De ce este Cașmirul atât de scump? – Alte 3 întrebări frecvente despre Cașmir

De ce este Cașmirul atât de scump?

Cașmirul este un material rezistent, moale și călduros, care provine din blana caprelor care trăiesc la altitudini înalte. Grație rarității acestor capre, a popularității materialului și a muncii intense pe care o presupune producția sa, se explică de ce este cașmirul atât de scump și de ce poate avea un preț mai ridicat față de alte tipuri de lână.

Moale și călduros pe timpul iernii, cașmirul este un material de lux deosebit, neavând echivalent în lume. Cașmirul este în principal creat la mână, având o fibră specială care face lâna folosită în fabricarea puloverelor, eșarfelor și șalurilor moale și călduroasă.

Cu toate astea, acest material nu este pentru toată lumea, ajungând la costuri imense din cauza rarității sale și a muncii grele pe care o presupune fabricarea sa.

Să aruncam o privire mai atentă la metodele prin care se fabrică acest material și să înțelegem de ce cașmirul este atât de scump.

Verifică preț Articole vestimentare cu/din Cașmir AICI!

De unde vine Cașmirul?

Multe tipuri de țesături și materiale sunt realizate din lână, fiind o țesătură din fibră. Fibra de cașmir este făcută cu atenție din fibră țesută, care va constitui materialul din care se vor face pulovere, șosete și eșarfe.

Spre deosebire de fibra care provine din lâna oilor, lâna de cașmir vine de la capre. Aceste capre sunt de obicei o specie deosebită, care se numește capra de cașmir sau capră de Pashmina.

Cu toate că această lână și fibră delicată este în mod tradițional corelată cu zona Kashmir, majoritatea fibrei de cașmir disponibilă în ziua de astăzi se produce în China și în Mongolia. Acest lucru se datorează faptului că tehnicile de producție din ziua de astăzi au făcut ca lâna de cașmir să fie mai ieftină și mai accesibilă în aceste zone.

Cum este realizat Cașmirul?

De obicei, lâna se colectează in sezonul primăverii, când caprele își pierd blana de peste iarnă. Bineînțeles, atât blana protectivă de deasupra, cât și blana dezirabilă de dedesubt sunt tunse și presupun un proces de separare.

Efectuarea manuală a acestui proces este obositoare, dar oferă rezultate superioare. Partea interioară a blănii este mai mătăsoasă și este utilizată la fabricarea cașmirului pur, pe când partea exterioară a blănii este utilizată la fabricarea periilor.

Procesul normal prin care se fabrică lâna, prin rotirea fiecărei fibre individual în fire lungi și ghemuri, este realizat în asemenea manieră ca oamenii să poate utiliza fibra de cașmir în crearea bluzelor, șalurilor și a eșarfelor.

De ce este Cașmirul atât de scump?

Dacă ai pus ochii pe o bluză deosebită de cașmir, trebuie să iei în calcul că vei plăti mai mult pentru acest tip de material. Spre deosebire de lâna de oaie, lâna de capră are un preț cu mult mai piperat și este considerată în principal un produs de lux. Achiziționarea oricărui produs de cașmir cu siguranță că te va costa, dar de ce este acest material atât de scump?

Raritatea sa

În primul rând, caprele Pașhmina sau de cașmir sunt specii rare care se găsesc pe platourile înalte și reci ale munților. Acestor capre le priește vremea răcoroasă și este necesar să trăiască timp de șase luni de zile într-o iarnă geroasă, ca să poată produce acea lână groasă, folosită în producția de cașmir.

Aceste capre se pot găsi în doar câteva țări din lumea asta, constituind doar 0.5 % din populația caprelor din lumea asta.

Producție puțină

În comparație cu alte tipuri de cașmir și fibră, lâna de cașmir se realizează într-o productie foarte mică. Nu doar că trebuie să aștepți șase luni de zile ca să poți obține o lână calitativă din care poți crea firul de cașmir, dar caprele sunt de dimensiuni reduse.

Asta înseamnă ca la producerea unei singure eșarfe de cașmir este necesară blana de la trei, chiar patru capre.

Imaginați-vă cantitatea de fibră și cașmir necesare fabricării unei bluze. Raritatea acestei specii de capră combinată cu producția mică reprezintă doi factori care pot influența prețul acestui material de lux.

