26 tipuri de rubine după tăiere, sursă și formă

Diverse tipuri de rubine

Ghiciți cât costă cel mai scump rubin vândut la licitație? Mult. Din fericire, nu trebuie să cheltuiți atât de mult. Aflați totul despre numeroasele tipuri de rubine cu fotografii, precum și despre forma rubinului și o diagramă de tăiere.

Doar diamantele sunt mai dure decât rubinele. Rubinele sunt rare. Când piatra nu are culoarea roșie, vorbim despre un safir.

Rubinele sunt pietre prețioase uluitoare. La fel ca diamantele, acestea sunt tăiate într-o varietate de forme și fațete. De asemenea, ele pot să nu fie tăiate sau fațetate, ci în schimb lustruite neted, și vorbim despre un rubin cabochon.

La fel ca diamantele, puteți cumpăra rubine sintetice. Cu toate acestea, dacă doriți pietrele originale, va trebui să plătiți. Cel mai scump rubin vândut vreodată se numește rubinul Sunrise, care este un inel cu rubin de 25.59 carate care s-a vândut cu 30.335.698 USD. Acest lucru înseamnă 1.185.451 dolari pe carat.

Desigur, nu aveți nevoie să cheltuiți 30 de milioane USD pentru un rubin. Le puteți obține cu mult mai puțin, dar totuși așteptați-vă să plătiți mii de dolari.

Tipuri de rubine

Cum se formează rubinele?

La fel ca alte pietre prețioase, rubinele se formează în pământ. În cazul rubinelor, ele sunt formate din corindon care este fabricat din atomi denși de oxigen și aluminiu. Culoarea roșie se materializează atunci când unii dintre atomii de aluminiu sunt înlocuiți de alte minerale, cum ar fi cromul [Sursa: Four Mine].

Unde se formează și se exploatează rubinele în lume?

Majoritatea rubinelor lumii se formează și sunt exploatate în Asia. Mai jos enumerăm diferite tipuri de rubine în funcție de țară.

Iată tot ce trebuie să știți despre diferitele tipuri de rubine.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Tipuri de rubine

Stea

Rubinul în formă de stea este o varietate rară de rubin care prezintă elemente de asterism – stea cu șase raze care strălucește pe suprafața pietrei atunci când este mișcată.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Fațetat

Rubinul fațetat se referă la tăietură. Vedeți suprafețele plane tăiate în rubinul de mai jos? Acestea sunt fațete.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin fațetat AICI!

Cabochon

Un rubin cabochon este unul fără fațete. Este rotunjit și lustruit neted. Iată un exemplu.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Trapiche

Un rubin trapiche are un model radial în 6 puncte, cum ar fi razele care se extind din centru sub formă brută la fel ca cel de mai sus.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Tipuri de rubine după locație

Rubinele din Afganistan

Oamenii exploatează rubine în Afganistan încă din primul secol. Majoritatea minelor găsite în Afganistan se află în regiunile Jagdalek și Badakhshan, Jagdalek producând rubine de la culoarea roșu estompat până la roșu intens.

De fapt, rubinele găsite în Jagdalek au calități care nu se regăsesc în rubinele din nicio altă parte a lumii. Per total, rubinele din Afganistan variază de la roșu deschis până la roșu închis, ceea ce le oferă un aspect cu adevărat unic, la care te gândești automat atunci când auzi cuvântul „rubin”.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele africane

Rubinele africane sunt pietre ale soarelui. Se spune că vă vor ajuta să vă concentrați mai bine și chiar vă vor face pielea să arate mai bine. Dacă doriți un succes general sau chiar abilități de conducere, puteți obține acest efect purtând bijuterii cu rubine africane.

Rubinele au fost descoperite pentru prima dată în Africa de Est și sunt pietre prețioase de o duritate crescută, cu o nuanță frumoasă de roșu. Astăzi, rubinele se găsesc și în Asia, Europa și Orientul Mijlociu și sunt disponibile în diferite nuanțe de roșu, de la roșu foarte deschis la roșu foarte închis.

Cu toate acestea, toate rubinele sunt foarte dure, ceea ce face rubinul o piatră durabilă și rezistentă pe care să o ai în bijuteriile tale.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele din India

India a iubit și a apreciat de mult timp rubinele și, de fapt, acestea erau considerate mai valoroase decât diamantele înainte de secolul al XX-lea. Găsite în principal în zone precum Mysore și Orissa, rubinele indiene au tăieturi și culori foarte originale, făcându-le extrem de atractive și valoroase.

