35 de tipuri de ață de tricotat diferite

tipuri de ață

Ața de tricotat este partea cea mai critică din procesul de tricotat. Există atât de multe tipuri de ață de tricotat diferite, de la cele mai moi și mai luxoase la cele mai accesibile. Este important să vă știți scopul final pentru a alege ghemul ideal. Acest lucru face diferența în rezultatul dumneavoastră final.

Am început sa tricotez acum mulți ani și am crezut că este doar pentru bătrâne. M-am înșelat pentru că mi-a plăcut instantaneu. Nu mi-am dat seama cât de departe a mers lumea tricotatului. Am fost rapid pusă față în față cu o cantitate masivă de ață de tricotat pe care a trebuit sa o deslușesc singură.

Veți fi copleșite rapid și acesta este și scopul acestui articol. Continuați să citiți pentru a afla toate detaliile despre diferitele fire disponibile.

Verifică preț Ațe de tricotat AICI!

Ce este ața de tricotat?

Ața este un material folosit în diferite proiecte de artă și meserii. Este folosit în special pentru tricotat și croșetat. ața este un material creat din diferite fibre. Sunt fabricate fie din fibre naturale, fie din fibre sintetice. Fibrele naturale provin din fibre animale sau vegetale. Fibrele sintetice sunt realizate de om.

Toate ațele diferite au texturi diferite care schimbă aspectul firului. Fiecare tip de fir este cel mai potrivit pentru anumite tipuri de proiecte. Este util să aveți o idee clară despre tipurile de fibre de fire pentru a face proiectul dumneavoastră un succes.

Greutatea aței de tricotat

Fibra de ața vine în diferite grosimi. Aceasta fiind cunoscută sub numele de greutatea firelor. Există opt greutăți diferite de fire; fiecare este ideal pentru un anumit tip de proiect.

Dantelă

În timp ce dantela nu se afla pe diagrama grosimilor firelor, este numărul zero. Este cel mai subțire și mai ușor tip de ata. Se folosește pentru tricotat modele de dantelă, inclusiv eșarfe și șaluri. Este, de asemenea, numit fir, pânză de păianjen și fir cu greutate ușoară.

Super subțire

Este numărul unu pe grafic și include fire pentru degete și fire pentru șosete. Este puțin mai groasă decât dantela și poate fi folosită pentru tricotarea șalurilor. Acest lucru creează cusături fine. Este ideal pentru șosete, mănuși și pălării.

Îl puteți folosi pentru a face un pulover, dar va dura o cantitate semnificativă de timp. Are rezultate frumoase. O persoana ar trebui să folosească o dimensiune a acului de la 1 la 3 pentru această grosime a firului.

Subțire

Grosimea subțire este numărul doi pe grafic. Această grosime a firelor include fire pentru copii și pentru sport. Este ideal pentru eșarfe, pălării, șosete, pulovere și cardigane. Dimensiunea ideală a acului de tricotat pentru această grosime a firului este de la 3 la 5.

Ușoară

Numărul trei din diagrama grosimii este firul ușor. Acesta include fire de greutate DW, ușoare și fire de greutate. Acest fir este ideal pentru tricotat șosete. Dimensiunea adecvată a acului pentru acest fir este de la 5 la 7.

Mediu

Atele cu o grosime medie sunt numărul patru pe listă. Acestea includ grosimea firelor de lână și firele de greutate aran. De asemenea, pe listă se afla și firele afgane. Aceasta este o alegere comuna printre începători și funcționează excelent pentru toate proiectele. Dimensiunea ideală a acului pentru această greutate este de la 7 la 9.

Voluminos

Firul cu o grosime voluminoasă este numărul cinci pe lista de fire. Tipurile de fire care intră în această categorie sunt fire groase, fire meșteșugite și fire de covor. Acest fir cu greutate voluminoasă vă ajută să finalizați rapid un proiect.

