17 tipuri de cercei (plus tipuri comune de piercing)

Tipuri de cercei

Cerceii au fost purtați pentru prima dată de bărbați încă din epoca bronzului, când a fost descoperită o mumie Iceman, în vârstă de 5.000 de ani, în Alpii italieni, cu un piercing al lobului urechii cu diametrul de 7-11 mm.

Războinicii din Imperiul Persan din timpul dinastiei achemenide (550-330 î.Hr.) purtau cercei în timp ce marinarii își străpungeau lobii urechilor după ce călătoreau în întreaga lume sau traversau Ecuatorul.

Marinarii purtau de asemenea cercei de aur, astfel încât să poată plăti o înmormântare creștină în caz de naufragiu. Supraviețuitorii naufragiului, pe de altă parte, au fost identificați prin cerceii purtați în lobul stâng al urechii.

În timp ce cerceii au rămas populari în Est, popularitatea lor a fluctuat în Occident în Evul Mediu, când era mai la modă să poarte articole de acoperit capul ornate cu bijuterii, precum și la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, când era considerat inadecvat să se poarte cercei.

Conținut:

Tipuri de cercei

Tipuri de cheie

Cercei cu șurub (Studs)

Cercei cu șurub (Studs)

Un cercel cu șurub este un tip de cercei clasic și elegant care există în multe forme, dimensiuni și modele diferite. Ceea ce diferențiază cerceii cu șurub de alți cercei este că aceștia nu atârnă. Mai degrabă, cerceii cu șurub îmbrățișează urechea și sunt de obicei situați chiar în lobul urechii.

Deoarece nu puteți vedea modul de prindere, cerceii cu șurub sunt adesea descriși ca „plutind” pe lobul urechii. Bara care trece prin ureche este ascunsă de diamant sau de orice altă bijuterie orientată spre exterior. Un șurub sau un sistem de prindere detașabil fixează cercelul pe partea din spate a urechii.

Verifică preț Cercei cu șurub AICI!

Cerceii în formă de cerc, circulari (Hoops)

Cerceii în formă de cerc, circulari

Cerceii circulari sunt un alt tip de cercel recunoscut și sunt de asemenea disponibili într-o mare varietate de dimensiuni și forme. În mod tradițional, cerceii sunt în formă de cerc, dar pe măsură ce au crescut în popularitate, veți vedea tot felul de forme diferite, cum ar fi pătrate, ovale sau triunghiuri.

Indiferent de formă, cerceii circulari au o mică bucată de sârmă care pătrunde în ureche și se conectează la celălalt capăt al cercului de pe partea din spate a urechii, creând un cerc complet.

Verifică preț Cercei rotunzi/circulari AICI!

Cerceii tip Picături (Drops)

Cerceii tip Picături

Cerceii în formă de picătură sunt, mai mult sau mai puțin, un cercel cu șurub extins, care oferă o mai mare flexibilitate în design, bijuterii și formă. Un cercel picătură se va prinde de lobul urechii, dar în loc să se sprijine de ureche, el va atârna în jos sau va cădea sub ureche, pentru o mai mare libertate de mișcare.

Cerceii picătură pot fi cercuri, bijuterii unice sau chiar o serie de piese care atârnă vertical. Unii dintre ei sunt scurți și stau chiar sub ureche, în timp ce alții atârnă considerabil mai jos.

Verifică preț Cercei tip picături AICI!

Cerceii care atârnă/Pendul (Dangles)

Cerceii care atârnă/Pendul

Cerceii care atârnă sunt similari cu cerceii picătură, dar diferența este că cerceii picătură sunt de obicei staționari, în timp ce cerceii care atârnă sunt liberi să se balanseze înainte și înapoi. Din nou, cerceii care atârnă vin în diferite lungimi și, cu cât sunt mai jos de ureche, cu atât pot fi mai mari.

Există o mare flexibilitate în a crea unele modele complexe și interesante, iar partea care atârnă a cercelului poate fi aproape orice vrei. Există o mulțime de creații diferite pe piață.

Verifică preț Cercei lungi care atârnă AICI!

Cerceii tip Candelabru (Chandeliers)

Cerceii tip Candelabru

Cerceii candelabru și-au obținut numele, deoarece au forma unui candelabru, dar în multe cazuri, s-ar putea să atârne și ei. Se prind de lobul urechii și cad în jos, constând adesea din mai multe niveluri de decorațiuni.

