Ar trebui să porți o geacă de blugi cu alt articol denim?

Tanara poarta o jachet de blugi (denim)

Când trebuie să te îmbraci în grabă sau trebuie să alergi să mergi la magazin sau doar trebuie să arunci ceva foarte repede, probabil că pui pe tine rapid o pereche de blugi. Toată lumea a avut o pereche de blugi cel puțin o dată. Și majoritatea oamenilor au o mulțime de perechi de blugi în dulap. Sunt elementul de preferat pe care toată lumea îl iubește.

Dar asta înseamnă că este în regulă să asortezi acei blugi din denim… cu și mai mult denim? Poți purta o geacă de blugi cu blugi sau această asociere este, de fapt, o catastrofă a modei de proporții apocaliptice?

Experții în stil, observatorii ocazionali și oameni din toate categoriile sociale au propriile lor opinii când vine vorba de look-ul denim purtat cu denim. Unde vă poziționați în această discuție, una dintre cele mai mari dezbateri de stil din toată istoria modei?

Verifică preț Îmbrăcăminte din denim pentru femei și bărbați AICI!

Problema Denim cu Denim

Blugi din denim. Geaca de blugi din denim. Este cunoscut sub numele de smoking canadian și, în funcție de cine întrebi, fie este o alegere de modă perfectă, fie este o crimă de stil atât de greșită încât ar trebui să fie pedepsită cu închisoarea. Da, aceasta este o dezbatere de modă destul de fierbinte.

The Art of Manliness a rezumat destul de bine acest look, spunând „Singura regulă pe care probabil ai auzit-o despre purtarea unei geci de blugi este să nu faci niciodată „dublu denim”; adică nu ar trebui să purtați o geacă de blugi cu blugi din același material, denim. Rezultatul acestei perechi este ceea ce se numește „smokingul canadian”, numit după un incident din anii 1950, când Bing Crosby a fost interzis la un hotel chic din Canada pentru că purta o îmbrăcăminte din denim din cap până în picioare, iar compania Levi a răspuns făcându-i un smoking întreg din denim pentru a da replica.

„Motivul pentru care „denimul dublu” este considerat o greșeală este că, atunci când geaca de blugi și blugii sunt prea asortate, prea potrivite, prea asemănătoare, se pare că porți un pseudocostum ciudat. Dar evitarea acestei combinații nu este o regulă strictă și rapidă. Deși este mai dificil să le asortezi bine, poți purta o geacă de blugi cu blugi, atâta timp cât te asiguri că există un contrast bun între cele două piese.”

Verifică preț Îmbrăcăminte din denim pentru femei și bărbați AICI!

O scurtă istorie a denimului

Denimul este făcut din bumbac și are reputația de a fi o țesătură puțin „minune”. Rezistă la șifonare, este moale la atingere, dar este și durabilă și arată grozav. Denimul rezistă la sfâșiere și rupturi, nu este iritant pentru piele, se spală bine și este rezistent la pete și murdărire.

Dar de unde a venit această țesătură? Mai exact, denimul provine din orașul Nimes, Franța. Cuvântul „denim” provine probabil dintr-o expresie care înseamnă „țesătură din Nimes”. Era materialul perfect pentru croitorul Jacob Davis, căruia i se ceruse să ofere minerilor locali pantaloni rezistenți, care să poată face față sarcinilor lor grele. Din fericire, Davis și-a cumpărat țesăturile de la un retailer pe nume Levi Strauss. Împreună, cei doi au descoperit că folosirea denimului pentru a crea pantaloni era exact ideea potrivită.

Și au făcut istorie în modă folosind acest material pentru blugii lor albaștri, care au fost brevetați pentru prima dată în anii 1870. Levi Stauss continuă să fie un nume celebru în blugi. Strauss a fost piatra de temelie a multor idei grozave de ținute care implică look-uri din denim-denim. Acest vrăjitor al blugilor albaștri nu s-a oprit la pantalonii confecționați din denim.

De fapt, lui Strauss i se atribuie inventarea primei geci de blugi în anul 1880. El a numit-o Triple Pleat Blouse (Bluza cu pliuri triple). Aceasta a fost concepută pentru a fi purtată de mineri și de alte categorii ale clasei muncitoare care au făcut muncă grea în medii dure. Jacheta de denim concepută de Strauss a fost special creată pentru a completa blugii pentru care Levi Strauss & Co. era deja celebru. Aceasta înseamnă că de la început, jachetele de denim au fost de fapt menite să fie asortate cu blugi de denim… indiferent de ce ar spune experții în stil.

