

 • Să scoți în evidență talia
 • Să-ți echilibrezi corpul prin alungirea vizuală a trunchiului

Femeile cu formă a corpului, de pară, sunt binecuvântate cu șolduri frumoase – acesta este un lucru pe care doriți să îl arătați lumii. Cu toate acestea, unele dintre voi ar putea fi îngrijorate de faptul că partea posterioară ar putea părea mult prea scoasă în evidență . Puteți corecta acest lucru prin crearea iluziei unui trunchi mai lung.

Cum să vă îmbrăcați

Trunchiul

Pentru a face ca trunchiul să pară mai lung și mai echilibrat, în comparație cu șoldurile, veți dori să vă accentuați umerii și bustul.

Poți face acest lucru purtând articole cu umeri căptușiți sau purtând topuri tubulare, fără umeri care să atragă privirea în partea de jos.

Talie

Dungile orizontale și curelele îndrăznețe vor fi cele mai bune prietene ale tale. Acestea îți vor face curbele să pară și mai evidente și te vor subția vizual în talie. Poți să porți fuste în croi A care se evazează ușor.

Ce haine să cumpărați

Iată 5 articole vestimentare care se vor potrivi cu forma corpului tău:

Jachete căptușite – jachetele cu centură în talie și căptușite la umeri vor aduce corpului tău echilibrul pe care îl dorești.

Fuste în linie A – aceste fuste îți vor accentua șoldurile, adăugând în același timp lungime trunchiului tău.

Blugi evazați – dacă ești interesată să adaugi mai multă dimensiune jumătății inferioare a corpului tău, de ce să nu încerci pantalonii evazați? Erau la modă în anii ’70 și sunt la fel de cool și acum.

Topuri fără umeri – cheia pentru a echilibra jumătatea de sus este să pui accentul pe umeri și pe bust. Cu un top cu umerii goi, cei care te văd, nu vor putea să se uite în altă parte.

Dungile verticale – acest tip de dungi îți vor face curbele mai evidente și te vor ajuta să aduci echilibru trunchiului tău. Consultați „ghidul nostru de modele” pentru mai multe informații.

Ce să nu purtați

Iată trei articole pe care ar trebui să eviți să le porți dacă vrei să-ți accentuezi forma de pară a corpului:

Topuri cu decolteuri înalte și înguste – acest lucru va face ca umerii tăi să pară și mai mici și te va face să pari mai masivă în partea de sus.

Fuste creion – acestea vor atrage privirea spre șolduri și spre partea superioară a picioarelor, făcând ca umerii tăi să pară mai mici.

Pantaloni cu multe detalii – din nou, aceștia vă vor face să păreți prea masivă.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

 

Corp în formă de clepsidră

Corpurile în formă de clepsidră sunt căutate în mod notoriu de zeci de ani.

Cele două lucruri pe care doriți să vă concentrați sunt:

 • Mentinerea echilibrului
 • Accentuarea taliei

Această formă a corpului este definită de simetria sa. Când încercați noi tipuri de haine, ar trebui să aveți în vedere acest lucru. Da, vrei să accentuezi anumite trăsături, dar vrei să încerci să-ți păstrezi șoldurile și bustul cât mai echilibrate cu putință.

Dacă ești binecuvântată cu mult echilibru natural, atunci vei dori să cauți haine croite personalizat pe tipul tău de corp. Citiți mai departe pentru a afla cele mai bune alegeri de haine pentru doamnele cu corpuri clepsidră.

Cum să te îmbraci

Femeile cu siluete în formă de clepsidră vor beneficia cu adevărat de purtarea ținutelor strâmte și mulate.

Dacă aveți bani, poate doriți să vă gândiți să vă personalizați la croitor cele mai purtate ținute – alternativ, puteți să o faceți și singură. Acest tip de stilizare vă va permite să profitați la maximum de modelarea dvs. naturală.

Dacă vrei să atragi mai multă atenție asupra taliei tale și să o faci să pară mai mică, atunci ar trebui să porți articole cu talie înaltă, cum ar fi blugi cu talie înaltă și fuste creion. Asortarea acestora cu top decupat nu va face decât să accentueze și mai mult acest efect.

Ce haine să cumperi

Iată 5 articole vestimentare care se vor potrivi formei corpului tău:

Blugi cu talie înaltă – dând iluzia că talia ta este mai sus decât este de fapt, acești blugi îți vor face șoldurile să pară mai curbate.