S-ar putea să formeze o formă de lacrimă, dar să aibă mai multe piese suspendate atârnând de acea piesă. Ei sunt îndrăgiți pentru aspectul lor elegant, deoarece sunt adesea construiți cu multe bijuterii și decorațiuni.

Aceste cercei candelabru din Nordstrom vă vor oferi o idee despre forma generală a cerceilor, dar veți vedea și cât de complicați pot fi.

Verifică preț Cercei tip candelabru AICI!

Cerceii tip Huggy (diferite modele si forme care sunt prinse de ureche circular, lobul urechii rămânând în centrul lor)

Cerceii tip Huggy

Cerceii Huggy sunt o variație a cercelului circular, dar mai degrabă decât să atârne și să se miște liber, ei îmbrățișează urechea, lăsând puțin sau deloc spațiu sub lobul urechii. Cu alte cuvinte, ei au tot o formă circulară, dar sunt o versiune mai groasă și mai mică a cercului tradițional.

În multe privințe, aceștia ar putea aminti de un inel pe care îl purtați pe deget, dar vor avea o bucată mică de sârmă sau o agrafă care conectează un capăt la altul.

Verifică preț Cercei Rotunzi Huggies AICI!

Cerceii tip Lacrimă (Teardrop)

Cerceii tip Lacrimă

Un cercel lacrimă este o altă versiune a cerceiului picătură și va arăta ca o picătură de lacrimă. Ei pătrund prin lobul urechii și atârnă ușor, având atașată o piatră în formă de lacrimă sau la o piesă decorativă.

Verifică preț Cercei tip lacrimă AICI!

Cercei tip Ear Cuffs (care îmbracă pavilionul urechii)

Cercei tip Ear Cuffs

Un cercel tip Ear Cuffs este un tip de cercel care îmbracă curba exterioară a urechii. Pot fi fixați în partea superioară a curbei urechii, pot începe de la mijloc și pot coborî în jos până la lobul urechii sau pot parcurge întreaga lungime a urechii de sus în jos.

Aceștia au de obicei mai multe puncte de prindere, dar alte variații includ o serie de cercei diferiți care sunt uniform distanțați de-a lungul curbei urechii.

Verifică preț Cercei tip Ear Cuffs AICI!

Cerceii tip Bajoran (cu prindere pe curba urechii și pe lobul urechii, cele două puncte de prindere fiind legate cu un lănțișor)

Cerceii tip Bajoran

Cuvântul „Bajoran” provine din Star Trek, iar cercelul Bajoran era un tip de cercel purtat de o specie umanoidă din serial. În serial, cerceii erau purtați în urechea dreaptă și erau un simbol al credinței. În plus, cercelul fiecărei persoane era individualizat cu un simbol familial.

Cu toate acestea, regulile nu se aplică neapărat în viața reală și puteți găsi cercei Bajoran cu sau fără simbolism. Aceștia au de obicei două puncte de conectare, unul pe lobul urechii și unul la porțiunea superioară a urechii, iar aceste două puncte sunt conectate printr-un lănțișor.

Uneori lănțișorul este suficient de lung pentru a face conexiunea, în timp ce alte lanțuri pot atârna. Alteori pot exista mai multe lanțuri.

Verifică preț Cercei cu prindere dublă AICI!

Cerceii tip Threader (un lănțișor care trece prin piercingul din lobul urechii)

Cerceii tip Threader

Un cercel Threader arată ca o bucată de ață care îți trece prin lobul urechii și atârnă în jos pe ambele părți. Uneori asta este tot, dar alteori poate exista o piatră sau o altă piesă decorativă care atârnă de un capăt al lănțișorului, în partea din față.

Verifică preț Cercei cu lanț AICI!

Cerceii tip Cluster

Cerceii tip Cluster

Cerceii tip Cluster sunt cercei decorativi care sunt compuși din mai multe pietre prețioase sau margele diferite care sunt grupate împreună într-un „cluster – grup, mănunchi”. Aceștia pot fi sub formă de cercei cu șurub sau pot să atârne în jos de lobul urechii.

Verifică preț Cercei cu cristale Swarovski AICI!

Cerceii tip Barbells (sunt o tijă care au un ornament sau o piatră la un capăt și se fixează la un capăt cu o mică bilă care se înșurubează de tijă)

Cerceii tip Barbells

Cerceii Barbells au forma unor greutăți libere reale și, în forma lor cea mai de bază, o tijă metalică care conectează două bile mici de oțel. De multe ori, aceste „bile” sunt de fapt în formă de ceva care prezintă diferite preferințe de stil.

