19 diferite tipuri de inele pentru nas (da, există multe)

Tânără blondă poartă un piercing în nas

Inelele de nas fac parte dintr-o tradiție veche și au fost purtate de oameni din întreaga lume în diferite culturi din motive religioase, culturale și estetice. Berberii și Tribul Beja din Africa de Sud au purtat bijuterii de nas pentru a le indica bogăția.

Cu cât era mai mare bijuteria pe care o purtau în nas, cu atât familia era mai bogată.

În India antică, inelele de nas erau purtate încă de acum 6.000 de ani. Conform medicinei Ayurvedice, purtarea lor poate ajuta la ameliorarea durerilor nașterii, precum și la menstruație. Miresele indiene le poartă, de asemenea, ca parte a costumației lor de mireasă.

Inelele lor de nas sunt de obicei din aur sau argint și înfrumusețate cu bijuterii, perle, pești și păsări. S-a sugerat chiar că anumite tipuri de inele pentru nas pot fi o alternativă pentru verighete.

Tipuri de inele pentru nas

Inele de nas tip Captive Bead (închidere cu biluță cu gropițe laterale) și tip Bar Closure (închidere cu segment în cele două spații opuse din segment, se mențin închise prin tensiunea inelului)

Inele de nas tip Captive Bead (închidere cu biluță cu gropițe laterale) și tip Bar Closure (închidere cu segment în cele două spații opuse din segment, se mențin închise prin tensiunea inelului)

Dacă preferi un inel circular în nas, ai două opțiuni de bază. Prima opțiune este un inel de tipul Captive Bead (închidere cu biluță cu gropițe laterale) care are o mărgea sau o biluță mică cu spații care este ținută în loc folosind tensiunea inelului.

Cealaltă opțiune, inelul de tip Bar Closure, care pare că este un inel continuu, dar, de fapt, o bucată mică din inel se scoate pentru a-ți permite să introduci inelul în nas. Acest tip de inel se poate roti 360 de grade, ceea ce face mult mai ușoară curățarea acestuia.

Cu ambele aceste inele, poate fi necesară folosirea unui clește de deschidere a inelelor, pentru a le putea introduce correct în nas.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inel fals de nas

După cum le spune și numele, acestea sunt inele pe care le poți purta, chiar și atunci când nu ai gaură în nas. De cele mai multe ori, acestea sunt inele de nas în formă de cerc (hoop nose rings) și se potrivesc destul de strâns, ceea ce face simplu să porți un astfel de inel așa cum trebuie.

De fapt, unele inele de nas false au o mica flexibilitate, cee ace îți permite să le strângi și să le reglezi puțin mai strâns, dacă dorești, pentru a se potrivi mai bine formei nasului tău. Inelele false de nas sunt uneori greu de diferențiat față de cele reale, deoarece, în present, companiile care le fabrică fac o treabă grozavă.

Dacă te gândești să-ți faci un piercing în nas, dar nu eșți sigură că este potrivit pentru tine sau, chiar dacă nu ți-ai face niciodată un piercing în nas, să porți un inel fals în nas este foarte distractiv.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inel de nas tip Fishtail (coadă de pește, cu ajustare personalizată)

Dacă dorești un inel pentru nas conceput personalizat, alegeți inelul Fishtail. Este conceput ca o bara lungă, de obicei în jur de 19 mm lungime, și pur și simplu îl duci la profesionistul în piercing preferat pentru a-ți adapta inelul la dimensiunea nasului tău.

Specialistul va folosi un dispozitiv special pentru a-ți măsura nasul și apoi va îndoi bara de metal pentru a se potrivi pe nara ta, având ca bază măsurătorile făcute.

