21 de tipuri de coliere și alte informații utile despre bijuterii

Tipuri de coliere

Puneți-vă decolteul în valoare și descoperiți diferite tipuri de coliere de la modele delicate la accesorii uimitoare de modă. Completați-vă colecția de bijuterii cu coliere care variază ca model, material și tipul de lănțișor.

Cele mai vechi tipuri de coliere erau realizate din materiale organice, cum ar fi scoici, dinți și mărgele din oase. Colierele etnice din materiale organice prețioase, cum ar fi coralul, erau menite să afișeze bogăția femeii sau a familiei sale și erau de obicei purtate în timpul ritualurilor în care bărbatul curta femeia sau la nunți.

Colierele au devenit parte a codului vestimentar atât al bărbaților, cât și al femeilor în Evul Mediu și au devenit bijuteria principală în perioada gotică târzie și în perioada Renașterii timpurii.

Din secolul al-XIV-lea până la începutul secolului al-XVII-lea, colierele cu pietre prețioase și colierele cu lanț de aur și pandantive au fost purtate pentru a indica statutul social și prestigiul persoanei.

Colierele au devenit un obiect feminin începând cu secolul al XVIII-lea, când erau fost purtate cu un set de bijuterii asortate, cum ar fi o broșă, cercei, brățări și un pandantiv sau diademă.

Tipuri de coliere

 

Colier Bib, care acoperă decolteul (Bib Necklace)

După cum sugerează și numele său, un colier Bib te acoperă în aceeași zonă în care te acoperă o bavețică. Acest tip de colier este foarte la modă acum și, dacă sunteți interesată să renunțați la eșarfele de iarnă, dar doriți totuși să aveți un ornament în partea din față a bluzei, colierele Bib sunt perfecte.

Aceste coliere îndrăznețe și ample pot fi fabricate din metale, cum ar fi argintul sau aurul, și sunt disponibile în multe dimensiuni și culori diferite.

Imaginați-vă un colier lung care acoperă partea superioară a decolteului și este realizat cu o combinație mozaic de piese din aur alb, aur galben și aur roz, deoarece coliere precum acesta pot fi găsite cu ușurință în numeroase magazine.

De asemenea, puteți să confecționați singure un colier Bib din mărgele și chiar din cristale, așa că atunci când faceți cumpărături pentru colierul perfect care acoperă amplu decolteul, probabil că veți fi foarte plăcut surprinse de ceea ce găsiți.

Verifică preț Coliere diverse modele AICI!

Colier cu lănțișoare (Chain Necklace)

Colier cu lănțișoare (Chain Necklace)

Unul dintre cele mai populare și comune tipuri de coliere, colierele cu lănțișoare sunt disponibile într-o mare varietate de lungimi și dimensiuni. Pot avea un singur rând sau două rânduri, multe dintre ele având mai mult de două rânduri și sunt disponibile în argint, aur și aur alb sau roz.

Acestea sunt disponibile cu sau fără pandantiv și, dacă îți plac accesoriile, trebuie să ai cel puțin un colier cu lănțișoare în cutia ta de bijuterii. Colierele cu lănțișoare fac o treabă excelentă pentru ca o ținută simplă să arate mult mai elegantă și sunt disponibile în numeroase tipuri, inclusiv:

Lanțuri tip ancoră (Anchor chains): verigi duble într-o dimensiune uniformă și care arată robust și greu.

Lanțuri de mărgele (Bead chains): bile mici de metal care sunt atașate împreună de un anumit tip de fir.

Lanțuri compacte din verigi pătrate Box chains: fiecare verigă are formă pătrată iar aspectul lanțului este compact și sunt disponibile în diferite modele și dimensiuni.

Lanțuri bizantine: aceste lanțuri sunt interconectate și creează modele complexe.

Lanțuri cablu (Cable chains): cu un design simplu, lanțurile cablu au verigi ovale, simetrice care sunt montate o verigă plasată vertical și cealaltă orizontal și tot așa, plate și uniforme, .

Lanțuri curbate (Curb chains): numite și lanțuri cubaneze, verigile sunt plate, intercalate strâns, compacte și pot fi late sau subțiri.

Lanțuri Figaro: un lanț lung, cu o verigă în formă ovală, intercalată cu două sau trei verigi mai mici.