Se crede că rubinele indiene îți curăță mintea și adaugă un pic de luciu pielii tale, de asemenea oferă abilități mai bune de conducere, abilități de vorbire și scriere, precum și capacități intelectuale. Deși nu la fel de strălucitor ca alte tipuri de rubine, rubinul indian are o culoare roșu intens pe care mulți îl preferă față de celelalte nuanțe de roșu.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele din Madagascar

Până foarte recent, rubinele din Madagascar pur și simplu nu erau văzute, dar acum acest lucru se schimbă. Rubinele din Madagascar sunt disponibile în culori care includ roșu portocaliu și chiar spre roz, și nu necesită încălzire pentru a fi transformate într-o anumită formă.

La fel ca alte rubine, rubinele din Madagascar sunt foarte valoroase și există într-o mare varietate de dimensiuni, tăieturi și forme. Rubinele se găsesc în două regiuni principale ale țării – Vatomandry și Andilamena, deși există diferențe în ceea ce privește rubinele găsite în aceste zone.

Rubinele din regiunea Andilamena funcționează cel mai bine atunci când primesc un tratament termic, dar acest lucru nu este valabil pentru rubinele găsite în zona Vatomandry. În plus, rubinele din Vatomandry tind să aibă nuanțe de roz, portocaliu și roșu, ceea ce le face unice în lumea rubinelor.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele din Noua Birmanie

Aceste rubine se găsesc mai ales în Myanmar și sunt unele dintre rubinele de cea mai bună calitate din lume. Culoarea acestora variază, dar de obicei se găsesc în fiecare nuanță de la rubine roșu maroniu la rubine sângerii. Cele care au o culoare mai vibrantă se găsesc și în Birmania, iar acesta este un tip de rubin mult căutat și dorit.

Rubinele birmane au o culoare roșu intens, în parte datorită cantității de crom din piatră. În timp ce toate rubinele prezintă unele imperfecțiuni, cele din Birmania au cele mai puține imperfecțiuni dintre toate tipurile de rubine. Dacă cumpărați bijuterii care conțin rubine și doriți cea mai bună calitate disponibilă, alegerea unui rubin birman este cea mai inteligentă alegere.

De obicei au culoarea roșu-flacără, adesea descrisă ca sângele de porumbel și pot include chiar și nuanțe de roz sau chiar albastru în roșul lor deosebit.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele din Vechea Birmanie

În majoritatea cazurilor, rubinele din Vechea Birmanie sunt impecabile și, prin urmare, valorează o mulțime de bani, uneori de ordinul milioanelor de dolari. Au puține semne sau imperfecțiuni, dacă acestea totuși există, ceea ce este un indiciu că provin din Birmania.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele din Sri Lanka

Sri Lanka nu produce un număr mare de rubine în fiecare an, dar cele pe care le găsesc în minele lor sunt uimitoare. De fapt, dacă nu vă puteți permite un rubin din Birmania, rubinele din Sri Lanka vor arăta la fel de frumoase. Cele mai multe dintre ele au o nuanță roz, deci sunt un rubin cu aspect unic pe care veți fi mândră să îl expuneți în orice tip de bijuterie.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele din Tanzania

Rubinele din Tanzania au foarte puține defecte, dacă totuși au, și sunt foarte curate și atrăgătoare. În comparație cu alte tipuri de rubine, rubinele tanzaniene sunt puțin mai întunecate; cu toate acestea, cu cât reduceți dimensiunea rubinului în timp ce lucrați cu el, cu atât culoarea devine mai deschisă.

În plus, rubinele tanzaniene sunt foarte accesibile în comparație cu alte tipuri de rubine.

Găsite mai ales în zonele din jurul regiunii Songea, rubinele tanzaniene au culori asemănătoare granatului și, de fapt, chiar și unii bijutieri nu le pot deosebi. În plus, cu cât rubinul este mai mic, cu atât este mai mică intensitatea culorii și devine mai valoros.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele din Thailanda

Rubinele thailandeze au o calitate foarte ridicată și au o culoare foarte închisă, datorită faptului că piatra conține există mult fier și crom. Unele rubine thailandeze, de fapt, au urme de maro în ele, deci dacă întâlniți un rubin cu o culoare mai închisă, maronie, este foarte probabil unul din Thailanda.

