16 tipuri de bijuterii – Află care îți lipsește!

Colierul purtat de această femeie face parte din principalele tipuri de bijuterii

Bijuteriile pot fi cel mai bun mod de a face ca întregul tău look să arate elegant într-o clipă. Diferitele tipuri de bijuterii te fac să fii deosebită și să ieși în evidență. Există bijuterii în toate formele, modelele, materialele și variate ca aspect. Le poți cumpăra din toate tipurile de magazine de bijuterii.

Datorită ușurinței de a cumpăra online, femeile și bărbații și-au extins preferințele pentru bijuterii, ceea ce poate fi observat în creșterea fenomenală de 10,7% față de anii precedenți pe care a cunoscut-o această industrie.

Există mai multe tipuri diferite de accesorii din care poți alege, ceea ce înseamnă că nevoile tuturor sunt satisfăcute. Cu bijuteriile potrivite și cu combinația corectă de stiluri, poți atrage cu adevărat atenția asupra întregului tău look.

Principalele tipuri de bijuterii

Inele

tipuri de inele

Un inel este de obicei realizat din metal și este purtat ca o bijuterie ornamentală. Termenul „inel” este de obicei utilizat pentru inele de deget, dar ele pot fi purtate și în alte moduri diferite.

Inelele au devenit un element simbolic esențial într-o mulțime de ritualuri, precum logodna și nunta, din întreaga lume. Ele pot fi confecționate din orice material dur precum sticla, pietre prețioase, plastic, lemn, piatră sau os.

Inelele au fost întotdeauna folosite ca afișare a bogăției și sunt considerate în continuare a avea o semnificație supranaturală sau spirituală în diferite părți ale lumii.

Cel mai scump inel din lume se numește Wittelsbach-Graff Diamond Ring. A fost vândut pentru 80 de milioane de dolari și are montat un uimitor diamant albastru profund, care a fost descoperit în Mina Kulloor din India.

La un moment dat a fost purtat de regele Filip al IV-lea al Spaniei și este acum păstrat în Muzeul Național de Istorie Naturală din SUA.

Verifică preț Inele diferite modele AICI!

Inele pentru degetele de la picioare

Inele pentru degetele de la picioare

Un inel pentru degetele de la picioare este purtat pe oricare dintre ele și este de obicei realizat din materiale dure. Acestea sunt purtate cel mai des pe al doilea deget, deoarece de obicei este cel mai lung și subțire.

În majoritatea culturilor occidentale, inelele de la picior nu au o semnificație simbolică și sunt considerate o tendință recentă în modă. Cu toate acestea, ele au făcut parte din cultura estului, în primul rând din cultura indiană de zeci de ani.

Inelele pentru degetele de la picioare au fost menționate în Ramayana în relatarea poveștii lui Sita și continuă să fie un simbol pentru femeile căsătorite.

Verifică preț Inele diferite forme/mărimi/modele AICI!

Cercei

Cerceii sunt cea mai populară bijuterie de pe tot globul. Ei sunt în mare parte atașați de lobul urechii printr-un piercing (gaură), dar sunt, de asemenea, purtați și în alte părți ale urechii.

Ei au fost folosiți în diferite civilizații de-a lungul istoriei și au fost cei mai purtați de civilizația minoică. Cerceii există în tot felul de modele precum cu tijă și șurub, bobiță, cercuri, bară, lanțuri de urechi, vârfuri de urechi și cercei uriași.

Cea mai scumpă pereche de cercei este cunoscută sub numele de Apollo și Artemis după zeii gemeni greci. Aceștia includ un diamant albastru de 14,54 carate și un diamant roz de 16 carate.

Pietrele prețioase au fost lustruite perfect în formă de pară și au fost vânduți pentru 57,4 milioane dolari. Aceste pietre sunt apreciate ca fiind unele dintre cele mai „pure chimic” diamante din lume.

Verifică preț Cercei diferite forme/mărimi/modele AICI!

Coliere

Coliere

Un colier este o bijuterie ornamentală purtată în jurul gâtului. Cele mai vechi forme de coliere au fost folosite începând din timpurile preistorice, când erau confecționate din oase, scoici, pene și materiale vegetale.

