5 tipuri de maiouri (lenjerii de corp) pentru bărbați

Diferite tipuri de maiouri

Ele vin în mai multe stiluri, de la maiouri lungi până la bluzițe. Nu stau la vedere, dar ajută la a vă ține de răcoare vara și de cald iarna. Aflați mai multe despre diferitele utilizări și tipuri de maiouri bărbătești și despre cum le puteți purta cu stil și eleganță.

Gândiți-vă la maiouri ca la o lenjerie intimă pentru partea superioară a corpului. Majoritatea bărbaților îl poartă într-un anumit fel, atât pe vreme caldă cât și pe vreme rece. Alții îl ignoră cu totul. Uneori este purtat ca îmbrăcăminte exterioară într-un cadru relaxat, cum ar fi acasă.

Celebrități masculine au fost filmate pe marele ecran purtând maiou. (Gândiți-vă la Robert Downey Jr. în filmele Iron Man). Acest articol de îmbrăcăminte versatil, omniprezent, este cunoscut universal sub numele de maiou pentru bărbați și este disponibil în mai multe stiluri. Iată ghidul dvs. final pentru maioul bărbatului modern.

Verifică preț Maiouri pentru bărbați AICI!

Conținut:

Tipuri de maiouri

Probabil că ați prefera să nu mergeți la magazin și să răsfoiți toate opțiunile, așa că le vom detalia pentru dvs.

Maiouri din bumbac alb

În lumea lenjeriei de corp a părților superioare, un tricou fără mâneci este cel mai simplu de obținut. Simplu, decoltat, acest articole nu sunt menite să fie afișate atunci când sunteți în public.

Simplitatea lor le face să pară destul de ieftine. Când purtați un maiou simplu din bumbac pe sub o cămașă cu nasturi, asigurați-vă că o închideți la nasturi până în punctul în care nu se poate vedea partea de sus a maioului.

Stilul simplist al maiourilor de bumbac înseamnă că utilizarea lor este limitată la descrierea de mai sus. Aceste articole de îmbrăcăminte sunt produse în serie pentru a se potrivi cât mai multor tipuri de corpuri masculine. În consecință, au găuri de introdus brațul uriașe. Deci nu vor absorbi multă transpirație la axilă.

Concluzie: maiourile din bumbac sunt grozave pentru băieții care nu transpiră prea mult sau care preferă să poarte o cămașă cu mânecă scurtă sau fără mâneci.

Verifică preț Maieuri albe pentru femei AICI!

Maiou cu anchior

Dacă preferați să lăsați primii nasturi de sus ai cămășii cu guler, nedesfăcuți, atunci puteți purta pe dedesubt un maiou cu anchior. Unele decolteuri în V sunt mai adânci decât altele, dar, în majoritatea cazurilor, puteți lăsa nasturele de la guler și cel puțin încă un nasture deschis fără a vă arăta partea superioară a corpului.

În caz contrar, aceste maiouri vă oferă toate avantajele unui tricou. Dar acestea trebuie purtate doar ca maiou și, prin urmare, nu ar trebui să fie ușor vizibile în public, mai ales atunci când sunt albe sau gri. Dacă doriți cu adevărat ca unele dintre maiouri să fie vizibile, purtați unul colorat strălucitor, cu o cămașă deasupra.

Verifică preț Maieuri/tricouri cu anchior (decolteu în V) AICI!

Maiou cu mânecă lungă

Mâneca lungă a acestui model îl face un verișor apropiat de cămașa de corp john care și-a făcut loc pe scena vestimentară pentru bărbați la sfârșitul secolului al XIX-lea. Aceasta vă oferă toate avantajele altor tipuri de tricouri, cu o izolație suplimentară împotriva vremii reci.

Multe tricouri cu mânecă lungă au modele cu nasturi, astfel încât să puteți deschide gulerul cămășii dacă vă simțiți puțin înăbușiți. Acestea sunt extrem de casual, deci este posibil să fiți puțin cam dezbrăcat dacă le purtați fără altceva pe deasupra.

