22 tipuri de decolteuri pentru topuri/bluze și rochii pentru femei

Tipuri de decolteuri

Acest lucru vă va ajuta să cumpărați topuri/bluze/rochii mai ușor, deoarece oferă o anumită claritate a stilului în ceea ce privește decolteul.

Când faceți cumpărături pentru haine, în special topuri/bluze atunci când există atât de multe tipuri, aveți tendința de a uita modele specifice ale stilului, cum ar fi decolteurile. Cunoscând opțiunile de decolteu, puteți restrânge căutarea topurilor după decolteu, ceea ce vă poate ajuta.

Mai jos veți descoperi principalele tipuride decolteuri, urmate de scurte descrieri ale fiecăruia.

Tipuri de decolteuri

Decolteul drept dintr-o parte în alta (Straight Across)

Decolteu drept

Decolteul drept este exact așa cum s-a menționat: în întregime drept dintr-o parte în alta. Se extinde de la un umăr și apoi peste piept până la celălalt umăr. Un decolteu drept poate avea mâneci care cad de pe umăr în jos. Poate avea, de asemenea, un aspect fără mâneci, care se extinde exclusiv pe partea superioară a îmbrăcămintei.

În multe cazuri, designerii trebuie să ofere bretele aproape invizibile pe fiecare umăr. Scopul bretelelor este de a susține rochia fără ca acest lucru să fie evident. Acest truc este adesea văzut la articolele de îmbrăcăminte casual pentru o zi la plajă cu prietenii.

Verifică preț Topuri cu decolteu AICI!

Decolteul în formă de inimă (Decolteu Sweetheart)

Decolteul în formă de inimă

Dintre numeroasele tipuri de decolteuri, acesta este unul dintre cele mai populare. Designul este menit să fie o inimă care înfășoară bustul. Acesta este o alegere bună pentru o femeie bine dotată, deoarece atrage atenția asupra zonei pieptului.

Este, de asemenea, o alegere bună pentru femeile care au un bust mai mic și poate contribui la a scoate în evidență ceea ce există.

Verifică preț Bluze și rochii cu decolteu Sweetheart AICI!

Decolteul în V – Anchior (V-neck)

Decolteu în V, anchior

Decolteul în V este un decolteu artistic care menține drama. Acesta este un decolteu în formă de V. Părțile laterale ale îmbrăcămintei se extind pe umeri la fiecare capăt. La mijloc, țesătură se reduce rapid, formând o formă de scufundare care seamănă cu litera V.

Decolteul în formă de V poate fi doar un mic v. În acest caz, decolteul poate trece doar peste gât și rămâne în partea de sus a bustului. Ceea ce se vede adesea sunt decolteuri în V care sunt mai adânci și se extind peste această zonă. Acest lucru poate ajuta la evidențierea decolteului și la emiterea unei atmosfere fără griji.

Verifică preț Bluze/Rochii cu decolteu în V AICI!

Decolteu rotund și amplu (Decolteul Scoop)

Decolteul rotund și amplu (Scoop) a fost un element de bază al modei de mai multe decenii. Este simultan modern și totuși tradițional. Decolteul începe de la umăr cu două bretele late la fiecare capăt. Apoi se adâncește în jos.

Decolteul formează o formă profundă de U care se termină de obicei chiar deasupra bustului. Cu acest decolteu, spatele este de obicei aproape tot acoperit aproape până la claviculele persoanei. Un decolteu scoop este frecvent văzut în timpul verii, atunci când oamenii caută stiluri mai casual decât toate celelalte pentru a facilita circulația aerului.

Verifică preț Rochii/Bluze cu decolteu rotund AICI!

Decolteu asimetric

Decolteu asimetric

Popular printre designeri, aspectul asimetric este îndrăzneț și modern. Acest tip de decolteu se caracterizează printr-o singură bretea peste bust și umăr. Breteaua se drapează peste bust și apoi se trece peste un umăr. Celălalt umăr poate fi lăsat gol.

