Ce este Cașmirul? 12 aspecte principale

Ce este Cașmirul?

Ce este Cașmirul? Cașmirul este un material decadent, dar de asemenea moale, durabil și călduros. Lâna este colectată și provenită din caprele rare care trăiesc la altitudini înalte. Datorită rarității acestei specii de capre, a muncii intensive și a procesului de țesere, cașmirul este catalogat ca un material de lux pentru pulovere, șaluri sau plăpumi.

Cașmirul e un tip special de lână moale, care poate fi manipulat în fire sau țesături fine pentru confecționarea puloverelor, șalurilor, eșarfelor și așa mai departe. Cașmirul este un material deosebit de fin, călduros și moale care poate avea nenumărate îîntrebuințări.

Spre deosebire de orice alt tip de lână provenită de la oi, cașmirul provine de la capre. De regulă o capră de cașmir sau pashmina va produce lâna necesară pentru confecționarea materialului din cașmir.

Aceste capre sunt deosebite, datorită capacității lor de a rezista la temperaturi scăzute. Caprele pashmina și de cașmir constituie 0.5% din populația caprelor de pe pământ. Acest tip special de capre se simt în largul lor pe platourile friguroase ale munților din apropierea Chinei, Mongoliei sau Himalaya.

În aceste zone din lume se găsesc condițiile de vreme potrivite pentru a întreține caprele fericite.

Verifică preț Articole vestimentare cu/din Cașmir AICI!

Ce este cașmirul? Întrebări & răspunsuri

Cum este realizată lâna de cașmir?

Ca și lâna standard de oaie, lâna de cașmir este colectată de la capre. Acest proces este de cele mai multe ori realizat în primele săptămâni de primăvară, când blana caprei cade în mod natural. Capra trebuie să aibă o blană călduroasă și consistentă care să-i țină de cald pe perioada iernii, unde sunt temperaturi foarte scăzute pe platourile montane. Cu toate astea, primăvara capra nu mai are nevoie de blana groasă să-i țină de cald.

Când capra își leapădă blana, atât partea inferioară, cât și partea exterioară a blănii sunt tunse. Mai apoi, printr-un proces manual, se va face diferențierea între partea interioară și dezirabilă a blănii, și partea exterioară, dură și încâlcită a blănii.

Partea interioară a blănii este pe urmă curățată și procesată în firele mătăsoase care vor alcătui țesătura de cașmir. Acest proces trebuie realizat de mână, ceea ce poate deveni anevoios și poate necesita mult timp.

Procesul de extragere al lânii manual va oferi mai mult randament și va evita irosirea blănii. Pe urmă materialul poate fi împletit în pulovere, pashmina sau eșarfe de cașmir. Blana de deasupra va fi utilizată în confecționarea părului de pensule pentru artiști.

Ce poți face cu lâna de cașmir?

Când vine vorba despre realizarea unui produs din cașmir, opțiunile sunt nelimitate. De cele mai multe ori, cașmirul poate fi folosit în confecționarea puloverelor, șalurilor sau a păturilor din cașmir. Dacă poți face un produs din lână prin împletirea sau coaserea materialului împreună, aceeași metodă e utilizată și pentru produsul din cașmir.

Rezultatul final va da un material moale, călduros și ușor, versatil și totuși natural.

De unde vine Cașmirul?

Caprele de cașmir sunt rare și pot fi întâlnite doar în anumite zone ale lumii. Acestor capre le priește traiul pe platourile montane, unde iernile sunt reci și friguroase. De cele mai multe ori, aceste capre se găsesc în Himalaya, prin urmare lâna cea mai dorită va proveni de pe platourile Himalayei, fiind cea mai moale și mai călduroasă.

Este de asemenea la fel de posibil de întâlnit capre pashmina și de cașmir în China sau în Mongolia. Cu toate că specia lor este similară, lâna de cașmir din aceste părți ale lumii nu este la fel de moale. Totuși, se va dovedi cu mult mai ieftină, deoarece procesul de fabricare este sintetizat și îmbunătățit.

Este Cașmirul un material scump?

În comparație cu alte produse din cașmir disponibile, un produs vestimentar din cașmir va costa mai mult. Acest tip de lână este considerat un accesoriu de lux și poate deveni extrem de căutat. Unul din motivele pentru care acest tip de lână este atât de scump se datorează originii caprelor pashmina și de cașmir, fiind considerate specii rare.

Mai mult, din cauza dimensiunilor reduse, acest tip de capre oferă lână într-o cantitate mai mică. Pentru realizarea unui singur șal sau a unei eșarfe, e necesară blana a trei sau chiar patru capre. Confecționarea unui pulover sau a unei pături din cașmir va necesita mult mai multă lână, prin urmare le va crește și prețul.

Plus, procesul de colectare, curățare și procesare al cașmirului, odată cu împletirea sa, este foarte obositor și necesită mult timp, dat fiind faptul ca trebuie efectuat manual în întregime. Procesul intens pe care îl presupune este, de asemenea, un factor în creșterea prețului său.

În sfârșit, este un material foarte căutat, prin urmare cererea pentru acest tip de material moale, ușor și călduros este incredibil de mare.

Când stocul este limitat, dar nevoia este mare, în general prețurile tind să explodeze. Cașmirul, în general, este scump(mai ales cel provenit din Himalaya), dar se pot găsi alte alternative ale sale mai ieftine, din China sau Mongolia.

De unde pot cumpăra Cașmir?