Vă oferă un proiect finit cu aspect gros, care este perfect pentru o cămașă sau eșarfă. Dimensiunea ideală a acului pentru acest fir este de la 9 la 11.

Super voluminos

Ațele super voluminoase cad pe numărul șase pe grafic. ațele voluminoase și ațele roving se încadrează în această categorie. Este minunat pentru tricotarea unei pălării în cel mai scurt timp. Aceasta ața este incredibil de călduroasă și oferă proiectului tău un aspect voluminos. Dimensiunea ideală a acului este de 11 la 17.

Jumbo

Cea mai groasa ața din grafic cade pe locul șapte. Aceasta este grosimea jumbo. ațele Jumbo și ațele roving intră în această categorie. Acest lucru este minunat pentru pături, eșarfe și decor pentru casa ta. Acele ideale sunt dimensiunile de la 17 în sus.

Tipuri de ață – 35 de exemple

Lână

Atele de lână sunt printre cele mai comune ațe care sunt disponibile pentru tricotat. Are multe proprietăți benefice. Excelează pentru a vă menține cald la temperaturi scăzute. Este durabilă și rezistă la umezeală. De asemenea, este răcoroasa și va ajuta atunci când vremea devine călduroasă. Fibra de lână este respirabilă și îndepărtează umezeala de pe corp. Lana este adesea amestecată cu alte fibre pentru a ajuta lâna să devină rezistentă.

Materialul din lână conține proprietăți naturale, care îi permit să stingă un incendiu. Acest lucru se regăsește numai la lână. Lâna poate fi găsită chiar și în mingi de baseball, fapt cunoscut de puțini oameni. Lâna este ușor de prelucrat cu un preț relativ accesibil. Firele de lână sunt ideale pentru pulovere, eșarfe, pălării, mănuși și șosete.

Lâna pură și virgină este fabricată din lână animală, de obicei din oaie. Nu este fabricată din lână reciclată. Este de un alb cremos și se poate vopsi cu ușurință orice culoare. Lâna Shetland provine de la o oaie originară din Insulele Shetland din Scoția.

Lâna islandeză creează un fir moale, dar rustic. Lâna lavabilă a fost tratată chimic sau tratată electronic pentru a îndepărta straturile exterioare ale fibrei. Acestea sunt cele mai strălucitoare straturi. Acesta își păstrează forma după ce a fost fasonat.

Cele patru tipuri diferite de fire de lână sunt:
⦁ Lână de tip fin
⦁ Lână de tip mediu
⦁ Lână tip lung
⦁ Lână dublă
Există unele dezavantaje ale lânii, cum ar fi faptul că poate fi incredibil de iritantă și provoacă mâncărime. Unele persoane sunt alergice la lână și nu ar trebui să poarte produse din lână. Hainele care au fost confecționate din lână pot începe să se degradeze după utilizare. Pentru cea mai bună îngrijire, trebuie spălată manual cu apă caldă.

Verifică preț Ațe de tricotat din lână AICI!

Lâna merino

Lâna Merino este un tip special de lână fină și uimitor de moale. Acest fir provine de la oi, dar o anumită rasă se numește oaie Merino. Aceasta este o clasă specială de fire de lucru, deoarece nu provoacă niciun fel de reacție alergică, chiar și pentru cei care sunt alergici la lână. Merino este considerat un fir pentru tricotat extrem, deoarece creează articole mari și groase.

La fel ca lâna obișnuită, lâna Merino își păstrează forma obișnuită atunci când este blocată. De asemenea, asemănător cu lână obișnuită, pastile din lână merino, ceea ce înseamnă că creează bumbac pe fire. Lâna Merino poate rezista, de asemenea, fibrelor sale fiind îndoite fără să se rupă.

Verifică preț Ațe de tricotat din lână Merino AICI!

Caşmir

Cașmirul este un alt tip de lână de oaie. Este cea mai moale lână și fir pe care îl puteți găsi. Provine în mod specific de la caprele Cashmere și alte capre. Cașmirul este un tip scump de lână și este considerat un lux. Nu este la fel de puternic ca fibra din oi. Caprele de cașmir își pierd substratul în fiecare an.