Moda modernă din denim

Denimul, atât sub formă de blugi, cât și de geacă, a explodat pe scena modei pop în anii 1950, datorită simbolurilor culturale iconice ale vremii, precum James Dean și Marilyn Monroe. Ambii actori purtau blugi și geci din denim. Cele două sex symbols au luminat cu adevărat lumea modei cu stilul lor, cu look-urile lor casual, pline de farmec, din denim. Dintr-o dată, toată lumea și-a dorit să aibă și să poarte o pereche de blugi și o geacă de blugi cool care să se asorteze cu blugii, bineînțeles.

Este un look care a funcționat de atunci și este un look care nu s-a demodat nici măcar o dată din acele timpuri de început ale denimului. Chiar dacă modelele, stilurile și tendințele evoluează de-a lungul anilor, gecile și blugii din denim rămân un element de bază. Așadar, cum, atunci când se simte atât de bine, această combinație ar putea fi vreodată greșită?

Pe scurt, nici nu este. Pur și simplu este greu de alcătuit. Când știi exact cum să porți blugii și geaca împreună într-un mod care funcționează pentru corpul tău și stilul tău personal, vei descoperi că acest combo clasic este întotdeauna o alegere excelentă… atâta timp cât iei toate deciziile corecte pentru o asemenea ținută.

Cum să faci această ținută să funcționeze

Este posibil să arăți bine în timp ce porți denim pe denim… dar este o provocare. O modalitate de a face acest look să funcționeze este să te joci cu diferite culori de denim. Blugii albi din denim cu o geacă de blugi albastru închis pot fi un look super drăguț. Gecile albe de blugi sunt puțin mai greu de purtat. O geacă albă de denim va părea învechită, așa că va trebui să depuneți eforturi suplimentare pentru a face ca aceasta să arate retro, ca să funcționeze cu succes. O geacă de blugi supradimensionată pe alb, cu mânecile suflecate, poate fi un look casual uimitor, care nu se va simți prea învechit atunci când este asociat cu un top potrivit și o pereche de blugi albaștri la modă.

Dacă chiar ai de gând să porți o geacă de blugi cu blugi, nu purta nimic altceva din denim. Asigurați-vă că niciunul dintre accesoriile dvs. nu este denim. Nu alegeți pantofi confecționați din denim. Orice altceva ar trebui să fie făcut din orice alt material.

Fiți inteligentă în privința modului în care folosiți diferitele nuanțe de denim. Denimul mai închis la culoare are un efect de slăbire, în timp ce nuanțele mai deschise sunt mai vizibile. Este un fel de iluzie optică pentru ochi. Dacă purtați o geacă de denim mai deschisă la culoare cu blugi de culoare închisă, acest lucru vă va face picioarele și șoldurile să arate mai  subțiri, iar bustul să arate mai amplu.

Orice ai face, evită să porți o combinație de blugi și geacă asortate. În niciun caz geaca din denim și blugii din denim nu trebuie să aibă aceeași nuanță de culoare. Look-ul asortat funcționează grozav în unele situații. Dar nu funcționează cu denim. Singura excepție posibilă de la această regulă poate fi asocierea unui sacou negru de blugi sau a unei geci negre de blugi cu blugi negri, deși cele două articole de blugi se potrivesc prea bine pentru ca acest lucru să funcționeze. Purtat cu o cămașă și accesorii contrastante, s-ar putea să reușești să scoți acest look la lumină.

Trebuie să eviți să mergi prea departe în gaura iepurelui. Ar putea fi tentant să te apleci cu adevărat în tema western de a purta blugi cu o geacă de blugi și să adaugi lucruri precum cizme de cowboy, o cataramă mare la curea sau poate chiar codițe. Nu o face. A purta o geacă de blugi supradimensionată nu înseamnă că ar trebui să mergi pe toată linia cu un look western.

Verifică preț Îmbrăcăminte din denim pentru femei și bărbați AICI!