Unii bărbați poartă aceste piese de îmbrăcăminte ca atare. Dar purtarea lor cu o cămașă, stratificat, arată cu siguranță mai bine. Puteți găsi tricouri cu mânecă lungă într-o gamă largă de culori. De unde să le cumpărați? Acestea sunt comercializate cel mai frecvent de comercianții cu amănuntul precum Old Navy și Gap.

Verifică preț Maieuri cu mânecă lungă AICI!

Maioul sport

Așa cum v-ați putea aștepta, aceste maiouri sunt concepute pentru a alerga pe pistă sau pentru a lucra intens la sală. Tricourile sport vin în modele cu mânecă scurtă și mânecă lungă. Au capacități de eliminare a umezelii pentru a vă menține cât mai răcoros și mai uscat în timp ce ardeți carbohidrați.

Ca atare, puteți alege orice marcă preferați. Echipamentul de antrenament este de obicei în culori strălucitoare, cu logo-uri tematice pentru fiecare brand sport. Asta înseamnă că aceste tricouri de antrenament nu sunt de obicei cea mai bună alegere pentru a le purta pe sub îmbrăcămintea mai elegantă.

Dacă alegeți să mergeți pe această rută, purtați un maiou în ​​V, astfel încât partea de sus a maioului dvs. să nu fie vizibilă. În plus, va trebui să vă asigurați că aceste logo-uri nu se văd prin cămașa elegantă.

Verifică preț Maiouri sport (fitness) pentru bărbați AICI!

Tricourile cu guler rotund

Aceste tricouri trebuie să fie purtate doar ca tricouri. Probabil poți scăpa dacă ești un tip sportiv, dacă ești într-o formă bună, iar tricoul ți se potrivește bine și nu prezintă pete de transpirație. Acesta nu este cel mai elegant stil, așa că gândește-te bine. Când este mulat pe piept și la subraț, vă oferă o bună protecție împotriva transpirației.

Un dezavantaj este însă gulerul ridicat, rotunjit. Când îl purtați ca tricou, va trebui să vă încheiați cămașa de deasupra, până la capăt, astfel încât să nu puteți vedea decolteul tricoului de dedesubt. În unele cazuri, cochu cămăși elegante cel puțin, poate fi necesar să purtați un guler atașat și o cravată.

Verifică preț Tricouri cu guler rotund AICI!

Care este cel mai bun material pentru lenjeriile de corp bărbătești?

Nu sunteți sigur ce să purtați pe dedesubt? Important este cum se simte materialul pe piele. La urma urmei, s-ar putea să îl purtați pentru a împiedica o îmbrăcăminte aspră să vă zgârie pielea. Deci, iată câteva principii de bază, de luat în considerare.

Căutați țesături elastice, moi și subțiri.

Dacă doriți o lenjerie de corp care să-și păstreze forma mai bine, puteți opta pentru bumbac amestecat cu un sintetic . Această combinație va ajuta ca lenjeria de crop să-și păstreze elasticitatea.

Dacă doriți lenjerii de corp 100% bumbac, achiziționați materiale de înaltă calitate, cum ar fi bumbacul Pima sau bumbacul egiptean. Dacă ați avut vreodată așternuturi din bumbac egiptean, știți cât de luxos se simt în comparație cu bumbacul obișnuit. Acum, imaginați-vă că găsiți acel grad de moliciune într-un tricou/maiou de bumbac.

Dacă proprietățile de eliminare a umezelii sunt o prioritate, mergeți la sigur cu un material mai modern, cum ar fi TENCEL.

Verifică preț Maiouri pentru bărbați AICI!

Cum a început totul: istoriei lenjeriei de corp bărbătești

Maioul modern a parcurs un drum lung de la începuturile sale umile, cu mii de ani în urmă. Prima atestare a unui caz în care băieții purtau un fel de lenjerie de corp, vine din timpuri străvechi. Romanii îl purtau pentru a le ține de cald sau pentru a-și proteja celelalte haine.

Soldații o purtau sub armură. Desigur, acele tunici subțiri nu semănau deloc cu tricourile/maiourile de astăzi. Dar aveau un lucru în comun cu îmbrăcămintea noastră contemporană (cea de dedesubt): erau concepute mai ales pentru a absorbi transpirația.

