19 tipuri de instrumente de scris

Tipuri de instrumente de scris

Cunoașteți diferitele tipuri de instrumente de scris care au fost utilizate din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

Am acoperit totul de la stufurile din Egiptul antic până la stilourile adaptate pentru stângaci, de la penele din secolul al VI-lea până la pixurile zilelor noastre.

De găsiți tipuri de instrumente de scris pe un site de modă și îmbrăcăminte?

Îți spunem noi!

Aceste tipuri de instrumente de scris sunt o modă. Unii oameni au mare grijă la stilourile pe care le cumpără, le folosesc și le transportă. Așadar, întrucât vorbim despre accesorii, instrumentele de scris își au locul binemeritat și pe site-ul nostru.

Pixurile sunt în esență un instrument de scris utilizat în întreaga lume. Acestea ne oferă posibilitatea de a controla aplicarea cernelii/pastei pe o suprafață.

Această suprafață este de obicei făcută din hârtie, iar pixurile sunt folosite mai ales pentru a scrie sau a desena.

Din punct de vedere istoric, au existat multe tipuri diferite de instrumente de scris, inclusiv instrumente de scris în formă de pană. Tipurile moderne includ versiuni mai populare și mai eficiente.

În timp ce majoritatea afacerilor sunt în creştere, stilourile sunt încă folosite în fiecare zi de milioane de oameni din întreaga lume, deoarece au devenit o parte integrantă a multor activități.

Multe instituții precum educația, afacerile, politica și arta depind de existența stilourilor. Mai mult, scrisul manual are multiple avantaje, inclusiv îmbunătățirea memoriei, învățării și exprimare creativă!

Verifică preț Instrumente de scris Premium AICI!

Tipuri de instrumente de scris

Stilouri Reed

Stilouri Reed

Stilouri sunt realizate din bambus tăiat sau stuf. Au o peniţă deasupra cu un vârf îngust pentru scris. Nu mai este folosit în mod popular.

Cu toate acestea, a fost principalul instrument de scriere pentru civilizațiile antice, în special în Egiptul antic din secolul al IV-lea î.Hr.

În timpurile moderne, unii studenți din Pakistan și India sunt învățați cu pixuri de stuf pe tablele speciale; această practică este cunoscută sub numele de „Takhti”. În afară de aceasta, stilourile cu stuf nu se mai folosesc.

Verifică preț Stilouri Premium din lemn AICI!


Stilou cu pană

Stilou cu pană

Penele sunt de obicei făcute din pene de zbor ale păsărilor mari, cum ar fi gâștele. Au fost folosite înainte ca stilourile metalice să apară ca instrument principal al scrisului.

Stilourile cu pompă de cerneală au înlocuit penele, deoarece erau mai ușor de ținut, înmuiat în mai multă cerneală și ofereau o „autonomie” mai ridicată.

Penele au fost cel mai important instrument de scriere din țările occidentale pentru o lungă perioadă de timp, în special între secolele al VI-lea și al XIX-lea. Astăzi, sunt appreciate și folosite mai ales în domeniul caligrafiei.

Verifică preț Stilouri cu pană AICI!


Pensulă de cerneală

Pensulă de cerneală

Pensulele de cerneală au fost principalul instrument de scriere în lucrările de caligrafie din Asia de Est. Corpul pensulei era de obicei realizat din bambus, dar unele elite foloseau și aur, argint, lemn de santal roșu, sticlă și fildeș.

Capul pensulei a fost realizat cu pene sau păr de la diferite animale, inclusiv iepure, căprioare, pui și multe altele. O tradiție veche a Japoniei și Chinei era aceea de a face pensula de cerneală folosind părul unui nou-născut ca un cadou o dată în viață.

Verifică preț Brush Pen-uri AICI!


Stilouri cu picior/caligrafic

Stilouri cu picior/caligrafic

Stilourile de scufundare sau stilourile de fixare sunt concepute cu un înveliş metalic și canale capilare. Suportul sau mânerul lor este adesea din lemn. Stiloul dip nu are un rezervor de cerneală, ci folosește un agent înmuiat într-o călimară.

Oferă anumite avantaje pe care stilourile grafice nu le oferă. Stilourile de imersie pot funcționa corect cu cerneluri pigmentate impermeabile, inclusiv cerneală acrilică.