În mod tradițional, ele au servit pentru scopuri funerare, magice, religioase și ceremoniale de-a lungul timpului și au fost adesea folosite ca simbol al statusului social și bogăției. Colierele conțin amulete, cruci, medalioane, pandantive, pietre prețioase și multe alte elemente atașate.

Cel mai scump colier din lume se numește A Heritage in Bloom, care este estimat la prețul uimitor de 200 de milioane de dolari. A fost proiectat de Wallace Chan și are un număr total de 383,4 carate din pietre prețioase.

Are un diamant incolor la mijloc, 114 pietre de jad verde, 72 pietre de jad alb, 600 de diamante roz și încă 19 diamante incolore.

Verifică preț Coliere diferite forme/mărimi/modele AICI!

Brățări

Brățări

Termenul „brățară” este derivat din lucrarea greacă cunoscută sub numele de „Brachile”, care înseamnă braț. Brățările sunt purtate în jurul încheieturii mâinii și pot servi la diferite utilizări.

Multe tipuri de brățări sunt folosite ca ornamente, identificare, decorațiuni, semnificații religioase sau culturale și multe altele, în funcție de diferitele culturi ale lumii. Pot conține talismane/amulete, cristale, metal, cercuri de plastic, perle, pietre, bijuterii, lemn și multe alte materiale.

Nu putem vorbi despre brățări și să nu menționăm Brățara Gulf Pearl Parure, care este cea mai scumpă brățară din lume. Aceasta a fost vândută pentru 31 de milioane de dolari și are 12 diamante tăiate marquise și 12 diamante tăiate deosebit.

De asemenea, este format dintr-un șirag de perle fără cusur sferice și în formă de pară. A fost cea mai mare vânzare regală făcută din 1987.

Verifică preț Brățări diferite forme/mărimi/modele AICI!

Broşe

broșe

Brosele sunt de obicei obiecte decorative care sunt atașate de îmbrăcăminte și chiar țin articole de îmbrăcăminte împreună. Acest lucru face ca brosele să fie atât bijuterii funcționale, cât și vizual uimitoare.

De obicei, ele sunt realizate din argint sau aur, dar pot fi confecționate și din bronz sau alte materiale. Broșele sunt decorate regulat cu pietre prețioase sau sunt emailate.

Cea mai timpurie înregistrare istorică a broselor a fost în epoca bronzului, când ele au devenit instrumente pentru a identifica ordinea cronologică a istoriei. În epoca victoriană, ele au devenit un simbol al jalei și au devenit amintiri ale celor dragi care au părăsit lumea aceasta.

Alături de inele, broșele au devenit cea mai comună formă de moșteniri de familie care sunt transmise peste generații.

Verifică preț Broșe diferite forme/mărimi/modele AICI!

Inel/lanț ornamental purtat în jurul gleznei (Anklets)

Inel/lanț ornamental purtat în jurul gleznei (Anklets)

Inelele/Lanțurile de gleză sunt purtate de zeci de ani în India, unde sunt cunoscute drept „payals”. Ele dețin o importanță puternică în cultură, motiv pentru care sunt folosite în timpul nunților indiene și sunt purtate cu sari.

Au fost, de asemenea, documentate în civilizația egipteană, în care femeile le purtau din timpuri pre-dinastice. În cultura populară occidentală, ele sunt de obicei confecționate din metal sau din piele și chiar vin în modele formale.

De asemenea, vin cu clopoței mici care scot un sunet plăcut atunci când persoana pășește.

Bijuteriile tip armură pentru glezne sunt o combinație de lănțișoare sau inele de gleznă și inele pentru degetele de la picioare, unite între ele.

Ele încep de la gleznă, împodobesc laba piciorului și sfârșesc într-un inel de deget. Sunt utilizate în mod obișnuit de miresele indiene pentru a îmbunătăți aspectul desenelor realizate cu henna pe piele.

Verifică preț Brățări pentru picior AICI!

Agrafe de păr

Agrafe de păr

Acele sau agrafele de păr erau considerate obiecte de lux în timpul civilizațiilor egiptene, grecești și romane. Ele pot fi confecționate din lemn sculptat, bronz, metal și multe alte materiale.

