Blugi vs pantaloni Khaki – definiții și caracteristici

Pantaloni khaki

Blugii și pantalonii khaki sunt pantaloni versatili. Dacă te uiți în jur, vei vedea câți oameni le poartă pe ambele. Mulți preferă unul celuilalt, dar știți cu adevărat diferența dintre ei? Evident că arată diferit, dar știi de ce? Consultați acest articol pentru a afla.

Blugii aduc o atmosferă casual și relaxată în orice ocazie. Puteți găsi blugi skinny, blugi relaxed fit sau stil baggy.

Pantalonii Khaki coferă ținutei tale o atmosferă de business sau formală. Poți găsi pantaloni khaki drepți, skinny sau tip cargo.

Ambii au un look și un stil unic, dar s-au transformat atât de mult de-a lungul anilor încât amândoi pot fi purtați la aproape orice eveniment.

Îmi amintesc când pantalonii khaki erau asociați cu un eveniment semi-formal sau de business, iar blugii erau asociați cu momente casual. Vremurile s-au schimbat cu siguranță. Puteți asocia opțiunile de pantaloni kaki cu ceva ce porți la biserică sau ca parte a uniformei școlare. Blugii erau considerați ceva ce purtau doar copiii. Acum, sunt purtați de toată lumea în orice moment.

Totuși, de unde știi când să porți blugi sau pantaloni khaki? De multe ori acest lucru se reduce la preferințele personale, dar ar putea exista un cod vestimentar care dictează ce ar trebui să porți. Continuați să citiți pentru a afla diferențele dintre blugi și pantalonii khaki.

Verifică preț Pantaloni Kaki pentru bărbați – diverse modele AICI!

Ce sunt blugii?

Blugii au fost denumiți cu multe nume de-a lungul anilor, inclusiv blugi din denim (denim jeans), blugi albaștri (blue jeans), blugi skinny (skinny jeans) sau chiar blugi pentru bărbați (men’s jeans) și blugi pentru femei (women’s jeans).

Levi Strauss a introdus blugii pentru prima dată în anii 1870, iar compania fabrică blugi și astăzi. Țesătura folosită pentru blugi este de obicei o țesătură diagonală (twill) groasă din denim.

De asemenea, îi veți găsi cu Lycra adăugată pentru o mai bună elasticitate. Se găsesc de obicei în culoarea albastră, dar sunt disponibili și în multe culori diferite. În plus, ei au mai multe modele de potrivire pe corp, astfel încât să fii sigur că le vei găsi pe cele perfecte pentru tine.

De obicei, blugii au un look casual și sunt adesea purtați cu pantofi tip sneakers. Cu toate acestea, ei sunt purtați aproape peste tot și pot fi considerați mai eleganți dacă îi îmbrăcați cu o cămașă drăguță și pantofi  drăguți.

Blugii atrag pe toată lumea, indiferent de stilul individual sau de vârstă. Sunt confortabili, mai ales după ce sunt purtați. De asemenea, aceștia se schimbă pentru a se potrivi cu stilul actual/modelele actuale și sunt întotdeauna la modă.

Verifică preț Blugi pentru bărbați – diverse modele AICI!

Ce sunt pantalonii khaki?

Termenii khakis și chinos au fost folosiți interschimbabil de-a lungul anilor, deși acești pantaloni nu sunt același lucru. Din punct de vedere tehnic, chino era un model de pantaloni, în timp ce termenul khaki făcea referire la culoarea kaki. De-a lungul timpului, acele linii de demarcație au devenit neclare, iar termenii au devenit mai generali.

Pantalonii Khaki sunt realizați dintr-un material cu țesătură diagonală (twill) de bumbac. S-ar putea să fie denumiți pantaloni (slacks, trousers sau dress pants), adică pantaloni mai eleganți, mai formali.

Pantalonii Khaki au început ca pantaloni de uniformă militară datorită alcătuirii lor robuste și durabile/rezistente. De-a lungul timpului, aceștia au devenit o opțiune de pantaloni mai formală și au creat un impact solid asupra ținutei business casual.

Pantalonii Khaki au devenit un element de bază în lumea îmbrăcămintei și și-au schimbat aspectul pentru a se potrivi cu stilul și tendințele actuale. Îi puteți găsi cu o alcătuire mai modernă, drepți  (straight fit) sau cu pense (pleated) sau largi (baggy).