Lanțuri în formă de inimă (Heart chains): așa cum sugerează și numele lor, acestea constau în lanțuri elegante, în formă de inimă.

Lanțuri Omega: în loc de verigi, aceste lanțuri sunt formate din plăci metalice care sunt asamblate împreună pe un anumit tip de fir; sunt de obicei plate și netede.

Lanțuri în formă de floricele de porumb (Popcorn chains): formate din verigi circulare care au aspectul a sute de mărgele mici asamblate împreună.

Lanțuri frânghie (Rope chains): constau din verigi mici răsucite împreună pentru a semăna cu o frânghie.

Lanțuri Singapore: verigile lor sunt plate, dar au un aspect complex și curbat.

Lanțuri șarpe (Snake chains): verigile lor sunt fie în formă de Z, fie în formă de S și creează un aspect foarte neted.

Lanțuri bob de grâu (Wheat chains): realizate din verigi plate ovale care creează un model complex asemănător boabelor de grâu.

Verifică preț Coliere din mai multe lanțuri (multilayer) AICI!

Colier Choker (strâmt pe gât)

Colier Choker (strâmt pe gât)

Unul dintre cele mai mari avantaje ale alegerii unui colier choker este că, indiferent de culoarea sau designul lor, ele merg mereu cu tot ceea ce purtați, indiferent de motivul pentru care vă îmbrăcați. Colierele Choker au în mod normal 35 – 40 cm lungime și se poartă aproape de gât, iar cea mai bună parte este că vor avantaja orice tip de decolteu.

Le poți purta cu blugi sau cu o rochie formală. Indiferent dacă mergeți la un cocktail sau la o întâlnire de afaceri, colierul choker vă va ajuta să arătați și să vă simțiți uimitor. În plus, deoarece colierele choker includ atât coliere care se poartă în jurul gâtului, cât și cele la baza gâtului sau puțin mai jos, aveți o mulțime de opțiuni din care puteți alege.

Ele pot fi confecționate din piele sau din aur, catifea sau sfoară groasă și pot fi pe cât de casual sau formale pe cât doriți. Când vine vorba de coliere choker, nu există sfârșit pentru variantele disponibile, așa că, dacă aveți nevoie de unul pentru fiecare ocazie, nu există un moment mai bun decât acum pentru a începe cumpărăturile.

Verifică preț Coliere Choker – diverse modele AICI!

Colier tip guler (Collar Necklace)

Colier tip guler (Collar Necklace)

Colierele tip guler se potrivesc foarte bine atunci când porți îmbrăcăminte cu umerii descoperiți, pulovere helancă, decolteu barcă sau anchior (în forma literei V) și sunt deseori numite cu guler rotund (crewnecks), deoarece se potrivesc în jurul gâtului tău, așa cum o fac tricourile la baza gâtului.

Colierele tip guler sunt scurte, au doar 30 -33 cm lungime și sunt adesea alcătuite din trei sau mai multe șiraguri de perle sau alte materiale.

Colierul îți înconjoară gâtul chiar în jurul zonei gulerului, de unde și numele și una dintre cele mai bune părți ale alegerii acestui tip de colier este că poate fi folosit în context formal sau casual, în funcție de ceea ce dorești.

Colierele tip guler arată uimitor atunci când sunt făcute din perle, mărgele sau pietre prețioase, dar puteți obține un aspect mai casual dacă alegeți lănțișoare simple de argint sau aur. Indiferent de aspectul pe care ți-l dorești, este garantat că vei găsi un colier tip guler pentru a obține acel aspect.

Verifică preț Coliere tip guler AICI!

Colier gradual (Graduated Necklace)

Așa cum sugerează și numele său, acest colier are un singur șirag, realizat de obicei din materiale, cum ar fi mărgele, iar mărgelele sunt mici începând de la sistemul de închidere, dar devin din ce in ce mai mari pe măsură ce ajung spre centrul colierului, în partea opusă sistemului de închidere.

Indiferent de lungimea pe care o alegeți sau de decolteul ținutei pe care intenționați să o purtați, veți arăta elegant purtând un colier șirag gradual.

De obicei, ele arată mai bine dacă mărgelele sunt de aceeași culoare, dar aceasta nu este o necesitate pentru a vă asigura că un colier arată bine.

