Blugi vs. pantaloni chino – definiții și caracteristici

Outfit ce include pantaloni Chino

Pantalonii Chino și blugii pot părea că sunt două tipuri complet diferite de pantaloni, dar ei pot avea mai multe lucruri în comun decât crezi. Acești pantaloni stilați au umplut dulapurile timp de generații și nu există niciun semn că acest lucru s-ar încheia. Consultați acest articol despre pantaloni chino și blugi.

Două dintre cele mai populare tipuri de pantaloni disponibile astăzi sunt blugii și pantalonii chino. Ambele tipuri de pantaloni există de o perioadă incredibil de lungă și sunt purtate de nenumărate persoane.

Ambele tipuri de pantaloni sunt stilate și le puteți îmbrăca pentru a fi mai elegante și mai puțin elegante. Cu toate acestea, există unele asemănări și unele diferențe între ele.

Pot exista unele evenimente în care ar trebui să porți pantaloni chino și altele în care blugii sunt potriviți. Continuați să citiți acest articol pentru a afla diferența dintre blugi și pantaloni chino pentru a determina care dintre ei sunt potriviți pentru dvs.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru bărbați – diverse modele AICI!

Ce sunt blugii?

Este posibil să auziți adesea de blugi (jeans) că sunt numiți blugi albaștri (blue jeans) sau blugi din denim (denim jeans). Indiferent cum îi numiți, ambii reprezintă același tip de ținută. Blugii au fost introduși pentru prima dată în 1873 de către Levi Strauss.

Compania respectivă încă produce blugi cu aceeași calitate pe care s-au concentrat încă de la început. Blugii sunt confecționați dintr-o țesătură grea țesută în diagonală (twill) din denim.

Puteți purta blugi oricând. Nu există un anotimp anume în care să poți purta blugi. Blugii sunt de obicei considerați ținute casual, dar îi puteți îmbrăca într-o ținută elegantă. Au o culoare emblematică albastră, dar puteți găsi blugi de diverse culori.

Au mai multe potriviri pe corp, inclusiv blugi strâmți (slim fit), obișnuit (regular fit), până la gleznă (boot cut), relaxat, lejer (relaxed fit), mulați (skinny), drepți (straight leg) și colanți (jeggings). Cel mai tradițional stil de blugi are cinci buzunare.

Blugii atrag aproape toată lumea, indiferent de vârstă sau stil. Sunt confortabili și convenabili. Blugii rămân mereu la modă, iar stilul blugilor se schimbă pentru a fi actual cu vremurile. Puteți purta blugii de mai multe ori înainte de a-i spăla și nu trebuie să fie călcați. Unii oameni aleg să-și calce blugii, dar nu este necesar.

Se crede că oamenii au în general aproximativ șapte perechi de blugi, ceea ce îi face cel mai comun articol de îmbrăcăminte. Există modele și stiluri diferite pentru blugii pentru bărbați și blugii pentru femei.

Verifică preț Blugi pentru bărbați – diverse modele AICI!

Ce sunt pantalonii chino?

Pantalonii Chino au fost fabricați inițial ca parte a unei uniforme pentru armatele Marii Britanii și Franței. Cuvântul Chino înseamnă rotisat/fript/copt, motiv pentru care culoarea tipică a acestora este maro.

Chino este numele propriu-zis al pantalonilor și numele materialului care este folosit pentru realizarea pantalonilor. Chino este o țesătură twill (țesută în diagonală) ușoară din bumbac.

Sunt purtați în principal în lunile calde de primăvară și vară, deoarece sunt confecționați din twill de bumbac și o țesătură mai subțire. Pantalonii chino nu sunt la fel de casual precum blugii. Aceștia sunt o opțiune de pantaloni din twill, gândiți de obicei ca un tip de pantaloni business casual, dar nu la fel de relaxați ca blugii.

Pantalonii chino sunt disponibili în model de pantaloni standard.

Este posibil să găsiți opțiuni de pantaloni chino slim-fit. Pantalonii chino sunt considerați un tip de pantaloni confortabili, ușor de purtat. Poate doriți să vă călcați pantalonii chino înainte de a-i purta, dar de obicei nu au foarte multe cute.

Este mai probabil să găsești opțiuni de pantaloni chino kaki decât pantaloni chino albi, dar dacă vrei cu adevărat pantaloni chino albi, îi poți cumpăra.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru bărbați – diverse modele AICI!

Asemănări între pantaloni chino și blugi

Nu există multe asemănări între pantalonii chino și blugi. Totuși, aceștia sunt tipuri esențiale de stil. Aproape fiecare garderobă are ambele tipuri de pantaloni în ea. Ambele tipuri de pantaloni sunt considerate părți esențiale ale unui dulap, și perechi comode de pantaloni. Atât pantalonii chino, cât și blugii pot fi purtați la evenimente casual.

Vă puteți aștepta să plătiți aproximativ același preț pentru blugi sau pantaloni chino. Blugii și pantalonii chino de înaltă calitate vor avea aproximativ același preț. Veți plăti mai mult pentru hainele de designer și veți găsi mai multe șanse să găsiți blugi de designer decât pantaloni chino de designer.