Există un model pentru fiecare persoană. Îi poți îmbrăca pentru a fi mai eleganți selectând o pereche cu un look personalizat, precum pantalonii de costum, și asortându-i cu o cămașă formală și un sacou. Pantalonii khaki sunt meniți să vă ofere spațiu de mișcare, fără însă să fie largi (baggy).

Pantalonii Khaki sunt rezistenți și se poartă foarte bine. Ei pot arăta mai bine pe măsură ce îi purtați mai mult și vă obișnuiți cu ei. Pot fi ținute casual sau formale. Pantalonii Khaki pot arăta puțin șifonați, ceea ce este acceptabil atunci când îi porți la o ocazie casual.

Cu toate acestea, atunci când îi porți ca pantaloni formali, vrei ca ei să aibă un aspect nou, impecabil. În ciuda numelui lor de pantaloni khaki (de culoare kaki), îi puteți găsi și în alte culori. Cea mai tradițională culoare este galben/bej precum grâul sau culoarea maro. Desigur, îi puteți găsi în aproape orice culoare doriți.

Verifică preț Pantaloni Kaki pentru bărbați – diverse modele AICI!

Diferența dintre blugi și pantaloni khaki

Pantalonii Khakis sunt adesea mai ușor de purtat decât blugii, deoarece materialul este mai moale și mai confortabil. Materialul twill (țesătura diagonală) de bumbac mai subțire decât denimul este o opțiune mai răcoroasă și mai ușoară. Blugii, mai ales când îi porți pentru prima dată, tind să fie rigizi, strâmți, grei/groși și să-ți țină prea cald .

Atât blugii, cât și pantalonii khaki pot fi îmbrăcați pentru a arăta elegant, formal; pantalonii khaki sunt considerați un stil mai formal de pantaloni.

Adesea par să aibă un aspect mai elegant și mai curat. Modelul clasic de blugi sunt prevăzuți cu cinci buzunare, în timp ce pantalonii khaki au patru buzunare.

Pantalonii Khaki pot fi purtați în toate anotimpurile, chiar și primăvara și vara când începe să se încălzească. Puteți găsi pantaloni scurți khaki pentru a învinge căldura verii. Blugii sunt mai groși și de obicei nu sunt purtați vara, deoarece țin prea cald.

În schimb, puteți găsi pantaloni scurți de blugi. Pantalonii Khaki sunt accesibili ca preț și rămân de obicei în jurul aceluiași punct de preț, chiar dacă alegeți opțiuni de designer. Blugii, pe de altă parte, variază drastic ca preț, de la accesibili ca preț până la incredibil de scumpi. Opțiunile de blugi de designer devin scumpi rapid.

Pantalonii Khaki sunt considerați un stil mai funcțional de pantaloni, deoarece au buzunare adânci. Dacă optați pentru pantaloni khaki în stil cargo, aceștia au mai multe buzunare, oferindu-vă spațiu suficient pentru a depozita diferite lucruri pe care le purtați cu voi.

Chiar dacă blugii au fost creați pentru a fi un material rezistent și de lungă durată pentru oamenii care muncesc fizic, de-a lungul timpului, aceștia s-au îndepărtat de acest rol.

Blugii s-au mutat mai mult în arena modei și tot mai departe de hainele de lucru. Există însă blugi pe care îi găsești și astăzi considerați pantaloni de lucru.

Verifică preț Blugi pentru bărbați – diverse modele AICI!

Asemănările dintre blugi și pantaloni khaki

Deși există multe diferențe, blugii și pantalonii khaki au unele lucruri în comun. Ambii sunt realizate din materiale rezistente. Da, am putea argumenta că blugii sunt mai rezistenți/durabili. Este adevărat, dar asta nu înlătură rezistența pantalonilor khaki.

Mai ales astăzi când există blugii rupți sau uzați (distressed jeans). Acest lucru deteriorează adesea blugii, făcându-i relativ mai puțin rezistenți. Puteți găsi atât blugi, cât și pantaloni khaki cu material elastic în ei.

Aceste țesături au poliester adăugat pentru a le oferi mai multă elasticitate. Această compoziție nu deteriorează materialul. Nu puteți determina ce materiale au elasticitate în plus adăugată în țesătura lor doar uitându-vă la ele.

Atât blugii, cât și pantalonii khaki pot fi purtați ca pantaloni casual și ca parte a unei ținutei casual. Puteți purta un tricou polo cu oricare dintre aceste tipuri de pantaloni. Puteți găsi chiar și o combinație a celor două într-o pereche de blugi kaki (khaki jeans). Practic, aceștia sunt blugi de culoare kaki.

