Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți despre diamante, astfel încât să puteți alege diamantul potrivit la prețul potrivit.
Nu este întotdeauna vorba despre mărime, așadar vă recomandăm să continuați lectura acestui text.
Diamantele strălucesc puternic. Ele captează lumina și ne captează atenția. Suntem atrași de strălucire. Poate că sunt singurul care gândește astfel, dar nu cred că este așa. Magia unui diamant încă îi captează chiar și pe cei care nu sunt interesați să poarte un diamant.
Dacă doriți cel mai bun diamant pe care îl puteți cumpăra, există multe caracteristici diferite pe care trebuie să le învățați despre un diamant. Diamantele sunt un subiect preferat, așadar continuați să citiți pentru a afla toate detaliile de care aveți nevoie despre o asemenea piatră prețioasă.
Există câteva clasificări principale ale diamantelor pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a intra într-un magazin de bijuterii. Probabil că ați auzit despre cei patru C ai diamantelor. Cei patru C se referă la tăietură (cut), claritate (clarity), culoare (color) și karate (carat).
Vom vorbi despre acestea puțin mai jos. Deși acesta este un bun început, nu este tot ce trebuie să știți.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Conținut:
Tipuri de diamante – sistemul de clasificare
Persoanele din domeniul diamantelor folosesc un sistem unic de clasificare pentru a clasifica diamantele. Această clasificare se bazează pe caracteristicile chimice și fizice. Aceasta ajută la determinarea autenticității sale, a modului în care s-a format și dacă a fost tratat.
Este posibil să nu auziți acești termeni dacă intrați într-un magazin de bijuterii, dar veți ști ce înseamnă dacă o faceți.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamant de tip Ia
Diamantele de tip Ia sunt considerate tipul standard de diamant. Azotul se grupează în clustere, ceea ce conferă acestei pietre o nuanță galbenă.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamant de tip IIa
Acest diamant de tip II este rar și valoros. Nu are impurități și nici azot. Are proprietăți fluorescente diferite. Se formează sub presiune ridicată și, ca urmare, au forme ciudate. Aceste diamante strălucesc cu adevărat.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamant de tip Ib
Aceste diamante de culoare maro, portocalie sau galbenă se datorează atomilor de azot. Aceștia sunt împrăștiați și nu grupați în piatră. Acesta este un diamant rar.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamant de tip IIb
Aceste diamante nu au azot, dar au în schimb bor. Ele au bor în combinație cu carbonul. Aceste diamante sunt conductoare de electricitate și au o nuanță albastră. Acestea sunt, de asemenea, rare.
Clasificarea nu se oprește aici. Diamantele au clasificări multiple, ceea ce poate face ca înțelegerea diamantelor să pară dificilă. Ceea ce este cel mai important să știți este că este posibil ca dumneavoastră și persoana cu care vorbiți să nu spuneți același lucru atunci când vorbiți despre clasificare.
Dacă știți elementele de bază, este suficient. Vreau să mă concentrez pentru un moment asupra denumirilor variate pe care le au diamantele.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamante naturale
Acesta este un diamant natural pe care sunteți cel mai des obișnuit să îl vedeți. Nu au culoare și strălucesc atunci când sunt atinse de lumină.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamante tratate
Acestea au fost cândva diamante naturale. Ele au fost îmbunătățite prin mijloace artificiale. Culoarea lor a fost îmbunătățită sau au fost umplute incluziunile. Acestea sunt mai puțin costisitoare decât diamantele naturale.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamante naturale colorate
Aceste diamante au devenit mai populare în ultimii ani și sunt diamante naturale care au propria lor culoare. Culorile pot fi de mai multe feluri, inclusiv negru, roz, galben, verde sau violet.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamante artificiale
Acestea sunt diamante obținute în laborator, fiind diamante sintetice care sunt prelucrate. Procedeul a devenit mult mai ușor și mai avansat în ultima vreme, ceea ce a determinat costuri mult mai scăzute ale acestor tipuri de diamante.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Formă
Forma diamantului se referă la conturul și forma geometrică a diamantului. Fiecare formă are propriile caracteristici și specificații. Forma are, de asemenea, un impact asupra modului în care arată piatra.
Rotund
Forma rotundă este forma clasică a diamantului. Este un aspect atemporal care nu pare niciodată învechit. Forma rotundă este flexibilă, deoarece echilibrează culoarea, tăietura și claritatea diamantului pentru a vă oferi strălucirea supremă.
Un tăietor de diamante folosește calcule care sunt foarte precise pentru a tăia acest diamant astfel încât să vă ofere cea mai bună strălucire. Tăietura rotundă strălucitoare este ideală pentru coliere, inele de logodnă și alte bijuterii fine.
Verifică preț Inele de logodnă cu diamant AICI!