Cel mai bine este că aceste inele vin în zeci de modele, inclusiv cele cu pietre prețioase, bile și chiar diferite forme la vârf. Drept urmare, vei obține nu numai un inel de nas care ți se potrivește perfect, ci și unul care arată minunat.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inel de nas cu pietre prețioase sau semi-prețioase

Inel de nas cu pietre prețioase sau semi-prețioase

Cu toate că inelele de nas cu pietre sunt disponibile în diverse stiluri și modele, toate au un lucru în comun: fiecare conține o frumoasă piatră prețioasă/semi-prețioasă. Piatra poate fi orice, inclusiv piatra de naștere a purtătoarei, culoarea preferată sau pur și simplu un diamant sau un opal pentru a se potrivi cu orice îmbrăcăminte poartă.

Oricare ar fi cazul, inelele de nas cu pietre adaugă o anumită clasă și o luminozitate în zona feței de fiecare dată când le porți.

Verifică preț Piercinguri cu cristale pentru nas AICI!

Inelul de nas tip Hoop (în formă de cerc neînchis)

Inelul de nas tip Hoop (în formă de cerc neînchis)

Acesta este un tip foarte popular de inel pentru nas, deoarece, la fel ca și în cazul altor tipuri de cercei, cercurile sunt întotdeauna extrem de la modă și preferate de cei mai mulți. Acestea vin în culori metalice, cum ar fi argintiu și auriu, precum și în multe alte culori și sunt disponibile în mai multe dimensiuni și modele diferite.

De fapt, producătorii de inele de nas sunt din ce în ce mai creativi zi de zi cu inelele Hoop. Dacă dorești ceva care să atragă un pic atenția asupra ta, dar în același timp se potrivește cu orice din garderoba ta și, mai ales dacă nu vrei să-ți schimbi inelul în fiecare zi, vei prefera un inel de nas frumos din aur sau argint.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inel de nas tip Labret

Un inel de nas Labret constă dintr-o tijă cu un disc plat la un capăt și o piatră detașabilă sau bilă la celălalt capăt. Inelele Labret nu sunt întotdeauna frecvente în piercing-urile nasului, dar multe persoane le folosesc și pentru nas.

De obicei, capătul detașabil fie se înșurubează în tijă, fie intră ușor în loc. Inelele Labret nu au fost concepute special pentru piercing-urile nasului, dar sunt ușor de purtat și foarte populare. În plus, ele sunt o alegere excelentă dacă persoana care le poartă are mai mult de un piercing în aceeași nară.

Acestea trebuie să fie introduse din partea din spate și, de obicei, încep de la aproximativ 1,2 mm.

Dacă dorești să introduci mai ușor cercelul în nas, utilizează o ustensilă de inserție (un ac mai gros de diferite diametre) pentru asistență sau mergi la persoana care ți- a montat piercingul pentru ajutor suplimentar.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inel de nas în formă de L (L-Shaped Nose Ring)

Inel de nas în formă de L (L-Shaped Nose Ring)

Așa cum sugerează și numele, aceste inele de nas au forma literei mari de tipar „L” și sunt realizate cu un unghi de 90 de grade. Aceste inele de nas tind să se potrivească mai sigur decât altele, și sunt o opțiune excelentă.

În plus, este mai ușor să le inserezi decât sunt multe alte tipuri de inele de nas. De obicei, nu sunt mai lungi de 7 milimetri de la un capăt la altul și, în multe cazuri, pot fi mult mai scurte.

În plus față de faptul că se potrivesc perfect, varietatea lor de stiluri și modele, precum și ușurința cu care se pun în nas, inelele în formă de L au versiuni pentru partea stângă și pentru partea dreaptă, ceea ce le face să se adapteze tuturor persoanelor care le poartă.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inelul cu tijă tip Nose Bone

Inelul cu tijă tip Nose Bone

Inelele Nose Bone Rings sunt de fapt tije drepte și sunt ușor îngroșate la un capăt, astfel încât să formeze o bilă mică, care este folosită pentru a împiedica inelul să cadă. Dacă piercingul nasului s-a vindecat deja, poți purta un inel de nas ca acesta; dacă piercingul nu s-a vindecat încă, cel mai bine este să nu le porți.