Cerere mare

Când produsul tău este foarte căutat, dar se furnizează în cantități mici, se așteaptă creșterea exponențială a prețului. Acest fapt este foarte real pentru cașmir, fiind foarte mulți oameni care caută să achiziționeze acest material moale și călduros.

Din toate aceste motive, cașmirul este un produs foarte popular pe piață, oamenii având disponibilitatea de a plăti sume mari de bani pentru acest material. În anumite zone ale lumii, se face referire la cașmir drept „aurul moale”, datorită rarității sale și a prețului ridicat.

Realizat de mână

Pentru a obține suficient cașmir pentru fabricare, e nevoie de multă muncă exclusiv manuală, deoarece separarea blănii interioare de cea interioară presupune muncă intensă. Persoana în cauză trebuie să dea la o parte blana fir cu fir, până ajunge la blana moale din interior necesară fabricării articolului vestimentar.

Procesul necesită multă muncă intensivă, drept pentru care prețul cașmirului crește semnificativ. Din acest motiv, achiziționarea celui mai mic articol vestimentar din lână poate costa o mică avere.

Întrebări frecvente despre cașmir

Dacă achiziționați cașmir, puteți rămâne șocați de prețul ridicat al acestuia. Deoarece prețul este atât de mare, trebuie să vă asigurați că ați luat decizia corectă. Pentru a investi într-un obiect vestimentar calitativ și durabil și a vă cheltui banii într-un mod inteligent, trebuie stabilit în ce constă o eșarfă sau un șal de bună calitate.

Pentru a ne informa mai bine despre cea mai bună alegere, să analizăm în rândurile de mai jos cele mai frecvente întrebări legate de cașmir.

Cât de scump ar trebui să fie un produs autentic de cașmir?

Din punct de vedere al prețului unui produs din cașmir, nu există nicio limită financiară. În primul rând, până și cașmirul de cea mai proastă calitate este o achiziție pretențioasă. De cele mai multe ori, cu cât fibra de cașmir este mai bună, cu atât calitatea este mai mare.

Trebuie să luați în calcul posibilitatea de a plăti câteva sute de dolari pentru un simplu pulover din cașmir.

De ce sunt puloverele din cașmir mai scumpe?

În comparație cu alte tipuri de materiale și fibre din lână, puloverele de cașmir sunt mult mai scumpe. Prețul reflectă mai mulți factori, precum raritatea speciei de oaie, producția puțină de la fiecare animal și munca manuală și anevoioasă necesară preparării fibrelor de lână pentru producție.

În simbioză cu toate acestea, se adaugă și cererea crescută a produselor din cașmir, astfel rezultând un preț ridicat.

Procesul dăunează animalelor?

Chiar deloc! La începutul primăverii, când vine perioada de recoltare a lânii de cașmir de la capre, muncitorii vor aștepta capra să înceapă să-și dea blana jos. Lâna grea și groasă care a protejat capra pe perioada iernii devine prea călduroasă în lunile de primăvară/vară, așa că blana cade în mod natural.

Pe urmă, lâna este culeasă și pregătită pentru producție, fără a reprezenta un pericol pentru animal în vreun fel.

De unde știi cât de bun e cașmirul?

Cașmirul este o fibră de lux care este asociată unui preț ridicat. Este ușor de determinat cât de calitativ este cașmirul achiziționat. De cele mai multe ori, cu cât e mai subțire și mai fin firul de cașmir din cusătură, cu atât este mai calitativ materialul.

Procesul de fabricare a fibrei calitative necesită timp și îndemânare, fapt care poate cântări mult în stabilirea prețului și a calității produsului. Cu atât mai mult, pentru a determina calitatea cașmirului, trebuie simțită delicatețea sa la atingere. Cu cât este mai delicat materialul la atingere, cu atât crește calitatea fibrei.

În concluzie, aveți mare grijă de unde provine cașmirul. În ziua de azi, multe obiecte vestimentare din cașmir provin din China sau Mongolia, din cauză că acestea au simplificat și multiplicat procesul de producție, pentru a-l face mai accesibil. Cu toate acestea, cașmirul de înaltă calitate provine din Himalayas.

Himalaya este cea mai potrivită locație datorită condițiilor de vreme mai intense, care obligă caprele să dezvolte o blană pe cât posibil de groasă și călduroasă. Cu cât este mai groasă blana, cu atât va fi mai călduroasă și mătăsoasă lâna de cașmir pentru puloverul, eșarfa sau șalul tău.

Verifică preț Articole vestimentare cu/din Cașmir AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care