Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de cauză.

Pantalonii leggings și jeggings sunt esențiali în dulapul oricărei persoane căreia îi place ca îmbrăcămintea să fie confortabilă, dar în același timp foarte la modă. După cum te-ai putea întreba, care sunt diferențele dintre aceste două articole de îmbrăcăminte și dacă sunt cele două diferite?

Cea mai semnificativă diferență între leggings și jeggings este felul în care arată.

Amândoua modelele reprezintă pantaloni foarte versatili, mulați, cu o croială similară, dar, în timp ce jambierele sunt disponibile în multe stiluri și modele diferite, jeggings sunt colanți special concepuți pentru a imita aspectul blugilor.

A devenit aparent clar că există o mulțime de asemănări între aceste două articole de îmbrăcăminte, dar există și câteva diferențe importante. Continuă să citești pentru a afla exact ce sunt colanții și jeggings, cum să le deosebești pe cele două și multe altele!

Verifică preț Colanți sport pentru femei AICI!

În primul rând, ce sunt colanții?

Colanții sunt cunoscuți ca fiind pantaloni mulați care acoperă complet picioarele. Recent, aceștia au fost asociați cu îmbrăcămintea sportivă și de antrenament.

În timp ce multe persoane preferă ca aceștia să fie purtati în primul rând la sala de sport, ei pot fi purtate și în alte situații. Puteți stiliza leggings în mai multe moduri diferite. Îi puteți îmbrăca fie casual, fie sport și îi puteți folosi pentru o varietate de ocazii.

Există, totuși, un motiv principal pentru care oamenii îi iubesc atât de mult. Un singur cuvânt: confort! Colanții sunt un element de bază în materie de stil pentru multe persoane.

Colanții pot fi confecționați din diferite tipuri de țesături, dar toate au un lucru în comun: țesătura lor moale. Cele mai multe dintre ele au spandex amestecat în țesătură pentru a fi elastici!

Verifică preț Colanți sport pentru femei AICI!

Acum, ce sunt Jeggings?

Jeggings sunt, în principiu, colanți care sunt concepuți doar pentru a imita aspectul blugilor skinny. Jeggings au multe dintre aceleași proprietăți ca și colanții, cu excepția modului în care arată. Jeggings au, de asemenea, o moliciune similară cu jeggings și acoperă întregul picior.

Deși jeggings nu pot fi văzuți neapărat ca niște blugi, ei sunt confecționați dintr-o țesătură care seamănă cu denimul. Marea diferență este că jeggings sunt produși cu o țesătură tricotată din poliester și spandex, în timp ce denimul adevărat este produs dintr-o țesătură din bumbac twill.

Cu toate acestea, jeggings vin în diferite stiluri, la fel ca și colanții, dar în loc să fie confecționați în diferite imprimeuri și culori, ei vin în diferite culori de jeans, la fel ca blugii adevărați.

Spre deosebire de leggings, jeggings nu sunt deloc făcuți pentru a fi purtați la sesiunile de antrenament de la sală. Ei sunt concepuți doar pentru a fi confortabili, uneori chiar mai confortabili decât blugii adevărați, și sunt chiar acceptați la unele locuri de muncă.

Verifică preț Pantaloni tip Jeggings denim AICI!

Diferențe cheie între leggings și jeggings

Următoarea listă vă va oferi o scurtă explicație a principalelor diferențe dintre leggings și jeggings. Dacă nu sunteți siguri cum să îi deosebiți, fiți siguri că veți ști cum să o faceți în cel mai scurt timp!

Aspectul general

Când vine vorba de modul în care se potrivesc, colanții și jeggings sunt foarte asemănători. Amândouă modelele au o elasticitate bună, oferindu-vă o potrivire strânsă, aproape ca o a doua piele. Amândouă aceste minunate articole de îmbrăcăminte au o talie elastică, astfel încât să îi îmbraci cu ușurință.

Cu toate acestea, este posibil ca jeggings să fie mai puțin elastici decât colanții. Acest lucru se datorează în principal faptului că jeggings sunt confecționați din poliester în locul unei țesături cu proprietăți mai elastice, cum ar fi bumbacul.

Verifică preț Colanți sport pentru femei AICI!

Textura și senzația

Atunci când purtați și simțiți pe piele colanții și jeggings, veți observa o mică diferență în modul în care arată și se simt. Diferența dintre aceste două articole de îmbrăcăminte poate fi atât de mică încât uneori nu vă veți da seama.

Cu toate acestea, o diferență de textură se datorează tipului de țesătură care a fost folosită. De obicei, colanții oferă o senzație mult mai moale decât jeggings și pot fi fie mai subțiri, fie mai groși. Colanții de iarnă sunt, de obicei, un pic mai groși și uneori pot fi chiar căptușiți cu material suplimentar sau fleece.

În general, jeggings sunt de o singură grosime, iar motivul este atingerea scopului lor principal: să fie o versiune mai confortabilă a blugilor.

Verifică preț Pantaloni tip Jeggings AICI!

Nivelul de confort

Nivelul de confort al colanților și al jeggings este destul de asemănător. Elasticitatea țesăturii, combinată cu textura moale, înseamnă că vă va ușura mișcarea, în timp ce pe piele se simte moale și confortabil.

Cu toate acestea, colanții au mai multă elasticitate, așa că sunt mai avantajoși și mai confortabili dacă sunt folosiți ca îmbrăcăminte de relaxare sau pentru sala de sport.

Jeggings oferă în continuare utilizatorului o bună capacitate de mișcare, dar sunt mai confortabili atunci când aveți de făcut comisioane sau când plănuiți o întâlnire la o cafea cu cea mai bună prietenă a dumneavoastră!

