20 de tipuri de pantaloni scurți pentru femei – Tu pe care îi alegi?

tipuri de pantaloni scurți pentru femei

Pantalonii scurți pentru femei sunt un stil clasic de vară. Am putea chiar spune că există o pereche perfectă pentru fiecare femeie având în vedere cât de multe stiluri și variante există. Găsești pantaloni scurți indiferent de conformație sau stil preferat.

Revigorează-ți garderoba și pregătește-ți ținuta ravisantă din acest sezon alegând perechile care ți se potrivesc cel mai bine, pentru toate ocaziile la care ai putea participa.

Este clar, sunt elementul cheie al zilelor de vacanță. Este greu să-ți imaginezi zilele toride de vară fără un articol vestimentar atât de confortabil precum sunt pantalonii scurți.

Au fost tabu până în anii 1950, perioadă în care, unele orașe chiar amendau bărbații și femeile pentru purtarea lor, însă din fericire, astăzi te poți bucura de ei din plin, fără nicio restricție.

În anii ‘60 și ‘70, pantalonii scurți din denim au devenit foarte îndrăgiți. Scurtarea pantalonilor de blugi a oferit o modalitate de afirmare a libertăți și creativității. A devenit extrem de simplu pentru toată lumea să obțină aspectul pantalonilor scurți atât de la modă la momentul respectiv.

Era necesar doar să ai o pereche veche de blugi și un foarfece.

De-a lungul istoriei lor, acești pantaloni scurți au fost o modalitate ingenioasă de refolosire a produselor demodate sau învechite sau de a-ți arăta personalitate. Au fost foarte controversați în primele decenii de la apariția lor și poate că tocmai de aceea sunt astăzi încă la fel de îndrăgiți.

Verifică preț Pantaloni scurți pentru femei AICI!

Tipuri de pantaloni scurți pentru femei

Decupările din denim sunt probabil ceea ce îți vine în minte atunci când te gândești la pantaloni scurți decupați, dar există multe alte tipuri diferite.

În linii mari, acestea ar putea fi împărțite astfel, în funcție:

 • Stil
 • Materiale
 • Potrivire
 • Lungime (scurți sau lungi)

Stil

Cel mai grozav lucru când vine vorba despre pantaloni scurți este faptul că poți alege cu ușurință perechea care reflectă cel mai bine stilul tău și personalitatea ta. Tehnica de scurtare a pantalonilor îți permite, de asemenea, să fii creativă.

Poți să-ți creezi propria pereche sau să-ți personalizezi o pereche deja existentă pentru a-i oferi un aspect unic.

 • Cu franjuri
 • Rupt
 • Tocit
 • Tăiați

Pantalonii scurți cu franjuri

Pantalonii scurți cu franjuri sunt stilul clasic pentru decupaje. Au un tiv sfâșiat pe fiecare parte a piciorului. Aspectul poate fi uniform sau zdrențuit, în funcție de preferințe. Acest stil clasic funcționează cu aproape orice țesătură.

Verifică preț Pantaloni scurți cu franjuri AICI!

Pantaloni scurți rupți pentru femei

Acești pantaloni scurți sunt exact cum indică și denumirea lor, rupți. Au rupturi, de obicei pe suprafața frontală a pantalonilor, iar tivul are de obicei franjuri discrete. De multe ori au chiar găuri care sunt rupte pentru un aspect mai agresiv.

Verifică preț Blugi scurți cu aspect deteriorat AICI!

Pantaloni scurți tociți

Pantalonii scurți tociți sau distressed sunt similari cu pantalonii scurți rupți, cu câteva diferențe. Pantalonii scurți rupți pot părea noi sau uzați, indiferent de rupturile și marginile lor sfâșiate. Varianta distressed va avea un aspect uzat, incluzând suprafețe șterse sau pete de înălbire.

În loc de rupturi, însă găurile din pantalonii scurți uzați vor fi sfâșiate. Acest stil pare neintenționat, în timp ce în cazul celor rupți, stilul pare să fie proiectat în mod intenționat.

