18 motive pentru a purta cercei

A purta cercei

Dacă sunteți în căutarea acelui accesoriu mic, rămas pentru a vă completa ansamblul, atunci iată diferite motive pentru care ar trebui să porți cercei și cum să-i porți corect.

Pistolul pentru cercei este încărcat, este îndreptat spre punctul mic de pe lobul urechii și apoi mă lovește scurt. De ce purtăm cercei? Pare a fi atât de acceptat social în zilele noastre încât nici nu ne mai punem întrebări.

Ei bine, mi-am făcut o misiune din a găsi motive pentru a purta cercei.

Una dintre primele forme de podoabă personală cunoscute, sunt cerceii. Ei sunt purtați din mai multe motive, inclusiv credințe religioase și scopuri spirituale, superstiții, beneficii ale sănătății, auto-exprimare, simboluri de stare, sau pentru motive pur estetice. Cerceii se poartă atașați de lobii urechilor.

Din multitudinea de motive pentru a purta cercei, există câteva care se aplică majorității oamenilor. Voi extinde puțin mai mult discuția despre aceste motive și voi adăuga câteva motive surpriză la care nu v-ați aștepta.

Verifică preț Cercei – diferite modele AICI!

Motive comune pentru a purta cercei

Deși nu trebuie neapărat să avem un motiv pentru a purta bijuterii, există câteva motive pentru care ajungem la o anumită pereche de cercei. Această listă oferă motive generale care nu sunt guvernate de alte influențe.

 1. Doar pentru că vreau – Purtăm cercei pe care pur și simplu îi găsim drăguți sau care vibrează cu stilul nostru personal.
 2. Reclamă statutul – Cerceii sunt purtați ca simbol al statutului. Diamantele mari și pietrele prețioase transmit mesajul că ești bogat și că faci parte dintr-o clasă superioară, cu venituri mai mari.
 3. Comoditate – Cerceii sunt aleși ca accesoriu preferat deoarece cerceii mici sunt comozi și reprezintă o modalitate rapidă de a finaliza un look.
 4. Întreținerea piercingului – Unele doamne poartă cercei doar pentru a -și menține piercing-urile deschise, deoarece găurile se pot închide în timp dacă nu sunt folosite.
 5. Evidențiați trăsăturile naturale – Adesea alegem să purtăm o anumită pereche de cercei pentru a completa sau accentua o trăsătură facială. De exemplu, un cercel picătură care se termină la lungimea bărbiei va atrage atenția asupra unei linii definite a maxilarului, în timp ce un cercel supradimensionat va evidenția obrajii.

Verifică preț Cercei – diferite modele AICI!

Argumente fashion pentru a purta cercei

De-a lungul secolelor, alegerile noastre în modă au fost întotdeauna dictate de ceea ce se întâmplă în lume. Deoarece cerceii sunt atât de evident plasați lângă față și formează legătura dintre îmbrăcăminte și coafură, ei sunt influențați în special de schimbările în modă.

Creșterea și scăderea decolteurilor și gulerelor, coafurilor și pălăriilor au făcut ca cerceii să crească și să scadă în mod similar în dimensiune și îndrăzneală. În multe perioade, cerceii erau esențiali în completarea ansamblului la modă dorit.

Deci, cum dictează moda stilul actual de cercei în secolul 21?

 1. Completați aspectul – Cerceii sunt esențiali pentru a adăuga nota finală unei ținute.
 2. Subliniați epoca – Avem stiluri vaste din generațiile anterioare pe care să le folosim pentru a completa orice stil. Poartă cercuri în culori neon cu ținuta ta inspirată din anii 80.
 3. Adăugați culoare și distracție – Accesul facil la bijuterii cu prețuri accesibile înseamnă că nu este neobișnuit să aveți mai multe perechi de cercei, amuzante, delicate și îndrăznețe.
 4. Fii un copil cool! – Tendințele în a purta mai multe piercing-uri pe ureche sunt, de asemenea, un motiv pentru care purtăm o varietate de cercei – pur și simplu arată grozav!
 5. Influența celebrităților – Încercați să țineți pasul cu cei de la Jones, sau a apărut cineva nou astăzi? De asemenea, este obișnuit să vezi în zilele noastre mai mulți bărbați purtând cercei cu șurub sau cercuri.
 6. Exprimați-vă – Conștientizarea individualității aduce cu sine mai mulți oameni, care poartă în mod creativ cercei pentru a-și exprima stilul unic.