 

Verifică preț Pantaloni Kaki pentru bărbați – diverse modele AICI!

Care din ei reprezintă alegerea potrivită, blugii sau pantalonii tip khaki?

O parte din alegere se rezumă la preferințele tale personale și la ceea ce vrei să porți. Dacă nu există un cod vestimentar pentru evenimentul la care participați, alegerea vă aparține. Dacă vrei să-ți îmbraci ținuta ca să fii mai elegant, să arăți mai formal sau ai nevoie de pantaloni formali de costum, vrei să alegi pantalonii khaki mai răcoroși.

Dacă îți dorești pantaloni mai casual, poți lua în considerare să porți blugi și chiar să-i asortezi cu o geacă de blugi. Poți alege blugi și să îi faci să arate mai eleganți, asortează-i cu accesoriile potrivite.

Verifică preț Blugi pentru bărbați – diverse modele AICI!

Care dintre aceste tipuri de pantaloni sunt mai confortabil de purtat?

Există o mare dezbatere asupra confortului oferit de blugi vs pantaloni khaki. Sunt mulți care vă vor spune că pantalonii khaki sunt mai confortabili pentru că sunt mai ușori și mai moi. A fost o vreme când acest lucru era adevărat. Blugii erau confecționați exclusiv din denim, care era un material dur și robust, care nu oferea în principal confort, ci rezistență.

Acesta era scopul lor. Trebuiau să fie purtați de muncitori pentru a face față muncii lor intense. Acești pantaloni evoluează rapid și doar cu câteva decenii mai târziu vei găsi blugii de astăzi. Sunt relaxați și moi. Există  blugi care sunt atât de comozi încât se simt ca fiind făcuți din material pentru pantalonii de trening.

Sunt chiar comercializați și promovați pe piață ca fiind la fel de moi ca pantalonii de trening. Blugii au parcurs un drum lung pe măsură ce tehnologia s-a schimbat atunci când vine vorba de crearea hainelor. Filosofia pentru blugi s-a schimbat și ea cu vremurile. Muncitorii poartă astăzi un alt tip de pantaloni, iar blugii au fost lăsați să devină un pantalon mai casual și mai la modă.

Preferințele contează, totuși, atunci când vine vorba de a determina care pantaloni sunt mai confortabili pentru tine. Ambii pantaloni sunt elemente de bază pentru orice garderobă și pot fi purtați aproape oriunde. Bucurați-vă de libertate și purtați ceea ce vi se pare confortabil pentru voi.

Întrebări frecvente despre blugi și pantaloni khaki

Sunt pantalonii și blugii același lucru?

Termenul de pantaloni (pants) poate fi folosit universal și reprezintă o îmbrăcăminte care se poartă în partea inferioară a corpului și acoperă ambele picioare, de la talie în jos. Cu toate acestea, pantalonii reprezintă un termen care poate fi folosit pentru a descrie pantalonii de costum (suit pants) sau ținuta de serviciu. Blugii sunt confecționați dintr-o țesătură groasă/grea de denim, în timp ce pantalonii (pants) sunt confecționați dintr-un material mai subțire/ușor și mai versatil.

Pot fi purtați blugii negri ca pantaloni formali?

Blugii negri sau blugii de culoare închisă sunt grozavi pentru o ținută business casual, deoarece par similari cu pantalonii mai tradiționali. Materialul mai închis pare mai formal și ascunde toate semnele de uzură. Dacă țesătura blugilor arată uzură, aceștia tind să arate mai casual.

Ce pot purta dacă nu vreau să port blugi sau pantaloni de tip khaki?

Dacă nu vrei să porți nici unul din aceștia, poți încerca o pereche de pantaloni tip chino, care diferă de pantalonii khaki. De obicei sunt mai subțiri și arată puțin diferit.

Dacă doriți să stați departe de ei în totalitate, puteți încerca pantaloni de lână, pantaloni de in, pantaloni dintr-un amestec de nailon și bumbac sau pantaloni din țesătură seersucker (un bumbac subțire, ușor, încrețit/creponat, cu dungi din bumbac sau de mătase).

Poți să cauți chiar și o pereche de pantaloni croiți personalizat dacă nici blugii, nici pantalonii khaki nu te interesează.

Verifică preț Pantaloni Kaki pentru bărbați – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Tipuri de brățări

31 tipuri de brățări

Indiferent de preferințele tale de stil sau de modă, te poți oricând baza pe o brățară pentru completarea ținutei tale. Descoperă numeroasele tipuri de brățări

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care