Capătul îngroșat este puțin mai gros decât tija, ceea ce poate provoca iritații într-un piercing nou sau nevindecat. Avantajul folosirii unui inel de acest tip într-un piercing deja vindecat este faptul că este extrem de ușor să-l pui și să-l scoți din nas.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inel cu tijă tip Nose Stud

Inel cu tijă tip Nose Stud

Aceste inele de nas au un singur vârf care iese în evidență la unul dintre capete, care se și vede pe exteriorul nării. Majoritatea acestor inele sunt argintii sau aurii, deși pot avea montate, de asemenea, diamante și alte tipuri de pietre.

Ele oferă un aspect atrăgător și unic, pe care multe femei îl adoră și, la fel ca alte tipuri de inele de nas, sunt perfecte pentru persoanele care doresc să poarte un inel nas care merge cu orice din garderoba lor. Dacă ai un piercing în nas, dar dorești să porți un inel elegant și clasic, inelul Nose Stud este perfect pentru tine.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inel cu tija tip Nostril Screw

Inel cu tija tip Nostril Screw

Acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de inele de nas și constă dintr-o tijă care are aproximativ 25 mm în lungime și care este curbată în formă de C la un capăt. Inserat cu o mișcare de răsucire, acest tip de inel este introdus ca și cum bijuteria ar fi în realitate înșurubată în nas.

Ele pot fi achiziționate și pre-îndoite, dar sunt disponibile și cu tija dreaptă, care poate fi îndoită ulterior pentru o potrivire mai bună și personalizată.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Inelele pentru sept Septum Clickers

Inelele pentru sept Septum Clickers

Inelele Septum Clicker sunt foarte inovatoare și reprezintă o alternativă excelentă la tipurile tradiționale de inele de nas, cum ar fi inelele circulare deschise și cu biluțe la capete (Circular Barbell Ring) și inelele tradiționale curbate de nas, care au fost folosite cândva pentru piercing-uri de sept.

Inelele Septum Clickers sunt realizate dintgr-o bucată și, în general, constau dintr-o bară dreaptă orizontală în partea de sus, respectiv partea care este introdusă prin sept, precum și un cerc circular în partea de jos, care este partea vizibilă, ornamental, după ce îl pui în nas.

Aceste inele sunt ușor de introdus în sept și se poartă în siguranță și economisești mult timp atunci când le pui în nas, deoarece nu va trebui să îndepărtezi bilele mici sau segmentele mici ale inelului pentru a le insera în piercing, așa cum se face cu alte tipuri de inele pentru nas.

Chiar și mai bine, partea circular și exterioară a inelului poate fi decorată așa cum îți dorești, și sunt comercializate într-o mare varietate de design-uri – atât standard, cât și excentrice, care să-ți satisfacă preferințele și gusturile.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Materiale

Material acrilic

Inele pentru nas din material acrilic

Materialul acrilic este un material dur, clar, asemănător plasticului, care este realizat din polimeri fie ai acrilatelor, fie ai acidului acrilic. Este adesea confecționat din rășini sintetice și alte materiale, iar principalul avantaj al folosirii lui pentru inelele de nas este rezistența și durabilitatea sa.

De fapt, dacă alegi orice tip de bijuterii din acrilic, este posibil să dureze pentru totdeauna. De asemenea, este dificil să le strici sau să le distrugi. Acest lucru face ca acrilicul să fie materialul perfect atunci când cauți o bijuterie atractivă, practic indestructibilă și ieftină.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Bioplastic

Inele pentru nas din bioplastic

Termenul „bioplastic” provine din două cuvinte: biologic și plastic. După cum îți imaginezi, bijuteriile, inclusiv inelele de nas, realizate din bioplastic sunt bijuterii compatibile cu corpul. Cu alte cuvinte, inelele de nas din bioplastic sunt mult mai puțin susceptibile de a irita pielea sau de a provoca orice tip de reacție alergică.