De-a lungul secolelor, majoritatea eforturilor de fabricare și comercializare a lenjeriei de corp au fost orientate către femei. Dar băieții au început să primească atenția meritată în acest domeniu la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900, când eforturile de îmbunătățire a producției în masă au fost îndreptate către industria confecțiilor.

Această mișcare „reformă vestimentară” a aplicat principiile științifice și de fabricație pentru a face îmbrăcămintea mai confortabilă și mai puțin costisitoare. Pentru bărbați, acest lucru a dus la apariția a ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „combinezon”. Aceste john-uri lungi dintr-o singură bucată, cu clapete posterioare, au devenit în curând subiectul multor glume de la baie (fără vreunjoc de cuvinte).

Oricât de incomode ar părea acum pentru noi aceste combinezoane, ele și-au îndeplinit în cele din urmă scopul: protejarea îmbrăcămintei exterioare de uzură, murdărie și pete de transpirație. Chiar și mai bine, puteau fi purtate până când se destrămau literalmente pentru că oricum nimeni nu le vedea.

Din fericire pentru bărbații din zilele noastre, la începutul anilor 1900 lenjeria intimă și de corp greoaie și incomodă s-a demodat. Militarii americani au început să poarte tricouri simple emise de Marina pentru a-și proteja uniformele. Ideea a prins și în rândul muncitorilor de pe doc și al altor muncitori din alte domenii.

Dacă preferați mai mult să purtați un tricou/maiou mai degrabă decât una dintre acele combinezoane, le puteți mulțumi veteranilor celui de-al doilea război mondial. Ei au popularizat practica de a-și purta casual pantalonii de uniformă și tricourile/maiourile mult timp după ce își încheiaseră serviciul.

De la această îmbrăcăminte relaxată destinată părții superioare a corpului, maioul modern și tricoul modern au evoluat la ceea ce sunt astăzi.

Verifică preț Maiouri pentru bărbați AICI!

Care sunt avantajele purtării unui maiou?

Dacă nu v-ați interesat niciodată în mod special de maiouri /tricouri de purtat pe sub haine vă puteți întreba dacă să purtați unul merită cu adevărat. Iată câteva motive pentru a o face.

Vă protejează îmbrăcămintea

Un tricou este în primul rând o țesătură care absoarbe transpirația din partea superioară a corpului – prima linie de apărare care vă protejează stratul exterior de îmbrăcăminte de transpirație.

Hainele pot fi costisitoare, deci de ce să nu vă protejați investiția? A purta lenjerie de corp pe dedesubt îți face cămășile obișnuite să reziste mai mult. Asta înseamnă mai puține sesiuni de navigare online sau călătorii la magazin.

Vă poate pune în avantaj construcția corporală

Aveți colăcei care vă împiedică să vă purtați tricoul de sport? Tricourile cu o croială subțire îți pot aplatiza fizicul, deși nu acesta este motivul pentru care majoritatea băieților le îmbracă.

Uneori, aceste defecte pot fi puțin mai evidente atunci când purtați țesături care sunt mai vizibile. A purta o cămașă de corp pe sub cea exterioară o face mai puțin transparentă și, prin urmare, vă face contururile corpului mai puțin vizibile.

Vă oferă un strat suplimentar de izolație

Petreci mult timp afară iarna? Dacă preferați să nu purtați jachete lungi (și vă înțelegem în totalitate), cel puțin purtarea unei lenjerii de corp vă va ajuta să vă mențineți căldura corpului mai mult.

Ar trebui să purtați un maiou pe sub tricou?

Nu există un răspuns „unic pentru toți” la această întrebare, așa că haideți să detaliem puțin.

În cea mai mare parte, este vorba de preferințe personale. În afară de acest aspect, există câteva puncte demne de luat în considerare.

Dacă doriți să prelungiți durata de viață a tricourilor preferate, mergeți înainte. Băieții obișnuiți să poarte maiou pe sub o cămașă elegantă s-ar putea să nu se gândească să poarte un maiou cu o cămașă casual. Am prezentat deja modul în care purtarea unei lenjerii de corp va face ca tricoul să reziste mai mult.

