Se poate purta o pereche de blugi business casual?

Blugi business casual

Dacă serviciul tău permite sau nu un cod vestimentar business casual depinde de decizia superiorilor, dar poți învăța să-ți stilizezi ținutele folosind aceste linii directoare business casual, astfel încât să purtați întotdeauna lucrurile potrivite la birou, inclusiv blugii de birou, dacă biroul vă permite acest lucru.

Puteți mulțumi oamenilor drăguți care locuiesc în statul Hawaii pentru vinerea casual și pentru ținuta business casual în general. În 1956, brandul Tori Richard a fondat un  brand de îmbrăcăminte aloha centrat pe cămăși hawaiene.

Hawaiian Fashion Guild a vrut să încurajeze vânzările de îmbrăcăminte aloha, așa că a creat aloha Friday. Încurajând companiile din stat să adopte vinerea aloha, au vândut mai multe cămăși hawaiene la nivel local.

Desigur, Hawaii este o locație de vacanță de top. Mulți oameni au călătorit în Hawaii din SUA continentală. Toată lumea a văzut companiile permițând angajaților să poarte haine casual vinerea și au devenit puțin geloși. Au luat această idee minunată înapoi cu ei din vacanță, probabil fiind un element care ridică moralul.

Pe continent, vinerea aloha a devenit vinerea casual, de vreme ce cămășile hawaiene ar putea părea o ținută caraghioasă într-o iarnă din Idaho.

Din acel început umil al unei bresle din industria modei care încearca să ajute la vânzarea cămășilor, tu beneficiezi de ținuta business casual, o întreagă categorie de îmbrăcăminte la modă combinată cu îmbrăcămintea de birou. Nu există însă un consens clar dacă blugii se califică drept business casual.

Este destul de clar că veselele cămăși  hawaiene se califică în Hawaii ca fiind o astfel de ținută. Deci, de unde știi dacă poți purta blugi la birou pentru un eveniment business casual sau înt-o zi de vineri?

Verifică preț Blugi business casual pentru femei și bărbați – diverse modele AICI!

Ce este ținuta business casual?

Dacă blugii negri se califică sau nu drept îmbrăcăminte business casual depinde de locul de muncă. Nu există un răspuns clar. Într-un loc de muncă, aceștia pot fi perfect acceptabili vinerea casual, dar într-un alt loc de muncă, casual poate însemna pantaloni khaki în loc de costum.

Deci, de unde știi?

Din manualul personalului de la locul tău de muncă, cu referire la codul vestimentar business casual. Manualul prezintă codul vestimentar acceptabil la birou. Dacă manualul a omis acest lucru, atunci puteți întreba managerul.

Odată ce ai un răspuns ferm, știi și îți poți planifica ținuta. Dacă ei spun „da” că blugii și blugii negri se califică drept ținută business casual la birou, atunci veți planifica purtarea acestor haine în consecință. Articolul de față ar trebui să vă ghideze în planificarea ținutei și combinarea acesteia pentru un efect maxim.

Termenul ”ținută business casual” se referă la îmbrăcămintea din afara domeniului îmbrăcămintei tradiționale de business pe care un birou sau o companie le consideră adecvate pentru ținutele de zi cu zi purtate la birou sau purtate la evenimentele de după program.

Ținuta tradițională business se referă la costum și cravată pentru bărbați sau o rochie business sau o fustă, un top și sacou pentru femei.

Stilul business casual încă impune angajaților să se prezinte într-o manieră îngrijită și modestă, dar le permite să-și exprime mai ușor personalitatea purtând haine mai confortabile decât o oferă ținuta tradițională de birou.

Stilul business casual include pantaloni khaki, sacouri, pantaloni de costum, tricouri polo, pulovere și veste pulover. Încă preferă pantofii eleganți închiși în față. Unele birouri includ blugii în această listă.

Verifică preț Blugi business casual pentru femei și bărbați – diverse modele AICI!

Ce să porți dacă serviciul tău permite purtarea blugilor

Nu este momentul să porți blugii tăi din denim învechit (distressed) pe care i-ai cumpărat cu tăieturile/rupturile (rips) lor strategice. Un look business casual cu blugi trebuie să arate în stare bună. Blugii ar trebui să fie curați, fără tăieturi/rupturi sau zone zdrențuite.

Ar trebui să evitați blugii decolorați și blugii strălucitori.

De asemenea, evitați detaliile strălucitoare, cum ar fi strasurile, pietrele sau metalul.

Alegeți un stil clasic de blugi pe albastru închis sau negru. De asemenea, puteți purta o culoare cuminte de denim, cum ar fi maro, verde închis sau alb.

Ar trebui să stratificați look-ul pe care îl porți. O pereche de blugi cu un tricou nu va fi de folos. Este prea casual. Poartă o cămașă cu nasturi cu acești blugi și adaugă un sacou.

Pantofii sport (sneakers) nu sunt potriviți pentru stilul business casual. Bărbații pot purta pantofi eleganți de costum, închiși în față, pantofi mocasini (penny loafers) sau pantofi Docksiders. Femeile pot alege dintre balerini, pantofi cu toc sau cizme.