Există, de asemenea, coliere care au mai multe „șiraguri” de mărgele și fiecare șirag coboară puțin mai jos pe decolteu sau pe bluza sau cămașa pe care o purtați, iar acestea pot fi considerate și ele coliere graduale. Ele arată grozav când le porți la evenimente casual, cât și la cele formale, deși arată absolut deosebit cu ținute mai formale.

Verifică preț Coliere graduale din perle naturale AICI!

Colier lasou (Lariat)

Dacă știți ce este un lasou, vă puteți imagina cum arată un colier Lariat. Conceput fără puncte de închidere, colierul Lariat este un colier asemănător unei eșarfe care se înfășoară în jurul gâtului și are doar un lănțișor care atârnată de el.

Poate include, de asemenea, un nod pe piept și uneori este numit colier lasou datorită designului său. Dacă te uiți la colier după ce l-ai pus la gât, acesta are adesea o formă de Y și, în unele cazuri, partea de jos va avea atașat un pandantiv sau un talisman pentru a-i oferi un aspect și mai atractiv.

Perfect în special pentru decolteuri în formă de U, colierul Lariat este excelent atât pentru ocazii formale, cât și casual, deci, indiferent dacă mergeți la un picnic, la o ședință de consiliu sau ieșiți seara în oraș, asigurați-vă că purtați colierul Lariat ca să vă puteți bucura de stilul și eleganța pe care le meritați ca să vă simțiți bine la  evenimentul respectiv.

Verifică preț Coliere Lariate AICI!

Colier Matinee

Folosit mai ales pentru femeile care poartă un decolteu foarte adânc, în anchior central până sub linia bustului, colierul matinee se așează exact deasupra bustului și are în mod normal o lungime cuprinsă între 50 și 56 cm.

Aceste coliere sunt de cele mai multe ori înfrumusețate cu mărgele sau pietre, iar dacă gâtul tău este foarte lat sau ai un bust mai plin decât majoritatea femeilor, poate îți dorești să alegi un colier matinee. Poate avea un pandantiv doar în cazul în care colierul de 50 cm pare prea scurt.

Multe femei adoră acest stil de colier datorită lungimii sale, care nu este la fel de scurt ca un colier choker, dar nu atât de lung ca alte tipuri de coliere. Are cu adevărat lungimea perfectă, ajungând de obicei până la bust, dar nu mai mult, ceea ce înseamnă că nu te va încurca niciodată.

Cel mai mare avantaj dintre toate, colierele matinee pot fi purtate aproape oriunde, mai ales pentru că pot fi realizate din atât de multe materiale, ceea ce le face o bijuterie excelentă pentru orice eveniment, de la o ieșire la un grătar până la recepții de nuntă.

Verifică preț Coliere lungi – diverse modele AICI!

Colier multicolor

Colier multicolor

Un colier făcut din mărgele multicolore arată bine cu aproape orice, mai ales dacă purtați o bluză sau o rochie albă sau de culoare deschisă. Colierele pot fi realizate din mărgele de toate dimensiunile, deși dacă există mai multe șiraguri, mărgelele mici, numite mărgele semințe (seed beads), arată de obicei cel mai bine.

Indiferent dacă mergeți la o petrecere pe plajă, la un brunch, la un film sau la cumpărături, aceste coliere cu mai multe șiraguri vă pot ajuta să fiți sufletul petrecerii și puteți alege mărgele de aceeași culoare sau într-o multitudine de culori.

Dacă vă pregătiți pentru o petrecere din 4 iulie, puteți alege un colier cu culorile  roșu, alb și albastru; iar dacă participați la o petrecere de Crăciun, puteți găsi unul cu roșu și verde. Cu aceste tipuri de coliere, cerul este limita, așa că găsirea unuia pe care îl vei iubi este mult mai ușoară decât crezi.

Verifică preț Coliere multicolore AICI!

Colier Opera

Colier Opera

Perfecte pentru rochiile sau bluzele cu decolteu adânc, colierele Opera au de obicei o lungime cuprinsă între 66 și 90 cm, iar dacă preferați un pic de expunere purtând bijuteriile dvs., colierul Opera este cel pe care vă recomand să îl alegeți.