Acest strat este mai aproape de piele. Trebuie separată de părul exterior. Chiar dacă este numit substrat, nu vine de sub capre. Provine din partea din spate și din mijloc. Este nevoie de fibrele de la patru capre pentru a face un pulover. Cașmirul este mai fin decât părul uman. Cu cât purtați mai mult cașmir, cu atât țesătura devine mai moale.

Majoritatea cașmirului este amestecat cu alte fibre pentru a face firul mai accesibil. Acest fir nu respiră bine, dar poate fi întins liber pentru a-l face mai respirabil. Firul nu provoacă mâncărime. Este ideal pentru cardigane, mănuși și șosete. Hainele de acest tip trebuie duse la curățătorie.

Verifică preț Ațe de tricotat din cașmir AICI!

Alpaca

Firul de alpaca este o fibră incredibil de caldă, ideală pentru pulovere. Este o lucrare naturală care provine din Alpaca din America de Sud. Cele două tipuri de fire Alpaca sunt Suri și Huacaya. Acest fir este moale și aproape ca mătasea. Nu își menține forma la fel de bine ca lână tradițională. Este mai scump decât un ghem de lână tradițională.

Fibra de alpaca este hidrofugă și nu se aprinde cu ușurință. Acest fir este o fibră densă și hipoalergenică. Este ideal pentru pielea sensibilă și nu este mâncărime ca lâna. Este perfect pentru haine și obiecte pentru bebeluși. Firele de alpaca pot fi fire amestecate.

Este amestecat cu alte fibre naturale, astfel încât să se poată întări tensiunea din lână. Lâna de alpaca nu se fasonează la fel de bine ca lâna tradițională. Trebuie spălat manual sau dus la curățătorie.

Verifică preț Ațe de tricotat cu lână Alpaca AICI!

Mohair

Firul de Mohair este moale și frumos. Este realizat din păr de capră Angora. Tinde să fie strălucitor, rezistent și durabil. Nu este același lucru cu lâna Angora, care provine de la un iepure. Acest fir este un izolator fantastic și este excelent la îndepărtarea umezelii de pe corp.

Este considerat o fibră de lux și, ca rezultat, este mai scumpă decât lâna tipică. Are o cantitate mare de luciu. A fost deseori denumită după porecla sa, Diamond Fiber. Este una dintre cele mai calde fibre de animale.

Mohair este ideal pentru ținuta de vară și de iarnă. Mohair este un fir grozav de vopsit. Este elastic și se va întoarce în formă. Rezistă foarte bine la cute. De obicei, este amestecat cu lână tradițională sau mătase pentru a adăuga greutate fibrelor ușoare. Este ușor de întreținut, deoarece îl puteți pune în mașina de spălat pe ciclul ușor.

De asemenea, îl puteți duce si la spălătorie.

Unii au o reacție alergica la Mohair și le provoacă senzații de mâncărime, chiar dacă prezintă un risc scăzut de reacție alergică. Este foarte pufos, ceea ce face dificilă tricotarea. Dacă aveți un proiect ce include cusături definite, este posibil să nu fie firul potrivit.

Verifică preț Ață de tricotat din mohair AICI!

Ghemul organic

Ghemul organic este o lână care este creată fără substanțe chimice. Provine de la oi care nu au aditivi sintetici sau chimici. Oilor nu le-au fost administrate antibiotice. Singurul lucru folosit pe acest fir de lână este detergentul și apa fierbinte.

Acest fir provine de la oi sănătoase și este minunat pentru mediu. Ghemul organic este excelent pentru articolele de îmbrăcăminte care sunt tricotate.

Verifică preț Ațe de tricotat din lână AICI!

Nailon

Nailonul este o fibră sintetică care a fost creată drept o alternativă viabilă la mătase. Are calități similare cu celofibra prin faptul că este strălucitor, neted, ușor de spălat și rămâne rece la atingere. Nailonul este durabil și rezistă bine împotriva uzurii.