Puteți cumpăra o pereche de blugi sau pantaloni chino personalizați. Pantalonii personalizați pot fi cea mai bună modalitate de a obține perechea potrivită de pantaloni pentru tine. Atât pentru blugi, cât și pentru pantaloni chino, cel mai probabil vor fi mai puțin durabili și nu de cea mai bună calitate dacă optați pentru un articol cu ​​preț mai mic.

Atât pantalonii chino, cât și blugii au aceleași instrucțiuni de spălare. Ambele tipuri de pantaloni se spală la mașina de spălat. Tot ce trebuie să faci este să le arunci în mașina de spălat cu detergent de rufe și gata.

Ideal este să speli ambele tipuri de pantaloni în apă rece și nu în apă fierbinte. Spălarea în apă rece va ajuta la păstrarea culorii pantalonilor.

Apa fierbinte elimină adesea culoarea din material. Pierderea culorii are loc după spălări repetate în apă fierbinte. Veți observa că acești pantaloni devin mai ușori cu cât îi spălați de mai multe ori în apă fierbinte. Cel mai bun mod de a usca acești pantaloni este să-i atârnați afară. Îi poți pune în uscător și se vor usca rapid.

Verifică preț Blugi pentru bărbați – diverse modele AICI!

Diferențe dintre pantaloni chino și blugi

Blugii sunt confecționați dintr-un material twill greu, în timp ce pantalonii chino sunt confecționați din twill ușor. Culoarea tradițională pentru blugi este albastru, iar culoarea tradițională a pantalonilor chino este maro sau kaki.

Blugii sunt purtati în orice perioadă a anului, indiferent de anotimp. Pantalonii chino tind să fie purtați mai mult primăvara și vara. Blugii au multe stiluri, modele și croiuri diferite, iar pantalonii chino sunt disponibili doar într-un stil standard de pantaloni.

Blugii sunt de obicei un stil de pantaloni mai casual, în timp ce pantalonii chino sunt considerați business casual și pot fi purtați fără restricții la birou. De asemenea, sunt considerați a fi pantaloni eleganți, de costum.

Pantalonii chino pot fi stilați mai ușor pentru a fi purtați într-un mediu formal decât blugii. Blugii sunt cu siguranță considerați o ținută casual și cel mai probabil să fie purtați cu pantofi sport tip sneakers.

Dintre cele două tipuri de pantaloni, blugii sunt mai rezistenți decât pantalonii chino. Ei au fost inițial destinați oamenilor care făceau muncă brută și grea. Drept urmare, blugii sunt capabili să reziste la o cantitate mare de uzură.

Pantalonii chino sunt rezistenți și mai rezistenți decât alți pantaloni, dar nu la fel de rezistenți ca blugii.

Deși nu veți putea găsi nicio țesătură care să reziste complet la pete, blugii sunt mai rezistenți la pete decât pantalonii chino. În plus, blugii tind să ascundă mai bine murdăria și petele decât pantalonii chino.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru bărbați – diverse modele AICI!

Întrebări frecvente despre blugi și pantaloni chino

Cum știu dacă ar trebui să port blugi sau pantaloni chino?

Preferințele și stilul dvs. personal vor avea mult de-a face cu pantalonii pe care îi alegeți. Dacă aveți nevoie de pantaloni casual, atunci blugii pot fi alegerea potrivită. Dacă aveții nevoie de pantaloni mai eleganți, de costum, atunci trebuie să purtați pantaloni chino.

Deși puteți găsi pantaloni chino casual, cel mai bine este să aflați care este ținuta necesară înainte de a vă alege pantalonii. Puteți întreba despre codul vestimentar dacă nu sunteți sigur ce cămașă, pantofi și pantaloni să purtați.

Pot purta pantaloni chino ca pantaloni de costum?

Atâta timp cât nu mergi la un eveniment formal, poți să combini în siguranță pantalonii chino, o cămașă elegantă și un sacou pentru a crea un costum.

Sunt pantalonii chino același lucru cu pantalonii cargo?

Nu, nu sunt la fel. Există unele asemănări între pantalonii cargo și pantalonii din pânză chino pentru bărbați. Una dintre caracteristicile care diferențiază pantalonii cargo de toți ceilalți pantaloni sunt buzunarele mari de pe partea laterală a picioarelor. Pantalonii cargo au un aspect mult mai casual.

Cusăturile nu sunt evidente la pantaloni chino, așa cum sunt la pantalonii cargo. Pantalonii cargo sunt mai largi (baggy) decât look-ul elegant al pantalonilor chino.

Pot găsi pantaloni chino de diferite culori?

Da, puteți găsi pantaloni Chino într-o gamă largă de culori. Pentru pantalonii chino, culoarea cea mai ușor de găsit este maro sau kaki. Există multe alte culori și nuanțe de pantaloni Chino. Poate chiar trebuie să le căutați.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru bărbați – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care