Uneori sunt cranii, iar alteori sunt stele. Cerceii Barbells sunt drepți și rigizi, dar pot fi purtați în aproape orice două puncte ale urechii. De cele mai multe ori îi veți găsi în partea de sus a urechii, dar pot fi purtați și în lateral.

Verifică preț Cercei Ear Cuff și Piercinguri Ureche AICI!

Tipuri de închideri în spatele lobului urechii

Închidere Push Backs (prin împingere, gen șurub, dar care alunecă pe tijă pentru fixarea în spate)

Închidere Push Backs

Cerceii Push Backs reprezintă închiderea cu cel mai comun stil de suport în spate care este utilizat de obicei pentru cerceii tip șurub (studs). Există o bucată mică, cu o gaură mică, care alunecă pe tija cercelului. Deseori este numită și tip de închidere fluture datorită formei sale rotunde.

Acest sistem de închidere este, de asemenea, cunoscut sub numele de închidere prin frecare, deoarece așa funcționează, alunecă pe tijă pentru închidere. Nu există nicio încuietoare sau declic sau clemă sau zăvor sau tip de închidere pentru fixare.

În schimb, pur și simplu împingeți piesa, iar fricțiunea împiedică alunecarea părții din spate.

Verifică preț Cercei cu cheiță din argint AICI!

Închidere cu șurub în spate (Screw Backs)

Închidere cu șurub în spate

Închiderea cu șurub este aproape exact același lucru cu închiderea prin împingere (Push Backs). Au aceeași formă, dar în loc ca închiderea să se realizare prin împingere, părticica pentru închidere se înșurubează, ceea ce poate face cercelul mai sigur și mai puțin probabil să cadă.

Singurul dezavantaj al acestui tip de închidere este că poate dura mai mult timp să îi pui în ureche.

Verifică preț Cercei cu închidere prin șurub AICI!

Închidere tip Latch Back (un mecanism de închidere în spate, tip balama, zăvor sau cu declic)

Închidere tip Latch Back

Închiderea Latch Back din spate funcționează cu o balama care se deschide și se închide și acest tip de închidere este cel mai frecvent utilizată la cerceii în formă de cerc și la cerceii tip Huggy.

Balamaua sau zăvorul se va deschide, astfel încât să puteți glisa bara subțire de închidere prin ureche și, odată introdusă, o plasași în spațiul special destinat și închideți balamaua sau zăvorul cu un declic, de obicei prin apăsare.

Verifică preț Cercei rotunzi cu închidere tip cataramă AICI!

Închiderea tip Levers (tip pârghie, mâner, levier sau braț)

Închiderea tip Levers

Închiderea tip pârghie sunt mai asemănătoare cu închiderea tip Fish Hook (cârlig de pescuit), deoarece cerceii alunecă prin ureche, iar forma lor este aproape suficientă pentru a menține cercelul în poziție.

Cu toate acestea, pentru o securitate sporită, spatele pârghiei creează o buclă completă, iar pârghia se închide după ce a fost plasată în ureche, deci nu există riscul ca obiectul să cadă.

Verifică preț Cercei damă AICI!

Închidere tip Fish Hooks (cârlig de pescuit)

Închidere tip Fish Hooks

Cercei diferiți se pun și se fixează de ureche în moduri diferite, iar închiderea tip cârlig este doar unul dintre modurile diferite. Închiderea tip Fish Hook își ia numele de la aspectul său, care amintește de un cârlig de pește real. Este vorba despre o bucată mică, subțire de metal, care se curbează și se agață de ureche.

Acest tip de închidere este diferită de alte tipuri, deoarece nu are niciun fel de prindere sau fixare. Mai degrabă, acest cercel constă într-o piatră sau o piesă decorativă și cârligul care trece prin ureche și rămâne agățat de ureche. Forma sa previne căderea cercelului și nu necesită cleme suplimentare.

Verifică preț Cercei damă AICI!

Tipuri comune de piercing

Piercing-ul în lobul urechii

Piercing-ul în lobul urechii

Lobul urechii este unul dintre cele mai tradiționale locuri pentru piercing-uri ale urechii și acest piercing este adesea cel mai simplu și cel mai puțin dureros.