Bluze decupate (Crop top) – Un top decupat și o fustă creion reprezintă o combinație mortală preferată de majoritatea clanului Kardashian.

Fusta creion – Talia înaltă și șolduri late contribuie în plus la iluzia clepsidrei.

Decolteuri mari și în anchior (în V) – decolteurile mari anchior urmează forma naturală a corpului și vă vor evidenția cu adevărat bustul.

Paltoane/haine cu curea  – forma ta se poate pierde cu ușurință în paltoane largi, de aceea o haină cu curea îți va evidenția curbele chiar și în mijlocul unei ploi torenţiale.

Ce să nu porți

Iată trei articole de îmbrăcăminte pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să-ți arăți silueta de clepsidră:

Rochii fără formă – întregul tău corp se poate pierde și se poate ascunde purtând piese vestimentare supradimensionate și fără formă

Accesorii de pus la gât (care nu sunt coliere delicate) – prea mult în jurul gâtului te va face să arăți încărcată în partea de sus a corpului și fără echilibru de ansamblu. De asemenea, îți vor ascunde și bustul.

Mâneci largi – aceste tipuri de mâneci sunt un alt tip de volum pe care ar trebui să-l evitați, optați în schimb pentru mânecile mulate pe brațe.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Corp în formă de măr

Corpurile în formă de măr sunt cunoscute și sub denumirea de corpuri în formă de inimă. Caracteristica lor principală este că bustul lor este cea mai amplă parte a corpului. Au tendința de a avea o talie îngustă, cu un trunchi mai lat. Lipsa definirii taliei este o preocupare comună în cazul tipurilor de corp în formă de măr.

Există două zone principale pe care veți dori să vă concentrați dacă aveți corpul în formă de măr:

 • Definiți-vă talia
 • Echilibrează-ți talia și bustul

Femeile care au corpul în formă de măr vor aprecia articolele structurate care au multe detalii deasupra liniei bustului sau sub talie. Ele vor dori să-și etaleze atuurile naturale – și anume picioarele subțiri și bustul impresionant.

Cum să te îmbraci

Decolteurile late și ample – cum ar fi decolteul în V, decolteul rotund (scoop) și decolteurile în formă de inimă vor adăuga un pic de echilibru în jumătatea superioară a corpului. Făcându-ți umerii și bustul să pară ca și cum ar avea o dimensiune similară.

Mânecile drapate și evazate vă vor ajuta să creați mai multă definiție în jurul taliei. Evitați mânecile mulate care vor atrage atenția asupra lipsei de formă a taliei.

Orientează-te spre articole de îmbrăcăminte fluide, care au un bust structurat. Dacă găsești haine care au și puțină structură în jurul taliei, vei observa că acestea se așează mai frumos pe corp.

Ce haine să cumperi

Iată 5 articole vestimentare care se vor potrivi formei corpului tău:

Rochii petrecute (wrap dresses) – de asemenea, topuri petrecute, acestea oferă structură în partea de sus a corpului, dar se evazează și creează mai multă iluzie a unei talii.

Cardigane drapate – în special cardigane cascadă (waterfall cardigans). Acestea îndepărtează privirea de la zona taliei și alungesc trunchiul.

Paltoane cu un singur rând de nasturi – paltoanele imperiale (empire line) sunt o opțiune excelentă pentru forma măr a corpului. Sunt puternic structurate și aduc echilibru corpului.

Pantaloni cu talie medie și evazați (Mid Rise flares) talia medie este opțiunea perfectă pentru pantaloni. Partea de jos evazată vă va face corpul să arate mai lung și mai echilibrat.

Fuste în formă de A – Din nou, acestea se așează la nivelul unei talii medii. Ele se evazează la șolduri, făcându-le să pară mai late.

Ce să nu porți

Iată trei articole pe care ar trebui să le evitați dacă doriți să profitați la maximum de silueta în formă de măr:

Topuri halter (cu bretelele unite în spatele gâtului) – acestea vă vor face umerii să pară mai înguști, iar bustul să nu fie echilibrat cu restul corpului.