Au devenit foarte populare după 1901, după ce Ernest Godward a inventat acul de păr în spirală. Sunt folosite pentru a crea coafuri complexe și pot fi încrustate cu ornamente și pietre prețioase.

Versiunile moderne sunt de obicei realizate cu lungimi diferite de fire, astfel încât să poată susține părul în mod corespunzător.

Verifică preț Agrafe de păr AICI!

Butoni

Butonii sunt folosiți pentru a încheia manșetele cămășilor elegante și sunt adesea folosite în cadru formal. Pot fi confecționate din piele, lemn, sticlă, metal, și multe alte materiale.

Primii butoni au fost realizați în anii 1600, aproape de momentul în care cămășile bărbaților au început să câștige în popularitate. Există multe tipuri diferite de butoni pe care le poți cumpăra, trebuie doar să cauți printr-o varietate de tipuri și modele.

Cei mai scumpi butoni din lume este o pereche de butoni, Canary Diamond, de la Jacob & Co, care a fost vândută pentru un uimitor preț de 4,2 milioane de dolari. Au în centru un diamant galben canar, înconjurat de aur alb și diamante albe tăiate baguette de 18 carate.

Verifică preț Butoni pentru cămașă AICI!

Ace de cravată

Un ac de cravată este un accesoriu pentru îmbrăcăminte, care este, după cum sugerează și numele, folosit în mod tradițional de către bărbați pentru a fixa cravata de partea cu nasturi a cămășii.

Acest lucru o împiedică să se balanseze și că cravata stă drept. De obicei acele de cravată sunt realizate din metal și pot avea ornamente și modele decorative. De asemenea, ele sunt utilizate pentru a semnifica apartenența la grupuri exclusiviste și sunt de asemenea folosite ca simboluri comemorative.

Au început să câștige popularitate în anii 1920, când cravatele au început să fie confecționate din materiale mai delicate precum mătasea.

Verifică preț Ace de cravate AICI!

Inele de nas

Inele de nas

Piercing-urile pentru nas au devenit cu adevărat comune, deoarece bijuteriile de nas sunt piese cu adevărat frumoase. Ele sunt asociate cel mai frecvent cu cultura indiană.

Au fost purtate în regiune de peste 5000 de ani și sunt purtate de asemenea de zeii și zeițele lor ca zeița Parvati. Inelele de nas sunt purtate de obicei pe partea laterală a nasului, în nară.

Au fost adesea folosite ca simbol al bogăției și statutului social de vreme ce erau confecționate cu perle delicate și cu pietre prețioase, iar dar de-a lungul timpului au devenit ceva obișnuit în rândul publicului larg.

Femeile bengaleze și nepaleze poartă, de asemenea, bijuterii de nas în sept, ca simbol al căsătoriei. Inelele de nas sunt populare și în rândul comunităților de nativi americani și au fost purtate de conducătorii tribului Shawnee.

Piercing-urile de sept au câștigat recent foarte multă popularitate în rândul publicului larg. Ele sunt purtate între nări pe peretele despărțitor. Inelele de sept revin în modă și au fost văzute la vedete populare precum Rihanna, Zendaya, Zoe Kravitz, Madonna și multe altele.

Verifică preț Cercel/Piercing Nas AICI!

Lanț pentru corp / de talie

Lanț pentru corp / de talie

Lanțurile purtate pe corp, cunoscute și sub numele de lanțuri pentru talie, sunt purtate de obicei în jurul abdomenului. Ele erau numite în mod tradițional „Kamarband / Udiyanam”.

Lanțurile pentru corp pot fi, de asemenea, atașate la piercing-urile de buric și sunt de obicei din aur sau argint. Sunt bijuterii decorative foarte populare în rândul dansatoarelor de belly dance (dans oriental din buric).

Lanțurile pentru corp au fost folosite de peste 4000 de ani în India, dar sunt utilizate în prezent în toată lumea. Utilizarea lor tradițională le-a văzut purtate în timpul ceremoniilor religioase de către bărbați și femei ca un simbol de bogăție și putere.

Ele au fost purtate de cele mai puternice zeități din religia hindusă precum Krișna.

Verifică preț Lanțuri pentru corp aici AICI!