Pe lângă inelele de nas, bioplasticul este utilizat și pentru bijuteriile pentru sprâncene, buze, sfârcuri și buric, printre altele.

Mai mult, bioplasticul este ușor de sterilizat, ceea ce îl face excelent pentru purtare imediat după realizarea piercing-ului și poate chiar determina ca inelele de nas și alte bijuterii să vindece pielea din jurul lor mult mai rapid, ceea ce este perfect indiferent de locul în care se găsește piercingul tău.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Sticlă

Inele pentru nas din sticlă

Deși acest material este rar, unele inele de nas sunt confecționate din sticlă. Din motive evidente, bijuteriile din sticlă sunt foarte scumpe și trebuie purtate cu precauție, din cauza posibilității de a se sparge.

Desigur, producătorii de inele de nas din sticlă le fac foarte rezistente și chiar sunt fabricate într-o varietate de culori, cum ar fi galben, roșu și albastru. Inelele de nas din sticlă sunt netede și foarte confortabile și sunt minunate pentru persoanele care le poartă în cazul în care acestea sunt sensibile la unele tipuri de aur sau sunt predispuse la iritații ale pielii.

Inelele din sticlă se potrivesc perfect și, din cauza modului în care sunt realizate, o mulțime de persoane care le poartă susțin că nu le simt în nară. Acest lucru este fără îndoială un plus.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Platină

Inele pentru nas din platină

Platina este un metal frumos de culoare argintie, care este utilizat pentru o mulțime de bijuterii, inclusiv inele de nas. Există numeroase avantaje în alegerea inelelor de nas din platină, printre care:

Este un tip de metal frumos, strălucitor și neted

Este hipoalergenic și nu va provoca niciodată erupții cutanate sau orice alt tip de iritație a pielii

Este menit să dureze toată viața

Necesită o întreținere foarte scăzută și are nevoie doar de o curățare ocazională la bijutier

Este un metal rar și valoros

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Oțel inoxidabil

Oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este un metal extrem de rezistent, iar inelele de nas din oțel inoxidabil pot rezista fără probleme la uzura asociată activităților cotidiene. Este un metal dur rezistent la zgârieturi și coroziune, datorită unui strat invizibil de crom care împiedică apariția oricărui tip de oxidare.

Oțelul inoxidabil nu este un metal prețios precum aurul sau bronzul, motiv pentru care este atât de accesibil și mai ușor de obținut de către persoanele care doresc să se încadreze într-un buget mai redus.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Argint Sterling

Inele din nas din argint

Argintul Sterling este un aliaj format din peste 92% argint pur, restul fiind realizat dintr-o combinație cu un alt metal sau cu mai multe alte metale. Metalul adăugat cel mai adesea argintului este cuprul, iar acest lucru creează aliajul sterling.

La rândul său, aliajul întărește argintul și îl face mai rezistent. Argintul Sterling este de asemenea frumos, și este foarte popular în rândul iubitorilor de bijuterii, inclusiv a celor care doresc să-și achiziționeze inele de nas.

Bijuteriile din argint Sterling au o strălucire frumoasă, nu se oxidează niciodată și își păstrează valoarea în timp, ceea ce îl face materialul perfect pentru inele de nas și alte tipuri de bijuterii.

Verifică preț Piercinguri din argint pentru nas AICI!

Titan

Inele de nas din titan

Titanul este un element chimic și este perfect pentru bijuterii, inclusiv inele de nas, deoarece este lucios, foarte rezistent și are atât o densitate scăzută cât și o frumoasă culoare argintie. De asemenea, este rezistent la coroziune, chiar dacă îl pui în apa de mare sau clor, ceea ce înseamnă că poți înota fără griji atunci când porți un inel din titan în nas.