Este ușor de îngrijit, deoarece îl puteți spăla într-o mașină de spălat. Aceste fibre sunt elastice și puternice. Ele pot rezista la abraziune. Aceste fibre pot fi ușor vopsite în orice culoare.

Verifică preț Ațe de tricotat rezistente AICI!

Angora

Acest fir este considerat un fir de lux, deoarece este una dintre cele mai fine fibre de la un animal pe care le puteți găsi. De asemenea, tinde să fie un fir scump. Provine direct din blana unui iepure Angora. Este ușor și moale. Este cald, mult mai cald decât lâna de la oi. Este similar cu Mohair prin faptul că nu trebuie utilizat pentru cusături care sunt complicate.

Acest fir tinde să alunece, astfel încât ace de tricotat texturate funcționează cel mai bine. Nu va rezista petelor, dar nu va reține mirosurile. Este adesea amestecat cu acrilic pentru a-l face mai puțin elastic. Trebuie spălat manual numai în apă rece sau dus la curățătorie. Trebuie să se usuce în timp ce este așezat plat.

Verifică preț Ațe de tricotat din Angora AICI!

Mătase artificială

Mătasea artificială este una dintre cele mai vechi fibre artificiale, dar imită unele dintre proprietățile naturale ale fibrelor. Este neteda, strălucitoare și îmbibată în culoare. Acest material este confortabil și răcoros. Îndepărtează căldura de pe corp, făcându-l un material excelent pentru cele mai călduroase luni.

Nu rezista la căldură. Nu este foarte elastic și nici nu îmbătrânește bine cu timpul. Există multe opțiuni variate de mătase artificială care sunt considerate fire de noutate (discutate mai târziu în acest articol). Cel mai adesea, acest material poate fi spălat manual, dar trebuie să citiți instrucțiunile pentru a fi siguri.

Verifică preț Ațe de tricotat din microfibră AICI!

Firele de bumbac

Firele de bumbac sunt unele dintre cele mai comune tipuri de fire. Este destul de ieftin. Firele de bumbac provin dintr-o planta de bumbac. Crește în cele mai calde climate. Firele de bumbac sunt ușoare, puternice și respiră bine. Este un fir grozav pentru hainele de vară.

Există multe tipuri diferite de fire de bumbac, de la fine la grele. Puteți spăla fire de bumbac în mașina de spălat. Nu se fasonează și este posibil să nu-și mențină forma. Cusăturile tale nu vor părea uniforme. De asemenea, veți putea vedea orice imperfecțiuni în cusăturile dumneavoastră. Bumbacul poate absorbi mai mult de 27 de ori greutatea sa în apă.

Verifică preț Ațe de tricotat din bumbac (macrame) AICI!

Fire de mătase

Mătasea este o fibră făcută din proteine naturale. Unele forme de mătase sunt țesute în textile. Fibrele proteice sunt fabricate din fibroină și sunt produse de larvele de insecte care formează coconi. Firul de mătase este relativ ușor de lucrat, dar poate fi alunecos. Este util să aveți experiență în tricotat înainte de a încerca să tricotați cu fire de mătase.

Firul de mătase este una dintre cele mai scumpe fibre pe care le puteți cumpăra. Este puternic, strălucitor și se simte grozav pe pielea ta. Mătasea este una dintre cele mai puternice dintre toate fibrele naturale pe care le puteți găsi.

Puteți găsi amestecuri de mătase care au cașmir, mătase și lână Merino. Mătasea nu este o fibră caldă și este cea mai bună pentru proiectele de vară. Trebuie dus la curățătorie și spălat de mana cu blândețe.

Există două tipuri de fire de mătase:

⦁ Fire de mătase bobinate – acesta este un fir de filament. Este creat atunci când coconii trec prin prelucrare atunci când mătasea este derulată în filamente care sunt continue. Firul de mătase este fin și abia poate fi văzut de ochi. Multe dintre filamente sunt toarse împreună pentru a face fire de mătase de diferite greutăți.