Verifică preț Pantaloni tip Jeggings AICI!

Stil

Dacă vă întrebați, colanții sunt disponibili în multe imprimeuri și culori diferite, mai multe decât jeggings. Veți putea găsi perechea perfectă de colanți în orice culoare și model la care probabil vă puteți gândi, în special unele dintre cele mai populare imprimeuri, cum ar fi tie-dye, animal print și florale.

Colanții sunt, de asemenea, disponibili în mai multe lungimi diferite. Deoarece jeggings ar trebui să imite complet aspectul blugilor, de obicei nu sunt produși în o mulțime de culori. Îi veți putea găsi în diferite culori ale jeanșilor, în funcție de marca lor.

La fel ca și blugii obișnuiți, jeggings vin în nuanțe închise la culoare, medii și deschise.

Îngrijirea colanților și a jeggings

Atât colanții , cât și jeggings sunt destul de ușor de întreținut. În cele mai multe cazuri, puteți să îi aruncați pur și simplu în mașina de spălat și fie să îi atârnați la uscat, fie să puneți în uscător.

Instrucțiunile exacte de îngrijire depind de materialul din care sunt confecționați, ceea ce este deosebit de important în cazul colanților. Puteți spăla și usca colanții din bumbac, dar va trebui să acordați o atenție deosebită temperaturii cu care lucrați.

Deoarece bumbacul este o țesătură care se poate contracta foarte ușor, nu doriți să folosiți căldură în exces. În cazul colanților din lână, îi puteți spăla în mașina de spălat, fără a folosi uscătorul pentru a le usca. Uscătoarele pot deteriora lâna, așa că agățarea lor la uscat ar fi cea mai bună opțiune!

Deoarece jeggings sunt în general confecționați din poliester, nu veți dori să folosiți prea multă căldură atunci când îi uscați. Poliesterul este predispus să se topească dacă temperatura crește prea mult, așa că uscați-i întotdeauna la temperarură mică.

Din fericire, atât colanții, cât și jeggins au etichete pe care le puteți citi pentru a cunoaște instrucțiunile specifice de îngrijire.

Factori de cost

Costul colanților și al jeggings va depinde întotdeauna de tipul de țesătură folosită pentru a le produce și de designerul care le-a conceput. În general, atât colanții, cât și jeggins sunt accesibili și reprezintă o alternativă mult mai ieftină la blugii adevărați.

Un alt lucru: nu numai că sunt mai accesibili decât blugii, dar sunt și mai comod de purtat!

Avantajele de a purta colanți

Este clar de ce colanții sunt o alegere vestimentară atât de populară pentru milioane de femei din întreaga lume. Haideți să aruncăm o privire rapidă asupra câtorva dintre cele mai bune lucruri pe care le pot oferi colanții:

 • Leggings/ Colanții s-au dovedit a fi unul dintre cele mai confortabile tipuri de pantaloni care există.
 • Colanții sunt versatili și pot fi purtați în mai multe moduri.
 • Colanții pot fi confecționați în diferite imprimeuri, culori și țesături, ceea ce face aproape prea ușor să îi asortezi la stilul și garderoba ta.

Verifică preț Colanți sport pentru femei AICI!

Dezavantaje

Din nefericire, pot exista unele dezavantaje pe care le oferă colanții. Este acest lucru suficient pentru a nu vă face să nu-i cumpărați? Haideți să aflăm:

 • Unele persoane au raportat că li s-a părut că, colanții  sunt prea strâmți.
 • Colanții nu sunt acceptați sau adecvați în anumite medii și la anumite evenimente, inclusiv la locurile de muncă  sau în restaurantele sau instituții din clasa superioară.

Avantajele de a purta Jeggings

Jeggings au cu siguranță și ei beneficiile lor și nu ar trebui să fie niciodată trecute cu vederea:

 • Aceștia sunt mai accesibili și mai confortabili decât blugii autentici.
 • Unii jeggings tind să arate mai bine decât colanții, astfel încât este mai ușor de acceptat să fie purtați în mai multe locuri.
 • Multe spații de lucru moderne permit jeggings, mai ales dacă purtați și un top adecvat pentru a se potrivi cu ei!

Verifică preț Pantaloni tip Jeggings AICI!

Dezavantaje

Să aruncăm o privire la dezavantajele purtării de jeggings:

 • La fel ca în cazul colanților, unii jeggings pot fi prea strâmți pentru unele persoane.
 • Jeggings nu sunt nici pe departe la fel de rezistenți și de folositori ca blugii și rareori, dacă nu chiar niciodată, au găici pentru curea sau buzunare.
 • Jeggings au opțiuni de stil limitate, deoarece sunt limitați în ceea ce privește materialul și culorile.

Concluzie

Atunci când te îndoiești dacă ar trebui să porți colanți sau jeggings, uită-te la cum îți vin. Ținând cont de modul în care se potrivesc vă va ajuta să înțelegeți că pot exista anumite situații în care unul este o alegere mai bună decât celălalt.

Colanții sunt doar ciorapi mai groși și sunt aproape întotdeauna de culoare neagră. Sunt concepuți pentru a fi purtați în modul în care sunt concepuți orice pantaloni strâmți. Jeggings, pe de altă parte, sunt concepuți în așa fel încât să semene cu blugii strâmți.

Cusăturile sunt de așa natură încât există buzunare false, alături de un fermoar frontal.

Verifică preț Colanți sport pentru femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci Pixie

27 tipuri de peruci Pixie

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci pixie disponibile pentru femei. Puteți găsi diferite tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau sintetic, precum și

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care