Aceste cerneluri ar înfunda în mod normal stiloul stilograf. Puteți folosi chiar și cerneala tradițională din fier pentru un stilou de scufundare, ceea ce ar face ca stiloul să se degradeze.

Stilourile dip pot fi folosite pentru a desena ilustrații și benzi desenate, precum și pentru caligrafie.

Verifică preț Seturi de caligrafie AICI!


Pixurile Fude

Pixurile Fude

Stilouri Fude sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de pixuri pensulă. Acestea sunt un instrument de scris bazat pe cartuș, care este utilizat în mod popular pentru caligrafia din Asia de Est. Sunt un amestec de pixuri cu cerneală și stilouri.

Penita stiloului are o calitate asemănătoare pensulei realizată cu fire de pensule sau vârfuri moi de pâslă.

Penele sunt alimentate de un rezervor de cerneală și de cele mai multe ori cerneala nu este o cerneală tradițională de caligrafie.

Rețineți că doar pixul cu cerneală tradițională aderă bine la hârtia de orez, în timp ce stilourile noi sunt făcute pentru hârtia modernă.

Verifică preț Instrumente de scris Pentel AICI!


Pixuri

Pixurile sunt utilizate cu cerneluri pe bază de ulei. Cerneala este rulată într-o sferă dură de 0,5-1,2 mm. Poate fi realizat din carbură de tungsten, oțel sau alamă. Cerneala este concepută să se usuce imediat, de îndată ce intră în contact cu hârtia.

Ballpoint poate combina, de asemenea, mai multe culori într-un singur recipient, iar scriitorul sau artistul poate opta pentru orice culoare doreşte să utilizeze.

Pixul este un instrument de scris cu adevărat fiabil și funcționează pe termen lung. Pe această piață sunt disponibile cu ușurință diferite tipuri de pixuri, de la foarte ieftine la foarte scumpe.

Acesta este unul dintre motivele pentru care a înlocuit stiloul, devenind cel mai comun instrument de scriere. Primul stilou a fost inventat în 1888, dar au existat unele probleme cu designul. Ulterior, designul a fost îmbunătățit în 1938 de László Bíró.

Verifică preț Pixuri Premium AICI!


Stilou cu role

Stilou cu role

Stilourile cu role au fost inventate de Ohto Japan în 1963. Aceste stilouri sunt utilizate cu cerneală cu gel sau lichide pe bază de apă. Designul este similar cu cel al sticlei, deoarece are și un vârf de bilă.

Cerneala utilizată în aceste pixuri este mai puțin vâscoasă decât cernelurile pe bază de ulei, ceea ce permite stiloului să se deplaseze mai ușor peste hârtie. Stilourile cu role combină „cerneala umedă” netedă a stilourilor.

Deoarece cernelurile cu gel vin într-o gamă de culori diferite, aceste pixuri sunt disponibile în efecte metalice, sclipici, neon, culori saturate, nuanțe, culori vibrante, pastelate, umbrite, transparente, fosforescente și invizibile.

Verifică preț Pixuri/stilouri Rollerball Premium AICI!


Stilouri stilografice

Stilouri stilografice

Primul design rudimentar pentru stilouri stilografice a apărut în secolul al X-lea, dar modelele de lucru au fost în cele din urmă inventate la mijlocul secolului al XIX-lea.

Stilourile stilografice utilizează cerneală lichidă pe bază de apă, mai puțin vâscoasă decât cernelurile pe bază de ulei.

Cerneala este livrată într-un recipient special. Mecanismul livrează cerneala printr-o fantă subțire pe hârtie. Rezervele stilolui sunt de obicei reutilizabile. Cu toate acestea, în multe cazuri, sunt utilizate cartușe de cerneală de unică folosință.

Stilourile stilografice reîncărcabile sunt proiectate cu un mecanism asemănător unui piston, astfel încât să fie ușor să trageți cerneala din sticla de cerneală prin plumb.

Rezervoarele de reumplere sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de convertoare de cartușe.

Verifică preț Stilouri PILOT AICI!


Stilouri Marker /pixuri cu pastă

Stilouri Marker /pixuri cu pastă

Markerele sau stilourile au fost inventate în 1910, dar nu au devenit populare decât mai târziu în anii 1950. Pixurile din pâslă sunt realizate cu un vârf poros cu materiale fibroase.

Stilourile cu cele mai fine și mai mici sfaturi sunt folosite pentru a scrie pe hârtie.