Acesta este un tip de colier versatil care este purtat de obicei la evenimente foarte formale, de unde și numele, dar colierele sunt atât de atractive încât pot fi purtate aproape oriunde.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale alegerii unui colier Opera este că, în afară de lungime, nu există două coliere la fel. Puteți purta colierul ca un șirag unic, dacă doriți un colier mai lung, sau cu două șiraguri, astfel încât să arate ca un colier choker cu două șiraguri.

Colierele Opera pot fi, de asemenea, purtate înnodate pentru un aspect mai clasic, vintage și pentru evenimente precum cocktail-uri și alte evenimente de seară. Acestea sunt făcute din orice, de la perle la mărgele și aproape din orice altceva la care vă puteți gândi, făcându-le un accesoriu minunat de avut în cutia dvs. de bijuterii.

Verifică preț Set Colier+Brățară Opera – diverse culori AICI!

Colier Plastron

Colier Plastron

Colierele Plastron sunt grele și acoperă zona de deasupra bustului și pot adăuga cu ușurință atractivitate oricărui tip de ținută pe care o purtați. Sunt aproape întotdeauna un colier solid, dar pot fi din lemn, argint, mărgele sau chiar din sticlă.

Odată ce ați început să căutați coliere Plastron, veți înțelege de ce sunt atât de populare în zilele noastre și, la fel ca colierele Princess, purtarea unuia vă va face să vă simțiți grozav.

Colierele Plastron pot fi aurii sau argintii, turcoaz sau din sticlă, deschise sau închise la culoare, groase sau subțiri, ceea ce înseamnă că indiferent dacă ocazia ta este restrânsă sau de amploare, elegantă sau casual, poți găsi un asemenea colier care să accesorizeze orice ai purta în acea zi.

Verifică preț Coliere din lemn/rășină/ceramică AICI!

Colier Princess

Colier Princess

Datorită aspectului său regal și faptului că este realizat în mod normal cu mărgele și pietre prețioase elegante, colierul Princess este un tip de colier foarte popular și un tip răspândit de colier. De obicei are o lungime cuprinsă între 43 și 48 cm și este disponibil atât în ​​modele ușoare, cât și în modele grele.

Este cu adevărat un colier care se potrivește oricărei ocazii, așa că, dacă purtați un costum sau o rochie, puteți alege un model mai ușor, în timp ce un colier mai greu va funcționa cel mai bine dacă doriți să adăugați un pic de extravaganță la o nuntă sau la alt eveniment special.

La fel cum sugerează și numele, aceste coliere arată exact ca pentru o regină și, indiferent dacă doriți unul de aur, argint sau cu mărgele în diferite culori ca bleumarin, roșu de Burgundia, purpuriu regal sau verde-albastru strălucitor, puteți găsi cu ușurință colierul perfect până la urmă, cu doar o mică cantitate de efort din partea ta.

Verifică preț Coliere cu Diamante/Perle/Swarovski AICI!

Coliere țesute din mai multe șiruri (String Necklaces)

Coliere țesute din mai multe șiruri (String Necklaces)

Colierele din mai multe șiruri sunt frumoase și au un aspect simplu, dar elegant. Dacă alegeți șiruri de diferite culori, colierele sunt și mai atractive. Perfecte pentru petreceri pe plajă, matineuri și brunch-uri, puteți fi cu ușurință în centrul atenției cu asemenea coliere realizate în mai multe culori.

Șirurile din țesătura colierului pot fi confecționate din aproape orice tip de material, inclusiv șiruri de mărgele, de mătase, de piele sau de material cerat, mărgele și chiar din cânepă. Puteți insera mărgele sau pietre prețioase pe aceste șiruri sau pur și simplu puteți utiliza aceste șiruri individual, dacă sunt suficient de deosebite.

Colierele cu șiruri sunt disponibile, de asemenea, într-o varietate de lungimi și puteți chiar achiziționa șiruri simple și le puteți purta împreună pentru un aspect deosebit de atractiv.

Găsirea unui colier multicolor înseamnă că veți avea unul care se potrivește cu cămăși și bluze de culoare deschisă sau închisă și sunt, de asemenea, perfecte atât pentru ocazii casual, cât și pentru cele mai formale.

Verifică preț Coliere cu șnururi – diverse modele AICI!

Coliere Tassel (cu ciucuri)

Coliere Tassel (cu ciucuri)

A pune ciucuri la capătul diferitelor tipuri de lanțuri nu este nimic nou, dar aceste tipuri de coliere au câștigat popularitate în ultimii ani, în parte pentru că merg cu orice, de la tricouri la bluze de mătase.