⦁ Fire de mătase filate – acesta este un fir filat. Această mătase este creată din lungimi scurte de mătase care sunt luate din coconi care sunt sparte sau deteriorate în timpul procesării. Apoi sunt răsucite împreună pentru a face firul.

Verifică preț Fire de tricotat cu mătase AICI!

Firele auto-dungate

Fenomenul are loc atunci când multe culori sunt filate împreună în moduri unice pentru a crea efecte diferite. Procesul de colorare a firului a evoluat odată cu tehnologia. Sunt vopsite în diferite modele. Un alt nume pentru acest tip de fir este culoarea de fir pictat. Culoarea acestui fir se schimbă pe măsură ce îl folosiți pentru tricotat.

Proiectul dumneavoastră finalizat are dungi colorate în el. Schimbarea culorii cu dungi poate fi îndrăzneață sau subtilă, în funcție de tipul specific de fire. Va părea că ai schimbat culoarea firului, dar în realitate, este același fir. Este ideal pentru șosete, căptușeli, eșarfe, pulovere și pături.

Aceasta este o alegere excelentă pentru începători, în special pentru cei care doresc să realizeze un proiect care este colorat. Culoarea se schimbă cu fiecare fir, deci nu trebuie să schimbați firul pentru a schimba culoarea. Firul a fost vopsit în culori care merg împreună. Nu va trebui să vă întrebați dacă toate culorile dumneavoastră vor merge împreună.

Acest fir tinde să fie puțin mai scump decât alte fire, în special acelea in culori solide. Va trebui să vă asigurați că diversitatea culorii în fire se va potrivi cu cusăturile și modelele proiectului dumneavoastră.

Verifică preț Ațe de tricotat multicolore AICI!

Fire de cânepă

Firul de cânepă este o țesătură naturală, fiind un material textil realizat din fibrele tulpinii plantei Cannabis sativa. Acest fir este puternic și a fost folosit în textile de generații. Cânepa face parte din lumea meșteșugurilor încă din anii 1960, dar este relativ nouă în lumea tricotajului.

Fibrele de cânepă au fost utilizate în principal pentru macrame, dar s-au extins la mai multe opțiuni. Cânepa este prietenoasă cu mediul. Este moale pentru pielea ta. Este minunat pentru șosete, pulovere și paltoane.

Verifică preț Ațe de tricotat din cânepă AICI!

Fire de bambus

Firele de bambus sunt recoltate din iarba de bambus și apoi distilate în celuloză. După aceea, se filează în fire de bambus. Este un fir natural care nu provine de la un animal. De asemenea, este ecologic. Firele de bambus sunt mai noi în lumea tricotajului. A devenit popular rapid. Este moale și se poartă foarte bine.

Firele de bambus sunt ideale pentru articolele de îmbrăcăminte care au o husa. Acest fir vă menține răcoros și este respirabil. Este adesea o senzație mai blândă decât mătasea.

Verifică preț Ațe de tricotat din fibre de bambus AICI!

Fire acrilice

Fire acrilice sunt fabricate dintr-o fibră sintetică care este fabricată de om. Este mai ieftin decât multe fibre naturale. Firele acrilice se spală bine și își păstrează culoarea. Este o opțiune excelentă pentru cei fără experiență.

Multe dintre opțiunile de fire acrilice sunt un fire de lână cu greutate. Firele acrilice nu vor fi atacate de molii, lumina soarelui sau substanțe chimice. Acest fir este ideal pentru eșarfe.

Verifică preț Ațe de tricotat din acril AICI!

Fire de noutate

Firele de noutate sunt realizate din fibre sintetice dintr-o mare varietate de texturi și culori. Sunt cel mai adesea amestecuri de fibre pentru a crea texturi unice și pentru a atrage atenția. Firele de noutate sunt un mod distractiv de a adăuga o notă nouă proiectului tău. Majoritatea firelor inedite sunt dificile de lucrat.