Vă ajută să aveți un look mai „ordonat”

În cea mai mare parte, veți arăta mai clasic cu cămașa băgată în pantaloni. Tricourile scoase din pantaloni sunt îngrozitoare când sunt purtate așa. Vor scoate la iveală fiecare imperfecțiune și vă vor expune burta. Chiar dacă aveți abdomen perfect, nu este recomandat să arătați acest aspect.

Maiourile sunt mai lungi decât tricourile, așa că vor rămâne bine pe poziție. Deci, chiar dacă tricoul tău se mai ridică, maioul te va împiedica să arăți neglijent. Pentru a fi și mai discret, potriviți culoarea maioului cu culoarea tricoului (un tricou alb și un maiou alb).

Există un alt motiv pentru care un maiou arată mai bine pe sub un tricou. Uneori, contururile mameloanelor și ale pieptului pot fi vizibile sub un tricou. Un maiou adaugă o țesătură suplimentară pentru a le ascunde.

Verifică preț Maiouri pentru bărbați AICI!

Protecție împotriva țesăturilor mai aspre

Aveți un tricou rigid sau care zgârie? Maioul va servi drept barieră între el și pielea ta.

Joacă un rol în reglarea temperaturii corpului

Un maiou de calitate este conceput pentru a vă ține răcoare când este cald și de cald când este frig. Este logic că a purta unul în timpul iernii te ajută să reții căldura corporală. Dar s-ar putea să pară contraintuitiv să porți maiou vara.

La urma urmei, cine ar vrea să poarte un alt strat de îmbrăcăminte când afară este deja cald .Dar maioul va absorbi transpirația pentru a vă menține răcoros, ca să nu mai vorbim de protejarea tricoului de petele de sudoare (ne vom întoarce imediat la acest subiect).

Scăpați de transparența unui tricou

Nu este neobișnuit ca tricourile albe sau deschise la culoare să fie oarecum transparente. Adăugați puțină apă sau transpirație și puteți vedea chiar prin ele. Ciudat. O lenjerie de corp oprește efectul de transparență în două moduri.

În primul rând, pune un strat de bază de material între pielea ta și tricou. În al doilea rând, absoarbe umezeala care este responsabilă de transparență, în primul rând.

Care este diferența dintre un maiou și un tricou, până la urmă?

O anumită confuzie înconjoară adesea întrebarea despre tricou vs. maiou, mai ales că unii oameni se referă la maiourile cu mânecă scurtă ca fiind tricouri. Cu toate acestea, acestea nu sunt sinonime. Iată de ce.

Pentru început, aceste două articole de îmbrăcăminte nu sunt vândute în aceeași parte a magazinului, ci în două departamente separate. Maiourile sunt în secțiunea de lenjerie pentru bărbați, în timp ce tricourile sunt în departamentul de îmbrăcăminte exterioară pentru bărbați.

Un alt motiv pentru care maiourile nu se califică ca tricouri (și invers) este consistența țesăturii din care sunt cusute. Întrucât maiourile sunt clasificate ca lenjerie intimă și sunt destinate a fi aproape sau de cele mai multe ori complet invizibile, acestea sunt fabricate dintr-un material mai subțire decât tricoul obișnuit.

Deoarece ar trebui să fie purtate pe dedesubt, maiourile nu vin în atât de multe culori și stiluri ca tricourile. În timp ce aceste modele de lenjerie de corp vin în mai multe culori, cele mai frecvente sunt nuanțele neutre – gri, alb și cafeniu. De cele mai multe ori, acestea sunt de o singură culoare, fără alte adăugiri.

Tricourile, pe de altă parte, sunt menite să fie expuse. Deci, acestea vin în multe culori și sunt adesea tipărite cu tot felul de sigle și litere. Sunt un mijloc al exprimării de sine. Maiourile nu servesc (și nu ar trebui) să servească acestui scop.

Și, desigur, materialul pentru tricouri este de obicei mai gros decât materialul maiourilor.