Colierele cu ciucuri fac o declarație îndrăzneață și pot fi realizate din diverse materiale, inclusiv lanțuri de aur sau argint, lanțuri cu margele și chiar dintr-un material tip cablu mai gros.

Ciucurii în sine pot fi realizați din lanțuri de aur sau argint, fibre simple, pene și chiar broderie. Aceasta înseamnă că aceste coliere sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și culori, așa că se potrivesc excelent atât pentru ocazii casual, cât și pentru ocazii mai formale.

Verifică preț Coliere cu ciucuri/franjuri AICI!

Colier cu șnur (Thread Necklace)

Colier cu șnur (Thread Necklace)

Dacă sunteți în căutarea unui colier care să se asorteze cu o rochie casual sau cu o bluză, colierele cu șnur sunt o alegere excelentă. Sunt extrem de elegante, deoarece există o selecție largă de articole pe care să le puneți pe șnurul ales, inclusiv pandantive de argint, mărgele mari și articole din argint, lemn sau chiar metal.

Colierele cu șnur au de obicei între 35 și 50 cm lungime, iar șnururile pe care le utilizați sunt groase și, de obicei, sunt legate într-un nod la nivelul decolteului, ceea ce înseamnă că nu va trebui să folosiți închizători de orice tip pentru a închide colierul.

Ele sunt, de asemenea, perfecte pentru acele zile în care nu sunteți sigură ce colier să purtați, pentru că ele se pot asorta cu orice; șnururile sunt disponibile în diferite culori, ceea ce înseamnă că dacă bluza pe care o purtați este de un galben moale, verde-albastru strălucitor sau alb simplu, colierul va arăta uimitor cu îmbrăcămintea.

Colierele cu șnur sunt coliere bune, multifuncționale, care se pot asorta excelent cu blugi și rochii, blazere și tunici și sunt foarte simplu de realizat chiar de voi, dacă doriți să faceți acest lucru.

Verifică preț Coliere cu șnur AICI!

Colier Torque

Colier Torque

Acesta este un tip unic de colier care devine tot mai popular. În loc să aibă sistemul de închidere în spatele gâtului, colierul Torque se deschide în față, dar nu are o clemă sau un alt dispozitiv de închidere. Este un colier solid care se poartă aproape de piele și este de obicei din metal.

Colierul Torque are o formă sferică, astfel încât capetele sale sunt impunătoare. Colierul este foarte contemporan și cochet și, indiferent de ținuta cu care o purtați, va atrage atenția tuturor celor din jur. Deosebit de atractiv cu ținute mai formale, colierul Torque are un aspect unic pe care îl veți arăta cu plăcere prietenilor.

Verifică preț Coliere Torque/Choker lat Luxury AICI!

Colier cu mai multe șiraguri răsucite (Twisted Necklace)

Colier cu mai multe șiraguri răsucite (Twisted Necklace)

Spre deosebire de alte coliere cu mărgele, acestea sunt realizate cu mai multe șiraguri răsucite pentru a-i oferi un aspect deosebit. De asemenea, puteți utiliza o varietate de materiale pentru a realiza un colier răsucit, incluzând nu numai mărgele, ci și șnururi de fibre sau metal. În loc de un singur strat de mărgele sau șirag, există mai multe straturi pe care le răsucești ușor înainte de a-l purta.

Colierele răsucite sunt disponibile, de asemenea, în diferite lungimi și pot avea chiar un pandantiv sau talisman la mijloc. Când vine vorba de aceste coliere, nimic nu este prea decorativ sau fantezist pentru ele. Mai mult, odată ce ați achiziționat primul dvs. colier răsucit, garantez că veți reveni pentru a cumpăra mai multe în viitor, deoarece majoritatea femeilor pur și simplu le iubesc.

Verifică preț Coliere tip șiraguri de mărgele AICI!

Materiale utilizate

Mărgele

Unul dintre cele mai uimitoare lucruri care poate fi spus despre cumpărarea colierelor din mărgele este selecția vastă din care puteți alege astăzi. Mărgelele sunt de obicei realizate din plastic sau un fel de acrilic și pot fi foarte mici, cele mai mici fiind numite mărgele semințe (seed beads) sau foarte mari.