Inima
Acest diamant tăiat este o inimă, care este un simbol al iubirii pentru aproape toată lumea. Forma de inimă conferă diamantului un aspect unic. Vârful inimii poate surprinde puțină culoare, așa că este posibil să trebuiască să îmbunătățiți diamantul pe care îl alegeți, ceea ce înseamnă că veți cheltui mai mulți bani.
Raportul dintre lungime și lățime pe care îl selectați pentru această formă schimbă drastic felul în care arată inima.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Pere
Diamantul în formă de pară este denumit și diamant în formă de lacrimă, deoarece are un vârf ascuțit în partea de sus și este rotund în partea de jos. Acest lucru îi conferă o formă unică, ceea ce îl face ideal pentru un inel de logodnă.
Un diamant în formă de pară care este bine tăiat este dificil de găsit. Această formă poate ascunde incluziuni. Dacă forma de pară este alungită, aceasta va face ca degetul să pară mai subțire.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Prințesă
Forma de prințesă este pe locul al doilea în topul preferințelor, după diamantul rotund. Această formă are colțurile ascuțite și se numește în mod obișnuit formă pătrată. Ea poate varia între pătrat și dreptunghiular.
Acest diamant are o tăietură strălucitoare, aproape la fel de strălucitoare ca o formă rotundă. Aceasta este de obicei o formă mai accesibilă față de cea rotundă, deoarece prețul per karat este mai mic.
Tăietura prințesă prezintă puțină culoare în colțuri. Puteți lua în considerare obținerea unui diamant de calitate mai bună, care vă va costa mai mulți bani. Atunci când luați în considerare un diamant de formă pătrată, doriți un raport lungime-lățime între 1 și 1,05. Dacă vă îndreptați spre un raport de 1,10, forma devine mai dreptunghiulară.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Pernă
Diamantul tăiat în formă de pernă este un aspect personal. Are un aspect creativ și modern. Această formă este populară de mai bine de 100 de ani. Acestea au colțuri care sunt rotunjite. Fațetele lor sunt mari și fac ca diamantul să arate și mai strălucitor.
Fațetele mai mari pot arăta incluziunile mai mult decât alte forme. Acest lucru este important atunci când se decide asupra gradului unui diamant. Aceste diamante pot fi mai des dreptunghiulare sau pătrate, în funcție de raportul dintre lungime și lățime.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Oval
Diamantul de formă ovală este unic, deoarece nu are margini ascuțite. Lipsa marginilor le face mai durabile. De asemenea, acestea sunt mai puțin costisitoare decât un diamant rotund, păstrând în același timp o formă curbată. Aceasta este o alegere populară, deoarece face ca degetele mai subțiri și mai lungi să arate și mai bine.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Smarald
Diamantul în formă de smarald are un pavilion care îl face distinct. Acest pavilion are fațete dreptunghiulare tăiate în el, ceea ce îi conferă un aspect deosebit. Această formă are masa diamantului (cu referire la fațeta plană a diamantului văzută când piatra este cu fața în sus) în partea superioară.
Are un pavilion tăiat în trepte care pune în evidență claritatea diamantului. Dacă optați pentru un diamant tăiat în formă de smarald cu claritate scăzută, ar trebui să citiți certificatul pentru a determina cât de vizibile sunt incluziunile. Acest diamant arată diferit în funcție de modul în care este tăiat dreptunghiular.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Asscher
Forma Asscher este apropiată de cea a unui smarald, dar are propriile caracteristici distincte. Pavilionul acestei forme are fațete care sunt dreptunghiulare. Această formă are o coroană mai înaltă și multe fațete având tendința de a arăta un pic de culoare în toate colțurile.
S-ar putea să doriți să cheltuiți bani în plus pentru a obține un diamant mai bun. Ar trebui să vă uitați la certificat pentru a vedea incluziunile.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Radiant
Diamantul de formă radiantă are un număr mare de unghiuri și fațete. Acest lucru face ca diamantul să semene foarte mult cu gheața zdrobită. Incluziunile și defectele acestui diamant sunt ușor de ascuns sub tăieturi.
Colțurile acestei forme sunt tăiate și rotunjite, ceea ce le conferă aspectul lor caracteristic. Sunt, de asemenea, mai stabile, ceea ce le face o alegere minunată pentru cei care sunt activi. Aceste tăieturi fac din această formă o alegere excelentă pentru multe tipuri diferite de bijuterii.
Aceasta este o formă excelentă pentru baghete de diamante. Unele sunt tăiate pentru a arăta mai dreptunghiulare decât altele.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Marquise
Diamantul în formă de marchiză este alungit și profită de greutatea în karate. Indiferent de mărime, aceasta face întotdeauna ca diamantul să pară mai mare decât este. Acest diamant are o lungime mai mare, ceea ce îl face să fie atrăgător. Face ca degetele să pară mai lungi și mai subțiri.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Trilioane
Diamantul în formă de trilion are forma unui triunghi. Aceste pietre sunt adesea folosite ca piatră laterală în multe inele de logodnă. De obicei, ele se găsesc în inelul cu trei pietre de diamant. Au o tăietură care este puțin adâncă, ceea ce înseamnă că diamantul pare mai mare decât este.