Geci de blugi (din denim)

Alegerea gecii potrivite

Indiferent ce porți sau ce combinație de piese vestimentare alegi, există o regulă de modă pe care ar trebui să o urmezi întotdeauna: asigură-te că ți se potrivește ție, că te avantajează și că are mărimea potrivită. Dacă vrei să porți un look denim-denim, geaca trebuie să-ți avantajeze corpul la fel de bine ca blugii.

O geacă din denim ar trebui să poată fi încheiată confortabil peste un tricou și să se potrivească în continuare bine, fără a fi prea strâmtă în jurul vreunei zone din partea superioară a corpului. Geaca ar trebui să atârne în linii drepte în jurul posteriorului tău, iar tivul ar trebui să ajungă chiar în jurul șoldurilor, cu excepția cazului în care porți un stil decupat mai scurt. O geacă de blugi mai scurtă, decupată (cropped) se poate termina oriunde, de la partea de jos a cutiei toracice până chiar deasupra șoldurilor.

Mânecile gecii ar trebui să se termine chiar la încheieturi și să nu fie suficient de lungi pentru a se extinde dincolo de prima articulație a degetului mare. O geacă de blugi ar trebui să se potrivească pe corpul tău la fel ca o geacă de piele și, de multe ori, cele două au aproape același model. Apropo, nu ar trebui să purtați niciodată aceste două geci împreună. Nici măcar Kanye West nu poate scăpa cu acest tip de greșeală de modă.

Asigurați-vă că geaca nu vă este prea mare ca mărime. Nu ar trebui să fie prea largă sau să fie voluminoasă în afara corpului. Dacă este prea lejeră, geaca se va răsuci și va ieși în evidență în mod neplăcut și nu vei arăta bine. Oricât de grozav ar fi stilul de pantaloni pe care alegi să-l porți cu geaca, o jachetă care nu ți se potrivește bine va strica orice ținută.

Verifică preț Geci/jachete de blugi (denim) pentru femei și bărbați AICI!

Tânăr și tânără poartă pantaloni de blugi (denim)

Alegerea blugilor potriviți

Când blugii se potrivesc bine și îți îmbrățișează corpul în locurile potrivite, nu există nimic mai bun ca ei. Nu există piese vestimentare care să fie la fel de elegante, la modă sau la fel de măgulitoare ca blugii. Dar asta se întâmplă doar atunci când blugii ți se potrivesc bine. Când nu o fac, blugii pot fi cu adevărat inamicul tău. Asigură-te că alegi blugi care ți se potrivesc bine și îți flatează corpul, astfel încât silueta ta generală să fie complet spectaculoasă.

Dacă ai o silueta subțire sau atletică, blugii skinny și blugii drepți ți se vor potrivi bine. Tipurile de corp cu curbe pot purta modele de blugi evazate (flared leg). Dacă preferați să vă minimizați curbele și să optați pentru un look cu blugi mai largi, încercați blugii boyfriend. Dacă vrei să-ți arăți curbele, stilurile skinny și slim fit vor face exact asta.

Șoldurile cu forme sunt bine evidențiate în stilurile de blugi cu talie joasă (low rise). Dacă aveți puțin mai multă amploare pe burtă decât v-ați dori, căutați blugi cu talie mijlocie (mid-rise) care vă vor ajuta să faceți ca această secțiune a corpului să pară mai subțire. Dacă ai o talie super mică, un stil de blugi cu talie înaltă (high-rise) ți se va potrivi foarte bine. Acest tip de talie este, de asemenea, un bun partener pentru ținutele cu un top scurt (crop top).

Verifică preț Pantaloni de blugi (din denim) pentru femei și bărbați AICI!

Diferite moduri de a purta geci de blugi cu blugi

Nu numai că poți purta o jachetă de blugi cu blugi din denim, dar acesta poate fi un look uimitor. Există o mulțime de moduri de a asorta cu stil o geacă de blugi cu blugi, pentru a crea tot felul de look-uri diferite și pentru a vă arăta înclinația pentru stil.

Plin de farmec – Glamourous

Creați un look de elită la modă prin asocierea blugilor albi cu o geacă de denim albastru închis la culoare. Purtați un pulover pe gât dedesubt pentru a crea un look uimitor de toamnă sau iarnă. Acest look funcționează frumos cu pantofii de tenis sau ghete până la gleznă. O geantă drăguță crossbody completează ținuta pe măsură. Acesta este un look smart casual, dar plin de farmec, care este perfect pentru a face comisioane, o întâlnire casual la prânz și tot felul de alte activități casual. Această ținută funcționează ca ținută de zi sau de seară.