Poate avea, de asemenea, o altă țesătură transparentă, cum ar fi tul care se află sub prima țesătură sau o linie suplimentară de țesătură care se potrivește peste umărul opus. Ambii umeri sunt, de asemenea, lăsați goi cu acest gen de aspect. Tema poate fi purtată prin restul rochiei sau bluzei. Rochiile de mireasă au frecvent o țesătură de culoarea pielii care acoperă o parte a spatelui.

Verifică preț Bluze/Rochii cu decolteu asimetric AICI!

Decolteu barcă mai decoltat, mai amplu, mai extins pe umeri (Decolteu Bateau-Boat)

Decolteu Bateau-Boat

Acesta este un aspect obișnuit de barcă, cu excepția faptului că are un aspect mai extins.

Verifică preț Bluze/rochii cu decolteu tip bărcuță AICI!

Rotund mai adânc peste piept (Decolteu Sexy Scoop)

Decolteu rotund mai adânc

Acest decolteu are o cădere mai adâncă și o potrivire mai strânsă decât un decolteu scoop rotund obișnuit.

Verifică preț Bluze damă cu decolteu adânc AICI!

Decolteu cu bretele subțiri, luând forma rotundă a sânilor (Decolteu Spaghetti Strap Cape)

Decolteu cu bretele subțiri, luând forma rotundă a sânilor și cu o pelerină la spate

Acesta este un aspect obișnuit cu bretele subțiri, cu o pelerină pe spate.

Verifică preț Topuri cu bretele subțiri AICI!

Decolteu rotund dar mai înalt, în forma unui colier, semi-decoltat (Decolteul Jewel)

Decolteu rotund dar mai înalt, în forma unui colier, semi-decoltat

Un decolteu Jewel este un tip de decolteu înalt. Se extinde peste bust pentru a acoperi întreaga zonă, inclusiv de la clavicule. Decolteul formează un cerc în partea de sus care oglindește forma unui colier și dă numele decolteului.

Uneori poate avea mâneci scurte sau chiar lungi care acoperă întregul trunchi superior. Cu toate acestea, mai des decolteul Jewel este unul fără mâneci. Aceasta aduce focalizarea pe linia decolteului, pe bărbie și față, mai degrabă decât pe umeri sau pe bust.

Verifică preț Bluze/Rochii cu decolteu la baza gâtului AICI!

Decolteu cu bretele din lateralele pieptului spre spatele gâtului (Decolteul Halter Strap)

Decolteu cu bretele din lateralele pieptului spre spatele gâtului

Decolteul Halter Strap împrumută de la tipuri diferite de stiluri de decolteu. La fel ca decolteul Sweetheart (în formă de inimă), de obicei se adâncește deasupra bustului și creează o formă de inimă în mijlocul rochiei.

Cu toate acestea, acest decolteu este diferit prin faptul că există bretele suplimentare care susțin bluza sau rochia.

Bretelele de tip halter pot fi abia vizibile sau pot fi benzi groase care fac, evident, parte din designul general al articolului. Bretelele se pot întâlni în spatele gâtului și cusute în corsetul rochiei.

De asemenea, pot ajunge să se întâlnească în partea din spate a gâtului, ceea ce impune purtătorului să le lege împreună pentru a susține partea superioară.

Verifică preț Rochii cu bretele AICI!

Decolteu cu bretele subțiri (Decolteu Spaghetti Strap)

Decolteu cu bretele subțiri

Aspectul acestui decolteu este centrat în jurul utilizării a două bretele mici, subțiri, care susțin partea superioară a topului. Un decolteu cu bretele subțiri poate fi combinat cu diferite alte tipuri de decolteuri.

De exemplu, restul decolteului poate avea un decolteu în formă de inimă sau se poate aplatiza pe trunchi într-un aspect drept sau poate face parte dintr-un aspect pătrat care se evazează spre talie.

Decolteul cu bretele subțiri se observă cel mai frecvent cu un look de vară, atunci când rezultatul dorit este casual și confortabil, dar are, de asemenea, suficient suport pentru a menține topul cu ușurință.