De asemenea, ele sunt disponibile în materiale precum metalul sau lemnul, precum și pietre prețioase și cristale, și au diferite forme. Mărgelele au fost folosite pentru realizarea de bijuterii de peste 3.500 de ani, iar colierele au fost folosite chiar în diferite ritualuri din întreaga lume.

Desigur, principalul avantaj al alegerii colierelor din mărgele este că puteți găsi cu ușurință ceva ce vă place indiferent de gusturile și preferințele dvs. personale, deoarece colierele cu mărgele oferă cu adevărat ceva pentru toată lumea.

Pentru a face lucrurile și mai interesante, colierele din mărgele sunt articole pe care le poți face chiar tu foarte ușor, indiferent dacă ești începătoare atunci când vine vorba de mărgele, ceea ce înseamnă că este ușor să-ți faci numeroase coliere care să se potrivească cu tot ceea ce se află în garderoba ta.

Verifică preț Coliere din mărgele – diverse modele AICI!

Ață de croșetat sau de tricotat

Ață de croșetat sau de tricotat

Deși mulți oameni nu se gândesc la acest material atunci când fac coliere, adevărul este că el reprezintă un material foarte practic din două motive: firul de ață folosit pentru tricotat și croșetat este foarte rezistent și ieftin.

Puteți să căutați modele sau să creați unul singură și, dacă doriți să adăugați și alte elemente, cum ar fi mărgele, puteți să o faceți cu ușurință.

Cel mai important, ața de croșetat este disponibilă în atât de multe culori, texturi și modele încât poți face cel mai elegant sau cel mai simplu colier în cel mai scurt timp.

Există o mulțime de site-uri web dedicate fabricării colierelor din ață de croșetat și, indiferent dacă doriți să faceți unul care să se potrivească cu o bluză de mătase, cu un blazer de in sau chiar cu un tricou, este ușor să găsiți ceva extraordinar de fiecare dată.

Dacă alegeți să renunțați la procesul de creație proprie și să cumpărați unul în schimb, veți putea găsi un colier în orice culoare și design doriți și, deoarece sunt atât de ieftin de cumpărat, puteți obține cu ușurință mai mult decât unul, astfel încât să ai coliere care se asortează cu orice din garderoba ta.

Verifică preț Coliere Handmade din material textil AICI!

Aur sau argint

Aur sau argint

Acesta este probabil cel mai obișnuit material pentru coliere, dar cu cât este mai mare calitatea aurului sau a argintului, cu atât prețul va fi mai mare, motiv pentru care aceste tipuri de coliere nu stau în cutiile de bijuterii ale tuturor. Puteți alege aur galben, aur alb, aur roz, platină, argint sterling și multe altele și puteți obține aur de la 10 karate până la 24 de karate.

Indiferent de bugetul dvs., ar trebui să puteți găsi ceva ce vă place. Colierele din aur și argint sunt disponibile în zeci de dimensiuni și modele și sunt adesea realizate cu pietre prețioase precum rubine sau smaralde pentru un aspect și mai elegant.

Deși puține lucruri sunt mai atrăgătoare decât un lanț de argint sterling sau de aur galben care atârnă în jurul gâtului cuiva, puteți deveni extravagantă decât atât dacă doriți; pentru că atât de multe magazine de bijuterii oferă acum coliere la comandă, aveți garanția că puteți cumpăra de fiecare dată ceva ce vă place cu adevărat.

Verifică preț Coliere de lux din aur sau argint AICI!

Colier din piele

Piele

Șnururile de piele sunt disponibile în atât de multe lățimi, lungimi, texturi și culori diferite, încât ați putea fi surprinsă de selecția care există acum pe piață, iar dacă alegeți să cumpărați un colier realizat dintr-un șnur de piele, puteți găsi oricând pandantive, talismane, mărgele și alte zeci de articole care să completeze șnurul și să-l facă să arate uimitor.

Colierele din piele pot fi fanteziste sau casual, în funcție de articolele pe care le atașați la ele, iar cea mai bună parte a acestuia este că pielea este suficient de rezistentă pentru a garanta că acest colier va rezista o perioadă foarte lungă de timp. A

șezați câteva mărgele și un pandantiv cu semnul păcii pentru un aspect modern hippie sau adăugați mărgele delicate din cristal sau orice fel de pietre prețioase/semi-preționase pentru un aspect foarte diferit.