Există diferite opțiuni disponibile atunci când vine vorba de fire de noutate.

Bouclé

Firul Bouclé este cunoscut pentru aspectul său buclat. Cuvântul Bouclé înseamnă a se ondula în franceză. Este creat prin luarea a două fire de fire și combinarea acestora și asigurarea faptului că unul dintre fire este slăbit și formează un inel.

Inelele de fire au aceeași dimensiune și pot varia în mărime. Când firul are bucle mai mari, creează un fir care este mai voluminos. De asemenea, are un aspect mai texturat.

Chenila

Firele de chenila au o suprafață cu un aspect pufos, imită aspectul păros al unei omizi, de unde și numele. Chenille înseamnă omidă în franceză. Are o grămadă deasupra firului pentru a-l face să se simtă neclar și moale. Este neted precum catifeaua.

Chenila este creată în momentul în care fibrele libere sunt înfășurate în jurul unei fibre de bază. Fibrele sunt apoi tăiate uniform pentru a crea un aspect pufos. Fire de chenilă pot fi de mătase, mătase artificiala, poliester sau bumbac. Firele de chenilă se dovedesc a fi dificile când lucrezi cu ele.

Verifică preț Ațe de tricotat din Chenille AICI!

Gros-Subțire

Firele subțiri groase creează un produs finit care are secțiuni groase și subțiri. Acest lucru oferă, de asemenea, produsului dvs. un aspect nehotărât. Acest tip de fir este o modalitate excelentă de a crea o țesătură unică, dar nu trebuie să lucrați cu modele de cusături care sunt complicate.

Acest tip de fire folosește amestecuri de fibre și bucăți răsucite pentru a schimba greutatea și forma articolului finit. Când utilizați acest tip de fire, trebuie să vă folosiți, mai întâi, de o mostră pentru a va asigura ca aveți greutatea potrivita.

Blană faux

Firele din blană artificială sunt fire de fibre foarte pufoase. Are un fir de bază din nailon. Este incredibil de puternic. Produsul dumneavoastră finit va arăta exact ca o blană artificială. Acest fir este incredibil de moale la atingere. Acest fir nu folosește nici o fibră animală.

Acest fir este ideal pentru articole pentru bebeluși, animale de pluș și pentru a crea ornamente distractive pentru haine.

Firele de blană artificială sunt un subset de fire de noutate, care sunt foarte moi la atingere! Aceste fire din fibre sintetice imită aspectul și senzația blănii reale, fără a utiliza fibre animale. Folosiți blană falsă în proiectele pentru bebeluși, animale împăiate, sau ca un decor distractiv și funky pentru următoarea piesă la modă!

Panglică de cale ferată

Firul de panglică de cale ferată este, de asemenea, denumit fir de panglică de scară. Acest fir are panouri de culoare strânse între două fire de firele care sunt paralele cu șinele. Rândurile unui fir pot avea aceeași culoare ca panoul sau poate fi negru sau o culoare care se potrivește culorii panoului.

Cu acest fir, puteți utiliza cea mai simplă cusătură și puteți crea un produs magnific.

Acest fir este ideal pentru eșarfe, jachete, pulovere, șaluri și blaturi. Această ață poate fi, de asemenea, utilizată pentru a face bijuterii și coliere. Dacă aveți experiență, puteți combina două culori diferite de panglică de cale ferată împreună pentru a obține un aspect exotic.

Verifică preț Panglici (diferite modele) AICI!

Fire din poliester

Firul de poliester este de obicei un amestec de fire diferite. De obicei include lână și bumbac și poate încă o fibră. Multe dintre noutățile sau firele voluminoase sunt considerate poliester. Când poliesterul este adăugat într-un amestec, acesta creează durabilitate pentru fire. Trebuie să facă rezultatul final mai solid din punct de vedere structural.