În plus, inelele de nas din titan sunt extrem de confortabile. Acestea oferă stil, sunt foarte accesibile și unii oameni cred că au chiar și anumite beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea durerii și refacerea echilibrului organismului.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Aur alb sau galben

Inele de nas din aur alb sau galben

Atât aurul galben, cât și aurul alb sunt disponibile de la 10 karate până la 24 de karate și fiecare opțiune îți oferă un metal puternic, atractiv și de lungă durată pentru un inel de nas. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de metal, indiferent la ce este folosit, îl reprezintă beneficiile sale pentru sănătate.

În special, atunci când este achiziționat aur de 24 de karate, se spune că metalul te ajută să te relaxezi, să te vindeci de răni, să controlezi infecțiile, să îmbunătățești circulația sângelui, să reglezi temperatura corpului și chiar să reduci durerea.

Unele tipuri de aur pot fi puțin mai scumpe, dar merită întotdeauna costul, deoarece va dura toată viața. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care este foarte probabil ca aurul galben și cel alb să nu piardă niciodată la capitolul popularitate.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Simboluri pentru inele nasului

Tânără cu piercing în nas, alături de iubitul ei

Frumuseţe

Chiar dacă multe femei americane sau din alte culturi ar putea să nu înțeleagă această practică, în Asia, este ceva obișnuit ca femeile să-și pună piercing în nas înainte de nunta lor. Aceste inele sunt considerate foarte la modă și atractive, iar oamenii din această zonă a lumii consideră că este o modalitate bună de a pune în evidență frumusețea unei femei și de a o face mai dorită.

Căsătoria

De mai bine de 4.000 de ani, femeile din Orientul Mijlociu au primit inele de pus în nas ca daruri de nuntă. De obicei acestea erau fabricate din aur, cu multe ornamente, iar inelul reprezenta statutul de femeie căsătorită în fața lumii.

De atunci, acest obicei s-a răspândit în diferite părți ale Africii și a fost deseori considerat un tip de asigurare pentru femeie dacă ar trebui să divorțeze vreodată. Utilizarea unui inel de nas ca dar de nuntă este menționată chiar și în Vechiul Testament, când Abraham îi prezintă nora sa cu un inel în nas înainte de căsătoria acesteia cu fiul său, Isaac.

De asemenea, inelul de nas era considerat la fel cum este astăzi verigheta și, ca atare, femeile căsătorite din Orientul Mijlociu, India și Africa, de obicei, nu își scot piercing-urile din nas, atât timp cât sunt căsătorite.

Semnificație specială în India

Deoarece se consideră că nara stângă este zona asociată cu nașterea de copii, multe femei din India au piercing în nara stângă înainte sau imediat după ceremonia lor de nuntă. Practica medicală indiană cunoscută sub numele de Ayurveda susține că acest tip de piercing poate face nașterea de copii mult mai ușoară și mult mai puțin dureroasă.

În plus, piercing-ul nării stângi este direct legat nu doar de nașterea copilului, ci și de fertilitate și de sănătatea sexuală generală. Mulți experți consideră că acest tip de piercing poate diminua durerile menstruale și poate chiar să crească plăcerea sexuală a femeii. Când vine vorba de sex și reproducere, ei cred că piercing-ul în nara stângă ajută în aceste direcții.

Simbolismul de astăzi

În Statele Unite, piercing-urile și inelele de nas au apărut pentru prima dată în anii 1960 și au fost purtate mai ales de hipioți care au vizitat India și au adus acasă cu ei tradiția indiană. Popularitatea piercing-urilor a scăzut în cele din urmă, dar în anii 1970 ea a revenit, în mare parte ca urmare a mișcării punk.

Oamenii au început să le folosească ca simbol împotriva valorilor conservatoare. Stigmatul purtării piercing-urilor a rămas și astăzi în multe grupuri de oameni, inclusiv conservatori, profesori și mulți angajatori. Desigur, popularitatea piercing-urilor nu a dispărut complet, deoarece în zilele noastre multe vedete aleg să poarte piercing în nas.