Verifică preț Pantaloni scurți cu aspect deteriorat AICI!

Pantaloni scurți tăiați sau Shredded Shorts

Acesta este aspectul cel mai nonconformist pentru pantaloni scurți decupați. Au adesea o ruptură mare pe fiecare picior, dezvăluind mai mult din coapsele picioarelor și au aproape în întregime părțile frontale ale fiecărui picior rupte, acesta este și motivul pentru care sunt adesea considerați mărunțiți.

În cele din urmă, pantalonii scurți rupți, cu fâșii lungi atârnând pot fi, de asemenea, tăiați. Practic, dacă par că s-au luptat cu o mașină de tuns iarba, consideră-i Shredded Shorts.

Verifică preț Pantaloni scurți cu aspect deteriorat AICI!

Țesătură

Țesătura este un aspect important atunci când vine vorba despre stil și confort. În timp ce pantalonii scurți din blugi încă sunt la modă, nu sunt totuși singura ta opțiune în această vară.

Materiale pentru croieli scurte:

 • Denim
 • Kaki
 • Bumbac

Pantaloni scurți din denim

Pantalonii scurți din blugi sunt varianta clasică. Nu poți da greș cu o pereche de pantaloni scurți din denim. Ia-i când mergi la plajă, asortează-i cu o bluză sau cu un tricou, cu un design grafic și vei obține o ținută rock and roll grozavă.

Există atât de multe variante de a-i purta încât sigur vei găsi o pereche sau chiar mai multe pe care să le adaugi cu entuziasm în garderoba ta.

Verifică preț Pantaloni scurți din denim AICI!

Pantaloni scurți kaki

Kaki-urile sunt iubite pentru stilul lor clasic confortabil. Pantalonii scurți kaki arată minunat cu un polo, îți permit și să te simți confortabil și să fii elegantă. Dacă dorești să ridici standardele de formalitatea, pantalonii scurți chino sunt o opțiunea cea mai potrivită.

Pantalonii scurți chino drepți sau cu pliuri sunt minunați pentru orice, de la ieșit la o cafea până la un picnic. Croielile cu un tiv nefinalizat oferă pantalonilor scurți o notă de stil păstrând totodată aspectul unei ținute respectabile.

Verifică preț Pantaloni scurți kaki AICI!

Pantaloni scurți din bumbac

Pantalonii scurți din bumbac, tăiați, pot fi găsiți cu tiv nefinalizat sau în varianta clasică cu tiv cusut. Este perechea pe care vrei să o ai la îndemână în jurul casei sau pur și simplu în momentele în care vrei să porți ceva confortabil. Țesătura moale poate avea o potrivire slabă pe șolduri și fese și, în general, are o croială lejeră în jurul coapselor.

Poți găsi acești pantaloni scurți cu cordon sau talie elastică. Este important să reții că acest stil îți va descoperi interiorul coapselor destul de mult în momentul în care te vei așeza, datorită croielii sale lejere, așa că trebuie să fii atentă când îi vei purta în public.

Verifică preț Pantaloni scurți din bumbac AICI!

Potrivirea și înălțimea

La fel ca în cazul pantalonilor tăi preferați, alegerea croielii potrivite are un rol extrem de important asupra aspectului general și al confortului. Potrivirea se referă la tipul de croială și la cum ți se potrivesc pantalonii, în timp ce înălțimea se referă la partea superioară a pantalonilor scurți care se oprește înspre talie.

Potriviri:

 • Slim fit
 • Clasic
 • Confortabil
 • Larg

Înălțime:

 • Cu talie înaltă
 • Cu talie medie
 • Cu talie joasă

Stilul scurt

Găsirea unei perechi de pantaloni scurți care să ți se potrivească bine nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Există patru stiluri de bază care vin bine aproape oricui, dacă sunt purtate cu personalitate.

Verifică preț Pantaloni scurți pentru femei AICI!