Amestecurile de poliester pot include unele fibre naturale, dar nu întotdeauna. Firele de poliester sunt respirabile și elimină umezeala de pe corp. Este perfect pentru orice anotimp sau tip de vreme. Este ușor de întreținut, deoarece poate fi spălat într-o mașină de spălat. Nu trebuie să-l spălați manual.

Materialul fabricat din poliester își păstrează de obicei forma. Acest tip de fire se poate simți zgâriat pe piele. Când utilizați poliester, este posibil să nu puteți vedea delimitarea cusăturilor dumneavoastră. Acest fir este ideal pentru accesoriile pe care le folosiți des și pentru îmbrăcămintea de exterior.

Verifică preț Ațe pentru tricotat cu/din poliester AICI!

Stralucire în întuneric

Firul ce strălucește în întuneric se găsește de obicei într-unul din cele două moduri. Firul poate avea un fir țesut în el, care este reflectant. Sau este posibil ca firele să fi fost tratate cu un colorant fluorescent.

Un fir reflectorizant poate fi adăugat la orice culoare a oricărui fir. Tinde să funcționeze cel mai bine pe culorile mai deschise. Firul reflectorizant funcționează orice captează lumina. Vopseaua fluorescentă va începe să se estompeze în timp.

Fire de panglică

Firele de panglică pot fi realizate din mai multe fibre diferite. Pot include bumbac, nailon sau matase artificiala. Se simte și arată ca o panglică artizanală. Poate fi găsit în culori solide sau culori pestrițe.

Acest lucru face parte din lumea tricotajelor din jurul anului 2000. Acest tip de fire este de obicei plat și ușor până când creați un proiect cu el. Firul de panglică este ideal pentru curele, bentițe și pungi.

Firele de panglică se vor răsuci și se vor roti în timp ce tricotați cu ea. Poate fi o provocare pentru tine să o ții sub control. Va trebui să acordați atenție constantă firelor dvs. pentru a vă asigura că nu se răsucește.

Produsul finit pare răsucit, dar arată ca și cum cusăturile tale nu sunt. Dacă aveți o lucrare delicată în piesa dumneavoastră, acestea nu este probabil cele mai bune fire pentru proiect.

Odată ce ați tricotat firul de panglică, acesta poate deveni greu, astfel încât un pulover nu este cea mai bună creație. Firele de panglică nu iartă și, dacă aveți orice tip de înțepături în ace, acesta va fi prins.

Dacă folosiți ace de lemn, asigurați-vă că vârfurile dumneavoastră sunt netede. Dacă doriți ca panglica să fie mai rezistentă, ar trebui să luați în considerare asocierea cu un alt tip de fire.

Verifică preț Panglici din materiale textile AICI!

Fire de specialitate

Un fir special este destinat să creeze un aspect special în produsul dumneavoastră final. Aceste tipuri de fire vin în multe culori diferite. Acestea adaugă textură proiectului dvs. finalizat. Acestea sunt de obicei realizate din amestecuri de fire sintetice.

Tweed

Firele de tweed au o culoare principală și există fire de fibre prin fire în culori diferite de culoarea principală. De obicei are mai multe pete de culoare și straturi care se adaugă în timp ce se rotește.

Modul tradițional de a face fire de tweed este de a vopsi lâna separat și apoi amestecați în culorile de accent în timpul procesului de filare. Diferitele fibre capătă culoare în moduri diferite în timpul procesului. Aceste fibre sunt cele care dau firului efectele sale de culoare.

Verifică preț Ațe de tricotat Tweed AICI!

Heather

Firul Heather este un fir de lână cu greutate, care a fost vopsit și filat la un fir 100% de grad mediu. Heatheringul este creat atunci când multe nuanțe variate sunt amestecate împreună pentru a crea o singură culoare unică. Suprafața devine mult mai moale după ce a fost spălată.

Marled

Firul marlat este creat atunci când straturi de diferite culori de fire sunt răsucite împreună. Acest lucru creează un fir cu multe culori care se împletesc unul în jurul celuilalt. Poate avea multe nivele diferite de straturi. Există multe grupuri specializate de fire marlate.