După cum am spus mai devreme, maiourile și tricourile au scopuri diferite. O lenjerie de corp este menită să fie purtată pe sub o cămașă elegantă. Scopul lor este de a diminua transparența cămășii de pe deasupra și de a absorbi transpirația. Probabil că tricourile nu sunt atât de eficiente în absorbția transpirației cum sunt maiourile.

Poți să gândești așa: maiourile îți țin de frig, iar tricourile te fac să arăți cool.

Și decolteul tricoului ar fi probabil dificil de ascuns sub o cămașă elegantă, cu excepția cazului în care ai închide nasturii până sus, ceea ce ar putea fi puțin incomod de purtat, până la sfârșitul zilei.

Maiourile sunt mai lungi, deoarece sunt menite să fie băgate în pantaloni. Tricourile nu rămân niciodată la locul lor, deoarece sunt mai scurte și, de obicei, sunt mai largi. Pot ieși din pantaloni, la cea mai mică mișcare.

Și dacă ar fi suficient de lungi pentru a se băga în pantaloni, ajungi să te așezi pe ele. Acest lucru se va simți neplăcut de cele mai multe ori, deoarece tricourile sunt mai groase și nu trebuie să fie purtate în acest fel.

Dacă o lenjerie de corp are mâneci, ele sunt mai scurte și mai mulate decât ale unui ​​tricou. Dacă nu ar fi așa, ele ar putea fi vizibile printr-un tricou, în special dacă esteunul deschis la culoare.

De fapt, maiourile, în general, sunt mai mulate decât majoritatea tricourilor. Acest lucru le împiedică să se strângă pe sub îmbrăcămintea exterioară și să atragă atenția în mod nedorit.

În timp ce maiourile sunt disponibile ca având o varietate de decolteuri, modelul cu anchior este cel mai întâlnit dintre acestea. Ideea, desigur, este că lenjeria de corp ar trebui să fie complet ascunsă, inclusiv gulerul.

Tricourile au o gamă variată de decolteuri, deoarece oricum sunt menite să fie văzute. Deci, tipul de guler – rotund, anchior – nu contează cu adevărat din punct de vedere al funcționalității.

Verifică preț Maiouri pentru bărbați AICI!

Cum să eliminați petele de deodorant de pe o lenjerie de corp

Dacă ați transpirat vreodată în timp ce purtați un tricou alb sau o cămașă atunci cunoașteți ce se spune că rămâne în urmă: pete aurii în zona axilei. Nu transpirația în sine provoacă aceste „pete rușinoase, este rezultatul reacției chimice care are loc atunci când transpirația se combină cu aluminiul din antiperspirant.

Dar nu renunța la folosirea deodorantului. Puteți urma câțiva pași simpli pentru a elimina petele. Așadar, fără alte întrebări … vă prezentăm acum … Eliminarea petelor de la subraț 101

Nu utilizați înălbitor

Întrucât este un agent de albire, înălbitorul este adesea ceea ce folosim în încercarea noastră de a readuce o haină la culoarea sa albă. Aplicarea unei cantități serioase de înălbitor pe țesăturile albe poate avea un efect invers, iar tratarea petelor de transpirație nu face excepție.

În acest caz, substanța cu clor va face doar ca acele cercuri aurii să fie și mai accentuate. Gândiți-vă la asta ca la una dintre „capcanele” utilizării înălbitorului.

Aveți grijă la detergentul de spălat vase și la amoniac

Bărbații nu vorbesc despre petele de transpirație, ceea ce ne lasă să luptăm singure împotriva lor. Sunt necesare multe încercări și greșeli, de cele mai multe ori, în încercarea de a restaura îmbrăcămintea deteriorată.

Dar problema este atât de răspândită încât Universitatea din Illinois are de fapt un departament dedicat acesteia (bine, de fapt, combaterii petelor în general). Se numește Departamentul de soluții pentru pete dificile. Recomandă următorul remediu pentru petele de transpirație:

Folosiți un cuțit de unt tocit pentru a răzui orice reziduu al petelor de pe îmbrăcăminte. (Cu siguranță o utilizare diferită pentru un cuțit de unt).

Umpleți un recipient cu un litru de apă călduță, o jumătate de linguriță de detergent pentru vase și o lingură de amoniac.