Mâneci mulate – vă vor accentua lipsa taliei

Tivul conic – vă vor face șoldurile și picioarele să pară mai subțiri decât sunt de fapt. Acest lucru te va face să arăți și mai amplă în partea superioară a corpului. Încearcă tivurile asimetrice.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Tipul de corp în formă de banană

Tipurile de corp în formă de banană, dreptunghi și corpurile atletice au devenit mai populare în ultimii ani, datorită ascensiunii rețelelor sociale. Mușchii tonifiați arată grozav în această formă a corpului.

Dacă ai o formă de corp dreptunghiulară, atunci obiectivele tale vestimentare pot fi următoarele:

 • Creați iluzia curbelor
 • Creați iluzia taliei

Cu o formă de corp banană, vei avea umerii, bustul, talia și șoldurile de dimensiuni egale. O linie dreaptă pe ambele părți ale corpului. Veți dori să creați iluzia unei forme de clepsidră.

Cum să te îmbraci

Principalul lucru pe care veți dori să-l faceți este să stați departe de orice lucru supradimensionat sau fără formă. Acestea vor ascunde orice formă pe care o ai.

Veți dori să vă jucați cu croiuri îndrăznețe pentru a crea diferite iluzii. Din fericire pentru tine, o mulțime de croieli se vor așeza foarte frumos pe corpul tău.

Veți dori să evitați decolteurile înalte și pătrate, optând în schimb pentru decolteurile ample și rotunde. Utilizați mâneci evazate pentru a crea mai mult interes în jurul taliei.

Profitați la maximum de curele pentru a crea linia taliei, dar păstrați-le simple – alegeți curele de culoare închisă și evitați prea multe ornamente.

Ce haine să cumperi

Iată 5 articole vestimentare care se vor potrivi formei corpului tău:

Cămăși cu curea – pentru corpurile în formă de banană, cureaua este totul.

Bluze cu funde la gât – aceste bluze au mâneci frumos evazate. Ele sunt adesea structurate în jurul bustului. Funda de la gât atrage privirea spre jumătatea superioară a corpului.

Jachete/sacouri croite – decupate ușor deasupra taliei, aceste jachete/sacouri îi vor face pe toți să creadă că ai o siluetă de clepsidră.

Pantaloni largi din bumbac – talia lată ajută la construirea iluziei unei talii ample.

Blugi skinny – nu vrei să adaugi nici un volum suplimentar picioarelor tale, arată deja grozav, așa că arată-le.

Ce să nu porți

Iată trei articole pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să profiti la maxim de silueta în formă de banană:

Tricouri boxy – aceste articole sunt fără formă și îți vor ascunde forma corpului. Mânecile lor sunt, de asemenea, prea scurte pentru a-ți face vreo favoare.

Blugi evazați – dacă partea evazată a pantalonilor este prea largă, acești pantaloni te vor face să arăți foarte greoaie în partea de jos. Îți vor face șoldurile să pară și mai inexistente.

Rochii fără formă – așa cum am menționat, ar trebui să încercați să evitați orice haine fără formă. Cu toate acestea, rochiile fără formă sunt deosebit de problematice. Ele ascund talia, bustul, șoldurile și umerii. De asemenea, pot cădea într-o poziție ciudată pe picioare.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Corp Minion (Petite)

Pentru a te încadra în categoria minion, va trebui să fii sub mărimea 35 la picior și/sau să ai o lungime  a picioarelor de 27 inci/68,58 cm.

Realitatea îmbrăcării unui corp minion este că va trebui să-ți croiești o mulțime de haine. Multe magazine nu se potrivesc tipului tău de corp – așa că va trebui să fii proactivă și să faci lucrurile să funcționeze pentru tine.

Ca mică doamnă, vei dori să te concentrezi pe două lucruri:

 • Prelungirea aspectului corpului tău
 • Să nu uiți de tipul tău de corp

Cum să te îmbraci

Multe femei mici de înălțime uită că înălțimea lor nu este singurul lucru pe care ar trebui să îl ia în considerare atunci când se îmbracă. Nu uitați că aveți și un alt tip de corp pe care va trebui să îl aveți în vedere.

Nu treceți peste aceste alte tipuri de corp. Va trebui doar să croiești/adaptezi puțin hainele pentru a le face să funcționeze pentru forma corpului tău. Dacă trebuie să porți o curea în talie, fă-o. Dacă trebuie să-ți echilibrezi jumătatea superioară a corpului cu o bluză/pulover fără umeri, fă-o.