Sofisticat

Blugii albaștri slim-fit se potrivesc bine cu o geacă clasică, lejeră de denim. Purtați o cămașă strâmtă pe corp băgată în pantaloni și o curea atrăgătoare. O curea metalică sau viu colorată va fi potrivită și va adăuga acel ceva deosebit ținutei tale. Finalizează aspectul cu o pereche de ochelari de soare de culoare închisă. Cizmele/ghetele cu toc înalt funcționează bine pentru femei, iar pantofii oxford sau mocasinii (loafers) vor completa bine ținuta pentru bărbați. Această ținută este o modalitate grozavă de a-ți oferi un look de celebritate. Ținuta merge bine vara, toamna sau primavara, în funcție de cămașa pe care o porți sub geaca de blugi.

Hipster

Pune-ți niște blugi skinny și o geacă de blugi care ți se potrivește corect pe corp. Poart-o peste un tricou care de asemenea ți se potrivește bine pe corp. Bagă tricoul în pantaloni și completează look-ul cu o curea de piele și o pereche de pantofi sport albi cu șosete de atletism albe. Această ținută casual îți va oferi cu siguranță un vibe de hipster, ca și cum ai fi aproape prea cool pentru hainele pe care le porți.

Îngrijit dar elegant

Poartă-ți jacheta de blugi peste blugi și un tricou. Încheie geaca. Tricoul trebuie să fie suficient de potrivit, astfel încât tivul lui să se vadă sub tivul gecii. Acesta este un look casual, care este totuși îngrijit și bine alcătuit. Pur și simplu arată elegant și la modă. Finalizează ținuta cu o pereche de pantofi sport și vei fi gata să participi la orice eveniment casual în timpul zilei.

Verifică preț Îmbrăcăminte din denim pentru femei și bărbați AICI!

Ce mai zici de chestia aia cu smokingul canadian?

Lynn Downey, istoricul oficial pentru Levi Strauss, a spus că look-ul denim cu denim poate fi urmărit până la Vancouver, Canada. Era anul 1951 și Bing Crosby era un actor faimos la nivel internațional, cunoscut pentru filme, muzică și radio. El își iubea blugii Levi’s și îi purta în acel an în timpul unei călătorii în Canada. El și un prieten au mers la un hotel pentru a se caza, dar au fost respinși. Elegantul hotel din Vancouver credea că blugii din denim erau prea pentru clasa muncitoare pentru hotelul lor.

Povestea a ajuns la știri, deoarece Bing Crosby era una dintre cele mai recunoscute vedete din lume în acel moment. De fapt, el a fost recunoscut și totul s-a rezolvat. Dar povestea și-a făcut loc în presă și a fost citită de șeful Levi Strauss & Co., care a considerat că este pur și simplu hilar. Compania i-a făcut o jachetă smoking din denim nou-nouță și i-a prezentat-o ​​la o sărbătoare specială în Elko, Nevada. Crosby a fost numit primar de onoare al orașului în timpul evenimentului.

De aici, spun ei, provine termenul „smoking canadian – Canadian tuxedo”. Dacă o celebritate ar fi optat pentru o pereche de pantaloni chino în loc de blugi în acea zi în Vancouver, această expresie binecunoscută ar putea să nu existe acum.

Decenii mai târziu, Justin Timberlake a făcut valuri pentru că a purtat un smoking din denim la un eveniment. Iubita lui de atunci, Britney Spears, purta o rochie din denim cu o fustă de denim foarte plină. Uneori, chiar și stilul celebrităților este super ciudat.

Verifică preț Îmbrăcăminte din denim pentru femei și bărbați AICI!

Propriul tău smoking canadian

Da, poți purta o geacă de blugi cu pantaloni de blugi. De fapt, există multe moduri prin care poți face acest lucru pentru a arăta într-adevăr foarte elegantă. Urmează sfaturile, alege articole care îți vor avantaja forma corpului și poartă cu mândrie combinațiile de geacă de blugi și blugi. Pentru că atunci când arăți bine și știi asta, pur și simplu nu poți face ceva greșit cu moda ta.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care