Aceste diamante au o formă unică. Mulți dintre cei care optează pentru această formă aleg adesea pietre colorate.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Baghetă
Claritatea este o evaluare a imperfecțiunilor diamantului, în piatră și la suprafață. Imperfecțiunile de la suprafață se numesc pete. Imperfecțiunile din diamant se numesc incluziuni. Ochiul vede rareori incluziunile, iar acestea se numesc caracteristici interne.
Aceste incluziuni conferă diamantului caracteristicile sale. Diamantele nu sunt perfecte. Diamantele care au mai puține incluziuni au o claritate mai mare și un preț ridicat.
Diamantele sunt create în subteran atunci când sunt supuse la căldură și la o presiune mare. Petele și imperfecțiunile sunt o reacție naturală la acest proces. Un termen obișnuit folosit pentru a descrie claritatea diamantului este „eye-clean”.
Acest lucru înseamnă că trebuie să măriți diamantul pentru a vedea orice incluziune, deoarece acestea nu pot fi văzute cu ochiul liber.
Dimensiunea și forma diamantului au un impact asupra clarității. Atunci când luați în considerare un diamant mai mare de un karat sau un diamant cu o formă mai sofisticată, doriți un diamant cu o claritate mai mare.
Scara de clasificare creată de Institutul Gemologic al Americii (GIA) pentru claritate are 6 categorii și 11 grade.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamante incluse
Acest grad de claritate include l1, l2 și l3. Toate diamantele de claritate l au incluziuni care sunt vizibile și care au un impact asupra frumuseții diamantului. Acestea sunt diamantele cu cel mai mic grad de claritate și au cel mai mic preț.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamante slab incluse (Sl)
Acestea includ diamantele Sl1 și Sl2. Acestea au incluziuni vizibile care se văd la o mărire de 10 ori. Diamantele Sl care sunt “eye-clean”, sunt văzute ca fiind cele mai valoroase. Incluziunile Sl2 pot fi văzute cu ochiul liber, în special atunci când sunt privite din lateral.
Verifică preț Bijuterii cu diamante SI1 AICI!
Diamante foarte slab incluse (VS)
Acestea includ diamantele VS1 și VS2. Acestea au incluziuni minore care pot fi de la dificil de observat (VS1) la ușor de observat (VS2) cu o mărire de zece ori.
Verifică preț Bijuterii cu diamante VS1 / VS2 AICI!
Diamante foarte, foarte slab incluse (VVS)
Printre acestea se numără diamantele VVS1 și VVS2. Aceste diamante au incluziuni minuscule care reprezintă o provocare pentru cei care știu ce caută cu o mărire de zece ori. Aceasta este o descoperire rară și are un aspect “eye-clean”.
Verifică preț Bijuterii cu diamante VVS1 / VVS2 AICI!
Diamante fără defect intern (IF)
Aceste diamante au mici imperfecțiuni pe suprafața diamantului, care sunt vizibile la microscop. Aceste diamante nu au incluziuni în piatră. Semnele de pe suprafață determină gradul. Acestea sunt de tip “eye-clean”.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Diamante fără defect extern sau intern (FL)
Aceste diamante nu au caracteristici externe sau interne. Ele sunt incredibil de rare, deoarece mai puțin de 1% din toate diamantele au această claritate. Este aproape imposibil să găsești un diamant care să nu aibă incluziuni.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Culoare
În unele cazuri, forma diamantului maschează culoarea într-o anumită măsură. Forma diamantului interacționează cu lumina. Un diamant rotund poate reflecta mai mult lumină, ceea ce maschează culoarea. Culoarea este adesea prima caracteristică vizibilă a unui diamant. Într-o oarecare măsură, culoarea ideală este o preferință personală.
Diamantele naturale colorate au câștigat popularitate în ultimii ani. Mulți le văd ca pe niște opțiuni de diamante colorate de lux și sunt interesați să le achiziționeze. Galben și maro sunt cele mai comune culori de diamante din cauza azotului. Diamantele roz și opțiunile de diamante negre sunt culori comune care sunt disponibile.
Cel mai adesea, oamenii preferă diamantele incolore, motiv pentru care acestea costă cel mai mult. Cei care nu au fost instruiți să caute culoarea într-un diamant nu văd nuanța unui diamant. Cei care sunt experți pot vedea imediat nuanța.
Există alte diamante în care culoarea este atât de pronunțată, încât chiar și o persoană neexperimentată o poate vedea cu ochii. Aceste diamante sunt mult mai puțin costisitoare. Culoarea diamantelor a fost clasificată pe o scară de la D la Z.