În timp ce rubinele birmaneze sunt considerate cele mai valoroase, rubinele din Thailanda se situează pe locul doi ca valoare dintre toate tipurile de rubin. Majoritatea acestor rubine provin dintr-o zonă situată chiar la sud de Bangkok, iar cele cu maro sau visiniu în ele sunt uneori numite rubine Siam. Acestea provin în principal din provinciile Trat și Chanthaburi și sunt aproape întotdeauna tratate termic.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele Vietnameze

Rubinele din Vietnam au o calitate similară cu rubinele birmane. Cele două zone principale în care se găsesc rubine includ Nghe și Yan Bai. Deși rubinele extrase în Vietnam sunt de calitate ridicată și destul de frumoase, țara produce o cantitate imprevizibilă de rubine, ceea ce înseamnă că nu puteți conta întotdeauna pe faptul că le veți putea cumpăra atunci când doriți.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Rubinele din Mozambic

Mozambicul este o țară importantă producătoare de rubine, cu rubine stea găsite în Montepuez, în partea de nord a țării. Deși sunt drăguțe, nu sunt la fel de calitative ca rubinele birmane.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Tipuri de rubine sintetice

Dublete

Deși aceste tipuri de rubine reprezintă cadouri bune, nu sunt foarte populare în zilele noastre. De obicei au un suport imitație și o coroană dintr-un corindon natural, fie de culoare albă, fie verde, iar dacă le privești suficient de atent, poți vedea chiar și lipiciul cu care a fost făcută piatra.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin sintetic AICI!

Flux-crescut

Spre deosebire de alte rubine sintetice, acesta are un aspect foarte realist. Procesul utilizat pentru fabricarea rubinelor este un proces de înaltă calitate care include cantitatea potrivită de presiune și temperatura potrivită și, chiar dacă acestea pot dezvolta fracturi în timpul etapei de producție, acest lucru conferă pietrei un aspect mai natural în cele din urmă.

Verneuil (Flame-Fusion) – Fuziune la flacără

Numele provine din procesul de producție și puteți spune că nu sunt rubine naturale. De obicei, au o bandă curbată colorată, numită “striae”, și puteți găsi chiar și bule de gaz în ele, dacă le priviți suficient de atent.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin sintetic AICI!

10 forme și tăieturi populare de rubin pentru bijuterii

Mai jos este graficul nostru care prezintă cele mai populare 10 tăieturi de rubin după formă, care includ următoarele forme: rotundă, inimă, cu raze, prințesă, Asscher, perniță, pară, smarald, oval și marquise.

Lucruri de reținut despre rubine

Unele rubine sunt extrem de rare

Rubinele mai mari, de culoare transparentă, sunt chiar mai rare de găsit decât diamantele.

Culoarea nu este întotdeauna roșie

Rubinele există într-o mare varietate de culori, inclusiv roșu aprins, roz-roșu, roșu maroniu, roșu închis și chiar roz sau roșu violet.

O piatră de o duritate foarte mare

Cu excepția diamantului, nicio altă piatră prețioasă nu este mai dură decât un rubin. Rubinele au un nivel de duritate de 9.0, depășit doar de diamant cu nivelul 10.0.

O piatră de înaltă calitate

Dacă dețineți un rubin care strălucește în întuneric, acesta este un semn că rubinul este de o calitate extraordinară.

Frecarea rubinului tău spune multe despre acesta

Dacă rubinul dvs. este frecat, acordați atenție cât de mult îl frecați. Dacă după frecare rubinul se comportă bine, acel rubin se numește rubin bun. Un rubin este considerat bun dacă după frecare intensă piatra nu pierde în greutate.

Rubinele sunt adevărate pietre prețioase

Există doar patru pietre diferite care se califică ca pietre prețioase, iar rubinul este una dintre ele. Celelalte trei sunt diamantul, safirul și smaraldul.

O piatră foarte puternică

În mod tradițional, rubinele au fost purtate pentru protecție, ca simbol al puterii și pentru înțelepciune și frumusețe. Rubinele sunt menționate în Biblie de patru ori, iar în timpuri străvechi se credea că ele au capacitatea de a face pace între doi dușmani. Chiar și filmul Vrăjitorul din Oz conține papuci de rubin despre care se credea că alungă răul.

Verifică preț Bijuterii cu pietre de rubin AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care