Înmuiați bine părțile îngălbenite ale cămășii în soluție timp de 10-15 minute. În acest timp, frecați ușor pata pentru a o slăbi.

Când ați terminat de spălat, înmuiați cămașa timp de 15 minute.

Clătiți și spălați la mașină ca de obicei.

Pentru petele ușoare, este probabil tot ceea ce este necesar. Cu toate acestea, s-ar putea să nu-și facă treaba pentru pete mai încăpățânate. Dacă această soluție funcționează pentru dvs., minunat. Dacă nu, există și alte tehnici pe care le puteți încerca înainte de a arunca cămașa la coșul de gunoi.

Vanish Oxi Action își merită reputația

Eticheta de pe un flacon de Vanish Oxi Action susține că acest produs se poate descurca aproape orice tip de pată. Pentru a-l utiliza pe pete de transpirație, o chiuvetă plină cu apă caldă și o lingură de pulbere de spălat, e suficient. Aruncați-vă cămașa mult detestată în chiuvetă și asigurați-vă că petele sunt complet scufundate.

Pentru petele minore, ar trebui să fie suficientă o oră de înmuiere. Pentru petele dificile sau vechi, poate fi necesar să lăsați peste noapte. După aceea, clătiți și spălați la mașină așa cum ați face în mod normal.

Acest remediu ar trebui să meargă. Unora le place să pună puțin Vanish Oxi Action și apă pe pată înainte de înmuiere. Nu suntem siguri dacă acest lucru este necesar, dar nu ar trebui să facă niciun rău. În caz contrar, urmați instrucțiunile de pe ambalaj.

O informație rapidă despre Vanish Oxi Action: este sigur pentru culori, astfel încât să poată elimina petele de transpirație de pe o cămașă care nu este albă. Cu toate acestea, detergentul puternic vă poate face hainele mai predispuse la decolorare.

Înainte de a începe să luptați cu pata, poate doriți să testați Vanish Oxi Action pe o parte a cămășii care nu va fi ușor vizibilă pentru alții.

Verifică preț Vanish Oxi Action AICI!

Îndepărtarea specifică a petelor poate fi o abordare potrivită pentru petele de transpirație

O altă opțiune pe care o puteți încerca este să utilizați un produs numit Raise, care este făcut doar pentru a scăpa de cercurile de transpirație.

Tot ce trebuie să faceți este să vă așezați cămașa deasupra unui prosop, să pulverizați zonele subrațului în care există probleme cu Raise, să periați puțin, apoi să lăsați să stea 15-20 de minute. Apoi, puteți spăla cămașa așa cum faceți de obicei.

Cum să preveniți petele galbene de transpirație

Tratarea petelor poate fi o problemă, mai ales atunci când obțineți rezultate nedorite. Vestea bună este că puteți lua măsuri din timp pentru a preveni petele de transpirație.

Poartă un maiou

Pentru a vă proteja hainele de lucru și alte articole de îmbrăcăminte de petele de transpirație de la subraț, purtați o lenjerie de corp. Petele pot fi tolerate pe lenjeria de corp, deoarece oricum nimeni nu le va vedea. Le poți trata oricând și poți trăi în continuare cu rezultatele, chiar dacă nu sunt perfecte.

Spălați tricourile imediat după purtare

Cu cât aștepți mai mult să-ți speli tricourile umede de sudoare, cu atât mai mult timp au acele pete de a se fixa. Și când o fac, este practic imposibil de scăpat de ele. Pentru preveni acest lucru, spălați acele haine cât mai curând posibil, după ce le-ați purtat.

Pentru un rezultat bun, presărați în zona axilelor o doză bună de OxiClean sau alt produs de combatere a petelor înainte de a arunca cămășile la spălat.

Stai departe de antiperspirantele cu aluminiu

Deoarece aluminiul din antiperspirante care se amestecă cu transpirația reprezintă cauza acelor pete, păstrarea acestor tipuri de deodorant în afara rutinei dvs. de igienă va preveni petele.