Bogație

Multe triburi din Africa, inclusiv tribul berber, folosesc inele de nas pentru a reprezenta bogăția. De fapt, în locuri ca acesta, cu cât inelul de nas este mai mare, cu atât este mai proeminent și mai bogat purtătorul.

De multe ori purtarea acestui inel în nas este legată de ritualul căsătoriei. Drept urmare, mirele îi oferă miresei sale inelul de nas ca simbol al averii lui, iar practica continuă până în ziua de azi.

Motivele principale pentru a purta un piercing (inel) în nas

Frumusețea

Da, piercing-urile de nas sunt frumoase, mai ales în zilele noastre, deoarece designerii de bijuterii creează continuu modele mai frumoase și mai deosebite care aduc bucurie oamenilor. Când vrei să-ți înfrumusețezi corpul cu ceva care captează atenția și este atractiv, un inel pentru nas este alegerea perfectă.

Exprimă individualitatea ta

Toate piercing-urile de pe corp, inclusiv piercing-urile nasului, sunt o modalitate excelentă de a-ți exprima individualitatea și de a-ți „personaliza” corpul. Deoarece ai atât de multe opțiuni în ceea ce privește piercing-urile pentru nas, te poți exprima cu ușurință în multe moduri diferite. Din acest motiv, este aaccesoriul perfect pentru garderoba ta.

Semnificația culturală

Deși nu este la fel de semnificativă în Statele Unite sau în alte țări, femeile din India și din anumite părți din Asia de Sud au piercing-uri în nas din motive culturale. Aceste femei se îndreaptă chiar spre inele de nas mai mari în locul inelelor de nas mici pe forma nării (cercel cu tijă și ornament vizibil la un capăt – stud), care la un moment dat erau tot ce purtau. Deci femeile au o nouă șansă de a se exprima.

Un ritual de trecere

Adolescenții și alți tineri doresc întotdeauna să marcheze anumite evenimente și să-și câștige identitatea, să devină ei înșiși prin piercing-uri pe corp. Lucrul grozav despre un inel pentru nas este că, dacă ei decid mai târziu în viață că nu mai doresc să-l poarte, tot ce trebuie să facă este să scoată inelul și să lase gaura să se închidă singură.

O alegere subtilă

Pentru cei care consideră acest aspect important, inelele de nas pot fi foarte subtile. Dacă ai un loc de muncă conservator și alegi un inel de nas cu tijă, este foarte posibil ca șeful tău să-ți permită să păstrezi inelul. Multe inele de nas sunt, de asemenea, practic invizibile sau ușor de ascuns, făcând din acestea o opțiune excelentă și pentru persoanele mai în vârstă care doresc să le poarte.

Prezintă o anumită imagine

Mai ales atunci când alegi un inel (fals) pentru nas de tipul septum clicker, prins de sept la mijlocul nasului, purtarea unui inel în nas prezintă o anumită imagine dură, chiar feroce. De fapt, dacă dorești să afișezi o imagine mai dură sau mai sigură pe sine, alegerea unui piercing de nas va funcționa perfect.

Multe culturi din zone precum Noua Guinee aleg piercing-uri de nas din acest motiv și chiar includ purtarea acestora în practicile lor culturale tribale. Nimic nu spune mai bine ca un piercing de nas „Eu sunt propria mea persoană și pot înfrunta tot ceea ce îmi iese în cale” și acesta este doar unul dintre numeroasele motive ale popularității sale.

Verifică preț Piercinguri pentru nas AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci cu breton

27 de peruci cu breton

Perucile sunt o modalitate excelentă de a-ți schimba stilul părului. Celebritățile le poartă de ani de zile. Acum ar putea fi momentul să le încerci

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care