Slim fit

Pantaloni scurți slim fit nu sunt doar pentru corpuri subțiri. Pot face șoldurile, fesele și coapsele să pară mai mici. Pantalonii scurți din denim stretch arată excelent într-un stil slim fit. Dacă optezi pentru acest stil, îți recomandăm să alegi o lungime medie pentru a echilibra aspectul general.

Verifică preț Pantaloni scurți slim fit AICI!

Clasic

Potrivirea clasică este puțin mai spațioasă decât o potrivire slim. Această potrivire ar trebui să-ți vină pe corp într-un mod ușor degajat. Se potrivește tuturor și este o alegere excelentă dacă ai dificultăți în a decide ce este cel mai potrivit pentru silueta ta. De asemenea, funcționează bine cu toate tipurile de pantaloni scurți.

Verifică preț Pantaloni scurți clasici AICI!

Confortabil

Potrivirea confortabilă este, de asemenea, cunoscută sub numele de boyfriend fit. Această potrivire este spațioasă fără a fi, însă largă. Dacă preferi să simți flexibilitate sau să creezi iluzia unor șolduri sau fese mai mari, confortabil este tipul de croială spre care ar trebui să te orientezi.

Poate adăuga puțin volum, ceea ce este perfect dacă ai șolduri înguste și umeri mai largi.

Verifică preț Pantaloni scurți relaxed fit AICI!

Larg

Pantalonii scurți se găsesc adesea în culori deschise. Pantalonii scurți cu o croială largă oferă o mulțime de spațiu, ceea ce îi face foarte confortabili. În general, îmbrăcămintea largă te poate face să arăți mai mare. Cu toate acestea, pantalonii scurți Cargo pot compensa acest efect atrăgând atenția de la talie sau șolduri spre buzunarele pantalonilor scurți.

Verifică preț Pantaloni scurți evazați AICI!

Înălțimea taliei

Dimensiunea taliei fluctuează adesea și tocmai de aceea este important să alegi mereu varianta care funcționează cel mai bine pentru corpul tău și nu neapărat ceea ce este la modă. Vei arăta mult mai elegant într-o pereche de pantaloni scurți care ți se potrivesc bine, decât dacă ai urma tendințele modei.

Pantaloni scurți cu talie înaltă

Pantaloni scurți cu talie înaltă sunt unul dintre cele mai șic tipuri. Ar trebui să ajungă până aproape de buric. Acest stil îți definește talia ți poate da impresia unui corp mai subțire. De asemenea, îți fac picioarele să pară mai lungi.

Verifică preț Pantaloni scurți cu talie înaltă AICI!

Pantaloni scurți cu talie medie

Regula numărul 1 când vine vorba despre alegeri în modă: când nu ești sigură, alege varianta de mijloc! Opțiunea de talie medie este un exemplu clasic al acestei reguli. Prinde bine cam toate tipurile de siluetă și se potrivește fiecărui stil de pantaloni scurți. Înălțimea taliei se oprește cam cu 5 cm sub buric și oferă o acoperire completă șoldurilor.

Verifică preț Pantaloni scurți cu talie medie AICI!

 

Talie joasă

Acest stil este minunat pentru femeile cu un trunchi mai scurt, deoarece pantalonii scurți cu talie mică îți fac talia să pară mai lungă. Dacă ai câteva kilograme în plus în secțiunea medie, s-ar putea să consideri acest stil mai puțin atrăgător. Nu vei dori ca rândurile de piele să-ți atârne peste talia pantalonilor scurți.

O altă greșeală estetică în cazul acestui tip de talie este că adesea poate expune partea de sus a posteriorului tău. Atunci când iei în considerare o pereche de pantaloni scurți cu talie joasă, asigură-te că în momentul în care te apleci pantalonii acoperă cu decență posteriorul tău. Pot fi foarte atrăgători, însă în mod evident nu sunt pentru toată lumea.

Verifică preț Pantaloni scurți cu talie joasă AICI!

