12 tipuri de blugi pentru bărbați

tipuri de blugi pentru bărbați

Blugii albastri sunt tipul de pantaloni pe care îi poți găsi în dulapul fiecărui bărbat. Ceea ce este atât de minunat în ceea ce privește blugii albastri este faptul că ei pot fi îmbrăcați sau dezbrăcați. De fapt, îi poți purta practic oriunde, mai puțin la un eveniment formal.

Cu toate acestea, blugii au străbătut o cale lungă de la originea lor, cu aproape un secol și jumătate în urmă.

Istoria Blugilor (Jeans)

Oricare dintre aceste tipuri de blugi pentru bărbați sunt confecționate din stofă denim. Îmbrăcămintea a fost introdusă pentru prima dată de Levi Strauss și Jacob Davis în 1873 și a trecut testul timpului. Pantalonii Jeans sunt numiți după orașul Genova din Italia, unde a fost fabricată o fibră robustă de bumbac corduroy (catifea raiată), numită blugi.

În 1851, Levi Strauss a venit la New York din Germania pentru a se alătura fratelui său și a-l ajuta în conducerea afacerii cu textile a familiei. În 1853, el s-a mutat la San Francisco pentru a înființa filiala de pe coasta de vest – Western Branch – a afacerii familiei, care a inclus și vânzarea de pânză de bumbac.

Acolo l-a cunoscut pe Jacob W. Davis, un croitor care confecționa articole funcționale precum pături de cai, corturi și huse de căruță.

În 1871, unul dintre clienții lui Davis i-a cerut să facă o pereche de pantaloni care să reziste la o muncă aspră și grea. Davis a cumpărat pânza denim de la Levi Strauss & Co și a consolidat-o cu nituri/capse de cupru la închidere și la buzunare, și a numit-o „blue jeans”.

Ulterior, Davis a decis să-i breveteze și i-a scris lui Levi Strauss. Ei au devenit parteneri și au deschis o mare fabrică de denim. Și astfel s-au născut blugii.

În ultimii 150 de ani, blugii au devenit mai întâi un simbol pentru clasa muncitoare, apoi un simbol al contraculturii și sfidării, iar acum un mod de a fi la modă și de a ieși în evidență. De asemenea, jeanșii au evoluat de la îmbrăcămintea standard a clasei muncitoare și acum apar în zeci de stiluri.

De asemenea, jeanșii există într-o mare varietate de culori, deși albastrul rămâne în continuare nuanța preferată.

Tipuri de blugi pentru bărbați (jeans)

În zilele noastre, există atât de multe stiluri diferite de blugi, de multe ori îi lasă pe bărbați confuzați cu privire la care ar trebui să cumpere. Mai jos sunt câteva stiluri pentru care puteți merge.

Blugi Regular Fit

Blugi Regular Fit

Acest stil clasic de blugi cade în linie dreaptă de la șold până jos. Blugii Regular Fit sunt cu talie mijlocie și au o deschidere mare la baza piciorului. Acești blugi sunt purtați adesea de bărbați care nu sunt prea slabi, dar nici prea robuști.

Verifică preț Blugi Regular Fit AICI!

Blugi Slim Fit

Blugi Slim Fit

Mulți bărbați sunt confuzi legat de blugii slim fit și îi încurcă cu blugii skinny. Nu prea strâmți și nici prea largi, blugii slim fit au fost creați ținând cont de bărbații cu o formă subțire ale corpului. Acest tip de blugi devine conic pe măsură ce coboară pe picior, dar are mai mult spațiu în zona coapsei.

Ei oferă atât confort, cât și stil bărbaților slabi pe care blugii clasici par prea largi. Cu toate acestea, acest stil este acum adoptat de bărbați cu toate tipurile de corp. Blugii Slim Fit se potrivesc mănușă cu o cămașă sau tricou slim fit.

Verifică preț Blugi Slim Fit AICI!

Blugi Skinny

Blugi Skinny

Spre deosebire de blugii Slim Fit, blugii Skinny sunt strâmți de sus până jos, de la talie până la glezne. De multe ori, materialul sintetic este amestecat cu denim pentru a se întinde mai ușor, a fi mai elastic, mai facil de purtat și pentru a oferi persoanei mai multă mobilitate.

Blugii Skinny sunt purtați pentru a fi la modă; ei evidențiază picioarele și le fac să pară mai lungi, așa că bărbații care sunt slabi sau scunzi ar trebui să îi încerce. Cu toate acestea, cei cu formă mai robustă a corpului ar trebui să îi evite, deoarece pot fi prea strâmți pentru ei.

Verifică preț Blugi Skinny/Super Skinny AICI!