D este incoloră, în timp ce Z are o nuanță puternică. K până la M are o ușoară nuanță care poate fi văzută cu ochiul liber. N până la R va avea o nuanță care este vizibilă. S și mai sus vor avea o nuanță foarte vizibilă.
Diamantul alb, diamantul albastru, diamantul verde și diamantul roșu sunt excepțional de rare și scumpe. Există diamante care sunt colorate și tratate artificial de către producători.
Verifică preț Bijuterii cu diamante de diverse culori AICI!
Greutatea în karate
Greutatea în karate și mărimea tind să fie utilizate în mod interschimbabil. Karatul este unul dintre cei mai importanți factori de cost pentru un diamant. Diamantele sunt în mod obișnuit dimensionate în funcție de karate.
Rețineți că un karat se referă la greutatea diamantului, nu la mărime. Ați auzit despre 1 karat sau 1/2 de karat. Multe dintre diamantele care se vând sunt mai mici de 1 karat, așa că sunt împărțite în puncte. 1 karat este egal cu 200 de miligrame și 100 de puncte. Un diamant de 3/4 karate se mai numește și diamant de 75 de puncte.
Greutatea în karate nu este egală cu calitatea diamantului. Deși mărimea este importantă pentru mulți, puteți cumpăra un diamant de karate mai mic, dar de o calitate mai bună, pentru mai puțini bani decât un diamant mai mare, dar de o calitate mai slabă.
O dimensiune tipică a unui diamant este cuprinsă între 0,5 și 0,75 karate.
Există opțiuni specifice de prindere a diamantelor care îl fac să pară mai mare decât altele. O montură halo este ideală pentru acest aspect. Aceasta este atunci când aveți o piatră centrală mai mare înconjurată de un cerc de diamante mai mici.
Raportul diamantelor vă oferă o perspectivă radiantă, astfel încât face ca piatra centrală să pară mai mare decât este.
De asemenea, dimensiunea benzii influențează cât de mare pare diamantul. O bandă mai subțire oferă inelului o perspectivă radiantă, astfel încât piatra centrală ajunge să pară mai mare decât este. Veți auzi că inelul dvs. este cuantificat prin greutatea totală în karate (CTTW).
Aceasta este greutatea totală a tuturor diamantelor din inel. Dacă piatra centrală are 0,5 karate și aveți două pietre laterale de 0,25 karate fiecare, atunci CTTW a inelului dumneavoastră este de 1 karat.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!
Întrebări frecvente
Care sunt gradele de diamante?
Claritatea diamantului este clasificată pe o scară. Există șase categorii și 11 grade. Categoriile sunt Diamantele incluse, Diamantele slab incluse, Diamantele foarte slab incluse, Diamantele foarte, foarte slab incluse, Diamantele fără defecte interne și Diamantele fără defecte externe sau interne.
Câte tipuri de diamante există?
Există cinci tipuri de diamante. Aceste tipuri sunt: tipul Ia, tipul Ib, tipul 1aB, tipul IIa și tipul IIb.
Ce tip de tăietură își păstrează valoarea în timp?
Diamantul de formă rotundă, sau tăiat în formă rotundă, este considerat a fi cel care își păstrează cel mai bine valoarea în comparație cu alte forme de diamante. Atunci când comparați două diamante de forme diferite care au aceeași culoare, claritate și greutate în karate, forma rotundă a diamantului va costa mai mult.
Care este cea mai scumpă tăietură de diamant?
Diamantul rotund strălucitor este cea mai scumpă tăietură pe care o puteți cumpăra. Acestea sunt la mare căutare, ceea ce, desigur, contribuie la creșterea costului. Această formă de diamant are cele mai multe fațete dintre toate formele de diamante.
Necesită mai multă precizie atunci când este tăiat. Tăietorii de diamante aruncă adesea mai mult din diamantul brut. Acest lucru înseamnă că plătiți pentru o piatră mai mare decât cea pe care o primiți în realitate.
Ce este fluorescența diamantelor și de ce ar trebui să conteze în alegerea sa?
Fluorescența diamantului este atunci când diamantul emite lumină și își schimbă culoarea atunci când se află sub razele ultraviolete (UV). Diamantul poate străluci în albastru atunci când se află sub razele UV. Nu toate diamantele au această capacitate, iar unele au o strălucire diferită. Doar aproximativ o treime din toate diamantele au fluorescență.
Elementele chimice conținute în diamant sunt cele care îi permit acestuia să strălucească. În timp ce albastrul este cea mai comună culoare, diamantele pot străluci în verde, galben sau roșu. Este rar ca un diamant să strălucească într-o altă culoare decât albastru.
Verifică preț Bijuterii cu diamante AICI!