Cele de dimensiuni medii sunt adesea folosite pentru desen sau colorat de către copii. Modelele mai mari sunt numite „markere” și sunt folosite pentru a scrie pe suprafețe mari, cum ar fi o tablă sau o cutie de carton.

Culorile neon, stridente, dar ușor transparente, alături de vârful lat sunt principalele caracteristice ale marker-elor de pretutindeni.

Ele sunt adesea folosite de studenți și profesioniști pentru a evidenția textul care a fost deja tipărit sau scris. Această procedură se defintește prin termenul de „raster”.

Markerele pot fi umplute cu cerneluri nepermanente, ce pot fi sterse. Alte markere sunt umplute cu cerneală permanentă pentru a scrie pe cutii sau hârtie, pentru ca textul să se conserve mult mai mult în timp.

Verifică preț Instrumente de scris tip Marker AICI!


Pixuri cu gel

Pixuri cu gel

Pixurile cu gel folosesc cerneluri în care pigmentul de culoare este introdus în interiorul unui gel pe bază de apă.

Cerneala este opacă și groasă, ceea ce îi permite să apară mai clar pe suprafețe întunecate, fiind mult mai vizibilă decât cerneala altor pixuri populare.

Pixurile cu gel sunt utilizate în principal pentru ilustrații și scriere, deoarece adesea vin în culori luminoase de neon. Recent, utilizarea lor a crescut până folosirea acestor pixuri în colorarea mandalelor.

Acestea pot fi utilizate pe materiale netede și absorbante, deoarece sunt mai puțin susceptibile să curgă prin cealaltă parte a hârtiei. Stiloul cu cerneală și gel permite linii de culoare mai fine și maiu ușor de controlat.

Pixurile-stilou au forme înguste și alungite, asemănătoare celor ale stilourilor propriu-zise.

Este un mic instrument sau ustensilă de scris care este adesea folosit pentru a marca sau a modela alte obiecte, cum ar fi în ceramică. Stilourile sunt, de asemenea, utilizate ca un accesoriu pentru computer care ajută utilizatorii să navigheze prin dispozitiv.

Îmbunătățește precizia în timpul utilizării ecranelor tactile, ceea ce îl face popular pentru schițe sau colorări pe tablete sau iPad-uri. Unele pixuri sunt realizate cu un vârf cu bilă la un capăt și un model cu ecran tactil la celălalt capăt.

Verifică preț Pixuri cu gel AICI!


Stilou marcator

Stilou marcator

Stilourile marcatoare sunt utilizate în principal ca instrument de desen tehnic cu tuș. Instrumentul În interiorul unei fante, între două fălci metalice, se va introduce tușul stiloului marcator.

„Fălcile” flexibile sunt conice. Acest lucru le permite să redea precisă cu linii foarte subțiri. Lățimea liniei poate fi reglată și prin șurubul care leagă cele două fălci.

Anterior, stilourile marcatoare erau utilizate numai pentru desene tehnice cu rigle drepte și curbe franceze. Acest lucru se datorează faptului că multe domenii precum cartografia sau ingineria necesită un anumit nivel de precizie.

Astăzi, este utilizat în principal pentru caligrafie sau încadrare de imagini. În Uniunea Sovietică, stilourile marcatoare erau folosite mai ales de femei ca pensete pentru a îndepărta părul sprâncenelor.

Verifică preț Set profesional de desen tehnic AICI!


Stilou pentru desen tehnic

Pixurile tehnice sunt instrumente specializate care sunt utilizate de un proiectant, inginer sau arhitect pentru a realiza linii. Acestea asigură menținerea unei lățimi constante pentru a oferi precizie în desenele tehnice sau arhitecturale.

Acestea folosesc rezerve, fie un rezervor de cerneală reîncărcabil.

Stilourile au fost îmbunătățite pe parcursul evoluției instrumentelor de scris. În stilourile pentru desen tehnic, piciorul înclinat și piciorul plat au un spațiu între ele, care a ținut cerneala. Grosimea liniilor trasate poate fi ajustată prin reglarea distanței dintre cele două brațe.

Astfel de pixuri erau populare, deoarece păstrau un unghi constant față de hârtie care permitea precizie, motiv pentru care sunt perfecte pentru a desena linii.