Blugi Loose Fit

Blugi Loose Fit

Acești blugi au o croială foarte relaxată și amplă, care oferă picioarelor mult spațiu de respirație. Blugii largi oferă mult spațiu în zona coapselor și a feselor, oferind confort maxim. Acești blugi sunt cei mai potriviți pentru bărbații care au coapse mari sau o conformație mare a corpului.

Unul dintre cele mai mari atracții ale lor este faptul că nu se lipesc de picior în partea de sus sau nu te fac să transpiri, ceea ce poate duce la mâncărimi și urme pe piele.

În prezent blugii Loose Fit sunt îmbrăcămintea preferată în cultura hip-hop.

Verifică preț Blugi Loose Fit AICI!

Blugi Tapered Fit (conici)

Blugi Tapered Fit (conici)

Blugii Tapered Fit (conici) sunt destul de lejeri și confortabili în jurul coapsei și în zona feselor, dar se îngustează spre gleznă, devenind conici. Sunt o alegere bună pentru bărbații care au o talie și coapse mai groase, precum și pentru acei bărbați care nu se simt confortabil să poarte blugi slim fit sau skinny fit.

În acest moment, blugii Tapered Fit (conici) se bucură de faptul că se află în centrul atenției.

Verifică preț Blugi Tapered Fit (conici) AICI!

Blugi cu talie joasă (Low Rise)

Blugi cu talie joasă (Low Rise)

Nivelul taliei oricărei perechi de blugi se obține prin măsurarea distanței dintre talie și zona dintre picioare. La pantalonii regular, obișnuiți, această distanță este de 30,48 cm. Cu toate acestea, pentru blugii cu talie joasă, distanța este de doar 20,32 cm, iar pentru unele versiuni radicale, doar de 7,62 – 10,16 cm.

Blugii cu talie joasă sunt, de obicei, închiși cu câțiva centimetri sub ombilic sau pe osul șoldului. De obicei, ei sunt purtați de cei foarte slabi și sunt considerați una dintre cele mai cool haine în prezent.

Verifică preț Blugi cu talie joasă (Low Rise) AICI!

Blugi prespălați (natural - cu piatră sau chimic - cu acid)

Blugi prespălați (natural – cu piatră sau chimic – cu acid)

Blugi spălați cu acid, blugii spălați cu piatră sau blugii decolorați au devenit extrem de populari la mijlocul anilor 1980 până la mijlocul anilor 1990. Acești blugi sunt tratați cu pietre ponce, permanganat de potasiu sau o serie de alte substanțe chimice pentru a obține aspectul prespălat, decolorat și foarte uzat. Această tehnică poate fi aplicată la toate tipurile de blugi și, prin urmare, rămâne foarte populară.

Verifică preț Blugi prespălați AICI!

Blugi cu aspect deteriorat - deșirați, cu franjuri sau rupți (Distressed/Ripped)

Blugi cu aspect deteriorat – deșirați, cu franjuri sau rupți (Distressed/Ripped)

Blugii cu aspect deteriorat, numiți și blugi rupți, au fost inventați de designeri care doresc să extindă orizontul blugilor atunci când vine vorba de stilurile sale. Acești blugi sunt supuși unei tehnici numite sanding (tocire, deșirare), în care nisipul este turnat cu putere pe țesătură, ceea ce rupe și găurește denimul.

Acest aspect vechi, uzat este întruchiparea unui stil casual și cool, care a câștigat proeminență în epoca punk și grunge, din anii 1970. Ei sunt încă extrem de populari astăzi.

Verifică preț Blugi deșirați, cu franjuri sau rupți (Distressed/Ripped) AICI!

Blugi rupți și reparați (Ripped – Repaired Jeans)

Blugi rupți și reparați (Ripped – Repaired Jeans)

Ducând aspectul ripped (rupt) la nivelul următor, vorbim despre blugii rupți și reparați. Acești blugi sunt deteriorați, rupți, iar zonele respective au fost parțial reparate în diferite moduri. Majoritatea designerilor folosesc petice (patch) din denim în culori contrastante pentru a acoperi complet găurile.

Ca și blugii cu aspect deteriorat – deșirați, rupți (distressed), acest stil este, de asemenea, destul de popular.

Verifică preț Blugi rupți și reparați (Ripped – Repaired Jeans) AICI!

Blugi cu manșetă (Cuffed Jeans)

Blugi cu manșetă (Cuffed Jeans)

După cum indică numele, blugii cu manșetă sunt îndoiți, suflecați la tiv. Aceștia reprezintă o tendință de mare amploare în prezent; cu toate acestea, au fost o necesitate în secolul al XIX-lea, când Levi Strauss a creat acești pantaloni pentru prima dată.