Multe locuri de muncă nu permit sandale. Acest lucru nu se datorează lipsă de interes față de modă, ci pentru că pantofii cu vârfuri închise oferă un nivel mai ridicat de siguranță.

Mediile de lucru trebuie să respecte reglementările Administrației pentru Sănătate și Securitate în Muncă (OSHA – Occupational Health and Safety Administration), iar acestea includ obligația ca în multe medii de lucru pantofii să aibă degetele acoperite (pantofii să acopere degetele) pentru siguranță.

Verifică preț Blugi business casual pentru femei și bărbați – diverse modele AICI!

Limite ale stilului business casual

Unele locuri de muncă pot limita orele și evenimentele la care poți purta business casual. Unele locuri de muncă pot alege ziua de vineri, în timp ce în altele, să te îmbraci business casual la birou acceptă o ținută adecvată de zi cu zi.

Alte locuri de munca pot considera ținuta business casual doar o opțiune pentru evenimentele de după lucru. Poate că au evenimente de weekend, iar codul vestimentar este business casual. În aceste cazuri, invitația vă spune de obicei dacă se aplică stilul business casual.

Verificați întotdeauna mai întâi dacă blugii se califică sau nu drept o ținută business casual acceptată la noul birou. Întrebați înainte de a o purta. Este mai bine să auzi un nu și să urmezi regulile decât să fii sancționat pentru o încălcare a regulilor la locul de muncă.

Dacă manualul tău de instrucțiuni pentru locul de muncă nu spune nimic despre blugi, iar managerul tău nu are un răspuns clar, poți întreba la resurse umane. Acest departament stabilește codul vestimentar care apare în manualul angajatului.

Ei ar trebui să vă spună dacă respectiva companie permite fiecărui departament să stabilească propriul cod vestimentar.

Poți, de asemenea, să aștepți câteva săptămâni și să te uiți pur și simplu la ce poartă alții într-o zi de vineri casual. Acest comportament de observator atent vă poate salva de multe probleme. Dacă mai mult de o persoană poartă blugi vinerea ca parte a ținutei business casual, o poți face și tu.

Verifică preț Blugi business casual pentru femei și bărbați – diverse modele AICI!

Cum să porți blugi la serviciu

Combinarea acestor look-uri de birou cu blugi necesită câteva reguli. Când le urmezi, poți fi sigur că ținuta ta business casual va uimi în timp ce îndeplinește standardele adecvate.

Alege blugi de culoare închisă, de obicei albaștri sau negri.

Alege-i într-un model potrivit. Renunță la blugii cu talie joasă. Alegeți blugi cu talie înaltă (high-waisted) drepți (straight leg), boot cut, sau blugi skinny. Talia blugilor trebuie să se suprapună cu cămașa pe care o porți.

Alegeți o potrivire confortabilă în mărimea potrivită. Evită blugii supradimensionați (oversized), largi (baggy) sau mulați (skin-tight).

Purtați o cămașă cu guler sub un pulover.

Accesorizează cu gust. Acum nu este momentul să porți cureaua argintie și poșeta asortată. Așa ceva este perfect pentru mers în club, dar nu pentru birou. Alegeți stiluri clasice, cum ar fi curele din piele neagră sau maro, cravate, pantofi din piele și aceeași poșetă sau servietă elegantă pe care le-ați purta în mod normal.

Purtați un sacou. Mai mult, realizează un look elegant prin purtarea unui sacou sau a unei haine sport. Acest lucru ar trebui să se asocieze bine cu blugii tăi, fie asortându-se la culoare, fie folosind o culoare complementară.

Femeile ar trebui să poarte balerini sau pantofi cu toc sau ghete/cizme elegante cu blugi, în timp ce bărbații pot purta pantofi clasici de costum sau ghete/cizme elegante.

Bărbații pot renunța la cravată în vinerea casual. Verificați și definiția cuvântului ”casual” la locul dvs. de muncă în manualul de personal.

Cămașa ta ar trebui să rămână purtată în pantaloni. Când porți un pulover, ar trebui să porți sub el un tricou sau o cămașă cu guler, care rămâne purtată în pantaloni. Mereu. Puloverul dvs. poate fi purtat peste pantaloni. Consideră asta un compromis.

Verifică preț Blugi business casual pentru femei și bărbați – diverse modele AICI!

Ce să eviți să porți

Evitați stilul funky. Într-un mediu de business, nu trebuie să purtați blugi skinny, blugi prespălați cu acid, blugi rupți, denim cu găuri sau care este uzat, nici blugi cu detalii precum sclipici, metal/nituri, broderii sau strasuri și pietre.

Nu purtați niciodată blugi la un interviu de angajare. Purtați numai ținute business pentru birou.

De unde să cumpărați blugi business casual

Puteți găsi blugi adecvați pentru ținuta business casual în majoritatea magazinelor universale sau de specialitate sau online.

Puteți găsi cu ușurință blugi de culoare închisă pentru îmbrăcămintea de birou, astfel încât să poți să arăți grozav în vinerea casual și la toate evenimentele business casual pe care le organizează locul tău de muncă. De fapt, aceste magazine reprezintă un loc de cumpărături unic pentru garderoba dvs. business casual.

Verifică preț Blugi business casual pentru femei și bărbați – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care