Din fericire, mulțumită economiei globale din ziua de azi, cașmirul este ușor de achiziționat pentru mai mulți oameni. Acest produs poate fi găsit oriunde, cu toate că prețul său poate fi destul de ridicat. Foarte mulți producători și companii de retailing vor vinde regulat produse care au în componența lor cașmirul, fie că vorbim de eșarfe, pulovere sau pături.

Acest produs poate fi găsit, de asemenea, și în magazinele online. Plus, se poate găsi inclusiv lâna de cașmir, țesături și fire în magazine specializate, care îți vor oferi șansa să îți confecționezi singur vestimentația din cașmir.

Întrebări frecvente despre cașmir

Cașmirul este considerat un material de lux, și poate fi găsit în diverse magazine. Înainte de a lua decizia de a-ți achiziționa un nou pulover din cașmir, trebuie să te asiguri că vei cumpăra produsul corect. Mai jos, vom arunca o privire asupra celor mai frecvente întrebări legate de cașmir, și ce trebuie să știi pentru a avea o părere cât mai întemeiată.

Cât este de durabil ca material ?

Cașmirul este un material natural, durabil și rezistent, dacă este îngrijit cum trebuie. Trebuie spălat și uscat în condiții optime. Cel mai bun sfat este de a-ți duce articolul vestimentar la o spălătorie specializată sau a utiliza un detergent cu acțiune blândă. Cașmirul nu trebuie lăsat niciodată în uscător, ci este recomandat a fi lăsat la uscat pe o suprafață plată.

De asemenea, este esențială depozitarea sa pe parcursul anului. El nu trebuie niciodată agățat pe un umeraș, ci împăturit și depozitat în dulap. Fibra de cașmir este sensibilă în contact cu moliile, de aceea se recomandă folosirea substanțelor contra moliilor, pentru a păstra la distanță aceste insecte distructive.

Cașmirul nu trebuie niciodată împachetat în plastic, deoarece acesta din urmă poate crea mediul propice mucegaiului.

Unde se fabrică materialul din cașmir?

Cașmirul autentic se fabrică în zona munților Himalaya, unde sunt și crescătoriile de capre care produc acest tip de lână. Totuși, a început să fie fabricat recent și în China și Mongolia. Cașmirul fabricat în aceste zone se dovedește a fi mai puțin calitativ, dar se prezintă, într-adevăr, ca o soluție mai ieftină.

Care este diferența între pashmina și cașmir?

Pashmina și cașmirul, deopotrivă, vin din lâna caprelor de pe munții Himalaya. Pashmina se consideră a fi mult mai fină decât cașmirul, de aceea trebuie țesută de mână. Cașmirul, având o consistență mai groasă, poate fi țesut la mașinarie, dar cu mare grijă.

De aceea, pashmina este cu mult mai scumpă și mai fină decât cașmirul, datorită muncii intensive și obositoare pe care o presupune. Cu toate acestea, și din pashmina, cât și din cașmir se pot fabrica eșarfele, șalurile, păturile, puloverele și țesăturile.

Ce este atât de special la cașmir?

Cașmirul este un produs deosebit, care poate fi folosit în diferite articole vestimentare. Acest tip de lână călduroasă și mătăsoasă este foarte căutat, chit că vorbim de un șal de cașmir sau de o pătură. Cașmirul este special pentru că materialul său este, în mod natural, atât de moale și călduros.

Fibrele sale subțiri creează un material ușor, fin și incredibil de călduros, care asigură temperaturile potrivite în contact cu frigul. Fibra de cașmir este versatilă, durabilă și extrem de căutată pentru fabricarea hainelor.

De la ce animal provine cașmirul?

În comparație cu alte tipuri de lână care provin de la oi, cașmirul provine din blana caprelor. O capră pashmina sau de cașmir are o blana groasă și dură la exterior, și moale și fină la interior. Când capra intră în mod natural în procesul de lepădare a blănii, stratul gros de lână este îndepărtat.

Pe urmă, blana este colectată. Suprafața exterioară este separată de cea interioară, care mai târziu este toarsă pentru fabricarea țesăturii. Firul de țesătură este mai apoi împletit și folosit în tricotul de cașmir, care este atât de versatil, călduros, ușor și natural.

Cum poți determina daca un cașmir este de calitate?

Cașmirul este un produs extrem de căutat și greu de găsit, care poate fi destul de scump. Cu cât este mai calitativ, cu atât va fi mai scump. De obicei, cu cât este mai subțire țesătura folosită pentru cașmirul de calitate, cu atât prețul său va fi mai ridicat. A

sta se datorează delicateții și muncii intensive pe care o presupune crearea acestui material subțire. Majoritatea muncii presupune intervenție manuală pentru separarea și coaserea firelor, dar așa se creează acest material durabil și robust.

Cașmirul de calitate provine, în cea mai mare parte, din Himalaya, pe când cel mai puțin calitativ se va găsi în China sau Mongolia.

Pe când ambele materiale sunt cu siguranță cașmir, primul va fi mai scump decât cel de-al doilea. Industria cașmirului are cu siguranță o cerere pe piață foarte ridicată, dar diferențele minore în calitate și design fac ca prețul acestui produs de lux să crească exponențial.

Merită banii?

Dacă merită să îți investești banii într-un produs din cașmir depinde foarte mult de ce anume primează pentru tine. Dacă ești în căutarea unui material de calitate, natural, călduros și de durată, atunci merită să îți cheltuiești banii pe un articol vestimentar din cașmir, pe care îl vei avea probabil pentru mulți ani de zile de acum înainte.

Verifică preț Articole vestimentare cu/din Cașmir AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de diamante

26 tipuri de diamante diferite

Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care