Decolteurile sweetheart și topurile decupate pe umeri pot fi asortate cu pantaloni largi din bumbac cu talie înaltă. Acest lucru va ajuta la alungirea picioarelor și la echilibrarea corpului.

Ce haine să cumperi

Iată 5 articole vestimentare care se vor potrivi formei corpului tău:

Bluze decupate cu decolteu sweetheart – decolteul sweetheart face minuni pentru oricine dorește să-și accentueze bustul și să-și arate umerii. Tricourile/bluzele decupate îți vor face corpul să arate mai lung și mai suplu.

Bluze cu mâneci trei sferturi – Mânecile tăiate trei sferturi îți vor face brațele să pară mai lungi și vor atrage privirea către talie.

Jachetă decupată de piele  – Din nou, hainele decupate (cropped) vor fi prietenele tale ca femeie minionă.

Pantaloni cu pense – aceștia reprezintă un look clasic de birou. Dacă sunt croiți bine și au lungimea până deasupra gleznei, vor adăuga lungime corpului tău.

Fustă asimetrice/mai scurte în față și mai lungi în spate – Complexitatea acestor tivuri vă va face picioarele să pară mai lungi și va atrage atenția spre talie.

Ce să nu porți

Iată trei articole pe care ar trebui să eviți să le porți dacă vrei să profiti la maxim de silueta ta mică:

Blugi cu talie joasă – aceștia îți vor face picioarele să pară mai scurte, iar talia ta să arate lipsită de formă. Să lăsăm acești blugi în anii 90, te rog.

Pantaloni evazați – aceștia te vor face să arăți foarte amplă în zona fundului și-ți vor face picioarele să pară foarte scurte.

Fusta creion – aceasta este o altă formă de fustă care îți va pierde talia și îți va scurta corpul.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Corp înalt

Avantajul de a încerca să te îmbraci cu stil ca o persoană înaltă este că poți fura sfaturi de modă de la modelele care poartă îmbrăcăminte de stradă. Dacă vrei să știi să îmbraci un corp înalt atunci copiază acele modele.

Cu picioarele tale lungi, poți purta forme și culori îndrăznețe.

Veți dori să faceți următoarele două lucruri:

 • Poartă articole care iti alungesc corpul si te fac sa arăți echilibrată
 • Nu uitați să lucrați cu forma corpului, precum și cu înălțimea

Cum să te îmbraci

Ca femeie înaltă, ești foarte norocoasă și poți purta o mulțime de stiluri mai îndrăznețe care nu avantajează alte forme ale corpului.

Când te îmbraci, trebuie să alegi articole vestimentare lungi, deoarece hainele de mărime normală vor părea prea scurte. Gândiți-vă la mâneci lungi. Cizme până la genunchi. Rochii maxi.

Este posibil să fie nevoie să adaptați unele articole, astfel încât să vi se potrivească bine. Nu vrei haine prea scurte, dar vrei să eviți și hainele prea lungi, ceea ce este trecut cu vederea de către fetele înalte.

Ce haine să cumperi

Iată 5 articole vestimentare care se vor potrivi formei corpului tău:

Cizme până la genunchi – dacă ai picioare lungi, atunci vei dori să porți pantofi care le vor alungi, menținând în același timp corpul echilibrat.

Accesorii mari – atunci când aveți cu ce, ar trebui să profitați la maxim. Alegeți gențile masive, brățările groase și colierele lungi.

Jachetă decupată de piele – jachetele care cad chiar deasupra taliei vă vor ajuta să vă mențineți torsul echilibrat, dar și să vă lungească picioarele și să vă definească talia.

Blugi skinny – Dacă ești înaltă, poți purta aproape orice tip de pantaloni. Cu toate acestea, vei arăta foarte bine în blugi skinny – există un motiv pentru care toate modelele profesioniste îi poartă.

Curele mari – ruperea vizuală a jumătății superioare și inferioare a corpului tău va adăuga mai multă consistență aspectului tău. Îți va face picioarele să arate lungi, fără ca trunchiul să pară prea scurt.

Ce să nu porți

Iată trei articole pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să profiți la maxim de silueta ta înaltă:

Fuste mini – singura problemă cu picioarele lungi este că este foarte greu să găsești fuste mini care să arate perfect pe ele. Cel mai bine este să le evitați dacă aveți îndoieli.

Dungi verticale – aceste dungi te vor face să arăți ca o linie lungă de la umeri la glezne. Îți vor distrage atenția de la orice formă naturală pe care o ai.