Cumpărarea acestor tipuri de coliere este accesibilă și veți putea găsi întotdeauna ceva care este perfect pentru dvs.

Verifică preț Chokere din piele – diverse modele AICI!

Colier din perle

Perle

Când vă gândiți la coliere elegante, probabil că vă gândiți mai întâi la colierele cu perle. Atât perlele veritabile, cât și cele false sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și chiar culori, iar vechea zicală este adevărată, că majoritatea oamenilor nu pot face diferența între perle veritabile și perle false doar privindu-le sau atingându-le.

Colierele cu perle pot avea un singur șirag sau mai multe șiraguri de perle și le puteți cumpăra cu perle albe, aproape albe și chiar roz deschis. Perlele pot fi mici sau mari și, din moment ce colierele au diferite lungimi, este ușor să găsești colierul care se potrivește stilului tău de viață.

În prezent, colierele de perle sunt purtate cu costume de afaceri și rochii de cocktail, precum și cu tricouri și bluze din bumbac. Indiferent de cât de casual sau de elegant este evenimentul, un colier de perle poate completa cu ușurință aspectul ținutei dvs. și, odată ce ați achiziționat primul colier, probabil vă veți întreba de ce nu ați făcut-o până atunci.

Verifică preț Coliere elegante cu perle naturale AICI!

Lucruri interesante despre bijuterii

Nu trebuie să cheltuiți mult pentru bijuteriile din aur

Iubitoarele de bijuterii nu trebuie să cheltuiască mulți bani pe bijuteriile din aur. Există diferite dimensiuni, calități și gramaje pentru aur, de la 10 karate la 24 de karate și, chiar dacă dimensiunile mai mici sunt mai ieftine, acestea sunt totuși de calitate ridicată. În plus, există acum un tip de aur care este foarte ieftin, dar care arată scump și se numește aur vermeil.

Pronunțat ver-MAY (ver-mei), acest tip de bijuterii arată exact ca aurul pur, dar, în schimb, constă dintr-un strat subțire de aur de 10 karate care acoperă o bază de argint sterling. Aurul Vermeil este uimitor, deoarece pentru o persoană obișnuită, arată exact ca aurul scump, totuși este foarte accesibil pentru aproape toată lumea.

Verifică preț Coliere accesibile din aur/placate cu aur AICI!

Materialele s-au schimbat de-a lungul anilor

Mulți oameni sunt surprinși să afle diferitele tipuri de materiale din care au fost făcute bijuteriile în trecut și chiar în prezent. Oamenii au folosit atât substanțe naturale, cât și substanțe artificiale pentru a face bijuterii, inclusiv oase, pietre și bucăți de lemn.

Cel mai recent, bijuteriile sunt realizate dintr-o varietate de metale, inclusiv aur galben sau alb, argint sterling, aur roz, platină și multe altele.

De fapt, culturile din trecut au folosit sticla și chiar insecte, colți de mamut și cochilii de melc pentru a-și realiza bijuteriile.

Există chiar și un tip de bijuterii cunoscute sub numele de „costume jewelry” și, chiar dacă aceste piese sunt realizate din metale și pietre false cu cele mai puțin valoroase materiale, acest tip de bijuterii servește unui scop foarte important și sunt extrem de populare printre mulți oameni, indiferent de gusturile și preferințele lor sau de bugetul lor.

Cum se scrie corect?

Cuvântul în sine poate fi scris în limba engleză fie „jewellery”, fie „jewelry”, ultimul fiind folosit mai frecvent în Statele Unite și primul fiind ortografia preferată în țări precum Anglia.

Interesant este că nimeni nu știe cu siguranță de ce ortografiile sunt atât de diferite, dar, din fericire, există întotdeauna o funcție de verificare a ortografiei pe computerele moderne, ceea ce înseamnă că aveți întotdeauna funcția de corectare a ortografiei. Cea mai comună ortografie a cuvântului este „jewelry”, datorită influenței americane.

Valoarea aurului poate varia destul de mult

Valoarea aurului depinde în principal de puritatea aurului. Acest lucru este întotdeauna măsurat în karate, 24 de karate fiind aurul cel mai pur și 10 karate fiind aurul cel mai puțin pur. Un articol realizat din aur de 24 de karate este complet solid și, prin urmare, greu și robust.