Brățările pentru braț

Brățările pentru braț

Brățările pentru braț, sau benzile pentru brațe, sunt o bandă din metal care împodobește bicepsul brațului superior. Ele sunt similare cu brățările de la încheietura mâinii, doar că sunt purtate pe brațul superior.

Brățările pentru braț au fost purtate în mod tradițional de bărbați și au fost documentate în literatura scrisă ca existând din epoca bronzului. Ele sunt foarte populare în cultura indoneziană, unde sunt purtate atât de bărbați, cât și de femei.

Acestea se numesc Kelat Bahu în regiune și sunt purtate ca bijuterii tradiționale în ceremonii și dansuri.

De asemenea, ele au fost purtate de mirese în Sri Lanka pentru a proteja de ghinion.

Verifică preț Brățară pentru braț AICI!

Tiara (Tiaras)

Tiara (Tiaras)

O tiara este purtată în mod tradițional de femei ca bijuterii ornamentale. Acestea sunt purtate doar în ocazii formale în care codul vestimentar este de obicei costum și cravată.

Ele au fost purtate în timpuri străvechi pentru a semnifica un statut ridicat, mai ales în perioada persană, unde erau purtate de regi. Tiarele (coroană) reprezintă o parte semnificativă a istoriei britanice, întrucât regina Elisabeta a II-a este cunoscută ca având cea mai mare și mai valoroasă colecție de tiare din istorie.

Au fost întotdeauna asociate cu regalitatea, dar astăzi sunt adesea folosite în evenimente și petreceri formale.

Verifică preț Tiara/diademe/coronițe AICI!

Coronițe/diademe

O coroniță este o piesă de bijuterie pentru cap și arată similar cu o diademă. Ele seamănă cu o coroană deschisă care nu are arcade și au fost folosite de succesorii la tron.

Există mărturii despre ele în perioada grecească, când oamenii bogați din comunitate le purtau adesea într-un cadru social. Coronițele/diademele erau adesea cunoscute sub numele de Stephanos, care este o coroană de lauri.

Acest lucru era similar cu coroanele făcute din spini despre care se zicea că au fost așezate pe capul lui Isus. Sceastă coroană de spini o observăm în multe tablouri și pe statui ale lui Iisus Hristos de-a lungul istoriei.

Verifică preț Tiara/diademe/coronițe AICI!

Colier Choker (strâmte pe forma gâtului)

Colier Choker (strâmte pe forma gâtului)

Colierele Choker au câștigat recent foarte multă popularitate de când atenuează zona gâtului și a pomeților. Ele sunt coliere care sunt strâmte pe forma gâtului și sunt purtate în jurul gâtului de bărbați și femei din întreaga lume.

Acestea pot fi confecționate din multe materiale, precum plastic, catifea, margele, metal, latex și alte metale prețioase.

Acestea au fost realizate pentru prima dată în 2500 î.Hr. de către artizanii sumerieni și au fost prin preajmă de mii de ani. Colierele Choker roșii au fost purtate de femei după Revoluția Franceză pentru a aduce un omagiu elitelor care au fost ucise de ghilotină.

În secolul al XIX-lea, acestea erau cel mai frecvent folosite de balerine și de elită, dar colierele subțiri de panglică neagră sau roșie, pe de altă parte, erau un simbol al prostituției.

În zilele noastre, ele sunt purtate de celebrități populare, inclusiv Kendall Jenner, Beyonce, Poppy Delevingne și membri ai BTS.

Verifică preț Coliere Choker AICI!


Bijuteriile au constituit o parte proeminentă a istoriei umane ca un plus important pentru aspectul de asamblu. Diferite piese au avut o valoare uriașă culturală, religioasă și economică, din întreaga lume.

Există o mulțime de tipuri diferite de bijuterii care funcționează pentru a-ți îmbunătăți lookul în mai multe moduri speciale.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

1 thought on “16 tipuri de bijuterii – Află care îți lipsește!”

  1. Interesant si informativ, multumim pentru articol.

    Am o intrebare: Am o pereche de cercei din argint 925 pe care nu i-am purtat de cativa ani. S-au inegrit destul de tare. Stii cumva cum as putea sa ii curat?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care