Stilurile modei, cu decolteuri diferite ne oferă, de asemenea, motive să purtăm cercei de lungimi sau dimensiuni diferite pentru a completa cel mai bine ținuta.

Verifică preț Cercei – diferite modele AICI!

Motive religioase și tradiționale pentru a purta cercei

Purtarea cerceilor este o normă interculturală observată încă din istoria timpurie și una dintre cele mai vechi și mai comune forme de podoabă corporală. Lobul urechii a fost probabil cea mai simplă parte a corpului de accesat, motiv pentru care găsim dovezi ale piercing-ului datând de peste 5000 de ani.

Majoritatea religiilor și culturilor au o viziune asupra cerceilor și este interesant de văzut de ce este o cerință din motive spirituale.

 1. Triburile primitive purtau cercei, deoarece credeau că metalul împiedică spiritele și demonii să intre în corpurile lor.
 2. Vechii egipteni purtau cercei pentru a-și spori frumusețea și pentru a-și afișa bogăția.
 3. Din secolul al XIV-lea până în secolul al XVII- lea, membrii bărbați ai nobilimii aveau să poarte cel puțin un cercel. Ei se lăudau cu picături mari de perle și cercei cu șurub, cu diamante uriașe, ca o modalitate de a-și face publicitate bogăției.
 4. Se știa că marinarii purtau cercei pentru a acoperi plata pentru o înmormântare creștină, dacă naufragiau și trupurile lor erau aduse pe țărm.
 5. În cultura hindusă, Karnavedha este o ceremonie spirituală prin care se străpung lobii urechilor unui copil pentru a deschide urechea interioară, la sunetele sacre.
 6. Hindi crede, de asemenea, că centrul lobilor urechii are o conexiune vitală cu fertilitatea, vederea, fluxul de energie și dezvoltarea creierului.
 7. Din anii ’70 până în anii ’90, cultura pop a încurajat rock-ul și spiritul alternativ. Adolescenții și-ar au străpuns urechile doar ca o lovitură rebelă împotriva tradițiilor conservatoare ale creștinismului și ale bisericii.

Verifică preț Cercei – diferite modele AICI!

A purta cercei – întrebări frecvente

Motive pentru care bărbații poartă cercei

În căutarea răspunsurilor la motivul pentru care purtăm cercei, am găsit mai multe referințe la întrebarea referitoare la bărbații care poartă cercei.

Istoria purtării cerceilor a început cu oameni purtând cercei ca simboluri de stare și apoi s-a stins în perioada occidentală, din pricina naturii conservatoare a bisericii creștine, care guverna lumea conservatoare.

Astăzi, bărbații poartă cercei din următoarele motive:

 • Exprimarea de sine
 • Influența culturii pop
 • Credința
 • Simbol al statutului
 • Uneori pentru a semnifica orientarea sexuală

Verifică preț Cercei – diferite modele AICI!

Motive pentru care copiii poartă cercei

Copiii care poartă cercei par a ridica o problemă controversată, mulți cred că copiii ar trebui să poată decide singuri dacă vor cercei sau nu. De asemenea, este dezbătută vârsta perfectă pentru a le perfora lobii urechilor, ceremoniile religioase solicitând acest lucru la anumite vârste și recomandările medicale de așteptat până după inoculare.

Majoritatea copiilor poartă cercei din următoarele motive:

 • Credința
 • Influența parentală
 • Exprimarea de sine

Verifică preț Cercei pentru copii – diferite modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care