Purtătorii timpurii ai blugilor clasici își luau pantalonii cu una sau două mărimi mai mari pentru a compensa micșorarea sau intrarea lor la apă în timp. Până atunci, aceștia aveau să-și întoarcă partea de jos a pantalonului, fără să știe niciodată că acest lucru va deveni o tendință de modă cu un secol mai târziu.

Verifică preț Blugi LEVI’S AICI!

Blugi de purtat peste cizme (BootCut Jeans)

Blugi de purtat peste cizme (BootCut Jeans)

Blugii purtați cu cizme sunt considerați echilibrul ideal între o pereche de blugi drepți și slim. Blugii cad în linie dreaptă până la genunchi, dar circumferința se lărgește în jurul zonei gleznei. După cum sugerează și numele, acest lucru a fost realizat pentru a putea purta cu ușurință cizmele înalte pe sub blugi.

De asemenea, sunt grozavi pentru bărbații cu picioare subțiri, dar cu coapse ușor mai groase.

Verifică preț Blugi de purtat peste cizme (BootCut Jeans) AICI!

Blugi cu material bluzat la gleznă (Stacked Jeans)

Blugi cu material bluzat la gleznă (Stacked Jeans)

Acești blugi sunt mai lungi și se opresc câțiva centimetri sub gleznă, determinându-i să se strângă sau să se încrețească deasupra pantofilor. Odată, aceste cute au fost văzute ca un aspect neatent și neîngrijit, dar acum, industria muzicală a creat o modă nouă.

Acest stil funcționează cel mai bine cu blugi slim fit sau cu orice blugi care se îngustează de la genunchi în jos.

Verifică preț Blugi cu material bluzat la gleznă (Stacked Jeans) AICI!

Jeanși pentru cinci conformații principale ale corpului la bărbați (tipuri de corp)

Ectomorf

O persoană cu un corp de tip Ectomorph are o constituție subțire, mușchi alungiți și articulații mici. De obicei bărbații de acest tip sunt mai înalți, dar pot fi și scunzi. Bărbații ectomorfi ar trebui să poarte blugi drepți (straight) cu talie joasă (low-rise). Aceștia ar trebui să evite blugii skinny sau strâmți (tight-fitting), deoarece îi pot face să arate și mai slab.

Mezomorf

Acest tip de corp se caracterizează printr-o structură osoasă mare și mușchi mari. Mezomorfii au o constituție atletică naturală și pot pierde sau câștiga în greutate cu ușurință. Ei ar trebui să aleagă un jeans slim fit sau cu croi drept, cu talie joasă.

Ectomorf-Mezomorf

Acest tip de corp este mai mare decât tipul ectomorf, dar mai mic decât tipul mezomorf. Au o înălțime medie cu mușchi moderați. Acești bărbați ar trebui să opteze, de asemenea, pentru blugi drepți (straight) și slim, cu talie joasă.

Endomorf

Acest tip de corp are, de regulă, o constituție îndesată cu depozite de grăsime și masă musculară. Acești bărbați cresc în greutate cu ușurință și au probleme cu reducerea grăsimilor. Endomorfii care sunt înalți ar trebui să evite pantalonii cu talie joasă și ar trebui să aleagă jeanșii cu croi mai larg/lat pe picioare, care se potrivesc cu ușurință pe mușchii lor.

De asemenea, ar trebui să încerce niște blugi sport. Pentru endomorfii mai scunzi, blugii ușor mai slim sunt o alegere bună. Blugii largi (loose) sunt de evitat, deoarece îi pot face să pară mai masivi.

Mezomorf-Endomorf

Deși este mai mic decât endomorful pur, acest tip de corp este mai mare decât mezomorful. Bărbații cu acest tip de corp au o înălțime medie sau puțin sub medie și au mușchi mari. Bărbații care sunt o combinație între cele două tipuri de corpuri ar trebui să încerce să poarte blugi relaxați, clasici și slim, care nu sunt elastici.

Sugestiile din articolul de mai sus nu sunt bătute în cuie. Ele sunt doar observații cu privire la ce stil de blugi arată bine pe ce tip de corp. Cu toate acestea, fiecare persoană are propria sa preferință și zonă de confort. Ar trebui să ții cont de propriul tău stil personal și apoi să alegi anumite stiluri de blugi pentru tine.

De asemenea, va trebui să iei în considerare forma unică corpului tău, deoarece o pereche de blugi nepotrivită poate face pe oricine să pară fără gust sau ponosit.

După cum puteți vedea, lumea blugilor este complexă și cu multe aspecte. Este nevoie de multă cercetare și unele încercări și erori înainte de a găsi perechea de blugi potrivită pentru tine. Cu toate acestea, după ce ai găsit acea pereche perfectă, vei fi gata să abordezi orice tendință.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care