Dimensiuni scurte

Există opțiunea de scurt pentru aproape orice ocazie și tip de corp și în plus este una dintre caracteristicile definitorii a pantalonilor scurți. Lungimea pantalonii scurți este determinată de cusătură.

Există trei lungimi de bază:

 • Scurt (10 cm)
 • Lungime medie (13-18 cm)
 • Lung sau până la genunchi  (23-28 cm)

Verifică preț Pantaloni scurți pentru femei AICI!

Pantaloni scurți

Trebuie spus! Pantalonii scurți nu sunt potriviți pentru chiar toate tipurile de corp sau pentru toate ocaziile. Cred că am remarcat cu toții persoane purtând pantaloni scurți prea strânși sau prea scurți. Estetic vorbind, chiar nu este creează efectul dorit. Evită stilurile care nu ți se potrivesc!

Deci cine ar trebui să poarte pantaloni scurți ? Dacă ești scundă sau ai picioarele mai scurte, acest stil va contribui la un aspect de alungire. Dacă ai picioare lungi și dorești să fii invidiată pentru ele, să știi că și pentru asta pantalonii scurți sunt o opțiune bună. Dacă nu ești foarte împăcată cu lungimea sau grosimea picioarelor tale, ar fi mai bine să eviți acest stil.

Dacă ești în căutarea perechii perfecte, caută una care să nu fie prea strânsă. Atât timp cât nu vei alege o pereche cu două mărimi mai mici decât ceea ce porți tu în mod obișnuit, orice culoare ai alege, deschisă sau clasică, îți va veni foarte bine.

Dacă dorești să adaugi un anumit echilibru, versiunea medie sau cea largă este calea de urmat.

Sunt situații în care nu este deloc indicat să porți pantaloni scurți. Pantalonii scurți ar trebui rezervați doar ocaziilor informale. O pereche de pantaloni scurți asortați cu un pantof cu toc ar putea arăta grozav la o ieșire într-un club, dar sub nicio formă la serviciu. Poate doar dacă lucrezi ca salvamar.

Verifică preț Pantaloni scurți pentru femei AICI!

Tipuri de pantaloni scurți:

 • Daisy dukes
 • Booty
 • Boy

Daisy Dukes

Daisy Duke a fost unul dintre personajele principale din spectacolul Dukes of Hazzard. Tipul de fată atrăgătoare, din categoria manechinelor de revistă ale anilor 80.

Deși nu ea a inventat stilul asociat cu pantalonii scurți Daisy Duke, cu siguranță a contribuit la transformarea imaginii lor astfel încă acest stil să fie purtat, chiar și astăzi, 30 de ani mai târziu. E clar, sunt emblematici!

Daisy Duke este un stil de pantaloni scurți, din blugi, cu o croială extrem de scurtă.

De fapt, în emisiunea originală, actrița a trebuit să poarte o lenjerie intimă suficient de acoperitoare pentru a preveni eventualele situații în care pantalonii Daisy Duke ar fi descoperit, în direct, mai mult decât s-ar fi dorit. Astăzi, cam orice croieli scurte, din denim, sunt denumite Daisy Duke.

Verifică preț Pantaloni scurți din denim AICI!

Pantaloni scurți Booty

Pantalonii scurți Booty abia acoperă posteriorul, iar unele stiluri descoperă chiar zona în care fesele se întâlnesc cu coapsa. Sunt adesea fabricate din bumbac sau spandex și, de obicei, au o centură elastică.

Pantalonii scurți booty sunt la fel de scurți ca Daisy Dukes. Principala diferență, în afară de material, este că pantalonii scurți booty sunt concepuți tocmai pentru a accentua posteriorul. Croiala lor  poate face ca posteriorul să pară mai mare sau pur și simplu să atragă atenția asupra lui.

Verifică preț Pantaloni scurți sport din bumbac AICI!

Pantaloni scurți Boy

Pantalonii scurți Boy sunt chiar un stil de lenjerie intimă asemănător boxerilor. Semnificația dublă a termenului poate fi puțin confuză. Pantalonii scurți Boy sunt similari cu pantalonii scurți Booty, având doar ceva mai multă lungime decât cei din urmă.