Verifică preț Ațe pentru tricotat răsucite multicolore AICI!

Fire din amestec de lână

Firele care sunt un amestec de lână sunt exact ceea ce afirmă numele. Sunt fire amestecate, care sunt lână și alte fibre. Acestea pot include bumbac, materiale sintetice sau mătase. Scopul amestecării diferitelor fibre împreună este de a crea cele mai bune elemente ale diferitelor fibre într-o singură super fibră.

Unul dintre cele mai comune amestecuri de fire pe care le veți găsi este un amestec de 50% bumbac și 50% lână. Acest fir este perfect pentru a crea articole confortabile și calde.

Verifică preț Ațe pentru tricotat din amestesc de lână AICI!

Întrebări frecvente despre tipuri de ațe

Întrebări frecvente despre tipuri de ațe

Care sunt principalele tipuri de fire?

Există trei clasificări de bază ale firelor. Aceasta include fire textile, fire stratificate și fire de filament. Firul textil are o fibră de bază, cu fibre naturale scurte folosite la realizarea firului. Firele cu straturi au unul sau mai multe fire de fire din fibre discontinue care sunt înfășurate. Firul de filament este înfășurat din filamente lungi continue.

Care fir este cel mai puternic?

Firul de mătase este cel mai puternic pe care îl puteți cumpăra de pe piață. De obicei, veți găsi un amestec de mătase, cașmir, merino și acesta este cel mai puternic. Acesta este ideal pentru articolele de vară. Firul amestecat are aceeași rezistență la tracțiune ca oțelul.

Ce fir este cel mai gros pe care îl puteți găsi?

Firele cu buclă mare sunt cele mai groase fire pe care le puteți cumpăra de pe piață. Este lână merino.

Ce face ca firele mele să devină pufoase?

Când firele tale devin pufoase, se întâmplă pentru că s-a jupuit. Pulverizarea are loc atunci când fibrele libere ale firului se răsucesc, se incalcesc sau se încurcă. Încep să formeze bile deasupra puloverului sau altor materiale.

Articolele care sunt tricotate încep întotdeauna să se strice după un timp de neutilizare. Dacă există fire aleatoare pe firul dumneavoastra, nu le trageți. Acest lucru va face ca tricotul să devină inegal și întins.

Ce trebuie să știu despre firele acrilice?

Firul acrilic conține substanțe chimice și alte toxine care pot fi dăunătoare oamenilor. Acest tip de fire este utilizat în mod obișnuit în practicile de tricotat. Ar trebui să înțelegeți diferența dintre toate firele, astfel încât să puteți alege firul potrivit pentru dvs.

Cum îngrijesc diferite tipuri de fire?

Este important să aveți grijă de fire în mod corespunzător. Acest lucru vă va asigura că aveți articole de cea mai bună calitate și că acestea arată întotdeauna cât mai bine. Bumbacul, ramia și firele de in pot fi spălate într-o mașină de spălat. Trebuie spălat pe ciclul blând cu apă rece, dar puteți folosi si apă caldă.

Acrilicul și alte fire sintetice pot fi spălate și uscate în același mod în care vă spălați hainele obișnuite. Acest fir nu se va micșora. Dacă aveți un tip necunoscut de fibre, doriți să fiți sigur că spălați manual firele cu apă rece și îl uscați plat.

De câte ghemuri de ața este nevoie pentru a tricota o pătură?

Este nevoie de o cantitate mare de ața pentru a termina o pătură. Nu doriți să vă zgârciți la ața și să vă lăsați pătura scurtă. De obicei, este nevoie de aproximativ 13 până la 18 ghemuri de ața pentru a completa o pătură. Cu cât conțin mai multe culori în pătură, cu atât va fi nevoie de mai multe ghemuri pentru a o finaliza.

Verifică preț Ațe de tricotat AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care