Verifică preț Bluze/Rochii cu bretele subțiri AICI!

Decolteu cu umeri goi

Decolteu cu umeri goi

Aspectul acestui decolteu este unul care ocolește umerii și creează o linie dreaptă. În loc să fie susținut vertical de bretele care se află pe fiecare umăr, aspectul acestui decolteu se drapează pe o zonă chiar sub umeri.

Două bretele mici sunt plasate pe părțile laterale ale brațelor superioare, sub umeri.

Bretelele sunt de obicei concepute pentru a se integra în restul bluzei sau rochiei și pentru a crea un aspect total uniform.

Verifică preț Rochii cu umeri goi AICI!

Guler înalt, pe gât (High Neck)

Bluza cu guler înalt, pe gât

Decolteul înalt este în esență o formă de guler pe gât care poate fi purtat în toate anotimpurile, de la primăvară la toamnă. În loc să aibă mâneci lungi, decolteul înalt are de obicei doar mâneci scurte sau este posibil să nu aibă mâneci deloc. Există un guler montat în jurul gâtului de la spate până la a se drapa adesea cu o anumită textură.

Restul decolteului se poate drapa pe întregul trunchi și poate fi realizat din aceeași țesătură. O altă formă a decolteului înalt seamănă cu decolteul iluzie. În această formă de decolteu, piesa care se întinde pe zona bustului poate fi realizată dintr-o țesătură transparentă, în timp ce restul decolteului este compus dintr-o țesătură mai groasă.

Verifică preț Rochii/bluze cu guler înalt AICI!

Decolteul Queen Anne (Regina Anne)

Decolteul Queen Anne (Regina Anne)

Numit după regina Anne a Angliei, acesta este un aspect des întâlnit în rochiile de mireasă și în alte tipuri de rochii formale. Aspectul are două părți. Există un decolteu adânc în formă de inimă, care este de obicei mai înalt decât un decolteu în ​​V, dar are încă o îndoire vizibilă la mijloc.

Două mâneci mențin decolteul ridicat la ambele capete. Acestea sunt de obicei doar bucăți mici de pânză, mai degrabă decât mâneci pline, ceea ce alcătuiește versiunea unei rochii fără mâneci. Mânecile acoperă doar o mică parte a topului, se lățesc și vin direct peste umeri.

Verifică preț Bluze/Rochii cu decolteu Queen Anne AICI!

Decolteul adânc în V

Decolteu adânc în V

Decolteul Deep – adânc, profund este un V vertical și adânc.

Verifică preț Bluze cu decolteu adânc în V AICI!

Decolteu pătrat

Decolteu pătrat

Decolteurile pătrate sunt concepute pentru a forma trei laturi ale unui pătrat de-a lungul gâtului și umerilor. Există o linie de țesătură peste bust care formează baza pătratului. Pot exista mâneci care sunt montate pe umeri pentru a forma două linii drepte suplimentare.

Acest tip de decolteu poate avea, de asemenea, bretele pe umeri, care sunt drepte și mențin elementele în poziție, astfel încât rochia să nu alunece în jos. Acest tip de decolteu este observat la îmbrăcăminte pe tot parcursul anului în țesături care variază de la bumbac aerisit de vară la mătăsuri groase de iarnă.

Verifică preț Bluze/Rochii cu decolteu pătrat AICI!

Decolteul Crop Top (umerii și brațele complet goale, acoperă claviculele)

Decolteul Halter Top (umerii și brațele complet goale, acoperă claviculele)

Decolteul Crop Top acoperă de obicei claviculele, dar lasă brațele și umerii complet goi. Țesătura înconjoară decolteul, atrăgând ochiul în sus de pe corset.

Uneori, decolteul este lăsat simplu, cu o întindere de țesătură până la capăt. Uneori are decorațiuni la gât. Acest tip de decolteu este de obicei asociat cu un spate gol care poate ajunge în jos până la linia abdomenului.