Au, de obicei, o talie elastică sau un cordon și sunt confecționați din bumbac sau dintr-un material elastic. Când sunt ajustați prin decupare, nu cad la fel de sofisticat precum pantalonii scurți din denim.

Verifică preț Boxeri modelatori AICI!

Pantaloni scurți de lungime medie

Iată din nou cum regula moderației își spune cuvântul. Pantaloni scurți de lungime medie funcționează pentru oricine. Toată lumea ar trebui să aibă o pereche în garderoba sa. Îți permite să fii comod îmbrăcată sau să-ți arătați picioarele atât cât te simți tu confortabil să o faci.

Sunt potriviți pentru orice situație informală și sunt foarte ușor de îmbrăcat și purtat.

Decupările în cazul pantalonilor scurți de lungime medie sunt un stil mai casual și totuși, asocierea lor cu o cămașă oxford oferă un contrast plăcut și versatil care poate fi purtat cu ușurință atât ca ținută de zi cât și ca ținută de seară.

Pantalonii scurți de lungime medie sunt, de asemenea, cunoscuți ca pantaloni scurți de mers pe jos, pantaloni scurți jamaicani sau pur și simplu pantaloni scurți. Pantalonii scurți Boyfriend sunt varianta cea mai răspândită a acestui stil.

Au o potrivire comodă și lungimea lor ajunge, de obicei, aproximativ până la jumătatea coapsei. După cum sugerează și numele, sunt similari cu pantalonii Boyfriend, doar că au o croială ceva mai atrăgătoare.

Verifică preț Bermude pentru femei AICI!

Pantaloni scurți până la genunchi

Pantaloni scurți până la genunchi sunt ideali pentru majoritatea tipurilor de corp. Dacă ești scundă, pantalonii scurți cu o lungime mai mare te vor face să arăți și mai scundă, pentru că taie corpul în jurul genunchiului. Însă dacă ești mai înaltă, pantalonii scurți până la genunchi te vor prinde grozav de bine.

Dacă vrei să maschezi coapsele, acești tip de pantaloni oferă acoperirea perfectă. În general, pantalonii scurți până la genunchi eclipsează picioarele, așadar, dacă nu te simți confortabil cu forma  picioarele tale, acest tip de pantaloni pot fi cea mai potrivită opțiune, deși poți oricând opta și pentru fuste sau rochii lungi.

Lungimea lor se oprește la genunchi. În funcție de modul în care sunt croiți, pantalonii scurți  până la genunchi pot atrage atenția asupra gambelor. Dacă ești mai pudică, pantalonii scurți din denim până la genunchi sau varianta chino pot fi opțiuni excelente pentru tine.

Pantaloni scurți de tip Cargo și Bermuda sunt, de asemenea, considerați variante mai lungi ale pantalonilor scurți, deși foarte rar îi vei găsi decupați. Croiala acestor stiluri poate cădea până spre genunchi sau chiar mai jos.

Verifică preț Pantaloni scurți până la genunchi AICI!

Întrebări și răspunsuri

Ai în continuare întrebări despre pantalonii scurți pentru femei? Iată răspunsurile aici!

Cum se numesc pantalonii scurți care arată ca o fustă?

Pantalonii scurți care arată ca o fustă sunt numiți skorts sau pantaloni-fustă. Au, în partea din față, o bucată de material care îi acoperă și îi face să arate ca o fustă. Sunt foarte des întâlniți și multe fuste sunt croite într-un tipar similar.

Ce tip de pantaloni scurți ar trebui să port?

Acest lucru depinde de stilul personal, forma corpului și ocazie. Dacă dorești să adăugi o mică margine unui stil confortabil, încearcă varianta de pantaloni chino decupați. Dacă dorești să adopți imaginea unei domnișoare atrăgătoare, Daisy Dukes sunt opțiunea ideală.