Toate celelalte calități de aur se bazează pe acest standard. O bijuterie din aur de 18 karate este de 18 părți aur și șase părți alte tipuri de metale.

Atât piesele de aur de 14 karate, cât și cele de 10 karate sunt extrem de populare, deoarece sunt ambele accesibile ca preț și de înaltă calitate.

O persoană obișnuită nu poate face diferența dintre diferitele tipuri de aur doar uitându-se la ele, dar dacă sunteți pretențioasă cu bijuteriile dvs., este mai bine să cumpărați piese cu cel mai mare număr de karate, deoarece piesele cu număr de karate inferior pot fi prea fragile pentru nevoile tale.

Origini interesante

Majoritatea experților sunt de acord că cuvântul „bijuterii” își are originea în limba latină. Este derivat din latinescul „jocale”, care însemna jucărie în secolul al XIII-lea. Aceasta înseamnă că, de-a lungul istoriei, bijuteriile au fost considerate un obiect achiziționat pentru a-l face pe purtător/purtătoare să se simtă bine și pentru a-și îmbunătăți imaginea.

În Roma antică, bijuteriile erau asociate atât de mult cu bogăția și puterea, încât numai persoanelor de rang înalt li se permitea să poarte inele. În zilele noastre, bijuteriile sunt folosite ca simbol al statusului social și pentru a completa garderoba, iar aceasta nu se va încheia prea curând.

De cât timp există bijuteriile?

Este extrem de probabil ca primii oameni de pe Pământ purtau bijuterii, ceea ce înseamnă că bijuteriile există probabil de când a început să fie înregistrată istoria. În întreaga lume, arheologii au descoperit obiecte precum mărgele care par să fi folosite ca diferite tipuri de bijuterii, inclusiv cercei, coliere și brățări.

În plus, atunci când aceste articole au fost datate, s-a dovedit că ele există de cel puțin 100.000 de ani.

Multe pietre prețioase prezintă caracteristici interesante

Multe tipuri de pietre prețioase, semi-prețioase și pietre organice au câteva istorii și caracteristici foarte interesante, cum ar fi:

Diamantele au fost probabil extrase din mină pentru prima dată în India. În plus, doar unul dintr-un milion de diamante ajunge să fie montat într-o bijuterie.

Chihlimbarul provine din rășină de copac fosilizată și formarea lui durează peste un milion de ani. Abia apoi pentru a fi numit oficial chihlimbar.

Smaraldele au fost extrase din mină de egipteni încă din 3500 î.Hr.

Cristalul Kunzite este o piatră roz cunoscută sub numele de „piatră de seară” și care își pierde strălucirea atunci când este lăsată prea mult timp la soare.

Obsidianul este un tip natural de sticlă care este produsul unei erupții vulcanice.

Perlele sunt astăzi în mare parte perle de cultură sau create de om. Este nevoie de minimum trei ani pentru ca acest lucru să se întâmple.

În plus, cel mai mare diamant – cunoscut sub numele de „Cullinan” – cântărește aproximativ între 1.3 kilograme. Iar diamantul black jet, care a devenit popular în timpul domniei reginei Victoria, este rezultatul cărbunelui fosilizat care s-a format cu aproximativ 180 de milioane de ani în urmă.

Verifică preț Coliere cu pietre prețioase/semiprețioase AICI!

Pietre prețioase organice?

Când oamenii se referă la pietre prețioase organice, vorbesc despre pietre care sunt făcute din organisme vii și nu ca rezultat al unui proces geologic natural. Exemple de pietre prețioase organice includ chihlimbarul, perlele și coralii.

Puterea bijuteriilor

În multe culturi, atât din trecut, cât și din prezent, se crede că bijuteriile îndepărtează spiritele rele. Un exemplu excelent este un ankh egiptean (o hieroglifă care este crucea/cheia egipteană a vieții).

În unele culturi din anumite părți ale Africii, bărbații poartă cercei pentru a arăta putere, masculinitate, status și curaj. În plus, purtarea bijuteriilor de către bărbați, inclusiv lanțuri și cercei, ceea ce este destul de nou în multe culturi, este acum considerată perfect acceptabilă pe tot globul.

Verifică preț Coliere pentru femei – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care