Verifică preț Bluze cu decolteu Top Crop AICI!

Decolteu fals

Decolteu fals

Decolteul iluzie este alcătuit dintr-o combinație de tipuri variate de țesături. Scopul este de a da iluzia unui decolteu mult mai înalt. Există o bază formată dintr-o țesătură mai groasă, care nu poate fi văzută prin satin sau tricot. Restul decolteului este alcătuit dintr-o țesătură transparentă, cum ar fi tul sau o dantelă brodată.

Țesătura transparentă se extinde de la bust, acoperă claviculele și apoi ajunge chiar sub gât. Țesătura contrastantă formează un cerc în jurul gâtului. Se mai numește uneori și decolteul Illusion Yoke.

Verifică preț Rochie Premium cu segmente de plasă AICI!

Decolteu Bateau Flair (barcă, la baza gâtului)

Decolteu Bateau Flair (barcă, la baza gâtului)

Decolteul la baza gâtului este, de asemenea, cunoscut sub numele de decolteu barcă. De origine franceză, este conceput pentru a vă aminti forma simplificată a unei bărci și pentru a arăta fața celei care poartă acest decolteu. Acest tip de decolteu este de obicei un stil larg, care este conceput să se întindă orizontal în față de la un umăr la altul.

Urmează linia claviculei și poate acoperi claviculele sau se poate termina chiar sub clavicule. Decolteul este oglindit în spate cu aceeași formă. De obicei, există o ușoară îndoire în mijlocul decolteului. Acest lucru oferă un pic mai mult care îndulcește aspectul general.

Verifică preț Rochie cu decolteu bărcuță AICI!

Decolteul Cowl Look (drapat)

Decolteul Cowl Look (drapat)

Acesta este un aspect de modă veche, care este încă popular astăzi. De obicei, este văzut în lunile de iarnă, deoarece oferă un mijloc ușor de a adăuga căldură suplimentară în jurul gâtului. Aspectul acestui decolteu este alcătuit din țesătură care adaugă mai multe falduri peste clavicule.

Există o pauză în mijloc care creează o senzație casual, deoarece țesătura formează un semicerc peste partea din față a gâtului. Partea din spate are de obicei aceleași pliuri, dar sunt mai înalte decât cele din ​​față. Ele pot fi adesea trase în sus pentru a servi ca eșarfă sau chiar ca o glugă mică.

Verifică preț Rochii/Bluze cu decolteu drapat AICI!

Decolteul Grecian Elegance (grecesc)

Decolteul Grecian Elegance (grecesc)

Cunoscut și sub numele de decolteul grecesc, acesta reprezintă un stil ideal pentru zilele și nopțile calde de vară. Începe cu două bucăți de țesătură care se întind pe bust și formează o mică gaură de cheie în talie. În partea de sus avem un decolteu în formă de inimă care prezintă bustul.

Cele două bucăți de țesătură se întâlnesc deasupra claviculei. Aici, acestea realizează împreună un guler care se întinde pe gât și împiedică alunecarea întregului articol vestimentar. Acesta este un look observat frecvent la rochiile de seară și la alte rochii formale.

Verifică Bluze/rochii cu decolteu grecesc AICI!

Decolteul Sabrina

Decolteul Sabrina

Sabrina a cunoscut inițial faima într-un film cu același nume în care a jucat Audrey Hepburn. Designerul Edith Head a câștigat un Oscar pentru contribuția sa la modă și le-a arătat oferit iubitorilor cinematografiei un nou look. Este similar cu decolteul barcă (Bateau) în multe feluri.

Cu toate acestea, decolteul Sabrina se distinge prin anumite elemente cruciale.

Acest decolteu începe de la vârfurile interioare ale umerilor purtătorului. De acolo, se curbează în jos în jur de 2,5 cm și se întinde de-a lungul gâtului. Există o ușoară curbă peste gât care se înclină în jos în mijloc. Acest decolteu are o adâncime egală atât în ​​față, cât și în spate.

Verifică preț Bluze/rochii decoltate AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care