Lobul urechii este locul în care veți purta orice tip de cercei, iar în timp ce unele modele purtate în lobul urechii sunt complexe și complicate, altele sunt la fel de simple precum o piatră mică și rotundă.

Verifică preț Cercei Ear Cuff AICI!

Piercing-ul în lobul superior al urechii

Piercing-ul în lobul superior al urechii

Când vorbiți despre lobul urechii, vorbiți despre partea cea mai de jos a urechii, dar piercingurile lobului superior sunt plasate mai sus, în jumătatea superioară a cartilajului urechii.

Piercingul lobului superior nu este o schimbare dramatică, dar este suficient de interesant pentru a fi observat și puteți purta cercei cu piatră și șurub precum și alte tipuri de cercei.

Verifică preț Cercei Ear Cuff AICI!

Piercing-ul în Helix (în cartilajul superior al urechii)

Piercing-ul în Helix

Piercing-ul helixului este un piercing al urechii superioare și este adesea considerat de oameni ca fiind puțin dureros în comparație cu alte piercinguri, deoarece se află pe cartilajul urechii. De obicei, bijuteriile sunt formate din cercei cu piatră și șurub, dar toate au un diametru mic.

Verifică preț Cercei Ear Cuff AICI!

Piercing-ul industrial

Piercing-ul industrial

Piercingul industrial este locul în care vedeți de obicei cercei tip Barbell și variații ale acestora. Este nevoie de două perforații în cartilajul urechii superioare, un fir orizontal sau o bară de metal conectează cele două găuri.

În ceea ce privește bijuteriile, sunteți puțin limitați, dar chiar și cerceii Barbell există în multe modele diferite.

Verifică preț Cercei Ear Cuff AICI!

Piercing-ul tip Rook (Piercing-ul ridurilor groase ale cartilajului din urechea internă)

Piercing-ul tip Rook

Piercing-ul Rook este un piercing extrem de tehnic, care necesită o anumită competență. Un piercing completat al ridurilor groase ale cartilajului din urechea internă va avea două perforații diferite ale cartilajului.

Mai exact, cele două piercinguri sunt realizate acolo unde cartilajul se pliază în urechea internă superioară. Este un piercing interesant, dar este unul predispus la inflamații, mai ales dacă este făcut incorect.

Verifică preț Cercei Ear Cuff AICI!

Piercing-ul transversal al lobului urechii

Piercing-ul transversal al lobului urechii

Piercingul transversal al lobului urechii este o variantă a piercingului tradițional al lobului urechii și folosește cerceii tip Barbell. Lobul urechii este străpuns orizontal, iar bara cercelului tip Barbell trece prin două găuri în partea inferioară a lobului urechii.

În general, piercing-urile lobului urechii au o întreținere redusă, dar piercing-ul transversal poate necesita o atenție mai mare pentru a evita infecția.

Verifică preț Cercei Ear Cuff AICI!

Piercing tip Conch (Puncție interioară sau exterioară a cartilajului din zona în formă de ceașcă)

Piercing tip Conch (Puncție interioară sau exterioară a cartilajului din zona în formă de ceașcă)

Piercing-ul tip Conch este o perforație a cartilajului interior, aproape direct la mijlocul urechii. De obicei, aici vor fi purtați cercei cu șurub (Stud).

Verifică preț Cercei Ear Cuff AICI!

Piercing-ul tip Forward Helix (Helix în față – Piercing în fața cartilajului superior)

Piercing-ul tip Forward Helix (Helix în față - Piercing în fața cartilajului superior)

Piercing-ul helixului frontal este locul în care urechea este străpunsă în trei locuri diferite la intervale regulate. Trei cercei circulari sau tip Stud sunt introduși în găuri și se realizează în zona superioară a urechii cea mai apropiată de cap.

Aceste piercinguri pot dura mult timp pentru a se vindeca, dar cu o curățare adecvată, puteți evita inflamația.

Verifică preț Cercei Ear Cuff AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://threadcurve.com/types-of-clogs/„

5 tipuri de saboți Clogs

Dacă doriți să fiți la modă, tradiționali și curajoși în același timp, vă recomandăm să alegeți saboți clogs ca încălțăminte, iată diferite tipuri din care

Citește mai mult »
Peruci cu breton

27 de peruci cu breton

Perucile sunt o modalitate excelentă de a-ți schimba stilul părului. Celebritățile le poartă de ani de zile. Acum ar putea fi momentul să le încerci

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care