Denumite si stilouri Isograph, acestea au fost folosite prima oară în 1934. Compania Sheaffer chiar a îmbunătățit designul pentru a crea un set de proiectare scump care să poată fi folosit pe pânză.

Verifică preț Markere pentru desen tehnic AICI!


Stilouri pentru piele

Stilouri pentru piele

Stilourile pentru piele sunt special concepute astfel încât cerneala să poată fi aplicată pe piele. Stilourile pentru piele sunt utilizate de obicei de către chirurgi înainte de operație pentru a marca zone ale corpului.

Stiloul chirurgical steril a fost inventat pentru prima dată în anii 1970 de Fery Manteghi, deoarece este nevoie ca totul să fie steril înainte de operație pentru a evita complicațiile.

Verifică preț Set carioci pictură pe piele AICI!

Space Pen

Stiloul Fisher Space a devenit faimos atunci când s-a inventat stiloul retractabil, presurizat, care a fost numit Anti-Gravity 7. Acesta a fost conceput pentru a funcționa ireproșabil în gravitație zero și a fost luat în prima misiune pilotată Apollo în 1968 pe Lună.

Pixul este fabricat manual și poate scrie în orice unghi, cu susul în jos, peste grăsime, la temperaturi extreme, cu gravitație zero și sub apă. Are de 3 ori dimensiunea unui stilou normal, deoarece are multe funcții diferite. Este disponibil în 16 culori.

Pixuri multifuncționale

Pixuri multifuncționale

Multe pixuri sunt proiectate având în vedere mai multe scopuri. Așa cum am discutat mai sus, unele pixuri sunt realizate pentru a putea scrie cu mai multe capete.

Unele pixuri dețin și alte funcții externe și pot fi in același timp pix, ceas, busolă, radieră și multe altele. Unele pixuri dețin mine diferite, de diferite culori, excelente pentru desen.

Verifică preț Pix Multicolor AICI!


Stilouri Check-Safe

Stilouri Check-Safe

Sunt necesare pixuri ce oferă un plus de scuritate pentru a reduce fraudele la cec. Acest lucru asigură liniștea utilizatorilor, deoarece cerneala nu poate fi spălată.

Mulți oameni de afaceri și magnaţi îl folosesc în întreaga lume pentru a se asigura că nu se confruntă cu nicio fraudă financiară în timpul tranzacțiilor.

Verifică preț Mine/Rezerve/Cerneală Permanente AICI!


Pixuri pentru stângaci

Stilouri pentru stângaci

Într-o lume plină de dreptaci, poate fi foarte greu pentru stângaci să-și găsească instrumentele de scris potrivite.

Când un stângaci folosește instrumente de scris proiectate pentru dreptaci, se poate păta și murdări de cerneală.în timp ce vă deplasați de la stânga la dreapta.

Aveți nevoie de un stilou pentru stângaci, cu tipul de cerneală potrivit, pentru a vă asigura că nu petele nu vor apărea pe parcursul scrisului.

Verifică preț Stilouri pentru stângaci AICI!


Pixuri/stilouri realizate cu materiale moi

Pixuri/stilouri realizate cu materiale moi

Aderența oferită de stratul exterior al acestor pixuri este realizată prin utilizarea unui material moale, plăcut la atingere. Acest lucru asigură că nu există lovituri sau lovituri pe degete din cauza scrierii prea mari.

Priza mâinii pe un material moale va elimina astfel riscul apariției bătăturilor în urma scrierilor lungi.

Acest pixuri sunt ideale pentru elevi și studenți sau alte persoane care scriu mult și aproape zilnic. Instrumentele de scris din materiale moi pot fi pixuri cu gel, stilouri, pixuri cu role și multe alte tipuri.

Pixurile sunt elemente cu adevărat importante care au devenit o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. Scrierea de mână s-a dovedit a avea multe beneficii. Facilitează învățarea, motiv pentru care elevii sunt încurajați să o practice.

De asemenea, s-a demonstrat că scrierea îmbunătățește memoria și îmbunătățește expresivitatea individului. Deci, care dintre toate aceste instrumente de scris prezentate este cel mai potrivit pentru tine?

Verifică preț Pixuri/Stilouri Premium AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de rucsacuri

24 tipuri de rucsacuri

Diferite tipuri de rucsacuri, în funcție de formă, dimensiuni și alte specificații, sunt concepute pentru practic orice scop în care vă puteți gândi să le

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care