Volane – Sunt foarte puține femei care pot purta cu succes volanele. Acestea sunt voluminoase și te vor face să arăți mai voluminoasă decât ești cu adevărat. Forma corpului tău se va pierde sub ele.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Corp Mărime Plus (mărimi mari)

Ni se pun o mulțime de întrebări despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să poarte femeile care au mărimi mari. Ei bine, adevărul este că nu există articole vestimentare care să fie interzise pentru aceste femei. Dacă îmbrăcămintea respectivă te face să te simți bine, atunci poart-o.

Obiectivele tale în materie de modă ca femeie care poartă o mărime mare pot fi:

 • Să lucrezi cu forma corpului tău
 • Să-ți arăți curbele

Cum să te îmbraci

Mulți oameni nu realizează că mărimile mari și orice altă formă a corpului nu se exclud reciproc. S-ar putea să porți mărime mare, dar vei avea și unul dintre cele patru tipuri principale de corp (clepsidră, măr, pară, banană). Toate sfaturile din acea secțiune vor fi relevante pentru dvs.

Ceea ce vom vorbi în această secțiune este cum să te îmbraci cu încredere atunci când nu te simți confortabil în pielea ta. Fiecare corp este frumos. Ar trebui să ne simțim cu toții confortabil în pielea noastră, indiferent de mărimea pe care o purtăm.

Dar înțelegem că iubirea față de noi însene este o călătorie, așa că această secțiune este pentru acelea dintre voi care abia încep acea călătorie.

Ce haine să cumperi

Iată 5 articole vestimentare care se vor potrivi formei corpului tău:

Bluze cu mâneci tăiate pe verticală (slit sleeves), prin care se vede brațul, prinse la umăr și la încheietură sau în alte moduri, mâneci cu slit – mânecile cu vederea brațului sunt o modalitate excelentă de a crea formă și definiție fără a fi nevoie să purtați mâneci mulate. Evidențiază un pic de piele fără a fi nevoie să-ți arăți tot brațul.

Pantaloni de birou croiți – acesta este un articol care arată bine pentru toată lumea. Asigurați-vă că au lungimea până aproape de gleznă și de asemenea vor atrage atenția asupra șoldurilor.

Sacouri – există atât de multe forme diferite de sacouri. Toate vin cu umeri structurați și sunt croite în talie. Este imposibil să arăți rău într-un sacou.

Decolteu în V (anchior) și decolteu în formă de inimă – aceste decolteuri sunt perfecte pentru a scoate în evidență bustul în timp ce creează iluzia unei talii mai subțiri.

Blugi cu talie înaltă – am trăi în blugi cu talie înaltă dacă am putea. Aceștia oferă o definiție de neegalat taliei și ne lasă să ne simțim acoperite și susținute în acele zile în care nu ne simțim cel mai bine.

Ce să nu porți

Iată trei articole pe care ar trebui să eviți să le porți dacă vrei să profiti la maxim de silueta ta Plus Size:

Rochii fără formă – acestea nu arată bine pe nimeni. Vrei să cauți rochii cu o structură care să-ți susțină și să-ți avantajeze corpul.

Blugi cu talie joasă – spre deosebire de blugii cu talie înaltă, aceștia nu vă vor lăsa să vă simțiți avantajată sau în formă.

Orice te face să te simți inconfortabil – vrem să porți doar haine pe care le iubești și care te fac să te simți bine.

Cel mai important lucru este să te simți încrezătoare

Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate.

Toate corpurile noastre sunt diferite și toate sunt frumoase. Când alegeți o ținută, va trebui să vă amintiți că încrederea este cel mai important accesoriu.

Da, acest articol este plin de sfaturi despre cum să te îmbraci în funcție de tipul tău de corp, dar dacă ceva te face fericită, atunci ar trebui să-l porți. Dacă ceva te face să te simți bine, atunci ignoră ceea ce am spus și poartă-l oricum.

Dacă te simți încrezătoare în ceea ce porți, atunci nu vei putea să nu arăți bine.

Verifică preț Îmbrăcăminte pentru femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Casmir vara

Pot purta cașmir vara?

Cașmirul este un material versatil, natural, moale și rezistent. Deși este purtat în mod tradițional în lunile reci de iarnă, cașmirul funcționează bine și ca

Citește mai mult »
Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care