Cu toate acestea, poate fi dificil să găsești un înlocuitor fără aluminiu. Nu ar trebui să faci o alegere între a suporta pete la axilă și a nu folosi deodorant. Deci, urmarea acestui sfat ar trebui să fie o ultimă soluție.

Căutați antitranspirante care previn petele

Desigur, opțiunile pentru astfel de produse sunt limitate. Dar producătorii de deodorante sunt bine conștienți de prevalența petelor de la subraț și lucrează constant pentru a dezvolta produse care să le minimizeze. Deocamdată, Nivea Invisible Black and White oferă reduce impactul petelor aproape de zero, menținând în același timp transpirația la distanță.

Scăpați de părul de la subraț

O cauză a mirosului de la subraț și a creșterii volumul transpirației este o supraabundență de păr de subsuori. Păstrarea părului tăiat scurt poate reduce cantitatea de transpirație și intensitatea petelor. Nu vă sugerăm să vă radeți subrațul. Este doar o chestiune de a menține creșterea părului sub control.

Verifică preț Maiouri pentru bărbați AICI!

Întrebări frecvente despre diverse tipuri de maiouri / lenjerii de corp

Ce reprezintă pillingul de sub lenjeria de corp și ce se poate face în acest sens?

Dacă faci cercetări online despre tricouri sau haine în general, s-ar putea să dai peste ceva numit căptușeală de lenjerie de corp. La fel ca mulți dintre noi, este posibil să nu fiți familiarizați cu acest termen. Când hainele sunt purtate de ceva timp, este posibil să observați mici scame care se formează pe ele, mai ales după spălare.

Acestea dau hainelor tale un aspect uzat. Acest efect se numește pilling, deoarece fibrele formează mici „scame” pe toată îmbrăcămintea. Uzura normală poate provoca ruperea fibrelor mai slabe din țesătură și încurcarea celor mai puternice fibre ceea ce duce la formarea acelor mici aglomerări.

Unele materiale sunt mai susceptibile la pilling decât altele. Bumbacul, lâna, poliesterul și alte materiale sintetice și amestecuri sintetice sunt mai susceptibile de a se scămoșa. Pe de altă parte, șansa de pilling este mult mai mică la fibrele naturale (in, mătase, lână merinos).

Iată câteva sfaturi pentru a preveni scămoșarea, astfel încât tricourile (lenjeria de corp) și alte haine să arate mai bine mai mult timp:

 • Înainte de spălare, întoarceți haina pe dos. Acest lucru minimizează abraziunea în timpul spălării.
 • Sortează hainele înainte de spălare. Pentru hainele predispuse la scămoșare, folosiți programele „blând” sau „spălare manuală” ale mașinii de spălat. Evitați spălarea articolelor care produc scame, cum ar fi halate și prosoape, cu alte haine. La fel, nu spălați împreună țesăturile delicate cu cele rezistente.
 • Reduceți la minimum utilizarea înălbitorului și a altor detergenți duri. În schimb, optează pentru un detergent care conține celuloză. Acest ingredient descompune scamele din țesături, astfel încât acestea să cadă.
 • Utilizați balsam de rufe la ciclul de clătire. Balsamul de rufe acoperă fibrele pentru a le proteja de abraziune și scămoșare. Dacă mașina dvs. de spălat are un compartiment de balsam de țesături, puteți turna lichidul acolo și aparatul îl va elibera la momentul potrivit.
 • Reduceți utilizarea uscătorului, cel puțin pentru țesături delicate. Agățați-le la aer pentru a se usca, dacă este posibil. În caz contrar, scoateți-le din uscător cât mai curând posibil pentru a împiedica atașarea de ele a scamelor de pe alte țesături.
 • Nu supraîncărcați mașina. Deși probabil am făcut toți acest lucru la un moment dat, acesta lasă hainelor mai puțin spațiu pentru a se învârti, ceea ce face ca fibrele din țesături să fie mai susceptibile să se lipească.

Care din aceste tipuri de maiouri ți se potrivește cel mai bine?

Înainte de a face o achiziție, gândiți-vă la bugetul dvs. și la ceea ce doriți cu adevărat. Dacă purtați maioul la sală sau la o slujbă solicitantă fizic, atunci stilul sport poate fi cel mai bun mod de a alege.