Dacă preferi îmbrăcămintea de stradă, poți alege stilul Booty sau chiar pantaloni scurți de jogging.

Cu ce să asortezi pantalonii scurți din denim?

Depinde într-adevăr de aspectul pe care ți-l dorești. Poți accentua aspectul feminin cu o bluză fără mâneci sau cu mânecă scurtă. În zilele toride de vară poți opta pentru un maieu mulat, Tank Top. Poți asorta ținuta cu un pulover ușor, care să creeze un contrast interesant, perfect pentru nopțile de vară.

Ce pantofi merg cu pantaloni scurți decupați?

Din nou, depinde de aspectul dorit. Sandalele arată grozav. Adăugă un toc mediu pentru alungirea picioarelor sau alege o sandală plată, cu curele, pentru mai mult confort. Balerinii merg și ei grozav de bine, iar adidașii rămân opțiune ideală pentru un stil stradal.

Dacă doriți o ținută mai rock, poartă perechea preferată de pantaloni scurți decupați cu o pereche de bocanci.

Cum pot confecționa propria pereche de pantaloni scurți?

Conceptul de bază este teoretic simplu, însă adesea practica ne poate pune în dificultate. Mai întâi, alege o pereche de pantaloni care nu sunt prea strânși pe picior, astfel încât să-i poți îmbrăca cu ușurință.

Marchează cusătura exterioară, în dreptul căreia vei face decupajul. Reține că materialul se va destrăma și acest detaliu va influența lungime finală. O marjă de jumătate de centimetru în plus este exact ceea ce-ți trebuie.

Taie mai întâi aproximativ doi centimetri sub semnul făcut inițial. Încercă-i din nou și eventual, aplică ajustările necesare. Asigură-te că linia de tăiere este egală în ambele părți. Apoi tăie într-un unghi, astfel încât cusătura interioară să fie cu 2.5 cm mai lungă decât cea exterioară.

Dar cum pot obține marginile sfâșiate?

Cea mai simplă metodă este prin spălare. Este posibil să necesite câteva cicluri de spălare pentru a obține franjurile pe care ți le dorești. De asemenea, poți îndepărta firele materialului textil și cu ajutorul unei pensete sau al unui foarfece. Acest lucru, practic, scoate în evidență blugii.

Ce lungime de pantaloni scurți este recomandată femeilor de peste 40 de ani?

Pantalonii scurți de lungime medie sunt de obicei varianta perfectă pentru femeile cu vârsta de peste 40 de ani. Pantalonii scurți de 10-12cm sunt varianta de mijloc, între lungimea scurtă și cea medie. Merg bine dacă tu te simți bine confortabil și consideri că te avantajează.

Pentru a echilibra aspectul general al ținutei, îți recomandăm să eviți cămășile strânse în cazul în care alegi o pereche de pantaloni mai scurtă.

În cazul în care alegi o pereche de pantaloni scurți de lungime medie, cămașa strânsă devine un articol vestimentar perfect în această combinație. Oricare dintre aceste ținute îți va oferi un stil clasic și adecvat vârstei, fără a face notă discordantă.

Ar trebui femeile să poarte pantaloni scurți Cargo?

În ceea ce privește pantalonii scurți Cargo sunt două opțiuni: fie sunt îndrăgiți cu pasiune, fie respinși cu vehemență. Stilurile mai voluminoase, cum ar fi modelele anilor 1990 pot chiar aluneca de pe șolduri și te vor face să pari mai mare.

Stilul de astăzi are o croială mai feminină, ceea ce îl poate face mai de dorit în comparație cu modele deceniilor trecute. Materialul este foarte confortabil și chiar răcoritor. Au atât de multe buzunare încât poți liniștită să-ți lași geanta acasă.

Dacă ești în căutarea confortului sau a practicului, cu siguranță îi poți avea în vedere. Dacă vrei o variantă mai relaxantă, poți purta și tu acest stil minunat peste care am dat întâmplător.

Verifică preț Pantaloni scurți pentru femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care