Dacă doriți doar ceva funcțional și economic și nu vă pasă cum arată, achiziționați un pachet de maiouri din bumbac alb bun. Este important să alegeți și ceva confortabil. Dacă un maiou este incomod, înseamnă că nu vi se potrivește, materialul este greșit sau ambele.

Verifică preț Maiouri pentru bărbați AICI!

Poți purta un maiou sub un tricou polo?

Să apelăm la GQ pentru câteva sfaturi. Potrivit acelor guru de îmbrăcăminte pentru bărbați, încercarea de a lega un polo și un maiou este o idee proastă. Polo-urile sunt menite a fi purtate ele însele ca ținute casual.

Purtarea unui alt strat sub ele vă va face să arătați mai mare și nu într-un mod care să măgulească. În plus, dacă mânecile tricoului polo nu sunt suficient de lungi, s-ar putea să se poată vedea o parte din mânecile lenjeriei de corp.

Poți schimba maioul cu tricoul și invers?

Nu, mai ales atunci când porți o cămașă elegantă și nu vrei să se vadă ceea ce porți dedesubt. Iată regula generală: maiourile sunt menite să fie nevăzute, în timp ce tricourile sunt menite să fie văzute, mai ales atunci când doriți să ieșiți în evidență.

Poți purta un maiou cu o cămașă elegantă din in?

Dacă purtați o cămașă din in și nu sunteți sigur dacă aveți nevoie de ceva pe sub ea, aveți câteva opțiuni. Puteți merge fără lenjerie de corp, ceea ce ar putea fi permis dacă nu transpirați mult. Dar nu este cea mai bună alegere, deoarece inul este probabil oarecum transparent.

O alegere mai bună este să porți o lenjerie de corp de culoare neutră (o nuanță similară la culoarea pielii tale). Selecțiile neutre populare includ bej, bronz și gri.

O altă posibilitate este de a purta o lenjerie de corp într-o culoare care contrastează cu cămașa elegantă din in. O modalitate de a face acest lucru este să purtați o culoare care are aceeași nuanță cu pantalonii. Acest lucru duce la ceea ce unii numesc un efect „stilistic”.

Care sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ții cont când vine vorba de ținută?

Am acoperit cele mai importante puncte legate de cumpărarea de lenjerie de corp. Dar ce zici de hainele care se poartă peste ele? Cea mai bună modalitate de a atrage atenția este să știți ce fel de îmbrăcăminte se poartă la diverse ocazii. Iată câteva reguli de bază pe care trebuie să le aveți în vedere.

 • White Tie. Acesta este simbolul formalității. Va trebui să închiriați un smoking. Asigurați-vă că smochingul are coadă, iar cămașa are în partea din față încrețituri sau pliuri. Completează smochingul cu o vestă albă și papion alb.
 • Cocktail. Poartă costum și cravată. Puteți purta guler atașat ,în dungi întunecate sau un alb clar, dacă doriți un stil mai contemporan.
 • Semi formal. Acest stil este mai formal decât cocktailul, dar nu necesită un smoching. Dacă nu sunteți sigur ce să purtați, să vă prezentați într-un costum închis la culoare și o cămașă elegantă, albă crocantă este cea mai sigură cale.
 • Cravată neagră. Sosiți cu stil într-un smoching și o cămașă elegantă albă sau în costum.
 • Black Tie Opțional. Acest lucru este suficient de formal pentru un smoching, dar suficient de casual încât smochingul să fie opțional. Dacă preferați să nu închiriați un smoching, rămâneți la îmbrăcămintea formală corespunzătoare, cu un costum negru asociat cu o cămașă elegantă albă.
 • Formal, de afaceri. Stilurile conservatoare de îmbrăcăminte sunt o regulă aici. Mergi la sigur cu cămășile clasice albe, albastre sau cu modele subtile.
 • Casual, de afaceri. Acest stil este intersecția stilurilor casual și a profesionalismului sofisticat. Mergeți la sigur cu o cămașă cu butoni sau cu o cămașă Oxford colorată.

Verifică preț Maiouri pentru bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care